Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 13:31   #841
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
ehe...dzięki to teraz przepadłam....
Lepsze to niż gadki o jedzeniu hihihihi....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:32   #842
/Mycha/
Raczkowanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Hejhej Wszystkim! Tak dużo piszecie, że Was dwa dni nadrabiałam
U mnie świąteczne przygotowania w pełni. Choinka już stoi, pierniczki ozdobione (jak będę miała chwilkę to wrzucę Wam zdjęcia).
Byłam dziś na pobraniu krwi, żeby na piątkową wizytę były świeże wyniki i się mile zaskoczyłam: wchodzę do windy, a za mną wbiegają jeszcze dwie osoby młoda dziewczyna i taka starsza babka, oczywiście na piętrze z lekarzem to się już pod samymi drzwiami windy ustawiły żeby szybciej wyjść i zająć kolejkę (a winda wielka, chyba na 15 osób). No i nagle ruszyły, dolecialy pod drzwi laboratorium i stoją, a ja spokojnie za nimi, myślę sobie - biegać nie będę. Czekało tam sporo osób, więc się przywitałam i zapytałam kto ostatni, a te dwie zaczęły ustalać, która jednak o pół buta była szybsza. No to uśmiechnęłam się tylko na ten ich cyrk, a im się zrobiło głupio jak zobaczyły brzuszek i ta młoda chciała mnie przepuścić, ale podziękowałam i zaczekałam na swoją kolejkę. No ale miło mi się zrobiło jak ta młoda dziewczyna się zebrała na taki gest żebym poszła pierwsza z nich na to starsza tylko fuknęła.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:33   #843
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Jingle Bells tak dla poprawy humorku mamusie
http://demotywatory.pl/4245784/Jingl...ypowym-wydaniu
Widziałam to już gdzieś Dobre

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-17, 13:34   #844
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
U mnie świąteczne przygotowania w pełni. Choinka już stoi, pierniczki ozdobione (jak będę miała chwilkę to wrzucę Wam zdjęcia).
Byłam dziś na pobraniu krwi, żeby na piątkową wizytę były świeże wyniki i się mile zaskoczyłam: wchodzę do windy, a za mną wbiegają jeszcze dwie osoby młoda dziewczyna i taka starsza babka, oczywiście na piętrze z lekarzem to się już pod samymi drzwiami windy ustawiły żeby szybciej wyjść i zająć kolejkę (a winda wielka, chyba na 15 osób). No i nagle ruszyły, dolecialy pod drzwi laboratorium i stoją, a ja spokojnie za nimi, myślę sobie - biegać nie będę. Czekało tam sporo osób, więc się przywitałam i zapytałam kto ostatni, a te dwie zaczęły ustalać, która jednak o pół buta była szybsza. No to uśmiechnęłam się tylko na ten ich cyrk, a im się zrobiło głupio jak zobaczyły brzuszek i ta młoda chciała mnie przepuścić, ale podziękowałam i zaczekałam na swoją kolejkę. No ale miło mi się zrobiło jak ta młoda dziewczyna się zebrała na taki gest żebym poszła pierwsza z nich na to starsza tylko fuknęła.

Faktycznie miły gest to czekamy na zdjecia pierniczkow

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:35   #845
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Ja też się zbieram pomału na wizytę.
Będę wieczorkiem

Dzięki za kciukasy

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:37   #846
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
a odwiedzialicie jaskinie ? ;-) Byłam we wszystkich No,ale miałam przewodnika - wujka Uwierz mi, ze te addidasy to najlepsza rzecz dla mnie w gorach jak nie ma sniegu hehe Jaaaa, długie nogi ? Eeee wydaje Ci sie
Z jaskiń to byliśmy w Mylnej tylko
Gdzieś mam nawet zdjęcie chłopaka w krótkich spodenkach i trampkach jak śnieg już był w Dolinie Pięciu Stawów.. Normalnie szok! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że jak w Zakopanem świeci słoneczko to wysoko w górach też jest tak pięknie i kolorowo

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-17, 13:41   #847
meniaa94
Wtajemniczenie

Mycha ale tak jest,że młoda prędzej ustąpi niz starsza ... raz w autobusie jechałam,i babeczka dosłownie już chyba w 9 miesiącu jechała,brzuszek wielki i nikt nie puścił ... starsze tylko spoglądały aż ja dopiero jej ustąpiłam miejsca i usiadła bo naprawdę widać,że było jej ciężko. A raz się spotkałam z taką sytuacją ... że też pani w ciązy jechała w autobusie i też miała dośc sporawy brzuszek i poprosiła dziewczyny ( gdzieś z 20 lat miała ta co siedziała ) czy mogłaby jej ustąpić miejsca bo jest jej ciężko a ta do niej ... " zachciało się bachora to teraz kur...stój " ... Masakra dosłownie .

Właśnie leżę i zauważyłam jak delikatnie brzuszek mi podskoczył Gabrysia się kręci

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Myskao to jak ja kiedyś byłam z rodzicami i wchodziliśmy na Giewont czerwonym szlakiem to jedna panienka już schodziła ... ale jak ubrana !
Japonki i miniówka ...
Stary 2013-12-17, 13:42   #848
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Z jaskiń to byliśmy w Mylnej tylko
Gdzieś mam nawet zdjęcie chłopaka w krótkich spodenkach i trampkach jak śnieg już był w Dolinie Pięciu Stawów.. Normalnie szok! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że jak w Zakopanem świeci słoneczko to wysoko w górach też jest tak pięknie i kolorowo
to jest chyba oczywiste - ze wysoko w gorach jest zimniej No,ale jak wchodzilismy na giewont, a ludzie w klapkach to...

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-17, 13:48   #849
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takie akcje...
Dobrze, że chodzę prywatnie to tam na konkretną godzinę się idzie i nie ma takiej walki. Chociaż do punktu pobrań nie ma godzin ustalonych, jeszcze się nie spotkałam z walką. Najdłużej czekałam chyba z 10 minut.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Mycha ale tak jest,że młoda prędzej ustąpi niz starsza ... raz w autobusie jechałam,i babeczka dosłownie już chyba w 9 miesiącu jechała,brzuszek wielki i nikt nie puścił ... starsze tylko spoglądały aż ja dopiero jej ustąpiłam miejsca i usiadła bo naprawdę widać,że było jej ciężko. A raz się spotkałam z taką sytuacją ... że też pani w ciązy jechała w autobusie i też miała dośc sporawy brzuszek i poprosiła dziewczyny ( gdzieś z 20 lat miała ta co siedziała ) czy mogłaby jej ustąpić miejsca bo jest jej ciężko a ta do niej ... " zachciało się bachora to teraz kur...stój " ... Masakra dosłownie .
No kultura nie powiem....

Cytat:
Właśnie leżę i zauważyłam jak delikatnie brzuszek mi podskoczył Gabrysia się kręci

Cytat:
Myskao to jak ja kiedyś byłam z rodzicami i wchodziliśmy na Giewont czerwonym szlakiem to jedna panienka już schodziła ... ale jak ubrana !
Japonki i miniówka ...
W górach też można się lansować, a jak!

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
to jest chyba oczywiste - ze wysoko w gorach jest zimniej No,ale jak wchodzilismy na giewont, a ludzie w klapkach to...
Dla niektórych najwidoczniej nie bardzo...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-17, 13:55   #850
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam takie akcje...
Dobrze, że chodzę prywatnie to tam na konkretną godzinę się idzie i nie ma takiej walki. Chociaż do punktu pobrań nie ma godzin ustalonych, jeszcze się nie spotkałam z walką. Najdłużej czekałam chyba z 10 minut.
To też było prywatnie, ale mimo że na czczo to dobrze się czułam, więc z uśmiechem patrzyłam na te zachowania

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:55   #851
meniaa94
Wtajemniczenie

No Gabryśka chyba rozszalała się na dźwięk muzyki ... bo uwielbiam sobie czasem włączać na youtubie utwory grane na skrzypcach ... ale nie takie powolne,normalne piosenki ... i dosłownie tak ją teraz czuję co chwilke tylko pyk pyk
Stary 2013-12-17, 14:19   #852
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
To też było prywatnie, ale mimo że na czczo to dobrze się czułam, więc z uśmiechem patrzyłam na te zachowania
Niektórzy są niereformowalni..

