|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze co do wysypek:
my tez bylismy z nasza wysypka u lekarza - jak lekarka uslyszala, ze mala dostala gruszke to od razu stwierdzila ze to od niej. Ogolnie przy nowym pokarmie wysypka/alergia moze wyjsc nawet po 2 tygodniach od zjedzenia. my mamy przez kilka dni nie dawac nic nowego, a gruszke odstawic na 2 miesiace (jak po pokarmie jest uczulenie to powinno sie go nie darowac przez taki czas). dostalismy krople fenistil i poprawa byla juz po pierwszej dawce!! do tego smarujemy sie kilka razy dziennie emolium
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka zdrówka
Dla mnie też święta bez śniegu, to nie święta..dlatego zupełnie ich nie czuję ![]() Czekam na choinkę, może ona coś wniesie.. w drugiej połowie tygodnia mąż z moim ojcem mają po nie jechać.. Na razie jeszcze nam rosną drzewka ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Aha jeszcze mam pytanie odnośnie wprowadzania glutenu przy kp. Wg najnowszych zaleceń czekać z nim nawet do 9 miesiąca tak? Ale jeśli skończę do tego czasu karmić piersią, to już nie będzie osłony moim mleczkiem..no i jak to tak?
|
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44176582]Ja też, bo w każdym artykule piszą co innego. U nas laktacyjny horror, to nie mam ani czasu nic napisać, a już odnieść się do czegokolwiek... Wczoraj mleko łaskawie wypłynęło z cycków o 23.53, po dwóch godzinach ciągnięcia, kiedy Mały teoretycznie mógł się obudzić o 24 na jedzenie. Siedziałam i rzewnie płakałam. TŻ już dzwonił do apteki, czy mają jakieś mleko HA i był gotów podjechać. Mogliśmy kupić w dzień, ale w sklepach nie było żadnego HA, a poza tym ja nie miałam aż takiego problemu NIGDY. Wysypka też się wcale nie poprawia, tylko ewoluuje, codziennie wygląda inaczej. Za 15 minut otwierają rejestrację do lekarza, od razu dzwonię. Nie za fajnie, nie za fajnie. Na święta nie mam zrobione absolutnie nic, nie mam kupionego nawet pół prezentu. Tylko jak się Artek uśmiecha, to przywraca mi to chęć do wszystkiego.[/QUOTE] współczuję i 3mam kciuki mocno za Ciebie!
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączamy do wysypkowych dzieciaczków. Jesli sa jakies dzieciaczki mega odparzone, to tez mozemy dolaczyc
![]() Kurczę, jesli alergia na "coś" moze wyjsc do 2 tyg. po tym czyms, to ladnie sie udupilysmy ![]() U nas w sumie nie jakos strasznie, ale na pleckach i brzusiu przy linii pampersa widac, szczegolnie wieczorem, wtedy tez - przed i w trakcie kapieli - widac, ze Lilę swędzi, bo drapie. Ostatnio u nas bylo więcej kaszki manny, byly malinki swieze w tej kaszce zmiksowane, gruszka wlasnie - jak u Krysi - no i ukochany Lili banan. Ech ![]() A odparzylo ją pewnie to samo, co uczulilo - kiedy wyszlo z koopką. Musiala byc jakas piekaca ta kupina, no i ciezko nam to odparzenie zaleczyc teraz - wczoraj to juz Lilo zaplakala przy myciu tyleczka nawet, skorka goraca jak ogien, biedulinka moja w akcie desperacji siegnelam po ostateczną bron, czyli tormentiol na noc (jedyne, co poskutkowalo na Lalę, kiedy swego czasu prawie rany z uporczywego odparzenia miala) i mąka ziemniaczana na dzien. Mąka rewelacja, chyba jest mikroskopijna poprawa no zobaczymy.Mój małż już w drodze na final interview , wiec teraz mega powaznie prosze i blagam o Wasze magiczne wsparcie kciukowe.Ale mial stresa wychodzac - nie zeby cos, bo taka ostatnia rozmowa to raczej zwykla pogawędka majaca na celu zweryfikowac, czy wielkim bogom bedzie sie dobrze wspolpracowalo z danym kandydatem i czy kandydat aby na pewno swiadom, czego oczekuje sie od niego... ale - no wlasnie - o ile realną wiedzę, doswiadczenie i umiejetnosci stosunkowo latwo jest zaprezentowac i sprzedac, o tyle sprzedac swoja osobowosc i zjednac sobie decydenta na poziomie podprogowym jest juz znacznie trudniej... i albo to magiczne porozumienie zaistnieje pomiedzy stronami, albo nie. Moj maz jest wysokiej klasy specjalista i managerem, ale uwodzic umie tylko kobiety Z zabawnych rzeczy, Lilo ma diabelne problemy z zasypianiem w dzien odkad nauczyla sie bez problemu turlac na brzuszek. Non stop ją na tym brzuszku widzę i ewidentnie wszystko ok, ale zasnac tak nie zasnie Moje gryzaki do warzyw munchkin wlasnie przyszly, wiec zdam relację, kiedy wypróbujemy (Marionette, ty pytalas, prawda?)
