|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Taki neutralny. Cytat:
Ale większości się jeszcze nie spieszy, i nawet o tym nie myśli. Chociaż kilka boi się że "zapatrzy" się na Zuzę.. Pisałyście wcześniej o metodach antykoncepcji. My zdecydujemy się chyba na tabletki. Ta ciąża była przez rok, wystarana, oczekiwana.. bo być może jest... ostatnią. Inna kwestia, to kwestia finansowa. Następne dziecko, o ile będzie... góra za 4 lata, jak "dorobimy" się czegoś swojego.Zastrzyków czy wkładki obawiałabym się, o jakieś powikłania czy coś.. Być może przesadzam
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie konsumuję domowy pasztet mojej mamy z domową żurawiną teściowej
PYCHA!!!
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
A... i Gosia gratulacje dla Córki!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie blastocysta (bo na takim etapie dochodzi do obumarcia zarodków, ktore nie są w stanie się zagnieździć) człowiekiem nie jest. W ramach ciekawostki - na przykład dla św. Tomasza z Akwinu też nie była ![]() I o ile rozumiem, że lekarz powinien mieć absolutne prawo odmówić wykonania aborcji, to jednak nie zgadzam się z tym, że aptekarz może nie wydać recepty na spiralę czy środki typu Postinor.
|
|
#2526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam- od 2 h jestem już po pracy i wrócę do niej pewnie za kilka miesięcy. Koniec z robotą na razie
tera bede matka polka
|
|
#2528 |
|
Gang Iren
|
Kurcze faktycznie nie jest kolorowo. Hmmm nie wiem jak jest u was. W Anglii myślę,że byłoby im lepiej niż w Polsce,bo nawet jeśli ona by tylko pracowała,to już należą się dodatki na dzieci,na mieszkanie itd. Wiadomo,że to nie kokosy,ale np teraz też spodziewamy się trzeciego dziecka,ja od roku już nie mam dochodów,więc jest tylko pensja męża no ale starcza tych pieniędzy na to co potrzebujemy i na jakieś drobne przyjemności. A do tego spłacamy kredyt i raty. To raczej po tż,ja z matmy byłam kiepska ![]() Ale chyba dzieci biorą wszystko co najlepsze z rodziców,bo Wiki dobrze sobie radzi też z humanistycznymi przedmiotami,lubi czytać,pisze dobre wypracowania. Teraz mieli testy z gramatyki i też super jej poszło. No i uwielbia sport. Wychodzi na to,że mam idealne dziecko. Tylko nie mówcie,że mam jakieś odpieluszkowe zapalenie,że tak piszę ![]() I dzięki za wszystkie gratulacje. Jestem z niej bardzo dumna
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie zamieniłabym go na żadnego innego. Dlaczego chcesz pliki w pdfie?
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam kindle paperwhite i jestem bardzo zadowolona, ale to oczywiście rzecz gustu. Można spokojnie przekonwertować książkę z .pdf, są programy w necie dostępne. A czy do .pdf to nie mam pojęcia.
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-12-16 o 18:14 |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Wam cos opowiem: poszłam do sklepu po małe zakupy- sklep obok domu (takie delikatesy) gdzie wszystkie sprzedające znam od lat i one znają mnie. Stoję w kolejce do wędlin, mam kurtkę rozpiętą bo ciepło w sklepie, przede mną jakieś 5 osób. Podchodzi do mnie dziewczyna i mówi "dzień dobry co podać" no to ja jej mówię, że jeszcze nie ja że przede mną są osoby a ona do mnie "no ale pani jest w ciąży- proszę do przodu", noto ja mówię, że dziękuję ale mogę poczekać a ona do mnie "nie, nie nie musi pani czekać". Tak mi się miło zrobiło, taka fajna ta dziewczynka
podziękowałam jej oczywiście serdecznie
|
|
#2532 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Raczej nie myślę o wyglądzie a o tym że jak się taka wielka dzieciątkiem zajmę
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo myślałam, a jestem laikiem, że Kindle jest marką amazon i wszystkie e-booki muszę mieć z amazon? A zalezy mi na polskich tytułach oczywiście... Możecie się śmiać, ale podpowiedzcie, bo ja dostanę ten czytnik, ale pewnie dokładnie ten, ktory wskaze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejechałam jeden przystanek i jakaś kobieta stojąca przede mną na całe gardło stwierdziła: "Tutaj stoi pani w ciąży, proszę ustąpić miejsca". I nagle wszystkie okoliczne siedzenia się zwolniły ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Wszystkie ebooki możesz tam sobie wgrać. Konwertowanie jest dziecinnie proste. Tylko tyle, że jak kupisz z amazonu to plik sam Ci "wskakuje" na kindla, a jeśli wgrywasz coś innego, to musisz z pomocą kabelka. No ale nie jest to wielka niedogodność.
|
|
#2535 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszczę, mi jeszcze nikt miejsca nie ustąpił tylko się pchają jak takie dzikusy.....wczoraj w Auchanie patrze kasa dla kobiet w ciąży, no to mówie do męża idź zobacz czy kasa czynna a ja popilnuje kolejki, przychodzi smieje się i mówi ze dwie emerytki się rozpakowują na taśmie
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze jutro mam egzamin, w środę idę się oficjalnie pożegnać, a od czwartku tylko leżę, pachnę i robię pierniczki
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem nie planuję rocznego macierzyńskiego- chciałabym tak około września wrócić do pracy no ale rzeczywistość zweryfikuje wszystko
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sklepach stoję w kolejkach normalnie, bo nie są zbyt długie i wychodzę z założenia, że jak spędziłam godzinę w sklepie to mogę spędzić 2 minuty w kolejce. Ale dosłownie na palcach jednej ręki mogę policzyć sytuacje, kiedy w komunikacji miejskiej ktoś by mi nie ustąpił miejsca (począwszy od powiedzmy 6 miesiąca).
|
|
#2542 | ||
|
Rozeznanie
|
gratulacje!!
zdolniacha ![]() Cytat:
tak jak mi ktos kiedys powiedzial: z rodzina to sie dobrze tylko na zdjeciach wychodzi. Choc do konca sie z tym nie zgadzam i mam nadzieje, nigdy nie zgodze, to jednak cos w tym jest (mimo, ze szwagierka to tez rodzina, ale jednak... tacy ludzie pozwalaja odzyskac wiare w dobroc i bezinteresownosc)Cytat:
A aptekarz nie wydajacy postinoru, to juz w ogole przegiecie i jak o tym pierwszy raz uslyszalam to myslalam ze mnie cos trafi!!! w takich momentach ciesze sie ze nie mieszkam w Pl. We Fr te tabletki mozna kupic bez recepty.
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że uważam, że lekarz ma prawo odmówić wykonania aborcji, jednocześnie wskazując innego, który ją wykona.
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2545 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jeżeli to ona głównie opiekuje się dziećmi i jeżeli mają wanne to jakiś zestaw do wanny 0 kulki musujące/ płyny itp żeby się chociaż tam zrelaksować mogła.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2547 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Parę miesięcy temu TŻ i ja zmienialiśmy warunki swojej polisy, a że agentka to jego znajoma, to z kwadransowej kawki na podpisanie papierów zrobiła sie kilkugodzinna rozmowa Ta agentka, bardzo fajna kobita, po 50-tce, powiedziała nam, że jeśli ktoś prze 50-tką nie ubezpieczny się polisą bezterminową, to po 50-tce już nikt mu polisy nie sprzeda, bo ryzyko tego, ze pieniądze trzeba bedzie wypłacić zanim firma zarobi odpowiednio dużo, jest zbyt wielkie. Więc on nawet jakby chciał, to polisy nie kupi.Pozatym, na polisę też musiałby płacić, a skoro mają aż tak cienką sytuację, to nawet te 200 zł miesięcznie na składkę może być dla nich nieosiągalne. Cytat:
Klauzula sumienia godzi w świeckość i neutralność państwa. Mamy państwową, publiczna służbę zdrowia, która jest utrzymywana za nasze wspólne pieniądze. Nie rozumiem dlaczego za moje podatki są faworyzowane prywatne poglady religijne jakiejś grupy zawodowej, i jakim prawem za moje podatki mogą członkowie tejże grupy odmówić wykonania pewnych zabiegów medycznych, bo klauzula sumienia. To jest dopiero niesprawiedliwe, kiedy ktoś może zwyczajnie odmówić wykonywania swojej pracy, bo "poglądy mu nie pozwalają". A gdzie godność tych kobiet, które zabiegu aborcji potrzebują, bo ciąża zagraża ich życiu, albo które zostały zgwałcone? Muszą się tułać od lekarza do lekarza, zwielokrotniając swoje upokorzenia i cierpnienia, bo klauzula sumienia. Coś takiego nie powinno mieć miejsca w świeckim państwie. Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam, próbuję w miarę delikatnie ujmować swoje myśli. Standardowo bardzo staram się nie być wojującą ateistką, ale akurat klauzula sumienia sprawia że para wali mi z uszu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak w ogole, to kolejny skurcz mnie wlasnie zlapal - trenuje ta moja macica przed porodem
|
|
#2549 |
|
Gang Iren
|
Właśnie ładowałam pralkę do włączenia na rano i całe szczęście,ze spostrzegłam,że w pralce jest resorak i mała książeczka
|
#2550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Też najpierw pomyślałam, że mogłabyś kupić coś jej dzieciakom, ale faktycznie dzieci częściej dostają prezenty
) albo jakiś zestaw lepszych kremów
Ale większości się jeszcze nie spieszy, i nawet o tym nie myśli.
góra za 4 lata, jak "dorobimy" się czegoś swojego.
PYCHA!!!
16.06.2012 
To z dopiską "w podziękowaniu za użyczenie prześlicznych ubranek" 

tak jak mi ktos kiedys powiedzial: z rodzina to sie dobrze tylko na zdjeciach wychodzi. Choc do konca sie z tym nie zgadzam i mam nadzieje, nigdy nie zgodze, to jednak cos w tym jest (mimo, ze szwagierka to tez rodzina, ale jednak... tacy ludzie pozwalaja odzyskac wiare w dobroc i bezinteresownosc)