|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Dzień dobry
![]() U nas dziś piękna pogoda, 8st i słooońce, idziemy zaraz z Antkiem na spacer ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A odnośnie tego łożyska - uważam, że dobrze że pytają - tak jak piszesz, to część naszego ciała, w dodatku ważna, bo utrzymywała przez 9mcy nasze dziecko przy życiu. A każdy robi jak chce. Jedni odwrócą wzrok bo obleśna, inni będą robić maseczki odmładzające, jeszcze inni odprawią rytuał zakopywania w ziemi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
maggie123
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ćwiczę 5-6 razy w tygodniu, bo tyle właśnie ćwiczyłam przed ciążą. Lekarz powiedział, że nie muszę zmieniać częstotliwości ćwiczeń. Nie mogą być tylko zbyt intensywne. Cytat:
Musiałam chwilę pomyśleć, żeby skojarzyć, że coś jest nie tak ![]() Jak pisałam wyżej, prawie codziennie ![]() Cytat:
![]() Moja działką w domu są słodkości. W tym roku zrobiłam już: pierniki: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=15964 krajankę piernikową z marcepanem (polecam, rewelacja!): http://www.mojewypieki.com/przepis/k...em-i-powidlami . Będę jeszcze robić sernik z brzoskwiniami (jeżeli chciałabyś przepis daj znać, bo mam go gdzieś na kartce) i makowce: http://www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany . Na pewno upiekę też schab w mleku, bo bardzo go z TŻ lubimy na kanapki: http://www.wielkiezarcie.com/recipe50728.html . A jeśli nigdzie nie będziemy jechać w drugi dzień świąt, planuję zrobić na obiad dla nas i rodziców te polędwiczki, bardzo dobre jeśli ktoś lubi połączenia mięsa z czymś słodkim: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html . Cytat:
Cytat:
Natomiast przykro mi, że ochłodziły się stosunki między Tobą i bratem, bo wiem, jaka byłaś zżyta z rodziną. Zmykam się szykować do lekarza.
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Aj zazdroszczę Wam tego, że lubicie gotować i piec
![]() Ja nie lubię i nie umiem ![]() ![]() Posprzątane wszystko mam, obiad zrobiony mam, fretki śpią i będą spały do 17 tej ![]() Pościel mam do wymiany, ale sama sobie nie poradzę, więc muszę czekać na tżta ![]() Pralkę mam zajętą, więc dziecięcych ciuchów nie wypiorę ![]() Czytam jedną książkę na dwa dni, więc staram się robić to rzadziej, bo za niedługo nie będę miała co czytać ![]() No, a na resztę nie mam ochoty ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może przemyśli sprawę. A ja dwie godziny sprzątałam kuchnię ![]() ![]() Dostaliśmy wczoraj z tż na mikołaja maszynkę do mielenia mięsa i szatkowania warzyw, bo nie mieliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Wow - to juz teraz wiem czemu moj ginekolog sie czepia... Cytat:
![]() Cytat:
Przyzwyczai sie do dobrego, a potem ja sie zatyram jak wroce do pracy ![]() Cytat:
Jak pieczony to ja chetnie skorzystam, bo wlasnie szukam sprawdzonego przepisu na sernik, a jeszcze jak ma byc z brzoskwiniami to juz w ogole super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() https://www.noppies.com/de-de/umstan...4g1c17o16016s1
![]() |
#849 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ale napisz proszę, co Tobie powie lekarz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja planuję zrobić schab też ze słodkim, czyli ze śliwką, morelą i daktylami ![]() Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() A od kogo taki świetny prezent? ![]() Cytat:
Sernik z brzoskwiniami Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 1 kostka tłuszczu (pół masła i margaryny) Ciasto zarobić i schłodzić. Masa serowa: 1 kg sera 1,25 budyniu śmietankowego bez cukru 1 szklanka cukru 1 kostka roztopionej margaryny 1 puszka brzoskwiń w syropie Na wysmarowaną blaszkę rozwałkować ½ porcji ciasta, na to wyłożyć masę serową. Na ser wyłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie. Ubić pianę z 5 białek, dodać 1 szklankę cukru, ubić. Następnie dodać czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch piany zetrzeć pozostałe ciasto na grubych oczkach. Piec około godziny na złoty kolor. U mnie wszytskie przepisy wyglądają tak samo ( w sensie formatu), bo mam poprzepisywane na kompa wszystkie najlepsze przepisy mamy z jej licznych zeszytów, notatników itd ![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-17 o 11:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja gotować nie lubię, piec lubiałam ale jak sie jest na swoim to się patrzy że piekarnik prąd żre i piekę rzadko a jak już to zazwyczaj chałki bo mam taką ochotę na nią ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
No ja czytam tylko jak leżę
![]() ![]()
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Ale Wy tu o pysznościach rozprawiacie, że sama mam ochotę coś upichcić, rok temu odnalazłam taki przepis ale jakoś był brak weny do zrobienia, teraz mam 24 wolne, TZta nie ma więc może je upichcę http://czympachnieuzakow.blox.pl/201...czekolada.html co do rodzeństwa to ja mam ich czworo, 3 siostry i brata i relacje z 2 siostrami są takie w miarę, bez szału, a z trzecią siostrą mam słaby kontakt, no ale staram się raz po raz do niej zadzwonić, z bratem spoko ale też rewelacji nie ma. chociaż fajnie jest jak się zjedziemy wszyscy do domu rodzinnego na święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
czyli Endżi
|
Dzień dobry przyszłym mamusiom, wita się mama wrześniowego synka
![]() Odzywam się, bo mam do oddania w dobre ręce fajny, przydatny komplet na tej nowej drodze życia ![]() Jeśli ktoś by reflektował, to proszę o pw ![]() Gratuluję i pozdrawiam ![]()
#855 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ser rozumiem ze taki na sernik w wiaderku? I na ile stopni to wrzucasz? A i 1,25 budyniu to chodzi ze 1 cale opakowanie + 1/4 kolejnego opakowania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie no nasz był fajny nawet na niego głosowałam ale potem z perspektywy czasu i różnych głupich tytułów jakie wymyślały mamuśki na innych wątkach utwierdziłam się w przekonaniu że lepiej bez niego...dopóki nei zobaczyłam tego słodkiego mamusiek czerwcowych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- dziś byłam zrobić posiew przed wizytą w piątek i oczywiscie tylko jeden mały słodki brzdąc który nawet nie wiedział gdzie się znajduje już od progu krzyczał "nie chciem, nie chciem!" i ryczał a pan do niego: "Piotrusiu nie płacz, nic ci się nei stanie" ![]() ![]() ![]() dlaczego wszystkie krzyczliwe dzieci jakie napotykam są Piotrusiami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do tytulu to moze ktoras z Was natchnie na jakis ladny rymowany to niech pisze, ja nie mam weny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Daj mu do wiwatu jak wróci i powiedz, że teraz tak będzie codziennie, bo hormony ciążowe dają ci się we znaki ![]() Cytat:
Jadę dzisiaj z chłopakami do miasta po południu i muszę też coś zrobić z włosami bo wyglądają okropnie ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() O jakim serialu piszecie, bo sie pogubiłam???? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |||
Zakorzenienie
|
U mnie też ładna pogoda, w końcu słoneczko
![]() Byłam na basenie, popływałam, wymasowałam się w jacuzzi ale plecy nadal bolą. Nigdy więcej ponad godzinnego stania ![]() Cytat:
![]() Ja też zawsze obstawiam słodkości. Robię już tradycyjnie na pewno: ciasto marchewkowe, keks, makowce, i miodownik lub coś innego w tym rodzaju (Stefanka, orzechowiec?). Pysznie wygląda ta marcepanowa krajanka, może się skuszę? I jestem fanką połączeń mięs ze słodkościami, tylko mi chodzi po głowie raczej jakieś mięsko z żurawinami. W dalszym razie szukam inspiracji i pomysłów na dania z ryb bo te akurat rzadko robię i w sumie nie mam sprawdzonych przepisów. Cytat:
Cytat:
Powodzenia na wizycie, wpadaj tu natychmiast z relacją! Ja w końcu się dodzwoniłam i umówiłam na 18.45. Trzymajcie kciuki! Nieodmiennie się przed tymi wizytami stresuję...
![]() |
#860 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak nie chcesz rozpoczynać nowego opakowania budyniu, to możesz zamiast dać 1 czubata łyżkę mąki ziemniaczanej ![]() I ja wszystkie ciasta niemal piekę w 170/180 stopni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Ja pierniczę.... Zapomniałam zrobić badań na dzisiejszą wizytę... ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-17 o 12:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
virginia
![]() Cytat:
![]() dzidzia mi od rana buszuje w brzuszku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Pisze z centrum handlowego wiec Przepraszam za brak cytatów.
Mąż mnie bardzo przeprosił i tak ładnie że idąc prawie ryczalam tak sie wzruszylam. Zobaczymy czy będzie taki jak obiecał. Zakupy prezentowe zrobiłam i kupiłam Majce gruby kocyk ![]() Musiałam zrobić sobie przerwę bo ledwo juz na nogach stoję a kolejki straszne wszędzie. Przy okazji wcinam longera i mocno zastanawiam się jad moim wymarzonym McFlurry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawa za zakupy udane - ja bym MCFlurrego nie odmówiła ![]() Może się ktoś skusi? Kilka całkiem niezłych przecen. http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...daż/Niemowlęta Mnie się jedna rzecz spodobała, ale nie ma rozmiarów. Trochę rzeczy dla kobiet w ciąży też jest przecenionych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | ||
Zakorzenienie
|
Grey's Anatomy pięknie przetłumaczone na polski jako chirurdzy
![]() Cytat:
![]() Też kibicowałaś rudzielcowi?? ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja naiwna zawsze myślałam, że na pamiątkę robi się zdjęcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Po za tym przeraża mnie moja waga więc trochę gimnastyki przy sprzątaniu nie zaszkodzi, a przy dziecku już nie będę mieć na to tyle czasu więc brudne kąty będą leżały odłogiem ![]() A prezent od teściowej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pochwal się kocykiem ![]() Mnie przeraża odwiedzanie jakichkolwiek sklepów przed świętami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciążą zrobiłam badanie na CMV, okazało się że chorowałam, nie wiadomo kiedy, no ale można się było tego spodziewać, bo pracuję z dziećmi maggie123 ale laseczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Bylismy oglądać wózki i generalnie nic nie wiem. Wyboru zbyt dużego nie ma, a jak już coś nawet to kolorystycznie odpada-nie chce ciemnej karawany! Chyba zdecydujemy się na Tako Laret |
||
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zadomowienie
|
Nie zjadłam już McFlurry nie dałam rady
![]() no patrz było wcześniej krzyczeć to bym Ci paczką wysłała ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja z kulinarnym pytaniem - jak pieczecie mięso (takki np.schab), żeby nie wyszło suche - w brytfannie, w rękawie, w folii?
#869 |
Zakorzenienie
|
Kate dobrze, ze wyrzuciłaś z siebie wszystko
![]() I brawa za udane zakupy. Zastanawiam się po co Wam tyle kocyków? Ja mam dwa pledy z Ikei, więc stwierdziłam, że mi wystarczy i zadnego kocyka nie kupuje ![]() Co do pieczenia mięsa, to moja mama schab albo gotuje w wodzie, albo właśnie w rękawie i nie czułam nigdy by był suchy ![]()
#870 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A zakupy fajne, bardzo ladne pajace ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.