"Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 16:50   #2071
jarzo83
Zakorzenienie

Dot.: Poszukuję perfumu Oriflame lub Avon z lat 2000-2004 z butelką kształcie ostrosł

Na allegro jest, ale cena kosmiczna...poszukaj w necie, moze gdzies uda Ci sie go kupic
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 07:47   #2072
Figarro
Zakorzenienie

Dot.: Poszukuję perfumu Oriflame lub Avon z lat 2000-2004 z butelką kształcie ostrosł

Cytat:
Napisane przez kytoslawa Pokaż wiadomość
Tak, to on ! Dziękuję
A wiecie może czy można go jeszcze gdzieś dostać?? Albo jakiś sprawdzony odpowiednik o podobnych nutach. Ubóstwiałam ten zapach
Piekny to zapach, oj piekny
Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
Na allegro jest, ale cena kosmiczna...poszukaj w necie, moze gdzies uda Ci sie go kupic
Trzeba troszke cierpliwosci, bo dalej mozna go dostac w dobrej cenie, jakies 2 miesiace temu kupilam 2 flakony

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 10:18   #2073
smolinosek86
Zadomowienie

Ja mogę sprezentować około pół flakoniku, niestety nie mogę go zużyć, chociaż zapach jest piękny. Chętnie wymienię się na jakiś inny zapach lub kilka próbek, odlewek etc. Po pracy mogę zrobić zdjęcie i wstawić w wątek wymiankowy, gdyby Cię to interesowało. Z chęcią oddam komuś, kto się w nim lepiej czuje niż ja.

Edytowane przez smolinosek86
Czas edycji: 2013-10-14 o 10:19
smolinosek86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 18:46   #2074
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Ostatnio będąc w Superpharm wąchałam jakieś (moim zdaniem) ładne perfumy, niestety nie pamiętam nazwy. Miały flakon w kształcie leżącego liścia, w tymi wszystkimi żyłkami. Nie pamiętam konkretnych nut, kojarzy mi się, że były kwiatowe lub zielone. Czy któraś z was je kojarzy?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 19:11   #2075
Parabelka
Panaroja

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;43313680]Ostatnio będąc w Superpharm wąchałam jakieś (moim zdaniem) ładne perfumy, niestety nie pamiętam nazwy. Miały flakon w kształcie leżącego liścia, w tymi wszystkimi żyłkami. Nie pamiętam konkretnych nut, kojarzy mi się, że były kwiatowe lub zielone. Czy któraś z was je kojarzy? [/QUOTE]
Parfum d'Ete Kenzo https://www.google.pl/search?q=parfu...ml%3B350%3B350 ? to jest nowa wersja , kiedyś wyglądały tak http://www.fragrantica.com/perfume/K...-Ete-3402.html

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 13:00   #2076
Zanthia
Zadomowienie

Mam zagadkę - prostopadłościenny niski flakonik [w proporcjach wyobraźcie sobie przycięty do połowy jakikolwiek Demeter], ozdobiony przy atomizerze malutkim boa z piór. Wiem, że są trzy rodzaje tych perfum - białe, czarne i albo fuksja, albo czerwony.
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 13:35   #2077
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

Cytat:
Napisane przez Zanthia Pokaż wiadomość
Mam zagadkę - prostopadłościenny niski flakonik [w proporcjach wyobraźcie sobie przycięty do połowy jakikolwiek Demeter], ozdobiony przy atomizerze malutkim boa z piór. Wiem, że są trzy rodzaje tych perfum - białe, czarne i albo fuksja, albo czerwony.
michael klein zapach comedie (korek z piórek jak w boa w kolorze różowym), pozostałe kolory błekit i czerwień to wariacje na temat zapachu
[URL="[url=http://www.fragrantica.com/designers/Michel-Klein.htmlklik/url"][url=http://www.fragrantica.com/designers/Michel-Klein.htmlklik/url[/URL]
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:07   #2078
Zanthia
Zadomowienie

Niestety to nie to
Stary 2013-10-21, 16:21   #2079
renia30
Zakorzenienie

może Pilar & Lucy?
http://www.fragrantica.com/perfume/P...tars-4297.html

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 11:51   #2080
Zanthia
Zadomowienie

Bingo, dziękuję !
Stary 2013-10-30, 21:58   #2081
smokeyy
Przyczajenie

Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu perfum

Dziewczyny
lata temu dostałam piękny zapach, kojarzył mi się bardzo z wanilią ale nie potrafię ich zidentyfikować. Jedyne co pamiętam:
- były w czarnym kwadratowym kartoniku - idealny sześcian, miał na jednej ściance twarz kobiety z pikseli, zdjęcie było w czerni i bieli, nazwa była bodajże w kolorze czerwonym, więc dominwała przede wszystkim czerń z białymi i czerwonymi elementami
- w nazwie były o ile dobrze pamiętam dwa słowa, podejrzewam, że było to imię i nazwisko, czcionką jak od ręki (coś jak autograf, dlatego nie potrafiłam zapamiętać ani odczytać dokładnie nazwy) Nazwa była dosyć długa, ciągle mi świtało że to Rodriguez, ale nie mogę znaleźć takich perfum jego
- butelka była okrągła, przezroczysta, sam płyn nadawał jej złotego koloru
- zakrętka - złota kula
(ogólnie w bardzo dalekim przybliżeniu najbardziej podobny z wyglądu jest flakon Niny Ricci)
- zapach był słodki i waniliowy

Używałam go ostatnio w 2009 roku, wiem, że był kupiony wtedy w Sephorze, ale teraz nie znalazłam niczego takiego. Może któraś z Was mi pomoże i skojarzy o jaki zapach chodzi?
smokeyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 22:21   #2082
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu perfum

Cytat:
Napisane przez smokeyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny
lata temu dostałam piękny zapach, kojarzył mi się bardzo z wanilią ale nie potrafię ich zidentyfikować. Jedyne co pamiętam:
- były w czarnym kwadratowym kartoniku - idealny sześcian, miał na jednej ściance twarz kobiety z pikseli, zdjęcie było w czerni i bieli, nazwa była bodajże w kolorze czerwonym, więc dominwała przede wszystkim czerń z białymi i czerwonymi elementami
- w nazwie były o ile dobrze pamiętam dwa słowa, podejrzewam, że było to imię i nazwisko, czcionką jak od ręki (coś jak autograf, dlatego nie potrafiłam zapamiętać ani odczytać dokładnie nazwy) Nazwa była dosyć długa, ciągle mi świtało że to Rodriguez, ale nie mogę znaleźć takich perfum jego
- butelka była okrągła, przezroczysta, sam płyn nadawał jej złotego koloru
- zakrętka - złota kula
(ogólnie w bardzo dalekim przybliżeniu najbardziej podobny z wyglądu jest flakon Niny Ricci)
- zapach był słodki i waniliowy

Używałam go ostatnio w 2009 roku, wiem, że był kupiony wtedy w Sephorze, ale teraz nie znalazłam niczego takiego. Może któraś z Was mi pomoże i skojarzy o jaki zapach chodzi?
Gdyby nie ten złoty korek i słodko-waniliowy zapach powiedziałabym że to J'Ose J'ose Eisenberg

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-jose-edp.html

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-30, 22:25   #2083
smokeyy
Przyczajenie

Nie wiem jak to zrobiłaś ale to on umysł z biegiem lat piękne płata figle (a tak pewna byłam tego złotego korka :P)! Może to przez to piżmo zapamiętałam go jako coś ciężkiego i waniliowego. Jesteś wielka! Dziękuję
!

EDIT
Znalazłam też zdjęcia ze złotym korkiem! Może zmienili wygląd? Mój flakon jak i kartonik wyglądały wtedy tak: http://img390.imageshack.us/img390/6857/josehb2.jpg

Edytowane przez smokeyy
Czas edycji: 2013-10-30 o 22:30 Powód: chcę coś dodać bez pisania postu pod postem
Stary 2013-10-30, 22:29   #2084
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to zrobiłaś ale to on umysł z biegiem lat piękne płata figle (a tak pewna byłam tego złotego korka :P)! Może to przez to piżmo zapamiętałam go jako coś ciężkiego i waniliowego. Jesteś wielka! Dziękuję
!
proszę uprzejmie , pokierowałam się kolorami , które wymieniłaś

tylko teraz już nie szukaj okrągłej butli bo zmienili, i teraz butelka jest kanciasta , taka jak męskie J'Ose , ale pudełko takie samo chyba

Stary 2013-10-30, 22:35   #2085
smokeyy
Przyczajenie

pewnie dlatego go nie mogłam odnaleźć mam nadzieję, że pachnie tak samo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 22:44   #2086
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie dlatego go nie mogłam odnaleźć mam nadzieję, że pachnie tak samo
w zasadzie tak samo, choć coś tam jednak węszę już tak "dla zasady" albowiem gdzie grzebią tam się dogrzebią nie wierzę żeby przy zmianie flakonu nie podkusiło nikogo o drobne grzebanko w samym płynie nie ma się jednak czym przejmować , jest tak samo boski

Stary 2013-11-19, 20:19   #2087
odada
Rozeznanie

Chciałabym Was poprosić o pomoc w rozszyfrowaniu nazwy perfum. Mój TZ stwierdził, że kiedyś miał perfumy w bardziej podłużnym flakoniku z matowego szkła, białego lub jasnoszarego a na środku miał albo wytłoczoną literkę "i" albo kwadracik z jeszcze bardziej matowego szkła a na nim też była literka "i", mała "i". Pomożecie? Wiecie co to może być?
odada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 10:03   #2088
odada
Rozeznanie

Przepraszam za post pod postem, ale chciałam podnieść

Nie ma nikt pojęcia o jakie perfumy mogło chodzić?
Stary 2013-11-22, 12:19   #2089
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Cytat:
Napisane przez odada Pokaż wiadomość
Przepraszam za post pod postem, ale chciałam podnieść

Nie ma nikt pojęcia o jakie perfumy mogło chodzić?
Poszukaj na Fragrantica.com - tam można wyszukiwać perfumy po kolorze flakonu.
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 14:18   #2090
jessica855
Zakorzenienie

może Issey Miyake ?
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 19:08   #2091
odada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Poszukaj na Fragrantica.com - tam można wyszukiwać perfumy po kolorze flakonu.
Dziekuje bardzo przesukuje na raty bo mój komputer nie pozwala na takie skomplikowane operacje, żeby nie zawiesił się w międzyczasie
Cytat:
Napisane przez jessica855 Pokaż wiadomość
może Issey Miyake ?
dziękuję, przeszukałam ale to nie to
Stary 2013-11-26, 18:55   #2092
Wandahl
Raczkowanie

Dziewczyny!
Czy Tommy Girl Hilfigera z czerwonym napisem, to jakaś letnia edycja
zapachu?
Kształt flakonika i korek są identyczne, jak w klasyku. Różnica zawiera się jedynie w kolorze napisu na szkle. Różne są też kartoniki.
W jednym miejscu natknęłam się na informację, że to Summer Cologne 2004. Czy to możliwe?
Z góry wdzięcznam za odpowiedź.
Wandahl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-15, 16:39   #2093
poik
BAN stały

Dot.: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ;)

Nie jestem pewna, czy to odpowiedni temat, ale wydaje mi się najbardziej pasujący do mojego "problemu".
Dawno temu dostałam w - chyba - Sephorze próbkę bardzo ładnych, i zapewne bardzo popularnych perfum. Malutkie opakowanie było całkowicie białe, nieprzezroczyste, z czarnym atomizerem, napis z nazwą perfum na buteleczce też był (o ile mnie pamięć nie myli) czarny. Perfumy były kobiece, z tego co pamiętam wyraźnie kwiatowe, dość delikatne, słodkie. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie tego opakowania i sprawdzić, jak się nazywały. To było jakieś cztery lata temu, a zapach na pewno był z tych "znanych" i "sieciówkowych".
Czy któraś z Was ma pomysł, co to mogło być...? Wiem, że takich zapachów są setki, ale może któraś z Was kojarzy charakterystyczne, białe, nieprzezroczyste opakowanie rozdawanej próbki...
Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
poik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 07:00   #2094
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Pierwsze co mi przyszło do głowy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z11305933Q,Zadig---Voltaire--Volume-I-La-pureté-Eau-de-Parfum.jpg (9,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m3140433_P771025_princ_la.jpg (13,5 KB, 9 załadowań)
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-16, 08:57   #2095
anusia997
Zadomowienie

mi się jakoś skojarzyło z j'adore ale napisy nie są tam czarne.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez odada Pokaż wiadomość
Chciałabym Was poprosić o pomoc w rozszyfrowaniu nazwy perfum. Mój TZ stwierdził, że kiedyś miał perfumy w bardziej podłużnym flakoniku z matowego szkła, białego lub jasnoszarego a na środku miał albo wytłoczoną literkę "i" albo kwadracik z jeszcze bardziej matowego szkła a na nim też była literka "i", mała "i". Pomożecie? Wiecie co to może być?
Może iceberg
Stary 2013-12-16, 11:17   #2096
poik
BAN stały

Niestety nie są to te ze zdjęcia ani J'adore... Ale jak wysiliłam mocniej pamięć, to obawiam się że jednak ta nakrętka mogła nie być czarna, tylko po prostu kontrastująca. Srebro, albo coś takiego, na pewno nie żaden intensywny kolor. Ech, z taką ilością 'informacji' raczej nikt nie wymyśli co to mogło być... Ale tak czy inaczej dziękuję Wam za pomoc.
Stary 2013-12-16, 11:27   #2097
laszka14
Wtajemniczenie

Dot.: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ;)

Cytat:
Napisane przez poik Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, czy to odpowiedni temat, ale wydaje mi się najbardziej pasujący do mojego "problemu".
Dawno temu dostałam w - chyba - Sephorze próbkę bardzo ładnych, i zapewne bardzo popularnych perfum. Malutkie opakowanie było całkowicie białe, nieprzezroczyste, z czarnym atomizerem, napis z nazwą perfum na buteleczce też był (o ile mnie pamięć nie myli) czarny. Perfumy były kobiece, z tego co pamiętam wyraźnie kwiatowe, dość delikatne, słodkie. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie tego opakowania i sprawdzić, jak się nazywały. To było jakieś cztery lata temu, a zapach na pewno był z tych "znanych" i "sieciówkowych".
Czy któraś z Was ma pomysł, co to mogło być...? Wiem, że takich zapachów są setki, ale może któraś z Was kojarzy charakterystyczne, białe, nieprzezroczyste opakowanie rozdawanej próbki...
Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
A może Pure Poison?
Stary 2013-12-16, 12:04   #2098
poik
BAN stały

Dziękuję za pomoc, ale niestety to próbka, tester (dodawany przez panie z Sephory do zakupów. W składanym papierku, z krótkim opisem zapachu) był nieprzezroczysty i koloru białego. To wydało mi się dość charakterystyczne, bo próbki na ogół produkuje się, z tego co zauważyłam, w przezroczystych fiolkach. Niestety nie wiem jak wygląda cały flakon, więc nie chciałabym nikogo zmylić i ograniczać poszukiwań do tych, perfum, które w pełnowymiarowej wersji są białe z kontrastującą górą.
Stary 2013-12-16, 12:07   #2099
laszka14
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poik Pokaż wiadomość
Dziękuję za pomoc, ale niestety to próbka, tester (dodawany przez panie z Sephory do zakupów. W składanym papierku, z krótkim opisem zapachu) był nieprzezroczysty i koloru białego. To wydało mi się dość charakterystyczne, bo próbki na ogół produkuje się, z tego co zauważyłam, w przezroczystych fiolkach. Niestety nie wiem jak wygląda cały flakon, więc nie chciałabym nikogo zmylić i ograniczać poszukiwań do tych, perfum, które w pełnowymiarowej wersji są białe z kontrastującą górą.
Tak wygląda próbka http://allegro.pl/dior-pure-poison-1...788679331.html
Stary 2013-12-16, 12:54   #2100
poik
BAN stały

O! To faktycznie, zdecydowanie mogło być to! Wygląda bardzo, bardzo podobnie do tego jak ja to pamiętam. Zatem pozostaje mi wybrać się do perfumerii i upewnić. Kłaniam się w pas za zidentyfikowanie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości