|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
PRzed chwila w pytaniu na sniadanie gosciem byla kobieta, u ktorej wystapily powiklania po cc. Zaczela rozchodzic sie skora, dwukrotnie byla na ip z krawiaca i saczaca sie ropa z rany. Lekarze stwierdzili, ze nic sie nie dzieje. Po powrocie do domu, rana sie rozeszla, kobieta trzymala w reku swoje jelita na oczach starszego dziecka, wzywajac pogotowie. Juz jest ok, doszla w miare do siebie. ALE: lekarz (profesor,rowniez gosc programu) poproszony o komentarz stwierdzil, ze redaktorzy i pani, ktora ucierpiala nie sa obiektywni, ze nalezaloby wziac pod uwage rowniez wypowiedz lekarza, ktory ja badal, a nie ferowac wyroki. Tylko, ze nikt nikogo nie osadzil, sstwierdzono, ze moglo dojsc do sytuacji zagrozenia zycia. Pan profesor stwierdzil, ze nie byla to sytuacja zagrozenia zycia. Na to kobieta, ze sytuacja, w ktorej trzyma sie swoje wnetrznosci w rekach chyba nie jest codzienna? A doktor, cytuje: tak, to malo sympatyczne.
Opadla mi szczeka, rece i cycki! |
|
|
|
#2282 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
.Cytat:
Cytat:
. Będzie się działo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do porodu postanowiłam już naprawdę grzecznie leżeć, bo mój organizm w tej ciąży ewidentnie odmawia współpracy .Ciekawe, czy jakbym urodziła w Castoramie Kacper miałby dożywotnie rabaty na materiały budowlane? ![]() Cytat:
Shiloh, ale miałaś akcję. Śledziłam w napięciu, co się wydarzy. Trzymaj się i kontroluj przeciek ![]() .Isia, się zawzięłaś kobieto z tym dbaniem o linię. Nie wierzę, że jest aż tak źle jak piszesz i myślę, że szybko wrócisz do formy. Jednak jeśli się ze sobą źle czujesz, masz moje pełne wsparcie przy odmawianiu sobie smakołyków (ale nie przy odmawianiu sobie pełnowartościowych posiłków). Mnie dziś czeka kupowanie prezentów, co muszę uczynić przez neta, bo do sklepu już się nie udam. U mnie w rodzinie (podobnie jak chyba u magnusi) jest losowanie, kto komu paczkę szykuje. Wylosowałam moją mamę i dziewczynę szwagra, czyli muszę kupić coś dla kobiet, co jest dla mnie łatwiejsze niż prezent dla faceta. W piątek mój mąż ma urodziny, ale dla niego mam już prezent. Poprosiłam szwagra, by poczynił dla mnie zakup. Mówię Wam, pełna konspiracja była .---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za palant z tego lekarza!!!!
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja!
mezaga śliczny pokoik motyw psiaków jest the best![]() co do opisywanych negatywnych skutków cc- jest to niestety zabieg chirurgiczny, więc wszelkie powikłania od rozchodzenia się rany po bliznowce, zrosty i inne "atrakcje" są wpisane w ryzyko. A, że lekarze (choć nie wszyscy) są pozbawieni empatii, a w szczególności Ci z tytułami naukowymi, to już rzecz normalna, niestety. Demony były faktycznie jakby postradał zmysły, bardzo współczuje! |
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja po przespanej nocy
mezaga pokoik super, ale kocyki rewelacja katarzyniak trzymaj sie tam, pociesze Cie, ze za niedlugo to o lezeniu bedziesz mogla sobie pomarzyc Jakos nie mam na dzisiaj planu, hmmmmm Co u Was na obiad??? |
|
|
|
#2286 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pajaców mam z 30 szt. Ale teraz mam pojemną pralkę,bo na 8 kg wsadu,więc sporo wchodzi.
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
się jakoś uzbierało...
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- dzisiaj na leniwca zupa z worka tzn, mrożone warzywa już w kawałkach do tego dodam ziemniaczki i śmietankę i będzie zupcia ![]() Cytat:
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
Lolita - dzięki za słowa pocieszenia
dobrze ze miałam zapisywane na bieżąco linki do polecanych allegrowiczów, to bardzo mi ułatwiło życie. Wczoraj tez kupiłam tetry u sprzedawcy ktorego polecalas i mowilas ze są ok. Kupilam 11 bialych tetr, mam jeszcze 5 kolorowych. Flaneli kolorowych bede miala tylko 3,ale za to mam zamiar kupic 10sztuk malych flanelowych chusteczek 25cmx25cm-chyba wystarczy.Amberella, Ty też bidulko jesteś leżąca :^ ...eh my to mamy los ja wyskakuje na dwór tylko w przypadku wizyty lekarskiej,albo w laboratorium marzy mi się wypad do selgrosa....ahhh![]() Ajakasia - ja rowniez sluchalam tego wywiadu o powikłaniach z cc. Myśle ze jednak kobieta poszkodowana miała sporo racji. Wiadomo,ze trzeba liczyc sie z powikłaniami, bo cc to operacja, ALE jesli jedzie sie dwukrotnie na ip z cieknącą krwią i ropą raną i dwukrotnie lekarz to BAGATELIZUJE, a po 2 godz od wizyty kobiecie pęka rana i musi zbierać swoje wnętrzności , to już nie jest normalne. A szanowny profesor komentuje to że nie było zagrożenia życia,tylko mało przyjemna sytuacja...to sorrrryyyy,ale z daleka od takiego cyborga ! Mezaga- super pokoik! Gostowny!
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ze 20 w rozmiarach 56-62 i myślałam, ze to strasznie duzo
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po wczorajszej wycieczce na pół godzinki do spożywczego wieczorem myślałam (po raz milion szósty w tej ciąży) że rodzę. Oczywiście false alarm, mały wychodzić wcale nie chciał. Ja też się zastanawiam, czy mam jeszcze szyjkę.. A moja super lekarka nie chce mnie zbadać A co do materiałów budowlanych to ja najpierw bym obczaiła co i jak i jak coś to bym się gdzieś sprytnie zaczaiła w jakimś kącie (w dziale dywanowym/ łazienkowym) ![]() Na pewno barszcz czerwony z pasztecikami (od teściowej). Co na drugie to jeszcze nie wiem. mezaga, bardzo ładny pokoik kefi, śliczna kicia katarzyniak, jeszcze trochę Kochana, jeszcze ciut ciut Witam, Mam dziś paskudny nastrój i wszystko mnie wkurza. Noc w miarę ok (pomijając wieczną zgagę) ale rano okazało się, że brzuch jak zaczął boleć wczoraj tak boli do tej pory. Na dodatek tż nie wyniósł śmieci i zostawił straszny burdel w kuchni. A że ja nie mogę patrzeć na taki oto stan mojego gniazdka to będę musiała posprzątać, co będzie skutkowało napuchniętymi stopami i jeszcze gorszym bólem brzucha (no nic, może w końcu urodzę?). Kur.wica mnie już strzela bo brzuch coraz większy (srsly, jak to możliwe że on dalej rośnie ), łazić ciężko, wszystko boli i jeszcze mleko znowu zaczęło się lać z cycków. A powinnam jeszcze upiec pierniczki bo muszę foremki teściowej oddać szybko. I jeszcze tak się zastanawiam, czy całą ciążę byłam taka płaczliwa czy w dziewiątym miesiącu nastąpiła kumulacja? No to się wyżaliłam..
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś ostatni dzień w pracy, jeszcze 5,5h i koniec pracy na najbliższe parę miesięcy
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeżywałam to samo w piątek
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#2297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za takie miłe komentarze. Staraliśmy się, żeby pokój nie by za bardzo słodko pierdzący ale chyba nie do końca nam wyszło heheh. No ale to w końcu pokój dzieci jest
![]() Cytat:
Brzuchem zamiata podłogę a sierści ma tyle, że jak chodzi to taki dywanik się wokół niej robi![]() Cytat:
Cytat:
...więc mogę rodzić
|
|
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
witam po weekendzie
![]() Dziś po 14 mam mieć usg jestem ciekawa czy znowu nie pójdę tam na marne :P Ciekawe ile moja kruszyna waży ![]() Wczoraj poszłam do Tesco na małe zakupy i upolowałam kilka ciuszków za wszystko na zdjęciu zapłaciłam jakoś 32 zł ![]() Jeszcze w tygodniu wybieram się do warszawy na zakupy więc będzie trochę nowości ![]() i mój mały brzuś 34 tydzień :P Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-12-16 o 10:45 |
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że moja ciąża donoszona, zgodnie z ustaleniami lekarzy dziś mogę rodzi
) zaczynam 38tc (37+1)
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiejsza noc była koszmarna, wszystko przez wczorajszą niedzielną drzemkę, po której naładowałam akumulatory. Na wieczór dostałam jakiś dziwnych bóli podbrzusza, wracaliśmy z mężem "na sygnale" do domu, zapakowałam się do łóżka i się zaczęło. Każda pozycja była zła, malutka protestowała, kopała i rozpychała się, najdłużej w ciągu spałam 30 min Dziś chodzę jak zombie i prawdopodobnie zaraz padnę i będę odsypiać![]() Mezaga - aż chciało mi się zamieszkać w tym pokoju ![]() Mam plan popełnić zakup pieluszek flanelowych, czy któraś kupowała w Pepco? czy lepiej z allegro?
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak fajnie dobrane zasłonki do obrazka na szafie!
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lusso---- super brzuszek
|
|
|
#2304 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny
![]() Jestem podczytujacą wasz wątek wczesniej pisałam o urlopach. Teraz mam prośbe czy któraś ma może taka listę co trzeba spakować do szpitala i w jakich ilościach, jeśli chodzi o rzeczy apteczne typu podkładyi w ogóle i mogłaby mi wysłać na priw ta liste oczywiście jeśli to nie problem. Pozdrawiam |
|
|
|
#2305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hurra! GRATULUJE ![]() Już niebawem - żegnaj cukrzyco :bye: :bye: ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() A mówili czy to miało miejsce w Polsce? W jakim mieście? Oby jak najmniej takich lekarzy odwalających fuszerkę. Widocznie coś jej spierdzielili przy tej cesarce, że szwy nie trzymały itd. Bo z reguły przecież karzą się nawet kobiecie po iluś godzinach po cc prostować zapewniając, że te szwy nie mają prawa się rozejść czy puścić. Spierdzielili tej babce widocznie na maxa... :/ straszne
|
|
#2306 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!
jeny, ja chyba powinnam nadrobic cala ta czesc naszego watku!!! Czytalam Was wieczorami (w lozku na telefonie), ale po przebrnieciu przez 10 stron z prawie kazdego dnia brakowalo mi juz sil na odpisywanie. Tz nie bylo przez tydzien, ale za to moja mama przyjechala (zebym nie byla sama jakby cos sie dzialo ) i w sumie to po raz pierwszy od 4 lat mialysmy czas dla siebie!! od czasu jak sie wyprowadzilam z Polski za kazdym razem jak sie widzialysmy u mnie to musialam pracowac i bylam wolna tylko wieczorami albo w weekendy, a jak ja bylam w Polsce to na 2-3 dni. fajnie bylo w koncu pobyc razem, poplotkowac, powspominac... ![]() Z tego co widzialam, to pisalyscie troche o antykoncepcji: ja jak najszybciej chce wrocic do krazka NuvaRing. jak dla mnie jest to najlepsza i najmniej "wkurzajaca" metoda... stosowalam juz tabletki, ale codziennie o nich pamietac, to nie dla mnie poza tym ALAT i ASPAT mialam nie do przejscia, wiec zmienilam na pastry: tez ok, ale ta obwodka jaka sie tworzyla od kleju troche mnie irytowala, balam sie tez ze na basenie czy w saunie mi sie troche odklei i nie bedzie dzialac. Nuva Ring stosowalam przez ok 3 lata i nie mam ochoty go zmieniac! jak czasem przeszkadza w przytulankach to wyciagam (max na 3 godziny) i jest ok. Przynajmniej nie musze o nim codziennie pamietac i nic mi nie przeszkadza.Przygotowania do Swiat: choinki, bombki, prezenty... ja w ogole nie czuje tego klimatu... musze przyznac ze nigdy nie przepadalam za Swietami. Zle mi sie kojarza, bo zawsze babcia ze strony mamy przyjezdzala na min 2-3 tygodnie i byly to 2-3 tygodnie awantur, krzykow, klotni... po prostu wszystkiego co najgorsze Messuah - gratulacje!!!! jak milo czytac takie "spokojne" i przyjemne opisy porodu i kolejnych dni. tez bym tak chciala!! i w sumie to juz bym chciala!! zostal mi miesiac, ale juz sie niecierpliwie!! ![]() demonyianioly - no Ty chyba zartujesz?! to znaczy on?! czy on postradal zmysly, czy jak???? po prostu nie wierze! od poczatku jak czytam o Twoim bylym, to szczeka mi opada i mam ochote mu ale teraz to juz przegina!! co sie stalo? ta nowa go juz rzucila, czy jak?! ![]() Cytat:
ja skonczylam tydzien temu, ale dopiero od dzis tak naprawde odpoczywam i do 3 marca mam wolne ![]() Lusso - fajna pileczka!!!
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam któa dała przepis na muffinki jabłkowo-cynamonowe ale właśnie zajadam i sa pyszne a w całym dpmu pachnie świetami
![]() Dziś w ogóle moje kulinaria zainspirowane wizażem bo rano upiekłam te babeczki a na obiad mam pyzy z mięsem z Lidla bo pamiętałam że któras z was pisała że sa dobre (oczywiście nie pamietam znów która )
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil juz w marcu musisz wrócić do pracy?
ja wracam w maju i myślałam, ze to strasznie wczesnie...
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Ja sie witam w kiepskim nastroju. Jakiś taki dołek psychiczno fuzyczny mnie złapał. Dominik był wczoraj dość marudny a na dodatek wieczorem tak mnie rozbolala macica ze chciałam umrzeć. Jutro idę do ginki bo zdaje sie ze coś jest nie tak... Krwawienie okazało sie nie byc miesiączka i do tego te bole. Masakra. Troche Was pidczytalam ale przyznaje sie bez bicia i innych tortur ze mało dokładnie. Natomiast wodzialam temat antykoncepcji . Tak jak mówiłam dla mnie to jest dramat. Najchętniej bralabym tabletki zobaczymy czy któryś gin mi przepisze. Spirala hormonalna odpada bo niestety działania niepożądane podobne do tych od tabletek wiec jak mam sie truć to juz wole doustnie niz dowcipnie ta druga spirala mnie nieprzekonuje ze względów światopoglądowych. Prezerwatywy to jakiś dramat a kalendarzyk w moim przypadku nie ma prawa bytu. Generalnie kolejna ciaza to dla mnie masakra wiec wpadlam w histerie kiedy wczoraj zjadłam galart którego nienawidzę i polecialam robic test. Dodatkowo podpisuje sie wszystkimi kończynami pod tym aby zalegalizować podwiazanie jajników w tym kraju. W końcu to moje jajniki i moja prywatna macica i chyba powinnam decydować sama co chce z nią zrobic. Co do ilości ubranek to Ja nie liczyłam ale Dominik szybko wyrasta i np juz mam pajace których nigdy nieubral ale z drugiej strony np warto mieć wiecej bo np wczoraj 3 razy zmienialam mu body bo sie osiusial przy przewijaniu. Dodatkowo zaznaczę ze piore średnio 2-3 pralki dziennie z czego jedna to dorosłe pranie. Całuski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2310 |
|
Konto usunięte
|
Kilka dni mnie nie było, a tutaj tyle nadrabiania
![]() Messsuah gratuluję ![]() Mezaga piękny pokoik i te kocyki Nachodziłam się wczoraj cały dzień po Ikei, po jarmarku i w nocy łapały mnie skurcze łydek.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

.

. Będzie się działo 

ja wyskakuje na dwór tylko w przypadku wizyty lekarskiej,albo w laboratorium

ale teraz to juz przegina!! co sie stalo? ta nowa go juz rzucila, czy jak?!