|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Też mam 24 lata :P i Także nie miałam styczności z małymi dziećmi. w życiu nie trzymałam takiego maleństwa na rękach.... jedynie takie 3 miesięczne tak :P Boję się dzieci...
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ja też bez jaska nie usne, krem i pomadka dopisuje właśnie
![]() Evi też miałam takie kota co mi po nodze wlazil , ten laski wyciąga w stronę blatu . Ten poprzedni kot to jak jedliśmy to siedział na oparciu fotela, pomialkiwal i lapka delikatnie szturchal żeby mu dać jedzonko. zresztą każdy mój kocurek był inny.
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-16 o 15:00 |
|
|
|
#2433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O jaaa przesadziła... ![]() Mogła Ci go zetrzeć jak tak baaardzo jej się rzucił w oczy...
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Producenci zaznaczają to w instrukcjach wózka czy kartach reklamacyjnych
|
|
#2435 | |
|
Przyczajenie
|
Szczerze to nie martwię się czy sobie poradzę, bo wiem, że muszę, bardziej mnie martwi to że jak ja przytyłam 30 kg do teraz to jak ja będę w stanie się ruszać, jak ciężko mi jest się podnieść. Ok dziecko wody, spadnie pewenie z 6 7 kg. Jednak i tak pewnie 25 pozostanie, i to mnie martwi czy ja taka wielka dam radę się podnieść do dziecka, wiadomo nie jest olbrzymem, ale waży, trzeba się schylić, podnieść, przewinąć, a ciężko jak się ma takie mało skoordynowane ruchy z powodu tuszy. To mnie najbardziej martwi.
Porodu się jakoś mało boję, liczę na położną. I też na to że spokój jest najlepszym doradcą ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Dzieci się nie boję Bardziej się boję tego, jak ja taka wielka sobie poradzę
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
A o tym kurzu to było gdy widziała,że moja córka ma kolki takie,że potrafiła płakać non stop 12 godz,zasypiając tylko na chwilę na rękach...
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2438 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myję nawet twarz białym jeleniem, mam zwykłego, z otrębami, z nagietkeim i słonecznikiem czy jakos tak ![]() Cytat:
![]() Ale myślę, że spacerówkę i tak sobie już nową kupię jakąś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z resztą nawet we wszystkich poradnikach piszą, żeby po porodzie olać sprzątanie w chacie, chociażby gary ze zlewu same wypadały z przeładowania ![]() I taki też mam plan, żeby się tym zbytnio nie przejmować
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to faktycznie woda Ci się zbiera Ja przytyłam 14 kg i czuję się jak słoń, mam nadzieję ze zaraz po porodzie choć z 6 zejdzie ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
#2444 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No i poza tym mam jeszcze teściową która jest pod ręką i jest cudowna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2445 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2446 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oj chciałabym chociaż raz się najeść za dużo
|
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już w tym czasie odczuwałam takie kłucia w dole dołownie jakby mi ktoś wbijał szpilkę i wiercił w szyjce łapało i puszczało, łapało i puszczało ![]() No to ja napiszę moją listę do szpitala: (na czerwono to co jeszcze nie mam) -strój dla ojca -aparat, telefon, ładowarki -badania, dowód, leki -kosmetyczka: --podkład, róż, tusz, małe lusterko --do twarzy: krem, micel, żel do mycia twarzy, pomadka ochronna --do ciała: biały jeleń mydło w płynie, może szampon, odżywka i balsam (miniaturki), tantum rosa, -- chusteczki, płatki kosmetyczne, pasta do zębów, szczoteczka --gumka do włosów, opaska, szczotka -majtki 2 pary bawełniane plus 3 pary siateczkowe -skarpetki 3 pary i jedne grube -2 koszule, -stanik do karmienia, - szlafrok -wkładki laktacyjne, krem na sutki, kapturki -2 ręczniki (duży i mały) -klapki pod prysznic i pantofle - 2 duże podpaski na wyjście -woda z dziubkiem -jasiek DLA DZIECKA: -chusteczki, -krem do tyłka -smoczek -pielucha tetrowa (dla kota później) Ubranka dla dziecka na wyjście nie biorę, mąż przywiezie w dzień wypisu. Tak samo zrobię ze swoimi, te w których przyjadę do szpitala po przebraniu (plus kurtka i buty) dam mu żeby wziął do domu i przywiózł na wypis. Nie będzie mi się to plątało po torbie czy szafkach. Cytat:
aaa gosia dobrze, że napisałaś o jaśku też muszę wziąć, bo muszę mieć swój zapach
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-16 o 15:25 |
||
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
#2449 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44180979] U nas na SR mówili że najlepiej jest mieć ten sam płyn którego używa się na co dzień.[/QUOTE] ja na co dzien uzywam tego samego zelu do kapieli co do calego ciala, wiec to samo biore do szpitala + tantum rosa i powinno byc ok. jak nie to Tz bedzie dowozil co trzeba. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
|
#2450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak - ten pokój to już w nowym docelowym mieszkaniu ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44179677] Dzięki selena za link. Tu jest napisane żeby ubranka prać w 95 stopniach, a na wszystkich prawie ubrankach maksymalna temperatura prania jest dużo niższa... A Wy w jakiej temperaturze prałyście?[/QUOTE] Ja prałam w takiej temperaturze jak na metkach. Bałam się wstawiać to na program dzieciowy. Na takim uprałam pieluchy, prześcieradła i ręczniki. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Gosia.. współczuje teściowej! Serio... masakra!
Oby u mnie z waga tez tak zeszło.. bo 18 kg na plusie.... nigdy w życiu tyle nie ważyłam..Moja koleżanka ma dwóch małych synów. Dla starszego kupiła szelki, i taki pasek.. żeby jej nie uciekał na spacerach. Co się wielkokrotnie zdarzało. Teściowa obgadywała ją, wsród sąsiadów, dalszej rodziny.. że wyprowadza dziecko na spacer jak psa! Mogła jej pomóc, a nie tylko gadać i to jeszcze takie rzeczy...
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrxze mówisz!
![]() Polać Ci Picolo! ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
U mnie deczko lepiej, gardło już nie boli, teraz męczę się z bólem głowy i zatokami jak ruszam głową to mi policzka pluskają, tyle tego mi się tam zawsze zbiera. W ogóle usta mi spuchły jakbym była po botoksie. Jutro mamy USG, 33 tc. Witam nową mamusię Tak jak Wszystkie z Was też chciałabym mieć już córcię na rękach. Ostatnio swoją potrzebę tulenia przelałam na misia. Mam 10 kg na plusie. Mój mąż ma swoją działalność, więc żaden tacierzyński nie wchodzi w grę. Ale na ten czas bierze mniej zleceń, za to teraz prawie wcale go w domu nie ma. Mam mamę 10 km dalej i mam nadzieję, że będzie mi pomagać w miarę potrzeby, chociaż może być z tym mały problem, bo mój brat dostał pracę a oni mają jedno auto i jako tako teraz mamie jakoś super potrzebne to auto nie jest ale może okazać się że nie będę jej miała na zawołanie po porodzie. Odnośnie teściowej chciałabym, żeby wpadała tak na pół godzinki, zobaczyć małą i tyle, ale to raczej niemożliwe w tym wydaniu (ma niecałe 2 km do nas) a sypie takimi radami czasem, że klękajcie narody... Mezagaśliczny pokoik Jestem z Wami w miarę na bieżąco (może kilka stron mam opuszczonych) ale chyba dawno nie widziałam postów Cicici ??? czy gdzieś jednak przegapiłam? |
|
|
|
#2454 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już w ogóle nie tyję
|
|
|
|
#2456 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zakończyłam zakupy allegrowe u JustineX Zakupiłam też mężowi prezent świąteczny, mam nadzieję że zdąży dojść Mam nadzieję że zdążę przed zajęciami z francuskiego, a jeszcze pracę domową muszę zrobić :P |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się popołudniowa pora ![]() Wyobraźcie sobie dostalam właśnie paczkę z PL, a tam prześliczne, wyprane i poprasowane ubranka ![]() Od siostry tż, której się wcale a wcale nie przelewa..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44181505]Co za teściowa
![]() Zakończyłam zakupy allegrowe u JustineX Zakupiłam też mężowi prezent świąteczny, mam nadzieję że zdąży dojść Mam nadzieję że zdążę przed zajęciami z francuskiego, a jeszcze pracę domową muszę zrobić :P[/QUOTE] Ja też kupowałam u tych dwóch sprzedających. A co dla męża wybrałaś: jakiś ładny kocyczek czy kaczuszkę termometr do kąpieli?
|
|
#2459 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super niespodzianka z tą paczką, zwłaszcza że się nie spodziewałaś. Wspaniała ta siostra ![]() Cytat:
Może kaczuszkę powinnam była kupić bo mąż uwielbia kąpiele w wannie Kupiłam mu taki statyw do aparatu, to się nazywa FlyCam, dzięki temu jak się idzie i nagrywa film do obraz jest bardziej stabilny - ja się mało znam na tym ale mąż jest fanem takich rzeczy. |
||
|
|
|
#2460 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Od paru dni odczuwam takie, bo ja wiem, kłucie wewnątrz wadżajny. Jakby mnie ktoś szpilką szturchał. Czy to są owe osławione bóle spojenia? Bo boli jak cholera. A trwa krótko i zawsze z zaskoczenia. Cytat:
![]() OO, myślisz że jest szansa że były się obudził ze swojego szaleństwa? Kurcze, tylko trochę szkoda że tyle zdążył zrujnować. Ale to jest w sumie spójne z tym co wcześniej pisałaś że Ci mówił, że on nie wie czy chce być z Tobą. Może zdecyował że już wie. Ale pacan, i jak tu takiego człowieka traktować poważnie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.