|
|
#1321 | |||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy to dobry przykład, ale dla mnie to jest pewna" forma" OZM: mam znajomą, która ma rocznego synka. Za wszelką cenę, na siłę każdemu chce pokazać, że ona wszystko dla swojego dziecka zrobi, że ona wszystko mu zapewni itp. A to" zapewnianie" polega na tym, że kupuje dzieciakowi po prostu na każdą okazję( okazje typu wyszedł pierwszy ząb, wyszedł drugi, wyszedł też trzeci...) prezenty w postaci zabawek, którymi to dziecko nawet nie jest w stanie się bawić, zabawki edukacyjne(" bo troszczy się o edukację dziecka, zapewnia dziecku edukację") np. z FisherPrice, zupełnie nieodpowiednie do jego wieku. Mając 4 miesiące dzieciak miał już multum zabawek edukacyjnych, które są przeznaczone dla dziecka w wieku 2 lat, na niektóre z nich dziecko patrzyło ze zdziwieniem i przerażeniem, nie mając pojęcia o co chodzi. Zabawki te bardziej cieszą matkę niż to dziecko, ona ma frajdę, że może się chwalić jaka jest cudowna, tak dba o dziecko i kupuje mu mega drogie zabawki, bo jest mu w stanie" wszystko" zapewnić. Teraz chłopczyk ma rok, a w jego pokoju już nie mieszczą się zabawki edukacyjne dla dzieci w wieku 3 lat...
W ogóle traktuje dzieciaka jak gadżet, do którego może sobie dokupować inne " słitaśne" gadżety, które tak jak napisałam, służą bardziej radości tej matki, niż faktycznie służą dziecku. Obnosi się po miejscowości( małej) i napawa się duma, bo wszyscy patrzą, jakie wypasione dziecku kupiła to, tamto i siamto. Dla mnie po prostu szczyt głupoty i próżności...
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne to faktycznie. Pomijając juz fakt,że wartość edukacyjna zabawek FP jest żadna
![]() Przyznam ,że sama lubię kupować dziecku różne rzeczy,i cieszy mnie kiedy są 'wypasione' ,ale dlatego,że mi się zwyczajnie podobają,są funkcjonalne,dobrej jakości,nie dlatego,żeby się tym chwalić...bo niby czym?
|
#1324 |
|
Konto usunięte
|
Kolejny przykład OZM. Siedzę sobie w kościele a za mną mama z może 2 letnią dziewczynką. Najpierw czuję że mała walnęła mnie rączką w głowę, ale ok może niechcący. Potem czuję że zaczyna bawić się moimi włosami i tu zaczynam się lekko denerwować i odwracam się i mówie matce żeby przestała. Matka popatrzyła się na mnie jakbym jej matkę w gnoju utopiła, ale na chwilę przestała. Po jakiś 5 min dziewczynka złapała mnie za włosy i nie puści, boli jak cholera. Wreszcie puściła. Mówie matce żeby ją uspokoiła a ta że "ona lubi bawić się włosami".
|
|
|
|
#1325 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Wszystko musi mieć swojego granice. Niektóre matki tak leją lukier na dzieci, że po prostu brak słów. Z tego co wiem, ja jak byłam mała nie znosiłam takiego przymilania się typu "cicicici" , podobno od razu uciekałam lub się odwracałam To swoją drogą tak może trochę poza głownym tematem. Ale to co napisałaś, to już w ogóle jakaś masakra |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głupi babsztyl i tyle. Kurcze, rozumiem ze dziewczynka lubi cudze włosy i się nimi chciała bawić ale babka powinna ją powstrzymywać. Ogólnie mnie drażni jak ludzie nie szanują moich barier cielesnych i uczą tego dzieci. |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak ty ale ja uwielbiam w zimie ubierac pizame prosto z suszarki, taka ciepla i mila Edytowane przez OYE Czas edycji: 2013-12-15 o 14:48 |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi byłoby trochę wstyd przed mężem i dziećmi, gdyby mama weszła mi do pokoju po kąpieli przynosząc zagrzaną piżamę ![]() Ja lubię położyć się pod zimną kołdrę w porządnie wywietrzonym pokoju (żeby było zimno, z 18 stopni).
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To byś mogła ze mną spać w wyrze Nie ma nic lepszego niż chłodny pokój i kołderka ( i kotki do tego )
