Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-15, 19:45   #2221
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ale jaja.

Przeczytałam właśnie ciekawostkę, o emocjach dziecka w życiu płodowym. I opisana jest sytuacja, gdy dziecko w brzuszku mamy ssało swój kciuk, po czym wyjęło go z ust i chcąc trafić ponownie nim do ust nie mogło go znaleźć i się biedactwo popłakało...... :- >
bieeedne maleństwo :- >
Oo, aż łezka w oku staje

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
(...) Poz, to uznałam, że nie ma potrzeby jechać na ip, więc pojechaliśmy do pizzahut
Ruch przy CH jakby za darmo coś tam dawali
Marysia lubi jak mamusia ma emocje w życiu Dobrze że z małą wszystko ok. I jeszcze pizza hut w gratisie Uwielbiam pizzę z Pizza Hut z tymi takimi serowymi cusiami na bokach, no pyszne są
Stary 2013-12-15, 19:49   #2222
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
We Francji z wazekotomia nie ma problemu, tylko podobno z podwiazaniem.
Co do emocji malucha, to ja nadal nie umiem sobie wyobrazic, ze to juz calkiem realne dzieciaki
no to w takim razie podwójnie mnie to dziwi
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 19:51   #2223
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Moja Felka nie wchodzi bo jej tyłek ciąży i podskoczyć się nie chce jak coś robię w kuchni to najwyżej wskoczy na taboret i obserwuje co robię miaucząc od czasu do czasu i zagadując ale na blaty nie włazi. Jesli chodzi o talerze to najbardziej jest ciekawa jak coś jemy i niucha i patrzy co my tam mamy ciekawego- a schabowe to na kilometr chyba wyczuje nie ma rady i tzrba jej pokazać co mamy aby i zawsze biorę na widelec trochę czegoś czego nie lubi np surówka z kapusty i daję do powąchania. Kota po kilku sekundach stwierdza, że jednak nie jemy nic wartego uwagi
hehe dobry sposób

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Skoro nie jest jasno zabronione i nie podpada pod przepisy o okaleczeniu, to na mój chłopski rozum wazektomia jest legalna.
Ale to tylko teoria, bo to kontorwersyjny zabieg, nie? Może być tak jak z legalną aborcją, co z tego że czasem ma się prawo, skoro nie można znaleźć lekarza który to zrobi. Praktyka może być zupełnie inna, bo przecież lekarze mają klauzulę sumienia
Dokładnie, niby nie jest zabronione, ale w praktyce to pewnie inaczej wygląda. Z ciekawości zapytam gina.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:00   #2224
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Witam się znowu z Wami, ciągle w dwupaku

Wody lekko się sączą, ale to nic poważnego. KTG w normie, mam odpoczywać i się oszczędzać. Jak zaczną się wody bardzo ulewać to mamy przyjechać. Czyli żadnych rewelacji.
Ufffff a już myślałam i czekałam za opisem porodu
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Moja Marysia takiego stracha nam dziś napędziła, że serducho mi stanęło. Przez dłuższy czas w ogóle się nie ruszała, nawet nie smyrała. Zjadałam słodkie, piłam zimną wodę, łaziłam, leżałam- jedynm słowem cuda wianki wyprawiałam, łącznie z trzęsieniem brzuchem i nic, więc stwierdziliśmy, że jedziemy do szpitala. W drodze tak się rozhulała, że jak już dojechaliśmy do Poz, to uznałam, że nie ma potrzeby jechać na ip, więc pojechaliśmy do pizzahut
Ruch przy CH jakby za darmo coś tam dawali
Moja wczoraj po południu też jakas taka spokojna była, ale póżniej się rozchulała
A no w PZ dziś masakra, na malcie nie szło w ogóle zaparkować, jeździliśmy i jeździliśmy
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też byłam na zakupach. Chciałam żebyśmy młodemu kupili misia, ale nic ładnego nie znaleźliśmy.
Mamy też żywą choinkę, i reklamówkę śmieci do craftu - zamierzamy sami bombki zrobić. Marzyła mi się choinka w kolorystyce srebrno-zielonej, i nigdzie nie znaleźliśmy ładnych zielonych bombek. Więc postanowiliśmy dekoracje zrobić sami, i tylko lampki kupimy. Ale dawno nie bawiłam się klejem i sypkim brokatem
Salewa dobra marka, na podeszwach vibram ich buty wytrzymają na bank kilka lat.
No tak dobra marka, ale do płaszczyka nie bardzo pasują takie buty
Podejrzewam że ten mój mąż taki uparty ze na pewno sobie ich nie podaruje, za dużo ciągle o nich słyszę
Pewnie karpiowe które ma dostać na salewe wyda
Stary 2013-12-15, 20:02   #2225
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Aaaaa mam to samo. Ciagle bym cos jadla dzisiaj. Juz sama nie wiem czym mam sie zapchac, zeby co chwile geba nie mielic Jak tak dalej pojdzie to przez te 2 tyg.do terminu przytyje tyle, co przez cala ciaze
Ja za to dzisiaj caly dzien ziewam i tylko bym spala... a jedzenie jakos tak nie bardzo dzisiaj. Jutro za to ide do lab. na badania mofro i mocz i zniwu musze na glodnego z domu wyjsc.... a tak tego nie lubie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-15, 20:09   #2226
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej jak tam? ja do 4 w nocy non stop siku, czesto mam bole jak na @ ale to dopiero 33tydzien

dziewczyny czy czop moze byc bezbarwny? wyszła mi taka gakby galaretka bezbarwna, wielkosc 2xlyzka stołowa taki kisiel ale bez rozowego czy krwii... to mogl byc czop?dokladnie to wygladało jakbym wzieła wielka lyzke stołowa galaretki z kurczaka-taka konsynstencja i kolor

Przegapiłam ze Messsuah urodziła!! GRATULACJE!! takto jest jak sie ma komputer w naprawie;/
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-12-15 o 20:12
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:10   #2227
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:

Wody lekko się sączą, ale to nic poważnego. KTG w normie, mam odpoczywać i się oszczędzać. Jak zaczną się wody bardzo ulewać to mamy przyjechać. Czyli żadnych rewelacji.

Ale obejrzałam oddział na którym będę rodzić i jestem mega zadowolona, osobne sale z łazienkami, wannami, w każdej komoda do przewijania w której są do dyspozycji mamy pieluszki, chusteczki nawilżające, wkładki poporodowe. Także nic z tych rzeczy mam nie brać do szpitala. TV w każdym pokoju, fotele ze stoliczkami, żeby mógł tata usiąść. W każdym pokoju świece, kwiaty. A oprócz tego specjalne pokoje dla osób towarzyszących gdzie można obejrzeć TV lub zostać na noc.

Położne do rany przyłóż, uśmiechnięte, uprzejme, delikatne.
Super że wszystko w porządku I wspaniale że taki cudowny oddział. Gdzie to?

Zmobilizowałam się i dokonałam zakupów internetowych w Gemini. Jutro podjadę do Rossmana i podstawy kosmetyczne dla małej będą skompletowane.
Plan na jutro to też przejrzenie ubranek które dostałam, posortowanie, skatalogowanie i wypranie. I wtedy będę wiedziała co jeszcze dokupić.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:11   #2228
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
o dzięki za przypomnienie- masz rację ja dziś dokładnie obejrzałam sobie lewe udo myjąc sobie głowę i nie był to przyjemny widok
Następnym razem popatrz na prawe udo...

Idę po szklankę wody żeby mózg oszukać i żołądek
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:14   #2229
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A no w PZ dziś masakra, na malcie nie szło w ogóle zaparkować, jeździliśmy i jeździliśmy
my jechaliśmy do M1 na franowo, ale widzieliśmy te kolejki na parking w malcie. Maskara i te korki a to niedziela a podobno kryzys jest
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:15   #2230
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44171374]
Zmobilizowałam się i dokonałam zakupów internetowych w Gemini. Jutro podjadę do Rossmana i podstawy kosmetyczne dla małej będą skompletowane.
Plan na jutro to też przejrzenie ubranek które dostałam, posortowanie, skatalogowanie i wypranie. I wtedy będę wiedziała co jeszcze dokupić.[/QUOTE]
to za mobilizację
Stary 2013-12-15, 20:18   #2231
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
aaaa tak sobie przeglądam listę wyprawkową, bo muszę zamówić butelkę do mrożenia i biorę jedną medeli 200ml i..... sterylne pojemniki na mocz podobno nadają się do mrożenia mleka, no i cena
Moja położna ostrzegała, żeby tego nie praktykować Podobno wiele mam tak teraz robi, bo wychodzi taniej, ale te pojemniki nie są do tego przeznaczone i nie wiadomo, czy do mleka nie przenikają jakieś szkodliwe składniki, ani czy podczas mrożenia nie zachodzą niepożądane reakcje. Lepiej na tym nie oszczędzać i mieć pewność, że podaje się dziecku wartościowy pokarm
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:18   #2232
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hej jak tam? ja do 4 w nocy non stop siku, czesto mam bole jak na @ ale to dopiero 33tydzien

dziewczyny czy czop moze byc bezbarwny? wyszła mi taka gakby galaretka bezbarwna, wielkosc 2xlyzka stołowa taki kisiel ale bez rozowego czy krwii... to mogl byc czop?dokladnie to wygladało jakbym wzieła wielka lyzke stołowa galaretki z kurczaka-taka konsynstencja i kolor
Myślę, że to nie czop
Tylko jeden z "ciążowych farfocli śluzowych"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:23   #2233
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
zjadłam 1/4 słoika nutelli
Cóż jutro kupię kolejny słoik, a miałam być grzeczna do świąt.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U mnie znów kijowa noc, budziłam sie co chwile. Zaczynam sie juz przyzwyczajać co myśli, ze wyspie sie najwcześniej za parę lat
[/B]Ja teraz zasypiam nie wcześniej niż o 1 w nocy i zaraz się budzę, by do 3-4 znów nie zasnąć. Ale nie czuję się niewyspana i to jest dobre, bo mogę normalnie funkcjonować. Tylko co robić jak wszyscy śpią???[/B]

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja dziś kolejną 100 wydalalm na kosmetyki, polecam allegro i aptekawrynku maja lepsze ceny niż gemini przynajmiej tych kosmetyków co mnie interesowało. Oillan mydełko, emolium, dużo ziaji , polecam antyperspiranty z Ziaja dla mężczyzn, mój mąż raz przypadkiem go kupił i zachwala bardzo.

Dziewczyny jestem zalamana . Nawet nie wiem czy pisać tu o tym....

:-('
Obejrzalam się w łazience....w lustrze....masakra...w życiu tak wielkiej duuupy nie miałam i pleców...bo brzuch mogę zrozumieć...jutra dieta MŻ lepiej późno niż wcale...

Dziś miałam chwilowe załamanie związane ze swoim wyglądem. Doskonale wiem co czujesz. Należę do szczupłych osób, startowałam z 52 kg/164 cm wzrostu. Marzyłam , że przytyję do 60 kg i spoko. A dziś na wadze już 61 kg/30 t.c. Jeszcze 70 dni do porodu , więc mogę jeszcze nawet 5 kg się upaść. Biodra się poszerzyły i mam fałdki po bokach wylewające się z legginsów. A przed ciążą miałam spore biodra, ok 98 cm. Teraz już nawet nie patrzę i nie mierzę. Ale mam ambitny plan ćwiczeń z Mel B po porodzie. Ćwiczyłam przed zajściem i mi ładnie tyłek wyrzeźbiło po 3 miesiącach A teraz mam widoczną celinę nawet bez ściskania skóry.

A u mnie się zawsze wcześniej ubiera choinkę , w tym roku dużo wcześniej ale póki mąż miał czas to to zrobił, ja już sama nie dałbym rady schodzić kilka razy do piwnicy itd.
Miałam plan dotrwać do przyszłej niedzieli z choinką malutką, ale już z mężem rozmawiałam i raczej na tygodniu mi przyniesie. A w wolnej chwili będę dekorowała sobie okno

Cytat:
☠☠☠☠a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ☠☠☠☠☠☠☠o** pralka znów się zepsuła właśnie teraz kiedy wstawiłam pierwsze pranie małego!!!!! oszaleję zaraz chyba.
Dostałam napadu histerii z tego powodu nie mogę normalnie powstrzymac płaczu
☠☠☠☠a wszystko przeciwko mnie, wszystko pod górę mam juz tego dosyć
Moja pralka tydzień temu umarła. Padł silnik, a pralka ma 2 lata dopiero i już 2 listopada została naprawiona bo się popsuła i zapłaciłam 100 zł. Teraz już nie naprawiam , bo to koszt 300-400 zł. Czekam na promocję jakąś i kupię nową. Akurat ta była kupiona wspólnie z teściową i szwagierką, ale teraz kupię własną. Na razie piorę w wirnikowej. Niestety kręgosłup przy niej wysiada, więc co grubsze to zawiozę do mamy.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Messsuah GRATULACJE, ale wiadomość !!!

Wczoraj właśnie zaczęłam się zastanawiać, gdyby nie daj Boże zaczęło się coś dziać wcześniej, to muszę zastanowić się nad planem B i innym szpitalem (pewnie Madalińskiego), ponieważ w piaseczyńskim przyjmują do porodu od 37 tc (nie mają tam sprzętu do ratowania wcześniaków).

Dziś zaczynamy 33 tc...jeszcze troszkę muszę wytrwać.

Z racji tego, że mam leżeć, to wczoraj mąż przywiózł od mojej mamy słoiki Zupka i gulasz, mamy obiadek na jakieś 3 dni

Pisałyście wczoraj o modnych, odstawionych mamusiach...ech też mi się marzy, że po porodzie kupię sobie parę fajnych ciuchów, które juz mam upatrzone, umaluję się, wyperfumuję, założę obcasy i pójdę na spacer z wózeczkiem po okolicy
Mam taką wizję, mamusi-laski A co! Mam ładny wózek, więc w lecie będę się odstawiała, (nie zajmuje to długo) i myk na niedzielny spacerek z mężem

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Ktos pytal czy mialam skracajaca sie szyjke.... no wlasnie nie, cala ciaze szyjka miala 3 do 3,5 natomiast w srode bylam na wizycie i az sie zdziwilam bo szyjka miala 4 cm na usg lekarz mnie zbadal i powiedzial ze na spokojnie dotrwam do cc no a w sobote sie zaczelo lekow tez zadnych w ciazy nie bralam.... najwazniejsze ze maluch juz na swiecie i zdrowy Trzymam za was kciuki dziewczyny!!! Kto nastepny rodzi?
Oby rodziły teraz te, które mają wkrótce terminy A dla Ciebie gratulacje i dużo zdrówka. Będziesz wspaniałą mamusią , już to widać po wypowiedziach, że dzieciątko będzie tak samo szczęśliwe jak TY

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:25   #2234
selena85
Wtajemniczenie

Oglądacie film na TVN?
Szkoda mi tego dziecka co zostało na pokładzie masakra...
Stary 2013-12-15, 20:30   #2235
SunShineDoll
Rozeznanie

selena85 wlasnie sie zastaanwiam czy to straszny film będzie a TŻ mówi, że atmosferę sprawia strasznego i lepiej żebym nie oglądała - boję się horrorów
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:33   #2236
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
selena85 wlasnie sie zastaanwiam czy to straszny film będzie a TŻ mówi, że atmosferę sprawia strasznego i lepiej żebym nie oglądała - boję się horrorów
W sumie to nie tyle co horror a raczej dramat.
Niemniej jednak straszny - bo trzymający w napięciu.

Już kiedyś go oglądałam, w TV raczej nie puszczają nic nowego, ale przeżywa się tak samo jak za pierwszym razem
Stary 2013-12-15, 20:38   #2237
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Następnym razem popatrz na prawe udo...

Idę po szklankę wody żeby mózg oszukać i żołądek
złamałam się- jem kanapkę z dżemem
Stary 2013-12-15, 20:38   #2238
patrycjja
Zadomowienie

Czytam, czytam i robię się coraz bardziej glodna chyba pora na śledzika w sosie śmietanowym

Kryzys wózkowy trochę zażegnany - wózek idealnie nada się na zimę - po dłuższych oględzinach żadna gondola z niego. A na te pierwsze spacery rozejrze się za czymś na tablicy
Jutro składamy łóżeczko. Dostaliśmy je z materacykiem - komplet z motherhood. Teraz się zastanawiam czy kupować materac, bo ten porządny, niezniszczony i podoba mi się, że z jednej strony jest jakby folia nieprzemakalna. Planuje na folii zabezpieczającej na materacu rozłożyć skórki po mandarynkach - może i podziała ta metoda i kot nie bedzie chętny skakać tam.
A właśnie jak mowa o kocie - nasza od małego, nawet żeby talerz pod nosem miała, jest nauczona nie ruszać. Sama z siebie. Czasem nawet mnie denerwuje, że ja jej najlepsze kaski z obiadu rzucam, a ona nic. Zje ewentualnie jak jej na ręku pod nos podsune więc zdarza się siedzenie na stole w pokoju- blaty w kuchni jej nie kręcą
Stary 2013-12-15, 20:40   #2239
lejdi_aga13
Rozeznanie

moja ma czkawke i wtedy kopie jakby miała ADHD.... juz prawie ma czarny pas w karate

moj mały jutro do szkoły wreszcie po chorobie2 dzien
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:41   #2240
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
si lepiej żebym nie oglądała - boję się horrorów

ja uwielbiam horrory i właśnie zaraz zapodam sobie Naznaczonego 2 jeszcze męża postraszę- zawsze tk robię jak oglądamy razem horror
Stary 2013-12-15, 20:46   #2241
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dziewczyny oglądam Ugotowani , czy wasze koty też chodzą po blatach, stołach i liza miski?? Ja uwielbiam i koty i psy, ale dla mnie to przesada...
Jak patrzę to nie

Temu kotu nie pozwalam na dużo,ale przy poprzednim na wiele przymykałam oko. Ale tamten kot to był taki kot jaki już mi się chyba nie trafi,najukochańszy. Nawet czasem jedliśmy z jednego talerza. On to robił bardzo kulturalnie,np miałam kiełbasę to on wyjmował pazury i nabijał kiełbaskę i do pyszczka. Świetnie to wyglądało. Wszędzie ze mną chodził ,spał na moim jaśku mrucząc mi do ucha.

Cytat:

Wody lekko się sączą, ale to nic poważnego.
Ale będą ci kontrolować te sączące się wody?
Bo w końcu skąd masz wiedzieć ile wyleciało.

Cytat:
Generalnie to ja obrzydliwa jestem nie lubię pić albo jeść po kimś, a już z kotem jeść albo psem, przecież one ...Hmm dupki sobie liżą ...
...
Oj tam... a ile wszędzie jest zarazków.
Kiedyś oglądałam program jak badali zarazki i np co znajduje się na przymierzanej odzieży i były tam liczne cząsteczki ludzkiego kału. Ile zarazków jest na klawiaturze,na klamkach itd...

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

Może być bezbarwny gdy odchodzi długo przed porodem,np kilka tyg przed. A z krwią to już oznacza,że poród blisko.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Moja położna ostrzegała, żeby tego nie praktykować Podobno wiele mam tak teraz robi, bo wychodzi taniej, ale te pojemniki nie są do tego przeznaczone i nie wiadomo, czy do mleka nie przenikają jakieś szkodliwe składniki

Też bym się nie odważyła używać nie przeznaczonych do tego celu.

Jak miałam dużo mleka to trochę sobie pomroziłam to używałam woreczków do mrożenia pokarmu. Miałam lansinoh woreczki i były ok.
Stary 2013-12-15, 20:48   #2242
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Moja położna ostrzegała, żeby tego nie praktykować Podobno wiele mam tak teraz robi, bo wychodzi taniej, ale te pojemniki nie są do tego przeznaczone i nie wiadomo, czy do mleka nie przenikają jakieś szkodliwe składniki, ani czy podczas mrożenia nie zachodzą niepożądane reakcje. Lepiej na tym nie oszczędzać i mieć pewność, że podaje się dziecku wartościowy pokarm
no to pięknie
hmm chyba muszę się w ten temat głębiej wczytać

właśnie się wczytuję. opinie skrajne. hmmm wszystko rozchodzi się o brak atestu jeżeli chodzi o żywność. To teraz zastanawiam się nad zwykłymi słoikami

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-12-15 o 20:54
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:56   #2243
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Kiedyś oglądałam program jak badali zarazki i np co znajduje się na przymierzanej odzieży i były tam liczne cząsteczki ludzkiego kału. Ile zarazków jest na klawiaturze,na klamkach itd...

.

dokładnie- zobaczcie sobie ile zarazków i bakterii kałowych osiada na szczoteczkach do zębów jak się wodę w kibelku spuszcza, wychodzi na to że kupą zęby myjemy - powaga. Wiadomo, że wszyscy trzymają szczoteczki w łazience a tu taaaaaaka chmura z kibelka leci. Oczywiście wyjątek stanowią lokale gdzie wc jest osobno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 20:59   #2244
Le La
Zadomowienie

Cytat:
ja uwielbiam horrory i właśnie zaraz zapodam sobie Naznaczonego 2 jeszcze męża postraszę- zawsze tk robię jak oglądamy razem horror
Oooo ja tez uwielbiam i namietnie ogladamy. Jesli jeszcze nie widzialas to polecam szczegolnie "Obecność" i "Sinister" Straszne sa
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:01   #2245
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak patrzę to nie

Temu kotu nie pozwalam na dużo,ale przy poprzednim na wiele przymykałam oko. Ale tamten kot to był taki kot jaki już mi się chyba nie trafi,najukochańszy. Nawet czasem jedliśmy z jednego talerza. On to robił bardzo kulturalnie,np miałam kiełbasę to on wyjmował pazury i nabijał kiełbaskę i do pyszczka. Świetnie to wyglądało. Wszędzie ze mną chodził ,spał na moim jaśku mrucząc mi do ucha.
Super kot! Jaki precyzyjny

Cytat:

Wbrew pozorom nasze domowe zwierzaki, nawet wychodzące, wielu zarazków nie mają - jeśli się je szczepi, odrobacza itd.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
dokładnie- zobaczcie sobie ile zarazków i bakterii kałowych osiada na szczoteczkach do zębów jak się wodę w kibelku spuszcza, wychodzi na to że kupą zęby myjemy - powaga. Wiadomo, że wszyscy trzymają szczoteczki w łazience a tu taaaaaaka chmura z kibelka leci. Oczywiście wyjątek stanowią lokale gdzie wc jest osobno
A no właśnie, też kiedyś o tym słyszałam
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:06   #2246
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Oooo ja tez uwielbiam i namietnie ogladamy. Jesli jeszcze nie widzialas to polecam szczegolnie "Obecność" i "Sinister" Straszne sa
Zazdroszczę Wam - ja uwielbiam się bać, ale muszę mieć towarzysza w tym. A mój mąż nie cierpi horrorów jak niczego innego
Sama bym z życiu nie siadła obejrzeć - moja wyobraźnia jest zbyt wybujała krwawe horrorki z masakra w tle to pikuś, nie ruszają mnie. Gorzej te co działają na psychikę. Brr

TŻ właśnie ogląda po raz enty 39i pół a radochę ma jak dziecko, bo jest właśnie motyw ciąży. I co zobaczy coś z tym związanego, to się zachodzi śmiechem z opcja nabijania ze mnie. Najgorsze, że wciąga w to moja siostrę - chyba im zaraz ten serial wyłącze :p
Stary 2013-12-15, 21:11   #2247
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cytat:
Tylko w tym stanie niech Wam wody ze strachu nie odejdą
Stary 2013-12-15, 21:20   #2248
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko w tym stanie niech Wam wody ze strachu nie odejdą
Co najwyżej się posikają/-my ze strachu
Stary 2013-12-15, 21:22   #2249
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mój mąż powiedział dziś do mnie "kaczuszko"
Stary 2013-12-15, 21:33   #2250
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Dzien dobry U mnie noc w sumie przespana.
Dziewczyny, bo ja mam troche glupi problem.
Mianowicie chodzi mi o sex. Ja przez cala ciaze jestem aktywna seksulanie z czego sie ciesze, ale przeraza mnie wizja przytulanek po porodzie.
Leon jest klasyczna wpadka przy tabletkach ( co teraz bardzo nas cieszy), ale ja wiecej dzieci w najblizszej przyszlosci miec nie chce. Bardzo sie boje, ze podobna sytuacja moze sie powtorzyc, co mysle skutecznie jest wstanie sprowadzic moje libido do zera i sprawic,ze z przyjemnoscia zamienie sie w zelazna dziewice

Zastanawialyscie sie nad rodzajem antykoncepcji po porodzie?
U nas też antykoncepcja zawiodła więc po porodzie pewnie będziemy mieli ciężki orzech do zgryzienia. W ruch chyba pójdzie spirala.

Cytat:
zjadłam 1/4 słoika nutelli

Cytat:
zrobiłam sobie serowy popcorn- śmierdzi serem w całej chałupie a popcorn normalny lipa- dodali chyba tylko "walor" zapachowy
Przed chwilą nutella, teraz popcorn! Miej litość kobieto!

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że temat się przewijał, ale :
Kombinezon sztuk 1 x 56 i 1 x 62 to bedzie mało ?
Dokupować ? Bo właśnie tesciowa postanowiła zakupić "na wyjście że szpitala", ale ja nie widzę potrzeby- na ta okazję mam miśka a i nie sądzę, żeby dlugo posłużył.

Właśnie przyjechał jeszcze jeden kombinezon na 62, więc myślę, że teraz bedzie już w ogóle ok
Ja mam tylko 1 na 62 Jak się ubrudzi to najwyżej 1 dzień z domu nie wyjdę

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Akkma jak dzis u ciebie?
Dzisiaj jest ok Zrobiłam ścisły post Na czczo 75, śniadanie - 95, obiad 101. Na podwieczorek pozwoliłam sobie na 1 krówkę i mandarynkę - wywaliło 136 No trudno, jeden taki wynik dziennie jeszcze przełknę, dobrze, że tego wyniku do dzienniczka wpisywać nie trzeba

Analizując właśnie mój dzienniczek zauważyłam, że jedyne przekąski które NIGDY nie podniosły mi cukru to ciastka owsiane san (pozwalałam sobie maksymalnie na 2 szt.) i popcorn (tutaj mogę zjeść nawet pół paczki )

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Mój mąż powiedział dziś do mnie "kaczuszko"
Hehe, i jak poczułaś się very sexi ?

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-12-15 o 21:39
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości