|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Mao daj namiary na zaproszenia
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie mial az tak zapadnietego, tylko troche ale jednak. zaczelam czytac o tym odwodnieniu i teraz bede musiala bardziej uwazac... a mogklo skonczyc sie źle...
Co do herbatki, ponawiam pytanie, bon ie wiem czy nie zauważył ktoś czy moze nikt nic nie wie? Czy te herbatki z humana są lepsze od hippa, bo zamiast glukozy zawierają laktoze? warto je kupić?[cena podobna ok 10 zł] czy lepiej nie???- przemawia do mnie to ze nie ma glukozy i szybciej sie robi niż jak sie parzy tą zwykłą.. Co powiecie też na herbatki " spokojny sen/ ułatwiające zasypianie" ??
|
#1353 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaby jaka piękna sukienusia!! Ja nie daję żadnych zaproszeń-zbędny wydatek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
za egzaminy!Tak słyszałam o tym kropelkach od mojej kuzynki, która podawała je swojej sóreczce, bardzo była z nich zadowolona i poleciła mi je. Niestety u nas w aptece ich nie dostałam, mam nadzieję że w tym tygodniu je dostane. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- I ja jestem dopiero niewychowaną gapą, zapomniałam się przywitać z Wami ![]() |
||||
|
|
|
#1354 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ten Twój mąż też wcale nie jest lepszy... pogodzicie się i będzie dobrze między Wami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hejo! chciałam do Was zajrzeć w nocy ale nie mogłam bo apka mi nie działała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||||
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie dzwoniłam do trzech aptek które są wypsane na stronce tej biogai ale nie mają w żadnej. Dzwoniłam do kuzyna i kupuje je w jeszcze innej aptece jutro będe po nie szła, jakbyś miała kłopoty z kupieniem u siebie to mogę Wam kupić i wysłać ![]() poczytaam jeszcze o nich na forum i rzeczywiście dobre opinie mają, u nas tez czasami zielone kupki ze śluzem więc kolejny powód żeby je wypróbować ![]() Lenka zasnęła to idę myć okno chociaż jedno
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-12-16 o 11:01 |
|
|
|
|
#1356 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienieu mnie też nie działała później ![]() Cytat:
Jak coś to załatwie sobie od kuzynki, no właśnie ma pełno pozytywnych opinii. |
|||
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Aga trzymaj się! Ania jest bardzo silną dziewczynką , Twoim małym cudem. Operacja na pewno się powiedzie i już nie długo będziesz ją tulić w ramionach! A my lecimy dziś na usg bioderek, ciekawa jestem jak wyjdzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...757720111.html i przepraszam pomyliłam się bo są po 1,69 zł, ale sprzedający super, szybko zrobił projekt i szybciutko miałam zaproszenia
|
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie skoro przezyla te 3 tyg i wciaz byla z nami moze przetrwa to wszytsko..jak pomysle nad tym jak wygladaoperacja to mnie przeraza, ze zatrzymaja jej serce, ze bedzie przez kilka godz niezywa i ze plucoserce bedzie mialo cala jej krew
dziekuje ze trzymacie kciuki, to wiele znaczy dla mnie, rodzina tez sie modli za malutka, w szpitalu ja ochrzcilam...chociaz mam nadzieje ze niepotrzebnie ((
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam sobie i będziemy zamawiać jak w koncu coś ustalimy w sprawie tych naszych chrzcin ![]() Lenka pozdrawia
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-12-16 o 11:23 |
|
|
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka255 bardzo wielkie kciuki dla waszej Królewny,a wam życzę duuużo siły.Bedzie dobrze!!!
aaby śliczna sukieniusia
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zdrówko Filipka???
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
agnieszka trzymam za Was kciuki, aaby sliczna sukienka, co do zaproszen to my dawalismy, Mateusz
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko- za jutrzejsze szczepienie
![]() Aga- wszystko bedzie dobrze, zobaczysz acelinko- metka-
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-16 o 11:37 |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jakie śliczne dzieciaczki U nas noc tragiczna. Mała koncertowała do 4.30, później trochę przysnęła i ponownie obudziła się po 6 z płaczem Dopiero teraz udało mi się ją uśpić, ciekawe na jak długo. Wieczorem nakarmiłam ją i chyba się przejadła, bo prawie wszystko zwróciła i to na mnie ![]() Jak długo utrzymywały Wam się szwy po porodzie SN? Ja nadal mam, a to już ponad miesiąc Muszę ćwiczyć mięśnie Kegla, bo mam z tym ewidentnie problem Jak chce mi się siku to muszę natychmiast pędzić do łazienki, bo w innym wypadku zsikałabym się w majtki Nie potrafię zatrzymać Czy któraś też ma z tym problem?
|
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka całym secrej jestem Tobą. Pamiętaj że Ania jest silna, i ma wole walki jest już z Wami 3 tyg i będzie nadal. trzymam kciuki za opreacje
Metka jaki Mateuszek
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem cały czas myślami przy Was i trzymamy z Nelką kciuki Cytat:
![]() ja tak mam! do tej pory nie ćwiczyłam Kegla bo jak "ściskałam" to mnie bolały a teraz spróbowałam i już nie bolą więc biorę się do roboty ![]() w piątek mamy USG bioderek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie ostatni szew zniknął jakoś 3 tyg po porodzie, był uporczywy z supełkiem i ciągnął, a wcześniejsze szybciutko aż sama byłam zdziwiona. My właśnie jemy flache i ubieram małą na polko
|
|
#1371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mala ma sile walki,badz dobrej mysli chociaz na pewno to trudne. Cytat:
![]() Zapasy mleczka mam w zamrażarce. Może sie jednak skuszę?Ale to chyba ze 2 dni musiałabym z butli podawać, to sie chyba nie przyzwyczai
|
|||
|
|
|
#1372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zakupię te kropelki bo Tymek ulewa po kazdym jedzeniu.Własnie mnie i siebie wzorowo obrzygał ![]() Nie wiem co jest z tym ulewaniem,nawet nosem idzie ![]() Może akurat pomoga. Lenka słodka i jaka duża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie z mięśniami ok,są troche osłabione ale powstrzymam strumien moczu. Nakarmiłam malego,w leżaczku nie chce leżeć,wyladował na brzuszku u mnie. Trzeba sie zabrac za jakaś robote.Niby posprzatane ale suszarka i prasowalnica rozłożone,ciuchy na łózku sie walaja,miska na srodku pokoju stoi itp itd. no i okna by sie przydałoby umyć
|
||||
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczny ale ze jak na ulewanie pomogą te krople??
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
AAbysliczna sukienka
rybko z herbatka nie pomoge bo nie wiem. zapomnialam sie przywitac Wasze dzieciaki tez tak majstruja lapkami przy piersi jak jedza? Wlasnie zostalam pobita i maly wierzga lapkami jak zrebak kopytami ![]() odpycha sie,zaciska raczki na piersi i szczypie aucccc |
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuza już w wózku śpi, a ja idę sobie ugotować pierogi z truskawkami i biore się za prasowanie.
Postawiłam małą tak że świeci jej słoneczko na buźkę i łapie wit. D
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też uszka się zaginają,te poduszeczki dolne.Mały sie wierci w nocy i co mu poprawię to zaraz sobie zagnie np o kołnierzyk pajaca.W dzien jeszcze jest ok ale najgorzej własnie w nocy.
Połozyłam go do kosza może zaśnie bo od 5 spał -nie spał. Albo ubiore i wystawie na balkon wtedy drzemka gwarantowana ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- własnie czytam o nich http://www.biogaia.pl/products/BioGaia_drops.php ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- O tak jak spokojny to głaszcze mamusię
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
teraz poodpisuje macie szczęście, ze tak mało pisałyście![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ania ma silną wolę walki, więc nie ma innego wyjścia, musi być dobrze! Ktoś nad Wami ewidentnie czuwa, że trafiliście do lekarza![]() Cytat:
Ulka tylko płacze, gdy jej się jeść chce, gdy ma kupę i gdy zapomnę jej odbić po jedzeniu. Ostatnio tż ją karmił i nie odbił, wyła 1,5h, wzięłam ją na klatę, do cyca przytuliłam i beeeek i cisza![]() Ale za to dzisiaj w nocy był koniec świata. Od 24 do 8 rano szaleństwo. Ale spodziewałam się, że tak będzie, bo skończyło mi się Bebiko i dałam jej Hippa, bo w tym zapyziałym mieście NIGDZIE nie było Bebiko 1.... Normalnie wściekłam się, pojechałam do miasta obok 15 km i w Biedro kupiłam 4 sztuki ![]() A dzisiaj taka piękna pogoda, że idziemy na pierwszy spacer Kurde miałam coś komuś odpisać jeszcze, ale nie pamiętam.. Aaaa, sorento. Wyspanie? A co to
|
|||
|
|
|
#1379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale na razie się wstrzymamy bo wczoraj dowiedziałam się babcia podobno na gwiazdkę coś chce kupić małej do łóżeczka- może padnie na jakiś wypasiony kocyk ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas przy piersi jest w miarę spokojnie, ale co do szczypania to już zostaliśmy z TŻ poszczypani Czytam, że macie wszystkie robione to USG bioderek, u nas w ogóle nie ma takiego badania, muszę zapytać położnej, ciekawe co mi powie dlaczego tego nie robią ![]() Poza tym czytam, że po szczepionkach dzieciaczki mają ciągle jakieś dolegliwości, zastanawialiśmy się wcześniej czy małej nie zaszczepić przed naszym wyjazdem na świeta, w sumie o miesiąc wcześniej, no ale stwierdziliśmy że nie będziemy ryzykować, bo jak jej się na wyjeździe coś zacznie dziać po szczepionce, to nie wiem co bym zrobiła
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam po natalce i teraz w ciązy z lenką, ćwiczenia na kegla pomogły kuzyn mówił że im to lekarka poleciła własnie na ulewanie, że niby po tych probiotykach żołądeczke lepiej pokarm przyjmuje i cały układ lepiej działa. Umyłam okno u Natalki w pokoju, przstroiłam świątecznie, się zdziwi dziecko jak wróci z przedszkola ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
ale wypas miałaś ![]() u nas też płacze jak sobie nie odbije ale tylko w dzień w nocy zasypia ze mną w łóżku i brak odbicia jej nie przeszkadza
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

((((( ze tez w okresie prenetalnym nie wykryt tej wady..nie chce myslec co by sie stalo gdyby nie znalazala sie w szpitalu..lekarz mowil ze jeszcze by pozyla 2-3 dni..w ostatniej chwili ja ratuja..
Kiedy plemnik docierał do złotego jajeczka 

za egzaminy!

i za wagę