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciepłe majtki na
|
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Moja matka to miewa ozm w stosunku nie do swoich dzieci.
Mam kręcone włosy, długie, gęste, no taka dość "dużą fryzurę". Jak biorę na ręce malucha znajomych czy kogoś z rodziny, to nie dziwię się, że dzieciak do nich ciągnie - chce złapać, dotknąć, czasem mocnej pociągnie. Nie mam za złe, zwłaszcza na tyle małemu, że jeszcze nie umie ocenić swojej siły i nie wie, że to boli itd. Za to moja matka: tak Jasiu wytargaj ją za te kołtuny, zobacz jakie ma długie, podobają ci się, tak? no pociągnij ciocię za włosy ![]() Szczęśliwie rodzice tych dzieci zawsze zainterweniują, ale ta moja mama...dobra ciocia, psiamać
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2013-12-15 o 16:27 |
|
|
|
#1337 |
|
BAN stały
|
Twórca/twórczyni tego dzieła też ma chyba OZM.
|
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1339 |
|
summer vibes;)
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Te to nic,patrz/cie te
|
|
|
|
#1343 |
|
Biała Dama
|
o kuźwa, zamurowało mnie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1344 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
padłam
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dodam jeszcze to
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2013-12-15 o 18:09 |
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Matko...dziewczyny,ostrze gajcie zanim wrzucicie albo coś .. :|
sam poród nie jest dla mnie w ogóle obrzydliwy,ale te torty są jakieś takie.....makabryczne ,bllleeeh :/
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A" ciupcianie się" mówiąc do dziecka okropnie mnie denerwuje, mam na myśli zdrabnianie wszystkich słów i seplenienie do dziecka... okropność. |
|
|
|
|
#1349 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I historia też związana z łazienką. Byłam świadkiem gdy mama 3 latka zawołała mnie/to moja sąsiadka była/ abym zobaczyła jaką wspaniałą i śmieszną zabawę wymyślił jej nad wyraz inteligentny i kreatywny synek. Zawsze podkreślała jego inteligencję. Nawet gdy miał pół roku przekonywała mnie , że jej dziecko ma takie ''mądre spojrzenie"i na pewno nad czymś się zastanawia a inne dzieci to jeszcze nic nie myślą. Zabawa polegała na maczaniu przez dziecko szczotki sedesowej w wodzie w sedesie i kropieniu po ścianach łazienki , lustrach, szafkach. Mamusia rozpływała się w zachwycie nad pociechą. Ubolewała, że nie ma kamery aby to nagrać. Według niej dostąpiłam zaszczytu , że oglądam to naocznie a nie dowiaduję się z jej opowiadań. Gdy powiedziałam, że to głupia zabawa i nawet szkodliwa dla zdrowia dziecka to się obraziła. |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ksiądz mi kiedyś opowiadał, że dziecko znajomych miało takie zabawy po jego wizycie po kolędzie ![]() Zgadzam się, że to szkodliwe i należy dziecku odebrac zabawkę, znajomi odebrali i nie wiedzieli jak ściany zdezynfekować. A sąsiadce powiedz, ze nie tylko jej dziecko takie inteligentne Inne jeszcze do tego zakładają ręcznik jako stułe
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-12-15 o 19:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Co prawda tylko to słyszałam, ale z wiarygodnego źródła. Nie dziwi mnie to w przypadku tej kobiety
(aż na myśl przychodzi serial "Mamuśki")

Wszystko musi mieć swojego granice. Niektóre matki tak leją lukier na dzieci, że po prostu brak słów. Z tego co wiem, ja jak byłam mała nie znosiłam takiego przymilania się typu "cicicici"
, podobno od razu uciekałam lub się odwracałam

Haters Gonna Hate 

Nie ma nic lepszego niż chłodny pokój i kołderka ( i kotki do tego