|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Motylku kupiłam tę hustawke z myslą o teraz.Niestety w instrukcji napisane jest ze nalezy wkładac dzieciątko które juz siedzi.Trochę się zawiodłam bo na necie kazdy kto wystawiał te hustawke pisał ze jest ona od 0-18..no nic.Lilcia będzie musiała jeszcze troche poczekać... wogole to tez ludziska pisali ze hustawka jest do 13 kg a co się okazuje ze tylko do 9..Mam cichą nadzieje ze Lilka nie dobrnie do 9 zanim nie usiądzie...
A film jeszcze większe dzieci rewelacyjny!Moim zdaniem lepszy od 1 ![]() co do ubierania to moja Lilka tez tego nie cierpi.Najbardziej wydziera się po kapieli kiedy dojdziemy do momentu ubierania bodów a takze w momencie gdy chcemy wyjsc na spacer..całe szczescie automatycznie uspokaja się gdy wyjdziemy z klatki.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-16 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
powiem tylko tyle ...adi ma antybiotyk od wczoraj nic nie jadl mało też pije ale dzisiaj bardziej go pilnuje z tym picie i cały czas mu coś podaje,ma gorączke cały czas i marudzi calą noc, a seba ma nie lepsze spanie tak jakby teraz skok miał a to jest 14 tydzięń teraz....czy to możliwe żeby skok był poźniej
![]() do świat tydzień a ja mam taki syf w domu ze szkoda gadać ![]() i jeszcze kilka komplementów usłyszałam wczoraj od tż m.innymi ż emam brzydki płaszcz i nie może na nieo pattrzec i mam sobie kupic nowy....że dlaczeo nie mam butów na obcasie tylko płaskie trepy które kupiłam na spacery z dziećmi ....i że zauwazył że jakoś się nie staram zeby lepiej wyglądac ....powiedziałam ze mi też się nie podoba to jak on se ubiera to usłyszałam ze ja jestem kobieta i mam o siebie dbac i być eleancka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Raczkowanie
|
A zakładacie już śliniaki?mój to tak się ślini że bez tego to bym musiała całego co chwile przebierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Wtajemniczenie
|
Moja Lilka tez sie koszmarnie slini,mało tego czesto zsie bluzke którą ma na sobie dltego będe musiała jej zakupic pare sliniaków ale tych na zatrzask bo ma tylko dwa.Jesli chodzi o te wiązane to mam strasznie głupia fazę-boje się ze mogłaby się przez taki sliniak udusic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Adaś płaczę jak ubieramy kombinezon. Czasem przestaje dopiero jak wyjdziemy na dwór. Dzieci od koleżanek też tak płaczą przy ubieraniu.
#4656 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie odczuwam tych świąt, bo śniegu nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tęsknił ktoś ! ?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Osz kurka całkiem zapomniałam. Wiem już co będę robić wieczorem ![]() Cytat:
![]() U nas też lipa prezentowa ![]() Cytat:
![]() U nas Natalka na antybiotyku. Znowu bo miała całkiem niedawno zawiesinę Duracef która nic nie pomógła i lekarka tym razem po trzech tygodniach okropnego kaszlu i niekończącego się kataru (w międzyczasie zleciła rtg klatki piersiowej i badania krwi-wyniki obydwu oki a hgb. 15 ![]() ![]() Ja szczepiłam Ewunię w ubiegłą środę-mam tu na myśli szczepienia zalecane na koniec 6go tygodnia. Nieźle nam się opóźniło ale mała wpierw miała anemię i hgb. poniżej 10 , potem ten dziadowski rotawirus, w tzw.międzyczasie Natalka kaszlała jak mały gruźlik i lekarka nam odkładała. Ale już w końcu z głowy. Na kolejne szczepienia mamy się stawić pod koniec stycznia. A tak w ogóle to mój dzieć jest już taaaki duży ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | ||||||
Zadomowienie
|
My w zeszlym roku też mieliśmy być bez prezentów, przychodzi co do czego patrzę a pod choinką pudełko z apartu
![]() niego nie mialam ![]() Cytat:
nam na takie poranne stekanie właśnie biogaia pomogła, ale widzę że u Was nie. Ja bym mleko próbowała zmienić ![]() Cytat:
już podalas to wszystko? To ile twoje dziecko teraz ma miesięcy? Cytat:
Ale super z tym powrotem taty ![]() Ej a na którym kanale lecą chirurdzy? Myślałam że na razie nie ma ![]() ![]() Cytat:
Ale super się to wszystko złożyło ![]() A dla Maćka zdrówka ![]() Cytat:
ja jak mam Ale po kąpieli ubrac to jest wrzask, tak samo jak chcemy gdzieś wyjść to darcie na całego, a weź jej czapkę załóż to ryk jak diabli! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wstalysmy o 11stej, dnia mi bedzie malo ![]() ![]() Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-16 o 11:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam ubierać, bo mocno się ślini. Jak często zmieniacie śliniaki i ile macie?
#4664 |
Zakorzenienie
|
Kropla, ja z chomika ogladam. a z 10 sezonu poki co jest 12 odcinkow
![]() co do ubierania to u nas tez zawsze rozpacz, no i przy wsadzaniu w fotelik, strasznie nie lubi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4666 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() słuchajcie mam pytanie bo moja mała strasznie strachliwa jest wasze maluchy tez takie były ?? i do tego przez kilka ostatnich dni do soboty wlasciwie budzila się z przeraźliwym krzykiem ze nei wiedziałam w ogole o co chodzi :| tak mnie straszyla ze leciałam jak oszalala dodam ze pojawilo się to juz przed szczepionką wiec raczej nie ma to z tym związku, ale w sobote mama powiedziała zebym 3 razy wziela i zlizała czółko małej i tak zrobiłam odpukać od wczoraj nie slysze tych wrzasków ?? może faktycznie ktoś ja zauroczyl ? jeszcze planuje ja wykapac w czarcim żebrze zobaczymy może faktycznie ktoś az tak ja zauroczyl.. do tego w ktorys dzień wisiałam z nią 4 godziny na cycu! nie nie piła non stop bo usypiala i nie mogłam jej obudzić po czym po 5 minutach budzila się z placzem i szukala cyca...ehhh najgorsze sa wieczory wlasnie bo nie mam nawet czasu dla siebie nie wspominając o mężu :/ to samo w nocy, spi z nami bo łóżeczko be jak ja tylko odloze to oczy jak 5 zł robi no masakra albo pospi pol godziny i krzyk.. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |||||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() coś mało czasu ostatnio mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja przegapiłam OM bo miałam 28.11 sama nie wiem kiedy dokładnie zaszłam w ciążę, ale jakoś między 18-27.12 chyba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaaaaaaaaaa ![]() moje chłopaki na spacerku ![]() wczoraj kupilśmy fajną ramkę na foty i muszę wybrać 4 zdjęcia Mikiego- ciężko będzie to ma tyle ładniusich ![]()
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
heheh ryzyko zawsze jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4671 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
a od czego zaczęłaś?
#4673 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja myślałam o jabłuszku ale widzę, że bardziej warzywka
![]() |
#4675 | ||||||
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy,bioderka w jak najlepszym porządku,ale...mamy przyjść jeszcze w marcu. A gdybym była z daleka to by mi nie kazał:P a potem opowiadał takie pierdy,że wywnioskowałam,że przychodnie walczą o pacjentów,kontrakty coś tam i coś tam...także zapewne mamy roić za sztuczny tłum. a kurde ten lekarz najlepszy w mieście w tej dziedzinie.myślałam,że to prywatne tak walczą o pacjentów,ale że z nfz?
![]() Tusia jak zwykle bardzo grzeczna,śmiała się do niego jak jej robił usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się też bardziej podobał, rzadsko się śmieję na komediach, a tu się uśmiałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My też już 68 i podwoiła jakiś czas temu,ale przy naszej wadze początkowej to nie jest jakiś wyczyn ![]()
![]() |
#4676 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
no generalnie tak, ale jak dzialalismy to na pierwszym miejscu bylo zajsc, na drugim zeby byla dziewczynka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
BAN stały
|
Ponoc lepiej od warzyw, boa jakdziecko poczuje slodki smak jabuszka to potem moze nie chciec jesc warzyw.I ponoc lepiej od ziemniaka niz marchewki.Ale to tylko teoria, sporo rodzicow daje najpierw jablko i dzieci potem warzywa jedza.
Aha. Jeszcze zapomnialam dodac, ze do tych warzyw sie daje ciut oliwy lub masla.Nie dodawaie tluszczu to podstawowy blad zywieniowy |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie kocha wszystko co sie kolo niego robi ![]() mysle ze wyrosnie taki metroseksualny kocha jak go przebieram, smaruje, masuje, wycieram pupe, myje oczka nie lubi tylko odciagania kataru i drze sie jakbym go zarzynała Cytat:
ja tez poczatkowo uzywalam (przez pierwszy miesiac) oillanu/ potem nivea (ktora nam strasznie wysuszyla skore) potem hipp, a teraz znow kupilam oillan i dzis pierwszy raz bede kapac w tym jestesmy po spacerku jest taka sliczna pogoda pierwszy raz od dawna jest slonce, a nie SMOG teraz jem zupke i lece z młodym do okulistki trzymajcie mocno za nas kciuki bo sa potrzebne ze hej!
![]() |
#4680 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.