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
No Gabryśka chyba rozszalała się na dźwięk muzyki ... bo uwielbiam sobie czasem włączać na youtubie utwory grane na skrzypcach ... ale nie takie powolne,normalne piosenki ... i dosłownie tak ją teraz czuję co chwilke tylko pyk pyk
Moja mama gdzieś w jakimś programie TV widziała zabawki dla dzieciaczków, które jeszcze są w brzuchu, czego sobie nie wyobrażam I od 24 tygodnia podobno warto puszczać im muzykę klasyczną, że niby to zwiększa IQ dziecka. Ciekawostki co?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2013-12-17, 14:32   #853
carolyna86
Zakorzenienie

cześć brzuchatki! Nie było mnie na forum od piątku i aż 13 stron do nadrobienia więc wybaczcie ale nidirydy
a ja przez ten czas ja mnie nie było oddawałam się:
- przedświątecznym porządkom (wyrzuciłam 3 worki ciuchów do kosza PCK),
- czytaniu (prawie jestem na finiszu Arabskiej córki i już przymierzam się do kolejnej części)
- i oczywiście tż-towi ...

Z niecierpliwością czekam na piąteczek i usg

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:33   #854
lolitka888
Rozeznanie

Ale jaja w Zbuntowanym Jutro się będzie wreszcie działo

W gazetce tesco są Pieluszki Pampers newbaby mini 148 szt. różne rozmiary pisze. Przecena z 93,99 na 64,99 to się chyba opłaca co?
Jakie dzidziuś musi mieć na początek bo nic się nie znam
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:39   #855
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
No ja sie wlasnie zastanawiam, bo jade ze znajomymi. Najpierw byl plan, ze oni beda jezdzic na nartach, a ja sobie bede chodzic na spacerki po gorach na swiezym powietrzu, ale ostatnio podpytalam lekarza i mi powiedzial, ze gdybym znalazla pusty stok to sobie moge pojezdzic, bo sama jazda nie zaszkodzi, tylko jakby ktos we mnie wjechal to wtedy dopiero. Ale sie zastanawiam czy jest w ogole sens z takiego logistycznego punktu widzenia, bo kuoie caly karnet, a zjade na przyklad dwa razy to bez sensu... No i tez nie wiem czy bede miala sile w ogole, jak ja sie mecze nawet na godzinnym spacerze po plaskim Ale z drugiej strony jak sie bede patrzyc na znajomych jak jezdza, to mi chyba lzy beda leciec strumieniami
No bo właśnie największa obawa to, że ktoś w nas wjedzie..wywalę się i co..i już się się nie podniosę A tak serio to bałabym się upadku na stoku z brzuszkiem, dlatego wolę nie ryzykować. Czasem np stok jest oblodzony i robię takie piruety, że szkoda gadać Ale jakbym miała jechać dla samych spacerków to też warto. Wiem, że żal du*e ściska patrząc na znajomych, ale rok temu właśnie tak byłam i przynajmniej ze świeżego powietrza skorzystałam

Cytat:
Lepsze to niż gadki o jedzeniu hihihihi....
a to to prawda Wczoraj Gosius mi narobiła taką ochotę na colę, że całego lapka zaśliniłam
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:39   #856
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Spanie. Padam już po 20 i nie dociagnę do 24
No co T Light mój młody dłużej wytrzyma

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Właśnie z tego kubka 360
To chba czas sie zabrać za mojego młodego...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A ja znowu z doskoku ... młody śpi w salonie bo w sypialni mamy kwarantannę... i kilka dni będziemy spać w salonie.
Gorączki brak , ale nadal zatkany nos i katar no i kaszel. Na szczęście coś się odmieniło i dziś leki dzielnie i chętnie bierze.
Oby szybko przeszło Brawo za branie lekarstw może mój też kiedyś dojrzeje A co to za kwarantanna?

Stwierdziłam, że sobie odpocznę póki młode śpi, bo popołudniu planujemy robić ciasteczka Zestresowałam się dziś twardym brzuchem i wolę nie przecholować... Narazie zaaplikowałam magnez

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:43   #857
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ale jaja w Zbuntowanym Jutro się będzie wreszcie działo

W gazetce tesco są Pieluszki Pampers newbaby mini 148 szt. różne rozmiary pisze. Przecena z 93,99 na 64,99 to się chyba opłaca co?
Jakie dzidziuś musi mieć na początek bo nic się nie znam
Ja sobie tak wyliczyłam, że jak wychodzi poniżej 50 gr za sztukę to znaczy, że dobra cena. Tylko, że ja poluje na te białe bo mi koleżanka doradziła, że one ponoć bardziej chłonne są i w ogóle poleca. Jakbyście słyszały o jakimś promo to dawajcie znać Wczoraj były w Auchan za 38 zł za 78 szt, ale liczę, że dobiję do tych słynnych 35 zł :P Do maja trochę czasu :P
Stary 2013-12-17, 14:47   #858
gosius91
Zakorzenienie

A ja uciekam, do TŻ bo za niedługo wróci może z pracy Swoją drogą przywiózł mi po drodze od cioci - czekoladki o takie http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Cze...-34905-big.jpg i normalnie wszamałam juz chyba wiekszosc

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja sobie tak wyliczyłam, że jak wychodzi poniżej 50 gr za sztukę to znaczy, że dobra cena. Tylko, że ja poluje na te białe bo mi koleżanka doradziła, że one ponoć bardziej chłonne są i w ogóle poleca. Jakbyście słyszały o jakimś promo to dawajcie znać Wczoraj były w Auchan za 38 zł za 78 szt, ale liczę, że dobiję do tych słynnych 35 zł :P Do maja trochę czasu :P
Yyy w tesco chyba była/jest promocja musisz sprawdzic, bo nie ogarniam ostatnio tych gazetek

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-17, 14:58   #859
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula spryskaliśmy tego cholernego grzyba i chyba za karę TŻ wywalę aby tam spał

Co do sylwestra my idziemy do znajomych i bedziemy u nich spać ze względu na dziecko.

Zdrzemnęłam się ok godz , ale wstałam połamana. Inne łóżko i brak przyzwyczajenia....
Stary 2013-12-17, 15:01   #860
agus7ia
Raczkowanie

Rany dziewczyny, ale się wku............ Jednak kobiety w ciąży mają swoje humorki. Poszłam na pocztę nadać paczkę z prezentem. Paczka trochę ciężka i dość niewygodna. Na pocztę też mam kawałek. Wchodzę, oczywiście kolejka, bo tylko przy jednym okienku łaskawie pani obsługuje. Przy drugim siedzi inna i jakieś paczki rozwiązuje z listami. Podchodzę do niej i proszę o druk nadania paczki, bo nigdzie nie było dostępnego. I wiecie to usłyszałam NIE. Kurde no piorun by ją walnął. Ona mi łaskę robi, że mi poda coś co powinno być ogólnie dostępne. Obróciłam się na pięcie i wyszlam z poczty i zasuwałam z tą paczką z powrotem do domu. Normalnie się cała gotuje. Nie mogła powiedzieć jak normalny kulturalny człowiek, proszę chwilę poczekać zaraz podam, albo za chwilkę teraz nie mogę. Cokolwiek. A nie z wielkim fochem NIE!.Przecież jej płacą za pracę, a nie za bycie niemiłym dla Klientów. I tym sposobem pani doczeka się zkargi, a poczta straci kolejnego Klienta, bo już więcej paczki tam nie nadam.

