|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
one zaprowadziły Gerdę do Kaja,chyba pamietacie baje ![]() Na przedstawienie zapraszaja zawsze rodziców,byłych nauczycieli,dyrektorów szkół,lekarzy,gminę itp.. ludzi była masa
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dobry wieczor .
Milalam mega ciezka noc. Polozylismy sie po polnocy a okolo 3 obodzilam sie z wrzaskiem rano bylo juz ok.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję sie w niedzielę
Od rana wyjazdowo, w sumie spotkania świateczno-rodzinne już zaliczaliśmy Wyciągnęłam Tżta na świąteczne ciężkie zakupy więc z głowy, tylko warzywka zostaną, prezenty też juz prawie wszystkie ) A Tż to dziś nawet dwa mecze zaliczył, się chce chłopowi No i przyniósł choine z piwnicy, więc może jutro się zabierzemy ![]() Cytat:
Wiem co to wpychać antybiotyk, na końcu ja już musiałam siadać na Olafie i na siłę, tylko Tż mnie w tym wspierał... Przecież nie robisz mu krzywdy, to wszystko dla dobra Oskarka
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się wątek rozruszał, bo koniec weekendu
![]() Ja z TŻ mamy jeszcze jeden dzień weekendu |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was ale nie mam siły cytować.
W dzień Oskar nawet wesoły , kaszel lżejszy , ale z nosa leci i kicha... ale drzemka i jak się zbliżał już wieczór to masakra kaszel się nasilał, na dodatek doszła gorączka ;( Kasian tu nie chodzi o wprawę podawania leków, tylko o to że z tym zawsze mieliśmy kłopot bo Oskar jak widzi leki to zaraz ucieka , płacze, wykręca sie itp. próbujemy po dobroci, przekupstwem małym , ale to nic nie daje i zostaje siła ;/ Madziula wkurzyłam się to dałam mu leki i mówiłam że ma podawać. Oczywiście nie udało mu się i do mnie zaś pretensje ;/ ehhh.... co za facet |
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Wrona super - duża dziewczynka z tej twojej córy
Zmykam do łóżka... Dobrej nocy Kochane
|
#518 |
|
BAN stały
|
Hej Mamusie
Uff..to były dla mnie ciężkie dni.. Dziś się okazało, że gorączka Mili to nie ząbki tylko..trzydniówka. 3 dni gorączki a dziś już gorączki brak i wysypka. Na szczęście od wczoraj jak gorączka była już mniejsza Mila wesoła i przestała popłakiwać Wiecie ile taka wysypka po trzydniówce się utrzymuje? W sobotę jak Mila była już w trochę lepszym stanie to ubraliśmy choinkę. Ale miała radochę ![]() Za to ja czuję, że te dni od czwartku mam wyjęte z życiorysu...nie wiem kiedy mi minęły..mało co zrobiłam z zaplanowanych rzeczy, bo wolałam siedzieć z Milą... No i teraz od jutra muszę nadrabiać zaległości w pracy i w sprzątaniu... A myślałam, że wreszcie wyluzuję przed świętami... ![]() Idę Was poczytać |
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczornie
jakoś nie miałam dziś weny do pisania, całą niedziele spędziłam na lenistwie ![]() a ten tydzień będzie intensywny, codziennie coś będziemy przygotowywać z mamą , w środę obrona mgr męża więc jadę z nim do Poznania, no a w piątek upragniona wizyta Nikii dużo zdrówka dla Oskara ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- kasian gratulacje dla Haniulki za siku na nocnik moja Igę uczyliśmy robić na nocnik jak miała już 7 miesięcy, pierwszy raz ją posadziliśmy i od razu zrobiła. Potem już kupka poszła no a od paru dni robi już normalnie na kibelek
|
|
|
|
#520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kto grał tytułową rolę, jakaś lubiana nauczycielka może? ![]() Cytat:
Cytat:
dlatego też zaliczyliśmy szpital w marcu, bo ja nie byłam w stanie Hani nic podać i musiałam ostatecznie dostawać dożylnie Ale mam nadzieję, że u Was będzie lepiej, Oskar w końcu mądry chłopak, kurcze no jak to ugryźć z tymi lekami, żeby sobie pozwolił podać... Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem ile czasu się utrzymuje wysypka, więc nie pomogę. Dobrze, że Mila już w lepszym humorku Ja idę się kąpać i spać, film obejrzeliśmy, w końcu mnie coś zainteresowało - polecam Wam, bardzo fajny ![]() No to dobranoc dziewczęta, zapewne jutro nasz wątek znów wzniesie się na wyżyny poczekalni także trzeba zbierać siły |
|||||
|
|
|
#521 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ja ciągle myślałam, że to ten ząbek...Bo żadnych objawów nie było. Tylko gorączka. Dopiero jak wysypka się pojawiła to okazało się, że to trzydniówka. Mam nadzieję, że wysypka szybko zejdzie bo żal mi patrzeć na tego mojego muchomorka. Dobrze, że to nie swędzi ani nic..Uff..udało mi się na wieczór trochę mieszkanie ogarnąć. |
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
I ja po kapieli
Czekam w lozeczku na TZ. Troche sie zrelaksowalam w wannie. Male Spa sobie zrobilam. Wczesniej naolejowalam wloski, nalozylam masc na twarz. W wannie peeling i te sprawy Od razu lepiej czlowiekowi Dobranoc Prosze duzo nie produkowac jutro Trzymam kciuki za chore dzieciaczki A co do tej wysypki to pierwsze slysze by po trzydniowce wyszla -.-' moze to jakas ospa, odra, rozyczka - nie wiem.. PS. Jutro wam pokaze wozek, wpadl mi w oko - TZ sie nie podoba... :/ Wyrazicie swoja opinie. Zmykaaaaaam.
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewuszki, witam sie w nowym watku
![]() Staram sie Was podczytywac z telefonu, ale nei jestem w stanie z niego odpisywac. Popsul mi sie laptop i nie dziala internet, a wieczorami maz pracuje na stacjonarnym, wiec jestem odcieta ![]() Ilkas, my w zeszlym tygodniu przerabialismy trzydniowke, w internecie czytalam ze wysypka znika po kilkunastu godzinach, ale u nas trwalo to ok 4 dni. Tzn jedne krostki schodzily, ale pojawialy sie nowe. Ale teraz chlopak jest jak nowy Nikii, duzo zdrowka dla Oskarka! mam nadzieje, ze dasz rade z lekami i zastrzyki nie beda konieczne! Wranes, tak strasznie mi przykro, nei wyobrazam sobie co musisz przezywac Mamy z TZ problem co kupic malemu na gwiazdke, on prawie wszystko ma Mnostwo zabawek dostajemy po moim chrzesniaku, plus okazje typu urodziny, mikolajki uzupelniaja wszelkie luki zabawkowe. A tak zalezalo mi, zeby znalesc cos w innym "typie" niz juz ma, ale chyba mi nie wyjdzie.A dzis bylismy na starówce na spacerku zobaczyc choinke i wszystkie te swiatelka. Maly byl zachwycony
|
|
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oby szybciutko przeszłoMy nie przechodziliśmy do tej pory trzydniówki |
|
|
|
|
#525 |
|
BAN stały
|
Gosius91 Koniecznie pokaż wózek
A o tej trzydniówce z wysypką to czytałam w książce i potem w necie Więc mam nadzieję, że to tylko to..a nie jakaś groźniejsza zakaźna....![]() Monika83 a byłaś wtedy z tą trzydniówką u lekarza czy obyło się bez? Co do tego prezentu to ciężko doradzić, bo nie wiem co dokładnie ma Ale na pewno coś by się jeszcze znalazło Niegrzeczna88 ja podejrzewam, że Mila zaraziła się tym na basenie bo tam przecież tyle dzieci W pon byliśmy, a w czw rano się zaczęło.
|
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Monika83 a byłaś wtedy z tą trzydniówką u lekarza czy obyło się bez? Co do tego prezentu to ciężko doradzić, bo nie wiem co dokładnie ma
Ale na pewno coś by się jeszcze znalazło Bylam trzeciego dnia goraczki, lekarz nic nie znalazl, kazal na wszelki wypadek zrobic badanie moczu (trzy godziny polowania ), ja podejrzewalam piatki, bo widze ze mu strasznie dokuczaja. Ale nastepnego dnia po goraczce nie bylo sladu, a wieczorem pojawily sie krostki, wiec juz bylam pewna co to. Wiecej lekarza nie odwiedzalismy. Oby Milci szybko zeszly krostki!
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zacytowalo mi zdrówka dla waszych dzieci. Mt dziś byliśmy na zakupach a później na obiad zostalismy zaproszeni mojej siostry i szwagra i zostalismy do kolacji a i kupiłam sobie rajtki ciążowe:-D
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
My jesteśmy wielkie "chorowitki", zatem jeszcze jakiś czas mnie nie będzie. Cytat:
. Jak na razie super. A do tej pory zawsze wrzask i na siłę.Nic mi się nie chce odd tej choroby. Jeszcze TŻ mnie wkurza na każdym kroku, mam go totalnie dość ....
|
|
|
|
|
#529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz czuje się lepiej? Pewnie najgorzej w nocy...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Też idę, ale tylko zważyć się, zmierzyć ciśnienie i po l4. Na wszelki wypadek ogoliłam się jeszcze do przeglądu. Oby waga mi wzrosła, bo ostatnio pokazało tylko 700 g na plusie.
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-16 o 07:49 |
|||
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
dobrze, że za duzo nie popisałyście, nie miałam do nadrabiania za wiele kasian za siku a co do komedii to mi się podobali "Millerowie" a "Nietykalni" to wg mnie bardziej dramat niż komedia :P choć bardzo polecam ten filmNikii jak nocka? ilkas mojej bratanicy wysypka po trzydniówce trzymałą się 2 dni Light Limara staram się jeść produkty bogate w błonnik, ale jakoś na razie słabo działa... już chyba wszystkich sposobów próbowałam ![]() jeszcze 2 dni i urlop miłego dnia |
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosius a wiesz co to trzydniówka? To właśnie choroba, objawiajaca sie gorączką a po niej wysypką Tak więc nie strasz dziewczyn Ilkas nie martw sie, juz z górki teraz Jak u monika83 to samo, to może panuje teraz... Ja kiedyś czytałam że wysypka może do tygodnia, ale u nas to było nie wiem co, sama gorączka bez wysypki ![]() Witam z rana Dziś może uda nam sie ubrać choinę
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nocka kiepska bo gorączka 39,6 na szczęście po syropie spadła. Ale ok 15min męczyliśmy się aby podać mu go. Kaszel nadal przeszkadzał i budził , ale nie aż taki duszący jak wczoraj. Ale udało Nam się trochę dłużej pospać niż zwykle bo do 6.30. Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() I za wizyty dzisiejsze.
|
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym tygodniu
![]() Ja odliczam dni do przyjazdu Tż-ta ![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitków! I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po ciężkim weekendzie, wybaczcie ale nie mam sił na nadrabianie, tyle stron to nawet do jutra bym nie zdążyła a pracy coraz więcej na koniec roku.
Nie mogę sie doczekać piątku
|
|
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 19 tygodniu!
Wranes, bardzo mi przykro! ![]() Niki, zdrówka dla Oskara! U nas na szczecie leki wchodza bez problemu - to nawet na lekomanię wygląda Dokładnie pamieta, który syrop jest dobry, a który gorzki Mielismny jedno takie chorownie, gdzie Kuba nie wziął nic do buzi! To było straszne i skonczyło się w szpitalu, bo się odwodnił - nie było sił na włożenie Mu łyżki do ust! Także rozumiem Twoją bezsilność Trzymajcie się cieplutko i szybkiego powrotu do zdrowia! Ilkas, u nas po trzydniówce krosteczki szybko zniknęły - kwestia doby Ubraliśmy wczoraj choinkę i zrobiło się bardzo świątecznie Zobaczymy czy beztroska atmsfera się utrzyma, bo Kuba coś zaczął mocniej kasłać!
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje 19 tygodnia ![]() Oby Kuby nie złapało na całego
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek.
Witam sie od fryzjera . Dzis noc minela spokojnie. Czy to byl skurcz , raczej nie. Mialam wrazenie ze ktos mi noz wbija w lekotke i jeszcze nim rusza . Masakra. Muszę koniecznie isc z tym do ortopedy . Gratuluję nowych tygodni
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2013-12-16 o 09:12 Powód: literowka |
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Witam sie w 18 t. Niestety moj weekend tez byl kiepski. Przeziebienie dopadlo mnie cala para. Zastanawiam sie czy isc do internisty czy poczekac jeszcze dwa dni jak to sie rozwinie. Dawno tak mocno nie przechodzialam przeziebienia. Wczoraj wkurzylam sie na tesciowa. Chyba po raz pierwszy tak mnie zdenerwowala. To moja pierwsza ciaza wiec wiadomo, ze wszystko sie przezywa. Zaczal sie temat ruchow dziecka, wiec mowie, ze ja juz od jakiegos 1,5 tygodnia czuje takie przyjemnie laskotanie w brzuszku jakby takie delikatne babelki powietrza sie przesuwaly po skorze. Nie jestem w stanie powiedziec czy to napewno ruchy dziecka, ale co innego moglo by to byc? Niestety zostalam ustawiona do pionu, ze to niemozliwe zeby tak wczesnie czuc ruchy. Poczualm sie jakbym zmyslala i klamala. Juz chcialam jej odpyskowac, ze widac szczuple kobiety tak maja, ale ugryzlam sie w jezyk. Niekiedy ona tez mogla to zrobic i zachowac swoje przemyslenia dla siebie. Niczym sie juz z nia nie podziele, bo znowu bedzie ze wymyslam. Dziewczyny duzo zdrowka dla waszych dzieciakow. niestety zbliza sie sezon zachorowan, ale mam nadzieje, ze najgorsze macie juz za soba. Warnes bardzo mi przykro. Wracam do lozka jeszcze na godzinke i musze wziac sie do roboty bo nic przez weekend nie zrobilam
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
sylvuniaa ładna ta Twoja wrona
![]() Nikii dużo zdrówka dla synka ! Ehh szkoda mi tej Wranes ... naprawdę biedulka musi przeżywać,przykro mi bardzo aż dosłownie nie wiem co mam powiedzieć ... cały dzień wczoraj o tym myślałam ...Wczoraj wieczorem jakoś się zmartwiłam ... bo jak się rozbierałam,to zauważyłam jak jakaś wydzielina wypływa mi z piersi jasna - to ok,bo to normalne - siara ale zaraz poleciały mi z 3-4 kropelki krwi z piersi jednej ... I jak wytarłam o chusteczkę ... to tak jakby ta siara właśnie była z krwią ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.

a Nietykalnych wszyscy mi polecaja, a ja sie nie moge zabrac jakos nie wiem czemu
boje sie ze bede plakac po tym co mi mama mowila o tym filmie

No i przyniósł choine z piwnicy, więc może jutro się zabierzemy
Jeszcze TŻ do mnie że to moja wina bo siedzę z nim w domu, że jest za mocno palone i za duszno (tak jakbym to ja w piecu paliła), potem że za długo z nim na dworze siedzę .... normalnie się wkurzyłam na niego.

A co do tej wysypki to pierwsze slysze by po trzydniowce wyszla -.-' moze to jakas ospa, odra, rozyczka - nie wiem.. 

za siku
za wizyty dzisiejsze.