|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
My jutro po wizytach jedziemy kupić jakąś choinkę w doniczce. Młoda będzie miała niespodziankę jak wróci z przedszkola. |
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Hej,
Ledwo żyję... Miałam dziś glukozę Tragedia... Ok 6 godzin nic nie jadłamNajpierw miałam pobraną krew na czczo, godzinę miałam miałam czekać okazało się że system nie działa i zamiast godziny wyszły dwie czekania na wynik. Wyszło nie bardzo. Pani zrobiła mi glukozę i nie pozwoliła dodać cytryny No ale jakoś to wypiłam, jak się pije nie jest źle gorzej później, odbijało mi się i miałam wrażenie, że zwymiotuję, no ale dałam radę. Także wygłodziłam się dziś masakrycznie. Tragiczne dni przechodzą. Jutro jeszcze do szkoły muszę jechać...No ale też z dobrych rzeczy to moje dziecko od soboty regularnir "wali" w mój brzuch Dziś mija nam połowa ![]() I odebrałam dzis robota kuchennego
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękowac ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ja dziś była zrobić mocz i morfo na jutrzejsza wizytę, chyba mam niedokrwistość czy anemię, jak to zwał, bo RBC i HCT poniżej normy HGB tez nie wysoka - 7,6, a norma zaczyna sie od 7,5
|
||
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie nadrabiam - nie mam siły. Wstaliśmy dzisiaj o 8.45 zjedliśmy śniadanie i pojechaliśmy do teściowej.. Wróciliśmy przed 14, i od razu musiałam zrobić pranie - 4 pralki Musiałam posprzątać, w piecu zapalić.. Zakupy zrobić, i tak zeszło do teraz Jeszcze mnie głowa rozbolała teraz na dodatek Słuchajcie, dzwoniłam rano do MAXMEDU - chciałam zrobić prywatnie USG, przed świętami, żeby dowiedzieć się kto siedzi w brzuszku - odmówiono mi Powód ? Bo się nie leczę u tego lekarza.. Kogoś takie coś spotkało ? ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- asia27100 - jak po wizycie ?
|
|
|
|
#635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
puki co zostajemy tu,mąż w rozjazdach,tyle dobrze że jest często w domu... my wynajmujemy mieszkanie,bo w kredyt pakować się na tyle lat to porażka... Cytat:
Dziewczyny odebrałam dziś wyniki moczu,i wyszło mi że mam liczne bakterie.Czy to możliwe że przez to że robiłam badania jak miałam okropny katar?
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Zakochałam się!!!
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
JJJustynAAA - fajna fryzurka - ale ja nie dam sobie więcej dać cieniować włosów, schodzenie do jednej długości koszmar
![]() Pallas Ril - pochwal się tymi pierniczkami ![]() Myska0 - jak główka ? Mnie też coś pobolewa dzisiaj - może coś z ciśnieniem ? ![]() VwVampirka - fajna mała choinka - ;-) (Ja się pochwalę swoją, dopiero w święta - bo u nas ubieramy w wigilie - taka tradycja )niegrzeczna88 - juz na piatek dla meza! A co z małą ? meniaa94 - po burzy, zawsze wychodzi słońce Gosiiaczek - Twoja choinka też jest bardzo fajna ![]() Nadrobiłam troszeczkę, teraz zaczyna się mój serial - PIERWSZA MIŁOŚĆ, a jeszcze mam iść smażyć frytki No i cola do tego
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wejscia na samolot nie ominelam, ale wiem, że infekcja sobie już poszła, szyjka zamknięta. i miałam pierwszy raz usg przez brzuch znów było: łoooooł.... macica wysoko, już pod pępek! i 17 tc, więc dogonilismy kalendarz z maluchem ![]() pierwszy raz słuchałam bicia serca (wczesniej tylko je widzialam). i wiem w koncu gdzie maluch może sie znajdowac. oznacza to, że moze faktycznie czasem mnie smyrnie ![]() przypomnialam sie o płci, miział mi tam i miział.... no i cos tam cały czas miedzy nogami sie pokazywało. wiec prawdopodobnie chłopak, ale na połówkowym mam potwierdzic, czy to nie pepowina tam sie zakradła. na razie dziecko mam na przedniej scianie macicy aaaa i mam sie zapisac na prenatalne/połówkowe. a normalna wizyte mam 9 stycznia (niki )
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po serialu i frytkach
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Asia gratulacje udanej wizyty
niech maleństwo dalej tak się rozciąga w brzuszku! No i po cichu niebieskie gratulacje, tak nieoficjalnie, ale ale ![]()
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
nie bede dziękować, a gosie ochrzanie, bo mi sie frytek zachcialo
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asia,
za wizytę! Dobrze, że wszystko ok
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną chodzi kanapka drwala!!
Myślę o niej średnio 20 razy dziennie i myślę, że gdyby tylko miała nóżki to naprawdę by za mną chodziła
|
#644 | |||
|
Zakorzenienie
|
A wogle, to wzięłam się za spodnie ciążowe, te na które tak narzekałam jak kupiłam, że wiszą... zaczęłam się im przyglądać, żeby je trochę zwęzić i odkryłam, że mają w pasie wszytą taką gumkę z dziurkami i guziczki... i tym oto cudownym sposobem spodnie są na mnie dobre bez żadnych przeróbek
a już dawno mogłam w nich chodzić ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
My z Tż byliśmy w McD w sobotę przed zakupami (by nie robić ich na głodniaka). A taka jest syta, że ledwo ją wcisnęłam. A do niej wzięłam sobie ziemniaczki z sosem śmietanowym. Też pycha ![]() Teraz ja też chcę...
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona na giełdzie u Nas ... ale to jest to samo co w sklepach
![]() Vampirka no mój też ulubiony ... tylko szkoda,że wychodzi to dopiero z czasem,a nie na początku ... dosłownie nie wiem momentami co myśleć . A jak byś traktowała hm ... kamerki erotyczne online ? Jakby Twój facet na tym siedział ? gosius nie zawsze te słońce wychodzi niestety .... po prostu cholernie nie toleruję kłamstwa.
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My to jednak jesteśmy budyniowate, nie ma co moje takich guziczków nie mają do regulacji a szkoda ![]() Jadłam, ale w zeszłych sezonach, jest BOSKA Podziwiam, ja z reguły mieściłam kanapkę i tyle, ziemniaczki pożerałam już jedynie wzrokiem No właśnie, a teraz są łódeczki czy kratofelki? Raz wzięłam w zestawie do tego colę i tak się zapchałam gazem, że nie dałam rady dokończyć kanapki, myślałam, że się nad nią popłaczę
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też Ja serial też oglądam, frytkami bym nie pogardziła Wróciłam z pracy, zwolnienie zawiezione i wróżą mi tak jak kasiab chłopaków
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Naczytałam sie o tych bakteriach w moczu i znowu sie stresuje,wizyta dopiero jutro o 15.00-16.00
teraz zastanawiam sie czy przeziębienie jest skutkiem bakteri czy cos innego... ;(;(
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi wszyscy na około dziewczynkę Zbrzydłam przeokropnie podobno Takie to miłe słowa usłyszałam w szkole
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na przedniej, to smyranie będziesz czuć |
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() narobiłaś mi smaka....
|
||
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co on się obnażał czy te panie ? Menia a ile lat ma Twój TŻ? Może jeszcze się nie wyszumiał Mój po imprezach chodził z kolegami, ale jak go brałam, to mówił mi, że prawiczek, bo nie miał wcześniej nawet dziewczyny, hmm.... wierzyć czy nie, ale na porządnego wyglądał, natomiast koledzy to jakby przeciwny biegun w tych sprawach, z jednym z resztą chodziłam do lo i studiowałam, więc opinię mam |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężowi nic nie mówiłam, bo nie chcę, żeby się napalił On by skakał z radości Od początku mówi, że będzie Karolek
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopochwowo mam juz luteine wiec mam nadzieje ze jak co da mi coś innego.... kurcze oby to nie było nic groznego dla dzidzi
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w spodniach ciążowych po siostrze chodzę już od dwóch tygodni.. Też na początku mi trochę wisiały tak z przodu, na kroku. Przyzwyczaiłam się, bo są mega wygodne. Nic mnie nie gniecie w brzuchu i cieplutko mi w brzuch dzięki pasowi ciążowemu ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, podczytywałam Was jak zawsze na komórce, ale dzisiaj nawet nie miałam czasu, żeby coś napisać. Mąż dopiero przyjechał z pracy, niedługo kąpiemy małą.
Za równo tydzień wizyta nawet mam sny adekwatne raz mi się śniło, ze pojechałam a tam nie było mojego lekarza tylko jakiś młody doktorek i mój mu zostawił kartkę, że ma mi podać płeć dziecka.. no dobra, patrzy patrzy i mówi, że chyba chłopak.. ja sobie myślę, że jak chyba, co on gada, że mu nie wierzę i że poczekam na następną wizytę jak już będzie mój gin. No i wchodzę do swojego, a on mówi: no proszę, dziewczynka na 100% ciekawe czy będzie proroczy sen ![]() Ilkas co do kubeczków, to ja testowałam z 10 różnych, bo Hania nie chciała pić na początku z niczego i soki dostawała z butli wiem wiem, niedobre to na zęby, ale wolałam żeby cokolwiek wypiła niż cały dzień na sucho. Zaczęła sobie radzić faktycznie na początku najlepiej z niekapkiem z miękkim ustnikiem, a teraz najlepiej pije z tego kubeczka co już dziewczyny pokazywały: lovi 360 woda się lała bokami i to nie chodzi nawet o kwestię nieumiejętnego picia, tylko o konstrukcję chyba, bo moja bratanica 2,5 letnia też cała mokra chodzi jak jej daję w tym pić ![]() A Ilkas teraz mi się przypomniało. Jest jeszcze coś takiego jak doidy cup czy jakoś tak i to jest normalny kubek tylko wyprofilowany jakoś dla dzieci… nie wiem dokładnie popatrz sobie w necie, może Cię zaciekawi Light Limara to super, że mogłaś podejrzeć maluszka Vampirko, śliczna choineczka Pallas, ja się zgadzam co do USG 3d, że to bajer tylko Świetna kurteczka oj coś czuję, że Twoja Hanula to będzie strojnisia Lolitka, mam ogromną nadzieję, że Wam się uda z tym mieszkaniem Martuszka, to oby coś ruszyło Justyna, czekam na foto nowej fryzury ![]() Nikii kochana trzymam kciuki za Oskara, oby dzisiejsza noc była lepsza Madziula to powiedz o tej szyjce, że się martwisz, bo w 1 ciąży była taka sytuacja, chyba powinni Ci sprawdzić jak się sytuacja przedstawia bez proszenia, no w końcu to ich obowiązek, nie? ![]() KasiaB, glukozę masz za sobą, żyjesz, to najważniejsze i gratulacje za regularne ruchy dzidzi Asia27100 cieszę się, że wizyta dobrze i u Ciebie i u dzidzi ![]() Posty o jedzeniu omijam szerokim łukiem Ja sobie rano jeszcze jak Hania spała wciągnęłam nic innego jak pierwszy odcinek GoT |
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, tak sobie myślę, że ja to w sumie nic nie wiem. Nie wiem gdzie znajduje się obecnie maluszek, tyle co wiem, gdzie sprzęt był przykładany na usg, nie wiem gdzie macica.. Muszę się koniecznie o wszystko wypytać w sobotę |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie - za smaka na frytki
![]() I po serialu... Słaby odcinek
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
A mi smak na frytki pozostał...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Tragedia... Ok 6 godzin nic nie jadłam
No ale jakoś to wypiłam, jak się pije nie jest źle gorzej później, odbijało mi się i miałam wrażenie, że zwymiotuję, no ale dałam radę. Także wygłodziłam się dziś masakrycznie. Tragiczne dni przechodzą. Jutro jeszcze do szkoły muszę jechać...
kupilam ja w Liroy Merlin czy jak sie to tam pisze ale wiem ze sa bo widzialam w tym roku tez
HGB tez nie wysoka - 7,6, a norma zaczyna sie od 7,5
Musiałam posprzątać, w piecu zapalić.. Zakupy zrobić, i tak zeszło do teraz
Jeszcze mnie głowa rozbolała teraz na dodatek
Kogoś takie coś spotkało ?
na swieta nie robimy sobie prezentow z mezem tylko odkladalismy pieniazki by wynajac samochod na 3 dni na swiata bo przerazala mnie ta podroz busem z prezentami i torbami i ja z brzuszkiem ten tłum nikt na nikogo nie patrzy tylko by sie zmiescic wiec nas prezen to samochod 3 dniowy
juz na piatek dla meza!
No i cola do tego 

niech maleństwo dalej tak się rozciąga w brzuszku! 

Myślę o niej średnio 20 razy dziennie i myślę, że gdyby tylko miała nóżki to naprawdę by za mną chodziła

woda się lała bokami i to nie chodzi nawet o kwestię nieumiejętnego picia, tylko o konstrukcję chyba, bo moja bratanica 2,5 letnia też cała mokra chodzi jak jej daję w tym pić
popatrz sobie w necie, może Cię zaciekawi