|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
![]() a tak serio, to oni dobrali tę paletę tak, że trudno w nią nie trafić ![]() Cytat:
większość grupy jest tak ubrana, tylko jedna dziewczyna przychodzi w sukience i szpilkach. K. namawia mnie na założenie moich ślubnych (jak to on mówi: "tych ładnych takich z kokardką" ), ale póki co się nie odważę. Gdy tańczymy walca, depcze mnie średnio co czwarty krok ![]() Cytat:
niestety, u nich taki welonik do łopatek kosztuje 250-300 zł. Może uśmiechnę się i dostanę gratis podobno zazwyczaj dodają coś z dodatków.Na ebay zamówiłam dwumetrowy welon z Chin z koronką o trochę podobnym wzorze. Kosztował 25 złotych (!), więc nawet, jeśli coś będzie z nim nie tak, nie będzie mi bardzo szkoda. Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Witam nowe PM'ki Wenedka i inne dziewczyny co mają mężów z UK (nie było mnie chwilę i mogłam przegapić). Dzisiaj próbowałam moim zagranicznym gościom wytłumaczyć o co chodzi z poprawinami i niektórymi zwyczajami i znalazłam przewodnik po polskim weselu pisany przez Anglika http://polandian.wordpress.com/2009/...urvival-guide/ czasami mam wrażenie, że autor był trochę przerażony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
skąd ją masz ;] |
||
|
|
|
#3453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moja w kolorze AB. Bransoletka http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-br10.htmli kolczyki http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...ystal-805-/985 tylko, ze w kolorze AB Cytat:
Cytat:
Bylismy dzis na spotkaniuz ksiedzem i za jednym zamachem mamy date, godzine (13.30) i podpisany protokol!!! Tym sposobem mamy z glowy naciezsze rzeczy. Msza bedzie w dwoch jezykach i przysiega rowniez : ![]() Teraz tylko kurs i ustalenie porzadku mszy, czytan, muzyki itp. Spowiedz jest doradzana ale nie konieczna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
A i jeszcze ksiadz nam powiedzial, ze jest oplata stala za slub, 135euro, przelew na konto, w tym jest oczywiscie masza, elktryka, organista itp. |
||||
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt bardzo podobne szczegolnie kolczyki, ale ja nie mam tylko opalizujacych kamyczkow :p
a juz sie balam, ze mam dziwny gust i nikt nie wezmie podobnych, a Ty ciach masz podobne :p ale to dobrze, ciesze sie bo na poacztku myslalam, ze jest za skromna, ale przeszlo mi juz takie myslenie :P
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jeszcze jej nie widzialam na zywo. zobacze za dwa dni jak bede w PL
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
To widze nie tylko ja tak mam, fakt widzialam ją chwile na zywo, bo TZ mi kupil ją w prezencie, bo chcialam na gwiezke. Ale znajac siebie, moge kupic jeszcze inna i w innej pojde, ale to sie zobaczy, bo chce miec kwiata we wlosach, wiec nie moge wszystkim blyszczec jak choinka
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak suknia bogata to niestety trzeba postawić na skromność Wysyłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez olena90 Czas edycji: 2013-12-17 o 00:08 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Wtajemniczenie
|
zamowilam dzisiaj welon
z racji zr jest robiony na zamowienie musze tydzien poczekac az przyjdzie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super gratulacje !! Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3460 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pochwal się jak przyjdzie ![]() Cytat:
Też czekam na foto
|
|||||
|
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez myślę, ze ślub to ślub i będę wyglądać jak mi się podoba, już chyba minęły czasy, ze na cywilny szlo się spódnicy czy spodniach na kant i żakiecie
znalazłam i wybrałam sobie suknie
|
|
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
Cherry_24
enzunio bardzo mi przykro z powodu pieska-sama przez to przechodziłam 2 lata temu,ciesze się że już czujesz się troszkę lepiej,mam nadzieję że i dziadek dojdzie do siebie,jeszcze raz bardzo współczuje My wczoraj ostatni raz byliśmy w poradni-tak więc i nauki i poradnie mamy zaliczone |
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa )) ja o 15.00 )
|
|
#3464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mojej czerwieni nie ma ![]() Cytat:
Opiumalfa gratuluję zaklepania daty, godziny, wszystkiego ![]() U nas mały przestój, będę szukać krawatu i muchy dla TŻta
|
|
#3465 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
faktycznie poradnia jest taka straszna? Ad rem i krawat i mucha? ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
enzunio w poradni,aż tak źle nie jest-ale te dwa spotkania grupowe były takie sobie...wczoraj mieliśmy indywidualne i było całkiem całkiem-nawet lekko mnie zainteresowało-trochę ją wypytałam bo na poprzednich spotkaniach tego nie ogarnęłam-modliłam się by nie parsknąć śmiechem-ona lekko nawiedzona była i jak zaczęła mówić o sprawdzaniu szyjki
Wiem jak ta sytuacja boli i Ciebie i Twojego dziadka-człowiek się przywiązuje i to bardzo sama mam aktualnie i psa i kota i chociaż czasami doprowadzają mnie do szewskiej pasji nie wyobrażam sobie by ich nie było...w ciągu swojego życia straciłam już i psa i kota i kiedy o nich myśle łzy same cisną się do oczu..Będę trzymać w weekend kciuki za Ciebie i dziadka |
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uspokoiłyście mnie trochę Ja w salonie też mierzyłam blisko 3-metrowy, ale jakoś wczoraj się przestraszyłam, że może jednak będzie zbyt długi. Mam nadzieję, ze szybko mi przyjdzie to cyknę wam fotkę ![]() Enzunio współczuję straty zwierzaka Co do rezerwacji terminu w kościele: my nie płaciliśmy nic, ofiarę za mszę damy przy załatwianiu reszty formalności przed samym ślubem.
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
TŻ nie potrafi zdecydować, więc dostanie jedno i drugie
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
|
|
#3469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3470 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moja suknia: http://www.galasuknieslubne.pl/charmi.php na żywo wygląda tak, że ten wierzchni materiał jest z takiego błyszczącego tiulu, jakby organza. Grochy bardzo rzucają się w oczy. Nie chcę zdobionej tasiemki żeby nie przesadzić. Te które znalazłam w necie i sa w miarę ok, kosztują ok 200-300 zł a dla mnie to za dużo jak na wstążkę. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Piękna suknia Cytat:
biedna psina, taka młoda...Ja chodzę ubrana normalnie, jak do pracy. Ubierz się tak żeby było Ci wygodnie i nic nie krępowało ruchów. Ja chodzę w jeansach, t-shircie i marynarce. Jak się zgrzeję to zostaję w samym t-shircie.
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Opium, gratulacje zaklepania daty
bransoletka bardzo ładna ezunio poradnia wcale nie jest straszna ![]() 7,5 lat bycia razem dziś świętujemy z TŻ
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !
Mój Tż przyleciał w końcu mam go dla siebie ![]() Wczoraj bylismy u Księdza zerezerwowalismy godzinę 15 ! i najważniejsze pojechaliśmy do Krakowa do Poradni na Salwatorze - nasze spotkanie trwało 3 minuty i mamy 3 pieczątki . Poradnia bezpłatna ale z tej radości zostawiliśmy datek Mega mnie to cieszy bo nie usmiechało mi sie siedzieć na tych spotkaniach teraz jeszcze tylko ten dzien skupienia i mamy wszytsko
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Ooo jaka piękna rocznica! Gratulacje!
![]() Cytat:
U nas dni skupienia sa już w ramach poradni, więc razem z tym certyfikatem dostaliśmy przepustkę do ślubu
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
enzunio bardzo mi przykro z powodu utraty zwierzaczka, znam ten ból ![]() Wczoraj widziałam ładne buty, białe lakierowane. No ale przecież nie kupię butów jak nie wiem jaką będę miała suknię ![]() W końcu przekonałam Tż, że już najwyższy czas jechać do księdza, więc na początku stycznia się wybierzemy.Uparciuch najchętniej by poszedł miesiąc przed ślubem |
|||
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnie kilka dni a tu już tyyyyyle nadrabiania jako, że zaraz zaczynam się ogarniać do pracy to niestety nie dam rady nadrobić o czym pisałyście ![]() ale powiem tyle, że za 1 miesiąc i 1 tydzień będzie nasz dzień o tej h to będę piła kawę ze świadkową i zbierała się do koleżanki na fryzurę i makijaż
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3477 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja na tańce chodzę w dżinsach, i adidasach mimo, że na co dzień biegam w obcasach to nie jestem w stanie przez 1,5 godziny w nich uczyć się nowych kroków ![]() Cytat:
![]() gratulacje Cytat:
Witam nowe PMki |
|||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj odbiorę od mamy mój sweterek ślubny bo zmieniała guziczki na perełki
jutro mam wolne to może kupię kilka róż w takich odcieniach jakie bym chciała, wezmę sweterek i pojadę na przymiarkę jak w ogóle wyglądam w takich kolorach i jak to będzie wyglądała w całości
|
|
#3479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja jestem strasznie przywiązana do mojej suczki, gdyby coś jej się teraz stało, nie wyobrażam sobie tego a ma juz 11 lat
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Cherry Ja także mam ślub w odcieniach fioletu i lawendy
![]() Gornek co do bierzmowania to ślub kościelny można brać nawet z osobą niewierzącą tylko deklaruje się że pozwoli wychować dzieci na katolików Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

większość grupy jest tak ubrana, tylko jedna dziewczyna przychodzi w sukience i szpilkach. 

Witam nowe PM'ki
aż mi sie coś robi jak sobie o tym pomyśle
Bo tak, to bez problemu na miejscu dobierasz i kupujesz w cenie takiej, jak na necie.

niektóre dziewczyny ubierają nawet sukienki. ładnie to wygląda w tańcu, ale mi się nie chce specjalnie stroić 

bardzo mi przykro z powodu pieska-sama przez to przechodziłam 2 lata temu,ciesze się że już czujesz się troszkę lepiej,mam nadzieję że i dziadek dojdzie do siebie,jeszcze raz bardzo współczuje
To już drugi piesek w tym roku (i trzeci odkąd jestem z Wami na wątku)
jako, że zaraz zaczynam się ogarniać do pracy to niestety nie dam rady nadrobić o czym pisałyście
a ma juz 11 lat