Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 08:04   #4621
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
agravka nie dostalam nic na pismie
nawet nie.moglam znalezc nazwiska.lekarki u ktorej bylam

jestem.totalnie zdolowana, psychika mi siadla na maksa i bez przerwy becze
tz jest twardy a ja nie umiem sobie miejsca znalezc. jak juz pisalam wczesniej logika mi nie pomaga

w dodatku moje grzeczne dotychczas dziecko stalo sie paskudnie marudne
podejrzewam ze wyczuwa moje emocje
budzi sie w nocy czego nie robil.od dwoch miesiecy
placze i marudzi w ciagu dnia
myslalam ze to przez katar, albo wzdecia
ale chyba nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
włącz zdrowy rozsadek, przeciez autyzm mozna zdiagnozowac dopiero ok 2 lat naprawdę konował z tej babki, sprawdzcie wzrok i sluch u malego. i przestań sie stresować bo Maciek nie zasłużył sobie na Twoje nerwy

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

hejo dzieci wyprawione a ja zajadam śniadanko. dziś porządków ciąg dalszy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:24   #4622
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
a ktory sezon chirurgow?
ja chyba obejrzalam juz wszystkie ale chyba ze zaczeli nowy puszczac

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
10 sezon

my tez dzisiaj wczesniejsza pobudka, o 8 obudzil mnie sms z KM zeby byc wczesniej bo logopeda.

jestem w ogole dzis uhahana bo moj tata dzis wplynal do portu w szczecinie i jutro ma podmiane nie bylo go 4,5 miesiaca i dzis lub jutro pierwszy raz zobaczy Amelke
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:25   #4623
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To rozszerzanie diety mnie przeraza
Juz sama nie wiem od czego zaczac
Mnie też, a czeka nas to za miesiąc.
Stary 2013-12-16, 08:26   #4624
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Obudził mnie przeraźliwy płacz, twardy brzuch i walka z gazami. Teraz jest trochę lepiej ale dalej go męczą ale już tak nie płacze

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:33   #4625
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie, w sumie jakos nigdy nie wpadlam nawet by samemu myc rece myje tylko po wyjsciu z wc i zmianie pampersa, ew jak wracam z lumpa
jak przychodzi się z dworu, to też trzeba umyć ręce
Stary 2013-12-16, 08:40   #4626
tassia
Zakorzenienie

Witamy się z Maciejem w niezwykłym dniu

Dziś Maciej skończył 3 miesiące

Skończył też 13 tygodni

Dokładnie rok temu rozpoczęła się moja ciąża

OM 16.12.2012

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 08:48   #4627
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012

Gratki dla Macieja

ja 16.12 mialam owulacje i kolo 12 oddalismy ostatni strzal dla pewnosci
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 08:53   #4628
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
10 sezon

my tez dzisiaj wczesniejsza pobudka, o 8 obudzil mnie sms z KM zeby byc wczesniej bo logopeda.

jestem w ogole dzis uhahana bo moj tata dzis wplynal do portu w szczecinie i jutro ma podmiane nie bylo go 4,5 miesiaca i dzis lub jutro pierwszy raz zobaczy Amelke
to będzie piękny widok mój tata jak pierwszy raz widzi wnuki, to łezki mu lecą
Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012
potrójne w takim razie wszystkiego dobrego
Stary 2013-12-16, 09:03   #4629
butterfly20
Zakorzenienie

dżem dobry

Zbieramy się do poradni preluksacyjnej, na szczęście koleżanka ze mną jedzie bo tam zawsze pełno ludu i nie ma gdzie fotelika postawić (a samej się babrać z wyciąganiem stelaża z wózka to ja dizękuję ) więc ona będzie siedzieć pod gabinetem a ja czekać w kolejce do rejestracji.

A o 15.30 szczepienie...bleeeeeeeee eeee co za dzień...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
spotkaliśmy z P. dzisiaj znajomego z dzieciem-7 tygodni i jak zobaczyłam to się zlękłam, bo ja już nie pamiętam jak Miki był taki malusi
No to pomyśl co ja mialam jak zobaczyłam noworodka. Szok! Wrzucę wieczorkiem zdjęcie porównawcze do K.

Cytat:
czlowiek szybko zapomina, ale nie martw sie, przy drugim sobie przypomnisz
A potem znowu zapomni

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Samba my mamy ten drugi i jestem z niego mega zadowolona.Miezrze nim najczęściej wode do mm i do kąpieli a takze temke w pomieszczeniu.

Własnie wrocilismy ze Szczecina .Udało mi sie zakupic spodnie i bluzke na swięta(oczywiscie w hm plus size bo w normalnym to zero szans na znalezienie czegos na moją grubą dooope.)No i najwazniejszy zakup:Lilkowa hustawkaale nam się z nią udało.150 zł za hustawke uzywaną ale w stanie idealnym
Super!!Mamy ten sam model,ale inne kolorki Super jest Będziesz już wkładać Lilkę?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizytach, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni lada chwila
A, miałam pytać, czy ta neurolog dała na piśmie tą swoja diagnozę?

Co to za film? Brzmi ciekawie?

My byliśmy na weekend u rodziców i właśnie wracamy, chciałam się pochwalić, że jadłam schabowego i małej nic nie dolegalo!!!zaczynam rozszerzać dietę!!!chociaż mała ma suchą skórę i leciutkie Korsyki(pediatra kazała bezbialkowa dietę stosować)ale ka nie przyjmuje tego do wiadomości i jem normalnie

Co do kp to Ade karmilam 10 mies i Ige pewnie tak samo będę, co do wprowadzAnia nowych rzeczy to będę szła jak bajka, ale ja poczekam do 5 mies

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

A propoo inhalacji to ja robię to jak mała nie śpi, wkładam do lezaczka, wlewam ok 3ml soli, używam takiej końcówki dziwnej i trzymam w pobliżu buźki, trwa to ok 5 min

Ja też coraz śmielej sobie poczynam z jedzeniem W tym tygodniu będę próbować miodzik i mak,żeby sobie w święta pozwolić na więcej:d

To jest druga część komedii "Duże dzieci" z Penelopą, Sandlerem itp.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
tragedia z tymi kupami

fajnie wrócić wspomnieniami

dokładnie, my z Andzią zaczynaliśmy od słomki w 7 mc

tak

tak jak mówi natala nie powinno się podciągać dziecka za lapki. bo nauka siadania zaczyna się z brzucha a nie z pleców.
a co za krem? ja tez myje non stop i mam poranione łapska

dokładnie to dziś słyszałam od fizjoterapeutki marcina. 90% czasu kładzenia na brzuszku i dziecko zaczyna siadac o czasie, bo wszystko z brzucha

może rzeczywiście zmiencie mleczko

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

i witamy się po długim i wyczerpującym weekendzie weź i posprzątaj coś przy dwójce urwisów... eh
byliśmy dziś z marcinem u rehabilitantki, nie jest z nim tak źle jak myślałam, choć rzeczywiście ma podwyższone napięcie. Pokazała nam jak i co, jak nosić, ćwiczyć, kąpać, odkładać.. no i na tym brzuszku non stop. za dwa tygodnie możemy zacząć nosić go "przodem" do swiata
a z takich ciekawszych rzeczy.. zauważyłam że malutki okropnie się spina jak robię cos szybciej, jak schodzę z nim po schodach czy za szybko chodzę z nim w ogóle. Fizjoterapeutka powiedziała ze to niestety wynik zagrożonej ciąży przypieczętowanej ciągłym leżeniem i nazywa się to zaburzeniem w przedsionku mózgu ( czy cos takiego), czyli najogólniej zaburzenia zmysłu równowagi. w brzuszku jego błędnik przyzwyczaił się do spokoju i małego ruchu, dlatego teraz wszystko co robimy przy nim ppowinno być bardzo spokojne i delikatne. Poza tym ma nadal bardzo silny odruch moro, ale fizjologicznie powinien zaniknąć ok 6mc. po tych ćwiczeniach maluch nie jadł prawie 4h i ciągle spał.
A teraz siedzimy z tż i zbijamy bąki po ciężkim dniu, udało mi się dziś umyc okna na dole domu i ubrać choinkę. mam jeszcze mase prania i całą górę do ogarnięcia to będzie ciężki tydzień, w czwartek wieczór będzie apogeum moich nerwów bo w piątek do pracy i wyjazd do rodziny w nocy...eh..święta swięta
No to powiem Ci,że fajnych i ciekawych rzeczy się dowiedziałaś, co jak co ale rehabilitacje są baaaardzo pomocne

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Majusia dziś przeszła samą siebie 5 kup I śmiała się ironicznie jak ją przebierałam ;>
Ale w pieluchę?
Ja już nie wiem co robić, ale moje dziecko nie robi kup w pieluchę!! Zawsze robi jak ją rozbiorę i leży na przewijaku

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja tez bede dawac sloiczki, bo jak ja znaje czas, zeby gotowac jeszcze osobno dla Enci? Pomijajac fakt, ze nie mam sprawdzonego miejsca, gdzie bylabym pewna warzys czy miesa, a sloiczki sa jednak badane pod dzieci. Pewnie kolo roczku mala bedzie juz jesc normalne obiady z nami tak bylo z Eda, po prostu dostawal do km nasz "dorosly" obiad.

Ide robic mleko, dokarmiac na noc i spac, bo musze sie przestawic na poranne wstawanie, na 7:30 mlody bedzie chodzil do przedszkola od stycznia, a my teraz kolo 9 wstajemy na szczescie docelowo tz ma go zawozic a my o 12:30 bedziemy z Encia go odbierac.
Ja mam tylko słoiczki z jabłuszek, T. mi zrobiła, bo to nasze wiejskie. I ziemniaki będę mieć sprawdzone wiejskie. A reszta ze słoiczka.

Cytat:

tz jest twardy a ja nie umiem sobie miejsca znalezc. jak juz pisalam wczesniej logika mi nie pomaga

ale chyba nie

Trzymam kciuki za wizyty.Nie mogę Ci pisać,żebyś się nue przejmowała,,bo to trudno...liczę,że te wizyty wszystko wyjaśnią I Cię uspokoją.

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012
ooo a u mnie 15.12 Dzięki za przypomnienie

I gratuluję trójeczki, bo każda z nas miała podwójne świętowanie, tylko ty potrójne Póki co

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:06   #4630
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jakie mam nerwy!!! Po sukience! Nowa sukienka i dziura wypalona żelazkiem! ;/
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:07   #4631
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012

Gratuluje Witam wszystkich!Mateusz wczoraj miał wycieczkę.Pojechaliśmy do cioci która mieszka w Kolbuszowej.było bardzo fajnie.
Mam pytanie czy wasze dzieci nie lubią się ubierać?bo mój to płacze jak mu kombinezon ubieram a pózniej cisza.
Zamówiłam też konika fp.ciekawe czy mu sie spodoba. pozdrawiam
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:08   #4632
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej.
Jestem na bieżąco.

Mam pytanie: dopajacie swoje pociechy wodą z glukozą?

U mnie sajgon przez tą glukozę. Ja nie chcę podawać- wczoraj mama się śmiertelnie obraziła bo stwierdziła, że Małej chce się pić. We wtorek, środe podałam butlę z glukozą i zrobiły się problemy bo Mała nie chciała do cyca ( do smoka z butli tak !!!) i po tym stwierdziłam, że nie będę dawać. U mnie kp.
Przy cycu sie nie dopaja, no chyba, ze uoaly.A jak juz, albo mm to zwykla woda, albo herbatka.Nie wiem po jaka cholere ta glukoza
Stary 2013-12-16, 09:12   #4633
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
10 sezon

ooo, to wielkie wydarzenie, jak Ty bylas mala to tez tata plywal?

Cytat:
Dzień dobry
Obudził mnie przeraźliwy płacz, twardy brzuch i walka z gazami. Teraz jest trochę lepiej ale dalej go męczą ale już tak nie płacze

wspolczuje
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:13   #4634
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
włącz zdrowy rozsadek, przeciez autyzm mozna zdiagnozowac dopiero ok 2 lat naprawdę konował z tej babki, sprawdzcie wzrok i sluch u malego. i przestań sie stresować bo Maciek nie zasłużył sobie na Twoje nerwy

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

hejo dzieci wyprawione a ja zajadam śniadanko. dziś porządków ciąg dalszy
wiem ze nie zasluzyl i wleb sie codziennie za te nerwy bije
mam juz cała serie specjalistow poumawianych
mam nadzieje ze oni mnie troche ostudza

Cytat:
10 sezon

super!!! ale wzruszajaca chwila

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:15   #4635
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale w pieluchę?
Ja już nie wiem co robić, ale moje dziecko nie robi kup w pieluchę!! Zawsze robi jak ją rozbiorę i leży na przewijaku
moja uwielbia robić po kąpieli zawsze muszę ją wtedy przebierać, bo się urobi po pachy
dziś zrobiła o 5:30 i po karmieniu miałam zapieranie normalnie mie mieszczą jej się do pieluchy, już zakładam jej pampersy 3 ale dalej wylatują górą z tyłu. Bratowa dała mi na wypróbowanie huggies 3 i nic nie wyleciało. To chyba ze względu na tą dodatkową gumeczkę z tyłu. Muszę na nie zapolować jak będą w Biedronce, bo ciężko jest je gdziekolwiek dostać.
Może Wy wiecie jakie pieluchy jeszcze mają tą gumeczkę z tyłu?
Stary 2013-12-16, 09:16   #4636
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie apropo kaszki
na poczatek podam marchewke i pozniej mleko i lyzeczke mannej, a te smakowe to jak podajecie w butelce czy lyzeczka? bo ja mam tomme butelki i smoczek 3 plus to nie wiem czy ta kasza przeleci??? pomocy ?
Ja na poczatku te smakowe dodawalam do mleka.Ale malo kaszki, a wiecej wody tak ze nie byly jakies geste i przechodzily przez zmoczek, tylko wiekszy przeplyw
Stary 2013-12-16, 09:18   #4637
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Gratuluje Witam wszystkich!Mateusz wczoraj miał wycieczkę.Pojechaliśmy do cioci która mieszka w Kolbuszowej.było bardzo fajnie.
Mam pytanie czy wasze dzieci nie lubią się ubierać?bo mój to płacze jak mu kombinezon ubieram a pózniej cisza.
moja nie płacze, czasami zmarszczy brwi jak ubieram jej czapeczkę czasami ubieram na śpiocha i się nawet nie obudzi, ale już kiedyś pisałam, że Emilcia to aniołeczek
Stary 2013-12-16, 09:19   #4638
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ooo, to wielkie wydarzenie, jak Ty bylas mala to tez tata plywal?

wspolczuje
plywal plywal i to znacznie dluzej bo i po 6 miesiecy, a za nim sie urodzilam to i 9 miesieczne kontrakty robil, no ale wtedy plywal po calym swiecie, a teraz tylko po europie.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 09:22   #4639
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja na poczatku te smakowe dodawalam do mleka.Ale malo kaszki, a wiecej wody tak ze nie byly jakies geste i przechodzily przez zmoczek, tylko wiekszy przeplyw
A ja smakowych dodawałam 1 łyżeczkę, a resztę holle, bo jest bez cukru Edzikowi całej słodkiej nigdy nie dałam Teraz plan jest taki sam, cukru jeszcze zdąży pojeść

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:23   #4640
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

ale chyba nie

Tassia
głowa do góry pewnie wszystkie tu trzymamy kciuki za Macka, a wiesz ze wizazowe kciuki dzialaja cuda

A opinia jednej lekarki w takiej sprawie to chyba troszke za malo..

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012
Wszystkiego najlepszego dla Was

Wczoraj pisalam ze nie wiem jak moje dziecko swieta przetrwa, ale nie dokonczylam mysli bo Amelce trzeba bylo brzuszek napelnic

Otoz po tym co zobaczylam u tesciow wczoraj to sie przerazilam wizja swiat i tego ze nad glowa Amelki caly czas ktos bedzie wisial. Nie mam naic przeciwko braniu jej przez kogos na rece, ale takie 3 wiszace nad nia glowy zwyczajnie mnie denerwuja. A sytuacja z wczoraj... Tz przebiera mala na kanapie, obok tesciowa i babcia tz'ta. Jedna cmoka, druga skarpetki poprawia a tz probuje pupe wytrzec, ale ciezko mu sie do niej dostac. Dziadek tz'ta tylko skwitowal ze wszyscy nad nia wisza i sie denerwuje, ale jakos nikt nie przyjal uwagi do wiadomosci.

Ja naprawde lubie rodzine tz'ta, ale na punkcie naszej corki maja totalnego bzika...

A w ogole to mialam zaczac wczesniej chodzic spac, chodze po polnocy i wczesniej wstawac, wstajemy przed 10, bo pozniej nic nie moge w domu zrobic, jakos za malo czasu mam na wszystko. Spacer obiad i juz 16...

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2013-12-16 o 09:27
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:25   #4641
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Moja nienawidzi
Mam WYCIE za każdym wyjściem na dwór - zaczyna się, jak zakładam bluzkę z długim rękawem, a kończy jak zejdę na dół. Dlatego nienawidzę spacerów i chodzę na dłużej, ale co 2 dni, bo ubieranie dzieci to dla mnie trauma, a mam dwoje do ubrania A od 1 stycznia codziennie do przedszkola

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:32   #4642
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas nocka ciut lepsza, co prawda mały poodał się snu około 24.30 (nie spał od 19.00), ale spał do 6.00

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Szymek w nocy prawie w ogóle nie spał, ciągle marudzenie, stękanie, płacz, cycuś i rączki albo tulenie leżąc. Podejrzewam, że tak jak u Was rusałko i u nas trwa skok. Mimo zmęczenia pojechaliśmy do Trójmiasta na zakupy. Przy okazji odebrałam dyplom mgr z uczelni. Kupiłam sobie płaszczyk w Mohito i kilka gadżetów świątecznych w innych sklepach. Chciałam upolować jeszcze kilka bluzek i dla małego coś, ale po pierwsze - duuuże kolejki do przymierzalni, a jeszcze większe do kas. W H&Mie na dziale dziecięcym byłabym 22 w kolejce (a tylko dwie kasy czynne), więc się poddałam, bo sił mi brakło i martwiłam się o Szymka (TŻ z nim czekał trochę w aucie, trochę na spacerze). Mimo kilku histerii małego, TŻ dobrze sobie poradził, ratował się dźwiękiem suszarki i odkurzacza z aplikacji na kom lub szumem cb radia Teraz Szymuś śpi, a ja dalej wysyłam fotki do wywołania i padam ze zmęczenia. Chyba się poddam i dokończę jutro, a teraz już się położę póki dziecko śpi, bo niewiadomo co noc przyniesie Spokojnej nocki wszystkim!
mam nadzieje ze te skoki sie skoncza
to miałas udane zakupy

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To pierwsze 10 ml soku jablkowego gerbera za nami. Nastapil efekt w postaci wyczekiwanej od 3 dni kupy...

Cytat:
Haha nie wiem nawet od czego zaczac. Jak od jablka to czy od surowego, czy ugotowac i zetrzec, czy udusic starte, a jak nie od jablka to od czego, kiedy wprowadzac kaszki, jak mu te kaszki podawac, czy w butelce czy lyzeczka Szybciej chyba zwariuje niz to ogarne i sie zdecyduje
haha ja tez tego nie ogarniam
jestem jak zwykle "do tyłu" bo mój Jasiek to jeden z najmłodszych na wątku, ale już czytam i staram się zapamiętac rady dziewczyn

Cytat:

ale chyba nie

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012
gratulacje dla Maciusia za skończone 3 miesiące
co do reszty, trzymam kciuki że wizyty u specjalistów Cie uspokoją

Cytat:

tzn. moj ubieranie po kąpieli lubi, ale jesli chodzi o kolejne warstwy tj. kombinezon czy czapka to już nie zresztą ja też tego nie lubię, ale tak to jest z jesienno-zimowym maluchem
staram się go ubierać na półśpiocha

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Otoz po tym co zobaczylam u tesciow wczoraj to sie przerazilam wizja swiat i tego ze nad glowa Amelki caly czas ktos bedzie wisial. Nie mam naic przeciwko braniu jej przez kogos na rece, ale takie 3 wiszace nad nia glowy zwyczajnie mnie denerwuja. A sytuacja z wczoraj... Tz przebiera mala na kanapie, obok tesciowa i babcia tz'ta. Jedna cmoka, druga skarpetki poprawia a tz probuje pupe wytrzec, ale ciezko mu sie do niej dostac. Dziadek tz'ta tylko skwitowal ze wszyscy nad nia wisza i sie denerwuje, ale jakos nikt nie przyjal uwagi do wiadomosci.

Ja naprawde lubie rodzine tz'ta, ale na punkcie naszej corki maja totalnego bzika...

.

kochana bardzo dobrze cie rozumiem
u mnie identyko, na biało czasem nie moge sie do dziecka "dopchać" zeby je nakarmić i prawie zawsze mam wtedy asystę w postaci całowania po nóżkach i po pupce mega irytujące.

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-12-16 o 09:27
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:38   #4643
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Ja z koncem stycznia chce przejść w pełni na MM. Planuje robic to stopniowo. Niewykluczone, że będzie to Nutramigen. Alergolog podejrzewa alergię na białko. Adaś od dłuższego czasu ma szorstką skórę na policzkach, takie drobne krostki, częste zaczerwienienia. Reszta skóry też łatwo się czerwieni. Ostatnio było lepiej, lekarz wyjaśnił, że to może mieć związek z tym, że zaczął się regularnie wypróżniać, więc mu te negatywne związki w jelitach nie zalegają, a to wpływa na poprawę wyglądu skóry. Przy czym nie ma problemu z brzuszkiem, kupa też normalna. Oczywiście pojawił się temat mojej diety - powiedziałam otwarcie, że ja nie dam rady wytrzymać na bezbiałkowej - więc na razie mam wykluczyć mleko (może być jogurt, maślanka, kefir). Od siebie zrezygnuję jeszcze z sera żółtego i jajek (białek). Jeśli to faktycznie alergia na białko, to niewykluczone, że przyspieszy przejście na MM. Mąż też uważa, że nie ma sensu, żebym się umęczała (musiałabym wtedy przejść na całkowicie bezbiałkową dietę), a i tam myślimy o MM. Ogólnie, wychodzimy z założenia, że ważniejsze dla dziecka jest okazywanie mu uczuć i poświęcanie czasu niż to, czy jest kp czy mm. Po Nowym Roku idziemy do kontroli.
Buzię smarujemy maścią robioną z wit.A i E.
Ale na bialko mleka krowiego, czy bialko wogole?Bo w tym drugim przypadku to nie mozecie tego nie jest, bo sie wykonczycie.Bialko to skladnik budulcowy, a czego jak z czego, ale z tego nie mozna zrezygnowac. Dziecko tez potrzebuje bialka.Z czego mu sie maja kosci i miesnie budowac?Ja bym niezwlocznie przeszla no hypoalergiczne mm.
Stary 2013-12-16, 09:39   #4644
pszczoua
Zakorzenienie

Witam po weekendzie. Zaraz nadrobie ale najpierw szybkie pytanie. Jak Julek sie urodzil dostalismy w prezencie Oliatum wiec w tym go kapalismy. Tydzien temu sie.skonczyl i jest problem. Julkowi zrobily sie drobne suche pryszczyki na calym cialku przypominajace troche gesia skorke, suchy placek na jednym lokciu i na drugiej raczce w zgieciu lokcia. Do tego doszla ciemieniucha. Wszyscy mi mowia ze ma na cos alergie ale zadnych kosmetykow nie zmienialam. Czy to mozliwe ze tak sie przyzwyczail do tej emulsji do kapieli?
Stary 2013-12-16, 09:44   #4645
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Haha nie wiem nawet od czego zaczac. Jak od jablka to czy od surowego, czy ugotowac i zetrzec, czy udusic starte, a jak nie od jablka to od czego, kiedy wprowadzac kaszki, jak mu te kaszki podawac, czy w butelce czy lyzeczka Szybciej chyba zwariuje niz to ogarne i sie zdecyduje
Ja na poczatku kaszke do mleka i z butelki, potem normalnie kaszke z miseczki lyzeczka.A z '"twardych" rzeczy ziemniak ugotowany z odrobina masla, potem marchewka, na koncu jablko surowe.Zarowno ziemniak jak i marchewke czasami z dynia mieszalam, bo to nie zmienia bardzo smaku, a jest wartosciowe i lekkostrawne. Nie zapominajcie o dynii w diecie dziecka.
W tym roku nie mam dynii z ogrodka, bede musiala kupowac sloiczki.
Co do sloiczkow to ja kupowalam czesto owoce. Bo ciezko trafic rozszerzanie diety w sezon na dany owoc(np. jagody w lutym czy marcu).A mrozone czy tam sprowadzane z afryki sa niedobre.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Moja nienawidzi
Mam WYCIE za każdym wyjściem na dwór - zaczyna się, jak zakładam bluzkę z długim rękawem, a kończy jak zejdę na dół. Dlatego nienawidzę spacerów i chodzę na dłużej, ale co 2 dni, bo ubieranie dzieci to dla mnie trauma, a mam dwoje do ubrania A od 1 stycznia codziennie do przedszkola
No moj do niedawna jeszcze protestowal, ale chyba juz sie pogodzil ze swoi losem.
Stary 2013-12-16, 09:45   #4646
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012
Graty
Cytat:

ja 16.12 mialam owulacje i kolo 12 oddalismy ostatni strzal dla pewnosci

A ja jestem zmęczona. Zasypianie Filipa wieczorem to istna katorga. Mam nadzieję, że mu się 'odmieni'.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:49   #4647
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko

my juz nie spimy...maly jest rannym ptaszkiem po tatusiu i najdalej o 7 jest zawsze pobudka...szkoda tylko ze teraz tatus ktory sam z siebie wyniosl sie do duzego na materac dalej slodko spi...tak marze aby pospac do 10 ale to chyba najwczesniej za 10 lat

mam 2 pytanka, w piatek prujemy na swieta do polski i nie wiem jakie zapasy wziac ze soba:

- czy w pl dostane mleko Hipp PRE? Jesli tak to jaka puche i po ile?
- ile kosztuja pampersy baby dry? Tu kupuje pake 98 sztuk za jakies 65 zl z bonem rabatowym...

mslullaby super opis mnie rozwarcie od 5 cm robilo sie caly dzien...a u ciebie ekspres!
No moj nocny marek. Ostatnio ma problemy z akceptowaniem faktu, ze polnoc to juz ostatateczna pora spania. Klade go i sie wydziera i uzywa najbardziej przerazajacej formy ryku. Z poczatku myslalam, ze ma mega kolke albo jakis skret kiszek.Ale wstalam zaswiecilam swiatlo, stoje nad nim a on guga i sie zaciesza.Normalnie chyba na impreze by poszedl a nie do wyra.

Hipp pre chyba nie ma, patrzylam na stronie producenta. Mojego anti-reflux tez. Ale moze zanim pojedziemy do pl, to przestanie rzygac.Ty dalej podajesz pre? Bo moj chyba z miesiac na tym wytrzymal, potem byl ciagle glodny i glodny.Przeszlma na jedynke od razu inne dziecko.
Stary 2013-12-16, 09:57   #4648
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dzień dobry

wczoraj na festynie było super ,mamy zdjęcie z Mikołajem udzieliła mi się świąteczna atmosfera i wczoraj już chciałam Świąt

ale nocka
Michas poszedł spać o 23:30, obudził się o 2:45 i szalał 2 h , było wszystko jedzenie,przewijanie 2 razy, przebieranie 3 razy bo ulewał,lulanie ale po tym maratonie nastąpiła Syn się zrehabilitował matce i pospał 5 h

Cytat:
Dzień dobry, trochę mi nie wyszło to wstawanie o 8
prawie wyszło
Cytat:
Dzień dobry

współczuje
biedny Bartuś
Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012
potrójne
Cytat:
u nas tez płacze przy ubieraniu, ale zazwyczaj jak jestesmy juz na klatce to jest ok

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:58   #4649
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co ciekawego zauwazylam. Piszecie, ze te herbatki granulowane to sam cukier. Patrze na swoja i tak cukru nie ma. 100 proc. ekstraktu z ziol. Popatrzylam na polska strone Hipp i sklady tych samych herbatek i rzeczywiscie sam cukier

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-12-16 o 10:02
Stary 2013-12-16, 09:59   #4650
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

kochana bardzo dobrze cie rozumiem
u mnie identyko, na biało czasem nie moge sie do dziecka "dopchać" zeby je nakarmić i prawie zawsze mam wtedy asystę w postaci całowania po nóżkach i po pupce mega irytujące.
To ja przy karmieniu mam wzgledny spokoj, chociaz jak kiedys wyszlam do drugiego pokoju to co chwil e ktos zagladal: a je? a spi?

No i oczywiscie ledwo kweknie i pytanie, albo stwierdzenie: pewnie cyca chce. Co by nie bylo i kiedy nie jadlo, kwekanie oznacza glod... A prawda jest taka ze dziecko ma dosc i chce spac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości