Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 22:56   #3451
Elrosa
Zadomowienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...wedlug-pantone Ja się łapie na modne kolory a Wy ??
Ha, oba moje kolory (pomarańcz i niebieski) są modne
a tak serio, to oni dobrali tę paletę tak, że trudno w nią nie trafić

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Czy ktoś co mam założyć na jutro na zajęcia z tańca?? Mam wziąć buty na obcasie, ale o reszcie nic nie mówił
Ja na swoje zajęcia chodzę w dżinsach i tenisówkach większość grupy jest tak ubrana, tylko jedna dziewczyna przychodzi w sukience i szpilkach.
K. namawia mnie na założenie moich ślubnych (jak to on mówi: "tych ładnych takich z kokardką" ), ale póki co się nie odważę. Gdy tańczymy walca, depcze mnie średnio co czwarty krok

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że największy prblem z welonem koronkowym i suknią kronkową jest taki, że jako tako te koronki powinny do siebie pasować.
Mam sukienkę z koronkową górą i panie w salonie obiecały mi obszyć tą samą welon niestety, u nich taki welonik do łopatek kosztuje 250-300 zł. Może uśmiechnę się i dostanę gratis podobno zazwyczaj dodają coś z dodatków.
Na ebay zamówiłam dwumetrowy welon z Chin z koronką o trochę podobnym wzorze. Kosztował 25 złotych (!), więc nawet, jeśli coś będzie z nim nie tak, nie będzie mi bardzo szkoda. Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie
Stary 2013-12-16, 23:20   #3452
Kate Noir
Zakorzenienie

hej Witam nowe PM'ki

Wenedka i inne dziewczyny co mają mężów z UK (nie było mnie chwilę i mogłam przegapić). Dzisiaj próbowałam moim zagranicznym gościom wytłumaczyć o co chodzi z poprawinami i niektórymi zwyczajami i znalazłam przewodnik po polskim weselu pisany przez Anglika http://polandian.wordpress.com/2009/...urvival-guide/ czasami mam wrażenie, że autor był trochę przerażony

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
to jest masakra.. najchętniej oddałabym planowanie w czyjeś ręce.. zaproszenia wstązki itp aż mi sie coś robi jak sobie o tym pomyśle
o to tak jak ja! Tylko, że ja bym mówiła co chcę, a ktoś by to wszystko wykonywał i załatwiał

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Lemon dlaczego niby przesadziłaś z tymi trzema metrami ? według mnie to piękna długość
trzy metry to wręcz idealna długość

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja sukienka wygląda tak To model 1387 z firmy Duber. Zapłaciłam za nią 1500 zł. Zastanawiam się tylko jakie dodatki. Marzą mi się brokatowe buty ale nie wiem w jakim kolorze. No i welon czy bez?
skąd ją masz ;]
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:37   #3453
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
To gratuluje, ja za tydzien bede u swojej ftyzjerki wiec zapytam sie czy ma juz zapisy na przyszly rok, tak samo kosmetyczka.
Ja niestety nie mam weolonu gratis, ale w marcu ide na poprawki to moze tam cos znajde

P.S. Mam taka bizuterie do slubu http://img16.allegroimg.pl/photos/or.../64/3748186443 bransoletka jest dosc waska, dlatego myslalam aby dokupic jakas podobna ale w odcieniu fioletu, myslicie, ze bedzie ok ?
bedziemy mialy prawie identyczna bizu! (chyba) tylko moja w kolorze AB. Bransoletka http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-br10.html
i kolczyki http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...ystal-805-/985 tylko, ze w kolorze AB

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Powodzenia w szukaniu !
Szkoda, że w salonach jest wszystko tak drogie Bo tak, to bez problemu na miejscu dobierasz i kupujesz w cenie takiej, jak na necie.
Marzenia
Dobrze, że ja mam welon gratis i nie muszę się martwić szukaniem. Dobiorę sobie na miejscu taki jak będę chcieć - długość, model. I będzie z głowy.

I muszę się pochwalić. Zaklepałam sobie dzisiaj termin u fryzjera i makijażystki U tych, których chciałam !
Ja kupuje w salonie welon 3 metrowy bo jest z tego samego tiulu co suknia.

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
sakramentalnie bez bierzmowania nie ma opcji ślubu kościelnego więc nie wiem jak to możliwe
dopytaj na pewno żeby później nie było problemu
W BE nawet bez chrztu dadza slub, a bierzmowanie nie jest wymagane.

Bylismy dzis na spotkaniuz ksiedzem i za jednym zamachem mamy date, godzine (13.30) i podpisany protokol!!! Tym sposobem mamy z glowy naciezsze rzeczy. Msza bedzie w dwoch jezykach i przysiega rowniez :

Teraz tylko kurs i ustalenie porzadku mszy, czytan, muzyki itp. Spowiedz jest doradzana ale nie konieczna

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
hej Witam nowe PM'ki

Wenedka i inne dziewczyny co mają mężów z UK (nie było mnie chwilę i mogłam przegapić). Dzisiaj próbowałam moim zagranicznym gościom wytłumaczyć o co chodzi z poprawinami i niektórymi zwyczajami i znalazłam przewodnik po polskim weselu pisany przez Anglika http://polandian.wordpress.com/2009/...urvival-guide/ czasami mam wrażenie, że autor był trochę przerażony
dzieki!!!

A i jeszcze ksiadz nam powiedzial, ze jest oplata stala za slub, 135euro, przelew na konto, w tym jest oczywiscie masza, elktryka, organista itp.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:39   #3454
gornek
Zakorzenienie

No fakt bardzo podobne szczegolnie kolczyki, ale ja nie mam tylko opalizujacych kamyczkow :p
a juz sie balam, ze mam dziwny gust i nikt nie wezmie podobnych, a Ty ciach masz podobne :p ale to dobrze, ciesze sie bo na poacztku myslalam, ze jest za skromna, ale przeszlo mi juz takie myslenie :P
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:48   #3455
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
No fakt bardzo podobne szczegolnie kolczyki, ale ja nie mam tylko opalizujacych kamyczkow :p
a juz sie balam, ze mam dziwny gust i nikt nie wezmie podobnych, a Ty ciach masz podobne :p ale to dobrze, ciesze sie bo na poacztku myslalam, ze jest za skromna, ale przeszlo mi juz takie myslenie :P
wiesz ja mam jeszcze pol roku do slubu, wszytsko sie moze zmienic no i jeszcze jej nie widzialam na zywo. zobacze za dwa dni jak bede w PL
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:58   #3456
gornek
Zakorzenienie

To widze nie tylko ja tak mam, fakt widzialam ją chwile na zywo, bo TZ mi kupil ją w prezencie, bo chcialam na gwiezke. Ale znajac siebie, moge kupic jeszcze inna i w innej pojde, ale to sie zobaczy, bo chce miec kwiata we wlosach, wiec nie moge wszystkim blyszczec jak choinka
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 00:03   #3457
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
To widze nie tylko ja tak mam, fakt widzialam ją chwile na zywo, bo TZ mi kupil ją w prezencie, bo chcialam na gwiezke. Ale znajac siebie, moge kupic jeszcze inna i w innej pojde, ale to sie zobaczy, bo chce miec kwiata we wlosach, wiec nie moge wszystkim blyszczec jak choinka
Ja jest przekonania że jak skromna sukienka to w koło głowy i na głowie może się dziać dużo...
A jak suknia bogata to niestety trzeba postawić na skromność
Wysyłane z mojego LG-E610 za pomocą Tapatalk 2

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016

Edytowane przez olena90
Czas edycji: 2013-12-17 o 00:08
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 00:24   #3458
missmalezji
Wtajemniczenie

zamowilam dzisiaj welon z racji zr jest robiony na zamowienie musze tydzien poczekac az przyjdzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 02:11   #3459
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
bedziemy mialy prawie identyczna bizu! (chyba) tylko moja w kolorze AB. Bransoletka http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-br10.html
i kolczyki http://www.arteobijou.com/pl/p/Kolcz...ystal-805-/985 tylko, ze w kolorze AB

Ja kupuje w salonie welon 3 metrowy bo jest z tego samego tiulu co suknia.

W BE nawet bez chrztu dadza slub, a bierzmowanie nie jest wymagane.

Bylismy dzis na spotkaniuz ksiedzem i za jednym zamachem mamy date, godzine (13.30) i podpisany protokol!!! Tym sposobem mamy z glowy naciezsze rzeczy. Msza bedzie w dwoch jezykach i przysiega rowniez :

Teraz tylko kurs i ustalenie porzadku mszy, czytan, muzyki itp. Spowiedz jest doradzana ale nie konieczna

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

dzieki!!!

A i jeszcze ksiadz nam powiedzial, ze jest oplata stala za slub, 135euro, przelew na konto, w tym jest oczywiscie masza, elktryka, organista itp.

super gratulacje !!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
zamowilam dzisiaj welon z racji zr jest robiony na zamowienie musze tydzien poczekac az przyjdzie.

Czekam na fotke

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-12-17, 06:34   #3460
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość

Myślę,że spokojnie możesz założyć coś wygodnego (typu dres) na początek kursu. Później jednak pomyślałabym nad jakąś sukienką by sprawdzić wygodę

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Enzunio ja na tańce chodzę w leginsach i luźnej koszulce niektóre dziewczyny ubierają nawet sukienki. ładnie to wygląda w tańcu, ale mi się nie chce specjalnie stroić w niedzielę (akurat wtedy chodzimy) zazwyczaj siedzę w domu w leginsach :P

a kto będzie wam układał choreografię? ktoś z trójmiasta?

Robert Melon, idziemy od razu na indywidualne, bo tańczyć umiemy... jako tako

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
wspolczuje... to przykre ja za kazdym razem przezywam okropnie takie straty czworonogów i zawsze becze kilka dobrych dni
już dziś lepiej... cały czas przeżywam to jak mój dziadek się rozpłakał...

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Ja na swoje zajęcia chodzę w dżinsach i tenisówkach większość grupy jest tak ubrana, tylko jedna dziewczyna przychodzi w sukience i szpilkach.
K. namawia mnie na założenie moich ślubnych (jak to on mówi: "tych ładnych takich z kokardką" ), ale póki co się nie odważę. Gdy tańczymy walca, depcze mnie średnio co czwarty krok

Mam sukienkę z koronkową górą i panie w salonie obiecały mi obszyć tą samą welon niestety, u nich taki welonik do łopatek kosztuje 250-300 zł. Może uśmiechnę się i dostanę gratis podobno zazwyczaj dodają coś z dodatków.
Na ebay zamówiłam dwumetrowy welon z Chin z koronką o trochę podobnym wzorze. Kosztował 25 złotych (!), więc nawet, jeśli coś będzie z nim nie tak, nie będzie mi bardzo szkoda. Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie

Pochwal się jak przyjdzie

Cytat:

Też czekam na foto
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:09   #3461
mama_2010
Raczkowanie

Ja tez myślę, ze ślub to ślub i będę wyglądać jak mi się podoba, już chyba minęły czasy, ze na cywilny szlo się spódnicy czy spodniach na kant i żakiecie znalazłam i wybrałam sobie suknie
mama_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:22   #3462
asia1206
Raczkowanie

Cherry_24 Przepięknie Tobie w sukni-aż nie mogłam oderwać oczu
enzunio bardzo mi przykro z powodu pieska-sama przez to przechodziłam 2 lata temu,ciesze się że już czujesz się troszkę lepiej,mam nadzieję że i dziadek dojdzie do siebie,jeszcze raz bardzo współczuje

My wczoraj ostatni raz byliśmy w poradni-tak więc i nauki i poradnie mamy zaliczone

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:26   #3463
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Uświadomiłam sobie teraz, że...

za 8 miesięcy o tej godzinie rozpocznie się moja Msza ślubna!!!

aaaa )) ja o 15.00 )
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:28   #3464
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Tak na marginesie to jestem PMką kościelną z 31 maja 2014 Mam nadzieję, że przygarniecie
Witaj

Cytat:
http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...wedlug-pantone Ja się łapie na modne kolory a Wy ??
Gosh...jestem taka niemodna Mojej czerwieni nie ma

Cytat:
Dziewczyny moja sukienka wygląda tak To model 1387 z firmy Duber. Zapłaciłam za nią 1500 zł. Zastanawiam się tylko jakie dodatki. Marzą mi się brokatowe buty ale nie wiem w jakim kolorze. No i welon czy bez?
Śliczna!

Opiumalfa gratuluję zaklepania daty, godziny, wszystkiego

U nas mały przestój, będę szukać krawatu i muchy dla TŻta

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:37   #3465
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Cherry_24 Przepięknie Tobie w sukni-aż nie mogłam oderwać oczu
enzunio bardzo mi przykro z powodu pieska-sama przez to przechodziłam 2 lata temu,ciesze się że już czujesz się troszkę lepiej,mam nadzieję że i dziadek dojdzie do siebie,jeszcze raz bardzo współczuje

My wczoraj ostatni raz byliśmy w poradni-tak więc i nauki i poradnie mamy zaliczone
Dziękuję kochana, faktycznie dzisiaj już trochę lepiej, boję się tylko weekendul jak pojadę do dziadkow.

faktycznie poradnia jest taka straszna?

Ad rem i krawat i mucha?

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:53   #3466
asia1206
Raczkowanie

enzunio w poradni,aż tak źle nie jest-ale te dwa spotkania grupowe były takie sobie...wczoraj mieliśmy indywidualne i było całkiem całkiem-nawet lekko mnie zainteresowało-trochę ją wypytałam bo na poprzednich spotkaniach tego nie ogarnęłam-modliłam się by nie parsknąć śmiechem-ona lekko nawiedzona była i jak zaczęła mówić o sprawdzaniu szyjki to myślałam,że się uduszę widząc miny facetów wyobrażających sobie ich kobiety z nogą na kibelku i palcem w wiadomym miejscu ...
Wiem jak ta sytuacja boli i Ciebie i Twojego dziadka-człowiek się przywiązuje i to bardzo sama mam aktualnie i psa i kota i chociaż czasami doprowadzają mnie do szewskiej pasji nie wyobrażam sobie by ich nie było...w ciągu swojego życia straciłam już i psa i kota i kiedy o nich myśle łzy same cisną się do oczu..Będę trzymać w weekend kciuki za Ciebie i dziadka

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:53   #3467
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Lemon_drop-piękny ten welon uwielbiam takie dłuuugie sama będę mieć do Kościoła 3 m. a wzrost mam 162 i dobrze to wyglądało jak mierzyłam w salonie. Plus tren sukni
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
trzy metry to wręcz idealna długość
Dzięki Kochane uspokoiłyście mnie trochę Ja w salonie też mierzyłam blisko 3-metrowy, ale jakoś wczoraj się przestraszyłam, że może jednak będzie zbyt długi. Mam nadzieję, ze szybko mi przyjdzie to cyknę wam fotkę

Enzunio współczuję straty zwierzaka

Co do rezerwacji terminu w kościele: my nie płaciliśmy nic, ofiarę za mszę damy przy załatwianiu reszty formalności przed samym ślubem.
Stary 2013-12-17, 08:00   #3468
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ad rem i krawat i mucha?
TŻ nie potrafi zdecydować, więc dostanie jedno i drugie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Co do rezerwacji terminu w kościele: my nie płaciliśmy nic, ofiarę za mszę damy przy załatwianiu reszty formalności przed samym ślubem.
My tak samo

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-12-17, 08:02   #3469
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
super gratulacje !!

Czekam na fotke

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
jak tylko przyjdzie to zaraz go obfoce

Cytat:

Robert Melon, idziemy od razu na indywidualne, bo tańczyć umiemy... jako tako

już dziś lepiej... cały czas przeżywam to jak mój dziadek się rozpłakał...

Pochwal się jak przyjdzie

Też czekam na foto
jak przeczytalam o dziadku to az oczy mi sie zaszklily... trzymajcie sie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:16   #3470
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Justynkie a na ASOSie patrzyłaś? Oni tam cuda maja z akcesoriow to moze byloby cos ladnego.
Wiesz co, ja jednak wezmę tą tasiemkę, ewentualnie sama sobie zrobię małą kokardkę. Lub zamówię spinkę-kokardę, coś takiego https://www.google.pl/search?q=pearl...ml%3B400%3B300 i dokleję do tasiemki.

To moja suknia:
http://www.galasuknieslubne.pl/charmi.php
na żywo wygląda tak, że ten wierzchni materiał jest z takiego błyszczącego tiulu, jakby organza. Grochy bardzo rzucają się w oczy. Nie chcę zdobionej tasiemki żeby nie przesadzić. Te które znalazłam w necie i sa w miarę ok, kosztują ok 200-300 zł a dla mnie to za dużo jak na wstążkę.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:

Witam nowe Panny Młode
Pomarańczowy - jestem modna

Cytat:
Witaj!
Piękna suknia welon będzie pasował!

Cytat:
Będziesz przepiękną panną młodą.

Podpisałam umowę z nową dekoratorką i zapłaciłam 30% zaliczki...

Szczerze mówiąc to nic mnie już nie cieszy, moja pięcioletnia sunia zabrana 2,5 roku temu ze schroniska zdechła na sepsę... Dziadek dziś nie mógł mi tego powiedzieć przez telefon, tak płakał... Już wiele przeżył, a pierwszy raz płakał odkąd pamiętam, a znam go całe życie...
biedna psina, taka młoda...

Cytat:
Dziękuję dziewczyny To już drugi piesek w tym roku (i trzeci odkąd jestem z Wami na wątku)

Czy ktoś co mam założyć na jutro na zajęcia z tańca?? Mam wziąć buty na obcasie, ale o reszcie nic nie mówił
Ja chodzę ubrana normalnie, jak do pracy. Ubierz się tak żeby było Ci wygodnie i nic nie krępowało ruchów. Ja chodzę w jeansach, t-shircie i marynarce. Jak się zgrzeję to zostaję w samym t-shircie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:26   #3471
KasiaK_080290
Zadomowienie

Opium, gratulacje zaklepania daty bransoletka bardzo ładna

ezunio poradnia wcale nie jest straszna pewnie zależy od tego kto ją prowadzi, ja miałam z młodą dziewczyną, studentką medycyny więc było bardzo przyjemnie

7,5 lat bycia razem dziś świętujemy z TŻ

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:30   #3472
21klaudyna
Zadomowienie

Dzień dobry ! Mój Tż przyleciał w końcu mam go dla siebie
Wczoraj bylismy u Księdza zerezerwowalismy godzinę 15 ! i najważniejsze pojechaliśmy do Krakowa do Poradni na Salwatorze - nasze spotkanie trwało 3 minuty i mamy 3 pieczątki . Poradnia bezpłatna ale z tej radości zostawiliśmy datek Mega mnie to cieszy bo nie usmiechało mi sie siedzieć na tych spotkaniach teraz jeszcze tylko ten dzien skupienia i mamy wszytsko
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:34   #3473
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ooo jaka piękna rocznica! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
D
Wczoraj bylismy u Księdza zerezerwowalismy godzinę 15 ! i najważniejsze pojechaliśmy do Krakowa do Poradni na Salwatorze - nasze spotkanie trwało 3 minuty i mamy 3 pieczątki . Poradnia bezpłatna ale z tej radości zostawiliśmy datek Mega mnie to cieszy bo nie usmiechało mi sie siedzieć na tych spotkaniach teraz jeszcze tylko ten dzien skupienia i mamy wszytsko
Super, że udało się załatwić za jednym zamachem
U nas dni skupienia sa już w ramach poradni, więc razem z tym certyfikatem dostaliśmy przepustkę do ślubu

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-12-17, 08:44   #3474
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
przyszły nasze zaroszenia dla rodziców

są piękne! Tekst sama wymyśliłam

na dole jeszcze pod naszymi imionami jest informacja o godzinie slubu i miejscu wesela tak żeby formalnościom stało się zadość ale to jest mniejszą czcionką bo to nie to jest t najważniejsze
Ale ładne Dużo za nie płaciłaś?

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Witam.

Ślub w listopadzie 2014

Załatwiony kościół, w tym tygodniu idzie zaliczka na sale, zaproszenia wybrane, suknia ( narazie dylemat miedzy 4sukniami)

Witaj

Cytat:
Tak na marginesie to jestem PMką kościelną z 31 maja 2014 Mam nadzieję, że przygarniecie
Witaj
enzunio bardzo mi przykro z powodu utraty zwierzaczka, znam ten ból

Wczoraj widziałam ładne buty, białe lakierowane. No ale przecież nie kupię butów jak nie wiem jaką będę miała suknię

W końcu przekonałam Tż, że już najwyższy czas jechać do księdza, więc na początku stycznia się wybierzemy.Uparciuch najchętniej by poszedł miesiąc przed ślubem
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:04   #3475
moniczka_90
Zakorzenienie

hej
nie było mnie kilka dni a tu już tyyyyyle nadrabiania jako, że zaraz zaczynam się ogarniać do pracy to niestety nie dam rady nadrobić o czym pisałyście

ale powiem tyle, że za 1 miesiąc i 1 tydzień będzie nasz dzień o tej h to będę piła kawę ze świadkową i zbierała się do koleżanki na fryzurę i makijaż
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:05   #3476
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Czekamy na foty jak przyjdzie!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:16   #3477
201605100
Konto usunięte

Cytat:

współczuję straty pieska
ja na tańce chodzę w dżinsach, i adidasach mimo, że na co dzień biegam w obcasach to nie jestem w stanie przez 1,5 godziny w nich uczyć się nowych kroków

Cytat:

.
super !

Cytat:

gratulacje
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość

ale powiem tyle, że za 1 miesiąc i 1 tydzień będzie nasz dzień o tej h to będę piła kawę ze świadkową i zbierała się do koleżanki na fryzurę i makijaż
nasz sezon ślubny zaraz rusza

Witam nowe PMki
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:20   #3478
moniczka_90
Zakorzenienie

Dzisiaj odbiorę od mamy mój sweterek ślubny bo zmieniała guziczki na perełki jutro mam wolne to może kupię kilka róż w takich odcieniach jakie bym chciała, wezmę sweterek i pojadę na przymiarkę jak w ogóle wyglądam w takich kolorach i jak to będzie wyglądała w całości
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:43   #3479
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
przyszły nasze zaroszenia dla rodziców

są piękne! Tekst sama wymyśliłam

na dole jeszcze pod naszymi imionami jest informacja o godzinie slubu i miejscu wesela tak żeby formalnościom stało się zadość ale to jest mniejszą czcionką bo to nie to jest t najważniejsze
piekny tekst! a czy to będa jednoczesnie już wasze podziękowania czy planujecie jeszcze im inaczej podziękować?

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie dotarło, że chyba poniosło mnie z tym 3-metrowym welonem... No nic, jak przyjdzie to przymierzę i najwyżej skrócę go troszkę
jak tylko przyjdzie, to zapewniam cię, że nie będziesz chciała go skrócić nawet o cm
Cytat:
Szczerze mówiąc to nic mnie już nie cieszy, moja pięcioletnia sunia zabrana 2,5 roku temu ze schroniska zdechła na sepsę... Dziadek dziś nie mógł mi tego powiedzieć przez telefon, tak płakał... Już wiele przeżył, a pierwszy raz płakał odkąd pamiętam, a znam go całe życie...
nawet nie wiesz jak cie rozumiem.... jestem całym sercem z Tobą ja jestem strasznie przywiązana do mojej suczki, gdyby coś jej się teraz stało, nie wyobrażam sobie tego a ma juz 11 lat
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:50   #3480
kasia1201
Rozeznanie

Cherry Ja także mam ślub w odcieniach fioletu i lawendy

Gornek co do bierzmowania to ślub kościelny można brać nawet z osobą niewierzącą tylko deklaruje się że pozwoli wychować dzieci na katolików

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości