|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Tzn teraz jest już trochę inna. Może doszło do niej,że lepiej jednak utrzymywać dobre stosunki z rodziną. Dzieci się porozjeżdżały,my w Anglii,szwagier jest w Holandii.
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Shiloh ty jesteś z ck czy cicici bo już nie pamiętam, a miała przyjechać ktoras właśnie do Pl.
|
|
|
|
#2463 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie to nie to,ja też to czuję i to coraz częściej i boleśniej. Szyjka się prawdopodobnie skraca,przygotowuje się do porodu i stąd to kłucie. A ból spojenia to na wzgórku łonowym ta kość boli i od tego np mnie w nocy biodra też bolą. Ja mam te ciuchy po Eryku i faktycznie miałam za dużo. Ale z drugiej strony bez stresu,że nie starczy,nie wyschnie na czas czy coś.
|
|
#2464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz mnie przeraża jeden nowy członek rodziny, a ty czekasz na dwoje az mnie zimny pot oblewaAaaaa i w końcu zamówiłam wózek |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja dziś też...czekam za przesyłką ![]() Chyba już wszystkie mamy wózki, a przynajmniej większość ![]() Gdzie te czasy co kobieta rodziła a mąż na drugi dzień jechał po wózek, albo razem po porodzie
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44181660]U nas też na SR mówili że mężowie będą musieli pomagać, bo nie powinnyśmy dźwigać nawet czajnika
Super niespodzianka z tą paczką, zwłaszcza że się nie spodziewałaś. Wspaniała ta siostra ![]() Hahaha no tak faktycznie zabrzmiało Może kaczuszkę powinnam była kupić bo mąż uwielbia kąpiele w wannie Kupiłam mu taki statyw do aparatu, to się nazywa FlyCam, dzięki temu jak się idzie i nagrywa film do obraz jest bardziej stabilny - ja się mało znam na tym ale mąż jest fanem takich rzeczy.[/QUOTE] Siostra TŻta..bo moja się na mnie obrazila, jak w lipcu, w fatalnym stanie napisałam jej sms, że jeśli miałaby się ochotę zabawić w siostre, to ja potzrebowalabym wsparcia...czekałam tydzień na odp, nie dostałam... miesiąc później próbowałam się do niej dodzwonić, bo chciałam kupić jej córce, mojej chrzesnicy prezent na rozpoczęcie szkoły, a nie wiedzialam co już ma, a co by się jej przydało...dzwoniłam tysiąc razy, nie odbierala..okazało się, ze o tego smsa z lipca się obrazila... Uwierzycie, jak powiem, że nie odezwała się do mnie do dziś, mimo tysięcy moich telefonów z prośbą o wyjaśnienie sytuacji...na hel we wrzesniu też pojechaliśmy przez Łódź, bo chciałam ja u mamy przydybac i wyjaśnić sytuację...wyszła...Jeste m w 8 m-cu, ani razu nie spytala jak się czuje..ba, ani razu w żaden sposób sie nie skomunikowala... A szwagierka ma bardzo trudna sytuacje, urodziły jej się bliźniaki, jak miała 3 letnią Core...Nawet na łóżeczko nie miala, mój mąż jej wysłał 500 zł, żeby chłopcy mieli gdzie spać...owszem, ubranka są śliczne, bo ratowala ja koleżanka ze Szwecji... A ona te śliczne ubranka poprala, WYPRASOWALA i mi wysłała...teraz sobie myślę, że może jakby sprzedała, choć trochę grosza by jej wpadło... Może powinnam jakoś odesłać? Ale co ja powiem? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje koleżanki niżej w ciązy już dawno maja zaparkowane w domu....a ja ciągle zwlekałąm, i jak leżałam te kilka dni w szpitalu to sie zastanawiałam w czym dziecie moje dojedzie do domu(brak fotelika) w czym na spacer(brak wózka) w czym miało by spać (brak łóżeczka) wiec od razu po powrocie realizacja wózek ma być niby na początku stycznia ![]() łóżeczko sie robi aaa fotelik chce maxi cosi pebble a kolorek z 2014 jest jeszcze nie dostepny w tym sklepie co zamawiałam wózek
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Jak nie słoik to może spray ?
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-16 o 17:05 |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2470 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Planuję zamówić na dniach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2471 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bujaczek/leżaczek/hamak - dopóki dziecko samo nie siada, nie powinno spędzać za dużo czasu w bujaczku/leżaczku, zważywszy że w takiej samej pozycji siedzi też w foteliku samochodowym, ale tego nie da się uniknąć - to jest bardzo niezdrowe dla kręgosłupa, najzdrowiej jest na płasko, więc najlepiej to kocyk lub mata edukacyjna. Cytat:
![]() Migotka się chwaliła że ona może od dzisiaj rodzić, to może za nią będziemy trzymać kciuki? Heh ![]() Witamy Cytat:
Nawet parę dni temu same na wątku dyskutowałyśmy o bezkrytyczności rodziców względem dzieci. To jest właśnie taka krańcowa bezkrytyczność, najpierw matki przewijają dzieci na stoliku w restauracji, potem mówią "bo on taki żywiołowy" jak dziecko tłucze inne dzieci w piaskownicy łopatką, w szkole jest "bo on taki zdolny tylko nauczyciele go nie lubią, temu ma złe oceny", i kończy się na rozwydrzonych nastolatkach, którym strach zwrócić uwagę, żeby w autobusie zdjęli buty z siedzenia. I uważam że naprawdę fajnie byłoby, żeby każda matka, przyszła i obecna, zajrzała na taki wątek chociaż na kwadrans, i zastanowiła się, jak świat może odbierać jej zachowanie, i jak to zachowanie może wpłynąć na dziecko. Własnie o to mi chodziło, jak wrzucałam ten link. Chociaż szczerze to obawiałam się trochę linczu, bo przecież na tamtych wątkach o odpieluszkowym zapaleniu mózgu pojawiło się wele matek oburzonych tym, że można mieć coś przeciw ich niesmacznym, nieracjonalnym i niewychowawczym zachowaniom, co jest koronnym dowodem na to, że problem istnieje i wcale nie jest marginalny. Cytat:
![]() A tak na serio, dopisałabym: 1.jeszcze jeden ręcznik - jeśli rodzisz sn, to być może w trakcie będziesz włazić pod prysznic, kilka pryszniców i wszystkie ręczniki mokre, wiec warto mieć jeden ekstra 2.suchy szampon - po cc mogą nie pozwolić Ci wleźć pod prysznic, a mnie szlag trafia jak mam włosy posklejane
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A podobno najlepsze jest szare mydło |
|
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
Martine89 Witaj
![]() Lolita, to Ty jesteś specem od wózków? Proszę, wypowiedz się o quinny. Ja mam jak na razie tylko fotelik do samochodu chicco, tylko nie wiem czy będzie pasował do wózka. Mama zaoferowała, że weźmie kredyt skoro ten palant nie daje kasy, a ja tak chcę ten wózek Roane Nie wiem, jakby obłęd chwilowo przeszedł, jednak pieniędzy nie wysłał, ani już się więcej nie odezwał co zdeklarował sam. Przepraszał, że nie odpisywał, ale zmiany w jego zachowaniu, poza tym olśnieniem nie ma. Zaczynam się obawiać, że Miki będzie jakiś po nim niepełnosprytny umysłowo.
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko miałam rozplanowane i tego się trzymałam, no może trochę rzeczy nadprogramowo kupiłam, ale tylko trochę ![]() Mój ma niby być do piątku, szykują przesyłkę, taką wiadomość dostałam
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie, że dziewczyna bardzo się postarała, aż serce rośnie kiedy czyta się cos takiego ![]() A co do siostry.. to nie wiem co napisać. Moja siostra w czasie mojej ciaży, mogłby się na mnie obrazić ponad 1000 razy, sama wiem że byłam nie do zniesienia.. przez hormony, nerwy, ślub, stres, męża. A mimo wszystko mnie wspierała... Chociaż.. kiedyś nie rozmawiałyśmy ze sobą 2 lata. Może teraz w święta, napisz do niej list, wyjaśnij wszystko... i wyrzuć wszystko z siebie. Święta mają swoją niezwykłą moc. A jesli nie będzie chciała.. nic nie poradzisz, próbowałas juz baardzo duzo razy.
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prenalen dla kobiet w ciąży polecam - syrop, pastylki, spray do nosa tez jest chyba. To usta masz teraz całuśne jak Angelina Jolie ![]() A Cici na naszej mamuskowej tajnej grupie na FB była wczoraj bodajze
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oglądałam ten wózek jak wybieraliśmy nasz peg perego w Bobo Wózki, jak mam być szczera to nie wiem czy kubełkowa spacerówka zda egzamin, mnie trochę to przeraziło, po za tym dla mnie ten wózek jest jakiś taki chwiejny, wszystko takie delikatne w tym stelażu....już bym wolała maxi cosi jak szukasz czegoś mniejszego, bo wiesz możesz wydać kupę kasy na markę a może okazać się że wcale nie jest wart tych pieniędzy. Musisz pojechać do salonu i sobie nim pojeździć, niech ci wszystko pokażą
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ! Ja dziś znowu cały dzień niemal przespałam
rano sniadanko, pokręciłam się, mąż poszedł do pracy a mnie zmiotło jakbym trzy dni nie spała.Cały czas boli mnie ten wózek nieszczęsny. Właśnie wpiełam w niego fotelik i tak się przyglądam, czy to przejdzie nawet przy krótkich spacerach z maleństwem przyznam, że chciałabym uniknąć kupowania nowego, bo wolę za jakiś czas zainwestować w spacerówke. Lolita , a może masz jakieś doświadczenie z takimi wózkami : petite star model aruba ? Chociaż nie wiem, czy są u nas dostępne, bo ten przyjechał z anglii. Fotelik nosidełko wpinane, koła małe pianki. Jak to się sprawdza w zimowej praktyce, kupowali ludzie podobne modele ? przepraszam za upierdliwość, ale dla mnie to teraz sprawa najwyższej wagi
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam dziewczyny, że ona z powodu swojej sytuacji domowo-materialnej jest tak w czarnej d.., że na bank przez najbliższe lata i nie przesądzam porządnego kosmetyku sobie nie kupi. Jak jej parę lat temu dałam Miraculum Lancome, bo mi się w perfumerii spodobał, a w domu odwidzial, to ma go do dziś ( a przynajmniej miała do września), tak oszczędza, bo po prostu nie ma kasy na nic już oprócz dzieci (chyba nawet córkę zaszczepila pneumo i menigokoki (są platne w PL?), ale chłopców już nie). Tak sobie myślę, ze ona o sobie to już dawno nie pomyślała, a i inni jak jej pomagaja, to głównie kupują coś dzieciom, może i ona powinna coś ładnego dostac pod choinke?
coś mega kobiecego i zbędnego, ale uwielbianego przez babki ![]() Jak widziałam jej cienie do powiek, to moje serce zaplakalo..wydlubywane z najdalszych czeluści najtańsze kosmetyki a jest w koncu nauczycielka, wychodzi do młodzieży, przygotowuje ich do matury.. no nie wiem, też mi się czuje, że choć w dobrej wierze odeslabe, ale sprawiloby to przykrość..myślę, że ona chciała sie odwdzięczyć za tą kasę za łóżeczko....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2481 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), więc prawdopodbnie wolnego weźmie tylko kilka dni, a potem będzie przez parę tygodni pracować w trochę zmniejszonym wymiarze godzin. Raczej nie zdecydujemy się na to żeby zrobił sobie kilka tygodni przerwy w pracy, bo szczerze to wolę sama zmagać się z noworodkiem i przeżyć kilka ciężkich tygodni, niż np. zrezygnować z wakacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To już chyba lepiej samej być ![]() Cytat:
Cytat:
Pełnia
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ew. za ścianą mam mamę, która w razie czego mi pomoże . Ale liczę na to , że sami sobie damy radę . |
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44182027]
No to przykro że własna siostra tak Cię traktuje... Za to siostra tżta wspaniała. Myślę że odsyłając możesz zrobić przykrość... Na pewno bym podziękowała, zaproponowała może że zapłacę? Albo odwzajemniła się jakimś miłym podarkiem [/QUOTE]zgadzam sie - nie mozesz odeslac, bo by jej sie na pewno przykro zrobilo. mozesz jej zaproponowac, ze zaplacisz (tzn Twoj Tz niech z nia pogada - to jego siostra), a jak nie to ja bym cos jej dzieciom tez kupila (na swieta, czy urodziny czy inna okazje...) w kazdym razie bardzo fajna ta siostra Tz, a Twoja... brak slow. Az przykro sie robi, ze z wlasna rodzina czlowiek nie moze sie dogadac...
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Ogarnęłam się końcu, ale jakiś ciężki dzień dzisiaj
Posegregowałam sobie dokumenty do macierzyńskiego itp.i mam takiego żelka, że kilka razy drukowałam, bo co chwila jakieś błędy wyłapywałam Mam nadzieję, że to przejdzie, bo serio się zastanawiam jak ja do pracy wrócę z żelkiem zamiast mózgu Dziewczyny wózki bardzo ładne ![]() Witam nową mamusie isia wg mnie torba gotowa, mam zapakowane to samo co Ty. A co do opieki po porodzie, to na teściową nie liczę i nie chce jej dobrych rad, a moja mama pracuje, wiec tez nie będzie raczej mogla za często u mnie bywac. Mój maz ma swoja dzialanosc, wiec tak sobie poustawia prace, żeby być z nami jak najwięcej i na pewno damy rade. Zreszta to on u nas w domu robi zakupy i gotuje, posprzatac tez potrafi, (choć ja robie to lepiej ), wiec nie będzie zle. Mam przynajmniej taka nadzieje a sama opieka nad dzieckiem będzie wspólna, mój mąż nie ma problemu z tym, żeby zostać z Małym, jak ja będę miała potrzebę gdzieś wyjść. Ale to wszystko i tak wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#2485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Martine89, witaj
cayenneOna, piękny gest siostry Tż-a. Często tak jest, że Ci, którzy mają najmniej, podzielą się ostatnim. Na pewno byłby jej przykro, jakbyś odesłała te rzeczy. Ja bym chyba zrobiła jej jakąś fajną paczuszkę
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem, już mi się w środku zamyka...i myślałam nad tym zaproponowanym listem, ale nie wiem czy mnie na niego stać...bo czemu ja wciąż mam coś zazegnywac...nie skrzywdzilam nikogo, jeśli ona tak to odebrała, to gdyby tylko zechciala odebrać tel, to bym jej wyjaśniła.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
U nas po porodzie, to się boję, że do pomocy bedzie aż za dużo wszystkich
mąż dwa tyg zostaje w domu, już zapowiedział w pracy. Mam siostrę pod ręką, umie i przewinać i nakarmić w razie co tesciowa ma rzut beretem też sobie pewnie nie odpuści. Moje dwie najbliższe przyjaciółki to mamusie i obie mam pod nosem Nie wiem, czy gonić nie będę jak mi wszyscy z pomocą i radami przyjdą ![]() A ja bym chciała wszystko sama - najlepiej gdybym pogodziła opiekę nad Mała i ogarniecie domu - wtedy czułabym się najlepiej nikogo o nic nie prosząc. Ale wiem, że to może być mało realne ![]() Żałuję tylko, że moja mama nie da rady przyjechać
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-16 o 16:58 |
|
|
|
#2489 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mąż będzie miał dwa tygodnie opieki po porodzie + ma wolne od tej środy do 5 stycznia, więc jeśli Adaś niedługo się urodzi, to może być z nami nawet miesiąc. Cytat:
Cytat:
![]() A ubranek od siostry TŻ nie odsyłaj, tylko kupcie dzieciakom jakiś fajny prezent "na Święta." |
|||
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzę że to taka chyba bardziej spacerówka z fotelikiem, szkoda ze nie ma gondoli bo na początku najlepiej jest dziecko w gondoli wozić, choć nie widzę czy ma ta spacerówka wkładkę profilowaną?Jak tak to jeszcze by uszło, jak byś pokrowcem przypieła byłaby wersja gondoli Wiem też ze za długo w foteliku na spacerze to też nie zdrowo...kurcze nie wiem jak mam ci doradzić, o kółka bym się nie martwiła bo ja jestem fanką piankowych jak wózek ma amortyzację to jest ok
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

az mnie zimny pot oblewa

) czy z allegro (od 30 złotych, tylko czy nie beda badziewne?)

rano sniadanko, pokręciłam się, mąż poszedł do pracy a mnie zmiotło jakbym trzy dni nie spała.

Pełnia