|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1262 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja oby Miłkowi przeszlo
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie mąż wqrwia, teraz sie wizażu uczepił, w sumie zawsze sie czepia. Najchętniej to bym ździeliła go po tym pustym łbie.
|
|
#1266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
spoko,jak się nie uspokoi to go ciotki zdzielą...Kurcze Beatko nie ma szansy żeby jakoś męża przechylić na swoją stronę że tak się wyrażę?Bardzo chciałabym coś Ci doradzić..
|
||
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki, przydadzą się
Juz po pierwszej inhalacji. Dziecko spalo caly czas ![]() Nic mu nie dolega prócz tego kataru i lekkiego kaszlu... Może po tym wziewnym sterydzie przejdzie... ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja, napewno Milkowi przejdzie i nie pojdziecie do szpitala!
Karmilam dopiero Mala a piersi juz mnie bola i robia sie twarde Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdróweczka dla Miłoszka!!
My dzisiaj po wizycie u teściów, większość Zuzula przespała, potem zjadła, pogadała sobie z dziadkami i pojechaliśmy do domku ![]() Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana to już wczoraj wam miałam pisać że od 12.02 w realu jest 6cio pak chusteczek pampers za 25,99
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
kochane napisze szybciutko co u mnie, bo nie mam czasu i sily..malutka pod respiratorem, jutro oparacja..wykryto ciezka wade serca
(((tak sie boje lekarz mowil ze jest duze ryzyko ....ale trzeba ja podjac bo bez operacji mala na pewno nie przezyje...
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczornie
Uff jak dobrze że juz w domku.Bylismy dzisiaj u jednej i drugiej babci.Niedziele udana i spędzona miło, ale wiadomo najlepiej we własnych czterech ścianach ![]() Dostalismy wałówę od teściów akurat na święta będzie.Szkoda tylko że nie mogę najeść się do syta tylko popróbować.Ide dokarmić Tymka i poczytam co u Was. |
|
|
|
#1273 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej, witamy się wieczornie
![]() Widać, że wizaż szwankował bo mało stron do czytania Cytat:
Na pewno szybko dojdziecie do wprawy z pieluchowaniem Cytat:
żeby boleści szybko minęły!!!niunia32 śliczna księżniczka Trele_Morele a Ty już święta szykujesz, że tak mało zaglądasz??? Lilith za stawek maluszka Cytat:
Mam nadzieję, że teść przemówi żonie do rozumu i przyjdą oboje Dla męża nasturcja zdrówka dla Miłka, oby maluszkowi szybko przeszło ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() Będę o Was myśleć jutro ![]() ![]() Będzie dobrze, najważniejsze, że to wykryli i mogą działać!
|
|
#1274 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny.
Przepraszam, ze nie nadrabiam, ale mój mały terrorysta nie daje mi spokoju. Bezprzerwy wisi na cycu. Nie wiem co mam juz robić. Spać nie bardzo chce w dzień. Gratulacje dla wszystkich nowych mamus. Agnieszka bardzo Ci wspolczuje i mocno sciskam. Jestem przekonana, ze jutro wszystko pójdzie dobrze i malutka będzie z każdym dniem silniejsza, żeby wyjść do domku. Trzymam mocno kciuki za zdrówko waszych dzieciaczków. Teraz moje pytanie. Czy wasze dzieciaczki też tak często puszczają baki i nadymaja się przy robieniu kupki? Mój codziennie ma problem. Juz nie wiem, może coś zle robię. Smokiem się dławi, boje mu się go dawać.
|
#1275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno mu przejdzie Cytat:
!!!Ehh.. nie odzywałam sie bo dzisiaj jakiś chujowy dzień. Rok temu o tej porze bawiłam sie na własnym weselu a w tym roku pół dnia siedze i rycze. Rano wdałam sie w zbędną dyskusję z tesciową, ta na mnie naskoczyła itd... no i mi napisałam coś co do tej pory siedzi we mnie... ;/ potem pojechałam z mężem do kina z okazji rocznicy, film ogólnie fajny i jestem zadowolona, potem wrócilam jak najszybciej do domu do Kacperka, który cały dzieńśpi!! ja nie wiem co mi sie dzieje, ale jadł dzisiaj tylko 4 razy i nadal śpi, ciągle śpi, zje 60 i spi... ja nie wiem czy mu sie skok szykuje czy ta choroba go tak męczy. Ogólnie na razie wszystko ok, w miare ten katarek mu odpuścił, ale kaszel nadal i to taki okropny. zOBACZYMY co pediatra we wtorek powie. No i wróciłam do syna to sie kłócić z mężem zaczęłam, bo ma ☠☠☠☠☠☠☠niętą rodzinę no ale ... i wreszcie jeden pozytyw- mamy chrzestnego... mam nadzieje ze nas nei wystawi. Ide coś zjeść bo w tym stresie całego dnai zjadłam tylko pączka i jednego pryncypałka.
