|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Też najpierw pomyślałam, że mogłabyś kupić coś jej dzieciakom, ale faktycznie dzieci częściej dostają prezenty Może właśnie kup jej jakiś cień w neutralnych kolorach (no chyba, że wiesz jakie kolory lubi) albo jakiś tusz (to chyba każda kobieta używa ) albo jakiś zestaw lepszych kremów Lecę zaraz do SR Dzisiaj mamy temat 'dieta kobiety karmiącej piersią'
|
|
|
#2492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ten fotelik się wpina i to jest niby opcja dla malenstw. Ale kurcze, przecież fotelika na płasko nie ustawie i właśnie to mnie martwi najbardziej- jest pod jakimś kątem. W ogóle to wygląda tak jakby do spacerówki włożyć fotelik i tyle ![]() Wiem, że nie jest polecane długie przebywanie dziecka w foteliku, więc martwie się o spacery chociaż krótkie. Rany, a już myślałam, że dostaniemy zwykły najwyklejszy wózek. Zebym wiedziała wcześniej, że to takie koromysło to bym od razu podziękowała.
|
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie, że mój mózg ciążowy doprowadził właśnie przed chwilą, że jestem wściekła na męża, że wczesniej o niej nie pomyślał... Dzieciom coś zawsze przywozilismy, ale myślę, ze można było więcej zrobić...głupio się teraz czuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Cayenne przyjmij ubranka i może daj jej jakiś prezent albo dzieciaczkow, nawet jakaś drobnostke . Ja od dwóch koleżanek dostałam mnóstwo ubranek, i dla ich chłopców teraz na mikołaja kupiłam im po bluzce , ksiazeczkach i kinderkach , a dla ich mam lakiery do paznokci i coś slodkiego . Może nie dużo ale prezent zawsze sprawia przyjemność
a ubranka oddam im później.
|
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś do kąpieli wkropię sobie olejku z drzewka herbacianego to może te zatoki ruszą. |
|
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kurcze nieciekawie,że ma taką złą sytuację. Ale ona pracuje piszesz i jej mąż chyba też? Nie da rady,żeby jakąś lepiej płatną pracę dostać,albo coś dodatkowego dla męża? Bo prezent to fajny gest,ale ile tak można żyć? Cytat:
I jeśli Eryk będzie chciał chodzić po nogach,a nadal będzie takim dzikuskiem jak jest to chyba też coś takiego kupię,bo z małym w wózku i Erykiem może być problematycznie.
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup sobie koniecznie prenalen w spray do nosa- mi mąż kupił i odetkało mi zatoki o taki: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p66749-Pre..._w_ciazy_20_ml faktycznie cicici gdzieś wsiąkła.... mam nadzieję, że wszystko OK
|
|
|
#2501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2502 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet żadnych dzieciatych koleżanek nie mam, większość dziewczyn w moim wieku to już chyba to pokolenia które czeka do 30-stki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wcale nie trzeba mieć pieniędzy, żeby zachować się fajnie, i ta siotra to właśnie najlepszy przykład.
|
|
#2503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakos tak sie dziwnie dzieje, ze o dzieciach mysli sie szybciej i czesciej niz o maminych potrzebach
|
||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne!!! nie widziałam nutelli w sprayu- zamiast odświeżacza do ust można stosować
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dziecka w kuchni: trudno mi sobie pomyśleć o bardziej niebezpiecznej rzeczy niz położenie dziecka na podłodze w pomieszczeniu, w którym się gotuje
Mam chyba całkiem duża kuchnie, ale jednak nie ma tam żadnych wolnych przestrzeni na podłodze - każdy kawałek jest w jakimś ciagu komunikacyjnym. Chyba ostatecznie kupię na razie tylko muszle i hamak - tam kręgosłup dziecka jest chyba najlepiej podtrzymywany. Mufkę moze dostanę na swieta? Moj maz po porodzie bierze co najmniej 2 tygodnie wolnego. Dodatkowo moja teściowa jest na emeryturze, a mama zapowiedziała, ze moze wziąć wolne jak tylko bede jej potrzebować. Wiec moja sytuacja jest dość komfortowa
|
#2506 |
|
Gang Iren
|
Chwalę się moją córunią. Dostała nagrodę matematyczną
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a weź nawet tak nie myśl- co to za głupotki wymyślasz. Byłego olej i nie reaguj na takie jego telefony- może pokłócił się ze swoją obecną albo coś im poszło nie tak i szuka teraz drogi powrotu do Ciebie? Nie wiem ale jak dla mnie już chyba raz się "zdeklarował" co do Ciebie i Mikusia i chyba miał już dość czasu na przemyślenie swojej decyzji. Nie denerwuj się, olej go i pomyśl, że za chwilę będziesz miała synka przy sobie
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zdolna dziewczynka
|
#2509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nutella w spraju, można nosić przy sobie 24/7, w kieszeni ![]() Cytat:
Dobry motyw z takimi nagrodami, fajna motywacja do dalszej nauki
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż jak już pisalam, 26 lat starszy, ona skończyła w kwietniu 40. Mój mąż się kłóci, ze tylko 20, ale dla mnie już nie ma znaczenia. Jest w domu na rencie czy emeryturze. Jest tak licho z kasą, że ostatnio podpytywala nas o pracę w DE. Dodatkowo, oni się od 7 lat sadza o podzial jego majatku, to pochłania straszną kasę. Ale mieli nadzieję, że to poprawi ich sytuację, bo do podziału jest mieszkanie 4 pokojowe, ten nieszczęsny mokry, śmierdzący zgnilizna, dwupokojowy domek i restauracja. Póki co zero poprawy w sprawie. Ponadto, jakieś 2 lata temu ona źle nie zarabiala, miała świetne zlecenia z UE na tłumaczenia...No i licząc, że sprawa w sądzie kiedyś się skończy,nabyli ziemie...kredycik zatem do spłacania jest...a później zaszła w ciążę i nieoczekiwanie bliźniaki.... Ot, jego do pracy nie chcą przyjąć, bo za stary, za żłobek dla chłopców nie musza płacić, bo on w domu, ale on dwojke, a od 13 trójki dzieciaków nie jest w stanie upilnowac (faceci, Ghrrr....kobiety jakoś sobie radzą..). Ona daje korki, ale nie starcza na wszystko. Mój mąż kombinuje, jakby im pomóc się przenieść do DE, ale ja uważam, że nienajmlodszy mąż i trójką dzieci, to się trzeba dobrze zastanowić, żeby z ręką w nocniku się nie obudzić... Wiecie, najbardziej mnie zdziwiło, że przy tym natłoku obowiazkow, mieli czas te ubranka poprasowac...Ja bym chyba tylko uprala... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz Mikołajki wylezą na świat i bedziemy miały ciekawsze zajęcia, wiec zero myślenia o niedobrych ludziach
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na prawdę nie zostaje nic innego, jak rozejrzeć się za jakimś wózkiem używanym przejściowym. Mam wrażenie, że ciągle tylko dochodzą nowe wydatki . Tylko pogratulować - córci osiągnięcia, a mamie takiej córy
|
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Aniolyidemony, a może zajarzyl, co traci? Poszedł gowniarz po rozum do głowy...
Gosia, brawo do Cory, po kimś musi to mieć, nie? ![]() Dzięki dziewczyny za rady, polecę do sklepu, coś dla nich powybieram... Ale jeszcze daje mi to do myślenia w dwóch kwestiach: siostra jak obcy, a szwagierka podzieliła sie czym miała... No i ze lepiej powinnam się tej ich sytuacji przyjrzeć...Może trzeba coś więcej zrobić niż tylko w Święta... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
ale pannica super i gratulacje za nagrodę zdolniacha ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
tak to jest że ci co mają najmniej najwięcej dają innym i to nie tylko rzeczy materialne Też znam takie osoby- biedne ale dzielą się wszystkim co mają, nawet jeśli mają tego bardzo mało- to kwestia charakteru i wrażliwości. Tak jak dziewczyny pisały- kup coś dzieciakom na święta, może wiesz co by chciały a na co szwagierka nie może sobie pozwolić bo dla niej jest za drogie. Szwagierce kup coś ekstra- jakiś kosmetyk, ulubiony tusz do rzęs itp. Swoją drogą powinni się wstydzić ci co mają nadmiar i narzekają jak jest im źle- a takie egzemplarze też znam
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44181660]U na
Hahaha no tak faktycznie zabrzmiało Może kaczuszkę powinnam była kupić bo mąż uwielbia kąpiele w wannie Kupiłam mu taki statyw do aparatu, to się nazywa FlyCam, dzięki temu jak się idzie i nagrywa film do obraz jest bardziej stabilny - ja się mało znam na tym ale mąż jest fanem takich rzeczy.[/QUOTE] Ooo, flycam mój mąż zamówił sobie na urodziny. ![]() Cytat:
To z dopiską "w podziękowaniu za użyczenie prześlicznych ubranek" ![]() Cytat:
![]() Teraz szukam: może któraś z Was ma wersję .pdf lub na kindle "Poradnik pozytywnego myślenia"..? i by się podzieliła? ![]() Bo zbieram już lektury ![]()
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2519 | |||
|
Rozeznanie
|
hey Dziewczyny,
nadrabiałam dwa dni i oczywiście zeżarło mi połowę postów Na początku powiem, że bardzo mi się podobają dzieciowe kąciki Mezagi i Demonyianioły - świetnie to zrobiłyście Dziewczyny, jest klimat! ![]() Ja jak zwykle spędziłam weekend z Mężem, a teraz aż do Wigilii będę żyła samotnie Któraś z Was pytała jak to będzie po porodzie - u mnie do lipca mąż będzie funkcjonował w systemie pon-pt szkolenie, weekend - żona i dziecko. Smutno trochę, ale wyjścia nie ma. Moja mama mieszka w sąsiednim mieście, ale pracuje, więc możliwości pomocy są nikłe. Teściowa mieszka na wsi i nie jest mobilna, a zresztą, to typ osoby, która sama oczekuje, by się nią opiekować, więc jej nawet nie biorę pod uwagę. Na szczęście mam w mieście ciocię, która deklaruje chęć pomocy (zobaczymy jak będzie w praktyce ), ale przydałoby się czasem mieć możliwość załatwienia czegoś bez córki zapakowanej w wózek. Urlop tacierzyński zamierzamy wykorzystać koło września, może na jakieś wakacje...? Aha, pierwsze dni po porodzie spędzę u rodziców - jak ogarnę sytuację to wracam do siebie, bo nie chcę im siedzieć na głowie demonyianioly dziwne rzeczy robi ten Twój były narzeczony, wręcz... niepokojące? Mam nadzieję, że ogranie się chłopak w końcu, bo wyobrażam sobie, jak męcząca musi być dla Ciebie ta sytuacja. Ciekawe czy ta jego pannica w ogóle istnieje? W ogóle muszę przyznać, że czuję więź z Tobą ze względu na to, co piszesz - miałam kiedyś chłopaka, który charakterem przypominał Twojego byłego, cztery lata minęły zanim rozsypała się konstrukcja, którą wokół mnie utworzył, a pomysły miał fenomenalne - byłam np. przekonana, że jego ojciec umiera na raka, dziadkom wcisnął kit, że kończy studia inżynierskie, wiele mogłabym pisać o tym, czego zaczęłam w końcu dowiadywać, a strach pomyśleć o czym jeszcze nie wiem Swoją drogą, kilka lat temu wyjechał do Krakowa i słuch po nim zaginął, więc może to ten sam facet ![]() Cytat:
![]() upadly_aniol00 świetna koszulka! Martine89 witamy i zapraszamy do dyskusji! ![]() Cytat:
W moim otoczeniu wszyscy wkoło boją się kółek piankowych i ja też oglądałam tylko pompowane, ale może warto przyjrzeć się i tym W końcu mieszkam w mieście... W każdym razie to, co napisałaś, rzuca nowe światło na sprawę, że tak powiem ![]() Cytat:
Myślę, że mogłabyś odwdzięczyć się jej w inny sposób, by nie poczuła się odrzucona... tak jak dziewczyny pisały - może kupić coś dla dzieci? Nawet ubranka, takie "na zaś", jeśli jej się nie przelewa. Ja dostałam trochę ubranek i ciążowych ciuchów od żony kuzyna i w zamian kupiłam im pampersy - zadzwoniłam tylko najpierw i zapytałam jakich używają. Wiem, że nie oczekiwali rewanżu i mają dobrą sytuację finansową, ale zrobiłam to bardziej dla siebie, lepiej się czułam mogąc się odwdzięczyć.EDIT - fajny jest ten pomysł z kupnem coś dla niej Myślę, że jakiś zestaw do zadbania o siebie, po którym poczuje się piękniej, to coś w sam raz ![]() A co do Twojej siostry... Jeśli ktoś chce się obrazić to powód zawsze się znajdzie Roane chciałam się odnieść jeszcze to Twoich wczorajszych wypowiedzi odnośnie działań antykoncepcyjnych i klauzuli sumienia dla lekarzy (wybacz, wcięło mi posty). Nie chcę się wdawać w światopoglądowe dyskusje, w końcu to wątek dla mam, ale jestem chrześcijanką i dla mnie zarówno tabletki anty jak i wkładki są niedopuszczalne moralnie, właśnie ze względu na możliwe działanie wczesnoporonne (czyli - jeśli dojdzie do zapłodnienia hamują zdolność endometrium do odżywiania zarodka i utrudniają/uniemożliwiają jego zagnieżdżenie się w macicy. A ten rozwijający się zarodek to człowiek.) Taki jest mój sposób myślenia i rozumiem, że można myśleć inaczej, ale szanujmy swoje poglądy. A odnośnie klauzuli sumienia - nie wyobrażam sobie sytuacji, by ktoś zmuszał mnie w pracy (pod groźbą jej utraty) do działań nieakceptowanych przeze mnie etycznie. Taka klauzula jest potrzebna. gosia261282 zdolniacha z Twojej córki! pogratuluj jej też od nas! Zasłużyła na duże brawa
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-12-16 o 17:55 |
|||
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie, że ona nie ma ULUBIONEGO ani tuszu do rzęs, ani perfum, ani nic?? Bo nie kupuje, nie ma jak testować... No nic, ja za to testowalam w nadmiarze, cos jej dobiore ![]() Tak jeszcze rozkminiam, bo niestety w nadmiarze mam bardzo dobrej jakości kosmetyki, które mi mi przypasowaly, chciałam oddać siostrze, ale przecież nawet kontaktu nie mamy zastanawiam się czy szwagierka by nie zechciala, dodatkowo oczywiście...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

coś mega kobiecego i zbędnego, ale uwielbianego przez babki 
a jest w koncu nauczycielka, wychodzi do młodzieży, przygotowuje ich do matury.. no nie wiem, też mi się czuje, że choć w dobrej wierze odeslabe, ale sprawiloby to przykrość..myślę, że ona chciała sie odwdzięczyć za tą kasę za łóżeczko....
Też najpierw pomyślałam, że mogłabyś kupić coś jej dzieciakom, ale faktycznie dzieci częściej dostają prezenty
) albo jakiś zestaw lepszych kremów 

nutella w spraju, można nosić przy sobie 24/7, w kieszeni 
Na początku powiem, że bardzo mi się podobają dzieciowe kąciki Mezagi i Demonyianioły - świetnie to zrobiłyście Dziewczyny, jest klimat!