|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
witam i ja
w miarę się wyspałam tylko gardło mam całe zawalone i trochę drapie.. muszę tantum verde popsikać bo mi tylko brakuje choroby ![]() W nocy śniło mi się to nieszczęsne pranie i ta pralka Postanowiłam nigdzie dziś nie wyłazić- mąż sam na małe zakupy pojedzie bo jak sobie pomyślę o tych dzikich tłumach i ludziach z obłędem w oczach to mi się słabo robi i wolę sobie tego oszczędzić
|
|
#2072 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio się wyspałam jakieś 2 lata temu
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja też w łóżku, zbieram siły na zakupy dzisiejsze. Mąż obok śpi jak zabity, bo poszedł dorobić sobie na Święta i wrócił po 5 rano do domu. Ja się co chwilę budziłam, bo miałam za dużo miejsca w łóżku ogólnie pogoda z d*py, już mi się odechciewa w ogóle wyjścia jakiegokolwiek, jeszcze jak pomyślę, o tych wszystkich ludziach to normalnie coś mnie bierze. Już w biedronce poszaleli, mam pod samym domem najbliżej, więc po "jedną bułkę" się tam lata, a ludzie jakby naprawdę nigdy w sklepie nie byli, po 2 wózki zakupów.... I tak sobie myślę, że chyba nigdy w życiu takich zakupów nie robiłam z napojami, chemią itd. Dobrze, że Panie w biedronce nas znają, to zawsze otworzą 2 kasę, żeby z tą "jedną bułką" szybko przelecieć ![]()
|
|
|
|
#2075 |
|
Gang Iren
|
Nie no,nie zawsze tak jest. Wiki przesypiała mi po 8-10 godzin od kiedy skończyła 2 miesiące. Sporadycznie zdarzała się pobudka na jedzenie. A była na cycku.
|
#2076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
To chyba ta sama woda? A mama kupuje ją na stacji benzynowej? EDIT: TZ wyczytał, że to to samo Dzięki za rady dziewczyny Kiedyś używałam przegotowanej, ale od niej zrobił mi się kamień - myślę, że to zależy od wody - ja mam na prawdę kiepską. Cytat:
Słyszałam natomiast, że jeśli są jakieś komplikacje i ma się tam lekarza to jest ok - jak byłam na pierwszym USG genetycznym u dr Roszkowskiego (takiego znanego w Wawie) to wymieniałyśmy się informacjami z paniami w poczekalni i jedna z nich była ze Starynkiewicza bardzo zadowolona. Pewnie to zależy od sytuacji ![]() Dzięki za info o Solcu Cytat:
To pewnie przez te zmiany z Twoją panią doktor. Myślę, że wszystko będzie dobrze, zrobisz badania - okaże się, że jest ok i będzie DN ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Wczoraj faktycznie wizaz się zawieszał i wyskakiwało error. Na szczęście skopiowałam sobie posty z odpowiedziami ![]() Ja zaraz idę ze swoim kocurem do weta, żeby go przebadał i zrobił wszystkie niezbędne szczepionki. Mój kocur jest u weta bardzo agresywny, więc będziemy musieli podac mu narkozę Jest strasznie nieszczęśliwy bo już baaaardzo długo nie jadł.
|
|||
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
cześć
co by tutaj dzisiaj robić ![]() chyba trzeba zabrać się za odpisywanie ![]() podczytałam, że jest grupa na facebooku, ja nie mam tam konta w ogóle nie kumam dokładnie jak to działa ,hmmm to może założę ale to później teraz nie chce mi się.wczoraj w nocy chyba wizaż padł ![]() zresztą taka byłam przymulona... ALE zapomniałam napisać, że od dwóch dni chodzę (po domu) i śpię w pasie uciskającym i to jest niebo a ziemia!!! przynajmniej trochę odciąża i łagodzi ten koszmarny ból przez spojenie! znalazłam taki pas porządkując rzeczy po babci przedwczoraj. Szkoda tylko że tak późno ![]() a tak się męczyłam bandażowaniem i ręcznikami które to praktycznie nic dawało.Przesyłam zdjęcie w pasie noszę go troszkę niżej leżąc niż na fotce.
|
|
|
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
U mnie noc w sumie przespana.Dziewczyny, bo ja mam troche glupi problem. Mianowicie chodzi mi o sex. Ja przez cala ciaze jestem aktywna seksulanie z czego sie ciesze, ale przeraza mnie wizja przytulanek po porodzie. Leon jest klasyczna wpadka przy tabletkach ( co teraz bardzo nas cieszy), ale ja wiecej dzieci w najblizszej przyszlosci miec nie chce. Bardzo sie boje, ze podobna sytuacja moze sie powtorzyc, co mysle skutecznie jest wstanie sprowadzic moje libido do zera i sprawic,ze z przyjemnoscia zamienie sie w zelazna dziewice Zastanawialyscie sie nad rodzajem antykoncepcji po porodzie? Pilotka, cudny brzuszek
Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-15 o 11:01 |
|
|
|
#2079 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zwyczajnie leżałam i nie byłam w stanie zasnąć, nie żeby cokolwiek mnie bolało czy coś. Mózg powiedział nie i już.TŻ mówi że dopóki dzieci jego nie poszły do przedszkola, to też się nie wysypiał ![]() pilotka86 piękna piłeczka ![]() Cytat:
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
guapissima mnie też wizja wpadki przeraża bardzo. U nas co prawda ciąża planowana, a wcześniej mimo dosyć luźnego podejścia do antykoncepcji nic się nie przytrwafiło, no ale teraz choćby mój stan umysłu będzie zupełnie inny
Ja się jeszcze waham pomiędzy dwoma opcjami, albo spirala, albo NRP + prezerwatywy. Mój mąż o dziwo jest za opcją nr 2, ja raczej skłaniam się do pierwszej. Tabletek nie chcę, szczególnie przy karmieniu piersią.
|
#2081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obydwie mają swoje wady i zalety, ja raczej zdecyduje się na miedzianą.
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny,
witam się po długaśnej przerwie- mam wrażenie, że ze sto lat mnie nie było, a to tylko 2 lub trzy (już nawet nie wiem) koszmarne dni... wczoraj już było lepiej, ale do męża kumpel przyjechał (i jeszcze jest) do tej podłogi i okazało się, że 3/4 dnia pędzili poprawiając po wykonawcy (na szczęście kumpel trochę waży, bo jakby też był drobny, to by nam panele postrzelały przy pierwszej wizycie kogokolwiek powyżej 90 kg co przecież to nie jest dużo na szczęście na sam wieczór panowie położyli już panele w pokoju syna (a jak od razu się humor poprawił) i teraz walczą dalej a ja odpoczywam zaraz biorę się za nadrabianie Was, tylko rzuciło mi się w oczy z pierwszej strony... Messuah, moje wielkie gratulacje!!!!!
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba zostane przy prezerwatywach
nie wiem czy spiralka to dobry pomysł bo mam mięśniaka i do tego miałam operację na jajowodzie a pigułek nie chcę bo źle na nie reaguję.Zastanawiałam się nad plastrami ale jakoś do mnie nie przemawiają... a co myślicie o anty dla panów? chodzi mi o zastrzyki hormonalne dla mężczyzn
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawiam ale chyba NPR. Ja mam problem z prolaktyną tzn do karmienia super bo będzie sie wydzielał i będę mieć go dużo to zablokuje owulacje ale jak przestane karmić to trzeba bedzie go zbić i wtedy już owulacja wróci. Bardzo dużej różnicy wieku miedzy dzieciakami nie chcemy ale no ten rok to chciała bym zajać sie jednym maluchem.
|
|
|
|
#2087 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2088 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) to wyskakuję choćby do sklepu osiedlowego po michałki. ![]() Wczoraj mój mąż poszedł rano po zakupy: mleko, paprykę, ser biały i michałki. ![]() Cytat:
Cytat:
Mi w piątek w tramwaju ustąpił miejsca kulejący dresiarz , jak wracałam do domu pani około 65. lat Wczoraj w ikei w stołówce (bo trudno to nazwać restauracją) pani otworzyła dla mnie kasę i zawołała do siebie, a w kasie sklepowej pan mi chciał ustąpić, za co podziękowałam, bo zajęłam miejsce w kolejce a mąż jeszcze coś dobierał i byłabym obsłużona za szybko ![]() W leroy merlin siedziałam na stosie dywanów czekając na męża, aż wybierze klej pod nasze gipsowe cegiełki do salonu, to pan z obsługi zatrzymał się i zapytał czy wszystko w porządku, może mi przynieść krzesło. W carrefourze ważyłam czekoladki i pani stojąca w kolejce do wagi za mną powiedziała mi, że ślicznie wyglądam, co było naprawdę miłe.Mam duże szczęście do ludzi. Cytat:
Dziś do naszego nowego domku przyjedzie kuchnia! ![]() Ależ się cieszę. ![]() Wczoraj zrobiliśmy z mężem kąpiel inaugurującą w naszej nowej wannie, ze świeczkami, tylko wina brakowało. ![]() Ach, już się nie mogę doczekać jak się przeprowadzimy...
|
|
|
#2089 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() co się dzieje z tym cytowaniem, cytuje jak chce, znowu połowa poszła..![]() tzn cytuje z jednej strony a przy przejściu na drugą już nie ![]() chyba zaraz napisze na technicznym ![]() Cytat:
hmmm a co się działo przy kąpieli????? czyżby była na sucho albo pod umywalką na szybko??? Cytat:
(tylko kogo?) albo naprawdę dobrego farmaceuty, który zna się na lekach. Ginekolodzy przepisują różne leki, nie zważając na wpływ na dziecko bo po pierwsze się na tym nie znają a po drugie takie dziecko nie trafi później do nich więc po co się dokształcać Dla nich najważniejsze żeby ciąża się utrzymała i kobieta urodziła. Cytat:
, bo te koszyki są w sumie małe może do dwóch nooo góra 3 miesięcy posłużą dla niemowlaka![]() ja też dla mnie samo prasowanie to wyczyn i mordęga, nie chce mi się jeszcze z wodą cudować chociaż muszę przyznać, że tak na sucho to trochę żelazko śmierdzi... Cytat:
Cytat:
no nieźle.....ja trochę się tym martwię, ostatni raz miałam potwierdzoną płeć u mojego starego gina ponad 2 miesiące temu! ten obecny w ogóle nic nie mówił o płci a ja za każdym razem zapominałam o to zapytać!! niezłe będzie zdziwko jak wyciągną chłopaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() raz, że wszystko jest w tych kartonach i często porozwalane, wąskie i ciasne alejki, wszystko na kupie. Nie można płacić kartą. dwa: nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że tam ludziom odbija jakaś szajba szczególnie jak jest jakaś promocja Cytat:
.U mnie seksu w ciąży raczej mało, ciągle miałam zagrożenia i zakazy. A na początku to mogłam stracić ciążę przez seks!!! A sam orgazm powoduje u mnie mega twardnienie brzucha i małe skurcze więc lipa, bo nawet oralny odpada
|
||||||||
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tamponów: spirala zwiększa podatność na infekcję, tak samo jak tampony. Więc jeśli coś się dzieje, to faktycznie trzeba z nich zrezygnować. Natomiast jeśli wszystko jest w porządku, to nie ma przeciwskazań. Są jednoskładnikowe ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- pilotka po orgazmie to dziwne byłoby, gdyby macica nie twardniała Ale to zupełnie normalnie i nie należy się tym przejmować.
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2092 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pilotka bardzo kształtny brzuch ![]() Co do metody anty- spirali nie mogę, tabletek też, więc u mnie to będzie grubsza rozkmina. Zabieram się za prasowanie! Miłej niedzieli
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagęszcza śluz utrudniając ruch plemnikom, jony miedzi działają plemnikobójczo, a sama spirala uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka, jeśli do zapłodnienia dojdzie. Ale za to może powodować zapalenia i zwiększyć intensywność krwawienia. No działanie antykoncepcyjne częściowo jest na etapie po zapłodnieniu, co dla niektórych jest nieakceptowalne etycznie.
|
|
#2096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ale jestem dzisiaj zamulona, masakra dagmara super, ze juz niedlugo wychodzisz pilotka masz bardzo ladna "pileczke" Ide sie kawy napic, bo zasypiam. |
|
|
|
#2098 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzięki za komplementa![]() Cytat:
A najlepiej jakby się poddał wazektomii ![]() Cytat:
, szczególnie na boku (zresztą nie lubię tej pozycji a rozłożenie nóg u mnie od dłuższego czasu graniczy z cudem, na wznak znowu uciska mnie w dole ). Cytat:
![]() Ja na pierwszej wizycie poporodowej zamierzam o wszystko wypytać. Miałam zakładać w tym roku (miedzianą), ale zaszłam w ciąże. A większość lekarzy nie chce nieródkom. Nie mam ochoty bawić się z tabletkami i nie bardzo mogę. A zastrzyki hormonalne odpadają (duże skutki uboczne nie do zatrzymania) Cytat:
a Franciszek to wcale nie taki gruby
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-15 o 12:31 |
||||
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale generalnie samo twardnienie nie jest niczym złym/niebezpiecznym.
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam 1/4 słoika nutelli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

16.06.2012 

tayka 

To pewnie przez te zmiany z Twoją panią doktor. Myślę, że wszystko będzie dobrze, zrobisz badania - okaże się, że jest ok i będzie DN
Jest strasznie nieszczęśliwy bo już baaaardzo długo nie jadł.

Jeszcze przed nami facet płacił kartą i się system zaciął ;/ Musieliśmy czeeeekać i czeeekać. Tż podniesionym głosem powiedział do sprzedawcy, żeby otworzyli nową kasę, bo ja jestem w ciąży, a sprzedawca tylko uśmiechnął się szyderczo pod nosem 
no nieźle.....
Patrzyłam w Rossmanie, aptekach, Tesco i nie ma
dzięki za komplementa