|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Cytat:
![]() Roane, gratuluję świetnego interesu. ![]() Ja dzisiaj, zamiast coś zarobić, to mogłam przepuścić niezłą kasę. Ciążowe bezmózgowie mnie złapało i zostawiłam kartę płatniczą w terminalu w supermakecie. Dobrze, że byliśmy jeszcz potem na innych zakupach i się zorientowałam. Musieliśmy wrócić do marketu, ale na szczęście karta na mnie czekała. Żebym kiedyś syna nie zgubiła.Mojego męża coś dziś naszło i ubrał choinkę. Mamy taką małą, sztuczną, ale nastrój już jest. |
||
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoooooda
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------
|
#2013 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś kolejną 100 wydalalm na kosmetyki, polecam allegro i aptekawrynku maja lepsze ceny niż gemini przynajmiej tych kosmetyków co mnie interesowało. Oillan mydełko, emolium, dużo ziaji , polecam antyperspiranty z Ziaja dla mężczyzn, mój mąż raz przypadkiem go kupił i zachwala bardzo.
Dziewczyny jestem zalamana . Nawet nie wiem czy pisać tu o tym.... :-(' Obejrzalam się w łazience....w lustrze....masakra...w życiu tak wielkiej duuupy nie miałam i pleców...bo brzuch mogę zrozumieć...jutra dieta MŻ lepiej późno niż wcale... A u mnie się zawsze wcześniej ubiera choinkę , w tym roku dużo wcześniej ale póki mąż miał czas to to zrobił, ja już sama nie dałbym rady schodzić kilka razy do piwnicy itd. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-14 o 20:28 |
|
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo, to byś się z moim TŻem zaprzyjaźniła, on mandarynki wciąga jak powietrze. Niedawno zaczęli w Lidlu sprzedawać je w takich kartonikach po 2,5 kg, i za każdym razem jak jesteśmy - tak około raz w tygodniu - bierzemy kartonik, a po dwóch dniach już nie ma
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wiem o czym mówisz ja tez w życiu takiego dupska nie miałam a na plecach robią mi się fałdki w miejscach gdzie były żeberka cała moja nadzieja w karmieniu cycem
|
|
|
#2017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale bez przesady! W ciąży jesteśmy, czyż nie?!
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Mam głupie pytanie chyba...
Spojrzałam w kalendarz okres miałam 7 kwietnia a dni plodne od 17 to ma znaczenie na termin porodu czy tylko ta data okresu?? |
|
|
|
#2019 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
cierp bo nasze matki i teściowe cierpiały![]() Ech, ja wiem, ze przewijak to super zakup. Moje plecy dzięki temu nie są skazane na ból. Cytat:
Cytat:
Ja fb nie mam.
|
|
#2020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie myśl wogóle o diecie odchudzającej, w ciąży nie wolno! W III trymestrze powinnaś przyjmować około 300 kalorii więcej niż normalnie. Może np. zacznij zapychać się jabłkami i gruszkami między posiłkami, albo przestań jeść słodycze? Wiesz, chodzi mi to takie drobne zmiany, które pod dietę odchudzającą nie podpadają, raczej pod racjonalniejsze odżywianie. Kalorii ograniczać nie wolno! A ile Ci przybyło w ciąży?
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zamierzam się zapychac woda i owocami. I te zgubne słodycze i Monte przestać kupować. Tydzień temu +15. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-14 o 20:42 |
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doszłam do wniosku że rozpaczać zacznę jak połóg się skończy, bo dopiero wtedy tak naprawdę będzie wiadomo co zbytecznego po ciąży zostało, no nie?Cytat:
Edit: Isia doczytałam. 15 kg to jeszcze się w normie mieścisz, no nie? Tobie już niedużo czasu do rozpakowania zostało, lepiej się nie stresuj Po połogu weźmiesz się za siebie i zgubisz to czego dziecie nie wyssie
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-14 o 20:51 |
||
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Roane
mówiłam że głupie pytanie dzięki za odp
|
|
|
|
#2024 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a papieroski to nie jedzenie przecież, więc nie szkodzą.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle witam się dzisiaj ![]() Jeszcze pochwalę się, że w czwartek Zuzia wg USG ważyła już 2800g, ciekawe jaka wielka wyjdzie na świat
|
||||||
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Żadne głupie, ja też dopiero niedawno to rozkminiłam, a zastanawiałam się od dawna
![]() Cytat:
![]() A Zuzia duża dziewczyna, super
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2029 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niefajnie, że Twoja prowadząca zmieniła tak nagle szpital A w jakim teraz pracuje?Co fajnego jest na Solcu? Ja tego szpitala nie znam dobrze (nie znam tam porodówki, bo inne oddziały tak - odwiedzałam tam codziennie babcię mojego ex )Mi z kolei śnił się dzisiaj poród, ale przez cc - to chyba przez te ostatnie opisy i porównania sn do cc. Zaczęłam się bać, że coś stanie się dziecku podczas sn... Cytat:
Cytat:
Dzięki za opisy zażywania/efektów leków. Nospy brać nie będę, bo nie zauważyłam, żeby pomagała, zwłaszcza, że drugi gin żadnych leków mi nie przepisał. A gin prowadząca rzuciła taka karteczką, że mogę to brać, ale nie była to recepta i bezwzględne przykazanie ich łykania. Będe brać w takim razie zalecaną przez tę prowadzącą większą dawkę magnezu 3 x dziennie po 2 tabletki Chela-Mag. Zobaczę czy to coś zmieni ![]() Cytat:
Klimatyczny i taki wizualnie "czysty", chyba przez tę biel mebli.Cytat:
Mam nadzieję, że nam ta działalność się jakoś rozkręci, może nie od razu ale za rok. Z drugiej strony jakbym nie zaryzykowała to plułabym sobie w brodę, że mogłoby być inaczej. Bez ryzyka nie ma zysku Tak to sobie tłumaczę ![]() Cytat:
ja też uważam, że potem znacznie wygodniej będzie nam się komunikować przez fb.
|
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj wreszcie sprawną deskę do prasowania - pochwalę się
![]() Jest ogromna i bardzo śmiesznie przy niej wyglądam, ale cóż inne były brzydkie, a ja nie mam gdzie jej schować. I teraz pytanie w kwestii prasowania: Czy prasując ubranka dziecięce używacie do żelazka jakiejś specjalnej wody? Ja kiedyż używałam takich gotowców do żelazek, ale one na pewno są czymś perfumowane... |
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś mi babcia opowiadała że małe dzieci w koszyku powinny spać, bo tak najwygodniej na pole zabierać. Chodziło jej o taki okrągły wiklinowy koszyk na kartofle, o taki.
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze przed nami facet płacił kartą i się system zaciął ;/ Musieliśmy czeeeekać i czeeekać. Tż podniesionym głosem powiedział do sprzedawcy, żeby otworzyli nową kasę, bo ja jestem w ciąży, a sprzedawca tylko uśmiechnął się szyderczo pod nosem ![]() Spędziliśmy na zakupach 2 godz ;/ Ja pitole tyyyyle ludzi! A ja się wlekłam jak ślimak. Zjadłam pół pszennej bułki ze śledziem od razu po powrocie, bo tylko to było pod ręką. Jeeejku jaka ta buła była pyszna Mam już dość pumpernikla! Zmierzę zaraz cukier i pewnie się załamię ![]() Cytat:
Jak mus to mus!
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle żadnej wody nie używałam ![]() a deskę wybierałam po cenie Cytat:
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie kranówka odpada, jest za bardzo "zakamieniona". Z parą chyba lepiej się prasuje ![]() Ja wybierałam po designie ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Moje poprzednie żelazko zakamieniało się, musiałam je co jakiś czas oczyszczać. Potem zaczęłam używać tych specjalnych, pachnących wód. |
||
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
spadam do TŻta
trzeba się nim trochę nacieszyć zanim znów będzie poniedziałek i będzie w pracy siedział ...
|
|
#2038 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dolna buzia tez wazna ![]() Cytat:
Ja doskonale Cie rozumiem, ale nie mysl o tym teraz, na diety przyjdzie jeszcze czas!!! Teraz trzeba myslec zeby malenstwo dostalo wszystko co potrzebuje. Po porodzie bedziemy sie wspierac w odzyskiwaniu upragnionej sylwetki!! Ja jak zaczynam marudzic TZ, ze wygladam jak kula bilardowa na krotkich nozkach, to pyta, czy zalozylam dzisiaj szkla kontaktowe
|
||
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kuźwa po połowie bułki ze śledziem i mandarynce mam 145 Mam tego gówna serdecznie dość Moje wyniki z tego tygodnia przekraczają wszelkie granice
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-12-14 o 21:45 |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zaraz zjem kolację (jeszcze nie wiem co ugryzę) i zobaczę co u mnie się będzie działo - ale wczoraj jadłam dwie parówki z szynki + chleb żytni + pomidor a jeszcze wcześniej białe kiełbaski z chrzanem i wyniki były ok po tym. Może też sobie jutro zaserwuj coś z tego i sprawdź jak u Ciebie będzie. No ale masakra z tą cukrzycą. Ja po śniadaniu po 1 kromce mam kosmos codziennie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

juhuuuuuuu

Ciążowe bezmózgowie mnie złapało i zostawiłam kartę płatniczą w terminalu w supermakecie.
Dobrze, że byliśmy jeszcz potem na innych zakupach i się zorientowałam. Musieliśmy wrócić do marketu, ale na szczęście karta na mnie czekała. Żebym kiedyś syna nie zgubiła.
Impreza na forum
ja tez w życiu takiego dupska nie miałam a na plecach robią mi się fałdki w miejscach gdzie były żeberka
16.06.2012 

dzisiaj maluch jest spokojniejszy zrobił ładna kupkę i nie wiem czy to pomogło ale zastosowaliśmy kontrowersyjna metodę starszej neonatolog... Otóż... Domiinik lubi leżeć na brzuszku i sądziłam ze mu to pomaga na jelita i okazało sie ze owszem pomagsloby duzo bardziej gdyby leżał na twardym. Wiec dzisiaj biegusiem koc na stół na koc Dominik i 30 minut leżakowania a po kolejnych 30 kupa w pieluszke bez zadnych przykrości i bólu. 

Po połogu weźmiesz się za siebie i zgubisz to czego dziecie nie wyssie

A w jakim teraz pracuje?

Jeszcze przed nami facet płacił kartą i się system zaciął ;/ Musieliśmy czeeeekać i czeeekać. Tż podniesionym głosem powiedział do sprzedawcy, żeby otworzyli nową kasę, bo ja jestem w ciąży, a sprzedawca tylko uśmiechnął się szyderczo pod nosem