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do teściowej - nóż w kieszeni mi się otwiera Chociaż tak się zastanawiam, kto wkurza mnie bardziej: teściowa czy Twój mąż... Chyba mąż Pamiętaj, że jesteśmy Przeczytane mam wszystko, ale... przyznaję bez bicia, że jak już kończę czytać, to zwyczajnie nie chce mi się pisać Albo Mała za mną tęskni... Albo jest coś do zrobienia... I tak non stop. Ambitnie chciałam pocytować, poodpisywać, ale trochę wymknęło mi się to spod kontroli i ilość mnie przerosła ![]() I choć jeszcze wczoraj pamiętałam w większość, co komu chciałam, to dziś już pustka To, co mi jeszcze w głowie zostało: - malinka - nam też idą tony pampersów Nawet nie liczę ). Więcej nie brałam, bo nie wiem, czy po nich nie będzie czasu już na trójki...- mao - bardzo ładna sukienka na chrzciny Załącznik 5510929 (tu foto akurat z allegro, bo ładnie widać )Dopiero do nas idzie. Teraz myślę nad czymś do kościoła. Podobają mi się kurteczki/płaszczyki, ale do tego trzeba dobrać jakieś buciki, z czapą też gorzej... Kombinezon byłby "łatwiejszy". A Wy, co planujecie? - ropny ślad na ramieniu to po szczepieniu p/gruźlicy ...i jeszcze milion rzeczy, o których nie pamiętam Dzidzia - bardzo się cieszę, że z Witkiem tak dobrze! Wszystkie dzieciaki cudaki!
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w porządku, choć są rzeczy, które mnie martwią
Np. teraz Nina jest mega niespokojna od paru godzin, a dodatkowo ma chłodne i spocone czółko, i temp. 36,2. Osłabienie. Nie wiem, jak jej pomóc albo co robić, żeby zahamować ewentualną chorobę. Oby jej nic nie złapało ![]() We wtorek mieliśmy termin szczepienia. Poszliśmy, rozebraliśmy się, czekaliśmy jakieś 15 minut po czym wstrętna piguła z uśmiechem na twarzy "Nie będziemy dziś szczepić, bo nie mamy Rotarixu. Bo wie pani, koniec roku, koniec budżetu, a to jest droga szczepionka i nie robimy zapasów" Nie mogły zadzwonić Poszliśmy w piątek. Szczepiliśmy 5w1, WZW B i rotawirusy. Rota ładnie wypiła, choć buzia jej się trochę skleiła Na 5w1 nie zareagowała, a potem był uśmiech Niestety na WZW B się rozpłakała, ale szybkie przytulenie i od razu spokój To, co dowiedziałam się a propo co po szczepieniu: - dziecko może być apatyczne, pobudzone, rozdrażnione, niespokojne - może być bardzo senne i przespać karmienie - wokół wkłucia może pojawić się obrzęk - wtedy rozpuścić w szklance letniej przegotowanej wody 2 łyżeczki sody i takie okłady robić na nóżki - może pojawić się temperatura - jeśli będzie dochodzić do 38 stopni, podać czopek. Zadziała przeciwgorączkowo i przeciwbólowo (bo nóżki mogą boleć). - po szczepionce na rotawirusy może pojawić się (po ok. 24h) biegunka. W kupce może być nawet krew Wszystkie powyższe objawy mogą utrzymywać się do ok. 48h. Nina zniosła bardzo ładnie. Cały czas spała, budziła się na karmienia, temperatury nie było. W końcu ogarnęłam mieszkanie ![]() I tu pytanie to mam: czy obecne rozdrażnienie Niny i osłabienie (minęło 60h od szczepienia) może być efektem szczepionki? Jest bardzo nieswoja a my nie wiemy jak jej pomóc W dodatku po raz pierwszy po kąpieli nie śpi. We wtorek była ważona - mamy 4700g, czyli od wyjścia ze szpitala +1,7kg Grubas Co jeszcze... Od pewnego czasu zauważyłam upodobania do prawej strony - niestety główka jest non stop zwrócona na prawo (rzadko kiedy przekłada w lewo), cała też lekko w prawo się wygina. Nasz pediatra zerknął, mówi, że nie ma żadnego przykurczu, więc żeby obserwować i zachęcać do patrzenia w lewo W piątek przed szczepionką badała ją inna lekarka, też ją o to zapytałam i ta na wszelki wypadek dała skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Mówi, że im wcześniej tym lepiej, że pewnie będziemy musieli poćwiczyć, bo jednak dość silnie tę główkę układa. Wrrr... A to pediatra i to pediatra Także cieszę się, że o to zapytałam, przynajmniej sprawdzimy. Muszę tylko zapisać się na wizytę. Swoją drogą jak zmusić dziecko do leżenie na wprost? W sensie że nie leży ani na prawo, ani na lewo, tylko prosto? Bo Nina ma wciąż bardzo wydłużoną główkę i nawet jeśli chce czasem popatrzeć prosto, to główka sama leci jej na boki. Myślę, czy karuzela by jej nie zachęciła W ogóle przez tę główkę nie mogę kupić czapki Poza tym 30.12. mamy kontrolę bioderek A 19.01. chrzciny (rodzina już skłócona Przepraszam, że o sobie. Pisałam tego posta jakieś 3h. Jak nie więcej... I pędzę, bo Młoda macha językiem ![]()
|
#1278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze musi być! i za ciebie żebyś była dzielna
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia Trzymam mocno kciuki za nóżkę Bartusia i jutrzejszą podróż.Oby szybko i sprawnie Wam sie jechało
Maluszek Basiaaa Równiez trzymam kciuki za Aurelkę.Dzielna dziewczynka,jeszcze troche tego gipsowania przed Wami ale liczy się efekt. Domi Jasio się buja jak tralala.Rośnie z dnia na dzień a raczej ze zdjęcia na zdjęcie ![]() Kociak Ale śliczna Kruszynka,jakie włosięta długaśne ![]() A w nocy mnie nie było bo nawet nie miałam siły wejsć-poszłam o 3 spać i jak karmiłam na leżąco to przysypiałam ![]() RusałkaMy podajemy smoka ale Tymek często go wypluwa i zasypia bez.Raczej służy do uspakajania jak płacze niz do zasypiania. Anulka Brałam szczepionkę podjęzykową Ismigen- przez 10 dni w miesiącu przez okres 3 miesięcy-laryngolog mi przepisała. Męzul sie postarał-serca z keczupu wow i dobrze że Ci przeszło bez anty.Oby nie wróciło to cholerstwo!My też pieluchujemy tak jak Ty Taszanta nie ma Ci kto uszyc takiego kocyka,wychodzi około 80 zł-kupujesz bawełnę i polar,wsad silikonowy,zszywasz i gotowe.Zawsze to jakaś oszczędność. Coral Słodki Mikołajek ![]() Rybko Zdrówka dla małego Kacperka sorento Ale miałaś sen ![]() Brawo za tydzień .Już niedługo będzie Ci za lekko bez brzuszka![]() No i życzę smacznego na Wigilii bo Tomek to dobry i kochany synek ![]() Maomami Pewnie taa uroda Zuzki że przybiera mało ale systematycznie Lineczka Poszalałaś na zakupach my mamy body z kubusiem z Pepco z tygryskiem nie było a z kubusiem były ostatnie i piekny sweterek z h&m biały za 20 zł udało mi się wyhaczyć.W ogóle teraz idąc na zakupy wieksza frajde sprawia mi kupowanie dzieciowych rzeczy niż swoich. Newtrend Piekna panna Zosia-dołączyła do grona włosiastych ![]() Beatko Tak chodzi własnie o tych chłopaków.Drugi wybudził sie ze spiączki ale ma zmasakrowane płuca,daja mu 1 % szans na przeżycie.I to jest wnuczek słynnego producenta keczupów i sosów z Tarnowa.Wiesz o kogo chodzi nie? |
|
|
|
#1280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za słowa otuchy co do pieluchowania.Wiem że to dosc powszechy problem,ale serce mi sie kroi jak musze małego ubierac w te pieluchy.Na początku troche sie buntował bo jednak przyzwyczaił się że lewej nózki nie trzyma na pozycje żabki tylko prawie na wprost
![]() I boje sie że mu coś zrobie jak mu te nózki tak na bok odciągam żeby mu je rozszerzyć do pieluchy.Eh......przecier pimy jakoś,bywaja gorsze rzeczy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() O tak priorytet się zmienił obecnie diametrialnie ![]() Cytat:
Bęzie dobrze nie martw sie-moja siostrzenica taka nosiła i wszystko sie pieknie unormowało. Podpinam sie pod pytanie,nie wiem ile sie trawi np uszka z grzybami na które mam taka mega ochotę. ![]() Ale ja tak uwielbiam cycolenie że chyba w tym roku sie poświęcę dla idei.Chyba że mnie ktos przekona ![]() Cytat:
A bierzesz witaminy? Myslałam sobie o Tobie ostatnio Cytat:
A czemu on taki za mamusią????? Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Miałam tak samo- 3 doba początek nawału i mega ból pogryzionych sutków.Musisz przecierpiec to jedyna rada.A próbujesz z kapturka karmić? |
||||||
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka musi być dobrze. Bądź dobrej myśli!
Nasturcja kciuki za zdrówko Miłka. Sylwia, Basiaa, Lilith, Nemosek, Aaby za nóżki waszych dzieci też kciuki. Aaby głowa musi dojrzeć do trzymania się na wprost, tzn mięśnie. Spróbuj odkładać do łóżeczka i podchodzić do niego od drugiej strony. Jeśli się nie da to układaj Małą w odwrotną stronę "do góry nogami".U nas też było spłaszczenie prawostronne. Teraz jest już prawie równo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
SORENTO - jestem, ale postanowiłam sie troszke schowac na jakis czas, nabrac dystansu . Dobrze mi zrobi, bo ostatnio cos za bardzo przeżywam ...
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
dobrze że mała ładnie spija mi z piersi i większych problemów na razie nie mamy, ale cyce jak balony.
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybkie wyzdrowienieCytat:
oj... współczuję takiej wiadomości, dużo siły dla Was i powodzenia dla Ani, oby operacja pomogła i nie były potrzebne kolejne. |
||
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki bardzo mocno za maleńką Anię i jej serduszko Wszysko sie uda,duzo sił życzę!!!!! Cytat:
mąz skarb
|
||
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę ,co do szczepienia nie pomoge ,my dopiero we czwartek mamy i juz sie boję.Mam nadzieję że będzie ok Tymek tez ma tendencje do kładzenia główki w prawo i wyginania się,ale on ma przykurcz i tak może być po prostu.Jeśli mu sie "poprawi" lewe bioderko to lekarka powiedziała że zacznie głowe w lewo układać.Pozostała mu jescze po ułożeniu w brzuchu taka tendencja. Ostatnio jak bylismy u innej pediatry niz nasza lekarka,ona tego nie wykryła ,dopiero ortopeda nam o tym przykurczu powiedział i lekarka u której byliśmy na usg zauwazyła że ma tendencje do prawej strony a wczęsniej nikt na to nie zwrócił uwagi mimo że alarmowałam bo mnie to zaniepokoiło. Zauwazyłam że u dużej liczby z nas rodzina ma więcej do powiedzenia w kwesii chrztu niz rodzice |
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze dziecko-nasz wybór i nic nikomu do tego. Trele Co jest? |
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
aaby- brawo za wagę
trzymam kciuki za bioderka i widze ze tego samego dniA chrzcimy nasze dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Dokladnie, u mnie podobnie - moja rodzina nie bedzie mi gadać że MUSZE tak i tak zrobić czy cos, pomoże, doradzi owszem.. ale rodzina Tzta oczywiście pełną gębą, jakby to oni chrzcili... :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

katarek się powiększył. I doszedł kaszel.
KCIUKI DLA ANI
spoko,jak się nie uspokoi to go ciotki zdzielą...

tylko popróbować.

Nawet nie liczę
Na 5w1 nie zareagowała, a potem był uśmiech
W piątek przed szczepionką badała ją inna lekarka, też ją o to zapytałam i ta na wszelki wypadek dała skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Mówi, że im wcześniej tym lepiej, że pewnie będziemy musieli poćwiczyć, bo jednak dość silnie tę główkę układa. Wrrr... A to pediatra i to pediatra
musi być! i
.Już niedługo będzie Ci za lekko bez brzuszka