|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Truskawek/ malin też nie myję ludwikiem
|
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już w domu z kotkiem. Bidulek, właśnie się wybudza z narkozy.
Chyba na prawdę ktoś mu kiedyś robił jakąś krzywdę, bo nie daje sobie zrobić normalnie zastrzyku - atakuje, nie tylko ucieka. Dobrze, że było dwóch wetów ja i TZ - we czwórkę daliśmy radę. Mam obok siebie świetną lecznicę dla zwierząt z cudownymi wetami (dr Małgosia i dr Krzyś). Cytat:
Co do antykoncepcji - to ja na pewno na jakąś się zdecyduję. Teraz ciąża była planowana, ale drugiej (przynajmniej na razie) absolutnie nie chcę. Wybiorę spiralę albo tabletki dla matek karmiących. Omówię tę sprawę z dwoma ginekologami i na pewno coś wybiorę. Cytat:
|
||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraziłam sobie mycie porzeczek mydłem lub ludwikiem - kuleczka po kuleczce ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- bidulek
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
Milka mój kot też bez głupiego jasia nic sobie nie da zrobić, warczy i gryzie jak pies, bez rękawic nie podchodz u weterynarza...
|
|
|
|
#2135 | ||
|
Zadomowienie
|
trochę nadrobiłam i piszę, zanim mi też poucina cytowania
![]() Cytat:
)Cytat:
)nam na SR mówili,że pod koniec ciąży kino (szczególnie komedie= hałas plus ś
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-12-15 o 14:13 |
||
|
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I znowu nic albo prawie nic o ojcach. Znowu kobiety-kobietom wilkiem. Nie ma tam, albo jest bardzo mało konstruktywnej krytyki czy rozmowy na jakimś poziomie. Wyszydzanie, wulgarne obśmiewanie, zaczepki, wycieczki osobiste i tona offtopu w temacie albo i nie. Niedawno był taki, pierwotny wątek na Mamie z Klasą, ale że towarzystwo nie mogło bezkarnie obrażać "mamuśki i bachory" to przeniosło się na Plotkowy. Sama mam uczulenie na OZM i te przewrażliwione, roszczeniowe mamuśki, które w realu po prostu olewam, ale nie daję przyzwolenia na takie chamstwo i wulgarne obrażanie przede wszystkim dzieci. Chociaż nigdy mnie do nich nie ciągnęło, wręcz przeciwnie i zresztą dalej tak jest. i serio raczej nie mam ochoty udusić niektórych matek, szcególnie nieznajomych bo je zwyczajnie olewam póki nie robią krzywdy dzieciom (bicie czy inna patologia) i nie wtrącają się w moje życie. Wtedy reaguję. |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne te nasze zwierzaki, ale szczepienia i badania są ważne, nie ma rady. My go nawet z klatki/kontenerka nie wyjmujemy tylko przyciskamy grubym kocem a wet próbuje ukłuć przez otwory w klatce. Zestresowałam się w gabinecie, ale udało się wkłuć igłę za drugim razem (choć igła i tak była skrzywiona). Mam nadzieję, ze ten kotek nie zachoruje mi nigdy na coś poważniejszego, bo nie wiem jakbym miała mu np. u weta podawać kroplówki. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę za 30 min. do szpitala, chyba wody mi się sączą. Dzwoniłam i kazali przyjechać na IP, mam zabrać dokumenty i torbę.
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam czytać ten wątek o OZM - już któryś raz się do niego przymierzałam. Wymiękłam jak zaczęła się dyskusja nad wyższościa psów od dzieci. Nie wiem, kiedy teraz wrócę tam doczytać resztę:p
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-15 o 14:21 |
|
|
|
|
#2141 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałaś taki sam tp jak ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To jakby wyszorować świniaka żeby był no nie wiem zdrowszy? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-15 o 14:31 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a materacyk i tak miałam kupić, zdecydowałam się na kokos/gryka (ale na allegro są tylko kokos/pianka/gryka- to jest to samo? Cytat:
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mi się słabo zrobiło.Trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- zrobiłam sobie serowy popcorn- śmierdzi serem w całej chałupie a popcorn normalny lipa- dodali chyba tylko "walor" zapachowy
|
|
|
#2146 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
dobra, idę moim pracusiom zrobić obiad (żeberka pieczone)...
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
Shiloh, trzymamy kciuki!!!
A co do antykoncepcji, tez mnie wkurza, ze to na kobietę spada trucie sie tymi wszystkimi syfami i ingerowanie w organizm. Ja po 5 latach brania antyków musiałam odstawić, bo zaczęły sie skutki uboczne nie do zniesienia - stany depresyjne, osłabione libido, puchniecie rak i nóg, opóźnienie krwawienia itd. Wtedy ginka poradziła mi odstawienie i Ew zmianę na inny rodzaj po kilku cyklach. Stosowaliśmy wtedy prezerwatywy no i zaszłam w ciąże tym sposobem czekamy na Igora, ale nie żałujemy ![]() Po porodzie chciałam spiralę, by mieć wreszcie spokój z lykaniem tabletek, bo prezerwatywom nie ufam. Znaczy to nie metoda dla nas po prostu. Ale już sama nie wiem, ewentualnie te tabletki, przy których można karmić. Tylko znów te skutki uboczne... No a ja dziś zamierzam spakować torbę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2149 | |
|
Gang Iren
|
Pilotka masz śliczny brzuszek!!
![]() Co do antykoncepcji to ja już raczej kończę prokreację,więc pomyślę o czymś długofalowym,chyba o spirali. Tabletek już dość się nałykałam w życiu,a przy tych które można brać gdy się karmi czułam się źle. Cytat:
A nam nie dała znać ![]() Trzymam kciuki za nią i maluszka! Trzymaj się! Kciuki!
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
Shiloh,
![]() ![]() : kciuki:
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Shiloh trzymam kciuki aby wszystko było ok!!
|
|
|
|
#2152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli tak to lekkiego i szybkiego porodu życzę.
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem że temat się przewijał, ale :
Kombinezon sztuk 1 x 56 i 1 x 62 to bedzie mało ? Dokupować ? Bo właśnie tesciowa postanowiła zakupić "na wyjście że szpitala", ale ja nie widzę potrzeby- na ta okazję mam miśka a i nie sądzę, żeby dlugo posłużył. Właśnie przyjechał jeszcze jeden kombinezon na 62, więc myślę, że teraz bedzie już w ogóle ok
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-15 o 16:00 |
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki i daj znac jak dasz rade |
||
|
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczorajszy dzień i cała noc była okropna. Z godziny na godzinę straciłam głos teraz ledwo "charszczę", byłam wczoraj na pogotowiu, dostałam receptę na antybiotyk, na wypadek gdyby gorączka skoczyła powyżej 38. (teraz jest 37,7') Noc masakryczna Chcę za wszelką cenę uniknąć antybiotyku... Nie nadrobię Was prędko, mam wrażenie, że oczy mi parują... Trzymajcie się i nie dajcie bakteriom. |
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko upodobało sobie dzisiaj moją przeponę do kopania i wsadzania tam ogólnie nóżek |
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Shiloh trzymam kciuki, czekamy na wiesci
juz nie moge sie doczekac az Wam napisze ze jedziemy rodzic Dzis mam dzien testow cukrowych. Rano pastella z oliwek (II sniadanie) obiad kaczka i kluski tarte male ciasto francuskie i teraz lody. Az sie boje mierzyc hehe, ale poki co bylo ok .. wynik 105, 95 to chyba dobrze. Akkma jak dzis u ciebie? Sypie sie wizaz, na telefonie nie moglam.sie polaczyc, potem bylo ok, ale nie moge czytac od nieprzeczytanej wiadomosci wywala mnie na ostatnia strone. Wam zjada cytaty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2159 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A w ogóle to spojrzałam na datę i wygląda na to,że zaczyna się 9 miesiąc ciąży. Powiało grozą
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz już teraz każdej z nas bliżej niż dalej - i a to skurcze, a to wody. Poczekamy jeszcze kilka dni i dopiero zacznie się dziać ![]() Jestem trochę rozczarowana - przyjechał wózek. Wiem, że darowanemu i tak dalej i tak dalej, ale kurcze trójkołowiec (koła-pianki)- może i to by przeszło, ale wydaje mi się, że nie w zimie. Co mi po tym, że porządny, niezniszczony. Jak myslalam o wózku to nawet nie przeszedł mi przez myśl taki na trzech kołach ( żeby nie było, może i wymyślam ) w tym to z przodu tak skrętne, że wózek ucieka. Firmy nie dopatrzyłam, coś jak petite star ![]() Nie wiem teraz co robić i czy nie będę jednak szukała używanej gondolki, żeby ta zimę przemeczyc. Chyba, że przesądzam i wózek poradzi sobie z nasza polska zimą i nie bedzie mi robil problemow ? Jak coś wiecie w tym temacie piszcie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

które to praktycznie nic dawało.
noszę go troszkę niżej leżąc niż na fotce.
16.06.2012
)
syna spasłam

aż mi się słabo zrobiło.

tayka