|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dobry wieczór
![]() my jakoś tak leniwie dzisiaj. Igorek pierwsze karmienie dopiero o 3 zaliczył,ale co z tego jak od 1nie mogłam spać. O 1 zresztą pod klatka stanął mój wracający z pepkowego maz w takim stanie ze musiałam zejść mu drzwi otworzyć bo kodu nie mógł wstukać )) ale dzisiaj przynajmniej z Małym na spacer wyszedł.ANULKA Igor przewraca się tylko na boczki,co uwielbia robić. Na brzuch przyhaczylam go dwa razy jak musiał po jakas zabawkę tak sięgnąć ale nie zaliczam tego póki co,bo tylko dwa razy widziałam. Także tez czekam na przewroty. Idę was poczytać ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
wrzuciłam coś do K. Dziś intensywny dzień. A Tosiek nasz reaktor atomowy dziś przechodził sam siebie w śmianiu się pokrzykiwania gadaniu i wszystkich innych formach ekspresji. Teściowe zakochani na maxa ![]() : smikolaj2:
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
U mojej rodziny się nie pije na Wigilii, ale u rodziny Tżta tak. Ja w ogóle nie piję alkoholu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
U mnie nie pije się w wigilię (nie pamiętam czy juz o tym pisałam )Dziś bylismy u teściów, wróciliśmy wcześniej, przed histerią małego. Nie wiem czy pisałam, ale po południu lubi byc tylko w domu, bo wszędzie indziej jest płacz Od godziny 17:30 do teraz był jeden ryk tylko, na szczeście już jest ok., jestem tak wykończona ..., że padam dosłownie. |
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO podziwiam za te słoiczki
![]() SKYLIE brawo za nadrobienie! KEJT wspolczuhe wizyty teściowej. Dobrze ze jednak nie śpi u was ![]() MAGOLINKA wszystkiego najlepszego dla Adasia! MIACZKA ale Twoja córeczka się pięknie rozwija!! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- IDZIA a śpi juz Michas? Też idź spać,nie ma co,kiedyś trzeba odpocząć.. Chyba mogę powiedziecc ze po tygodniu prania nljestem na bieżąco z pranie z czasów awarii pralki...ale to koslawo napisałam.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Mi rehabilitantka mówiła, że po skończonym 5 miesiącu powinno być widać, że dziecko próbuje się przewrócić, ale nie koniecznie musi się obracać.
Jeśli chodzi o jedzenie to ją powiem, że jestem trochę głupia w tym temacie. Nie mam dostępu do ekologicznych produktów, jedynie mam ziemniaki, dynie, kalafiory i marchewka, ale zapasy w błyskawicznym tempie mi znikają, więc jestem zmuszona do gotowych słoików. A boję się kupować w warzywniakach czy na targu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA dzięki za info odnośnie przewrotów. Ihi nie wykazuje żadnych prób przewrotu Z brzucha na plecy,z pleców na brzuch juz kombinuje,ale mam wrażenie ze mu się nie chce bardziej niż to ze nie potrafi..taki len..
a jakie słoiczku i gdzie kupujesz? Słyszałam ze w Auchan są tanie ale nie sprawdzałam jeszcze Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-12-15 o 20:27 |
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi, ja zjadłam kanapeczkę, szybki prysznic i idę w kimę
dobranoc |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia dobrej nocy..
A u mnie Igor zrobił znowu imprezke w łóżeczku,a mi się oczy kleja Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide spać. Dobranoc Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia
Cytat:
tylko nie jestem pewna czy chodziło o sok winogronowy czy jakis inny. No ale podejrzewam, że ten własnie po to w składzie jest.Elaine no i co?? będziesz pisała maila w sprawie tych bajek????? Dobranoc |
|
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
ELAINE byłam dzisiaj w Auchan i potwierdzam słoiczki są tańsze niż gdziekolwiek indziej.
Do dziewczyn, które mają problem z wysypka dzieci. Mój miał na buzi pani doktor stwierdziła, że to slina. Dwa dni temu jak kapalam Małego nie zauważyłam, że skończył się Oliatum. Na szybko miałam tylko mydło Bambino. I co? Umylam. A na buzi nie ma nic. Czysta bez krost. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
Nie spie bo martwie się o moja niunie...Rano zrobila dwie kupki co mnie zdziwilo bo do niej to niepodobne ale dziecko usmiechniete nic nie zapowiadalo ze może być cos nie tak wiec zaplanowałam wyjazd na zakupy do Biedry. Zastanowilo mnie jednak jedno ze mimo 4 godzinnej przerwy nie chciała cyca i jak ja ubierałam przed wyjazdem to usnela podczas ubierania. Spala w samochodzie i w sklepie i obudzila się przy kasie, nie marudzila wiec jeszcze na pizze poszliśmy. W drodze powrotnej podjechaliśmy do mojej siostry i tam niunia plakala prezyla się i wydawalo mi się ze ma temp wiec pojechaliśmy do domu. Wsadzilam termometr i pokazalo 39,1 wiec naprawdę 38,6 biedactwo moje marudzia wila się i jak maz ja pomasował po brzuszku to zrobila znowu kupe i to taka smierdzaca ze hej. Po kapieli usnela i spala ponad 4 godziny i niedawno obudzila się na karmienie i baczki puszcza. Brzuszek ja bolał ale od czego ta temp?
W sobote dalam jej pare lyzeczek deserku z jabłuszkiem bo nas zjadala wzrokiem podczas obiadu i to ze ja brzuszek bolał to może jeszcze za wczesno i po prostu nie toleruje jeszcze tego ale czy temperatura to także efekt tego ze jej jabłuszko nie podchodzi ![]() Ja nie wiem i mam nadzieje ze już będzie dobrze...
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-12-16 o 01:43 |
|
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
KATERIN a może zęby? Brak apetytu, podwyższona temperatura i te kupy?
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Karmicie, czy coś?
![]() Katrine mi też się wydaje, ze to mogą być zeby. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
Napisze dla tych co walcza z wysypkami. Bylismy u alergologa i przy AZS nawet jak sie odstawi nabial w diecie kp to uczulenie może wyskakiwać przede wszystkim po unoszących się w powietrzu srodkach czystosci. Uczulaja tez barwniki tkanin czego doswiadczylismy ostatnio na nogach od rajstopek. Trzeba ciagle smarowac skore emolientami zeby byla warstwa ochronna na skorze. Warzywa w tym wieku nie wywoluja alergii wiec mamy smialo jesc wszystkie. Tylko uważać na żółtko. Mieso tez ma zielone swiatlo. I tak potwierdzam sok winogronowy sluzy do slodzenia m.in. dzemow dla diabetykow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Wybaczcie, że mnie tak mało ciągle..ale nie wyrabiam ostatnio. Wczoraj chciałam się odezwać to zdążyłam napisać tylko 'Hej' i musiałam kończyć ![]() Oluś ma się już lepiej. Katarek i kaszelek mniejsze, przede wszystkim w nocy nie męczą. Tylko jeszcze nosek trzeba odciągać, co strasznie długo trwa i zazwyczaj z płaczem. Zmaltretowany aspiratorem, gruszką..nie dziwię się. Z mężem tak sobie.. dlatego zasuwam i coś robię, żeby nie zwariować i nie roztrząsać. Wczoraj na wieczór jakiś milszy się zrobił i oglądaliśmy razem filmy. Ostatecznie będziemy szukać sobie nowego męża i tatusia szkoda, że 'Mohamed' Mamed (która to się kiedyś rypnęła z imieniem? Na razie pozostaje mi obmacanie go przez tv Nocka udana.. Oluś spał po ok. 3h.. po czwartym karmieniu już wstaliśmy, więc właściwie były 3 Z życia kupy- nie pojawiła się już 3 dzień ![]() Z życia bąków- są, śmierdzą i dobrze by było jakby już sobie poszły |
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN u nas też katarek i taki mały kaszel.
Nie wiem co robić, bo we czwartek mam szczepienie i kurcze jest zimno wolę go nie brać, bo może przejdzie katar i będzie miał szczepienie. No sama nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3055 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas laktacyjny horror, to nie mam ani czasu nic napisać, a już odnieść się do czegokolwiek... Wczoraj mleko łaskawie wypłynęło z cycków o 23.53, po dwóch godzinach ciągnięcia, kiedy Mały teoretycznie mógł się obudzić o 24 na jedzenie. Siedziałam i rzewnie płakałam. TŻ już dzwonił do apteki, czy mają jakieś mleko HA i był gotów podjechać. Mogliśmy kupić w dzień, ale w sklepach nie było żadnego HA, a poza tym ja nie miałam aż takiego problemu NIGDY. Wysypka też się wcale nie poprawia, tylko ewoluuje, codziennie wygląda inaczej. Za 15 minut otwierają rejestrację do lekarza, od razu dzwonię. Nie za fajnie, nie za fajnie. Na święta nie mam zrobione absolutnie nic, nie mam kupionego nawet pół prezentu. Tylko jak się Artek uśmiecha, to przywraca mi to chęć do wszystkiego. |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wczoraj Adaś jak zwykle zasnął przy piersi, po jakims czasie zaczął się budzić z płaczem, prężył się, przewracał głową na boki, marudził przez sen, za 2 razem dałam smoka, a po północy cycka, zjadł tylko troche po czym znów takie wicie i prężenie. W końcu pomyslalam, że może przez to, że mu się nie odbiło, wzięłam go do pionu ale dalej płakał i się rzucał w końcu wzięłam go do siebie na klatkę i jak mu sie bekło to zwymiotował sporo tego mleczka, po czym po przebraniu i umyciu buźki zasnął spokojnie i spał tak do 5 moje biedactwo tak go męczyło to, że nie był odbity.Ja go zawsze po cycku nawet jak śpi biorę do pionu ale on wtedy śpi i z reguły po 2-3 minutach go odkładam. Ehhh szkoda mi go było bardzo. Katerin też jak dziewczyny pomyślałam o zębach Fajnie ![]() Cytat:
2. Ofkors JA chciałam błysnąć przed Tżtem 3.
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam pediatry i ona mówiła, że 6 tyg. to takie min. przerwy..a max. nie ma.. Ona ma takie dzieci co już mają 4 lata i nadal nie szczepione, bo rodzice nie chcą..jakby się jednak zdecydowali, to dzieci normalnie byłyby szczepione, jak nasze teraz. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- magolina zabłysnęłaś.. nawet mój mąż się przestawił ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Maruda już stęka..inhalacja zrobiona..nosek odkurzony..teraz jeść i mam nadzieję, że będzie drzemka, bo z piżamy nie wyjdę do południa
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zęby i gorączkę, to czytałam parę razy, że gorączka jeśli jest od zęba to nie przekracza 38-38,5 stopni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Piękna pogoda, słoneczko świeci, a mnie gardło boli tak, że nie mogę herbaty przełknąć. Nie chcę rezygnować ze spaceru. Otulę się dwoma szalami i jakoś dam radę.
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooooooo, Tż miał ze mnie mega polewkę. 2. mój już drzemie ![]() Cytat:
![]() Na święta ma nie być śniegu do bani, dla mnie święta bez śniegu to już nie ten sam klimat |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

: smikolaj2:

)

moje biedactwo tak go męczyło to, że nie był odbity.
do bani, dla mnie święta bez śniegu to już nie ten sam klimat