|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Maggie fajny brzusio
![]() ![]() Ja buszowałam dzisiaj po smyku i kurcze nic nie kupilam heh Jutro wizyta u gina nareszcie ![]() ![]() Dobranoc slodkich snów życzę :-* ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kurcze ja wcale nie robilam takiego badania ![]() maggie ale masz malusienki brzusio ![]() ![]() Ja sobie zamowilam 2 sukienki, narazie czekam az przyjda
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Ja od początku ciąży jedyne ciążowe ubranie jakie kupiłam to spodnie z h&mu i leginsy
![]() Za to kupiłam sobie ostatnio w lumpie genialny płaszczyk Atmospehere za 14 zł, taki na po ciąży, więc na końcówkę zimy albo wczesną wiosnę będzie w sam raz. Maggie - pięknie wyglądasz, na pewno nie na 7 m-c ![]()
#815 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() pierniczki bardzo ciekawe, ale to w przyszłym roku wypróbuję, bo teraz już za późno, ciekawa jestem bardzo czy to dojrzewające ciasto się nie zespuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pochwal się, poka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale jesteś zgrabna!!! ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
jutro jak nie zapomne
![]() wlasciwie to robilam na wzor z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/p...zki-przepis-ii sa tam pokazane, tylko moje wyszly brzydsze ![]() ![]() Uciekam do lozka ![]()
![]() |
#817 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą piłeczką, to sobie panowie żartowali ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() w ogóle bardzo Wam wszystkim dziękuję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mona, ojej aż się zaczerwieniłam.... mam 160 cm (przez co miłością odwzajemnioną ubóstiwam szpilki ![]()
![]() |
#818 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jako ze spodziewam się córki, rozdysponowalam rzeczy syna, z których juz wyrósł i lzej mi na duszy (i w pawlaczach ![]() ![]() Szwagierka ma mi donieść ubrań od 9 miesiecy wzwyż, gdy jej corka z nich wyrośnie plus jakies najmniejsze rozmiary. Tylko nie wiem, czy jest sens kompletowania rozmiarow 50 i 56, bo skoro Marcel urodził się z wagą ponad 3700 i 61 cm, spodziewam się, że Mała tez malutka nie będzie, jak myślicie? kilka sztuk body, pajaców i kaftaników na 56 już mam na wszelki wypadek, ale czy szykować ich więcej? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
hej
No wlasnie ja kaftanikow mailam moze z jeden lub dwa, więc cienizna, dlatego teraz musze dokupic nie jestem znawczynią wielką, ale na kaftanik nic sie nie zaklada ani pod, o to wlasnie chodzi na pierwsze dni zeby byl pepuszek tak trzymany "luźno", w szpitalu- a to byl listopad zakladali wszystkim dzieciom tylko kaftanik i pieluszke.ja tak jak psize nie mailam swoich kaftanikow za bardzo więc korzystalam ze szpitalnych a w domu ubieralam juz calkiem inaczej bo ich nie mialam.Ale to byl listopad więc tez inaczej, chociaz cała rodzina tż i tak wyprawiała histerie, ze jak ja dziecko ubieram i że dziecko marnuje bo nie ubieram w 15 warstw i barchany... ![]() ![]() ps. żadnego kikuta nie zostawialam, zostawilam tylko opaskę małego z rączki która mial założoną po porodzie..o kikucie nawet bym nie pomyslała heh Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-12-16 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wam dziewczyny, że wam się tak chce pitrasić i piec. Ja akurat gotuję bo muszę, a nie piekę wcale, mąż to robi. Sto razy wole sprzątać i porządkować, skutkiem czego nie mam co robić przed świętami, bo u mnie zawsze (no, zazwyczaj) jest posprzątane w każdym kącie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zapomnę jak po porodzie położna mężowi mojemu pokazywała łożysko zachwycając się jakie piękne ![]() ![]() kilka ubranek w najmniejszym rozmiarze na wszelki wypadek, ale nie za dużo ![]() Cytat:
![]() wsunęłam kg pomarańczy, wypiłam 3 bawarki, Kornelcia gniecie po pęcherzu i ugniata jakieś nerwy.. pora na dobranoc.. jeszcze tylko kaszka dla Zuzi. kolorowych snów!
![]() |
#823 |
Wtajemniczenie
|
Pytają, bo wiesz, zawsze możesz sobie łożysko przerobić na krem przeciwzmarszczkowy wzorem J.Lo i innych gwiazd
![]() u nas nikt nie pyta, tylko położne i lekarze cichcem łożysko wykradają i sie smarują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i gdzie Ty to wszystko chudzinko mieścisz? ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Ja też już mówię DOBRANOC, kolorowych snów ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||
Zakorzenienie
|
Mona, ale tam w cytacie jest napisane o modyfikacji
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje, ze nic sie nie wykluje Maggie, swietnie wygladasz. Taka wage to mialam chyba w podstawowce ![]()
![]() |
#826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łącznie 13kg
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
Nam położna tłumaczyła, że łożysko jest częścią mojego ciała i mają obowiązek zapytać. Niemcy np biorą to łożysko, zakopuja i sadza w tym miejscu drzewo, tzw drzewo życia.
Gorzej, jak drzewko się nie przyjmie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#829 |
Zakorzenienie
|
Lozyska czasami zjadaja, co ma byc prewencja depresji poporodowej lub powodowac mniejsze krwawienia
czasami zakopuja w ogrodze i sadza drzewo, ktore reprezentuje zycie dziecka w koncu to wlasnosc rodzicow, niech sobie robia, co chca ![]() to poczytajcie sobie jeszcze o lotus birth, np TU ![]() ![]() a kikut mam, dostalam w pojemniku na mocz pielegniarki z intensywnej terapii nie wiedzialy czy bede chciala, czy nie, wiec na wszelki wypadek trzymaly dla mnie. Ja tez nie wiedzialam, czy chce, ale wlozylam do pudelka z pamiatkami Antosia i tam jest do dzisiaj ![]() To wyglada teraz jak suchy patyczek ![]()
![]() |
#830 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- moja taka wiercaca nocke miała , a kanapke z nutella raz w zyciu jadła i wiecej jej nie dam jakas masakra cukrowa ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
fajne te kiecki no i naprawde kwitnacą wygladasz ![]()
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Ja też. Minę miałam podobną jak Ty
![]() Maggie123- nie będę oryginalna: wyglądasz ślicznie, a brzuszek masz mniejszy niż niektóre dziewczyny przed ciążą ![]() Virgo- gotuję codziennie. Sporadycznie- gdy gorzej się czuję lub nie mam weny- wyręcza mnie TŻ, ale co do zasady bardzo lubię eksperymenty w kuchni. Dla męża zostawiam za to znienawidzone zmywanie ![]() Odnośnie rodzeństwa to ja mam siostrę i brata. Zawsze byliśmy ze sobą bardzo związani. Dobrze się dogadujemy, mimo sporej różnicy wieku (brat jest starszy ode mnie 7 lat, a siostra 8) i zawsze mogliśmy na siebie liczyć. Żona mojego brata jest teraz w ciąży, ma termin tydzień po mnie i też będą mieli córeczkę, a ponieważ mieszkamy 300 m od siebie myślę, że jeszcze bardziej nas to do siebie zbliży. Mój mąż też ma bardzo dobry kontakt ze swoim rodzeństwem. Dlatego nie chcielibyśmy, żeby nasza mała Myszka była jedynaczką i już jej planujemy atrakcję w postaci braciszka/siostrzyczki za ok. 3 lata ![]() Ale jak będzie życie pokaże ![]() Zapas ciążowych kurtek dostałam od siostry ciotecznej, która była w ciąży mniej więcej w takim okresie jak ja, ma identyczną figurę i identyczny gust ![]() Wizja zatrzymania kikuta zaskoczyła mnie i przeraziła. Nigdy bym na to nie wpadła! Ech... Solidaryzuję się dziś z tymi, które spać nie mogą. Obudziłam się dziś godzinę temu i mam taki napięty brzuch, że nie mogę zasnąć. Wierciłam się i wierciłam, aż stwierdziłam,że szans na ponowne zaśnięcie nie widać. Buszuję teraz trochę po wizażu i ulubionych blogach, czekając aż mi przejdzie. Dobrze, że dziś mam wizytę u gina to od razu się dowiem czy to normalne. Pozdrawiam ![]()
#832 |
Rozeznanie
|
No to i mnie to dopadło:banghead:
Od 4 nie mogę spać. ..nie wiem czy to wina 3 trymestru czy pełni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#833 |
Zakorzenienie
|
Cayenne - masz wspaniałą szwagierkę, co do siostry - no comment.
myślę podobnie jak dziewczyny, kup coś i wyślij, zrób niespodziankę ![]() Maggie - wow! ale laska! osatnia kiecka szczególnie mi się podoba, choć ja w kieckach nie lubię chodzić. było o rodzeństwie. ja mam brata starszego o 2 lata. w dzieciństwie nie przepadaliśmy za sobą i w zasadzie do dziś nie pałamy jakąś wielką miłością do siebie. wiem, że gdyby trzeba było - na pewno by pomógł, ale na co dzień kontaktu nie mamy. zbliżyliśmy się na chwilę bardziej 5 lat temu, po śmierci babci, dzięki temu wiem, czemu jest tak, a nie inaczej między nami (on ma bardzo skomplikowaną sytuację rodzinno-małżeńską), ale potem znów się odsunął, jakby żałował, że się wygadał... mieszkamy w tym samym miasteczku, a widujemy się sporadycznie. eh... byłam wczoraj w h&m w Zabrzu. kicha. tylko niektóre rzeczy przecenione, a miałam mało czasu, żeby wyszperać coś ciekawego, więc wyszłam z niczym. przygotowania do świąt w czarnej dooopie. wyjeżdżamy do teściów (nie lubię...), ale mimo wszystko przydałoby się coś w domu zrobić. okna na przykład mam już tak brudne, ze szok. ale raz, że mam lenia, dwa, trochę boję się szarpać, trzy - małża nie ma, a jak jest, to leży i próbuje wyzdrowieć. w tym tygodniu kupimy choinkę, najpóźniej w weekend, ale żeby ją wstawić do domu, wypadałoby trochę tu ogarnąć. może przy pieczeniu pierników wprowadzę się w bardziej świąteczny nastrój. miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |||
Zakorzenienie
|
Piszecie jak szalone
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Maggie bardzo Ci służy ciąża ![]() Ja nie będę już żadnych ciuchów ciążowych kupować bo mi się już poprostu nie opłaca ![]() Wczoraj wkurzył mnie mój mąż ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie, zrobilam tylko 2 rodzaje lukru a z perelkami mi sie bawic nie chcialo. Natalia za to smarowala caly piernik lukrem a potem sypala na to wiorki czekoladowe ![]() to tak jak ja ![]() Cytat:
![]() ![]() Wy spac nie umiecie, a ja sie nie umiem zwlec z lozka W nocy spie jak zabita, o dziwo od jakiego czasu nawet pecherz mnie nie budzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinien się o Ciebie troszczyć, a nie zarzucać pretensjami. Masz rację, że się wkurzasz. Cytat:
![]() Ja w nocy zaliczam minimum jedną pobudkę do toalety, ale z reguły ta liczba oscyluje między dwa, a trzy ![]() Ja po porannych ćwiczeniach. Odkryłam dziś fajne filmiki z ciążowymi ćwiczeniami Tiffany Rothe. Są bardzo pozytywne i energetyczne, a przy tym nie zajmują dużo czasu (jeden 13 minut, a drugi 10). Wrzucę linki, może ktoś będzie miał ochotę trochę z nią pofikać ![]() http://www.youtube.com/watch?v=HKhNAt6pBv4 http://www.youtube.com/watch?v=A5P1a3u72jg
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Kate1623 bardzo dobrze cię rozumiem mam tak samo :-* trzymaj sie
![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | ||
Zakorzenienie
|
maggie123 masz wspaniałego brzuszka, ja mam o wiele większy od Twojego
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi się dzisiaj śniło, że byłam w 27 tyg i pojechałam do szpitala w mojej rodzinnej miejscowości (bo niby od tego czasu już trzeba było się wstawić w szpitalu i czekać na poród) i mi zrobili usg dowcipne i na dzień następny urodziłam, bo się zaraziłam boleriozą, która powoduje przedwczesne skurcze... A tą boleriozą się zaraziłam bo na głowicy od usg była ![]() a później pamiętam, że w jakimś dzienniku/notatniku było zapisane że mój synuś bierze 60% leków i 40% suplementów o to, że się urodził wcześniaczkiem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I z innej beczki - podzielisz się przepisami na dania świąteczne? Jakieś sprawdzone przepisy na smaczne rybki, sałatki (śledziowe itp.), mięsa? Dziewczyny, Wy też piszcie! Maggie, powtórzę za dziewczynami, wyglądasz szałowo!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wcale się nie dziwię, że się zdenerwowałaś ![]() Też tak pomyślałam ![]() Piszecie o rodzeństwie - ja mam dwóch starszych braci (o 5, 6 lat) i zwłaszcza ze starszym miałam zawsze raczej dobre relacje, niestety ostatnio mam wrażenie, że się pogorszyły... ![]() ![]() Jeśli chodzi o kurtkę zimową - miałam jeden szerszy płaszczyk, w który jeszcze się mieszczę, gdzieś tam w szafie mam jeszcze jeden, też większy, będzie rezerwowy.... Podobnie jak Wy uważam, że to bez sensu kupować nowy na jeden sezon, chociaż wiem, że czasem nie ma wyboru. I też nie kupiłam sobie żadnych ciążowych ciuszków, poza legginsami. Po Świętach wybieram się jednak z przyjaciółką na shopping i liczę na duże przeceny i udane łowy ![]() Nie mogę się dodzwonić do gina ![]() Przez te wczorajsze godzinne stanie boli mnie dziś kręgosłup, wybieram się więc na basen. Powiem Wam, że brakuje mi sauny - zawsze bardzo mnie relaksowała ![]() Miłego dnia, ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-17 o 08:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.