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-12-16 o 12:17 |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby ktoś nie oglądał jeszcze nowej biedronkowej gazetki :
http://gazetki.biedronka.pl/g235,prz...20Nowy%20Rok/0 |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath kciuki są. Dziś myślałam o tobie akurat.
Alicja śpi od 1,5 h na dworze. Ja miałam zacząć mega sprzątanie, ale po czasie ogarnęłam z wierzchu z wymówką dla siebie samej, że do Świąt i tak się nabrudzi. Więc pewnie w sob zacznę na maxa sprzątać.
|
#3068 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny BŁAGAM o pomoc!
Czy jeśli Artuś ma tę wysypkę na czole, to mogę mu podać mm HA czy muszę takie specjalne na receptę? Moja pediatra będzie po 13, będę oczywiście do niej dzwonić, ale jak Wy myślicie? |
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dla wszystkich dziewczyn ![]() Hej Czytam Was ale nie jestem w stanie cytować. Cały czas boli mnie głowa. Są chwilę przerwy, ale co to jest. W nocy nie mogę spać, rano wstaje zmęczona. Głowa pęka, proszki nie pomagają, chyba trzeba będzie się wybrać do lekarza. W sobotę Tż ogarną całą chałupkę, zostały tylko okna, więc w miarę jesteśmy gotowi do świąt. Może jeszcze w weekend jakieś ciasta zrobi i gotowe. Ach i choinkę trzeba ubrać. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44179023]Dziewczyny BŁAGAM o pomoc! Czy jeśli Artuś ma tę wysypkę na czole, to mogę mu podać mm HA czy muszę takie specjalne na receptę? Moja pediatra będzie po 13, będę oczywiście do niej dzwonić, ale jak Wy myślicie?[/QUOTE] Myśle, że tak ![]() Ostatnio koleżanki synek miała wysypkę na całym ciele i pediatra stwierdził alergie i przepisał im mleko z HA i jakby to nie pomogło to wtedy Pepti będą stosować. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-16 o 13:19 |
|
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie, że nie było mnie przez weekend, ale pochłonęły mnie porządki świąteczne. Mycie lamp, drzwi, prasowanie itd. Ubieraliśmy też z tz choinkę i pakowaliśmy prezenty i powiem Wam, że jakoś jestem mega podekscytowana na te święta! Szkoda, że ma nie być śniegu...buuu...
W czawartek idziemy na szczepienie a w piątek jadę na Wigilijkę z pracy. No i muszę Wam powiedzieć, że podjęłam decyzję, że od lutego będę jeździła dwa razy w tygodniu po 4 godziny do pracy. Wiem, ze to nie dużo, ale trudno mi było się zdecydować na zostawienie Mikołaja, ale cieszę, się, że decyzja już podjęta Mikołaj kończy dziś 18 tygodni i mam nadzieję, że za tydzień kiedy Skoku powinien sobie już iść do kogoś innego przestaniemy się karmić co 2 godziny w nocy bo nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44176582]Ja też, bo w każdym artykule piszą co innego. U nas laktacyjny horror, to nie mam ani czasu nic napisać, a już odnieść się do czegokolwiek... Wczoraj mleko łaskawie wypłynęło z cycków o 23.53, po dwóch godzinach ciągnięcia, kiedy Mały teoretycznie mógł się obudzić o 24 na jedzenie. Siedziałam i rzewnie płakałam. TŻ już dzwonił do apteki, czy mają jakieś mleko HA i był gotów podjechać. Mogliśmy kupić w dzień, ale w sklepach nie było żadnego HA, a poza tym ja nie miałam aż takiego problemu NIGDY. Wysypka też się wcale nie poprawia, tylko ewoluuje, codziennie wygląda inaczej. Za 15 minut otwierają rejestrację do lekarza, od razu dzwonię. Nie za fajnie, nie za fajnie. Na święta nie mam zrobione absolutnie nic, nie mam kupionego nawet pół prezentu. Tylko jak się Artek uśmiecha, to przywraca mi to chęć do wszystkiego.[/QUOTE] Jezu współczuję Ci Perse i trzymam kciuki za poprawę! ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44179023]Dziewczyny BŁAGAM o pomoc! Czy jeśli Artuś ma tę wysypkę na czole, to mogę mu podać mm HA czy muszę takie specjalne na receptę? Moja pediatra będzie po 13, będę oczywiście do niej dzwonić, ale jak Wy myślicie?[/QUOTE] Sama nie wiem, a chcesz już teraz podać? Ja bym chyba dała. |
|
|
|
#3071 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44179023]Dziewczyny BŁAGAM o pomoc! Czy jeśli Artuś ma tę wysypkę na czole, to mogę mu podać mm HA czy muszę takie specjalne na receptę? Moja pediatra będzie po 13, będę oczywiście do niej dzwonić, ale jak Wy myślicie?[/QUOTE] Nie znam się ale jak Artuś miałby być głodny to podałabym HA Cytat:
lepiej skonsultuj to z lekarzemOliath kciuki
|
|||
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44179023]Dziewczyny BŁAGAM o pomoc!
Czy jeśli Artuś ma tę wysypkę na czole, to mogę mu podać mm HA czy muszę takie specjalne na receptę? Moja pediatra będzie po 13, będę oczywiście do niej dzwonić, ale jak Wy myślicie?[/QUOTE] Myślę, że możesz. Czesto te antyalergiczne mleka są na receptę i bez i różnią się wtedy tylko ceną. |
|
|
|
#3073 |
|
Konto usunięte
|
Lekarka nie odbiera.
To, co się dzieje, to jakiś dramat. Odciągam, odciągam i nic nie leci, po dwóch godzinach łaskawie jakieś kropelki spływają. Dziecko jest głodne, a ja nie wiem, czy mogę mu podać normalne mm, HA czy muszę specjalne. Jestem zrozpaczona, siedzę i wyję. Tzn. odciągnęłam ostatecznie tyle, żeby było na porcję, jakieś 140, ale kosztem siedzenia nad tym od karmienia do karmienia - żeby nie było, że głodzę dziecko. Ale nie wiem, co dalej. Dermatolog jutro o 20.10, więc na chwilę obecną mnie nie urządza. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-16 o 13:47 |
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie ze spacerku. U nas jest cuuuudna wiosna
Chyba pobijemy z Majunią rekord spacerkowy bo chodzimy od 10 hahaha. Nogi już mnie mega bolą ale planuje jeszcze do 15 pochodzić bo chcemy niespodziankę TZ zrobić i odebrać go z pracy. OLIATH strasznie współczuje problemów ze skórka i kciuki za męża PERSE możesz podać mleko ha
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44179672]Lekarka nie odbiera.
To, co się dzieje, to jakiś dramat. Odciągam, odciągam i nic nie leci, po dwóch godzinach łaskawie jakieś kropelki spływają. Dziecko jest głodne, a ja nie wiem, czy mogę mu podać normalne mm, HA czy muszę specjalne. Jestem zrozpaczona, siedzę i wyję. Tzn. odciągnęłam ostatecznie tyle, żeby było na porcję, jakieś 140, ale kosztem siedzenia nad tym od karmienia do karmienia - żeby nie było, że głodzę dziecko. Ale nie wiem, co dalej. Dermatolog jutro o 20.10, więc na chwilę obecną mnie nie urządza.[/QUOTE] wydaje mi się, że jak dasz HA to nic się nie stanie, lepiej tak niż miałby być głodny. A jak lekarka zaleci Ci inne to dasz później inne. Tam mi się wydaje. |
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44179672]Lekarka nie odbiera.
To, co się dzieje, to jakiś dramat. Odciągam, odciągam i nic nie leci, po dwóch godzinach łaskawie jakieś kropelki spływają. Dziecko jest głodne, a ja nie wiem, czy mogę mu podać normalne mm, HA czy muszę specjalne. Jestem zrozpaczona, siedzę i wyję. Tzn. odciągnęłam ostatecznie tyle, żeby było na porcję, jakieś 140, ale kosztem siedzenia nad tym od karmienia do karmienia - żeby nie było, że głodzę dziecko. Ale nie wiem, co dalej. Dermatolog jutro o 20.10, więc na chwilę obecną mnie nie urządza.[/QUOTE] PERSE mogę ci polecić krem do twarzy "krem specjalny emolium"-tak sie nazywa. Cena około 24 zł. Nam super pomaga na buziunie Mai a miała czerwone szorstkie policzki i na czole i przy brwiach czerwoną wysypkę taka kaszkę. Wszystko pięknie zeszło ale smarowalam podczas każdego karmienia
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse kochana, nie mogę czytać jak się męczysz i stresujesz
![]() Napiszę Ci tylko, że jesteś najdzielniejszą, najtwardszą i najbardziej niesamowitą karmiącą Mamą jaką kiedykolwiek znalam. Tzn. wszystkie jesteście wspaniałe, ale zważywszy na fakt, że Perse jako jedyna chyba z nas zasuwa szósty miesiąc kp ŚCIĄGAJĄC MLEKO a nie podając pierś, to szacun szacun SZACUN dla niej. Kochana, dałaś Artusiowi najlepsze co moglas i najdluzej, z najwiekszym mozliwym poświeceniem, samozaparciem i uporem. Jeśli, tfu tfu, nawet nadchodzi kres Waszego kp, to i tak nic nie odbierze Artusiowi tego, co dostal od Ciebie. Znajdziesz w razie czego mnostwo dobrych stron mm, Persiaku, zwlaszcza teraz, kiedy pomaleńku będziecie rozszerzać dietę. Na wszelki wypadek życzę z calego serca, żeby przejscie do innego mleczka odbylo sie u Was co najmniej tak bezbolesnie i niepostrzezenie jak u nas, bez problemow brzuszkowych, a uczulenie niech spada precz od Was!!! Perse, może spróbuj podsuszac i lagodzic wysypane miejsca odrobinką mąki ziemniaczanej, ja Lilę całą obtoczylam w mące wczoraj po kąpieli wydaje mi się, że to jej przyniosło dużą ulgę. Na pewno nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
|
#3078 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi.
Nie umiem się dodzwonić do lekarki, bo ma kocioł, ale mam po 15 jeszcze próbować. W związku z tym póki co TŻ kupił Nan Pro HA (czytałam, że jest dość bezpieczne), a w razie czego do 20 mamy otwartą aptekę z Pepti i Nutramigenem. Dziękuję za rady odnośnie zwalczania wysypki ![]() Ale ja bardzo bym chciała wyeliminować również jej przyczynę... Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta u dermatologa rozjaśni sprawę. Póki co Artur jest nakarmiony, jak się obudzi, dostanie słoiczek brokułów i mam 50 ml mleka do popicia, a potem będę dalej walczyć. Dziś na pewno udałoby się do butelki zebrać więcej moich łez niż mleka. Choć tak globalnie nie mam nic do karmienia mm, sama tak byłam karmiona, to jednak u siebie nie umiem tego przeżyć. |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath jak mój mały odparzył się ... prawie na pleckach, znaczy się na pupie, ale wysoko bliżej plecków to pryskałam octeniseptem i na grubo sudocrem. Było to duże odparzenie, a po 3 dniach bardzo złagodniało.
Prese ja też Cię podziwiam z tym ściąganiem, ja ściagałam 3,5 tygodnia i postanowiłam zaryzykować i przystawić młodego. Znając siebie dalej bym ściągała gdyby młody nie chciał ssać, ale na szczęście nie było to konieczne. Podziwiam Cię bo wiem jakie to ciężkie pogodzić wszystkie obowiązki ze ściąganiem. Chcę Cię jednak zmotywować też ... moja koleżanka ściągała 12 miesięcy laktatorem ręcznym, co 3 godziny z zegarkiem w ręku. |
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Perse i jak sytuacja? pewnie stres i niedojadanie dają się we znaki mleczarni...u mnie to zawsze przyczyna spadku jej wydajności trzymam kciuki żeby produkcja wróciła do normy U nas chyba mega skoku cd bo Kuba kolejną noc budzi sie co 1,5h ![]() Zamówiłam Tż zegarek za 300zł, chyba mu się nie przyznam ile kosztował bo mnie zabije przy tych świętach ![]() Magolina a kiedy macie chrzciny bo mi uciekło? |
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zabki.Wczoraj caly dzien tz sie Laurą zajmowal.Jaa bylam slaba po panienskim
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- A dzis i caly tydzień tz pracuje po 12 h :/ Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Laura od 14.30 az do teraz marudzila.Obsliniona na maxa wiec pewnie zeby.....Wysmarowalam ja Calgelem i chwilowo jest spokoj.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Sammi-udany fajnie bylo tylko wczoraj główka bolalaWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Perse-ja bym podala te mm.A przed sciaganiem probowalas cieply oklad na piersi? I nie placz.Jestes mega-ja bym tyle czasu z laktatorem nie wytrzymala.Walczylas tyle czasu i teraz w kryzysie kryzysow nie miej wyrzutow sumienia i jesli masz az tak malo mleka-podaj .mm .To ze raz podasz nie znaczy ze to koniec kp. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Perse dziewczyny maja racje, podasz raz czy dwa mm to nic sie nie stanie
![]() zauwazylam ze w poniedzialki, wtorki i srody do wieczora mam mniej mleka, a od srody w nocy do niedzieli wlacznie wiecej ... serio nie zartuje ... sama sie dziwie ... zauwazylam te prawidlowosc po 3 tygodniach |
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może ja zaczne zapisywać, bo u mnie też co jakiś czas kryzysy tylko ja zauważyłam, że u mnie to tak jak pisalam, zwłaszcza po kilku dniach b.stresujących (np. Kuba pacze całe dnie i noce) + niedojadanie (bo wciąż mam tak, że memle coś stale, głód nie do zaspokojenia)Dziewczyny na mm - czy po 1 podaniu mm wasze dzieci zwracały? zdarzyło się to którejś? bo u nas, co Kuba dostał na próbę do zwrot nawet przy wypitych 20 ml
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi-u nas sie tak nie zdarzylo
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi, moj maly czasem leciutko ulewa tylko..
Oliath..kciuki! Perse,trzymaj sie
|
|
|
|
#3088 | |||
|
Raczkowanie
|
ale tu cisza
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Ma ktoś też tak???---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny za wsparcie
![]() TŻ poszedł zapytać o to mleko. Ja nie umiałam się dodzwonić do tej przychodni. A skoro już się pogodziłam z tym mm, to teraz chcę podać odpowiednie, co by jeszcze nie zakichać bardziej sprawy uczulenia. Oczywiście musiałam mu to rozpisać na kartce z podziałem na: opis sytuacji, problem, pytanie. No ale nic to, dzisiaj mi tak pomaga, gdyby nie on, to bym chyba popełniła sepuku. Chociaż jak wpadałam w moje histeryczne płacze, to się wściekał. Dziękuję Wam za miłe słowa, oczywiście będę walczyć dalej. Oczywiście Oliath masz rację, mając w domu puszkę mm jestem po pierwsze spokojniejsza o to, że nie zagłodzę dziecka, a po drugie - o najbliższe dni, już widziałam siebie jedną ręką myjącą okno, a drugą odciągającą, lub - wszyscy otwierają prezenty pod choinką, a Perse siedzi nad laktatorem.... |
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Tak.Spuchły jej.Własnie spłakała sie i zasneła biedna żabeczka.Zawsze taka radosna a dzisiaj łe i łeee i łeeee
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44182135]Dziękuję Dziewczyny za wsparcie ![]() TŻ poszedł zapytać o to mleko. Ja nie umiałam się dodzwonić do tej przychodni. A skoro już się pogodziłam z tym mm, to teraz chcę podać odpowiednie, co by jeszcze nie zakichać bardziej sprawy uczulenia. Oczywiście musiałam mu to rozpisać na kartce z podziałem na: opis sytuacji, problem, pytanie. No ale nic to, dzisiaj mi tak pomaga, gdyby nie on, to bym chyba popełniła sepuku. Chociaż jak wpadałam w moje histeryczne płacze, to się wściekał. Dziękuję Wam za miłe słowa, oczywiście będę walczyć dalej. Oczywiście Oliath masz rację, mając w domu puszkę mm jestem po pierwsze spokojniejsza o to, że nie zagłodzę dziecka, a po drugie - o najbliższe dni, już widziałam siebie jedną ręką myjącą okno, a drugą odciągającą, lub - wszyscy otwierają prezenty pod choinką, a Perse siedzi nad laktatorem....[/QUOTE] Bedzie dobrze Trzymam kciuki za laktacje Moze jak juz bedziesz spokojniejsza to zacznie mleczko bardziej lecieć?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

do bani, dla mnie święta bez śniegu to już nie ten sam klimat

no zobaczymy.
, wiec teraz mega powaznie prosze i blagam o Wasze magiczne wsparcie kciukowe.

przestaniemy się karmić co 2 godziny w nocy bo nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam.

trzymam kciuki żeby produkcja wróciła do normy