Paula swietna jest ta kamizelka

Gosius zdjęcia super
Stary 2013-12-17, 15:04   #861
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wlasnie oczekuje na wizytę 3 panie przede mną

Stary 2013-12-17, 15:08   #862
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny, ale się wku............ Jednak kobiety w ciąży mają swoje humorki. Poszłam na pocztę nadać paczkę z prezentem. Paczka trochę ciężka i dość niewygodna. Na pocztę też mam kawałek. Wchodzę, oczywiście kolejka, bo tylko przy jednym okienku łaskawie pani obsługuje. Przy drugim siedzi inna i jakieś paczki rozwiązuje z listami. Podchodzę do niej i proszę o druk nadania paczki, bo nigdzie nie było dostępnego. I wiecie to usłyszałam NIE. Kurde no piorun by ją walnął. Ona mi łaskę robi, że mi poda coś co powinno być ogólnie dostępne. Obróciłam się na pięcie i wyszlam z poczty i zasuwałam z tą paczką z powrotem do domu. Normalnie się cała gotuje. Nie mogła powiedzieć jak normalny kulturalny człowiek, proszę chwilę poczekać zaraz podam, albo za chwilkę teraz nie mogę. Cokolwiek. A nie z wielkim fochem NIE!.Przecież jej płacą za pracę, a nie za bycie niemiłym dla Klientów. I tym sposobem pani doczeka się zkargi, a poczta straci kolejnego Klienta, bo już więcej paczki tam nie nadam.
Też bym się wkurzyła, i bardzo dobrze robisz że składasz skargę.
Ja złożyłam kilka razy na listonosza i teraz grzecznie przynosi paczki do domu, a nie wrzuca awiza do skrzynki.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam pikaso

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:14   #863
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry!
paulka wrr nie znosze takiej nieuprzejmosci, jak jestem w Pl bardzoooo mi sie to rzuca w oczy, do dobrego czlowiekowi latwo przywyknac, pomimo ze i u mnie na pld ludzie maja marne pensje to naprawde i w sklepach i w urzedach wszyscy sa mega mili, ale moze to wynika z tego ze Wlosi sa ogolnie bardziej pogodni od nas Polakow nie przejmuj sie nastepnym razem moze zadzwon po kuriera, przyjdzie po pczake do domu, teraz maja oni b konkurencyjne ceny
Stary 2013-12-17, 15:21   #864
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Madziula spryskaliśmy tego cholernego grzyba i chyba za karę TŻ wywalę aby tam spał
Hehe No nie wiem, byle by było co potem zbierać

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Też bym się wkurzyła, i bardzo dobrze robisz że składasz skargę.
Ja złożyłam kilka razy na listonosza i teraz grzecznie przynosi paczki do domu, a nie wrzuca awiza do skrzynki.
Ja też na listonosza musiałam w pierwszej ciąży, chyba nawet to Tż go ochrzanił bo w domu byłam a ten awiza Ale teraz bidny zawsze tacha nawet jak nas nie ma a jak za duża i ekonomiczna i nie weźmie to przeprasza No i jak na poczcie go spotkam to bez kolejki pozwala wydać paczkę
Tak więc warto skarżyć na pocztę

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:42   #865
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!

Melduję, że u Nas wszystko w porządku nie licząc choróbsk Misia ma zastrzyki, niestety poprzedni antybiotyk nie pomógł i zeszło na oskrzela. Pierwszy raz ma zastrzyki, a mi serce pęka. Mężul też chory. Ja się trzymam, ale mam problem z zatokami, bardzo bolą
Kiedy to się skończyyyyyyyyyyyyyyyyyyy y?!
Biedni, przesyłam masę zdrowych życzeń, kurujcie się!!

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Będziemy razem imprezować na wizażu
Będziemy wyginać śmiało... brzuchy

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Gratulacje !! Jeszcze drugie tyle iii....

Cytat:
Prawidłowo. Jeszcze miałaś się prosić może tej chamskiej baby? Jak mnie straszliwie denerwują takie historie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz - powodzenia

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:29   #866
beatusia10
Wtajemniczenie

wiecie co dziewczyny? nie lubię Was za tę kanapkę drwala to jest najlepsza kanapka z mc moim zdaniem i już sobie wmówiłam prawie, że nie pójdę już więcej do mc, jak zacznę normalnie jeść... a Wy tu takie rewelacje... masakra.. cały dzień nic nie jadłam, no ale na myśl o kanapce drwala, już mam ślinotok, niedobre jesteście!!

co do wizyty, to wczoraj wróciliśmy dość późno i już nawet nie miałam siły pisać.. powiem tak- mój mąż jest bardzo zadowolony z lekarza i powiedział, że z nim to chce być przy porodzie (a do tej pory nie wchodziło to raczej w grę).. no więc jest oczarowany, a ja mam mieszane uczucia.. nie mogłam spać w nocy z przejęcia.. oczywiście bez połówkowego 3d się nie obejdzie, bo tak to sprytnie uargumentował (on nie ma certyfikatu fmf), że mojego męża od razu kupił.. nie zobaczyliśmy dziecka, bo w ciągu 2-óch tygodni mam zrobić to usg, a on nie lubi naciągać ludzi na kasę (sztuczny tekst jak dla mnie, ale z tego tytułu zapłaciliśmy 100zł). no więc mąż dalej nie widział dziecka, w tym miesiącu nie ma już wolnego tak, żeby pójść ze mną, a teoretycznie powinnam je zrobić do 30.12... i tym jestem rozczarowana (choć to nie wina lekarza). nie wiem czy będzie problem jak pójdę w 23. tygodniu? druga sprawa- mam hemoglobinę 11,6 (norma u nieciężarnych to 12), a on mi powiedział, że mam lekką anemię i tu jestem zszokowana. przepisał żalazo i zobaczymy. i jeszcze z tego wszystkiego wydaje mi się, że w ogóle nie popatrzył na wyniki moczu, a tam przecież cuda wianki były.. uświadomiłam to sobie w domu.. wyznaczył dokładny termin porodu na 7.05., powiedział, że na pewno będzie cesarka (niby wiedziałam, ale i tak się zdołowałam), przy czym dodał, że to jest tak naprawdę najlepsza metoda rozwiązania ciąży dla kobiety, co mnie totalnie zaskoczyło.. ale i tak muszę przynieść wskazanie od neurologa. powiedział, że Brochów jak najbardziej poleca, a poza tym nikt nie robi cięcia cesarskiego tak dobrze jak on mimo to skrytykował moją opiekę szpitalną i powiedział, że on by mi antybiotyku nie podał. przy badaniu powiedział, że mam bardzo duży brzuch, co wprawiło mnie w osłupienie, bo przy jelitówce brzuch zrobił mi się prawie płaski.. no ale chodziło mu o to, że macicę mam prawie, że na wysokości pępka, co zwykle jest u kobiet podobno w 23-24 tygodniu, a ja jestem w 19t5d.. no ale to podobno bardzo dobrze.. posłuchał bicia serca dziecka, więc mąż bardzo się ucieszył tak więc ogólnie lekarz wydaje mi się trochę sztuczny i protekcjonalny, ale poza tym jest ok. chyba aż za bardzo szczegółowo zdałam relację ... ale to za kanapkę drwala :P

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2013-12-17 o 16:36
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:39   #867
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
aaa hehe Racja No Vampirka wymiata w snach,nie ma co!
Taaaa, życia mi nie starczy na nie wszystkie

Cytat:
A ja znowu z doskoku ... młody śpi w salonie bo w sypialni mamy kwarantannę... i kilka dni będziemy spać w salonie.
Gorączki brak , ale nadal zatkany nos i katar no i kaszel. Na szczęście coś się odmieniło i dziś leki dzielnie i chętnie bierze.
Jak wstanie to jedziemy na kontrolę, mieliśmy jechać jutro , ale dziś przyjmuje lekarka co będzie normalnie przyjmować od 1 stycznia i chcę już ją sprawdzić. Od 1 września nie mieliśmy w przychodni lekarza, tylko jakiś na kilka godzin przyjeżdżał na zastępstwo.
Idę odpocząć też bo od poczatku choroby dziecka , mało co śpię , bo ciągle pobudki i czuwanie czy dobrze oddycha. Więc skorzystam że spi i też się zdrzemnę.

Jak choroba sobie pójdzie to mam nadzieję że będę się odnosiła do Waszych postów Jak na razie je tylko czytam i zmieniam informacje na 1 stronie.
Fajnie, że Oskar zrozumiał, że musi jeść lekarstwa! Teraz szybko zacznie mu się poprawiać

Cytat:

Fajnie, że chociaż ta młoda miała gest... a stara... no cóż...

Cytat:

Paula swietna jest ta kamizelka

Gosius zdjęcia super
Też bym pisała skargę!

No to niedługo wizytuję... jeszcze tylko włosy muszę wysuszyć... No i mam zamiar dziś polatać samolocikiem, a jak nie, to majty w dół i niewychodzę Trzymajcie kciukasy za godzinę

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:44   #868
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
No to niedługo wizytuję... jeszcze tylko włosy muszę wysuszyć... No i mam zamiar dziś polatać samolocikiem, a jak nie, to majty w dół i niewychodzę Trzymajcie kciukasy za godzinę
ja trzymam mocno
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:44   #869
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się...
W końcu udało mi się do was zajrzeć...

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Zmierzch
Widzę że koleżance się dowcip wyostrzył

janeczka świetną kolację miałaś wcvzoraj nie ma co

martuszkao ciesz się urlopem, a atmosfere świąt poczujesz wszystko w swoim czasie

lolitka super sprawa od małego uczyć synka zasypiać z tatą

kasiab my sylwestra spędzmay tylko we dwoje

monija fryzurka i choinka super... Fajną masz koszule

Kaorlak zdrówka dla Misi - a poza tym cieszę się że u was wszystko ok

kasian współczuje problemów ze snem... Ale ja też od 3 dni nie śpię dobrze... Tzn bardzo mi nie wygdonie w każdej pozycji... No i rogala już próbuje i też kicha...

light ale mi zrobiłaś smaka na spagetti - a dziś obiad u teściów... ciekawe co

paulka moim zdaniem C&A ma najlepsze ciuszki dla dzieci... A nawet ostatnio mi udało się kupić kilka rzeczy za niewielkie pieniądze

beatusia za udaną wizytę.

Zmykam wpadnę do was wieczorkiem...

P.S trzymam kciukasy za wszystkie wizytujące - będzie dobrze

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:49   #870
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam się popołudniowo mąż dzisiaj wcześniej przyjechał z pracy, więc teraz jest chwilę z Hanią, a ja mogłam do Was zajrzeć właśnie zjadłam sobie kolacyjkę – mix sałat z pomidorkiem i fetą – wiem, że dopiero 16.30, ale jak ktoś wstaje o 5 to o tej porze jada kolację później będzie druga kolacja

Dzisiaj znowu byłyśmy z Hanią na spacerze szlakiem zwierzęcym i nakarmiłyśmy kozę, kucyka i stado baranów – dziady zjadły Hani całą paczkę chrupek ale tak się cieszyła, że musiałam im dawać, trochę mnie ta koza szatańska przeraża, w ogóle dowodzi tam całą ekipą, łącznie z kucem, który próbował się przeciwstawić, a ta jak go rogami po dupsku machnęła to od razu został postawiony do pionu – zwierzaki są boskie

Light a mieszkasz gdzieś na totalnym zadupiu? bo jak nie to i tak się obudzisz o 24, przerabiałam to w zeszłym roku

Madziuula, moja Hanusia pije normalnie z butli. Wiem, ze już niby nie powinna, ale ona pije na leżąco, w czym innym jakby miała to by się zachłysnęła na pewno.
Ale mieliśmy dzisiaj awaryjny spacer w takim razie

Ilkas mamy szczeniaczka, Hania dostała w zeszłym roku na gwiazdkę od dziadków i go lubi właśnie. Jak sprawdzałam w necie to siostrzyczka po prostu śpiewa inne melodie, jak szczeniaczek mówi, ze wszystkie kolory są piękne, to siostrzyczka, że są piękne, ale i tak najpiękniejszy jest róż więc typowo dziewczyńska zabawka mój mąż mówi, że wydziwiam i że szczeniaczek wystarczy i pewnie ma rację.. no ale czego mamusia nie zrobi dla radości swojej córuni, nie? sama wiesz najlepiej

Niegrzeczna, mój mąz też dziś w Poznaniu, może się spotkali z Twoim

Nikii brawo dla Oskara za leki, mądry chłopiec, mówiłam, że tak będzie i jednocześnie dla Ciebie za wytrwałość i samozaparcie

Mycha, miły gest i tak to zazwyczaj jest, ze młodsze osoby ustępują, a straszne nie. Chyba, że to panowie. Oni chyba w ogóle inaczej przechodzą starość, z większą godnością, nie wiem, może się źle wyraziłam, nie chcę nikogo obrazić, ale jakoś mam dużo większą sympatię do starszych panów niż do pań

Pallas, dokładnie 50gr za sztukę pampków to jest bardzo dobra cena my też zawsze przeliczamy na sztuki.

Agus7ia porażka z tą babą na poczcie, ale z drugiej strony… oni pewnie mają tam teraz takich zapierdziel, że sobie nawet nie wyobrażamy. U nas dzisiaj jeszcze listonosza nie było, a zawsze przychodzi między 12 a 13

Beatusia, żelazo nie zaszkodzi to na pewno, lepiej dmuchać na zimne, dwa: połowkowe można spokojnie robić do 24 tygodnia, więc luz, trzy: żony lekarzy zawsze rodzą przez cc, wiec coś w tym musi być także nie ma co analizować tak moim zdaniem jesteś już w połowie ciąży, wiec zmieniać już chyba nie ma co, tym bardziej, że masz mieszane uczucia, a nie jesteś zdecydowanie na nie

Dziewczyny NARCIARKI – dołączam do Was w bólach ja też kocham narty a już drugi rok z rzędu nie pojeżdżę właściwie jeździłam ostatnio w grudniu 2011, a od tamtej pory nie było jak, bo w grudniu po nartach zaraz zaszłam w ciążę, a w zeszłym sezonie uznaliśmy, że Hania jednak za mała na taką długą podróż (mamy prawie 300km do najbliższego sensownego ośrodka) i że sobie darujemy. No a teraz znowu nici z tego ale przyszły sezon jest NASZ – nie ma bata
No jak ja to kocham, ech.. ten wiatr we włosach i na plecach, te skręty, ból w nogach, ten cały klimat narciarski nawet głupią kiełbachę z grilla w barze na stoku tęskno mi
A mój tata wczoraj wrócił z Livigno, pełno śniegu, cudowne warunki pogodowe, no i samo Livigno – wiadomo

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Widzę że koleżance się dowcip wyostrzył

kasian współczuje problemów ze snem... Ale ja też od 3 dni nie śpię dobrze... Tzn bardzo mi nie wygdonie w każdej pozycji... No i rogala już próbuje i też kicha...

Ja sobie wkładam kołdrę między giry, męża angażuje do robienia po głowie albo plecach to zanim się na dobre wczuje to on już śpi a ja nic..
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości