|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
angel166 super, że pierwszy dzień upłynął w miarę spokojnie i że Jagódka dobrze się bawiła
na pewno sobie poradzisz A ubranka nie dostaniesz służbowego? Moja mama dostaje koszule i sweterki służbowe Cytat:
Może nie będzie tak źle tyle nas przeleciałaś, że musi się wcześniej niż w Wigilię ruszyć
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-12-16 o 21:31 |
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Doskonale Was rozumiem z tymi porzadkami,u mnie przy dwójce nie ma chwili bez sprzątania.
U siebie w pokoju potrafią zrobić takie tornado,że szok ![]() Dzisiaj posprzatalam duży pokój wiec jedno mam za sobą ![]() Szafki,ubrania,mycie mebli z glowy. Jutro dalszy ciąg walki .Fabis się przebudza z płaczem bo z nosa mu się leje Ciezko mu oddychać .Mąż na nocce,ja chora i jeszcze Fabis,masakra Elenka wysyłam fluidki aby było szybciej Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie miodu! Podałam dzisiaj Antkowi po raz pierwszy i choć na początku wywalił język, że niedobre, to po chwili wypił całą butlę. Jestem w szoku, bo do tej pory woda była bleee. Wiem, że to oszustwo, bo ta woda słodka, ale w końcu mamy jakąś alternatywę do soczków. ![]() Angel trzymam mocno za Ciebie i Jagódkę kciuki! Wierzę, że obie sobie świetnie poradzicie z nową sytuacją. Cytat:
![]() Cytat:
Niegrzeczne dzieci ładnie śpią w nocy ( przykład: mój Antek), a grzeczne dzieci mają problemy ze snem ( Kinga). ![]() Cytat:
Swoją drogą, jak leżeliśmy w styczniu w szpitalu, to na sali byliśmy z dziewczyną, która urodziła swoją córeczkę 23 grudnia i Wigilię spędziła w szpitalu. Miała to szczęście, że wyszła w I Święto, więc wierzę Elenko, że i Wy w najgorszym wypadku spędzicie w szpitalu tylko część świąt.
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa wlaśnie mi przypomnialas,że wyrównanie za prąd w kwocie 300 zł leży zaległe w szufladzie a było do końca listopada
Kurka to sobie polezy jeszcze,mam nadzieję,że święta będą ze światłem Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie możliwe, Kinga większość czasu jest jednak grzeczna, chociaż z wiekiem jakaś bardziej kapryśna się robi
![]() Co Wy macie za wyrównania za prąd, ja płacę normalnie za zużycie co 2 msc ok. 140- 170 zł
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka u Nas teraz zrobili tak,że co miesiąc są druczki do płacenia z przypuszczalna kwota a po pół roku przychodzą spisywac liczniki i podliczaja
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz, ale ciesze sie że nietylko ja tak mam ![]() Cytat:
![]() Czemu wkurzona że narodziny w wigilie? Angel dasz rade ![]() Ale nie powiem bo sama też bym zesrana była ze strachu ![]() napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie Henio chodzi dokładnie od 11.11
|
|
|
|
#2081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, jadę właśnie di pracy,bo dziś na 7. Jagode musiałam brutalnie obudzić rano,bo spala ale obyło sie bez płaczu. Szybko ubralam i pojechali z tatą do babci. Ciekawe czy dziś będzie też taka grzeczna jak wczoraj u dziadków
![]() Cytat:
![]() Iwa przypomnialas mi,ze i do nas przyjdzie wyrownanie na koniec roku za światło i gaz. Wolalam o tym nie pamiętać ![]() Monarika no właśnie nie w ogóle co poczta to inaczej,u mnie na dzielni na poczcie dziewczyny różne kolory noszą, jasne co prawda ale i bluzki,nie tylko koszule no ale tam poczta główna,więc pewnie dlatego takie wymogi.Elena oj nie no tak nie może być,żebyś nam we Wigilie urodziła. ![]() Anusia dużo zdrowka dla Ciebie i chłopców! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
a co do snu to die zgadzam. Jagoda szogun w dzień ale za to nocki piekne. I nawet zasypianie samodzielne w lozeczku juz tylko max 20 min zajmuje. Choć wczoraj na wieczór padła chyba w 3minutyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
to były cyrkiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
tak samo za wodę i gaz tylko mam nadzieje,ze mniejsze kwoty w tym roku będą,bo wyższe rachunki miałam![]() Jeszcze dziś muszę jechać do sądu,bo przyszło postanowienie i wyrok sądu,ze mam te 10tys po cioci spłacić...sprawa w sądzie bez mojej wiedzy sie odbyła a jeszcze 2tyg temu wysylalam im polecony,by dokumenty mi przesłali i zaproponowali jakąś spłatę w ratach...mąż wściekły,bo chyba będzie musiał wsiąść kredyt na to. Szkoda słów...dobra idę pracowaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Angel dasz radę! możesz się odwołać?Cytat:
U nas tak jak u Anusi co pół roku spisują liczniki i potem przychodzą druczki do zapłaty na pół roku naprzód.Na podstawie faktury robią prognozy ile naciągniemy prądu jak więcej to wtedy jest faktura korygująca czyli nadpłata. |
||
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Noc minęła jednak spokojnie,dwie pobudki byly o 1.30 i 4.30 a później o 6 już wstał .Ale katar mamy dalej,ja to przy katarze czuje się masakrycznie Angel udanego dnia w pracy! Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Znów cudna pogoda,wspaniale Anusia dużo zdrówka dla Was Angel dasz sobie rady w pracy na pewno,kurcze ale z tym długiem nieciekawie ![]() Elena trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie Tamlin gdzie Ty się nam podziewasz?
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Cytat:
Zdrówka dla Was. Jak tak czytam ile Wy za prąd płacicie to łapię się za głowę nad naszymi rachunkami. 260 zł i teraz też przyszło wyrównanie 300zł i już nam zwiększyli kolejne rachunki na 320 co najwięcej prądu zżera?
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem Marta
Angel super, że jest fajnie. I z pracą i z Jagódką. Teraz już z górki, ze wszystkim sobie dasz radę Anusia zdrówka dla Was My rachunki za wodę i prąd mamy z odczytów co 2 miesiące, ale gaz mamy prognozy i jakoś dziwnie nam dali tylko po 180zł, a przecież ogrzewanie mamy gazowe. Ale ja wpłacam po 200zł dodatkowo co drugi miesiąc aby później dużo do dopłaty nie było. Wczoraj zrobiliśmy rodzicom niespodziankę i poszliśmy z szampanem oddać dług. Ich miny bezcenne ![]() Dziś pogrzeb sąsiada i wychodzi na to, że sama muszę iść bo Krop wraca z Lublina i nie wiadomo czy zdąży |
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Za to woda to inna historia u nas, płacimy ok. 80 zł zaliczki na miesiąc i co 3 msc przychodzą nam dopłaty ok 250 zł Gdyby to nie był wynajem to byśmy sobie podnieśli do 170 zł miesięcznie zaliczki i takie mniej- więcej ustalimy we własnym mieszkaniu.
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy też od wielkości bloku w którym mieszkacie. Bo wychodzi na to że im mniejszy budynek, tym większa jest ta opłata stała (przesyłowa) przypadająca na jedno mieszkanie. Np u nas (wielka płyta) jest to tylko 11,88 zł, a u teściów w domu ponad 50 zł. |
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha i nie pstrykamy światłem.Jeśli wychodzimy z pomieszczenia i mamy zamiar wrócić za nie dłużej niż 8 minut to nie gasimy światła bo takie pstrykanie pobiera więcej prądu niż jakby było cały czas zapalone. My mamy duży dom plus gospodarstwo za prąd płacimy ok. 200zł miesięcznie. Cytat:
|
||
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten przesyłowy muszę sprawdzić, bo nasz blok faktycznie nie duży. |
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Gda to już długo! Zupełnie mi to umknęło, przepraszam. ![]() Cytat:
Już sobie wyobrażam miny rodziców! ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- U nas rachunki za prąd wynoszą ok. 150zł, a latem jak się mniej światła świecie to 120-130zł. To chyba mało, tym bardziej, że sprzętów elektrycznych sporo używamy, a przez całą noc palę lampkę nocną.
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dobrze patrzę to u nas ta opłata stała 10zł wynosi.. Kurczę, dałyście mi do myślenia.
|
|
|
|
#2095 |
|
potworkowa
|
widzę, że prąd na tapecie my tutaj na szczęście mamy naliczanie miesięczne, więc na bieżąco wszystko jest czarno na białym jutro jedziemy do moich rodziców, a w piątek do rodziców TŻa, wszystkie scrapbookingowe pierdoły zostają w Krakowie, więc wrócę na wątek dzisiaj jeszcze chcę zeszyty na przepisy zrobić
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
a mogłaby któraś sprawdzić jakie macie stawki, u mnie za energię czynną 0,2706 opłata sieciowa 0,2196. reszta to jakieś grosze.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Dziewczynki gdybyście chciały coś wysłać kurierem to polecam stronę www.tanikurkier.com Dopiero się o niej dowiedziałam i jest naprawdę tanio. |
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
energia elektryczna 0,2706 opłata stała 2,14 opłata zmienna 0,2073 opłata abonamentowa 2,69 |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mój czort śpi już godzinkę ja skończyłam obiad i mogę teraz odpisać ![]() Anusia zdrówka dla Fabianka No piękna ![]() Cytat:
my jesteśmy z teściami podłączeni pod jeden licznik i płacimy między 300 a 500 zł różniste te raty są Ale my mamy podłączone: 2 telewizory radio laptop 2 lodówki mikrofalę 2 pralki dużą zamrażarkę 2 piekarniki pompę do wody no i mamy 9 pomieszczeń w któych świecimy światło (okazjonalnie o 4 więcej )No i oczywiście do tego licznika są podłączone jeszcze garaże, pomieszczenie gospodarcze i kurnik (wiadomo, że światło świeci się tam nie non stop ale jednak) no i okazjonalnie teściu korzysta też z jakiś takich maszyn na prąd typu szlifierkaWięc porównaj sobie!
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-12-17 o 15:08 |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mnie dziś Misiek umęczył, rany... Na szczęście poszedł spać. A ja się chyba położę, bo nic nie dam rady zrobić. Na obiad u nas dziś leczo a Miś jak się ładnie zajadał! Kolejne danie podpasowało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

na pewno sobie poradzisz

.
.

a co do snu to die zgadzam. Jagoda szogun w dzień ale za to nocki piekne. I nawet zasypianie samodzielne w lozeczku juz tylko max 20 min zajmuje. Choć wczoraj na wieczór padła chyba w 3minuty
tylko mam nadzieje,ze mniejsze kwoty w tym roku będą,bo wyższe rachunki miałam

możesz się odwołać?
co najwięcej prądu zżera?