|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Kupiłam juz wszystko co potrzebne. Wiec teraz zastanawiam się nad gadżetami
Waszym zdaniem - kupować czy nie? - muszle laktacyjne - skłaniam się do kupienia - mufka do wózka - chyba tez, tylko nie wiem czy oryginalna (160 złotych ) czy z allegro (od 30 złotych, tylko czy nie beda badziewne?)- karuzela - tylko czy to potrzebne od samego poczatku? - bujaczek/lezaczek/hamak - najbardziej przekonuje mnie hamak, ale z drugiej strony jest on najdroższy, a jednocześnie chyba najmniej uniwersalny. A z drugiej strony moze lepszy dla małego kręgosłupa?
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie narzekam a jesli chodzi o :rodzinna atmosfere" to bede miec tescia z zona i 2 siostry Tz...
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
- muszle laktacyjne - Nie
- mufka do wózka - A co to ?? - karuzela - jak dla mnie zbyteczne - bujaczek/lezaczek/hamak - fizjoterapeutka naSR mówiłą że takie "korytka" to najgorsze co można kupić dla dziecka i lepiej wydać tą kasę na matę na podłogę.
|
|
#2344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mufka do wozka - nie wiem co to ![]() karuzela - moze pozniej, na poczatku to chyba nie potrzebna bujaczek itp - tak.
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-12-16 o 13:02 |
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mufka przyczepiana do wozka - zeby ręce nie marzly na spacerach wiem, ze absolutnie zbędne, ale urzeka mnie Niżej zdjęcie. Mata - jasne - tylko nie wszędzie ją poloze. Jak bede chciała wziąć dziecko ze sobą do kuchni, to w czymś muszę je położyć
|
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już było u Ciebie/Was po porodzie baraszkowanie ?
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładki mam. Tylko zastanawiam się, czy kupowac tez muszle. Podobno są o tyle dobre, ze nie drażnią brodawek tak jak wkładki. Tylko z drugiej strony wydaje się strasznie niewygodne?
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
jak juz wiem co to mufka
to bym ja sobie podarowala. fakt, ze mieszkam w miejscu gdzie nie ma zimy, ale nawet w Pl bym nie kupila - drogie. poza tym na pewno masz rekawiczki cieple, wiec powinny wystarczyc.
|
#2349 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko bujaczek kupię z tych rzeczy, karuzelę jak już syn będzie większy
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
tez mam wkladki jednorazowe i najpierw je wyprobuje i potem zobacze co i jak. nie ma co kupowac teraz - nigdy nie wiadomo czy naprawde beda potrzebne, czy bedzie duzo pokarmu. jak te jednorazowe bede jakos strasznie szybko schodzily to sie zastanowie (poki co mam 2 paczki po 50, wiec na pierwsze kilka dni starczy)
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
mufka to chyba na dłonie żeby nie marzły do spacerów z wózkiem
dla mnie raczej zbędny i niepraktyczny gadżet, wg mnie wystarczą porządne rękawiczki. muszle chyba kupię chociaż naczytałam się, że są średnio wygodne. karuzele dostałam] bujaczek raczej kupię, ale to później. lolita gratul;uję zakupu wózka![]() kootek_mamrotek nie wiem jak flanelki, ale pieluchy tetrowe z pepco to straszne dziadostwo!! nie kupowałam, ale widziałam u znajomej, że po praniu wyglądają jak szmatki ![]() demoniianioly wiesz co... może się tak przechwalał w sklepie, żeby przy innych wyjść na super tatusia . Liczą się czyny nie słowa, póki nie zobaczysz kasy na koncie - nie wierzyłabymEdytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-16 o 13:15 |
|
|
|
#2352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- muszle laktacyjne - również skłaniam się do kupienia - mufka do wózka - nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje - teraz sprawdziłam cóż to jest . Nie będę kupować. Ale za to chcę kupić skórę jagnięcą/owczą do wyścielenia dna wózka.- karuzela - kupuję. Potrzebne, potrzebne -argument: ile można gapić się w pusty sufit leżąc w łózeczku... przecież to nudne i sama bym się popłakała - bujaczek/lezaczek/hamak - planujemy kupić leżaczek, pomimo, że na samym początku pewnie nie będzie się go używać - póki maluszek "nie stwardnieje" : >
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-12-16 o 13:17 |
|
|
|
|
#2354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam nacytowałam się , napisałam i wyłączyłam przypadkiem laptopa Aaaaaaaa ! i wściekłam się przez to bo już miałam kliknąć wyślij wiadomość a teraz muszę do początku pisać . więc średnio się już czuję . Przytyłam w ciągu miesiąca ze 3 kg W sobote byliśmy kupić telewizor i przy okazji polatałam chwilę po sklepach kupić coś męzowi miałam mało czasu bo mąz był sklepie i oglądał TV a ja jeszcze postkałam koleżankę z którą chwile pogadałam . PRzez co biegiem robiłam zakupy . Nie miałam sił ani czasu żeby pomyśleć , połazić po sklepach na mieście i z racji tego mąż dostanie zestaw kosmetyków i słodycze pod choinkę . No i wiadoko kasy też wydalismy do tego jeszcze małemu kilka rzeczy kupiłam więć nie miałam za dużo kasy do popisu Na urodziny kupiłam mu taką koszulkę http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../31/3646693107 i słodycze powinnam bardziej sie postarać bo to jego 30ste urodziny no ale mąż mi musi wybaczyć ze względu na stan . Czuję się ociężała , często łapią mnie bóle okresowe . Do tego raz mi ciepło raz mi zimno Całe szczęście , że remont skończony powoli zabieram się za pranie i prasowanie rzeczy małego . Codziennie coś sobie będę prała . W naszej komodzie zorbiło się miejsce na ciuchy małego . |
|||||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, ze jutro jest pełnia?
Ktora obstawia?
|
#2356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mufka u mnie odpada- jak z tym trzymać smycz psa lepsze już rękawiczki z goretexemkaruzelę mam, bo udało mi sie wyhaczyć za 5 zł fisher'a, puszczę jej po 1 mcu, zobaczę czy przypadnie do gustu mam huśtawkę hybrydową, bo jak wspomniałam pracuje/będę pracować w domu, więc chwytam się wszelkich sposobów zabawiania małej. Planuje też matę edukacyjną, ale to później. Mam dziś kiepski dzień- bolesne skurczę łapią mnie co jakiś czas, boli mnie gardło, mam paskudne zajady i mnóstwo pracy papierkowej
|
||
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sluchaj, a czy Ty podklady do szpitala i jednorazowe gatki kupowalas w aptece, czy przez internet??? |
|
|
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
Będziemy wyć do księżyca
![]() albo lepiej nie...
|
#2359 | |
|
Gang Iren
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44178358]
Kurcze wiele z tych ubranek co dostaliśmy nie ma metek, skąd ja mam wiedzieć jaki to rozmiar, na czuja chyba Pytanie do mam - te body to mają strasznie mały otwór na główkę, jak się to wkłada? Czy dzieć się nie wyrywa? Dla mnie to wygląda na mission impossible.[/QUOTE] Przyłóż ubranko bez metki do takiego z metką ![]() A nie ma przy tych body zakładek na ramionkach? Większość tych co mam mają i wtedy jak się rozszerzy to ze spokojem główka wchodzi. Cytat:
-u nas nie ma mroźnych zim,więc nie ale w Polsce chyba bym się skusiła na to,bo mi bardzo ręce marzną. -karuzelę mam,na początku nie będę wprawiać jej w ruch,ale będę puszczać melodie z karuzelki,bo są moim zdaniem bardzo przyjemne. A karuzela będzie się kręcić gdy zobaczę,że dziecko zaczyna się bardziej interesować co dookoła się dzieje. -mam leżaczek i huśtawko-leżaczko-krzesełko. dla mnie przydatne,wiadomo że dziecka długo się w tym nie trzyma,ale ja np Eryka zabierałam do łazienki czy kuchni,żeby mieć na oku.
|
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was bierze dopegyt może przypadkiem? Bo ja biorę niecały tydzień i czuję się po nim fatalnie ciśnienie zamiast się obniżać rośnie! Mam takiego doła, że nie mam siły nawet nic Wam pisać, a jestem w miarę na bieżąco. Czuje że serce zaraz mi wyskoczy. Jak trochę się gdzieś przejdę choćby tylko do sklepu osiedlowego to zaraz mi się brzuch robi twardy i bolesny. Ale już w czwartek mam wizytę.
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się coraz poważniej nad CC.
Porodu naturalnego strasznie się boję.... To jest wręcz strach który mnie mrozi.. że z dzieckiem coś mogłoby być nie tak jak trzeba ![]() Cytat:
![]() Śliczny brzuś! ![]() A co do rzeczy, kupiłam niedawno to samo ![]() perfuzja- - muszle laktacyjne - tak. Kupiłam. Szwagierka była bardzo zadowolona. Koleżanka też używała. Mam jeszcze dwie siostry, jka mi sie nie przyda, może akurat któraś z nich w swoim czasie będzie uzywała Kupiłam z Aventu.- mufka do wózka - nie, wolę ciepłe rękawice narciarskie - karuzela - nie, różne źródła mówią że dziecko może sie jej nawet bać. Lepiej w łóżeczku wyciąć, i zawiesić biało czarne karteczki, o jakiś kształtach na sznurku/nitce. A po miesiącu dodać czerwony balonik ![]() - bujaczek - siostra nam kupiła Zawsze będzie można coś robić, a dziecko może obserwować, bezpieczne ![]() Ja zawsze podczas pełni lunatykowałam.... a w czasie ciaży, budzę się równo co godzinę. Zła wiadomość ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Pochwalę się.... Mąż pojechał odebrac meble do dużego pokoju w połowie stycznia odbieramy narożnik ( oby był wcześniej)a jutro jedziemy do ikei zabieram siostrę, jak ja "spuchnę" będzie z mężem moim chodzić, i kompletować rzeczy z listy zakupów. Żeby później nie było wymówek ![]()
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-12-16 o 13:37 |
|
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Mezega Sliczny pokoik a nie wygodniej by było żeby przewija stał koło słupka? Kosmetyki mialabys pod ręką. Nie chce się wtrącać tylko doradzić
extra pokoik to już w nowym mieszkaniu macie tak?Demonyianioly ...zatkalo mnie, nie chce się wtrącać i doradzać bo serducho jedno rozum drugie, ale dogorywa jego narzeczona??? Może on żyje w dwóch światach... Ja już po rosolku i muszelkach zapiekanych mąż mnie wkurzyl to ja w górach, żeby zjadł przed praca, a on zjadł 2 tylko...bo on za makaronami nie jest....i po co się starać...wymyślać...najle piej źmioki i kotlet!!!
|
|
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli któraś z Was nie prała jeszcze ubranek maluszka, to tutaj jest super instrukcja jak i w czym do robić:
INSTRUKCJA PRANIA UBRANEK NIEMOWLĘCYCH: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...nka-niemowlaka Jedyne co mnie zastanawia, to ten cytat: "Nie używaj płynu do płukania podczas prania rzeczy dziecięcych w pierwszym roku życia dziecka - często wysusza delikatną skórę dziecka i może uczulać". - Ciekawe czy chodzi im o zwykły płyn do płukania, czy ten dla dzieci także...
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- mufki- raczej nie, mam rękawice ciepłe ![]() - karuzela- już mam tiny love jest od narodzin, wydaje mi się ze muzyczka i lampka na początku będą małą uspokajać a jak już zacznie się rozglądać to pewnie z chęcią popatrzy na kolorowe zwierzaczki, poruszające się w 4d myslę ze to bardzo rozwija takie małe dziecko -bujaczek-tak, koniecznie, nie wyobrażam sobie zajmować się sama małą bez huśtawki, dla mnie to konieczna sprawa, chcemy brigh stars, i kupimy zaraz jak urodzę
|
|
#2366 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Faktycznie, wszystkie body mają albo takie zakładki, albo są rozpinane. Ale i tak już widzę że zakładanie tego to będzie wyzwanie ![]() Cytat:
nie mogę się doczekać kiedy będzie można do nas już wstawiać meble, zabieram męża i jedziemy do IKEA, lista już prawie gotowa - w tym wszystko dla Małej - wybrałam do jej pokoju białe mebelki Cytat:
|
|||
|
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
upadly_aniol00
swietna koszulka dla meza!! ![]() hmmm... ja juz bym chciala, ale do donoszonej ciazy brakuje mi 3 dni, wiec moze poczekam do nastepnej pelni ![]() Cytat:
podklady i gatki kupilam na allegro i mama mi wszystko teraz przywiozla. Ale wiem, ze gatki mozesz kupic np w Auchan/carrefour (sa na stoiskach z akcesoriami dla dzieci), a podklady widzialam ostatnio w aptece i nawet nie byly jakies strasznie drogie (choc nie pamietam ceny). A podkladow mam tylko kilka, bo do szpitala u mnie nie trzeba, a w domu poki co to podlozylam sobie 1 pod przescieradlo - tak na wszelki wypadek ![]() PS. jesli lubisz stare filmy to na Arte wlasnie sie zaczal jeden (klasyk z Audrey Hepburn
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44179677]
Ale zazdroszczę nie mogę się doczekać kiedy będzie można do nas już wstawiać meble, zabieram męża i jedziemy do IKEA, lista już prawie gotowa - w tym wszystko dla Małej - wybrałam do jej pokoju białe mebelki [/QUOTE] Ja tez chcę białe meble ))))))) łóżeczko już białe mamy, teraz tylko przewijak, komoda , szafa (taka za 300 zł nie będzie szkoda)Też nie mogę się doczekać, jak juz się wprowadzimy i zaczniemy wreszcie żyć jak prawdziwa rodzina
|
#2369 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Mam termin na 31.01 czy mogę się do Was przyłączyć?? |
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44179677]
Tu jest napisane żeby ubranka prać w 95 stopniach, a na wszystkich prawie ubrankach maksymalna temperatura prania jest dużo niższa... A Wy w jakiej temperaturze prałyście?[/QUOTE] No właśnie te 95 stopni to chyba troszkę przesada hmmm.... Najlepiej miec pralkę z tą funkcją do prania ubranek dziecięcych i samo się chyba wtedy ustawia wszystko ![]() Tylko co z tym płynem do płukania? Płukać czy nie płukać po praniu w płynie dla dzieci? A jak nie płukać to po co w ogóle są te płyny do płukania dla dzieci ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

) czy z allegro (od 30 złotych, tylko czy nie beda badziewne?)

ale nie narzekam
sent from iphone

gratul;uję zakupu wózka

28.02.2011:ksiadz :
przecież to nudne i sama bym się popłakała