|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podbijam! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Tak się cieszę
Barbie Na którą dziś masz wizytę
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane
![]() nie cytujcie bo mnie idzie tasiemiec ![]() agatko - zdrowiej słonko. rozumiem że dla Ciebie każdy cykl jest ważny. Czekanie do następnego się strasznie dłuży. Ja sama w myślach kombinuję coraz bardziej jak sobie skrócić czas oczekiwania na zielone światło. ![]() moim zdaniem mozecie podziałać i zostawić to losowi buziakia co do tel to juz chyba kupic nowy... albo doplacic mniej i przedłużając umowę teraz wziąć coś lepsiejszego ![]() o i doczytałam wieści od gina! super! to teraz będziecie działać ![]() -aguniu cieszę się że mnie widzisz naprawdę długo mnie nie było i nadrabiałam chyba 30 stron... wlasnie kończę ![]() a i co do tych bóli to może być po antybiotyku wiesz... musisz sobie jakieś osłonowe zaodać produkty, typu jogurciki itp. ewentuanie osłonki apteczne. tak mi sie wydaej bo ja przy antybiotyku tez przechodzilam bolesci. eliza - dobrze ze pojechalas sie uspokoic. Z tym zostawianiem to oni mają naprawdę ![]() czarnula - spóźnione życzenia dla Twojego kwiatuszka hosenko - oj to cię podgoniło! perse - trzymam kciuki zeby to nie byl jednak ten nabiał a coś lżejszego w odstawieniu. i popieram słowa Agatki, może to właśnie ten czas, i w święta zjesz coś pycha bez obaw jak maluśkiemu mm podejdzie to dobrze. Dawałaś przecież radę kupę czasu i byłaś bardzo dzielna, niejedna kobieta poddałaby się od razu. Także ja podziwiam i myślę ze wszystko będzie jak trzeba![]() Kubek - aż miło się czyta, jak dzeciątko tak pięknie rośnie, i matula zmęczona ale szczęśliwa... trzymajcie się zdrowo i w spokoju kochani!koocur - buziaki dla Marcelka - ewidentnie chciał coś Ciotkom przekazać ![]() rena - zazdroszczę Ci takiego sprawnego planowania, logistykę masz w małym palcu measiu, Inutil - życzę Wam duzo zdrówka! niech wam w koncu dadzą spokój te choróbska bo widać że już strasznie jesteście umęczone kobietki, i Wasze dzieciątka też... mojej przyjaciółki dzieci też non stop chore. ;/ anitko - no masz Ty z tymi omdleniami... Dobrze, ze robisz badania. A mierzysz sobie cisnienie? iza, hosenko, czekam na wieści ![]() berbie czekam na nowe wiesci z wizyty! ciekawe czym dzis osłodzisz me serce dziewczyny przepraszam za długą nieobecność ale zycie mi się mega komplikuje... na dużo jak na mnie i kiedy tylko miałam juz czas to bylam opadnięta z emocji i sil... tylko sen. teraz pomalu ochodzi mi zmora uczelnia i dzis mam wolny dzien, i czytam od raniutka wczesnego, nadrabiam te miliony postów. Wiedzcie ze jestem z Wami caly czas. Stąd juz się raczej nie odchodzi... przeżywam Wasze perypetie codzienne i jestem sercem z Wami. Czekam z podekscytowaniem na maluszki Izy i Hosenki, kibicuję naszym ciężarnym mamusiom na początku i w połowie drogi, uczę się na zaś i koduję info od mamusiek już obdarowanych bobaskami i czekam razem ze staraczkami na swoje małe szczęście...wszystkie Was bez wyjątku przytulam! bylam wczoraj u ginki, ale wiecie co nie wiem jak to sie stalo ze nie przygotowalam sie do tej wizyty... nie wiedzialam o co spytac, nie pytalam prawie wcale o nic... tak sobie siadłam przed nią i patrzyłam jak pisze... jak myśli. Zbadala, mowi ze ma mi sie na miesiączkę. Ciekawa jestem czy to prawda. czy faktycznie ten cykl po # bedzie taki regularn i jak zwykle? bylam pewna ze to sie rozjedzie w caly swiat. Poza tym jak juz mowilam u mnie nie mam kompletnie zadnch dobrych wiesci, nie mam sie ani czym pochwalic ani czym cieszyc. Do niedawna jeszcze podpierałam się mężem. dziś i to już odpada. mała wojna. czekam na lepszy czas... (przepraszam za moją gramatykę)
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-17 o 12:41 |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Robię generalne porządki w pokoju, ale będę zaglądać i czekać na info od Was
Eliza Gratulacje ![]() Hope Przykro mi z powodu Twoich zmartwień, ale wierzę, że po każdej burzy wychodzi słońce, dla Was też jeszcze zaświeci Pani I jak służy Michasiowi swojskie powietrze ![]() Agatko Bierz jak najdłużej tą osłone po antybiotyku.. Stasio dziś spacerował po podwórku i aż piszczał z radość, aż nadle wpadł do sadzawki z błotem, cały się pobrudził
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem o której wrócę do domu po wizycie, więc jak coś mogę komuś eska napisać. tylko komu?
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
eliza- pięknie wieści, cieszę się bardzo!
hope-myślę, mam nadzieję, że w świątecznym czasie mąż się poprawi dobrze, że jesteś Cytat:
trzymam kciuki za wizytę! Cytat:
fioluś- na wiosnę każda kałuża będzie Stasia ![]() przyszła mi już ta piżama dla siostry- wygląda fajnie ale nie wiem jak rozmiarowo- ładnie zapakowana wiec na razie nie otwieram żałuję, że Mamie nie zamówiłam jakiejś koszuli nocnej bo nadal nie mam dla niej nic... dziewczyny jestem tak zakręcona ostatnio, że sama siebie przechodzę kupiłam w biedrze maszynkę phili.psa do obcinania włosów bratu na prezent - gwarancja 2 lata a że płaciłam ją z dużą ilością spożywki to wyrzuciłam paragon bo zapomniałam, że ona tam jest nabita- a maszynka nawet nie sprawdzona szczyt szczytów odwaliłam w zeszłym tygodniu- pojechałam do biblioteki pedagogicznej oddać książkę- pozostałe przedłużyłam przez neta a tej nie dało się bo ktoś zamówił, okazało się, że to nie tę książkę miałam oddać, na następny dzień posłałam Tz-eta z tą właściwą i dzwoni mi, że pani bibliotekarka chciała ze mną rozmawiać pani zapytała mnie czy ja te książkę chcę oddać czy wypożyczyć bo owszem ona zamówiona internetowo ale przeze mnie
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-17 o 13:34 |
||
|
|
|
#3341 | |
|
Konto usunięte
|
Eliza
Berbie trzymam kciuki ![]() Cytat:
Boże, aż mnie zmroziło... To takie strasznie prawdziwe... |
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse ja tez mocno walczylam z kp, w szpitalu Mala dokarmialam, w domu niestety karmienie mieszane, uciazliwe, ale chcialam jej dac jak najwiecej mojego pokarmu, tez czesciowo sciagalam, nie mialam na zadnym etapie nawalu mlecznego, dodatkowo praktycznie od urodzenia przepraszam juz w brzuchu niezle szalala, wiec nie dalo rady czesto jej przystawic do cyca tylko mm, nigey nie wiedzialam ile zjada, i duzo bylo momentow ze jedzeinie bralam na spacery bo w domu nie dojadala i byl krzyk, dopiero po 10 miesiacach karmienia mieszanego Tosia zaczela przesypiac noce i cyc poszedl w odstawke, w dzien byla za bardzo niecierpliwa, wiec robilo sie mm. Ostatnimi czasy budzi sie raz-dwa razy na jedzenie...Tez bylam zalamana ale co ja moglam zrobic, jak w piersiach byly moze ze 4 krople
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Elizka, uffffffffffffffffffffffff ff
![]() fu%k... to ściskam jeszcze mocniej za Marcellina. Cytat:
heh kazda inne objawy. mnie tylko makabrycznie wodę zatrzymywało... tja... wolałabym, że by się troszeczkę posmucił ![]() emocje szukają ujścia... będzie dobrze ![]() na razei tylko chwilę był. strzelił koopę roku i śpi słodko. muszę mu dawkować po krk'owskim smogu, żeby jakiej zapaści nie dostał ![]() a Stanisław - jak prawdziwy meniak - kałuże mu nie straszne ![]() Cytat:
pani zapytała mnie czy ja te książkę chcę oddać czy wypożyczyć bo owszem ona zamówiona internetowo ale przeze mnie[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44195785]Wiesz, u mnie choć trochę dziwnie - to miałam bardzo bardzo duże parcie na kp jak najdłużej, mimo wielu kryzysów, i laktacyjnych i tych w głowie.[/QUOTE]no i bardzo bardzo długo karmiłaś. wiem, że to się łatwo pisze - ale pozwól sobie na odpuszczenie. Odpuść swojej głowie. Ona Ci się odwdzięczy ![]() ja też nie... a o ilościach Perse mogę sobie pomarzyć (bym pomroziła i się kiedyś wódki napiła )
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Pani a po czym by innym?? wcześniej nie miałam za bardzo objawów...ale jednak większa dawka robi swoje...
Hope jestem z Tobą Kochana...jak i każda z Nas tutaj... ![]() co do telefonu to ja nie chcę nowego ja chce miec ten co mam MÓJ UKOCHANY...codziennie mi się płakać chce jak sobie pomyślę że go nie mam, że miałam tam tyle fajnych rzeczy na Nim, internet i kontakt z łóżka z Wami....a teraz?? Zeberka dobra jesteś Berbie trzymam za wizytę i możesz do mnie napisać po
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko już lepiej się czujesz? Hope przykro mi, że tak Ci się miesza
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza ufffff
Monia myślę o Was.. Pani heh niech dziecko się cieszy co marudzisz ![]() Agatko, ale u Ciebie ostatnio smutno,,jak swego czasu u Pers... Hope -też miałam ciary jak przeczytałam to zdanie, że stad się nie odchodzi... Nadrabiam dalej
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko dobra jesteś. Śmieszne to, ale z drugiej strony to pewnie wynika z braku czasu i ciągłego pośpiechu :/
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Hope
![]() Berbie Wysłałam ci wczoraj luteine,wcześniej nie dałam rady przez szpital.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomość od Berbie ;
,,wszystko ok , jak wejde na wizaż napisze więcej"
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie super
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, wszystko ok. maluszek macha rączkami i nóżkami. serce pięknie bije. jest idealny jak na 13 tydzień. szyjka długa. nie przytyłam. oczywiście, jak już mi go pokazał to leżałam i patrzyłam jak zaczarowana i o nic nie spytałam. i nie wiem ile ma cm
może to ile lepiej bo bym zaraz porównywała. po słowach "proszę zobaczyć sowjego dzidziusia" odleciałam. wiem, że mam brać dalej akard, na lutkę dostałam jedną receptę i na tym koniec. folik mam odstawić. ale nc nie powiedział o witaminach a mnie dopiero olśniło w domu, że nie spytałam. ale gdby trzeba było to by pewnie powiedział. któraś nie brała witamin?ciśnienie miałam wysokie, więc mam kontrolować. ale sadzę i on podobnie, że to ze zdenerwowania mi skoczyło. na wszelki wypadek mam prowadzić dzienniczek. na następną wizytę mam zrobić morfologię i mocz.
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w urzędzie pracy bo jak byłam w szpitalu miałam termin podpisania się i musiałam zanieść dokumenty czemu nie przyszłam.Pani mi mówi że jak urodze w ciągu 30 dni od 20.12 to mam 140 dni płacony macierzyński-to wiedziałam.Ale zaskoczyła mnie bo mówi że po tym czasie przysyłają pismo czy chce przedłużyć urlop macierzyński na kolejne pół roku które będzie płatne.Tak od maja-czerwca zamierzam szukać pracy,ale jak nie znajde od razu dobrze że będzie to częściowe zabezpieczenie z urzędu pracy,.
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie byłam z tż na wizycie. może to dziwne, ale jak widzę jak się on stresuje to mi jest jeszcze gorzej. poza tym nie wiedziałam, że już mi przez brzuch usg zrobi. a mój lekarz zapowiedział mi, że jak robi dopochwowo to partner nie może być. nie wiem czemu. nie wnikam. za tydzień na prenatalne jedziemy razem. i już widzę tę godzinę ciszy, albo nerwowej rozmowy w samochodzie. z tego też względu wybrałam lokalnego lekarza, bo do niego w każdej chwili mogę jechać sama. a do kliniki oddalonej o 60 km dla bezpieczeństwa jeździlibyśmy razem. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
mi się cykl nie rozjechał, miałam idealnie jak przed #. tylko mocniejsze krwawienie bywało. pamiętaj czasami, że tż przeżywa to na swój sposób. my na początku też się oddaliliśmy. każdy przeżywał to sam w sobie, nie umieliśmy o tym rozmawiać, cierpieliśmy w samotności. i to też jest jakiś sposób na przeżycie tego czasu, na pewno nie najlepszy ale jakiś. ważne, żeby sobie nie dodawać, nie obwiniać.
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
filousek, zebra, pani maga - dzieki dziewczyny
Agatko, a może go jeszcze reanimują a jak nie to moze taki sam... ![]() perse, kocurku- mam nadzieje ze nie zrozumiałyscie mnie źle. Po prostu ja np nie znam żadnego innego forum AM i juz nigdzie nie doszukiwałam swojego miejsca. Wszystkie już zawsze będziemy aniołkowymi mamami i ja tutaj wracam nie tylko cos napisac, przeczytać, ale myślami też często. Kiedy np zastanawiam się co u Was. Tu jest pełno bratnich dusz. to jest jak taka mała sekta ![]() chciałam pokazać Wam coś , co mnie ujęło : http://www.youtube.com/watch?v=QBXZPIDHKVg |
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
========================= ========= a mnie dziś Mikołaj odwiedził Measiu dziękuję Ty sama robiłaś tę choinkę????jeśli tak to szacun wielki !!! zdjęcie w załączeniu (plus paluch mojego tż w gratisie )a to prezent od tż: http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...-fpm-270.bhtml zaszalał
|
#3357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że ginekologicznie jest w porządku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteś choć odrobinkę teraz spokojniejsza? może uda się choć dzisiaj przespać spokojnie noc. Ja nie biorę żadnego kompleksu witaminowego, ale oddzielnie właśnie kw. foliowy+jod+dha+wit.D. Super prezenty |
|||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
Berbie
Co do długości dziecka - nie przejmuj się, od pewnego momentu lekarze nie podają tego parametru. Ważniejsza jest wielkość określona tygodniem ciąży. My po wizycie u dermatologa. W zasadzie to pani doktor nic konkretnego nie powiedziała, tylko, że to jest podrażniona skóra i mamy to pielęgnować emolientami. Nie wykluczyła alergii, ale jak jej powiedziałam o tym nabiale, to się lekko oburzyła :P I mogę wypić szklankę mleka dziennie, w sumie najważniejsze, żeby ten nabiał nie był mocno przetworzony. Dietę Artka mamy rozszerzać bardzo powoli i ostrożnie, nawet z 2-miesięcznym opóźnieniem. |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

to są te hormony ciążowe
?? zamówiłam też trochę ciuchów ciążowych, może to mnie przeraziło...

laktacja jest w głowie... jak się denerwujesz to się koło zamyka.