|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
monia, ja chciałabym karmić przynajmniej pół roku i dopiero wtedy wprowadzać inne pokarmy, ale do pół roku samo moje mleczko
![]() We środę mamy kolejną wizytę u ortopedy, oraz RTG bioderek. Mam nadzieję, że poduszka pójdzie tym razem precz ![]() ![]()
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj jak małż kąpał małego popatrzyłam na niego i się poryczałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ja trochę dokarmiam mm, ale z kp nie chcę rezygnować do roku ![]() ![]() tylko, że ja mam lajcik z jedzeniem, nawet kapustę kiszoną jem, a Miki nic ![]() ![]()
![]() |
#4564 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Moje dziecko przeszło minionej nocy samego siebie ![]() Położyłam się, słyszę, że mały zbyt intensywnie się przewraca w łóżeczku i ziewa tak, jakby nie spał. Zaglądam do łóżeczka, a tam moja lala z oczami jak 5 zł ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() SuperJulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Czekam na zamówiony w necie krem extra natłuszczający, bo ręce mam od tego mycia jak stara baba i tak popękane, że aż krew leci ![]() Cytat:
![]() Gratulujemy rodzicom ![]()
![]() |
#4565 | |||
Zakorzenienie
|
moja pierwsza dzisiaj chwila dla siebie właśnie nastapiła, Ola śpi, przed tem też niby spała 20min ale nie liczę że zamiatanie, mycie podłogi i naczyń to chwile dla mnie
![]() Cytat:
![]() Inwersja, Ty chyba bardzo ostatnio doinformowana w tym temacie, przyznam szczerze że o tej krwi utajonej, czy alergiach czytałam trzy po trzy bo nie dotyczyło niby nas czy coś byś z tym robiła? Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli przy zielonych kupkach trzeba zmieniać mleko? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- całkiem długo pospała... ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- patrzę na ten schemat http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...t.html?start=1 i trochę się boję tego rozszerzania diety bo ja nic nie wiem :/ pisałyście o ziemniaku, dyni czy marchewce, myślałam, że takiego ziemniaka z obiadu mam próbować dawać a tu niby jakieś zupki? hm. czyli słoiczki, czy same będziecie robiły? piszecie o kaszce, ja nawet nie wiem jaka kaszka, chyba muszę je pooglądać w sklepie. i co z nią później zrobić oto jest pytanie ![]()
![]() |
#4566 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak ja wam zazdrszczam tych zakupów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A TŻtowi nie pozwoliłabym sobie kupić żadnej bluzki bo my mamy co do ciuchów zupełnie odmienny gust ![]() Cytat:
na punkcie uszu Ali to mój TŻ ma bzika ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
badzia ja bym powiedziała wprost, uważam, że w sprawie dzieci tak trzeba
![]() ![]()
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
kupiłam TZ prezent na święta latarkę- 130zł
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem co mu jeszcze kupić ![]() ![]()
#4569 |
Zakorzenienie
|
A my z TŻ już drugi rok nie robimy sobie prezentów
![]()
#4570 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Przy czym np moja pijawka woła jeść co 2 godziny bez względu na to czy skok, czy nie ![]() ![]() Tak, tak, pamiętam, że na początku było krucho i zalewałam się łzami na forum. Tym bardziej, że ja jestem taka, że bardzo szybko się zrażam. Nic mi nie leciało, położne kazały przystawiać małego co 3 godziny a ja patrzyłam na zegar i modliłam się żeby te 3 godziny tak szybko nie wybijały ![]() ![]() Dopiero na 6 czy 7 dobę w szpitalu cieszyłam się jak gwizdek, bo przez cały dzień udało mi się wykarmić małego wyłącznie piersią. Przedtem była kropelka mleka z cycka i reszta z buteleczki Hippa. Ach, wspomnienia ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwile bo maly beze mnie nie spi...zasnal a jak wyszlam z pokoju to sie obudzil... masakra...
czy ktoras z was miala do czynienia z tym termometrem? Diagnostic NC300 http://www.aptekagemini.pl/termometr...tic-nc300.html zastanawiam sie nad nim albo nad http://www.aptekagemini.pl/termometr...ash-lx-26.html ten drugi chyba Bajka polecala... ale ze mam na polskim koncie tylko 200 zl to cena robi roznice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zmienialam mleko bo mloda brzuszek bolal i meczyly ja okropne gazy wiec zmienialam, samo to ze kupy zielone nie bylo powodem, teraz tez sa ale zostaje przy enfamilu bo mloda nie ma przy nim zadnych klopotow z brzuchem. co do rozszerzania diety, ja bede szla takim tokiem jak przy Blance czyli zaczynam od marchewki, pozniej marchewka z ziemniakiem, dynia z ziemniakiem, no i kolejne produkty pozniej laczone z czyms innym, po 3 tyg a moze szybciej nie wiem jeszcze wprowadze owoce i kaszki na sniadanie. no i na pierwszy ogien ida sloiczki, pozniej bede robic w termomiksie. no i prawidlowo ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
spotkaliśmy z P. dzisiaj znajomego z dzieciem-7 tygodni i jak zobaczyłam to się zlękłam, bo ja już nie pamiętam jak Miki był taki malusi
![]()
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |||
Zakorzenienie
|
hejho
![]() moj mały ma chyba ten słynny skok. trzecia noc z rzedu to marudzenie i brak snu, a w dzien tylko cyc i raczki. niech to sie juz skonczy ![]() ja łączę sie w bólu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Samba my mamy ten drugi i jestem z niego mega zadowolona.Miezrze nim najczęściej wode do mm i do kąpieli a takze temke w pomieszczeniu.
Własnie wrocilismy ze Szczecina .Udało mi sie zakupic spodnie i bluzke na swięta(oczywiscie w hm plus size bo w normalnym to zero szans na znalezienie czegos na moją grubą dooope.)No i najwazniejszy zakup:Lilkowa hustawka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja Hania też sie ciągnie do siadu, ale ja jej nie pozwalam ![]() ![]() ![]() byłam wczoraj w H&M, uległam komplecikowi różowej żyrafki ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam dziś podobne wrazenia, bo odwiedzilismy dzis z Jasiem niespełna dwutygodniowa bratanice i mój 8 tyg. Jasio wydał mi sie taki dorosły ![]()
![]() |
#4579 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hania już praktycznie zdrowa ![]() ![]() Gorgulku, jak Miłosz sie czuje? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Mloda spi, ja znow ledwo zyje, za duzo mam na glowie, ale przemeblowanie dokonczone, obiady pogotowane, zakupy zamowione...
Prezenty popakowane, choinke kupujemy w sobote ![]() Encia miala ostatnio marudne dni, dzis zasnela dopiero po przeciwbolowym, a na zeby przeciez za wczesnie ![]()
![]() |
#4581 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A, miałam pytać, czy ta neurolog dała na piśmie tą swoja diagnozę? Cytat:
My byliśmy na weekend u rodziców i właśnie wracamy, chciałam się pochwalić, że jadłam schabowego i małej nic nie dolegalo!!!zaczynam rozszerzać dietę!!!chociaż mała ma suchą skórę i leciutkie Korsyki(pediatra kazała bezbialkowa dietę stosować)ale ka nie przyjmuje tego do wiadomości i jem normalnie Co do kp to Ade karmilam 10 mies i Ige pewnie tak samo będę, co do wprowadzAnia nowych rzeczy to będę szła jak bajka, ale ja poczekam do 5 mies Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A propoo inhalacji to ja robię to jak mała nie śpi, wkładam do lezaczka, wlewam ok 3ml soli, używam takiej końcówki dziwnej i trzymam w pobliżu buźki, trwa to ok 5 min Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |||
Rozeznanie
|
Hej,
w końcu mam czas zajrzeć do Was ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4583 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia ja planuję karmić chociaż do końca 6 msca, ale mam nadzieję, że uda się dłużej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na początek słoiczki, później będę sama gotowała. ![]() Natala, do tej miseczki można wrzucić tylko coś "suchego"? Pytałaś o Miłosza. Nocka kiepska, w końcu wiem jak funkcjonuje your angel, bo Miłosz budził się dziś co 2h. Pierwsza pobudka o 1, później 3,5 i 7 ![]() ![]() Motylku pytałaś o inhalacje. Ja inhaluję jak Milosz nie śpi. Albo leży sobie na łóżku albo w leżaczku to zależy. Ja inhaluję bez maseczki (tak jak w szpitalu). Jedna inhalacja trwa jakieś 10 min. |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuje porady/pomocy. Od dwóch miesięcy codziennie poranne marudzenie przez gazy to był już nasz rytuał. Liczyłam na to że jak skończy 3miesiące to wszystko minie ale guzik! Jest gorzej! Gdy wam pisałam że nie chce jeść to właśnie przez gazy, do tej pory prezy się gdy je, płacze, denerwuje się i międzyczasie puszcza baki. Widzę, że go to męczy i zamiast być lepiej to jest gorzej. Przed chwilą tak te gazy go wymeczyły że aż mi usnął na rękach jak nigdy. Próbowałam:
Wszystkie dostępne mi preparaty na gazy/kolke Herbatę z kopru Masaże brzucha Ćwiczenie nóżkami Antykolkowe butelki Karmienie w ciszy i spokoju Nic nie pomaga na dłużej niż dwa dni ale też bez pełnego efektu. Podaje mu od kilku dni biogaie, ale po niej przestał robić kilka kup dziennie i ograniczył się do jednej. Karmie go mm hipp organic. Już nie wiem co robić.. jutro kończy 14tygodni Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Dla Adasia najlepszy jest delikol. Dziś skończył miesiące, może zacznę ograniczać te krople.
#4587 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Po zwykłym mm muszą być zbite, bez dużych ilości śluzu. Nie mogą być strzelające i "kwaśne". Nie trzeba zmieniać mleka jeśli maluch nie ma innych dolegliwości. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-15 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4590 |
Zadomowienie
|
Hej! Ale się wściekłam - poczytałam, pocytowałam, zaczęłam odpisywać i mi się laptop zawiesił, bo jednocześnie wysyłałam fotki do wywołania i program zamulił. Nie będę więc jeszcze raz cytować
![]() Jeśli chodzi o bioderka, to my byliśmy raz. Ortopedia po zrobieniu usg i zbadaniu Szymka powiedział, że jest ok i zaprasza kolejny raz dopiero jak mały zacznie chodzić, chyba żeby coś mnie wcześniej zaniepokoiło. Nie mamy więc kolejnej kontroli bioderek póki co. A co do czasu kp, to ja najpierw mówiłam, że chciałabym dotrwać do Bożego Narodzenia. Najprawdopodobniej się uda, więc kolejny plan to wytrwać do kwietnia (czyli do pół roku Szymonka). Szymek w nocy prawie w ogóle nie spał, ciągle marudzenie, stękanie, płacz, cycuś i rączki albo tulenie leżąc. Podejrzewam, że tak jak u Was rusałko i u nas trwa skok. Mimo zmęczenia pojechaliśmy do Trójmiasta na zakupy. Przy okazji odebrałam dyplom mgr z uczelni. Kupiłam sobie płaszczyk w Mohito i kilka gadżetów świątecznych w innych sklepach. Chciałam upolować jeszcze kilka bluzek i dla małego coś, ale po pierwsze - duuuże kolejki do przymierzalni, a jeszcze większe do kas. W H&Mie na dziale dziecięcym byłabym 22 w kolejce (a tylko dwie kasy czynne), więc się poddałam, bo sił mi brakło i martwiłam się o Szymka (TŻ z nim czekał trochę w aucie, trochę na spacerze). Mimo kilku histerii małego, TŻ dobrze sobie poradził, ratował się dźwiękiem suszarki i odkurzacza z aplikacji na kom lub szumem cb radia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.