Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 14:21   #601
ilkas
BAN stały

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Myska0 wszystko zależy od tego ile szkoła rodzenia trwa. Bo są takie przyspieszone..że np tylko 2-3 weekendy, a są takie dłuższe i trwają np 3 miesiące. Ja chodziłam w sumie przez 6 tyg, raz w tyg w soboty, czyli było 6 zajęć.
Zaczęłam chodzić jakoś w 7 miesiącu ciąży.

Podwójne mamusie, mam do Was pytanie
Z czego piły Wasze 10-cio miesięczne dzieci? Bo u nas Mila jest wyjątkowo wybredna. Chodzi mi oczywiście o picie wody, soczku itp. Z butelki od mleka nie chce, nie ma mowy – nigdy nie chciała. Chce pić z normalnego kubka. Ok, tak jej podaję..ale wygląda to tak że połowa picia ląduje w buzi a połowa na niej. Zawsze po piciu murowane przebieranie bo śliniak to mało pomaga. Pozwalam jej na takie picie ale czasem jak chcę na szybko żeby coś popiła, albo zrobiła kilka łyków to nie uśmiecha mi się jej całej przebierać...nie mówiąc już o piciu gdzieś w knajpce czy na spacerze. Wchodzi w grę również picie z kubeczka łyżeczką. Tą formę też toleruje, ale w niektórych miejscach publicznych ciężko mieć ze sobą zawsze łyżeczkę Mam niekapek – nie ogarnia go, przechyla..nie leci..(no bo niekapek ) więc ona ciągnąć nie będzie Próbowałam też picia ze słomki..też nie ogarnia. Hm...jak ja mam jej dawać pić?
Mówię..w domu to nie problem bo pijemy z kubka i potem ją przebieram..ale u kogoś, poza domem to to już nie wchodzi w grę.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:28   #602
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dziękuje Wam za miłe komentarze i życze każdej by była szczęśliwa tak na prawdę!!

Gosiaczku u nas się mówi "pod choinkę",ale przynosi prezenty właśnie Dzieciątko
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:30   #603
asia27100
Zakorzenienie

witam, zaraz idem siem ogarnac przed wizytą

u nas pod choinkę przynosi prezenty aniołek

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:43   #604
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
U nas też jeszcze sytuacja nie najlepsza.
Po nowym roku mamy kupić działkę więc na nią są pieniążki odłożone, ale przed nami jeszcze sporo do odłożenia jak chcemy wystartować z budową w wakacje... :|
Także mieszkamy u teściów póki co, dopóki się nie wybudujemy to będziemy tutaj.. tyle dobrze że Tż pracuje w Niemczech więc do odłożenia jest coś więcej, ale i tak koszt budowy domu mnie przeraża.... Mam nadzieję że podołamy..
Ubranka też dostanę od rodzinki ale reszte trzeba kupić..
Przynajmniej na działkę macie odłożone..
No ale nie narzekam. Jakoś to będzie.. Musi być..

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
ilkas Myskao eh ... pewnie powiecie,że jestem przewrażliwiona itp,że nie potrzebnie czepiam się przeszłości itp,a jeszcze nie byliśmy razem,ale po prostu każde z Nas chciało znać swoją przeszłość,bo było przed tym jak się poznaliśmy ... i się dowiedziałam kiedyś na weselu od znajomej tż'ta że on taki figo fago był ... i my poznaliśmy się w czerwcu a w maju miał jakąś panienkę " na jeden raz" ... i nie przyznał się do tego na początku,a teraz powiedział,że to prawda,że był po Afganistanie więc powinnam go zrozumieć ... tylko,że to go nie usprawiedliwia,żeby brać pierwszą lepszą żeby ją zaliczyć i koniec ... Boli mnie to,bo się dowiedziałam,że naprawdę miał dużo takich a ja nic o tym nie wiedziałam ... najgorsze jest to,że wziął mnie,bo się szanowałam ... że tak powiem " czysta" a jego zdaniem on mógł skorzystać z życia ... już kilka razy przeskrobał w związku . Moja mama jest dla mnie jak przyjaciółka i z nią rozmawiam na wszystkie tematy ... i ona płacze,boli ją to,że "męczę się" z nim w związku ... że to wytrzymuję co on robi momentami ...
Dlatego skoro chcieliśmy wiedzieć co było wcześniej to mógł być szczery,ja od początku się zaangażowałam w związek, głupotę zrobiłam że zerwałam wszelkie kontakty ... a on miał jakieś tam "koleżaneczki". Raz przyłapałam go jak pisał z jedną i chciał się umówić ... nie była to pogaduszka koleżeńska tylko wyglądało na coś więcej ... ale głupia wybaczyłam mu to,bo to tylko pisanie ...
Współczuję Ci takich nowości się dowiadywać... W sumie można to potraktować, że było minęło, ale żeby nie miał "koleżaneczek" obecnie, bo to chyba nie ma sensu na dłuższą metę.
No mama czuje, że się męczysz i tyle. Jej reakcja jest uzasadniona. Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Myska0 wszystko zależy od tego ile szkoła rodzenia trwa. Bo są takie przyspieszone..że np tylko 2-3 weekendy, a są takie dłuższe i trwają np 3 miesiące. Ja chodziłam w sumie przez 6 tyg, raz w tyg w soboty, czyli było 6 zajęć.
Zaczęłam chodzić jakoś w 7 miesiącu ciąży.
To my chcemy normalnym trybem. Muszę sprawdzić tylko ile zajęć jest w tej szkole co wybrałam. Chyba mamy jeszcze czas

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:44   #605
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ja moge zapytac gdzie pracuje Tż w Niemczech??? Bo my szukamy w Monachium , i czy ciezko z mieszkaniem ??? Napisz cos wiecej prosze moze nam cos doradzisz

Mój Tż pracuje różnie jeździ w delegacje ale ogólnie mieszkają koło Dortmundu tą pracę polecił jego brat wziął Go i pracują tam razem z teściem jeszcze moim. A z mieszkaniem to trudno mi powiedzieć bo oni już mieli jak tam mój Tż dołączył ale z tego co się orientuje wcale nie jest tak źle, wiadomo że lepiej jak się ma znajomości jakieś oni mają taką koleżankę i sąsiada mają co im pomaga tłumaczyć rózne papiery i czasem coś dowiadywać się bo oni z językiem nie zbyt dobrze. Koszt takiego mieszkania to różnie oni płacą coś koło 500 euro za miesiąc plus prąd osobno jakieś 50 euro. Także jeszcze najgorzej nie ma są pewnie tańsze ale mniejsze. Co do Monachium to nie mam pojęcia troszkę daleko od miejsca gdzie jest Tż Mam nadzieję że troszkę pomogłam

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:45   #606
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
witam, zaraz idem siem ogarnac przed wizytą
Daj koniecznie znać jak poszło

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-16, 14:45   #607
agus7ia
Raczkowanie

Generalnie to ja tez nie moge na tesciowa narzekac. Nie wtraca sie w nasze zycie, ale jak czasami cos powie to rece opadaja. Ona bardzo lubi jak wszystko jest tak jak ona mowi, ale wie, ze z nami i zreszta z jej mlodszym synem tez juz sie tak nie da. Jestesmy stanowczy jesli chodzi o nasze decyzje i nasze zycie.

Moj mezus chetnie kladzie reke na brzuszku. Smieje sie tez, ze jest jedna rzecz, ktora on moze zrobic, a ja nie. Mianowicie calowanie brzusia no i dzidziusia

Ahhh finanse to chyba kazdemu spedzaja sen z powiek. My tez nie mieszkamy w swoim mieszkaniu, myslimy o kupnie swojego, ale kredyt na 30 lat mnie przeraza. Bardzo. A jesli chodzi o pensje to nam starcza na nasze spkkojne zycie i nie wiem jak to bedzie jak dojdzie jeszcze 3 osobka i to dosc wymagajaca finansowo. Jakos trzeba bedzie to zorganizowac.
Stary 2013-12-16, 14:49   #608
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Moj mezus chetnie kladzie reke na brzuszku. Smieje sie tez, ze jest jedna rzecz, ktora on moze zrobic, a ja nie. Mianowicie calowanie brzusia no i dzidziusia
To fakt My nie możemy niestety Ale jak tylko urodzimy to zacałujemy na śmierć

Cytat:
Ahhh finanse to chyba kazdemu spedzaja sen z powiek. My tez nie mieszkamy w swoim mieszkaniu, myslimy o kupnie swojego, ale kredyt na 30 lat mnie przeraza. Bardzo. A jesli chodzi o pensje to nam starcza na nasze spkkojne zycie i nie wiem jak to bedzie jak dojdzie jeszcze 3 osobka i to dosc wymagajaca finansowo. Jakos trzeba bedzie to zorganizowac.
Trzeba będzie jakoś to ułożyć. Najważniejsze, że mamy TŻetów i nie jesteśmy z tym same

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-16, 15:07   #609
Nikii89
Zakorzenienie

Podczytuję Was ale jakoś nie umiem się dziś wbić.
Oskar rano znów miał gorączkę i poszedł na drzemkę prawie 3 godz wcześniej niż zwykle. Kaszel nadal jest i katar też.

Ilkas co do kubka to Oskar pił i czasem jeszcze pije z Lovi 360 http://lovi.pl/pl/produkty/12/Kubek+360%C2%B0+ . Chociaż teraz woli już ze szklanki. No ale jakiś tydzień trwało póki zorientował sie jak z tego Lovi się pije.
Stary 2013-12-16, 15:12   #610
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam tak choinke
Śliczna, na wizażu powoli czuć święta...

Ilkas mój chrześniak świetnie radził sobie z rurką... hmmm ale doczytałam że Mila nie chce współpracować z rurką

Kurczę ale tu dziś spokój...
Gdzie Niki, Selenti?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

O znalazła się jedna zguba

3mam kciuki za Oskarka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:15   #611
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam pytać mamusie starszych dzieci.. od kiedy Wasze dzieci zaczęły jeździć na rowerkach biegowych?
Moje dziecko w ogóle nie załapalo biegowego.Chciałam kupić w wakacje jak miał 2 latka,ale dobrze ze najpierw pozyczyłam i stał u nas z miesiąc i nic. Nawet jak kolega jeździł to go nie ruszało.

10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:19   #612
principessina
Zakorzenienie

Hej ho dzis koncze 16ty tydzien! brzusio nadal ledwo widoczny

tiaaa finanse finanse dzis przyszly nam rachunki za gas i wywoz smieci, niestety w tym roku nie robimy sobie prezentow pod choinke, tylko dla synka, mamy lekki kryzys wiadomo ginek tez kosztuje, no ale nic najlepszym prezentem jest usmiech naszego synka i zdrowa ciaza, a jak to Wlosi mowia pieniadze przychodza i odchodza

Cytat:
Z czego piły Wasze 10-cio miesięczne dzieci? Bo u nas Mila jest wyjątkowo wybredna. Chodzi mi oczywiście o picie wody, soczku itp. Z butelki od mleka nie chce, nie ma mowy – nigdy nie chciała. Chce pić z normalnego kubka. Ok, tak jej podaję..ale wygląda to tak że połowa picia ląduje w buzi a połowa na niej. Zawsze po piciu murowane przebieranie bo śliniak to mało pomaga. Pozwalam jej na takie picie ale czasem jak chcę na szybko żeby coś popiła, albo zrobiła kilka łyków to nie uśmiecha mi się jej całej przebierać...nie mówiąc już o piciu gdzieś w knajpce czy na spacerze. Wchodzi w grę również picie z kubeczka łyżeczką. Tą formę też toleruje, ale w niektórych miejscach publicznych ciężko mieć ze sobą zawsze łyżeczkę Mam niekapek – nie ogarnia go, przechyla..nie leci..(no bo niekapek ) więc ona ciągnąć nie będzie Próbowałam też picia ze słomki..też nie ogarnia. Hm...jak ja mam jej dawać pić?
Mówię..w domu to nie problem bo pijemy z kubka i potem ją przebieram..ale u kogoś, poza domem to to już nie wchodzi w grę.
nasz pil z kubeczka http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...777849803.html
w sumie wcale to takie niekapek nie jest, bo jak przechyli dziecko to bez ciagniecia z niego leci
Stary 2013-12-16, 15:24   #613
Zytus
Rozeznanie

Cytat:

My pilismy ze zwyklego niekapka aventu, albo z tommee, takiego jak princi wkleiła. Później przeszlismy na tiny love 360, ale jak dla mnie to tek kubek nie za specjalny.
No a później z butelki po wodzie kubus water zaczelismy pić
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:26   #614
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Myślalam, że będę miała sam przegląd, a okazało się, że lekarz zrobił mi tylko usg. Coś tam mierzył, czy wiek ciąży się zgadza z wielkością dziecka. Było ok. Mały odwrócił się z pleców na brzuch. Tydzień temu jeszcze na plecach leżał. Tak też myślałam, bo Zawsze jak się tak odwraca co mnie kłuje w podbrzuszu
To miałas jakby drugie usg połówkowe?

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja wam powiem lepszy numer... Moj lekarz powiedzial, ze jemu to sie w ogole lepiej patrzy na 2d, a 3d uwaza za taki bajer dla przyciagniecia klientow Ostatnio sie w ogole dowiedzialam, ze jego usg ma opcje podgladu w 3d (zawsze mi robil 2d),
Ja tez te ważne badania miałam na 2d, s to tylko powierzchniowo coś tam widać

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Strasznie mi się tutaj dziś nie chce siedzieć... Boże oby się szybko ten tydzień skończył... A z drugiej strony jak nie będę pracowała to i wypłata będzie w styczniu mniejsza... I tak źle i tak niedobrze...
A od stycznia idziesz na zwolnienie? Jak miałaś oficjalne premie to do chorobowego będą doliczone

Cytat:
Z czego piły Wasze 10-cio miesięczne dzieci? .
Mój 10-miesięczny jeszcze butli nie opanował, bo cyckowy był ;p Jak już butle zaczaił, to mieliśmy niekapka z miękkim ustnikiem z biedry Teraz ma aventa jakiś bidon czy cuś na spacery Ale na noc i rano to butla mleka, mi tak wygodniej

Ja się jakoś nie cieszę na wizytę w czwratek... Wcale mi nie zależy na usg, bardziej na zwykłym badaniu, pewnie będę musiala poprosić, bo teraz usg wypada Martwię sie o szyjkę bo poprzednio własnie w tym okresie zaczeła szwankować, a teraz hulam porządnie... No i żylak mi rośnie na potegę, aż się boję co bedzie pod koniec

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

O własnie Ilkas butla Kubuś water jest świetna Tylko ja tam musze wodę przelewać :P

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:36   #615
Myska0
Zakorzenienie

Ilkas - potwierdzam z butelką Kubuś water Mój chrześniak z tego też pije

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-16, 15:39   #616
JJJustynAAA
Zakorzenienie

madziula nie wybieram się na chorobowe na razie. PO nowym roku wracam do pracy...

A pisałam o niższym wynagrodzeniu bo mam podstawę i prowizję... Więc jak pracuję więcej jestem bardziej wydajna zarabiam więcej... taki kij i marchewka a wiadomo pracować nie zawsze się chce...

ZMykam do fryzjera... 3majcie kciuki żeby mnie nie skrzywdziła

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:50   #617
Karola_927
Raczkowanie

witam wszystkie Brzuchatki

widzę, że już coraz bardziej świąteczna atmosfera w domkach. Wszystkie choineczki piękniutkie My z mężulem wczoraj przejechaliśmy pół Lublina za mała żywą doniczkowaną i nic nam się nie spodobało.

Myskao witam, wreszcie ktoś od nas

wszystkim Chorowitkom- szybkiego powrotu do zdrówka

U mnie dzień wielkiego wkur... na panią dyrektor i perspektywa jutrzejszej porannej rozmowy. A miałam w tym tygodniu w domu w końcu posiedzieć. Tak to jest jak się ma cwaniackich słuchaczy
Czekając na... Łucję TP 20.05.2014
Karola_927 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:01   #618
ilkas
BAN stały

Nikii89 o kurka...dopiero teraz zobaczyłam jaka jestem zielona w sprawach kubków. Nawet nie wiedziałam, że są takie cuda A od kiedy Oskar pił z takiego kubka? 10 mc to nie za mało?
Kurcze..mam nadzieję, że Oskarowi będzie coraz lepiej...

Madziuuula oo właśnie! Miękki ustnik niekapka! To jest chyba to! Bo to wtedy trochę bardziej przypomina butle. Więc może to będzie chciała. Bo ten twardy ustnik to jej nie podszedł
A co do kubusia water to co mi szkodzi..spróbuję...tylko nie wiem czy tam nie za mocno leci..i czy ona jeszcze na to nie za mała

Dzięki dziewczyny za pomoc!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:04   #619
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karola_927 Pokaż wiadomość
witam wszystkie Brzuchatki

widzę, że już coraz bardziej świąteczna atmosfera w domkach. Wszystkie choineczki piękniutkie My z mężulem wczoraj przejechaliśmy pół Lublina za mała żywą doniczkowaną i nic nam się nie spodobało.

Myskao witam, wreszcie ktoś od nas

wszystkim Chorowitkom- szybkiego powrotu do zdrówka

U mnie dzień wielkiego wkur... na panią dyrektor i perspektywa jutrzejszej porannej rozmowy. A miałam w tym tygodniu w domu w końcu posiedzieć. Tak to jest jak się ma cwaniackich słuchaczy
Witaj
Nas też czeka poszukiwanie choinki w doniczce, ale to jeszcze trochę..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-16, 16:21   #620
monijaaa
Zadomowienie

Mialam wigilie w pracy, tak sie najadlam ze szok

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:23   #621
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Witaj
Nas też czeka poszukiwanie choinki w doniczce, ale to jeszcze trochę..
Tez zawsze chciałam zywa choinke ale chyba za rok dopiero jak bedzie z nami babelek ten zapach ummm fajnie owocnych poszukiwan
Stary 2013-12-16, 16:24   #622
Karola_927
Raczkowanie

Ale ja łajza jestem. Zapomniałam się pochwalić: mój dziecię w końcu dało o sobie znać i zabójczą datę sobie wybrał0 11.12.13 a już w sobotę, gdy przyszywany wujek się za nie modlił, bo akurat wybrałam się na mszę, którą odprawiał to tak wywijało jakby wiedziało, że to o nie chodzi. No geniusz po mamusi
Czekając na... Łucję TP 20.05.2014
Karola_927 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:27   #623
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja łajza jestem. Zapomniałam się pochwalić: mój dziecię w końcu dało o sobie znać i zabójczą datę sobie wybrał0 11.12.13 a już w sobotę, gdy przyszywany wujek się za nie modlił, bo akurat wybrałam się na mszę, którą odprawiał to tak wywijało jakby wiedziało, że to o nie chodzi. No geniusz po mamusi
Gratulacje! Świetne miejsce sobie wybrał Może księdzem zostanie?
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:47   #624
monijaaa
Zadomowienie

Jak wroce do domu to wrzuca Wam zdjecia naszej choinki

I jak chcecie to mojej nowej fryzury foto tez wrzuce bo strzelilam sobie przed lustrem w pracy

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:48   #625
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu znalazłam kocyk dla Gabrysi taki jak chciałam ... bo wszystkie dziecięce są małe,a ja chciałam taki pół-kocyk polarowy i no dałam tylko za niego 35 zł .
Menia a gdzie ten kocyk wyczaiłaś ? Ja się zastanawiałam nad tym z Pepco, po 35 lub 40 zł, chyba taki miękki, welurowy jakby, według tego, co na zdjęciu, jutro wlecę i obejrzę sobie, a duży niby 150x200cm.

Cytat:

Ja już po wizycie. Myślalam, że będę miała sam przegląd, a okazało się, że lekarz zrobił mi tylko usg. Coś tam mierzył, czy wiek ciąży się zgadza z wielkością dziecka. Było ok. Mały odwrócił się z pleców na brzuch. Tydzień temu jeszcze na plecach leżał. Tak też myślałam, bo Zawsze jak się tak odwraca co mnie kłuje w podbrzuszu
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Agusia, ja sobie też ostatnio pogryzłam język przez teściową, jak mi wmawiała, że brzucha nie mam... chciałam Jej powiedzieć, że ja takiego jak ona teraz to nawet w 9 m-cu nie będę miała a o ruchach to też mi dużo truła, że za wcześnie... ale jak TŻ pochwalił się, że mu dzidzia w nocy dupę skopała, to zaczęła mówić, że teraz będzie coraz częściej... Tak więc nic nie mów dopóki TŻ też nie poczuje. Wtedy Twoja pewnie tez uwierzy (chociaż mój to na początku brał wszystko za ruchy, łącznie z pulsem i ruchami jelit, które aż burczały )
Bosz, widze, że nie tylko ja narzekałam na teściową choć u mnie to już teraz większy spokój i luz, bo nie ma ich na piętrze
i możemy spokojnie pokołysać maluszka

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam ja właśnie niedawno wróciłam z badania.
Pierwszy raz spotkałam się, że najpierw oznaczają glukozę we krwi na czczo,a miejscu po 40 min. odebrałam wynik, i jak jest prawidłowy to pije się glukozę (po 75 gramach trzeba czekać 2 godz. na kolejne pobranie krwi), a jak nie jest prawidłowy to już nie ma potrzeby jej picia.
Ja musiała ją wypić, wszystko było w porządku. Smakuje tak jakbyś rozpuściła sobie dużą ilość cukru pudru w wodzie. Nie zamartwiaj się na zapas, będzie dobrze
To chyba u nas nie ma czegoś takiego, bo wiem, że wychodzi różnie, na czczo może wyjsć w normie, po 1h tez,a dopiero po 2h za wolno opada i jest >140

Cytat:
A ja mam tak choinke
śliczna, też takiej szukam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 16:55   #626
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Mialam wigilie w pracy, tak sie najadlam ze szok
Ja mam w środę

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Tez zawsze chciałam zywa choinke ale chyba za rok dopiero jak bedzie z nami babelek ten zapach ummm fajnie owocnych poszukiwan
U nas zapach choinki musi być

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Gratulacje
Ja też chcę!

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Jak wroce do domu to wrzuca Wam zdjecia naszej choinki

I jak chcecie to mojej nowej fryzury foto tez wrzuce bo strzelilam sobie przed lustrem w pracy
Wrzucaj, wrzucaj

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-16, 17:00   #627
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Menia a gdzie ten kocyk wyczaiłaś ? Ja się zastanawiałam nad tym z Pepco, po 35 lub 40 zł, chyba taki miękki, welurowy jakby, według tego, co na zdjęciu, jutro wlecę i obejrzę sobie, a duży niby 150x200cm.

super, że wszystko ok

Bosz, widze, że nie tylko ja narzekałam na teściową choć u mnie to już teraz większy spokój i luz, bo nie ma ich na piętrze
i możemy spokojnie pokołysać maluszka

To chyba u nas nie ma czegoś takiego, bo wiem, że wychodzi różnie, na czczo może wyjsć w normie, po 1h tez,a dopiero po 2h za wolno opada i jest >140

śliczna, też takiej szukam
Ja ja juz mam 3 rok zmieniam tylko babki , czekalam az ja przecennia bo zamiast lampek ma takie diody kupilam ja w Liroy Merlin czy jak sie to tam pisze ale wiem ze sa bo widzialam w tym roku tez
Stary 2013-12-16, 17:02   #628
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejcia

Ten weekend był bardzo fajny.Impreza mamy się udała a wczoraj z Małżem cały dzień byczyliśmy się w łóżeczku
Powiem Wam,że czuje się taka szczęśliwa!! Od paru lat czegoś mi w życiu brakowało..zmagałam się z fobią,nie wychodziłam przez nią praktycznie z domu,życie uciekało mi przez palce..Potrzebowałam czegoś do szczęścia,ale nie wiedziałam czego. Na pytanie "Czy jesteś szczęśliwa?" teraz potrafię sobie odpowiedzieć,że tak! Bardzo! Odkąd jestem w ciąży wiadomo różne są nastroje i humory,ale czuje,że moje życie idzie wkońcu w dobrym kierunku..że coś się układa. Wzieliśmy ślub cywilny, urodzi się Nasz Synuś, później mamy ślub Kościelny..szukamy mieszkania,mamy ogromne wsparcie od moich rodziców.. Mam ochotę krzyczeć z radości,ale też się boje wymawiać to głośno,bo nie chcę zapeszyć,jak nie raz to się już zdarzało.
Gdy tak leżę wieczorem przy mężu i Mały się budzi i kopie,rusza się,bąbelkuje..ach,nie ma na razie nic cudowniejszego niż to

P.S. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizy
P.S.1 Byłam w Lidlu i kupiłam tą koszulkę wraz z majtkami(one są osobno,2 pary za 24,99)no ale skusiłam się i nie żałuje!! Wziełam rozmiar 75B i jest dobry,bo nie mam za dużego biustu. Gumeczka w pasie jeszcze mi nie przeszkadza bo jest troszke niżej niż biust,także brzuszkowi nie groźi. Moim zdaniem jest sex Zobaczymy co na to Mąż wieczorem Jak mi pozwoli to wstawie fotke w klubie,ale nie obiecuje
Polecam jak ktoś takie lub
Super

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
mój też, ale nie wiem, jak go przetrwam..
w 3 dni schudłam 2 kg.. jedyne, co jestem w stanie zjeść, to kisiel.. wczoraj zjadłam 2 łyżki kaszy i myślałam, że zejdę.. leżałam i płakałam.. więc dziś rano zjadłam kisiel i poszłam do pracy.. zaraz będę się przymierzać do sucharka.. za długo to wszystko trwa przecież ja od czwartku się męczę no i jeszcze mój mąż ma chyba anginę.. jak mnie zarazi, to zwariuję...
współczuję wszystkim choróbsk, jakie zaatakowały..
dziękuję za kciuki, trzymajcie mocno, bo się przydadzą.. idę prywatnie do nowego lekarza i wczoraj dowiedziałam się, że nie dość, że kasuje 150zł za wizytę, to jeszcze wysyła na usg połówkowe za 170zł do innej przychodni (mimo, że ma dobry sprzęt, ale nie 3d)
no a z pozytywów, to dziś mój mężuś po raz pierwszy zobaczy Nasze maleństwve:
Oj zdrowia życzę

Cytat:
Też mnie najbardziej przerażają kwestie finansowe. Nie stać prawie na nic, a na dziecko tym bardziej. Dobrze, że przynajmniej łóżeczko i ubranka dostaniemy...

Co do włosów to może szamon zmienić jak oklapnięte? Chyba, że są jeszcze za ciężkie po obcięciu
Ja postanowiłam zpuszczać, ciekwe jak długo wytrzymam. Teraz mam długość taką nijaką, ani rozpuszczone ani do spięcia gumką.

Jak miło się czyta takie posty

Ja już po wizycie. Myślalam, że będę miała sam przegląd, a okazało się, że lekarz zrobił mi tylko usg. Coś tam mierzył, czy wiek ciąży się zgadza z wielkością dziecka. Było ok. Mały odwrócił się z pleców na brzuch. Tydzień temu jeszcze na plecach leżał. Tak też myślałam, bo Zawsze jak się tak odwraca co mnie kłuje w podbrzuszu :

Dostałam l4, ale musialam mu wymienać czemu chcę zwolnienie, żeby to sobie zanotował. W sumie sam pomagał mi wymyśleć

Od początku ciąży przytyłam 2 kg
Glukoza w 24 tc- początkiem stycznia
Super że wszystko dobrze
Mnie też czeka glukoza. ...
Cytat:
Ale ja łajza jestem. Zapomniałam się pochwalić: mój dziecię w końcu dało o sobie znać i zabójczą datę sobie wybrał0 11.12.13 a już w sobotę, gdy przyszywany wujek się za nie modlił, bo akurat wybrałam się na mszę, którą odprawiał to tak wywijało jakby wiedziało, że to o nie chodzi. No geniusz po mamusial:
Hihihi niezła sobie datę;-)

Dziś Wsumie cały dzień w domu, ale nie miałam czasu pisać o miałam robotnikow w domu bo wymieniali nam pion z wody. Teraz trochę posprzatalam, umilam naczynia, pranie bo bez wody ani rusz. Przyszla moja mama i robiliśmy pierogi i uszka na wigilię;-)
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 17:11   #629
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Vampirka choinka śliczna
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja wam powiem lepszy numer... Moj lekarz powiedzial, ze jemu to sie w ogole lepiej patrzy na 2d, a 3d uwaza za taki bajer dla przyciagniecia klientow Ostatnio sie w ogole dowiedzialam, ze jego usg ma opcje podgladu w 3d (zawsze mi robil 2d), to go poprosilam, zeby na chwile przelaczyl, zebym zobaczyla jak to wyglada (nigdy nie mialam 3d robione). I powiem wam, ze sie mega rozczarowalam. Na 2d widze kazda kosteczke osobno, kazda komore serduszka, no wszystko idealnie widac, a na tym 3d moje dziecko wyglada jak kartofel Tak, wiec nie dajcie sie naciagac, wartosci medycznej to to nie ma za bardzo. Jedynie mysle, ze moze to byc fajna pamiatka, takie zdjecie, ale to juz w pozniejszych tygodniach (widzialam u kolezanki zdjecie z 35 tc i wyglada super).
My z TŻ chcieliśmy pójść na takie 3d by zrobić zdjęcie dzidziusiowi... ale jak oglądam inne zdjęcia, to też uważam, że dziecię jeszcze jest za mało fotogeniczne

Cytat:
A ja mam tak choinke
Śliczna! i też widzę rozmiar kawalerkowy

Cytat:
ilkas Myskao eh ... pewnie powiecie,że jestem przewrażliwiona itp,że nie potrzebnie czepiam się przeszłości itp,a jeszcze nie byliśmy razem,ale po prostu każde z Nas chciało znać swoją przeszłość,bo było przed tym jak się poznaliśmy ... i się dowiedziałam kiedyś na weselu od znajomej tż'ta że on taki figo fago był ... i my poznaliśmy się w czerwcu a w maju miał jakąś panienkę " na jeden raz" ... i nie przyznał się do tego na początku,a teraz powiedział,że to prawda,że był po Afganistanie więc powinnam go zrozumieć ... tylko,że to go nie usprawiedliwia,żeby brać pierwszą lepszą żeby ją zaliczyć i koniec ... Boli mnie to,bo się dowiedziałam,że naprawdę miał dużo takich a ja nic o tym nie wiedziałam ... najgorsze jest to,że wziął mnie,bo się szanowałam ... że tak powiem " czysta" a jego zdaniem on mógł skorzystać z życia ... już kilka razy przeskrobał w związku . Moja mama jest dla mnie jak przyjaciółka i z nią rozmawiam na wszystkie tematy ... i ona płacze,boli ją to,że "męczę się" z nim w związku ... że to wytrzymuję co on robi momentami ...
Dlatego skoro chcieliśmy wiedzieć co było wcześniej to mógł być szczery,ja od początku się zaangażowałam w związek, głupotę zrobiłam że zerwałam wszelkie kontakty ... a on miał jakieś tam "koleżaneczki". Raz przyłapałam go jak pisał z jedną i chciał się umówić ... nie była to pogaduszka koleżeńska tylko wyglądało na coś więcej ... ale głupia wybaczyłam mu to,bo to tylko pisanie ...
mmmm, mój ulubiony typ chłopa Sam to sobie skakał z kwiatka na kwiatek i (!@#$%^) wie co załapał w tym czasie, ale kobieta to już musi się szanować Chociaż ja tak bardzo bym się nie przejmowała tym co było PRZED związkiem, ale obie strony powinny tu być równo traktowane... No i zdrada w trakcie związku niedopuszczalna! A Twój TŻ miał szczęście, że go upilnowałaś, bo inaczej mogło być różnie? Nie wiem nawet jak ja bym na to zareagowała...

Cytat:
Smieje sie tez, ze jest jedna rzecz, ktora on moze zrobic, a ja nie. Mianowicie calowanie brzusia no i dzidziusi
hmmm... ja tego też nie mogę

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 17:15   #630
martuszka0
Rozeznanie

Nikii myślę, że jutro już powinno być lepiej, najpewniej antybiotyk zacznie działać i Oskarowi będzie lżej i oczywiście Wam też. Na pewno cierpicie razem z nim, biedactwo

madziuuula a co się działo z szyjką????

JJJustynAAA i czekam na fotki
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości