Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 11:56   #3331
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Bidulka, a bierzesz coś osłonowego przy tym antybiotyku??
biorę...

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej na szybko melduje sie z Wawy. Mam dwie zdrowe laski. Profesorka nie znalazla zadnych wad
Z domu Was nadrobie.

Kciuki za Wszystkie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przecież nie mogło być inaczej!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 11:59   #3332
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
ech, niiiic, wlecze mi się czas... do tego w niedzielę i wczoraj do południa miałam podły humor, jakoś wydawało mi się, że "coś jest nie-tak", w niedzielę, obudziłam się z przekonaniem, że "to wszystko" mi się śni i sprawdzałam, czy mam brzuszek wczoraj mały zaczął się mocniej ruszać i jakoś przeszło to są te hormony ciążowe ?? zamówiłam też trochę ciuchów ciążowych, może to mnie przeraziło...
To tylko hormony
Cytat:

Iza a może Synek wyjdzie dopiero po świętach?? Masz jeszcze jakąś wizytę u dr??
Nie.Jak nie urodze do 26 to ide do szpitala i już zostaje-ze względu na cukrzyce.
Cytat:
Hej na szybko melduje sie z Wawy. Mam dwie zdrowe laski. Profesorka nie znalazla zadnych wad
Jakie cudowne wieści

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:07   #3333
jana
Raczkowanie

Cytat:
cuuuudnie

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:16   #3334
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

BERBIE
- ok. 70 zł na jedno dziecko - mamy kilkoro dzieci do obkupienia, mamy taką sytuację, że jest dwoje dzieci w domu a jedno jest chrześniakiem Tz-eta, więc drugiemu musimy i tak podobny prezent kupić albo, że nie jesteśmy chrzestnymi ale to dziecko chrzestnego Kasi, który zawsze o niej pamięta więc też jesteśmy zobowiązani
kiedyś przeznaczaliśmy więcej na prezenty ale wtedy nie mieliśmy Kasi
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
50zł bo tak się umówiliśmy.
ja zwykle wydaję ok 120-130 zł. do tej pory miałam dwóch. teraz trzech i daje po kieszeni. będę musiała trachę poprzeczkę obniżyć
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
HOPE widze CIę Kochana!!
podbijam!
Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
ech, niiiic, wlecze mi się czas... do tego w niedzielę i wczoraj do południa miałam podły humor, jakoś wydawało mi się, że "coś jest nie-tak", w niedzielę, obudziłam się z przekonaniem, że "to wszystko" mi się śni i sprawdzałam, czy mam brzuszek
ja te ostatnie dni miałam tak samo... miejmy nadzieję, że to tylko głupie myśli .
Cytat:
BARBI ELIZA za dzisiejsze wizyty!!!
Czekam z niecierpliwością na wiadomości od Was!!!

Cytat:
Z domu Was nadrobie.
Stary 2013-12-17, 12:19   #3335
fiolusiek
Zakorzenienie

Eliza Tak się cieszę

Barbie Na którą dziś masz wizytę
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:37   #3336
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
barbie na którą dziś masz wizytę
15.20
Stary 2013-12-17, 12:37   #3337
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

witajcie kochane

nie cytujcie bo mnie idzie tasiemiec

agatko - zdrowiej słonko.
rozumiem że dla Ciebie każdy cykl jest ważny. Czekanie do następnego się strasznie dłuży. Ja sama w myślach kombinuję coraz bardziej jak sobie skrócić czas oczekiwania na zielone światło.
moim zdaniem mozecie podziałać i zostawić to losowi buziaki
a co do tel to juz chyba kupic nowy...
albo doplacic mniej i przedłużając umowę teraz wziąć coś lepsiejszego
o i doczytałam wieści od gina! super! to teraz będziecie działać
-aguniu cieszę się że mnie widzisz
naprawdę długo mnie nie było i nadrabiałam chyba 30 stron... wlasnie kończę
a i co do tych bóli to może być po antybiotyku wiesz... musisz sobie jakieś osłonowe zaodać produkty, typu jogurciki itp. ewentuanie osłonki apteczne. tak mi sie wydaej bo ja przy antybiotyku tez przechodzilam bolesci.

eliza - dobrze ze pojechalas sie uspokoic. Z tym zostawianiem to oni mają naprawdę

czarnula - spóźnione życzenia dla Twojego kwiatuszka

hosenko - oj to cię podgoniło!

perse - trzymam kciuki zeby to nie byl jednak ten nabiał a coś lżejszego w odstawieniu.
i popieram słowa Agatki, może to właśnie ten czas, i w święta zjesz coś pycha bez obaw jak maluśkiemu mm podejdzie to dobrze. Dawałaś przecież radę kupę czasu i byłaś bardzo dzielna, niejedna kobieta poddałaby się od razu. Także ja podziwiam i myślę ze wszystko będzie jak trzeba

Kubek - aż miło się czyta, jak dzeciątko tak pięknie rośnie, i matula zmęczona ale szczęśliwa... trzymajcie się zdrowo i w spokoju kochani!

koocur - buziaki dla Marcelka - ewidentnie chciał coś Ciotkom przekazać

rena - zazdroszczę Ci takiego sprawnego planowania, logistykę masz w małym palcu

measiu, Inutil - życzę Wam duzo zdrówka! niech wam w koncu dadzą spokój te choróbska bo widać że już strasznie jesteście umęczone kobietki, i Wasze dzieciątka też...
mojej przyjaciółki dzieci też non stop chore. ;/

anitko - no masz Ty z tymi omdleniami...
Dobrze, ze robisz badania. A mierzysz sobie cisnienie?

iza, hosenko, czekam na wieści

berbie czekam na nowe wiesci z wizyty! ciekawe czym dzis osłodzisz me serce

dziewczyny przepraszam za długą nieobecność ale zycie mi się mega komplikuje... na dużo jak na mnie i kiedy tylko miałam juz czas to bylam opadnięta z emocji i sil... tylko sen.

teraz pomalu ochodzi mi zmora uczelnia i dzis mam wolny dzien, i czytam od raniutka wczesnego, nadrabiam te miliony postów. Wiedzcie ze jestem z Wami caly czas. Stąd juz się raczej nie odchodzi... przeżywam Wasze perypetie codzienne i jestem sercem z Wami. Czekam z podekscytowaniem na maluszki Izy i Hosenki, kibicuję naszym ciężarnym mamusiom na początku i w połowie drogi, uczę się na zaś i koduję info od mamusiek już obdarowanych bobaskami i czekam razem ze staraczkami na swoje małe szczęście...wszystkie Was bez wyjątku przytulam!

bylam wczoraj u ginki, ale wiecie co nie wiem jak to sie stalo ze nie przygotowalam sie do tej wizyty... nie wiedzialam o co spytac, nie pytalam prawie wcale o nic... tak sobie siadłam przed nią i patrzyłam jak pisze... jak myśli. Zbadala, mowi ze ma mi sie na miesiączkę. Ciekawa jestem czy to prawda. czy faktycznie ten cykl po # bedzie taki regularn i jak zwykle? bylam pewna ze to sie rozjedzie w caly swiat.
Poza tym jak juz mowilam u mnie nie mam kompletnie zadnch dobrych wiesci, nie mam sie ani czym pochwalic ani czym cieszyc. Do niedawna jeszcze podpierałam się mężem. dziś i to już odpada. mała wojna.
czekam na lepszy czas... (przepraszam za moją gramatykę)

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-12-17 o 12:41
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:55   #3338
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
15.20
Robię generalne porządki w pokoju, ale będę zaglądać i czekać na info od Was

Eliza Gratulacje Trza to oblać

Hope Przykro mi z powodu Twoich zmartwień, ale wierzę, że po każdej burzy wychodzi słońce, dla Was też jeszcze zaświeci

Pani I jak służy Michasiowi swojskie powietrze

Agatko Bierz jak najdłużej tą osłone po antybiotyku..

Stasio dziś spacerował po podwórku i aż piszczał z radość, aż nadle wpadł do sadzawki z błotem, cały się pobrudził
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:00   #3339
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem o której wrócę do domu po wizycie, więc jak coś mogę komuś eska napisać. tylko komu?
Stary 2013-12-17, 13:32   #3340
zebrawpaski
Zakorzenienie

eliza- pięknie wieści, cieszę się bardzo!

hope
-myślę, mam nadzieję, że w świątecznym czasie mąż się poprawi
dobrze, że jesteś

Cytat:
ja zwykle wydaję ok 120-130 zł. do tej pory miałam dwóch. teraz trzech i daje po kieszeni. będę musiała trachę poprzeczkę obniżyć
my mam do obkupienia 5 dzieciaków+ naszą Kasię (mówię o rodzinie Tz-eta, jego chrześniakach i rodzeństwie chrześniaków) ja nie mam chrześniaków ale mam kilkoro dzieci kuzynek, z którymi widzimy się w świątecznym czasie- dawniej dostawały większe paczki, teraz tylko symbolicznie książeczki/słodycze
trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:

Stasio dziś spacerował po podwórku i aż piszczał z radość, aż nadle wpadł do sadzawki z błotem, cały się pobrudził
aż mi ochota na sprzątanie przyszła- ja niestety "sprzedałam" dziecko" Babci i piszę prace
fioluś- na wiosnę każda kałuża będzie Stasia
przyszła mi już ta piżama dla siostry- wygląda fajnie ale nie wiem jak rozmiarowo- ładnie zapakowana wiec na razie nie otwieram
żałuję, że Mamie nie zamówiłam jakiejś koszuli nocnej bo nadal nie mam dla niej nic...

dziewczyny jestem tak zakręcona ostatnio, że sama siebie przechodzę
kupiłam w biedrze maszynkę phili.psa do obcinania włosów bratu na prezent - gwarancja 2 lata a że płaciłam ją z dużą ilością spożywki to wyrzuciłam paragon bo zapomniałam, że ona tam jest nabita- a maszynka nawet nie sprawdzona
szczyt szczytów odwaliłam w zeszłym tygodniu- pojechałam do biblioteki pedagogicznej oddać książkę- pozostałe przedłużyłam przez neta a tej nie dało się bo ktoś zamówił, okazało się, że to nie tę książkę miałam oddać, na następny dzień posłałam Tz-eta z tą właściwą i dzwoni mi, że pani bibliotekarka chciała ze mną rozmawiać
pani zapytała mnie czy ja te książkę chcę oddać czy wypożyczyć bo owszem ona zamówiona internetowo ale przeze mnie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-12-17 o 13:34
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:04   #3341
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Eliza
Berbie trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
laktacja jest w głowie... jak się denerwujesz to się koło zamyka.
Kobieto, po raz kolejny powtórzę, że jak dla mnie jesteś Miszczynią. nie wróżyłam Ci długiego karmienia, a Ty przeczysz wszystkiemu. i karmisz szmat czasu. dla mnie to genialne co zrobiłaś dla synka. ile może kobieca psychika. wielki, olbrzymi szacun po raz kolejny

w kwestii mm - dlaczego się zadręczasz?

tyż miałam dylematy pt. jak ja mu dam kaszę. nie mam mleka (nie potrafię odciągnąć). więc kupiłam mleczną kaszkę i dałam. po prostu. traktuję to jak urozmaicenie diety. i koniec.
Perse, będziesz karmić mieszanie. i tyle. tylko wyluuuuuzuj. jesteś zuchem nad zuchami.
Dziękuję. Ja też nie chciałam dawać kaszek mlecznych, teraz to mi już wszystko jedno. Wiesz, u mnie choć trochę dziwnie - to miałam bardzo bardzo duże parcie na kp jak najdłużej, mimo wielu kryzysów, i laktacyjnych i tych w głowie.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Stąd juz się raczej nie odchodzi...

Boże, aż mnie zmroziło... To takie strasznie prawdziwe...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:20   #3342
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Perse ja tez mocno walczylam z kp, w szpitalu Mala dokarmialam, w domu niestety karmienie mieszane, uciazliwe, ale chcialam jej dac jak najwiecej mojego pokarmu, tez czesciowo sciagalam, nie mialam na zadnym etapie nawalu mlecznego, dodatkowo praktycznie od urodzenia przepraszam juz w brzuchu niezle szalala, wiec nie dalo rady czesto jej przystawic do cyca tylko mm, nigey nie wiedzialam ile zjada, i duzo bylo momentow ze jedzeinie bralam na spacery bo w domu nie dojadala i byl krzyk, dopiero po 10 miesiacach karmienia mieszanego Tosia zaczela przesypiac noce i cyc poszedl w odstawke, w dzien byla za bardzo niecierpliwa, wiec robilo sie mm. Ostatnimi czasy budzi sie raz-dwa razy na jedzenie...Tez bylam zalamana ale co ja moglam zrobic, jak w piersiach byly moze ze 4 krople niestety pewnych rzeczy nie da rady przeskoczyc....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:50   #3343
pani22ka
Zakorzenienie

Elizka, uffffffffffffffffffffffff ff

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja sama miałam podejrzenie celiakii jak byłam dzieckiem..heh
fu%k... to ściskam jeszcze mocniej za Marcellina.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
boli mnie już (po pierwszej wczorajszej dawce) wątroba/żołądek...masakra jakaś...
jesteś pewna ze od CLO?
heh kazda inne objawy. mnie tylko makabrycznie wodę zatrzymywało...

Cytat:
Rozumiem, że Michał piskał z radości podczas podróży
tja... wolałabym, że by się troszeczkę posmucił

Cytat:
mała wojna.
emocje szukają ujścia... będzie dobrze

Cytat:
Pani I jak służy Michasiowi swojskie powietrze
na razei tylko chwilę był. strzelił koopę roku i śpi słodko. muszę mu dawkować po krk'owskim smogu, żeby jakiej zapaści nie dostał

a Stanisław - jak prawdziwy meniak - kałuże mu nie straszne

Cytat:
nie wiem o której wrócę do domu po wizycie, więc jak coś mogę komuś eska napisać. tylko komu?
mnie.

pani zapytała mnie czy ja te książkę chcę oddać czy wypożyczyć bo owszem ona zamówiona internetowo ale przeze mnie[/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44195785]Wiesz, u mnie choć trochę dziwnie - to miałam bardzo bardzo duże parcie na kp jak najdłużej, mimo wielu kryzysów, i laktacyjnych i tych w głowie.[/QUOTE]no i bardzo bardzo długo karmiłaś. wiem, że to się łatwo pisze - ale pozwól sobie na odpuszczenie. Odpuść swojej głowie. Ona Ci się odwdzięczy

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
nie mialam na zadnym etapie nawalu mlecznego
ja też nie... a o ilościach Perse mogę sobie pomarzyć (bym pomroziła i się kiedyś wódki napiła )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:54   #3344
agatkaa1
Zakorzenienie

Pani a po czym by innym?? wcześniej nie miałam za bardzo objawów...ale jednak większa dawka robi swoje...

Hope jestem z Tobą Kochana...jak i każda z Nas tutaj...
co do telefonu to ja nie chcę nowego ja chce miec ten co mam MÓJ UKOCHANY...codziennie mi się płakać chce jak sobie pomyślę że go nie mam, że miałam tam tyle fajnych rzeczy na Nim, internet i kontakt z łóżka z Wami....a teraz??

Zeberka dobra jesteś

Berbie trzymam za wizytę i możesz do mnie napisać po

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:12   #3345
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Oczywiście będę Go obserwować, ale po ok 2-3 h wszystko Mu wracało i to takim chlusnięciem..i coś na buzi wyszło
Biedny Marcelek. Ach te alergie :/

Cytat:
Mam dwie zdrowe laski

Agatko już lepiej się czujesz?

Hope przykro mi, że tak Ci się miesza

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:31   #3346
kooocur
Zakorzenienie

Eliza ufffff

Monia myślę o Was..

Pani heh niech dziecko się cieszy co marudzisz

Agatko, ale u Ciebie ostatnio smutno,,jak swego czasu u Pers...

Hope -też miałam ciary jak przeczytałam to zdanie, że stad się nie odchodzi...

Nadrabiam dalej

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:40   #3347
Maga83
Zakorzenienie

Zeberko dobra jesteś. Śmieszne to, ale z drugiej strony to pewnie wynika z braku czasu i ciągłego pośpiechu :/

Stary 2013-12-17, 16:00   #3348
iza243
Zakorzenienie

Hope

BerbieWysłałam ci wczoraj luteine,wcześniej nie dałam rady przez szpital.

Stary 2013-12-17, 16:02   #3349
czarnula 1982
Rozeznanie

Wiadomość od Berbie ;
,,wszystko ok , jak wejde na wizaż napisze więcej"
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:03   #3350
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Berbie ;
,,wszystko ok , jak wejde na wizaż napisze więcej"

Stary 2013-12-17, 16:13   #3351
Maga83
Zakorzenienie

Berbie super

Stary 2013-12-17, 16:25   #3352
BERBIE
Zakorzenienie

jestem, wszystko ok. maluszek macha rączkami i nóżkami. serce pięknie bije. jest idealny jak na 13 tydzień. szyjka długa. nie przytyłam. oczywiście, jak już mi go pokazał to leżałam i patrzyłam jak zaczarowana i o nic nie spytałam. i nie wiem ile ma cm może to ile lepiej bo bym zaraz porównywała. po słowach "proszę zobaczyć sowjego dzidziusia" odleciałam. wiem, że mam brać dalej akard, na lutkę dostałam jedną receptę i na tym koniec. folik mam odstawić. ale nc nie powiedział o witaminach a mnie dopiero olśniło w domu, że nie spytałam. ale gdby trzeba było to by pewnie powiedział. któraś nie brała witamin?
ciśnienie miałam wysokie, więc mam kontrolować. ale sadzę i on podobnie, że to ze zdenerwowania mi skoczyło. na wszelki wypadek mam prowadzić dzienniczek.
na następną wizytę mam zrobić morfologię i mocz.
Stary 2013-12-17, 16:27   #3353
iza243
Zakorzenienie

Byłam dziś w urzędzie pracy bo jak byłam w szpitalu miałam termin podpisania się i musiałam zanieść dokumenty czemu nie przyszłam.Pani mi mówi że jak urodze w ciągu 30 dni od 20.12 to mam 140 dni płacony macierzyński-to wiedziałam.Ale zaskoczyła mnie bo mówi że po tym czasie przysyłają pismo czy chce przedłużyć urlop macierzyński na kolejne pół roku które będzie płatne.Tak od maja-czerwca zamierzam szukać pracy,ale jak nie znajde od razu dobrze że będzie to częściowe zabezpieczenie z urzędu pracy,.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
jestem, wszystko ok. maluszek macha rączkami i nóżkami. serce pięknie bije. jest idealny jak na 13 tydzień. szyjka długa. nie przytyłam. oczywiście, jak już mi go pokazał to leżałam i patrzyłam jak zaczarowana i o nic nie spytałam. i nie wiem ile ma cm może to ile lepiej bo bym zaraz porównywała. po słowach "proszę zobaczyć sowjego dzidziusia" odleciałam. wiem, że mam brać dalej akard, na lutkę dostałam jedną receptę i na tym koniec. folik mam odstawić. ale nc nie powiedział o witaminach a mnie dopiero olśniło w domu, że nie spytałam. ale gdby trzeba było to by pewnie powiedział. któraś nie brała witamin?
ciśnienie miałam wysokie, więc mam kontrolować. ale sadzę i on podobnie, że to ze zdenerwowania mi skoczyło. na wszelki wypadek mam prowadzić dzienniczek.
na następną wizytę mam zrobić morfologię i mocz.
Kochana tak bardzo się cieszeTż był z tobą?

Stary 2013-12-17, 16:47   #3354
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w urzędzie pracy bo jak byłam w szpitalu miałam termin podpisania się i musiałam zanieść dokumenty czemu nie przyszłam.Pani mi mówi że jak urodze w ciągu 30 dni od 20.12 to mam 140 dni płacony macierzyński-to wiedziałam.Ale zaskoczyła mnie bo mówi że po tym czasie przysyłają pismo czy chce przedłużyć urlop macierzyński na kolejne pół roku które będzie płatne.Tak od maja-czerwca zamierzam szukać pracy,ale jak nie znajde od razu dobrze że będzie to częściowe zabezpieczenie z urzędu pracy,.
Kochana tak bardzo się cieszeTż był z tobą?
super wieści! dobrze, że jednak choć trochę dbają o kobiety w ciaży.

nie byłam z tż na wizycie. może to dziwne, ale jak widzę jak się on stresuje to mi jest jeszcze gorzej. poza tym nie wiedziałam, że już mi przez brzuch usg zrobi. a mój lekarz zapowiedział mi, że jak robi dopochwowo to partner nie może być. nie wiem czemu. nie wnikam. za tydzień na prenatalne jedziemy razem. i już widzę tę godzinę ciszy, albo nerwowej rozmowy w samochodzie. z tego też względu wybrałam lokalnego lekarza, bo do niego w każdej chwili mogę jechać sama. a do kliniki oddalonej o 60 km dla bezpieczeństwa jeździlibyśmy razem.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
dziewczyny przepraszam za długą nieobecność ale zycie mi się mega komplikuje... na dużo jak na mnie i kiedy tylko miałam juz czas to bylam opadnięta z emocji i sil... tylko sen.

teraz pomalu ochodzi mi zmora uczelnia i dzis mam wolny dzien, i czytam od raniutka wczesnego, nadrabiam te miliony postów. Wiedzcie ze jestem z Wami caly czas. Stąd juz się raczej nie odchodzi... przeżywam Wasze perypetie codzienne i jestem sercem z Wami. Czekam z podekscytowaniem na maluszki Izy i Hosenki, kibicuję naszym ciężarnym mamusiom na początku i w połowie drogi, uczę się na zaś i koduję info od mamusiek już obdarowanych bobaskami i czekam razem ze staraczkami na swoje małe szczęście...wszystkie Was bez wyjątku przytulam!

bylam wczoraj u ginki, ale wiecie co nie wiem jak to sie stalo ze nie przygotowalam sie do tej wizyty... nie wiedzialam o co spytac, nie pytalam prawie wcale o nic... tak sobie siadłam przed nią i patrzyłam jak pisze... jak myśli. Zbadala, mowi ze ma mi sie na miesiączkę. Ciekawa jestem czy to prawda. czy faktycznie ten cykl po # bedzie taki regularn i jak zwykle? bylam pewna ze to sie rozjedzie w caly swiat.
Poza tym jak juz mowilam u mnie nie mam kompletnie zadnch dobrych wiesci, nie mam sie ani czym pochwalic ani czym cieszyc. Do niedawna jeszcze podpierałam się mężem. dziś i to już odpada. mała wojna.
czekam na lepszy czas... (przepraszam za moją gramatykę)
rozumiem pustkę w głowie na wizycie. też tak zawsze miałam. dziś też.
mi się cykl nie rozjechał, miałam idealnie jak przed #. tylko mocniejsze krwawienie bywało.
pamiętaj czasami, że tż przeżywa to na swój sposób. my na początku też się oddaliliśmy. każdy przeżywał to sam w sobie, nie umieliśmy o tym rozmawiać, cierpieliśmy w samotności. i to też jest jakiś sposób na przeżycie tego czasu, na pewno nie najlepszy ale jakiś. ważne, żeby sobie nie dodawać, nie obwiniać.
Stary 2013-12-17, 16:48   #3355
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

filousek, zebra, pani maga - dzieki dziewczyny

Agatko, a może go jeszcze reanimują a jak nie to moze taki sam...

perse, kocurku- mam nadzieje ze nie zrozumiałyscie mnie źle. Po prostu ja np nie znam żadnego innego forum AM i juz nigdzie nie doszukiwałam swojego miejsca. Wszystkie już zawsze będziemy aniołkowymi mamami i ja tutaj wracam nie tylko cos napisac, przeczytać, ale myślami też często. Kiedy np zastanawiam się co u Was. Tu jest pełno bratnich dusz.
to jest jak taka mała sekta

chciałam pokazać Wam coś , co mnie ujęło :

http://www.youtube.com/watch?v=QBXZPIDHKVg
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:01   #3356
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwie zdrowe laski. Profesorka nie znalazla zadnych wad

Cytat:
jestem, wszystko ok.

========================= =========
a mnie dziś Mikołaj odwiedził nawet podwójny, bo mąż kupił mi też prezent i nie wytrzymał (i ja też) i dał mi prezent dziś

Measiu dziękuję Ty sama robiłaś tę choinkę????jeśli tak to szacun wielki !!! zdjęcie w załączeniu (plus paluch mojego tż w gratisie )

a to prezent od tż: http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...-fpm-270.bhtml
zaszalał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00298.jpg (128,5 KB, 48 załadowań)

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:17   #3357
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Hope kochana.. z czasem będzie się wszystko jakoś układać, ale teraz jest jeszcze pewnie zbyt wcześnie.. mam nadzieję, że z Tż dojdziecie jednak do porozumienia, bo wzajemnie wsparcie jest bardzo ważne.
Dobrze, że ginekologicznie jest w porządku.

Cytat:
Ale musiał mieć radochę

Cytat:
jestem, wszystko ok. maluszek macha rączkami i nóżkami. serce pięknie bije. jest idealny jak na 13 tydzień. szyjka długa. nie przytyłam. oczywiście, jak już mi go pokazał to leżałam i patrzyłam jak zaczarowana i o nic nie spytałam.

któraś nie brała witamin?
Barbiku tak się cieszę!!! WOW już 13tc
Jesteś choć odrobinkę teraz spokojniejsza? może uda się choć dzisiaj przespać spokojnie noc.

Ja nie biorę żadnego kompleksu witaminowego, ale oddzielnie właśnie kw. foliowy+jod+dha+wit.D.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
a mnie dziś Mikołaj odwiedził nawet podwójny
Super prezenty
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:30   #3358
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbiku tak się cieszę!!! WOW już 13tc
Jesteś choć odrobinkę teraz spokojniejsza? może uda się choć dzisiaj przespać spokojnie noc.
mam nadzieję, że na kilka dni się uspokoję. w sumie za 6 dni prenatalne, tylko przed nimi to pewnie nerw będzie
Stary 2013-12-17, 18:14   #3359
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Berbie

Co do długości dziecka - nie przejmuj się, od pewnego momentu lekarze nie podają tego parametru. Ważniejsza jest wielkość określona tygodniem ciąży.

My po wizycie u dermatologa.
W zasadzie to pani doktor nic konkretnego nie powiedziała, tylko, że to jest podrażniona skóra i mamy to pielęgnować emolientami. Nie wykluczyła alergii, ale jak jej powiedziałam o tym nabiale, to się lekko oburzyła :P I mogę wypić szklankę mleka dziennie, w sumie najważniejsze, żeby ten nabiał nie był mocno przetworzony.
Dietę Artka mamy rozszerzać bardzo powoli i ostrożnie, nawet z 2-miesięcznym opóźnieniem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:29   #3360
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Piękne prezenty dostałaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości