Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-15, 20:57   #4591
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

To pierwsze 10 ml soku jablkowego gerbera za nami. Nastapil efekt w postaci wyczekiwanej od 3 dni kupy...
Stary 2013-12-15, 21:19   #4592
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
LOGOASIA tak mi sie wydawalo az do dzisiaj
tragedia z tymi kupami
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie co, doznałam olśnienia że czas zamieścić swój opis porodu!

Dnia 8 września obudziłam się z myślą, że muszę zrobić wszystko, żeby najpóźniej jutro urodzić, bo inaczej chyba zwariuje (panicznie bałam się, że urodze po terminie). Od razu gdy wstałam poszłam na mega zakupy, pomroziłam mięsa, wyszorowałam mieszkanie, po raz setny wysprzątałam pokój Bartka, aż w końcu tak mnie już plecy bolały że się położyłam i zaczęłam szukać w internecie co tu jeszcze zrobić żeby szybciej urodzić później dzwoniłam do babci i mówię jej że chce mieć to już za sobą, ledwo chodzę, zgaga nie daje mi spać i ogólnie lipa. To oczywiście stwierdziła że jeszcze duuużo czasu bo chłopcy się nigdy nie spieszą i pewnie urodze koło 30. Gdy TŻ wrócił z pracy, udałam że mam ochotę na małe co nie co, bo czytałam że to też przyspiesza
9 września o godzinie 5.10 obudziło mnie dziwne uczucie, mówię do TŻ że się chyba zesikałam w łazience okazało się że leci ze mnie lekko różowa woda o dziwnym zapachu. Pierwsze co zrobiłam to zadzwoniłam do mamy choć wcześniej obiecałam sobie że dowie się o wszystkim po porodzie bo pamiętałam ile nerwów kosztował ją (i mnie) poród mojej siostry 3 miesiące wcześniej. Mama poinformowała mnie że właśnie odchodzą mi wody i że z moim bratem miała identycznie, że też tak jej się sączyły. Koło 6.30 byłam gotowa aby pojechać do szpitala, musiałam podłożyć pod tyłek ścierki bo nawet mega podpaski przesiąkały w sekundę :/ w szpitalu na dzień dobry co chwilę musiałam mówić "jestem w 38 tygodniu ciąży i odeszły mi wody" bo co oddział to był domofon i wszędzie trzeba było dzwonić i mówić po co się jest. Jak trafiłam w końcu na miejsce to czekałam na położona a obok leżała dziewczyna pod ktg i strasznie jeczała co mnie nieźle zestresowało. W końcu zmierzyli mi ciśnienie, wypełnili dokumenty, wysłuchali serca małego i dali taka tabelke żebym mierzyła temperaturę co 3h i w razie gorączki albo zielonych wód kazali przyjechać, a jakby nic takiego się nie działo kazali przyjechać na drugi dzień o 8 rano :| pytam się ich czy to bezpieczne że tracę wody a nie rodze a oni że tak. No więc wróciłam do domu. Idąc w szpitalu do wyjścia dostałam pierwsze skurcze i pomyślałam "i już? To o co tyle krzyku". W domu byliśmy po 8, umyłam się i poszliśmy spać. Koło godziny 11 skurcze zaczęły być coraz bardziej częste i bolesne, już nie mogłam leżeć więc spacerowałam po mieszkaniu, co skurcz to opierałam się o ścianę i głupia nie oddychałam co się później okazało że bardzo jednak pomaga. A TŻ w tym czasie spał obudziłam go koło 13 że mam skurcze co 2-3 minuty i że jak tak dalej pójdzie to za jakaś godzinę jedziemy znów. Skurcze były coraz częstsze i bardzo bolesne a TŻ do mnie "dlaczego ty nawet nie jeczysz?" koło 15 byliśmy znów w szpitalu, znów przyjęli mnie na salę gdzie inna kobieta krzyczała i była pod ktg. Położona sprawdziła rozwarcie i było nie całe 4cm, ze mnie ciągle leciała woda co chyba mnie w tym wszystkim najbardziej denerwowało. Poszła po tabletkę i nie było jej ponad pół godziny a ja w tym czasie dostałam boli partych co mnie przeraziło bo nie wiedziałam co się dzieje. Gdy wróciła powiedziałam jej że mam inne bole niż wcześniej że chce tą tabletke, ta sprawdza rozwarcie a tam już główkę widać więc panika, biegiem po wózek a ja mówię że nie usiade bo mu głowę zmiażdze. Biedny TŻ nie wiedział co się dzieje bo słabo zna angielski a ja już zapomniałam mu tłumaczyć. Myślał że jedziemy na badania. Gdy już położyłam się na łóżku zaczęłam od razu przec położna zaczęła się śmiać i kazała czekać na skurcze z parciem, dostałam gaz i głupawki. W sumie parłam 6minut z rozwarciem 6cm i jedynymi odgłosami jakie wtedy wydałam to było "ała" za każdym razem gdy parłam trzeci raz przy skurczu. TŻ był bardzo bardzo dzielny i dużo mi pomógł, Bartuś urodził się o 17.30, TŻ zaczął płakać a ja śmiać. Luli był taki malutki i pierwsze co zrobił to zaczął ssać swój środkowy palec. TŻ obciął pępowinę i leżeliśmy tak sobie z godzinę sami na sali, co jakiś czas ktoś przychodził bo nie wierzyli że tak cicho i szybko urodziłam. Mam teraz te swoje dwa szczęścia i jestem w swoim własnym niebie

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
fajnie wrócić wspomnieniami
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Tak myślalam bo nie przeszlo by przez smoczek
nie wiem czy to prawda ale czytalam w gazecie zeby po 6 miesiacu okolo 7-8 podawac mleko mm w kubeczku z dziubkiem zamiast w butelce podawaliscie tak?
dokładnie, my z Andzią zaczynaliśmy od słomki w 7 mc
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

A jakim plasterkiem przyklejałaś i jak często?Takim zwykłym opatrunkowym?
tak
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

dziekuje za wszystkie zyczenia
zdjecia beda w K. jak sciagne z aparatu

moje dziecko robi cos dziwnego: podnosi sie jakby do siadu pol "brzuszka" sama potrafi zrobic! zawsze jak lezala na pleckach to daealam jej dwa kciuki ona je trzymala i gadalysmy sobie a ona wczoraj podciagnela sie na tych dwoch kciukach dovsiadu!!!!! nic jej nie pomagalam i sie wystraszylam bo nie chce jej sadzac a teraz ona sie wscieka ze nie daje jej kciukow zeby mogla sie podciagnac! masakra przeciez za wczesnie jeszcze!!!

sorki za bledy pisze z tel

ps. pierwszy raz od sylwestra pilam wodke i mam kacora
tak jak mówi natala nie powinno się podciągać dziecka za lapki. bo nauka siadania zaczyna się z brzucha a nie z pleców.
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Ja myję non-stop
Czekam na zamówiony w necie krem extra natłuszczający, bo ręce mam od tego mycia jak stara baba i tak popękane, że aż krew leci
a co za krem? ja tez myje non stop i mam poranione łapska
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
chciałabym do roku karmić a miniumum 8-9 miesiecy

moja Hania też sie ciągnie do siadu, ale ja jej nie pozwalam nie pomagam w żaden sposób, nie daje palcy. jak jest taka silna to niech na brzuchu ćwiczy tym bardziej ze dziecko siada nie robiąc "brzuszki" tylko raczej z pozycji czworaczej, czyli z brzucha. i w ogóle cała motoryka duża rusza z brzucha, robienie brzuszków do niczego dziecku nie służy - tak nam tłumaczyła rehabilitantka Marysi \

byłam wczoraj w H&M, uległam komplecikowi różowej żyrafki

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

ja polecałam, bo ja mam i nigdy mnie nie zawiódł
dokładnie to dziś słyszałam od fizjoterapeutki marcina. 90% czasu kładzenia na brzuszku i dziecko zaczyna siadac o czasie, bo wszystko z brzucha
Cytat:
Potrzebuje porady/pomocy. Od dwóch miesięcy codziennie poranne marudzenie przez gazy to był już nasz rytuał. Liczyłam na to że jak skończy 3miesiące to wszystko minie ale guzik! Jest gorzej! Gdy wam pisałam że nie chce jeść to właśnie przez gazy, do tej pory prezy się gdy je, płacze, denerwuje się i międzyczasie puszcza baki. Widzę, że go to męczy i zamiast być lepiej to jest gorzej. Przed chwilą tak te gazy go wymeczyły że aż mi usnął na rękach jak nigdy. Próbowałam:
Wszystkie dostępne mi preparaty na gazy/kolke
Herbatę z kopru
Masaże brzucha
Ćwiczenie nóżkami
Antykolkowe butelki
Karmienie w ciszy i spokoju
Nic nie pomaga na dłużej niż dwa dni ale też bez pełnego efektu. Podaje mu od kilku dni biogaie, ale po niej przestał robić kilka kup dziennie i ograniczył się do jednej. Karmie go mm hipp organic. Już nie wiem co robić.. jutro kończy 14tygodni

może rzeczywiście zmiencie mleczko

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

i witamy się po długim i wyczerpującym weekendzie weź i posprzątaj coś przy dwójce urwisów... eh
byliśmy dziś z marcinem u rehabilitantki, nie jest z nim tak źle jak myślałam, choć rzeczywiście ma podwyższone napięcie. Pokazała nam jak i co, jak nosić, ćwiczyć, kąpać, odkładać.. no i na tym brzuszku non stop. za dwa tygodnie możemy zacząć nosić go "przodem" do swiata
a z takich ciekawszych rzeczy.. zauważyłam że malutki okropnie się spina jak robię cos szybciej, jak schodzę z nim po schodach czy za szybko chodzę z nim w ogóle. Fizjoterapeutka powiedziała ze to niestety wynik zagrożonej ciąży przypieczętowanej ciągłym leżeniem i nazywa się to zaburzeniem w przedsionku mózgu ( czy cos takiego), czyli najogólniej zaburzenia zmysłu równowagi. w brzuszku jego błędnik przyzwyczaił się do spokoju i małego ruchu, dlatego teraz wszystko co robimy przy nim ppowinno być bardzo spokojne i delikatne. Poza tym ma nadal bardzo silny odruch moro, ale fizjologicznie powinien zaniknąć ok 6mc. po tych ćwiczeniach maluch nie jadł prawie 4h i ciągle spał.
A teraz siedzimy z tż i zbijamy bąki po ciężkim dniu, udało mi się dziś umyc okna na dole domu i ubrać choinkę. mam jeszcze mase prania i całą górę do ogarnięcia to będzie ciężki tydzień, w czwartek wieczór będzie apogeum moich nerwów bo w piątek do pracy i wyjazd do rodziny w nocy...eh..święta swięta
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:28   #4593
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a co za krem? ja tez myje non stop i mam poranione łapska

i witamy się po długim i wyczerpującym weekendzie weź i posprzątaj coś przy dwójce urwisów... eh
byliśmy dziś z marcinem u rehabilitantki, nie jest z nim tak źle jak myślałam, choć rzeczywiście ma podwyższone napięcie. Pokazała nam jak i co, jak nosić, ćwiczyć, kąpać, odkładać.. no i na tym brzuszku non stop. za dwa tygodnie możemy zacząć nosić go "przodem" do swiata
a z takich ciekawszych rzeczy.. zauważyłam że malutki okropnie się spina jak robię cos szybciej, jak schodzę z nim po schodach czy za szybko chodzę z nim w ogóle. Fizjoterapeutka powiedziała ze to niestety wynik zagrożonej ciąży przypieczętowanej ciągłym leżeniem i nazywa się to zaburzeniem w przedsionku mózgu ( czy cos takiego), czyli najogólniej zaburzenia zmysłu równowagi. w brzuszku jego błędnik przyzwyczaił się do spokoju i małego ruchu, dlatego teraz wszystko co robimy przy nim ppowinno być bardzo spokojne i delikatne. Poza tym ma nadal bardzo silny odruch moro, ale fizjologicznie powinien zaniknąć ok 6mc. po tych ćwiczeniach maluch nie jadł prawie 4h i ciągle spał.
A teraz siedzimy z tż i zbijamy bąki po ciężkim dniu, udało mi się dziś umyc okna na dole domu i ubrać choinkę. mam jeszcze mase prania i całą górę do ogarnięcia to będzie ciężki tydzień, w czwartek wieczór będzie apogeum moich nerwów bo w piątek do pracy i wyjazd do rodziny w nocy...eh..święta swięta

Asia, ponoć coś takiego działa:

http://www.aptekagemini. pl/alter-heideschafer-tluszcz-mleczny-z-nagietkiem-250ml.html (wiadomo, że przed pl usuń spację)

Rehabilitacja jest fajna Oczywiście, oby nie była potrzebna. Naszemu Julkowi bardzo podobały się ćwiczenia - on miał z kolei obniżone napięcie.
Co do spinania się to myślę, że każde dziecko tak ma, jak się przy nim szybko/nerwowo coś robi.
Nasz Julek też jeszcze ma Moro

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:29   #4594
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To pierwsze 10 ml soku jablkowego gerbera za nami. Nastapil efekt w postaci wyczekiwanej od 3 dni kupy...
super
my w przyszłym tygodniu jesteśmy u gastroenterologa, zobaczymy kiedy zaleci wprowadzać inne pokarmy. A ostatnio słyszałam, żeby nie podawać dziecku słoiczków z jagnięciną i cielęciną, bo... te malutkie zwierzątka dużo chorują i faszerują je mnóstwem antybiotyków i to później trafia do słoiczków ze można podawać dziecku ten rodzaj mięska tylko od sprawdzonego sprzedawcy
Stary 2013-12-15, 21:31   #4595
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Potrzebuje porady/pomocy. Od dwóch miesięcy codziennie poranne marudzenie przez gazy to był już nasz rytuał. Liczyłam na to że jak skończy 3miesiące to wszystko minie ale guzik! Jest gorzej! Gdy wam pisałam że nie chce jeść to właśnie przez gazy, do tej pory prezy się gdy je, płacze, denerwuje się i międzyczasie puszcza baki. Widzę, że go to męczy i zamiast być lepiej to jest gorzej. Przed chwilą tak te gazy go wymeczyły że aż mi usnął na rękach jak nigdy. Próbowałam:
Herbatę z kopru
Masaże brzucha
Ćwiczenie nóżkami
Antykolkowe butelki
Nic nie pomaga na dłużej niż dwa dni ale też bez pełnego efektu. Podaje mu od kilku dni biogaie, ale po niej przestał robić kilka kup dziennie i ograniczył się do jednej. Karmie go mm hipp organic. Już nie wiem co robić.. jutro kończy 14tygodni

Ja nie poradzę nic. A co pediatra na to?może faktycznie kwestia mleka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:33   #4596
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
zmien mleko, widocznie te co mu podajesz nie odpowiada mu i to od dluzszego czasu
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja nie poradzę nic. A co pediatra na to?może faktycznie kwestia mleka...

Ulzylo mi jak napisalyscie o zmianie mleka, bo chodzilo mi to po glowie od dluzszego czasu! Wiem ze w Polsce Bebilon jest polecany, ja kupie tu Aptamil bo to podobno to samo, tyle za nazwa inna. Nawet opakowanie identyczne. Jutro kupie i zobaczymy efekty.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:36   #4597
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kara za pyskowanie
ja zmienialam mleko bo mloda brzuszek bolal i meczyly ja okropne gazy wiec zmienialam, samo to ze kupy zielone nie bylo powodem, teraz tez sa ale zostaje przy enfamilu bo mloda nie ma przy nim zadnych klopotow z brzuchem.

co do rozszerzania diety, ja bede szla takim tokiem jak przy Blance czyli zaczynam od marchewki, pozniej marchewka z ziemniakiem, dynia z ziemniakiem, no i kolejne produkty pozniej laczone z czyms innym, po 3 tyg a moze szybciej nie wiem jeszcze wprowadze owoce i kaszki na sniadanie. no i na pierwszy ogien ida sloiczki, pozniej bede robic w termomiksie.
aha dzięki za odpowiedź
a dlaczego najpierw słoiczki? bo są pewniejsze, że bez nawozów itd? nie wiem dlatego pytam

zapisałam to już w pliku "rozszerzanie diety"

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Własnie wrocilismy ze Szczecina .Udało mi sie zakupic spodnie i bluzke na swięta(oczywiscie w hm plus size bo w normalnym to zero szans na znalezienie czegos na moją grubą dooope.)No i najwazniejszy zakup:Lilkowa hustawkaale nam się z nią udało.150 zł za hustawke uzywaną ale w stanie idealnym
to udane zakupy

Cytat:
Herbatę z kopru
Masaże brzucha
Ćwiczenie nóżkami
Antykolkowe butelki

nie wiem ale może faktycznie zmiana mleka

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ogólnie po mm mogą być zielone. Właśnie takie zgnilo zielone. Ważne jest żeby nie bolał brzusznek, żeby kolek nie było. No i ważna jest konsystencja, wygląd i ilość tych kupek.
Po zwykłym mm muszą być zbite, bez dużych ilości śluzu. Nie mogą być strzelające i "kwaśne".

Nie trzeba zmieniać mleka jeśli maluch nie ma innych dolegliwości.

super, dziękuję

Cytat:
wow fajnie smakowało?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 21:42   #4598
logoasia
Zakorzenienie

madziuchna dzięki, już zamawiam

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

jak tu cicho
Stary 2013-12-15, 21:46   #4599
MsLullaby
Zakorzenienie

To rozszerzanie diety mnie przeraza
Juz sama nie wiem od czego zaczac

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-15, 21:49   #4600
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Herbatę z kopru
Masaże brzucha
Ćwiczenie nóżkami
Antykolkowe butelki

A jakieś kropelki przeciw kolce?

Cytat:
zmien mleko, widocznie te co mu podajesz nie odpowiada mu i to od dluzszego czasu
To nie zawsze wina mm. Mój Miłosz też ma duże kolki i nie mogę mu zmienić mleka.
Na razie dostaje na stałe Bobotic i liczę, że z czasem będzie lepiej.
3 miesiące to tylko umowna granica problemów brzuszkowych

Stary 2013-12-15, 21:51   #4601
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aha dzięki za odpowiedź
a dlaczego najpierw słoiczki? bo są pewniejsze, że bez nawozów itd? nie wiem dlatego pytam

zapisałam to już w pliku "rozszerzanie diety"
sloiczki dlatego ze prosciej i szybciej
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 21:55   #4602
MsLullaby
Zakorzenienie

inwersja z kropelek uzywalam colief (12£ opakowanie starcza na 4-5 dni) ale tez bez skutku. Kupie jutro inne mleko i zobaczymy czy bedzie poprawa.

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-15, 21:56   #4603
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Majusia dziś przeszła samą siebie 5 kup I śmiała się ironicznie jak ją przebierałam ;>

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:58   #4604
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
ojj mnie tez, ale jak trzeba to trzeba
moja jadla juz marchew, marchew z ziemniakiem, marchew z ryzem.

inwersja : wiem, ze to nie zawsze wina mleka, ale sprobowac zawsze mozna, tak samo jak sie probuje z roznymi kropelkami.
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 21:59   #4605
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo

Cytat:
sloiczki dlatego ze prosciej i szybciej
aha no ok
Stary 2013-12-15, 22:04   #4606
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

inwersja : wiem, ze to nie zawsze wina mleka, ale sprobowac zawsze mozna, tak samo jak sie probuje z roznymi kropelkami.
Cytat:
mam to samo

aha no ok
Haha nie wiem nawet od czego zaczac. Jak od jablka to czy od surowego, czy ugotowac i zetrzec, czy udusic starte, a jak nie od jablka to od czego, kiedy wprowadzac kaszki, jak mu te kaszki podawac, czy w butelce czy lyzeczka Szybciej chyba zwariuje niz to ogarne i sie zdecyduje

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-15, 22:06   #4607
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
inwersja z kropelek uzywalam colief (12£ opakowanie starcza na 4-5 dni) ale tez bez skutku. Kupie jutro inne mleko i zobaczymy czy bedzie poprawa.
U nas przy Boboticu
nie ma żadnych problemów.

Kurcze, fajnie byłoby poradzić się lekarza, ale pamiętam, że miałaś problem żeby dotrzeć do niego przy okazji choroby małego.... :/

Cytat:

Pod warunkiem, że nie podaje się konkretnego mleka z polecania lekarza jak to u nas jest.

Stary 2013-12-15, 22:10   #4608
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wtedy Miki już będzie duuuży i będzie dopiero szok
ale fajna

super

to będzie Ciebie teraz więcej- głupio tak bez Ciebie
super, ja dzisiaj devolaja jadłam, ale ja już długo jem normalnie i odpukać Mikusiowi nic nie jest

Ja tez bede dawac sloiczki, bo jak ja znaje czas, zeby gotowac jeszcze osobno dla Enci? Pomijajac fakt, ze nie mam sprawdzonego miejsca, gdzie bylabym pewna warzys czy miesa, a sloiczki sa jednak badane pod dzieci. Pewnie kolo roczku mala bedzie juz jesc normalne obiady z nami tak bylo z Eda, po prostu dostawal do km nasz "dorosly" obiad.

Ide robic mleko, dokarmiac na noc i spac, bo musze sie przestawic na poranne wstawanie, na 7:30 mlody bedzie chodzil do przedszkola od stycznia, a my teraz kolo 9 wstajemy na szczescie docelowo tz ma go zawozic a my o 12:30 bedziemy z Encia go odbierac.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:13   #4609
kama1987
Rozeznanie

Nie miałam kiedy nadrobić wcześniejszego tygodnia. Zuzi od paru dni się coś odwidziało i jak przesypiała całe noce,to teraz się znowu budzi 2-3 razy w nocy na jedzenie. I od 3 dni jak ma usnąć to niemoże i płacze po ok. godzinie Nie mam pomysłu co zrobić żeby jej pomóc.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
laski, mam zagwozdkę...
mam jeszcze kilka pieluch Pampers w rozmiarze 2 i 120 szt 3 i dumam czy kupić jeszcze 2 np z Dady czy już 3 zakładać, tym bardziej ze jakieś duże są... młody waży ponad 5 kg...
Ja Zuzi dokupiłam jeszcze Dady 2, bo jednak Pampersy 3 są trochę za duże na nią. Przekonałam się o tym, jak byłyśmy na rehabilitacji i Zuzia posikała rehabilitantce spodnie, tzn. wyciekło jej A napewno nie był pełny bo wymieniałam 30 min wcześniej.
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem na bieżąco.

Mam pytanie: dopajacie swoje pociechy wodą z glukozą?

U mnie sajgon przez tą glukozę. Ja nie chcę podawać- wczoraj mama się śmiertelnie obraziła bo stwierdziła, że Małej chce się pić. We wtorek, środe podałam butlę z glukozą i zrobiły się problemy bo Mała nie chciała do cyca ( do smoka z butli tak !!!) i po tym stwierdziłam, że nie będę dawać. U mnie kp.
Ja małej czasami daję samą wodę, na początku się krzywiła i robiła śmieszne miny, ale teraz pije. Tylko ja jej daję może z 20 ml na 2 dni.

Cytat:
Ja dałam Zuzi parę kropelek i troszeczkę jabłka startego (TZ chciał) ale efektu niestety nie było. Ja czekam od 4 dni... I termometr też nic nie pomógł. A widać było dziś że jej się chce bo się prężyła. Macie jakieś pomysły jeszcze, co zrobić??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 22:17   #4610
bajka1807
Zakorzenienie

znw zmierzch na tvn
mialam ogladac chirurgow, a teraz mam dylemat
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-15, 22:26   #4611
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Haha nie wiem nawet od czego zaczac. Jak od jablka to czy od surowego, czy ugotowac i zetrzec, czy udusic starte, a jak nie od jablka to od czego, kiedy wprowadzac kaszki, jak mu te kaszki podawac, czy w butelce czy lyzeczka Szybciej chyba zwariuje niz to ogarne i sie zdecyduje
o to to, podobne mam dylematy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja tez bede dawac sloiczki, bo jak ja znaje czas, zeby gotowac jeszcze osobno dla Enci? Pomijajac fakt, ze nie mam sprawdzonego miejsca, gdzie bylabym pewna warzys czy miesa, a sloiczki sa jednak badane pod dzieci. Pewnie kolo roczku mala bedzie juz jesc normalne obiady z nami tak bylo z Eda, po prostu dostawal do km nasz "dorosly" obiad.

Ide robic mleko, dokarmiac na noc i spac, bo musze sie przestawic na poranne wstawanie, na 7:30 mlody bedzie chodzil do przedszkola od stycznia, a my teraz kolo 9 wstajemy na szczescie docelowo tz ma go zawozic a my o 12:30 bedziemy z Encia go odbierac.
aha czyli słoiczki to nie zło, jak to rodzina mi gadała fajnie
Stary 2013-12-15, 22:27   #4612
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
znw zmierzch na tvn
mialam ogladac chirurgow, a teraz mam dylemat
ja mam dwa odcinki american horror story ale jakos chęci brak..
Bajko długo czekałyscie w kolejce do Mikołaja?bo ja dzis byłam i w sumie nie zwrocilam uwagi czy dluga była, za to w zeszłym tygodniu ciągła się w nieskonczonosc.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:32   #4613
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dziewczyny planujace karmic do (i tu termin) - to plan minimum czy maksimum? bo ja planuje jak najdluzej (no ale wiecej niz do 2 urodzin to raczej nie...)
cieszylabym sie gdyby udalo sie do roku, a pozniej ze wzgledu na powrot do pracy stopniowo ograniczac. Ale 2 lata to juz takie maximum z maximum (chociaz moja mama mnie kp do 2 lat)

Tassia
nie wiem co Ci powiedziala ta neurolog (bo w klubie mnie nie ma ) ale mam nadzieje ze wszystko z malym bedzie ok Ale jakby nie bylo to zapewniam Cie ze i tak bedzie Twoim najukochanszym dzieckiem

Nie wiem jak moje dziecko przezyje swieta i tych wszystkich ludzi dookola...

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 22:40   #4614
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja mam dwa odcinki american horror story ale jakos chęci brak..
Bajko długo czekałyscie w kolejce do Mikołaja?bo ja dzis byłam i w sumie nie zwrocilam uwagi czy dluga była, za to w zeszłym tygodniu ciągła się w nieskonczonosc.
wiesz co hmmm nie wiem, moze z 15 min max. ja bylam po 11 wiec bylo calkiem znosnie, ale jak wychodzilam stamtad po 13 to juz kolejka byla slusznych rozmiarow. ale teraz to chyba tylko weekendowo mikolaj jest z tego co kojarze
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-15, 23:16   #4615
tassia
Zakorzenienie

agravka nie dostalam nic na pismie
nawet nie.moglam znalezc nazwiska.lekarki u ktorej bylam

jestem.totalnie zdolowana, psychika mi siadla na maksa i bez przerwy becze
tz jest twardy a ja nie umiem sobie miejsca znalezc. jak juz pisalam wczesniej logika mi nie pomaga

w dodatku moje grzeczne dotychczas dziecko stalo sie paskudnie marudne
podejrzewam ze wyczuwa moje emocje
budzi sie w nocy czego nie robil.od dwoch miesiecy
placze i marudzi w ciagu dnia
myslalam ze to przez katar, albo wzdecia
ale chyba nie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 23:21   #4616
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
o to to, podobne mam dylematy
aha czyli słoiczki to nie zło, jak to rodzina mi gadała fajnie

No ja tak nie uwazam
Maja tylko jeden minus, cena... ale np. deserki kupuje Humany z Auchan, sa sporo tansze niz Gerber czy Hipp, a tak samo dobre

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-15, 23:43   #4617
bajka1807
Zakorzenienie

jak ktoras oglada chirurgow,... o masakra ale odcinek chyba nie wytrzymam tygodnia do nastepnego

a reklamy o tej porze na tvn to kuzwa jakies mis faking anderstanding

Tassia, nie bierz do siebie slow baby konowala. logika i racjonalnosc, dobrze wiesz ze mu nic nie dolega zreszta pamietaj ze takie diagnozy to trzeba potwierdzic u conajmniej 3 specjalistow, inaczej nie ma sie co zadreczac! wez no sie w garsc kobito, silna jestes
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 02:38   #4618
Madzia000
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Jest tu jakas specjalistka od kupek? Jakos sie nie przejmowalam bo Jasiek nie ma juz problemow brzuszkowych, kupe robi z kilkoka steknieciami. Ale na mm jest ona nie taka zbita, a takiej konsystencji jak przy kp i taka jakby troche 'kwasnawa' robi 2 takie kupki dzennie kilka dni temu jak mu nie podalam herbatki to zatrzymfgwicalo kupke, a jak podalam to zrobil ja zaraz po wypiciu... Nie wiem czy mam sie mam sie martwic tymi kupami?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 07:33   #4619
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
jak ktoras oglada chirurgow,... o masakra ale odcinek chyba nie wytrzymam tygodnia do nastepnego

a reklamy o tej porze na tvn to kuzwa jakies mis faking anderstanding

Tassia, nie bierz do siebie slow baby konowala. logika i racjonalnosc, dobrze wiesz ze mu nic nie dolega zreszta pamietaj ze takie diagnozy to trzeba potwierdzic u conajmniej 3 specjalistow, inaczej nie ma sie co zadreczac! wez no sie w garsc kobito, silna jestes
a ktory sezon chirurgow?
ja chyba obejrzalam juz wszystkie ale chyba ze zaczeli nowy puszczac

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 07:39   #4620
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry, trochę mi nie wyszło to wstawanie o 8

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości