|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Myska0 wszystko zależy od tego ile szkoła rodzenia trwa. Bo są takie przyspieszone..że np tylko 2-3 weekendy, a są takie dłuższe i trwają np 3 miesiące. Ja chodziłam w sumie przez 6 tyg, raz w tyg w soboty, czyli było 6 zajęć.
Zaczęłam chodzić jakoś w 7 miesiącu ciąży. Podwójne mamusie, mam do Was pytanie Z czego piły Wasze 10-cio miesięczne dzieci? Bo u nas Mila jest wyjątkowo wybredna. Chodzi mi oczywiście o picie wody, soczku itp. Z butelki od mleka nie chce, nie ma mowy – nigdy nie chciała. Chce pić z normalnego kubka. Ok, tak jej podaję..ale wygląda to tak że połowa picia ląduje w buzi a połowa na niej. Zawsze po piciu murowane przebieranie bo śliniak to mało pomaga. Pozwalam jej na takie picie ale czasem jak chcę na szybko żeby coś popiła, albo zrobiła kilka łyków to nie uśmiecha mi się jej całej przebierać...nie mówiąc już o piciu gdzieś w knajpce czy na spacerze. Wchodzi w grę również picie z kubeczka łyżeczką. Tą formę też toleruje, ale w niektórych miejscach publicznych ciężko mieć ze sobą zawsze łyżeczkę Mam niekapek – nie ogarnia go, przechyla..nie leci..(no bo niekapek ) więc ona ciągnąć nie będzie Próbowałam też picia ze słomki..też nie ogarnia. Hm...jak ja mam jej dawać pić? Mówię..w domu to nie problem bo pijemy z kubka i potem ją przebieram..ale u kogoś, poza domem to to już nie wchodzi w grę. |
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dziękuje Wam za miłe komentarze i życze każdej by była szczęśliwa tak na prawdę!!
Gosiaczku u nas się mówi "pod choinkę",ale przynosi prezenty właśnie Dzieciątko
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
witam, zaraz idem siem ogarnac przed wizytą
u nas pod choinkę przynosi prezenty aniołek
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nie narzekam. Jakoś to będzie.. Musi być.. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
No mama czuje, że się męczysz i tyle. Jej reakcja jest uzasadniona. Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Tż pracuje różnie jeździ w delegacje ale ogólnie mieszkają koło Dortmundu tą pracę polecił jego brat wziął Go i pracują tam razem z teściem jeszcze moim. A z mieszkaniem to trudno mi powiedzieć bo oni już mieli jak tam mój Tż dołączył ale z tego co się orientuje wcale nie jest tak źle, wiadomo że lepiej jak się ma znajomości jakieś oni mają taką koleżankę i sąsiada mają co im pomaga tłumaczyć rózne papiery i czasem coś dowiadywać się bo oni z językiem nie zbyt dobrze. Koszt takiego mieszkania to różnie oni płacą coś koło 500 euro za miesiąc plus prąd osobno jakieś 50 euro. Także jeszcze najgorzej nie ma są pewnie tańsze ale mniejsze. Co do Monachium to nie mam pojęcia troszkę daleko od miejsca gdzie jest Tż Mam nadzieję że troszkę pomogłam
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Daj koniecznie znać jak poszło
|
|
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie to ja tez nie moge na tesciowa narzekac. Nie wtraca sie w nasze zycie, ale jak czasami cos powie to rece opadaja. Ona bardzo lubi jak wszystko jest tak jak ona mowi, ale wie, ze z nami i zreszta z jej mlodszym synem tez juz sie tak nie da. Jestesmy stanowczy jesli chodzi o nasze decyzje i nasze zycie.
Moj mezus chetnie kladzie reke na brzuszku. Smieje sie tez, ze jest jedna rzecz, ktora on moze zrobic, a ja nie. Mianowicie calowanie brzusia no i dzidziusia ![]() Ahhh finanse to chyba kazdemu spedzaja sen z powiek. My tez nie mieszkamy w swoim mieszkaniu, myslimy o kupnie swojego, ale kredyt na 30 lat mnie przeraza. Bardzo. A jesli chodzi o pensje to nam starcza na nasze spkkojne zycie i nie wiem jak to bedzie jak dojdzie jeszcze 3 osobka i to dosc wymagajaca finansowo. Jakos trzeba bedzie to zorganizowac.
|
#608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie możemy niestety Ale jak tylko urodzimy to zacałujemy na śmierć Cytat:
|
||
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was ale jakoś nie umiem się dziś wbić.
Oskar rano znów miał gorączkę i poszedł na drzemkę prawie 3 godz wcześniej niż zwykle. Kaszel nadal jest i katar też. Ilkas co do kubka to Oskar pił i czasem jeszcze pije z Lovi 360 http://lovi.pl/pl/produkty/12/Kubek+360%C2%B0+ . Chociaż teraz woli już ze szklanki. No ale jakiś tydzień trwało póki zorientował sie jak z tego Lovi się pije. |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna, na wizażu powoli czuć święta...
Ilkas mój chrześniak świetnie radził sobie z rurką... hmmm ale doczytałam że Mila nie chce współpracować z rurką ![]() Kurczę ale tu dziś spokój... Gdzie Niki, Selenti? ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- O znalazła się jedna zguba ![]() 3mam kciuki za Oskarka
|
#611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho dzis koncze 16ty tydzien! brzusio nadal ledwo widoczny
![]() tiaaa finanse finanse dzis przyszly nam rachunki za gas i wywoz smieci, niestety w tym roku nie robimy sobie prezentow pod choinke, tylko dla synka, mamy lekki kryzys wiadomo ginek tez kosztuje, no ale nic najlepszym prezentem jest usmiech naszego synka i zdrowa ciaza, a jak to Wlosi mowia pieniadze przychodza i odchodza ![]() Cytat:
w sumie wcale to takie niekapek nie jest, bo jak przechyli dziecko to bez ciagniecia z niego leci
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a później z butelki po wodzie kubus water zaczelismy pić
|
|
|
#614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz ma aventa jakiś bidon czy cuś na spacery Ale na noc i rano to butla mleka, mi tak wygodniej Ja się jakoś nie cieszę na wizytę w czwratek... Wcale mi nie zależy na usg, bardziej na zwykłym badaniu, pewnie będę musiala poprosić, bo teraz usg wypada Martwię sie o szyjkę bo poprzednio własnie w tym okresie zaczeła szwankować, a teraz hulam porządnie... No i żylak mi rośnie na potegę, aż się boję co bedzie pod koniec---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- O własnie Ilkas butla Kubuś water jest świetna Tylko ja tam musze wodę przelewać :P
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas - potwierdzam z butelką Kubuś water
Mój chrześniak z tego też pije |
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
madziula nie wybieram się na chorobowe na razie. PO nowym roku wracam do pracy...
A pisałam o niższym wynagrodzeniu bo mam podstawę i prowizję... Więc jak pracuję więcej jestem bardziej wydajna zarabiam więcej... taki kij i marchewka a wiadomo pracować nie zawsze się chce... ZMykam do fryzjera... 3majcie kciuki żeby mnie nie skrzywdziła
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie Brzuchatki
widzę, że już coraz bardziej świąteczna atmosfera w domkach. Wszystkie choineczki piękniutkie My z mężulem wczoraj przejechaliśmy pół Lublina za mała żywą doniczkowaną i nic nam się nie spodobało.Myskao witam wszystkim Chorowitkom- szybkiego powrotu do zdrówka U mnie dzień wielkiego wkur... na panią dyrektor i perspektywa jutrzejszej porannej rozmowy. A miałam w tym tygodniu w domu w końcu posiedzieć. Tak to jest jak się ma cwaniackich słuchaczy
|
#618 |
|
BAN stały
|
Nikii89 o kurka...dopiero teraz zobaczyłam jaka jestem zielona w sprawach kubków. Nawet nie wiedziałam, że są takie cuda
A od kiedy Oskar pił z takiego kubka? 10 mc to nie za mało?Kurcze..mam nadzieję, że Oskarowi będzie coraz lepiej... ![]() Madziuuula oo właśnie! Miękki ustnik niekapka! To jest chyba to! Bo to wtedy trochę bardziej przypomina butle. Więc może to będzie chciała. Bo ten twardy ustnik to jej nie podszedł ![]() A co do kubusia water to co mi szkodzi..spróbuję...tylko nie wiem czy tam nie za mocno leci..i czy ona jeszcze na to nie za mała ![]() Dzięki dziewczyny za pomoc! |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas też czeka poszukiwanie choinki w doniczce, ale to jeszcze trochę..
|
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Mialam wigilie w pracy, tak sie najadlam ze szok
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten zapach ummm fajnie owocnych poszukiwan
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja łajza jestem. Zapomniałam się pochwalić: mój dziecię w końcu dało o sobie znać
|
#623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może księdzem zostanie?
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Jak wroce do domu to wrzuca Wam zdjecia naszej choinki
I jak chcecie to mojej nowej fryzury foto tez wrzuce bo strzelilam sobie przed lustrem w pracy
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
choć u mnie to już teraz większy spokój i luz, bo nie ma ich na piętrze ![]() i możemy spokojnie pokołysać maluszka ![]() Cytat:
śliczna, też takiej szukam
|
||||
|
|
|
#626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w środę
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Ja też chcę! ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupilam ja w Liroy Merlin czy jak sie to tam pisze ale wiem ze sa bo widzialam w tym roku tez
|
|
#628 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie też czeka glukoza. ... Cytat:
Dziś Wsumie cały dzień w domu, ale nie miałam czasu pisać o miałam robotnikow w domu bo wymieniali nam pion z wody. Teraz trochę posprzatalam, umilam naczynia, pranie bo bez wody ani rusz. Przyszla moja mama i robiliśmy pierogi i uszka na wigilię;-) |
||||
|
|
|
#629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Śliczna! i też widzę rozmiar kawalerkowy ![]() Cytat:
Sam to sobie skakał z kwiatka na kwiatek i (!@#$%^) wie co załapał w tym czasie, ale kobieta to już musi się szanować Chociaż ja tak bardzo bym się nie przejmowała tym co było PRZED związkiem, ale obie strony powinny tu być równo traktowane... No i zdrada w trakcie związku niedopuszczalna! A Twój TŻ miał szczęście, że go upilnowałaś, bo inaczej mogło być różnie? Nie wiem nawet jak ja bym na to zareagowała... Cytat:
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Nikii myślę, że jutro już powinno być lepiej, najpewniej antybiotyk zacznie działać i Oskarowi będzie lżej i oczywiście Wam też. Na pewno cierpicie razem z nim, biedactwo
![]() madziuuula a co się działo z szyjką???? JJJustynAAA i czekam na fotki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

Bo u nas Mila jest wyjątkowo wybredna. Chodzi mi oczywiście o picie wody, soczku itp. Z butelki od mleka nie chce, nie ma mowy – nigdy nie chciała. Chce pić z normalnego kubka. Ok, tak jej podaję..ale wygląda to tak że połowa picia ląduje w buzi a połowa na niej. Zawsze po piciu murowane przebieranie bo śliniak to mało pomaga. Pozwalam jej na takie picie ale czasem jak chcę na szybko żeby coś popiła, albo zrobiła kilka łyków to nie uśmiecha mi się jej całej przebierać...nie mówiąc już o piciu gdzieś w knajpce czy na spacerze. Wchodzi w grę również picie z kubeczka łyżeczką. Tą formę też toleruje, ale w niektórych miejscach publicznych ciężko mieć ze sobą zawsze łyżeczkę 

i Rysiu
My z mężulem wczoraj przejechaliśmy pół Lublina za mała żywą doniczkowaną i nic nam się nie spodobało.

choć u mnie to już teraz większy spokój i luz, bo nie ma ich na piętrze 

i czekam na fotki