Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-15, 12:45   #1081
2ystem1645
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

Cytat:
Napisane przez kleineKrokodil Pokaż wiadomość
Dlatego ja napisałam, że jeśli ktoś nie potrzebuje pracy na już i ma taki komfort, że sobie może szukać i szukać to niech sobie wybrzydza, bo błędy.
To prawda. Pewnie jakbym była z przystawionym nożem to już bym nie wybrzydzała. Póki co nie szukam pracy bo bieda aż piszczy, tylko po to by sobie dorobić. To jak pannica sobie wybrzydzam Ale nie mówcie, że przynajmniej odruchowo nie odrzuca was od takich ogłoszeń. Jest wątek gdzie śmiejecie się z m.in. tak właśnie napisanych anonsów, więc już nie udawajcie, że was nie ruszają.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 12:47   #1082
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałam, że jak ktoś Ci pożyczy np. swoje notatki i znajdziesz w nich błąd, to bierzesz długopis i je poprawiasz?
notatki pożyczam od osób, które zawsze same mówią - jak znajdziesz błąd to popraw no nie mogę nie poprawić, jak widzę np "ktury" a w pośpiechu to się różne rzeczy pisze albo nieraz całe akapity w ogóle nie mają sensu i wtedy mówię im, że tutaj i tutaj coś jest zupełnie niejasne i jak będziesz czytał to za miesiąc, to już w ogóle nie będziesz wiedział, o co chodzi. i nikt jeszcze nigdy na taka pomoc nie narzekał
Stary 2013-12-15, 12:49   #1083
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
To prawda. Pewnie jakbym była z przystawionym nożem to już bym nie wybrzydzała. Póki co nie szukam pracy bo bieda aż piszczy, tylko po to by sobie dorobić. To jak pannica sobie wybrzydzam Ale nie mówcie, że przynajmniej odruchowo nie odrzuca was od takich ogłoszeń. Jest wątek gdzie śmiejecie się z m.in. tak właśnie napisanych anonsów, więc już nie udawajcie, że was nie ruszają.
Spoko, pomyślę sobie "kurcze, taki błąd", ale i tak odpowiem, bo mi to rybka czy to pisał przedszkolak czy magister polonistyki, jak mi zależy na pracy, to nie wybrzydzam, bo błędy
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 12:51   #1084
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Spoko, pomyślę sobie "kurcze, taki błąd", ale i tak odpowiem, bo mi to rybka czy to pisał przedszkolak czy magister polonistyki, jak mi zależy na pracy, to nie wybrzydzam, bo błędy
No jak tam jeden błąd czy coś, to też oleję. Ale jak całość leży i kwiczy, to ja jednak wątpię w prawdziwość oferty. Tak jakoś nie mogę tego poważnie potraktować.

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.

Edytowane przez 2ystem1645
Czas edycji: 2013-12-15 o 12:57
Stary 2013-12-15, 12:52   #1085
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
No jak tam jeden błąd czy coś, to też oleję. Ale jak całość leży i kwiczy, to ja jednak wątpię w prawdziwość oferty. Tak jak nie mogę tego poważnie potraktować.
Bo szukasz dorywczej pracy i nie potrzebujesz jej 'na gwałt'
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Bekon.
Stary 2013-12-15, 12:54   #1086
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

A i żeby nie było offa To te mnie dziwi kolczykowanie maleńkie dziewczynki.
Mnie dziwi kolczykowanie małych chłopców

Dziwi mnie moja koleżanka, która pracowała w swoim zawodzie dziennikarki przez 4 lata. Potrafi w słowie bransoletka zrobić błąd, jej zasób pisanych lub wypowiadanych słów jest na poziomie może gimnazjum. Zagadywanie za pomocą zwrotu 'co tam' bardzo mnie dziwi
Stary 2013-12-15, 12:56   #1087
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Źle się wyraziłam. Notatki ich bo pisane przez nich, ale są to notatki pisane dla całej grupy, dawane co tydzień na forum dla nas. Ja w prywatnych też pewnie mam armagedon ale jak komuś coś użyczam, to zawsze wersję zdatną do czytania. Nie licząc przecinków, przecinki mnie mordują. Stawiam je jak mi się podoba, bo to ja decyduję gdzie jest pauza

Ok, czyli dzielicie się chodzeniem na wykłady.

BTW A czy wykłady nie są obowiązkowe? Z tego co wiem na niektórych uczelniach są ale nie wiem czy na wszystkich.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
O to mnie bardzo dziwi i co ciekawe jest to dość częste zjawisko.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 12:56   #1088
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

BTW A czy wykłady nie są obowiązkowe? Z tego co wiem na niektórych uczelniach są ale nie wiem czy na wszystkich.
To jest jakaś praca w grupach, gdzie każdy ma zrobić swoją część a potem wysłać reszcie, nie chodzi o wykład.
U mnie zrobiły się obowiązkowe, ale tego się nie stosuje.
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Bekon.
Stary 2013-12-15, 13:01   #1089
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:

Dziwi mnie moja koleżanka, która pracowała w swoim zawodzie dziennikarki przez 4 lata. Potrafi w słowie bransoletka zrobić błąd, jej zasób pisanych lub wypowiadanych słów jest na poziomie może gimnazjum. Zagadywanie za pomocą zwrotu 'co tam' bardzo mnie dziwi
Chłopca? Po co?

Po dziennikarstwie i tak słabo? Dziwi mnie to też.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
To nie są notatki z wykładów, czytaj dokładnie. Nie dzielimy się, już nie wymyślaj takich bzdur byleby się do czegoś przyczepić

Cytat:
To jest jakaś praca w grupach, gdzie każdy ma zrobić swoją część a potem wysłać reszcie, nie chodzi o wykład.
U mnie zrobiły się obowiązkowe, ale tego się nie stosuje.
U mnie są nieobowiązkowe ale chodzę na większość, bo potem mogiła na egzaminach mimo przeczytanych książek i notatek od kolegów. Raz przerobiłam to i podziękuję. Podobno na polibudach wszystko jest obowiązkowe.

Cytat:
Stary 2013-12-15, 13:05   #1090
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:

Przerażają mnie niektóre poglądy z tamtego wątku zwłaszcza osoby z odzwierzęcym zapaleniem mózgu dla których piesek jest ważniejszy od członów własnej rodziny.
wiesz, czasami ma się taką rodzinę, że woli się ratować z pożaru byle pająka czy mrówkę .

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Są,są
Gdzie?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:05   #1091
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Zagadywanie za pomocą zwrotu 'co tam' bardzo mnie dziwi
nienawidzę tego. no bo co mam odpowiedziec niby? opowiedzieć cały mój dzień? przecież nikogo to nie interesuje. albo powiem, że "nic" albo, że "wszystko OK", ale wtedy rozmowa się urywa i i tak jest bez sensu. jak już ktoś mówi "co tam" to powinien potem zadać pytanie pomocnicze jak np. mój kolega "co tam Ruda? słyszałem, że nie zdałaś prawka. ty niezdaro! trzeba to oblać! kiedy piwo?" i wtedy to można rozmawiać
Stary 2013-12-15, 13:06   #1092
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
wiesz, czasami ma się taką rodzinę, że woli się ratować z pożaru byle pająka czy mrówkę .
Albo lecieć po benzynę na stację, bo coś przygasa...

Niektóre rodziny w ogóle nie są ze sobą zżyte albo się szczerze nienawidzą i są dla siebie praktycznie obcy, więzy krwi nie gwarantują niczego. Generalnie ja uważam, że pokrewieństwo nie znaczy nic i za rodzinę uznaję np. najlepszego przyjaciela, a nie kuzynostwo, z którym się nienawidzimy i życzymy sobie jak najgorzej
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:06   #1093
201604181004
Konto usunięte

weszłam na wątek mamowy gdzie każda pisze ile przytyła w ciąży. po przejrzeniu kilku stron każda nie dość że schudła do wagi wyjściowej to jeszcze ważą sporo mniej przed ciążą

gdzie sie podziały kobiety którym został ciążowy brzuszek ...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:06   #1094
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
wiesz, czasami ma się taką rodzinę, że woli się ratować z pożaru byle pająka czy mrówkę
no właśnie... dziwi mnie, że niektórym to nawet do głowy nie przyjdzie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:06   #1095
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Wyraziłam swoje zdanie. Chciałam to zrobić wczoraj ale wizaż mi padł. I tak takie zachowanie mnie dziwi,że się wam nie nudzi wiecznie jojczyć na te matki z dziećmi.A piesieły,no cóż niski poziom jak dla mnie.Anonimowo nabijać się z wizażanek,nie mając odwagi się podpisać pod tym,już nie wspomne o wulgarnym piesiele o Hultaju nazwaną brzydko męskim członkiem. No,ale to przecież żadna z Was.
Powiem inaczej - udowodnij, że to któraś z nas, albo przeproś za bezpodstawne oskarżenia, bo to co robisz w tym momencie, to dla mnie niski poziom, no cóż.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2013-12-15, 13:07   #1096
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
weszłam na wątek mamowy gdzie każda pisze ile przytyła w ciąży. po przejrzeniu kilku stron każda nie dość że schudła do wagi wyjściowej to jeszcze ważą sporo mniej przed ciążą

ale o co chodzi? to źle?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:09   #1097
Duszaniola
Wtajemniczenie

U mnie zrobili obowiązkowe wykłady, ale nikt się do tego nie stosuje.
I dziwi mnie to, że są obowiązkowe, bo część wykładów jest naprawdę beznadziejna, więc się niech nie dziwią, że nikt nie chodzi. Tak samo jak dziwi mnie to, że nikt nie wyciąga wniosków z tego, że na ok. 200 osób na roku chodzi tylko 10-20 na niektóre.

Edytowane przez Duszaniola
Czas edycji: 2013-12-15 o 13:10
Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:09   #1098
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie są nieobowiązkowe ale chodzę na większość, bo potem mogiła na egzaminach mimo przeczytanych książek i notatek od kolegów. Raz przerobiłam to i podziękuję. Podobno na polibudach wszystko jest obowiązkowe.
Na polibudach obowiązkowe są ćwiczenia, a wykłady nie - no chyba, że jakiś prowadzący tak ustali. Ale odgórnego obowiązku nie ma, przynajmniej na większości tych bardziej ściśniętych uczelni.
Ja chodzę na wszystkie (poza jednym, chaos jaki wprowadza prowadząca + fakt, że jest o 8:00 sprawia, że i tak nic z niego nie wynoszę, a na ćwiczeniach z przedmiotu mamy prawie te same zagadnienia omawiane), bo egzaminy stają się o wiele łatwiejsze, jak już znasz mniej więcej materiał. Poza tym lubię to, czego się uczę i o wiele przyjemniej jest dowiadywać się regularnie czegoś nowego, zamiast wkuwać wszystko na łapu capu na sesję, a potem zapomnieć.

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2013-12-15 o 13:12
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:09   #1099
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _PeggyBrown_ Pokaż wiadomość
nienawidzę tego. no bo co mam odpowiedziec niby? opowiedzieć cały mój dzień? przecież nikogo to nie interesuje. albo powiem, że "nic" albo, że "wszystko OK", ale wtedy rozmowa się urywa i i tak jest bez sensu. jak już ktoś mówi "co tam" to powinien potem zadać pytanie pomocnicze jak np. mój kolega "co tam Ruda? słyszałem, że nie zdałaś prawka. ty niezdaro! trzeba to oblać! kiedy piwo?" i wtedy to można rozmawiać
Bo dialog:
- Co tam?
- A, wiesz, nie zdałam prawka :/
- Ty niezdaro, trzeba to oblać!
Jest zbyt skomplikowany

Nie wiem co wy macie do tego "co tam", z odpowiednią osobą nawet od takiej pierdoły można zacząć fajną rozmowę. Inna sprawa, że u niektórych wygląda to tak:
- Co tam?
- Nic, nudy. A tam?
- Też.
I milczenie Takie coś mnie rozwala.
Stary 2013-12-15, 13:11   #1100
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:

O i biorąc to pod uwagę to dziwi mnie, że niektórzy jako wytłumaczenie na swoją otyłość mają ciążę i dziecko.

Stary 2013-12-15, 13:13   #1101
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ale o co chodzi? to źle?
nie że źle ale opcje są następujące
1. nie mówią prawdy
2. kobiety którym jednak coś zostało przestraszyły się i nie wypowiadają się, a wygląda jakby ich nie było wcale
Stary 2013-12-15, 13:13   #1102
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Albo lecieć po benzynę na stację, bo coś przygasa...

Niektóre rodziny w ogóle nie są ze sobą zżyte albo się szczerze nienawidzą i są dla siebie praktycznie obcy, więzy krwi nie gwarantują niczego. Generalnie ja uważam, że pokrewieństwo nie znaczy nic i za rodzinę uznaję np. najlepszego przyjaciela, a nie kuzynostwo, z którym się nienawidzimy i życzymy sobie jak najgorzej
Dokładnie, z pożaru wolałabym wynieść mojego przyjaciela niż mojego szwagra np. .
Tak na logikę, skoro moja rodzina akceptuje mnie, gdy jestem taka jak oni chcą, a pies mnie kocha jaką jestem, to kogo by tu wybrać?

Stary 2013-12-15, 13:14   #1103
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
O i biorąc to pod uwagę to dziwi mnie, że niektórzy jako wytłumaczenie na swoją otyłość mają ciążę i dziecko.
ano właśnie, bo powiem szczerze ja znam raczej kobiety którym jednak po ciąży zostaje.
sporo lub mniej sporo. ale zostaje. niektóre są ekstremalnymi przypadkami które się w drzwiach nie mieszczą ale "ja mam trójkę dzieci" hmmm
Stary 2013-12-15, 13:15   #1104
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo dialog:
- Co tam?
Jest zbyt skomplikowany

Nie wiem co wy macie do tego "co tam", z odpowiednią osobą nawet od takiej pierdoły można zacząć fajną rozmowę. Inna sprawa, że u niektórych wygląda to tak:
- Co tam?
- Nic, nudy. A tam?
- Też.
Ja myślę, że dalsza rozmowa zależy też od tego, kiedy ostatni raz się rozmawiało z pytającym. Bo wiadomo, że jak pisze do mnie znajoma/y, z którym utrzymuję w miarę stały kontakt, to mam co poopowiadać na co tam. A jak ktoś się do mnie odzywa raz na rok, to "co tam" jest beznadziejnym początkiem. Przecież nie będę streszczała, co się przez rok działo. Szczególnie, że przeważnie podejrzewam, że ktoś się wtedy odzywa, bo coś chce.

Stary 2013-12-15, 13:15   #1105
201604181004
Konto usunięte

No, prawda, też bym wybrała najlepszego przyjaciela gdybym miała wynieść szwagierkę ......................... ........
No i to by było bez wahania
Stary 2013-12-15, 13:15   #1106
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Bo dialog:
- Co tam?
Jest zbyt skomplikowany

- Co tam?
- Nic, nudy. A tam?
- Też.
w sumie racja ale jakoś zawsze jak ktoś mnie pyta "co tam" to i tak brzmi to, jakby po prostu rzucił to tylko dlatego, że się przypadkowo spotkaliśmy np. na przystanku. a jak nawet odpowiem już na to "co tam" coś konkretnie to rozmowa i tak sie urywa, bo rozmówca zwyczajnie ze mną gadać nie chce. to jak nie chce gadać to nich powie tylko cześć i się zajmie podziwianiem płyt chodnikowych, a nie rzuca takie "co tam", które jest tylko na "odczep się" a potem nie słucha co się gada do niego a jak powie już coś więcej, to wiem, że faktycznie go interesuje "co tam"
Stary 2013-12-15, 13:16   #1107
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jechałam wczoraj wieczorem z psem busem. Zapłaciłam za psa tyle, co za osobę, czyli 5 zł. Dla mnie to jasne, że jak kupuję 2 bilety, to zajmuję 2 miejsca. no więc na jednym siedział pies, na drugim ja (spokojnie, pies był na smyczy, w kagańcu + miał rozłożony ręcznik, niczego nie ubrudził). I nie było już miejsc siedzących. Wsiadła jakaś pani i się oburzyła, że mam wolne miejsce i trzymam na nim psa, a ona nie ma gdzie usiąść. No to mówię, że zapłaciłam za bilet dla psa, więc no przykro mi, a ona kazała mi psa wziąć na kolana bo chce usiąść. To mnie zdziwiło. Bo jak kurde panie jeżdżą z torbami obok, to nie wezmą ich na kolana i trzeba stać, a jak kurdę jadę z ODPOWIEDNIO zabezpieczonym psem, to mam go brać na kolana.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:16   #1108
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Ehem ciążowy brzuszek znika, ale po czasie , chyba że się pociążowo do niego wpycha dużo słodyczy. BNW jest o dziwo nawet doby artykuł na wybiórczej o matce ćwiczącej.

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
U mnie zrobili obowiązkowe wykłady, ale nikt się do tego nie stosuje.
I dziwi mnie to, że są obowiązkowe, bo część wykładów jest naprawdę beznadziejna, więc się niech nie dziwią, że nikt nie chodzi. Tak samo jak dziwi mnie to, że nikt nie wyciąga wniosków z tego, że na ok. 200 osób na roku chodzi tylko 10-20 na niektóre.
U mnie tez zrobili obowiązkowe i się zastanawiałam czy tylko u mnie na uczelni czy na wszystkich wyższych.

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
no właśnie... dziwi mnie, że niektórym to nawet do głowy nie przyjdzie
Tak na serio serio to spokojnie bym jednak nie patrzyła na palącą się znienawidzoną ciotkę.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:18   #1109
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Jechałam wczoraj wieczorem z psem busem. Zapłaciłam za psa tyle, co za osobę, czyli 5 zł. Dla mnie to jasne, że jak kupuję 2 bilety, to zajmuję 2 miejsca. no więc na jednym siedział pies, na drugim ja (spokojnie, pies był na smyczy, w kagańcu + miał rozłożony ręcznik, niczego nie ubrudził). I nie było już miejsc siedzących. Wsiadła jakaś pani i się oburzyła, że mam wolne miejsce i trzymam na nim psa, a ona nie ma gdzie usiąść. No to mówię, że zapłaciłam za bilet dla psa, więc no przykro mi, a ona kazała mi psa wziąć na kolana bo chce usiąść. To mnie zdziwiło. Bo jak kurde panie jeżdżą z torbami obok, to nie wezmą ich na kolana i trzeba stać, a jak kurdę jadę z ODPOWIEDNIO zabezpieczonym psem, to mam go brać na kolana.
no jakby nie patrzeć to wiesz, nosidełka dziecięce czy wózki nie blokują drugiego meijsca tylko ludzie stoją z nimi w przeznaczonym do tego miejscu.
tylko klatki z kotami widziałam na kolanach

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

u mnie też są obowiązkowe wykłady.
aż się pomyliłam i napisałam "obowiązkowe dramaty" bo chciałam napisać że obowiązkowe wykłady to dramat
Stary 2013-12-15, 13:18   #1110
201607231707
Konto usunięte

Moja bratowa by mnie wepchnęła w płomienie żeby je przygasić i przebiegła po mnie w drodze do wyjścia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości