Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 12:51   #2341
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Kupiłam juz wszystko co potrzebne. Wiec teraz zastanawiam się nad gadżetami
Waszym zdaniem - kupować czy nie?

- muszle laktacyjne - skłaniam się do kupienia
- mufka do wózka - chyba tez, tylko nie wiem czy oryginalna (160 złotych ) czy z allegro (od 30 złotych, tylko czy nie beda badziewne?)
- karuzela - tylko czy to potrzebne od samego poczatku?
- bujaczek/lezaczek/hamak - najbardziej przekonuje mnie hamak, ale z drugiej strony jest on najdroższy, a jednocześnie chyba najmniej uniwersalny. A z drugiej strony moze lepszy dla małego kręgosłupa?
Stary 2013-12-16, 12:54   #2342
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Soleil ja swieta uwielbiam, ale tutaj nie wiem co musialabym zrobic, zeby poczuc atmosfere....Jest 10 na plusie i swieci slonce, wiec pogoda bardziej przypomina wczesna wiosne, niz srodek zimy....a do tego swieta bez mojej rodziny, to nie swieta ):
u mnie temperatura podobna - moglabym isc na plaze i sie opalac ale nie narzekam a jesli chodzi o :rodzinna atmosfere" to bede miec tescia z zona i 2 siostry Tz...
Stary 2013-12-16, 13:00   #2343
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
- muszle laktacyjne - Nie
- mufka do wózka - A co to ??
- karuzela - jak dla mnie zbyteczne
- bujaczek/lezaczek/hamak - fizjoterapeutka naSR mówiłą że takie "korytka" to najgorsze co można kupić dla dziecka i lepiej wydać tą kasę na matę na podłogę.
Stary 2013-12-16, 13:00   #2344
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:

- mufka do wózka - chyba tez, tylko nie wiem czy oryginalna (160 złotych ) czy z allegro (od 30 złotych, tylko czy nie beda badziewne?)
- bujaczek/lezaczek/hamak - najbardziej przekonuje mnie hamak, ale z drugiej strony jest on najdroższy, a jednocześnie chyba najmniej uniwersalny. A z drugiej strony moze lepszy dla małego kręgosłupa?
muszle/wkladki jednorazowe - tak!
mufka do wozka - nie wiem co to
karuzela - moze pozniej, na poczatku to chyba nie potrzebna
bujaczek itp - tak.

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2013-12-16 o 13:02
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:04   #2345
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
- muszle laktacyjne - Nie
- mufka do wózka - A co to ??
- karuzela - jak dla mnie zbyteczne
- bujaczek/lezaczek/hamak - fizjoterapeutka naSR mówiłą że takie "korytka" to najgorsze co można kupić dla dziecka i lepiej wydać tą kasę na matę na podłogę.
Dlaczego muszle nie?

No mufka przyczepiana do wozka - zeby ręce nie marzly na spacerach wiem, ze absolutnie zbędne, ale urzeka mnie Niżej zdjęcie.

Mata - jasne - tylko nie wszędzie ją poloze. Jak bede chciała wziąć dziecko ze sobą do kuchni, to w czymś muszę je położyć

Stary 2013-12-16, 13:04   #2346
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
(...)
No bo w ciazy nie jestem przynajmniej tak twierdzi test i niech tak pozostania bo sie pochlastam normalnie.
Oooo To już było u Ciebie/Was po porodzie baraszkowanie ?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:05   #2347
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
muszle/wkladki jednorazowe - tak!
Wkładki mam. Tylko zastanawiam się, czy kupowac tez muszle. Podobno są o tyle dobre, ze nie drażnią brodawek tak jak wkładki. Tylko z drugiej strony wydaje się strasznie niewygodne?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 13:06   #2348
Soleil_Rouge
Rozeznanie

jak juz wiem co to mufka to bym ja sobie podarowala. fakt, ze mieszkam w miejscu gdzie nie ma zimy, ale nawet w Pl bym nie kupila - drogie. poza tym na pewno masz rekawiczki cieple, wiec powinny wystarczyc.
Stary 2013-12-16, 13:07   #2349
demonyianioly
Rozeznanie

ja tylko bujaczek kupię z tych rzeczy, karuzelę jak już syn będzie większy
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:08   #2350
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Wkładki mam. Tylko zastanawiam się, czy kupowac tez muszle. Podobno są o tyle dobre, ze nie drażnią brodawek tak jak wkładki. Tylko z drugiej strony wydaje się strasznie niewygodne?
tez mam wkladki jednorazowe i najpierw je wyprobuje i potem zobacze co i jak. nie ma co kupowac teraz - nigdy nie wiadomo czy naprawde beda potrzebne, czy bedzie duzo pokarmu. jak te jednorazowe bede jakos strasznie szybko schodzily to sie zastanowie (poki co mam 2 paczki po 50, wiec na pierwsze kilka dni starczy)
Stary 2013-12-16, 13:10   #2351
pilotka86
Rozeznanie

mufka to chyba na dłonie żeby nie marzły do spacerów z wózkiem
dla mnie raczej zbędny i niepraktyczny gadżet, wg mnie wystarczą porządne rękawiczki.
muszle chyba kupię chociaż naczytałam się, że są średnio wygodne.
karuzele dostałam]
bujaczek raczej kupię, ale to później.

lolita gratul;uję zakupu wózka

kootek_mamrotek nie wiem jak flanelki, ale pieluchy tetrowe z pepco to straszne dziadostwo!! nie kupowałam, ale widziałam u znajomej, że po praniu wyglądają jak szmatki

demoniianioly wiesz co... może się tak przechwalał w sklepie, żeby przy innych wyjść na super tatusia . Liczą się czyny nie słowa, póki nie zobaczysz kasy na koncie - nie wierzyłabym

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-12-16 o 13:15
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 13:12   #2352
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam któa dała przepis na muffinki jabłkowo-cynamonowe ale właśnie zajadam i sa pyszne a w całym dpmu pachnie świetami
Dziś w ogóle moje kulinaria zainspirowane wizażem bo rano upiekłam te babeczki a na obiad mam pyzy z mięsem z Lidla bo pamiętałam że któras z was pisała że sa dobre (oczywiście nie pamietam znów która )
u mnie te muffinki to hit;p robię je dziś po raz kolejny;p pięknie pachnie w domu no i roboty z nimi malutko a pyszne są nieziemsko;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:15   #2353
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

- muszle laktacyjne - również skłaniam się do kupienia
- mufka do wózka - nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje - teraz sprawdziłam cóż to jest . Nie będę kupować. Ale za to chcę kupić skórę jagnięcą/owczą do wyścielenia dna wózka.
- karuzela - kupuję. Potrzebne, potrzebne -argument: ile można gapić się w pusty sufit leżąc w łózeczku... przecież to nudne i sama bym się popłakała
- bujaczek/lezaczek/hamak - planujemy kupić leżaczek, pomimo, że na samym początku pewnie nie będzie się go używać - póki maluszek "nie stwardnieje" : >

Edytowane przez selena85
Czas edycji: 2013-12-16 o 13:17
Stary 2013-12-16, 13:17   #2354
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Hosenka trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze w tym szpitalu.
Ja wpadam tylko na chwilkę - ostatnie dni prawie całe spędzamy w domu na wykończeniach. Dzisiaj ja robiłam prasowanie ciuszków i pranie pieluch, ręczników, prześcieradeł i całej reszty. Małż przykręcał lampy.
Chyba we wtorek albo środę już tam będziemy spać
I chwalę się skończonym pokojem maluchów, bolidem i kocykami w gandzie, które wydziergałam dla maluchów.
super pokoik !
Cytat:
samych bodziaków (długi.krótki rękaw i bez rękawów) uzbierało się jakieś 50 sztuk. i to tylko rozmiar 50-56

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

ja będę stosować tabletki i co do tego nie mam wątpliwości. brałam przez około 8 lat i nie miałam żadnych problemów. wiem że te przy karmieniu trzeba brać w miarę punktualnie ale to nie problem bo ja zawsze miałam ustawiony alarm w telefonie i wtedy brałam pigułę
Ja nawet połowy takiej ilości mam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U mnie koło 40,do rozm 62.
Pajaców mam z 30 szt.
Ale teraz mam pojemną pralkę,bo na 8 kg wsadu,więc sporo wchodzi.
tyle też pewnie nie mnam rzeczy
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że moja ciąża donoszona, zgodnie z ustaleniami lekarzy dziś mogę rodzi (zaokrąglili nas o 1 dzień ) zaczynam 38tc (37+1)

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Soleil_Rouge ja nie wiem co on, nie poznaję człowieka, z którym byłam! Zakończył rozmowę mówiąc, że odezwie się jak wróci ze sklepu i nie zrobił tego. Był trzeźwy.
Zaczynam się go bać...
U mnie piękna pogoda, zjadłam bananka i mam zamiar w końcu się spakować do szpitala. Brak mi jakiejkolwiek mobilizacji. Dziewczyny, które miały cc lub będą mieć: co z majtami jednorazowymi? Kupujecie?

Pilotka pojemniki świetne, teraz trzymam tam swoje rzeczy przyłóżkowe. Właśnie kasę chyba ma, słyszałam w tle otoczenie sklepu i wymieniał dużo rzeczy, których POTRZEBUJEMY... wszystko jednak już sama kupiłam. Wspomniałam o kasie i przelewie no i liczyłam, że się odezwie (ma jakiś dobry dzień niczym sknerus w opowieści wigilijnej, magia świąt go ogarnęła czy coś, ale jednak milczy więc pozostaje mi kumulowanie paragonów).
mam nadzieję , ze kasę prześle !

Witam nacytowałam się , napisałam i wyłączyłam przypadkiem laptopa

Aaaaaaaa ! i wściekłam się przez to bo już miałam kliknąć wyślij wiadomość a teraz muszę do początku pisać .

więc średnio się już czuję . Przytyłam w ciągu miesiąca ze 3 kg mam straszny apetyt i czuję , ze potrzebuję zjeść więcej jestem zła bo przez to przytyłam na buzi i na nogach . Mam grubsze stopy

W sobote byliśmy kupić telewizor i przy okazji polatałam chwilę po sklepach kupić coś męzowi miałam mało czasu bo mąz był sklepie i oglądał TV a ja jeszcze postkałam koleżankę z którą chwile pogadałam . PRzez co biegiem robiłam zakupy .
Nie miałam sił ani czasu żeby pomyśleć , połazić po sklepach na mieście i z racji tego mąż dostanie zestaw kosmetyków i słodycze pod choinkę . No i wiadoko kasy też wydalismy do tego jeszcze małemu kilka rzeczy kupiłam więć nie miałam za dużo kasy do popisu
Na urodziny kupiłam mu taką koszulkę http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../31/3646693107 i słodycze powinnam bardziej sie postarać bo to jego 30ste urodziny no ale mąż mi musi wybaczyć ze względu na stan .

Czuję się ociężała , często łapią mnie bóle okresowe . Do tego raz mi ciepło raz mi zimno masakraaaaaa całe szczęście , że końcówka ciązy tak wygląda a nie cała bo bym chyba oszalała a mąż razem ze mną .
Całe szczęście , że remont skończony powoli zabieram się za pranie i prasowanie rzeczy małego . Codziennie coś sobie będę prała . W naszej komodzie zorbiło się miejsce na ciuchy małego .
Stary 2013-12-16, 13:20   #2355
perfuzja
Zakorzenienie

Wiecie, ze jutro jest pełnia? Ktora obstawia?
Stary 2013-12-16, 13:29   #2356
forester
Zadomowienie

Cytat:
brawo!! ja skonczylam tydzien temu, ale dopiero od dzis tak naprawde odpoczywam i do 3 marca mam wolne choc juz sie martwie jak to bedzie jak bede musiala zaczac prace... co ja z dzieckiem zrobie
też wracam w marcu do pracy i cały czas się głowie, jak to ograne. Tyle, że pracuje w domu, co dla mnie jest jeszcze gorsze niż wyjście do biura, bo robię tysiąc rzeczy jednocześnie, wszędzie widzę brud, a jeszcze jak mi dojdzie do tego Mała, to mogę przypadkiem dostać oczopląsu. Liczę tylko na moją dobrą organizacje i spokojne dziecko

Cytat:

muszle- nie mam zdania, zobaczę jak będzie
mufka u mnie odpada- jak z tym trzymać smycz psa lepsze już rękawiczki z goretexem
karuzelę mam, bo udało mi sie wyhaczyć za 5 zł fisher'a, puszczę jej po 1 mcu, zobaczę czy przypadnie do gustu
mam huśtawkę hybrydową, bo jak wspomniałam pracuje/będę pracować w domu, więc chwytam się wszelkich sposobów zabawiania małej. Planuje też matę edukacyjną, ale to później.

Mam dziś kiepski dzień- bolesne skurczę łapią mnie co jakiś czas, boli mnie gardło, mam paskudne zajady i mnóstwo pracy papierkowej przepraszam, że marudzę
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:31   #2357
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
u mnie temperatura podobna - moglabym isc na plaze i sie opalac ale nie narzekam a jesli chodzi o :rodzinna atmosfere" to bede miec tescia z zona i 2 siostry Tz...
To u mnie podobnie, tylko, zeby bylo smiesznie to 21.12 mamy kolacje u tescia, a 25.12 u tesciowej, wiec bedziemy sobie tak jezdzic 160 km w jedna strone...... Juz czekam jakie atrakcje nas spotkaja !!

Sluchaj, a czy Ty podklady do szpitala i jednorazowe gatki kupowalas w aptece, czy przez internet???
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:33   #2358
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziemy wyć do księżyca

albo lepiej nie...
Stary 2013-12-16, 13:33   #2359
gosia261282
Gang Iren

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44178358]

Kurcze wiele z tych ubranek co dostaliśmy nie ma metek, skąd ja mam wiedzieć jaki to rozmiar, na czuja chyba Pytanie do mam - te body to mają strasznie mały otwór na główkę, jak się to wkłada? Czy dzieć się nie wyrywa? Dla mnie to wygląda na mission impossible.
[/QUOTE]

Przyłóż ubranko bez metki do takiego z metką
A nie ma przy tych body zakładek na ramionkach? Większość tych co mam mają i wtedy jak się rozszerzy to ze spokojem główka wchodzi.

Cytat:

-muszli nigdy nie miałam,więc chyba sobie teraz też podaruję
-u nas nie ma mroźnych zim,więc nie ale w Polsce chyba bym się skusiła na to,bo mi bardzo ręce marzną.
-karuzelę mam,na początku nie będę wprawiać jej w ruch,ale będę puszczać melodie z karuzelki,bo są moim zdaniem bardzo przyjemne. A karuzela będzie się kręcić gdy zobaczę,że dziecko zaczyna się bardziej interesować co dookoła się dzieje.
-mam leżaczek i huśtawko-leżaczko-krzesełko. dla mnie przydatne,wiadomo że dziecka długo się w tym nie trzyma,ale ja np Eryka zabierałam do łazienki czy kuchni,żeby mieć na oku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 13:33   #2360
selena85
Wtajemniczenie

Stary 2013-12-16, 13:33   #2361
souris5
Raczkowanie

Czy któraś z Was bierze dopegyt może przypadkiem? Bo ja biorę niecały tydzień i czuję się po nim fatalnie ciśnienie zamiast się obniżać rośnie! Mam takiego doła, że nie mam siły nawet nic Wam pisać, a jestem w miarę na bieżąco. Czuje że serce zaraz mi wyskoczy. Jak trochę się gdzieś przejdę choćby tylko do sklepu osiedlowego to zaraz mi się brzuch robi twardy i bolesny. Ale już w czwartek mam wizytę.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:40   #2362
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dzień dobry .
I jaka jest Twoja decyzja?
Zastanawiam się coraz poważniej nad CC.
Porodu naturalnego strasznie się boję....
To jest wręcz strach który mnie mrozi.. że z dzieckiem coś mogłoby być nie tak jak trzeba

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
witam po weekendzie
Dziś po 14 mam mieć usg jestem ciekawa czy znowu nie pójdę tam na marne :P Ciekawe ile moja kruszyna waży
Wczoraj poszłam do Tesco na małe zakupy i upolowałam kilka ciuszków za wszystko na zdjęciu zapłaciłam jakoś 32 zł
Jeszcze w tygodniu wybieram się do warszawy na zakupy więc będzie trochę nowości
i mój mały brzuś 34 tydzień :P
Śliczny brzuś!
A co do rzeczy, kupiłam niedawno to samo

perfuzja-
- muszle laktacyjne - tak. Kupiłam. Szwagierka była bardzo zadowolona. Koleżanka też używała. Mam jeszcze dwie siostry, jka mi sie nie przyda, może akurat któraś z nich w swoim czasie będzie uzywała Kupiłam z Aventu.
- mufka do wózka - nie, wolę ciepłe rękawice narciarskie
- karuzela - nie, różne źródła mówią że dziecko może sie jej nawet bać.
Lepiej w łóżeczku wyciąć, i zawiesić biało czarne karteczki, o jakiś kształtach na sznurku/nitce. A po miesiącu dodać czerwony balonik
- bujaczek - siostra nam kupiła Zawsze będzie można coś robić, a dziecko może obserwować, bezpieczne

Cytat:
Ja zawsze podczas pełni lunatykowałam.... a w czasie ciaży, budzę się równo co godzinę. Zła wiadomość

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Pochwalę się....
Mąż pojechał odebrac meble do dużego pokoju
w połowie stycznia odbieramy narożnik ( oby był wcześniej)
a jutro jedziemy do ikei zabieram siostrę, jak ja "spuchnę" będzie z mężem moim chodzić, i kompletować rzeczy z listy zakupów. Żeby później nie było wymówek

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-12-16 o 13:37
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:40   #2363
isia4891
Zadomowienie

Mezega Sliczny pokoik a nie wygodniej by było żeby przewija stał koło słupka? Kosmetyki mialabys pod ręką. Nie chce się wtrącać tylko doradzić extra pokoik to już w nowym mieszkaniu macie tak?

Demonyianioly ...zatkalo mnie, nie chce się wtrącać i doradzać bo serducho jedno rozum drugie, ale dogorywa jego narzeczona??? Może on żyje w dwóch światach...

Ja już po rosolku i muszelkach zapiekanych mąż mnie wkurzyl to ja w górach, żeby zjadł przed praca, a on zjadł 2 tylko...bo on za makaronami nie jest....i po co się starać...wymyślać...najle piej źmioki i kotlet!!!
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:41   #2364
selena85
Wtajemniczenie

Jeżeli któraś z Was nie prała jeszcze ubranek maluszka, to tutaj jest super instrukcja jak i w czym do robić:

INSTRUKCJA PRANIA UBRANEK NIEMOWLĘCYCH:
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...nka-niemowlaka

Jedyne co mnie zastanawia, to ten cytat: "Nie używaj płynu do płukania podczas prania rzeczy dziecięcych w pierwszym roku życia dziecka - często wysusza delikatną skórę dziecka i może uczulać".

- Ciekawe czy chodzi im o zwykły płyn do płukania, czy ten dla dzieci także...
Stary 2013-12-16, 13:41   #2365
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
no ale to u mnie też tak jest ... no tylko nie 10C a 8C więc podobnie zresztą ja tam nie lubię śniegi i zimy więc jakby jej w ogóle nie było to ja bym się cieszyłą

i kolorek ładny
Czarny zamówiliśmy
Cytat:

-muszle-nie kupuje
- mufki- raczej nie, mam rękawice ciepłe
- karuzela- już mam tiny love jest od narodzin, wydaje mi się ze muzyczka i lampka na początku będą małą uspokajać a jak już zacznie się rozglądać to pewnie z chęcią popatrzy na kolorowe zwierzaczki, poruszające się w 4d myslę ze to bardzo rozwija takie małe dziecko
-bujaczek-tak, koniecznie, nie wyobrażam sobie zajmować się sama małą bez huśtawki, dla mnie to konieczna sprawa, chcemy brigh stars, i kupimy zaraz jak urodzę
Stary 2013-12-16, 13:46   #2366
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Przyłóż ubranko bez metki do takiego z metką
A nie ma przy tych body zakładek na ramionkach? Większość tych co mam mają i wtedy jak się rozszerzy to ze spokojem główka wchodzi.
Dzięki Gosia!! Będę przykładać chociaż czasem przykładam 56 do 62 i nie widzę różnicy Faktycznie, wszystkie body mają albo takie zakładki, albo są rozpinane. Ale i tak już widzę że zakładanie tego to będzie wyzwanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
a jutro jedziemy do ikei zabieram siostrę, jak ja "spuchnę" będzie z mężem moim chodzić, i kompletować rzeczy z listy zakupów. Żeby później nie było wymówek
Ale zazdroszczę nie mogę się doczekać kiedy będzie można do nas już wstawiać meble, zabieram męża i jedziemy do IKEA, lista już prawie gotowa - w tym wszystko dla Małej - wybrałam do jej pokoju białe mebelki

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Jeżeli któraś z Was nie prała jeszcze ubranek maluszka, to tutaj jest super instrukcja jak i w czym do robić:

INSTRUKCJA PRANIA UBRANEK NIEMOWLĘCYCH:
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...nka-niemowlaka

Jedyne co mnie zastanawia, to ten cytat: "Nie używaj płynu do płukania podczas prania rzeczy dziecięcych w pierwszym roku życia dziecka - często wysusza delikatną skórę dziecka i może uczulać".

- Ciekawe czy chodzi im o zwykły płyn do płukania, czy ten dla dzieci także...
Dzięki selena za link. Tu jest napisane żeby ubranka prać w 95 stopniach, a na wszystkich prawie ubrankach maksymalna temperatura prania jest dużo niższa... A Wy w jakiej temperaturze prałyście?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:50   #2367
Soleil_Rouge
Rozeznanie

upadly_aniol00
swietna koszulka dla meza!!

Cytat:
hmmm... ja juz bym chciala, ale do donoszonej ciazy brakuje mi 3 dni, wiec moze poczekam do nastepnej pelni

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
To u mnie podobnie, tylko, zeby bylo smiesznie to 21.12 mamy kolacje u tescia, a 25.12 u tesciowej, wiec bedziemy sobie tak jezdzic 160 km w jedna strone...... Juz czekam jakie atrakcje nas spotkaja !!

Sluchaj, a czy Ty podklady do szpitala i jednorazowe gatki kupowalas w aptece, czy przez internet???
no my tak jezdzilismy ok temu... w tym roku mielismy w planie zostac sami u siebie, ale nie zona tescia wpadla na pomysl ze zwala nam sie na glowe (choc jak juz Wam pisalam, powiedzialam, ze u nas spac nie moga i maja sobie wynajac mieszkanie/dom w okolicy - juz zarezerwowali, wiec przynajmniej wiem na 100% ze nie beda stale u nas!

podklady i gatki kupilam na allegro i mama mi wszystko teraz przywiozla. Ale wiem, ze gatki mozesz kupic np w Auchan/carrefour (sa na stoiskach z akcesoriami dla dzieci), a podklady widzialam ostatnio w aptece i nawet nie byly jakies strasznie drogie (choc nie pamietam ceny). A podkladow mam tylko kilka, bo do szpitala u mnie nie trzeba, a w domu poki co to podlozylam sobie 1 pod przescieradlo - tak na wszelki wypadek
PS. jesli lubisz stare filmy to na Arte wlasnie sie zaczal jeden (klasyk z Audrey Hepburn )
Stary 2013-12-16, 13:51   #2368
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44179677]
Ale zazdroszczę nie mogę się doczekać kiedy będzie można do nas już wstawiać meble, zabieram męża i jedziemy do IKEA, lista już prawie gotowa - w tym wszystko dla Małej - wybrałam do jej pokoju białe mebelki

[/QUOTE]

Ja tez chcę białe meble ))))))) łóżeczko już białe mamy, teraz tylko przewijak, komoda , szafa (taka za 300 zł nie będzie szkoda)
Też nie mogę się doczekać, jak juz się wprowadzimy i zaczniemy wreszcie żyć jak prawdziwa rodzina

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:51   #2369
Martine89
Przyczajenie

Cześć

Mam termin na 31.01 czy mogę się do Was przyłączyć??
Martine89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:53   #2370
selena85
Wtajemniczenie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44179677]
Tu jest napisane żeby ubranka prać w 95 stopniach, a na wszystkich prawie ubrankach maksymalna temperatura prania jest dużo niższa... A Wy w jakiej temperaturze prałyście?[/QUOTE]

No właśnie te 95 stopni to chyba troszkę przesada hmmm....

Najlepiej miec pralkę z tą funkcją do prania ubranek dziecięcych i samo się chyba wtedy ustawia wszystko

Tylko co z tym płynem do płukania?
Płukać czy nie płukać po praniu w płynie dla dzieci?

A jak nie płukać to po co w ogóle są te płyny do płukania dla dzieci ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości