Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 10:01   #4651
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Motylku kupiłam tę hustawke z myslą o teraz.Niestety w instrukcji napisane jest ze nalezy wkładac dzieciątko które juz siedzi.Trochę się zawiodłam bo na necie kazdy kto wystawiał te hustawke pisał ze jest ona od 0-18..no nic.Lilcia będzie musiała jeszcze troche poczekać... wogole to tez ludziska pisali ze hustawka jest do 13 kg a co się okazuje ze tylko do 9..Mam cichą nadzieje ze Lilka nie dobrnie do 9 zanim nie usiądzie...

A film jeszcze większe dzieci rewelacyjny!Moim zdaniem lepszy od 1

co do ubierania to moja Lilka tez tego nie cierpi.Najbardziej wydziera się po kapieli kiedy dojdziemy do momentu ubierania bodów a takze w momencie gdy chcemy wyjsc na spacer..całe szczescie automatycznie uspokaja się gdy wyjdziemy z klatki..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-12-16 o 10:05
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:07   #4652
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

powiem tylko tyle ...adi ma antybiotyk od wczoraj nic nie jadl mało też pije ale dzisiaj bardziej go pilnuje z tym picie i cały czas mu coś podaje,ma gorączke cały czas i marudzi calą noc, a seba ma nie lepsze spanie tak jakby teraz skok miał a to jest 14 tydzięń teraz....czy to możliwe żeby skok był poźniej sebastiana nie ide szczepic bo w domu jest jelitówka i się boje.dziadziu jest w szpitalu , mi jest niedobrze niewiem czy z nerwów czy dlatego bo nic jeszcze nie jadłam i właiśnie szybko pije kawe i jem kanapki.
do świat tydzień a ja mam taki syf w domu ze szkoda gadać
i jeszcze kilka komplementów usłyszałam wczoraj od tż m.innymi ż emam brzydki płaszcz i nie może na nieo pattrzec i mam sobie kupic nowy....że dlaczeo nie mam butów na obcasie tylko płaskie trepy które kupiłam na spacery z dziećmi ....i że zauwazył że jakoś się nie staram zeby lepiej wyglądac ....powiedziałam ze mi też się nie podoba to jak on se ubiera to usłyszałam ze ja jestem kobieta i mam o siebie dbac i być eleancka no racja nie cce dla mnie źle ....a ja zamiast się zmobilizować to sie zdołowałam i ryczeć nadal mi sie cce nie mam siły się stroić ostatnio a w sklepie nic na siebvie nie widzie.... nie umiem codzic na zakupy odwykłam od tego:cry: przepraszam ze tak o sobie ale musiałam na szybko z siebie wyrzucic
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:12   #4653
Agnieszka257
Raczkowanie

A zakładacie już śliniaki?mój to tak się ślini że bez tego to bym musiała całego co chwile przebierać.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:17   #4654
policzanka
Wtajemniczenie

Moja Lilka tez sie koszmarnie slini,mało tego czesto zsie bluzke którą ma na sobie dltego będe musiała jej zakupic pare sliniaków ale tych na zatrzask bo ma tylko dwa.Jesli chodzi o te wiązane to mam strasznie głupia fazę-boje się ze mogłaby się przez taki sliniak udusic..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:22   #4655
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy wasze dzieci nie lubią się ubierać?bo mój to płacze jak mu kombinezon ubieram a pózniej cisza.
Zamówiłam też konika fp.ciekawe czy mu sie spodoba. pozdrawiam
Adaś płaczę jak ubieramy kombinezon. Czasem przestaje dopiero jak wyjdziemy na dwór. Dzieci od koleżanek też tak płaczą przy ubieraniu.
Stary 2013-12-16, 10:36   #4656
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś płaczę jak ubieramy kombinezon. Czasem przestaje dopiero jak wyjdziemy na dwór. Dzieci od koleżanek też tak płaczą przy ubieraniu.

Ulga,bo myślałam że ja coś nie tak robie.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:36   #4657
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
A zakładacie już śliniaki?mój to tak się ślini że bez tego to bym musiała całego co chwile przebierać.
Ja zakładam śliniak

Jakoś nie odczuwam tych świąt, bo śniegu nie ma To w Egipcie sypnęło, a u nas nie.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 10:37   #4658
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
10 sezon

my tez dzisiaj wczesniejsza pobudka, o 8 obudzil mnie sms z KM zeby byc wczesniej bo logopeda.

jestem w ogole dzis uhahana bo moj tata dzis wplynal do portu w szczecinie i jutro ma podmiane nie bylo go 4,5 miesiaca i dzis lub jutro pierwszy raz zobaczy Amelke
super ! Ja się cieszę z wyjazdu, że wszyscy zobaczą Kornelka.
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Witamy się z Maciejem w niezwykłym dniu

Dziś Maciej skończył 3 miesiące

Skończył też 13 tygodni

Dokładnie rok temu rozpoczęła się moja ciąża

OM 16.12.2012
Zdrówka dla Macieja z okazji 13 tygodni !

Tęsknił ktoś ! ??
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:39   #4659
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Tęsknił ktoś ! ??
no przeca!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:42   #4660
Diorisha
Zakorzenienie

witam po stu latach

Cytat:
Ladan ja ostatnio pisalam o podciaganiu sie Amelki jak lezy na pleckach. caly czas glowe do gory zadziera a jak wlasnie jej kciuki dam to sie sama podciaga. nie ma sie co martwic.

kurde moje dziecko za cholere nie zasnie na brzuchu kilka razy spala mi na klacie ale to jak byla calkiem malutka na noc klade ja juz na plecach bo z boku i tak sie przewala na plecy, wiec nie widze sensu. w nocy sama glowke przekreca na boki.
(...)
U nas niestety to samo. A przydałoby się bardziej pobudzić do pracy mięśnie brzuszka bo w nocy Ewunia ma niestety problemy z puszczaniem bączków. Na brzuszku wyleży jedynie wtedy gdy układam Ją sobie na przedramieniu i tak Ją noszę po domu ale ileż można klocka 6kg tak nosić

Cytat:
znw zmierzch na tvn
mialam ogladac chirurgow, a teraz mam dylemat
Osz kurka całkiem zapomniałam. Wiem już co będę robić wieczorem

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja mam dwa odcinki american horror story ale jakos chęci brak..
(...)
Kompletnie mi wypadło z głowy,że ma być trzeci sezon. Ale wszystkie 9 odcinków nadrobiłam gładko w ciągu 3 wieczorów

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A my z TŻ już drugi rok nie robimy sobie prezentów
U nas też lipa prezentowa

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
powiem tylko tyle ...adi ma antybiotyk od wczoraj nic nie jadl mało też pije ale dzisiaj bardziej go pilnuje z tym picie i cały czas mu coś podaje,ma gorączke cały czas i marudzi calą noc, a seba ma nie lepsze spanie tak jakby teraz skok miał a to jest 14 tydzięń teraz....czy to możliwe żeby skok był poźniej sebastiana nie ide szczepic bo w domu jest jelitówka i się boje.dziadziu jest w szpitalu , mi jest niedobrze niewiem czy z nerwów czy dlatego bo nic jeszcze nie jadłam i właiśnie szybko pije kawe i jem kanapki.
i jeszcze kilka komplementów usłyszałam wczoraj od tż m.innymi ż emam brzydki płaszcz i nie może na nieo pattrzec i mam sobie kupic nowy....że dlaczeo nie mam butów na obcasie tylko płaskie trepy które kupiłam na spacery z dziećmi ....i że zauwazył że jakoś się nie staram zeby lepiej wyglądac ....powiedziałam ze mi też się nie podoba to jak on se ubiera to usłyszałam ze ja jestem kobieta i mam o siebie dbac i być eleancka no racja nie cce dla mnie źle ....a ja zamiast się zmobilizować to sie zdołowałam i ryczeć nadal mi sie cce nie mam siły się stroić ostatnio a w sklepie nic na siebvie nie widzie.... nie umiem codzic na zakupy odwykłam od tego:cry: przepraszam ze tak o sobie ale musiałam na szybko z siebie wyrzucic
Serdecznie współczuję choróbsk
U nas Natalka na antybiotyku. Znowu bo miała całkiem niedawno zawiesinę Duracef która nic nie pomógła i lekarka tym razem po trzech tygodniach okropnego kaszlu i niekończącego się kataru (w międzyczasie zleciła rtg klatki piersiowej i badania krwi-wyniki obydwu oki a hgb. 15 ) zaleciła zastrzyki. Rano był pierwszy. Wrzaski nie z tej ziemi

Ja szczepiłam Ewunię w ubiegłą środę-mam tu na myśli szczepienia zalecane na koniec 6go tygodnia. Nieźle nam się opóźniło ale mała wpierw miała anemię i hgb. poniżej 10 , potem ten dziadowski rotawirus, w tzw.międzyczasie Natalka kaszlała jak mały gruźlik i lekarka nam odkładała. Ale już w końcu z głowy. Na kolejne szczepienia mamy się stawić pod koniec stycznia.

A tak w ogóle to mój dzieć jest już taaaki duży Nosimy się w rozmiarze 68 i ważymy 6kg. Tym samym mała niemal podwoiła swoją masę urodzeniową .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 11:06   #4661
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A my z TŻ już drugi rok nie robimy sobie prezentów
My w zeszlym roku też mieliśmy być bez prezentów, przychodzi co do czego patrzę a pod choinką pudełko z apartu kupił mi kolczyki mężu mój, a ja jak głupia nic dla
niego nie mialam

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Potrzebuje porady/pomocy. Od dwóch miesięcy codziennie poranne marudzenie przez gazy to był już nasz rytuał. Liczyłam na to że jak skończy 3miesiące to wszystko minie ale guzik! Jest gorzej! Gdy wam pisałam że nie chce jeść to właśnie przez gazy, do tej pory prezy się gdy je, płacze, denerwuje się i międzyczasie puszcza baki. Widzę, że go to męczy i zamiast być lepiej to jest gorzej. Przed chwilą tak te gazy go wymeczyły że aż mi usnął na rękach jak nigdy. Próbowałam:
Wszystkie dostępne mi preparaty na gazy/kolke
Herbatę z kopru
Masaże brzucha
Ćwiczenie nóżkami
Antykolkowe butelki
Karmienie w ciszy i spokoju
Nic nie pomaga na dłużej niż dwa dni ale też bez pełnego efektu. Podaje mu od kilku dni biogaie, ale po niej przestał robić kilka kup dziennie i ograniczył się do jednej. Karmie go mm hipp organic. Już nie wiem co robić.. jutro kończy 14tygodni

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

nam na takie poranne stekanie właśnie biogaia pomogła, ale widzę że u Was nie. Ja bym mleko próbowała zmienić

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
ojj mnie tez, ale jak trzeba to trzeba
moja jadla juz marchew, marchew z ziemniakiem, marchew z ryzem.

już podalas to wszystko? To ile twoje dziecko teraz ma miesięcy?

Cytat:
10 sezon

my tez dzisiaj wczesniejsza pobudka, o 8 obudzil mnie sms z KM zeby byc wczesniej bo logopeda.

jestem w ogole dzis uhahana bo moj tata dzis wplynal do portu w szczecinie i jutro ma podmiane nie bylo go 4,5 miesiaca i dzis lub jutro pierwszy raz zobaczy Amelke

Ale super z tym powrotem taty

Ej a na którym kanale lecą chirurdzy? Myślałam że na razie nie ma ciekawe ile odcinków mnie ominęło

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012

Ale super się to wszystko złożyło

A dla Maćka zdrówka Muszę nadrobić K. bo nie wiem co tam się dzieje z Twoim bobaskiem

Cytat:
Gratuluje Witam wszystkich!Mateusz wczoraj miał wycieczkę.Pojechaliśmy do cioci która mieszka w Kolbuszowej.było bardzo fajnie.
Mam pytanie czy wasze dzieci nie lubią się ubierać?bo mój to płacze jak mu kombinezon ubieram a pózniej cisza.

ja jak mam Ale po kąpieli ubrac to jest wrzask, tak samo jak chcemy gdzieś wyjść to darcie na całego, a weź jej czapkę załóż to ryk jak diabli!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moja nienawidzi
Mam WYCIE za każdym wyjściem na dwór - zaczyna się, jak zakładam bluzkę z długim rękawem, a kończy jak zejdę na dół. Dlatego nienawidzę spacerów i chodzę na dłużej, ale co 2 dni, bo ubieranie dzieci to dla mnie trauma, a mam dwoje do ubrania A od 1 stycznia codziennie do przedszkola
Hehe skąd Ja to znam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 11:12   #4662
inezka92
Raczkowanie

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012

Cytat:
Gratuluje Witam wszystkich!Mateusz wczoraj miał wycieczkę.Pojechaliśmy do cioci która mieszka w Kolbuszowej.było bardzo fajnie.
moja nie lubi czapki i kombinezonu, zawsze placze

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
moja uwielbia robić po kąpieli zawsze muszę ją wtedy przebierać, bo się urobi po pachy
dziś zrobiła o 5:30 i po karmieniu miałam zapieranie normalnie mie mieszczą jej się do pieluchy, już zakładam jej pampersy 3 ale dalej wylatują górą z tyłu. Bratowa dała mi na wypróbowanie huggies 3 i nic nie wyleciało. To chyba ze względu na tą dodatkową gumeczkę z tyłu. Muszę na nie zapolować jak będą w Biedronce, bo ciężko jest je gdziekolwiek dostać.
Może Wy wiecie jakie pieluchy jeszcze mają tą gumeczkę z tyłu?
bella happy,ponoc

Cytat:
moja sie slini, ale nie zakladam bo lapie raczkami do sciagania

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
My w zeszlym roku też mieliśmy być bez prezentów, przychodzi co do czego patrzę a pod choinką pudełko z apartu kupił mi kolczyki mężu mój, a ja jak głupia nic dla
niego nie mialam

nam na takie poranne stekanie właśnie biogaia pomogła, ale widzę że u Was nie. Ja bym mleko próbowała zmienić

już podalas to wszystko? To ile twoje dziecko teraz ma miesięcy?

Ale super z tym powrotem taty

Ej a na którym kanale lecą chirurdzy? Myślałam że na razie nie ma ciekawe ile odcinków mnie ominęło

Ale super się to wszystko złożyło

A dla Maćka zdrówka Muszę nadrobić K. bo nie wiem co tam się dzieje z Twoim bobaskiem

ja jak mam Ale po kąpieli ubrac to jest wrzask, tak samo jak chcemy gdzieś wyjść to darcie na całego, a weź jej czapkę załóż to ryk jak diabli!

Hehe skąd Ja to znam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
skonczone cztery, zaczelam podawanie dwa tyg wczesniej, nic jej nie bylo i nie jest z tego powodu.

wstalysmy o 11stej, dnia mi bedzie malo ,a teraz uciekamy na spacer, ladne sloneczko mamy

Edytowane przez inezka92
Czas edycji: 2013-12-16 o 11:21
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 11:13   #4663
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczęłam ubierać, bo mocno się ślini. Jak często zmieniacie śliniaki i ile macie?
Stary 2013-12-16, 11:13   #4664
bajka1807
Zakorzenienie

Kropla, ja z chomika ogladam. a z 10 sezonu poki co jest 12 odcinkow

co do ubierania to u nas tez zawsze rozpacz, no i przy wsadzaniu w fotelik, strasznie nie lubi ale wystarczy wyjsc z domu to zaraz zasypia, w ogole dobra jest, bo jak wracamy do domu i spi wydaje sie mocnym snem, to ta tylko przy przekroczeniu progu domu oczy jak 5 zl i koniec, czasem zdarzy sie ze sie rozplacze, kurna moze jaka zyla wodna
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 11:18   #4665
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aha dzięki za odpowiedź
a dlaczego najpierw słoiczki? bo są pewniejsze, że bez nawozów itd? nie wiem dlatego pytam

zapisałam to już w pliku "rozszerzanie diety"

to udane zakupy

nie wiem ale może faktycznie zmiana mleka

super, dziękuję

wow fajnie smakowało?
Chyba tak, bo wypil bez problemu
Stary 2013-12-16, 11:23   #4666
angelikada
Wtajemniczenie

hej muszze się pochwalić że moja malutka to już 4,5 kg klocuś ma 8 tygodni i od początku przybrała 1,5 kg na moim mleczku i raz dziennie mm wiec się strasznie ciesze w środe byłyśmy na pierwszym szczepieniu zniosła dzielnie wzielam 6w1 i rota, nie gorączkowała nózka troszkę ja bolała ale smarowaliśmy i nie było tak zle w czwartek na bioderka idziemy mam nadzieje ze wszystko będzie ok!

słuchajcie mam pytanie bo moja mała strasznie strachliwa jest wasze maluchy tez takie były ?? i do tego przez kilka ostatnich dni do soboty wlasciwie budzila się z przeraźliwym krzykiem ze nei wiedziałam w ogole o co chodzi :| tak mnie straszyla ze leciałam jak oszalala dodam ze pojawilo się to juz przed szczepionką wiec raczej nie ma to z tym związku, ale w sobote mama powiedziała zebym 3 razy wziela i zlizała czółko małej i tak zrobiłam odpukać od wczoraj nie slysze tych wrzasków ?? może faktycznie ktoś ja zauroczyl ? jeszcze planuje ja wykapac w czarcim żebrze zobaczymy może faktycznie ktoś az tak ja zauroczyl.. do tego w ktorys dzień wisiałam z nią 4 godziny na cycu! nie nie piła non stop bo usypiala i nie mogłam jej obudzić po czym po 5 minutach budzila się z placzem i szukala cyca...ehhh najgorsze sa wieczory wlasnie bo nie mam nawet czasu dla siebie nie wspominając o mężu :/ to samo w nocy, spi z nami bo łóżeczko be jak ja tylko odloze to oczy jak 5 zł robi no masakra albo pospi pol godziny i krzyk.. :/
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 11:27   #4667
kaska87
Zakorzenienie

hejo
coś mało czasu ostatnio mam
Cytat:
jestem.totalnie zdolowana, psychika mi siadla na maksa i bez przerwy becze
tz jest twardy a ja nie umiem sobie miejsca znalezc. jak juz pisalam wczesniej logika mi nie pomaga

w dodatku moje grzeczne dotychczas dziecko stalo sie paskudnie marudne
podejrzewam ze wyczuwa moje emocje
budzi sie w nocy czego nie robil.od dwoch miesiecy
placze i marudzi w ciagu dnia
myslalam ze to przez katar, albo wzdecia
ale chyba nie
Tasiu będzie dobrze, jak dziewczyny piszą Maciej jeszcze z amały na taką diagnozę
Cytat:

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Obudził mnie przeraźliwy płacz, twardy brzuch i walka z gazami. Teraz jest trochę lepiej ale dalej go męczą ale już tak nie płacze
biedny
Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012

ja przegapiłam OM bo miałam 28.11 sama nie wiem kiedy dokładnie zaszłam w ciążę, ale jakoś między 18-27.12 chyba dziwne te moje cykle, teraz mam nadzieję, że jak tabsy odłożę to się w miarę ustabilizują, bo kiedyś miałam jak w zegarku co 29 dni

Cytat:
ja 16.12 mialam owulacje i kolo 12 oddalismy ostatni strzal dla pewnosci
to było ryzyko, że w owu poczniecie syna

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No to pomyśl co ja mialam jak zobaczyłam noworodka. Szok! Wrzucę wieczorkiem zdjęcie porównawcze do K.
o super

Cytat:
czasem tak

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Tęsknił ktoś ! ??
jaaaaaaaaaa

moje chłopaki na spacerku
wczoraj kupilśmy fajną ramkę na foty i muszę wybrać 4 zdjęcia Mikiego- ciężko będzie to ma tyle ładniusich

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 11:37   #4668
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to było ryzyko, że w owu poczniecie syna
heheh ryzyko zawsze jest ale zaczelismy 3 dni przed owulacja, w owu jak mowilam strzal dla pewnosci bo plec generalnie byla obojetna, ale liczylam na druga pannienke
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 11:43   #4669
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
heheh ryzyko zawsze jest ale zaczelismy 3 dni przed owulacja, w owu jak mowilam strzal dla pewnosci bo plec generalnie byla obojetna, ale liczylam na druga pannienke
ej! no jak to przecież plan był taki by nie przedłużać rodu małża

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 11:59   #4670
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

Skończył też 13 tygodni

OM 16.12.2012

Cytat:
skonczone cztery, zaczelam podawanie dwa tyg wczesniej, nic jej nie bylo i nie jest z tego powodu.
nie doczytałam: co zaczęłaś 2 tyg. wcześniej?
Stary 2013-12-16, 12:26   #4671
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

nie doczytałam: co zaczęłaś 2 tyg. wcześniej?
no tak mniej wiecej... pelnych czterech miesiecy nie miala
Stary 2013-12-16, 12:29   #4672
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a od czego zaczęłaś?
Stary 2013-12-16, 12:33   #4673
inezka92
Raczkowanie

Cytat:
a od czego zaczęłaś?
od marchewki, a kilka dni pozniej, gdy nie zauwazylam nic niepokojacego dalam marchew z ziemniakiem
Stary 2013-12-16, 12:45   #4674
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
od marchewki, a kilka dni pozniej, gdy nie zauwazylam nic niepokojacego dalam marchew z ziemniakiem

ja myślałam o jabłuszku ale widzę, że bardziej warzywka
Stary 2013-12-16, 12:48   #4675
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłyśmy,bioderka w jak najlepszym porządku,ale...mamy przyjść jeszcze w marcu. A gdybym była z daleka to by mi nie kazał:P a potem opowiadał takie pierdy,że wywnioskowałam,że przychodnie walczą o pacjentów,kontrakty coś tam i coś tam...także zapewne mamy roić za sztuczny tłum. a kurde ten lekarz najlepszy w mieście w tej dziedzinie.myślałam,że to prywatne tak walczą o pacjentów,ale że z nfz?
Tusia jak zwykle bardzo grzeczna,śmiała się do niego jak jej robił usg

Cytat:
moja uwielbia robić po kąpieli zawsze muszę ją wtedy przebierać, bo się urobi po pachy
dziś zrobiła o 5:30 i po karmieniu miałam zapieranie normalnie mie mieszczą jej się do pieluchy, już zakładam jej pampersy 3 ale dalej wylatują górą z tyłu. Bratowa dała mi na wypróbowanie huggies 3 i nic nie wyleciało. To chyba ze względu na tą dodatkową gumeczkę z tyłu. Muszę na nie zapolować jak będą w Biedronce, bo ciężko jest je gdziekolwiek dostać.
Może Wy wiecie jakie pieluchy jeszcze mają tą gumeczkę z tyłu?
Moja robi przed kąpielą

Cytat:
moja nie płacze, czasami zmarszczy brwi jak ubieram jej czapeczkę czasami ubieram na śpiocha i się nawet nie obudzi, ale już kiedyś pisałam, że Emilcia to aniołeczek
Moja tak samo marszczy się przy czapce ale jak ją ubiorę to momentalnie usypia. Lubi się ubierać i rozbierać

Cytat:
Motylku kupiłam tę hustawke z myslą o teraz.Niestety w instrukcji napisane jest ze nalezy wkładac dzieciątko które juz siedzi.Trochę się zawiodłam bo na necie kazdy kto wystawiał te hustawke pisał ze jest ona od 0-18..no nic.Lilcia będzie musiała jeszcze troche poczekać... wogole to tez ludziska pisali ze hustawka jest do 13 kg a co się okazuje ze tylko do 9..Mam cichą nadzieje ze Lilka nie dobrnie do 9 zanim nie usiądzie...

A film jeszcze większe dzieci rewelacyjny!Moim zdaniem lepszy od 1

co do ubierania to moja Lilka tez tego nie cierpi.Najbardziej wydziera się po kapieli kiedy dojdziemy do momentu ubierania bodów a takze w momencie gdy chcemy wyjsc na spacer..całe szczescie automatycznie uspokaja się gdy wyjdziemy z klatki..
No właśnie.Tzn. może tak za miesiąc możesz ją sadzać,ale na krótko.

Mi się też bardziej podobał, rzadsko się śmieję na komediach, a tu się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
To niech zostanie z dziećmi, da Ci kasę i pędź na shopping Nie przejmuj się, to ie jest nic czego nie mogłabyś zmienić, a jeśli sama czujesz się trochę zaniedbana to może coś w tym jest?Śmigniesz,kupisz coś sobie i poczujesz się lepiej

Cytat:
Moja Lilka tez sie koszmarnie slini,mało tego czesto zsie bluzke którą ma na sobie dltego będe musiała jej zakupic pare sliniaków ale tych na zatrzask bo ma tylko dwa.Jesli chodzi o te wiązane to mam strasznie głupia fazę-boje się ze mogłaby się przez taki sliniak udusic..
Jest to pomysł, moja też zaślinia koszulki.Też boję się wszystkiego co wiązane.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
witam po stu latach

U nas niestety to samo. A przydałoby się bardziej pobudzić do pracy mięśnie brzuszka bo w nocy Ewunia ma niestety problemy z puszczaniem bączków. Na brzuszku wyleży jedynie wtedy gdy układam Ją sobie na przedramieniu i tak Ją noszę po domu ale ileż można klocka 6kg tak nosić

Osz kurka całkiem zapomniałam. Wiem już co będę robić wieczorem

Kompletnie mi wypadło z głowy,że ma być trzeci sezon. Ale wszystkie 9 odcinków nadrobiłam gładko w ciągu 3 wieczorów

U nas też lipa prezentowa

Serdecznie współczuję choróbsk
U nas Natalka na antybiotyku. Znowu bo miała całkiem niedawno zawiesinę Duracef która nic nie pomógła i lekarka tym razem po trzech tygodniach okropnego kaszlu i niekończącego się kataru (w międzyczasie zleciła rtg klatki piersiowej i badania krwi-wyniki obydwu oki a hgb. 15 ) zaleciła zastrzyki. Rano był pierwszy. Wrzaski nie z tej ziemi

Ja szczepiłam Ewunię w ubiegłą środę-mam tu na myśli szczepienia zalecane na koniec 6go tygodnia. Nieźle nam się opóźniło ale mała wpierw miała anemię i hgb. poniżej 10 , potem ten dziadowski rotawirus, w tzw.międzyczasie Natalka kaszlała jak mały gruźlik i lekarka nam odkładała. Ale już w końcu z głowy. Na kolejne szczepienia mamy się stawić pod koniec stycznia.

A tak w ogóle to mój dzieć jest już taaaki duży Nosimy się w rozmiarze 68 i ważymy 6kg. Tym samym mała niemal podwoiła swoją masę urodzeniową .
Jak dobrze,że piszesz Brawa dla Ewci i kciukam za zdrowie Natalki
My też już 68 i podwoiła jakiś czas temu,ale przy naszej wadze początkowej to nie jest jakiś wyczyn

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 12:58   #4676
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A dlaczego tak wczesniej?Nie najadala sie mlekiem?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 12:58   #4677
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ej! no jak to przecież plan był taki by nie przedłużać rodu małża
no generalnie tak, ale jak dzialalismy to na pierwszym miejscu bylo zajsc, na drugim zeby byla dziewczynka
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 13:00   #4678
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

ja myślałam o jabłuszku ale widzę, że bardziej warzywka
Ponoc lepiej od warzyw, boa jakdziecko poczuje slodki smak jabuszka to potem moze nie chciec jesc warzyw.I ponoc lepiej od ziemniaka niz marchewki.Ale to tylko teoria, sporo rodzicow daje najpierw jablko i dzieci potem warzywa jedza.
Aha. Jeszcze zapomnialam dodac, ze do tych warzyw sie daje ciut oliwy lub masla.Nie dodawaie tluszczu to podstawowy blad zywieniowy
Stary 2013-12-16, 13:06   #4679
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
moj uwielbia
generalnie kocha wszystko co sie kolo niego robi
mysle ze wyrosnie taki metroseksualny
kocha jak go przebieram, smaruje, masuje, wycieram pupe, myje oczka
nie lubi tylko odciagania kataru i drze sie jakbym go zarzynała

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie. Zaraz nadrobie ale najpierw szybkie pytanie. Jak Julek sie urodzil dostalismy w prezencie Oliatum wiec w tym go kapalismy. Tydzien temu sie.skonczyl i jest problem. Julkowi zrobily sie drobne suche pryszczyki na calym cialku przypominajace troche gesia skorke, suchy placek na jednym lokciu i na drugiej raczce w zgieciu lokcia. Do tego doszla ciemieniucha. Wszyscy mi mowia ze ma na cos alergie ale zadnych kosmetykow nie zmienialam. Czy to mozliwe ze tak sie przyzwyczail do tej emulsji do kapieli?
wiesz ona jest hipoalergiczna wiec mozliwe ze doobrze dla niego

ja tez poczatkowo uzywalam (przez pierwszy miesiac) oillanu/ potem nivea (ktora nam strasznie wysuszyla skore) potem hipp, a teraz znow kupilam oillan i dzis pierwszy raz bede kapac w tym

jestesmy po spacerku
jest taka sliczna pogoda
pierwszy raz od dawna jest slonce, a nie SMOG
teraz jem zupke i lece z młodym do okulistki
trzymajcie mocno za nas kciuki bo sa potrzebne ze hej!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:08   #4680
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
no generalnie tak, ale jak dzialalismy to na pierwszym miejscu bylo zajsc, na drugim zeby byla dziewczynka
A nie chcieliscie parki?
Ja bym chciala nasptepne drugiego chlopca, a maz druga dziewczynke hehehehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości