|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#662 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musisz sie zastanowic jak bardzo Tobie zalezy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |||
Zakorzenienie
|
witamy sie w III trymestrze
![]() ![]() Cytat:
teraz tylko planuję do laktatora medeli dokupić moduł elektryczny póki co odpuszczam też myśl kupowania podwójnego wózka. przynajmniej na początku. może ewentualnie po wakacjach? Cytat:
![]() Cytat:
u mnie jeszcze brak miejsca na kolejne przedmioty. teraz mamy jeszcze sypialnię z łóżeczkiem Zu, ale w styczniu trzeba będzie wynieść się ze spaniem do drugiego pokoju (aktualnie dziennego). a tam wstawić drugie łóżeczku itp. rozglądam się za jakimś fajnym wypoczynkiem z maksymalnie dużą powierzchnią spania. kanapa? narożnik? chciałam skórę ale w sklepie mi odradzili jeśli codziennie mamy na tym spać... no i już się psychicznie przygotowuję na duży wydatek...
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
hej
jeju to u nas, ja jestem cała happy ze nic nie musze kupowac, tzn pewnie by coś sie znalazlo, ale szczerze-nie mam kiedy nawet, i nawet nie mam jakichs wielkich chęci. aż sie trche tym dołuje, bo widze jak przezywacie,a ja zero jakoś emocji w tej kwestii, ubranka nieprzejrzane-ale w koncu znam jej na pamiec bo rok temu moj Tymek sie urodzil więc mam wszystko na świeżo.a że ta sama płeć to wogol nic nie musze dokupywac, kołyske bedzemy mieli jak ostatnio pożyczoną od znajomego, poznie chcemy tylko kupic łozeczko turystyczne ale to pozniejjak maly bedzi mial pare miesiecy.Wozka narazie nie kupujemy, bo po 1. mamy i gondole i spacerowke dwie osobno, po drugie ja i tak z 4tego pietra nie bede sama zlazic z dojką na spacer więc bedziemy na poczatku naprzemiennie z mezem i tyle. jedynie będe mądzrejsza i od razu kupie smoczki do szpitala i pare kaftanikow bo ostatnio nie wzielam i korzystalam ze szpitalnych i dziękuje. mały ulewal strasznie a jak szlam po kaftanik to one teksty do mnie ze wyczerpalam limit kaftanikow na dzien itd to soooryyy, bez łachy. a kaftaniki na te pierwsze dni sa idealne ze względu na pępuszek ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- ja jakbym nie miala moziwości pozyczenia od znajomych kolyski to bym pewnie nie kupowala, bo to nie jest jakis produkt pierwszej potrzeby |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#666 |
Rozeznanie
|
Side śliczny ten konik. Ja kupiłam bardzo podobnego (z dzwiekami) mojej bratanicy w czerwcu na jej pierwsze urodzinki. Na początku sie go bała po kilku dniach już uwielbiała...no i szybko nauczyła się wydawać dźwięki jak konik:thumbup:
Kolyske też już mam. Kupiłam używana, prostą, drewnianą za 25 euro. Kupiłam bo zawsze mi się marzyła kolyska dla dziecka a po drugie mieszkam w domku jednorodzinnym i łóżeczko będę mieć w pokoju dziecięcym na piętrze a kolyske na dole. Ma kółeczka więc mogę ja spokojnie przemieszczać. Wiem, że nie jest to rzecz niezbędna ale taki kaprys. Ale jakby się tak zastanowić to wiele rzeczy dla dzieci to kaprys a nie rzeczy niezbędne. ..Więc jak kto woli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#667 |
Zadomowienie
|
Czarnamadonna1985 to ile takich kaftaników lepiej mieć? Bo mam 3 dopiero wiec nie wiem czy dokupić
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Ja jestem dusigroszem
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie to was czytam , bo leżę. Chyba mam rwę kulszową, bo boli mnie prawa noga, kręgosłup i miednica i ciągnie mnie w dół, że ciężko mi chodzić. Na szczęście mam męża w domu, bo jest sezon wypoczynkowy dla rolników. Poprałam już wszystkie ubranka, jak się lepiej poczuję, to je wyprasuję .
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My z mężem jesteśmy fanami narożników ![]() http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/...rlin-4682.html bardzo miękki i wygodny ![]() A ja sobie jem mandarynki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
witajcie niedzielno-leniwie
![]() mąż cały dzień w pracy to i ja zrobiłma sobie wolne i nie robię dzisiaj przy remoncie nic (za to upitrasiłam obiad i ciacho) zresztą, zepsuła się nam opalarka :P i nie mam jak doskrobać futryn (a żeby je zeszlifować i nie zapychać papieru resztkami farby, musi być porządnie opalone i zeskrobane) męczy mnie życie na remontowym burdlu - graty mamy powstawiane do małego pokoiku gdzie śpimy i nie ma jak się nieraz ruszyć; a to dopiero początek; na dodatek nieiwele tak naprawdę można zrobić, jak mąż ma na rano, to zanim wróci do domu, zje obiad to 18, więc nie ma jak zaszaleć, o 9 wypada kończyć co z tego, że ja mam cały dzień na skrobanie futryn albo szlifowanie, jak ręce bolą :P ile można :P tylko myśl o tym, że to musi się kiedyś skończyć trzyma jakoś ![]() wlazłam więc - dla relaksu ;p - na allegro, dokupić kilka ubranek w 56 i... i dobiłam do 120 zł :/ powiedzmy, że zrzucę to na karb prezentu :P:P a co tam :P (stwierdziłam, że mam za mało 56, a wolę mieć więcej niż stać nad pralką :P) zakupiłam gravicon na zgagę - pisze, żeby rozgryźć, pomiętolić i połknąć (niby miętowe, ale w środku okropne, prędzej ![]()
#672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() choinka już od czwartku stoi bo mi się nudziło ![]() a robisz oba parametry czy tylko IgM? Ja też chciałąm sobie powtórzyć i się zastanawiam czy trzeba oba, bo ja niestety skierowania nie dostanę :/ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co od jutra zaczynam pakować torbę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja już jakoś w styczniu chyba spakuję przynajmniej połowę, bo dużo tego do pakowania ![]()
![]() |
#675 |
Moderator
|
![]() Objadlam sie u rodzicow tak ze nie mam sily sie ruszyc ![]() Uzgodnilam z mama ze w tym roku zrobie pierogi. Macie jakies sprawdzone przepisy? I tak sie zastanawiam - czy w ciazy w ogole mozna grzyby? Czy lepiej z pieczarkami? |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ale miałam intensywny weekend ![]() ![]() no i mam zamontowowany nowy zlew z szafką, i teraz łazienka o wiele bardziej mi się podoba ![]() wkurzyliśmy się z TŻtem i nie zamówiliśmy wyprawki w sklepie gdzie mamy 10% zniżki na m.in wózek i łózeczko, chcemy zamawiać ok babka zajmuje się nami 10 minut wybraliśmy już wózek, nosidełko, rożek pościel do wózka, dochodzimy wybierać łózeczko a ta sobie "lezie" bo musi wystawić komuś fakturę, a nie mówię o tym że były jeszcze inne 2 laski w sklepie, a to musiała iść bo koleżanka ją wołała, więc mama i TŻ się wkurzyli, poszli do niej i powiedzieli że rezygnują, chcieliśmy tam zostawić prawie 3 tysiaki a traktowali nas jakbyśmy sobie przyszli tylko połązić i popatrzeć, więc zakupy zrobimy w przyszłym tygodniu w innym sklepie więc na nas nie zarobią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak nie mam jeszcze nic co mogłabym spakować ![]() Ale złożyłam zamówienie w gemini więc będę miała podkłady i majtki jednorazowe ![]() ![]() Zamówienie odbieram w środę dopiero ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A przepisu nie znam, sama chętnie od kogoś wezmę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Raczkowanie
|
Dostałam od siostry torbę małych ciuszków, są śliczne, więc zrobię ostry przesiew tych wcześniej dostanych ciuszków od siostry TŻta i zostawię tylko te które nie są zniszczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miałam dzień! Najpierw msza za dziadka, potem u babci w gościach z rodziną, potem spotkanie z dziewczynami z wizażu z kielc i chwila oddechu przy pudle ![]()
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Moderator
|
Cytat:
A skad mialas? Bo te z certyfikatem moze bym zjadla ale u szwagierki oni sami zbieraja i troche sie boje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Korzystajac z okazji, ze jestem w domu
![]() upieklismy troch eponad 200 pierniczkow ![]() Jutro i pojutrze bede piekla jeszcze inne ciastka, w mniejszej ilosci i juz nie takie pracochlonne ![]() Musze kupic buraki na zakwas do barszczu i go jutro tez zrobic. U nas w domu jest sporo potraw, jak na trzyosobowa rodzine, ale jemy je rowniez w pierwszy dzien Swiat. W drugi mamy obiad swiateczny z gesia, kluskami slaskimi itp ![]() Na wigilie: grochowka z grzankami (bardzo regionalny zwyczaj, niektorzy maja fasolowa) barszcz krokiety z grzybami i kapusta kapusta z grzybami ziemniaki ryba 1 (zalezy od mojego nastroju i smaku ![]() ![]() ryba 2 losos marynowany ryby opiekane w occie makowki kompot z suszu golabki z grzybami czyli 12 potraw po kolacji i prezentach sa pierniki i ciasteczka, ciasto u mnie nie ma potraw miesnych, chociaz post w Wigilie juz zniesiono, ale czesto po Pasterce siegamy po szynke, czy cos nam sie tam zachce. chociaz ja wole golabki, krokiety albo makowki. grzybow suszonych oczywiscie bede uzywac, nie widze powodu dlaczego nie mialabym, chociaz jak mi nie wystarczy, to i pieczarek dodam ![]() To wszystko przygotowuje oczywiscie ja, z pomoca Meza, nie jakies ogromne ilosci, ale zawsze. Z tym, ze ja uwielbiam kucharzenie na Swieta i nie wyobrazam sobie kupowac czegos gotowego itd. Poza tym tak bylo u mnie w domu, dla mnie Swieta znacza duzo, takze w znaczeniu duchowym. I nie tylko te, ale takze Wielkanocne. Ucze tez polskich zwyczajow Antosia i chce, aby tak mu sie kojarzyly Swieta: kociol, koledy, swietowanie przy stole, spedzanie czasu wspolnie. Teraz jest juz duzy, wiec sporo pomaga na swoje mozliwosci, np dzis walkowal ciasto i robil pierniczki. W tygodniu bedziemy razem dekorowac ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- W Swieta na pewno nie zamierzam dietowac i wazyc sie i rozpaczac. Uwazam, ze wazne jest to, co jemy pomiedzy jednymi Swietami a drugimi, a nie w same Swieta ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-12-15 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że jak powiesz, że nie jesz grzybów to nikt się nie obrazi. Niektórzy uważają że w ciązy nie je się grzybów, więc wytłumaczenie masz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
Grzyby leśne są ciężkostrawne. Więc może z tego powodu niektóre ciężarne ich nie jedzą. Mnie ostatnio napadło i zjadłam pół słoiczka takich w occie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#685 | |
Wtajemniczenie
|
![]() nadrobilam, ale nie mam na nic sily Narobilismy sie dzisiaj strasznie, na szczescie nie musialam gotowac bo tesciowa nas zaprosila na obiad ![]() ![]() maggie gratulacje ![]() Kolyski ja tez nie kupuje, ale zastanawiam sie nad kojcem ale to dopiero pozniej Sliczne posciele ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-15 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie wciąż jakoś brak atmosfery świąt ![]() mąż zaczyna już powoli sie przestawiać, wczoraj zapytał: "jak się mają moje dziewczyny" ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-15 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- roniłam porzadek z ubrankami i od 0 do 6ms jestem w czarnej dup... ie potem juz lepiej a powyzej roczku to wccale do sklepu chodzic z ubraniami nie bede ![]()
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie chudzinki
![]() Ja miałam koszmarną noc ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dzięki temu byłam już z psem i jestem po śniadaniu ![]() Chyba muszę zejść na dietę, bo moje nogi tego nie wytrzymają ![]() ![]() Dzisiaj postanowiłam się trochę więcej poruszać (a przy okazji przygotować dom do świąt ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kilogramy idą swoim torem. Miałam nadzieję, że w tej ciąży zdołam upilnować wagę, ale gdzie tam mimo ze dużo się ruszam i wcale nie jem więcej niż przed ciążą. Czasami zdarzają się napady obżarstwa jak jest coś pysznego, ale tak było i wcześniej. Spodnie z gumką, które jeszcze w październiku trochę się zsuwały, teraz normalnie spadają z bioder, w udach jest mnie jakby więcej i w brzuchu, ale żeby o 7 kilo to wierzyć się nie chce ![]() Jestem taki typ i już, znowu dobije do 20 ![]() Dziś w nocy miałam różne sny, a najciekawszy był nad ranem, gdy tropiłam rozsiewaczy plotek na mój temat i musiałam pojechac az do innego miasta by dotrzeć do źródła ![]() A tak w ogóle chyba zapomniałam oblać rozpoczęcie 6 miesiąca, myślałam, ze to dzisiaj, a okazuje się, że zaczął się tydzień wcześniej ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-16 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.