Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 21:30   #2071
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

angel166 super, że pierwszy dzień upłynął w miarę spokojnie i że Jagódka dobrze się bawiła trzymam kciuki za jutro na pewno sobie poradzisz

A ubranka nie dostaniesz służbowego? Moja mama dostaje koszule i sweterki służbowe

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
On się nie daje zostałyście mi wy

Choinką się nie pochwalę bo nie będę mieć. Dzwonilam dziś do położnej kiedy mam się stawić, na 7 dobę czyli teoretycznie 22 ale skoro to niedziela to mam przyjechać w poniedziałek. Jak nic przyjdzie mi k..... rodzić we wigilię. Ogólnie jestem na ten fakt wkurzona O!
biedactwo
Może nie będzie tak źle tyle nas przeleciałaś, że musi się wcześniej niż w Wigilię ruszyć

no dziewczynki wysyłamy fluidki porodowe Elence

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-12-16 o 21:31
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:54   #2072
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Doskonale Was rozumiem z tymi porzadkami,u mnie przy dwójce nie ma chwili bez sprzątania.
U siebie w pokoju potrafią zrobić takie tornado,że szok

Dzisiaj posprzatalam duży pokój wiec jedno mam za sobą
Szafki,ubrania,mycie mebli z glowy.
Jutro dalszy ciąg walki .

Fabis się przebudza z płaczem bo z nosa mu się leje
Ciezko mu oddychać .
Mąż na nocce,ja chora i jeszcze Fabis,masakra

Elenka wysyłam fluidki aby było szybciej

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:55   #2073
Dearlie
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie miodu! Podałam dzisiaj Antkowi po raz pierwszy i choć na początku wywalił język, że niedobre, to po chwili wypił całą butlę. Jestem w szoku, bo do tej pory woda była bleee. Wiem, że to oszustwo, bo ta woda słodka, ale w końcu mamy jakąś alternatywę do soczków.

Angel trzymam mocno za Ciebie i Jagódkę kciuki! Wierzę, że obie sobie świetnie poradzicie z nową sytuacją.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Zazdroszczę... Ja to codziennie muszę sprzątać! A wcale nam się nie kurzy tak bardzo... No ale po 1. pies, po 2. Henio kruszy, wysypuje itd. Choinka już zaczęła gubić igły , wszystkie rzeczy są WSZĘDZIE roznoszone przez Henia! Np. skarpetki, pranie, zabawki, kosmetyki mamy

U nas od momentu kiedy Henio zaczął chodzić,muszę non stop sprzątać...
Gdy od kiedy Heniu chodzi, bo musiałam przegapić tutaj ten moment? Długo już?

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Też miałam taka noc z przedwczoraj na wczoraj, nie wiem czemu niektóre dzieci maja takie problemy ze spaniem, a inne w tym wieku ładnie śpia cała noc- no dzień dzisiejszy u wydaje mi się, że już nigdy nie prześpię spokojnie całej nocy.
Równowaga we Wszechświecie. Niegrzeczne dzieci ładnie śpią w nocy ( przykład: mój Antek), a grzeczne dzieci mają problemy ze snem ( Kinga).

Cytat:

Choinką się nie pochwalę bo nie będę mieć. Dzwonilam dziś do położnej kiedy mam się stawić, na 7 dobę czyli teoretycznie 22 ale skoro to niedziela to mam przyjechać w poniedziałek. Jak nic przyjdzie mi k..... rodzić we wigilię. Ogólnie jestem na ten fakt wkurzona O!
Kochana ja z całych sił trzymam kciuki za Was! Proszę bądź dobrej myśli, że Inga opuści brzuszek lada moment i uda Wam się na święta wrócić do domu.
Swoją drogą, jak leżeliśmy w styczniu w szpitalu, to na sali byliśmy z dziewczyną, która urodziła swoją córeczkę 23 grudnia i Wigilię spędziła w szpitalu. Miała to szczęście, że wyszła w I Święto, więc wierzę Elenko, że i Wy w najgorszym wypadku spędzicie w szpitalu tylko część świąt.
Stary 2013-12-16, 21:56   #2074
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Iwa wlaśnie mi przypomnialas,że wyrównanie za prąd w kwocie 300 zł leży zaległe w szufladzie a było do końca listopada
Kurka to sobie polezy jeszcze,mam nadzieję,że święta będą ze światłem

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-12-16, 22:04   #2075
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Fabis się przebudza z płaczem bo z nosa mu się leje
Ciezko mu oddychać .
Mąż na nocce,ja chora i jeszcze Fabis,masakra
Kurczaczek, Aniu dużo zdrówka dla Was.
Stary 2013-12-16, 22:12   #2076
lilka00
Wtajemniczenie

Dearlie możliwe, Kinga większość czasu jest jednak grzeczna, chociaż z wiekiem jakaś bardziej kapryśna się robi

Co Wy macie za wyrównania za prąd, ja płacę normalnie za zużycie co 2 msc ok. 140- 170 zł
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 22:15   #2077
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Dearlie możliwe, Kinga większość czasu jest jednak grzeczna, chociaż z wiekiem jakaś bardziej kapryśna się robi

Co Wy macie za wyrównania za prąd, ja płacę normalnie za zużycie co 2 msc ok. 140- 170 zł
Ja też tak płacę normalnie tylko jak się okazało gdzieś w połowie lipca zepsuł się licznik no i do 8 listopada w ogóle nie naliczało zużycia i to jest wyrównanie -faktura korygująca za ten czas. Po prostu jestem zła przez tą sytuację bo niby pieniądze te same, ale łatwiej wyciągnąć 150 zł co dwa miesiące niż 300 naraz i to przed samymi świętami
Stary 2013-12-16, 22:34   #2078
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Lilka u Nas teraz zrobili tak,że co miesiąc są druczki do płacenia z przypuszczalna kwota a po pół roku przychodzą spisywac liczniki i podliczaja

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-12-16, 22:48   #2079
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam taka noc z przedwczoraj na wczoraj, nie wiem czemu niektóre dzieci maja takie problemy ze spaniem, a inne w tym wieku ładnie śpia cała noc- no dzień dzisiejszy u wydaje mi się, że już nigdy nie prześpię spokojnie całej nocy.

wybacz, ale ciesze sie że nietylko ja tak mam

Cytat:
Faaaajnie
Czemu wkurzona że narodziny w wigilie?

Angel dasz rade
Ale nie powiem bo sama też bym zesrana była ze strachu

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 00:13   #2080
gda
Zakorzenienie

Dearlie Henio chodzi dokładnie od 11.11
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 06:47   #2081
angel166
Zakorzenienie

Dzień dobry, jadę właśnie di pracy,bo dziś na 7. Jagode musiałam brutalnie obudzić rano,bo spala ale obyło sie bez płaczu. Szybko ubralam i pojechali z tatą do babci. Ciekawe czy dziś będzie też taka grzeczna jak wczoraj u dziadków
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Angel, super, że dzień taki udany. No i w sumie dobrze, że Jagódka tak dobrze się spisała, to nie musisz się martwić. A w pracy sobie na pewno poradzisz bardzo dobrze. Początki są zawsze trudne.
No mam nadzieję,że dam rade. Najważniejsze,ze Jagoda sie pięknie spisuje,oby tylko tak dalej

Iwa przypomnialas mi,ze i do nas przyjdzie wyrownanie na koniec roku za światło i gaz. Wolalam o tym nie pamiętać

Monarika no właśnie nie mam tylko jedną biała koszule na długi rękaw. Mam nadzieję,ze trafi mi sie nie bawem jakas popołudniowka to poszukam czegoś po lumpkach.chce koszulowa tunike znaleść co by móc też do czarnych legginsow nosić w ogóle co poczta to inaczej,u mnie na dzielni na poczcie dziewczyny różne kolory noszą, jasne co prawda ale i bluzki,nie tylko koszule no ale tam poczta główna,więc pewnie dlatego takie wymogi.

Elena oj nie no tak nie może być,żebyś nam we Wigilie urodziła. niech dzidzia szybciej sie wyprowadzi z brzuszka!

Anusia dużo zdrowka dla Ciebie i chłopców!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie miodu! Podałam dzisiaj Antkowi po raz pierwszy i choć na początku wywalił język, że niedobre, to po chwili wypił całą butlę. Jestem w szoku, bo do tej pory woda była bleee. Wiem, że to oszustwo, bo ta woda słodka, ale w końcu mamy jakąś alternatywę do soczków.

Angel trzymam mocno za Ciebie i Jagódkę kciuki! Wierzę, że obie sobie świetnie poradzicie z nową sytuacją.

Równowaga we Wszechświecie. Niegrzeczne dzieci ładnie śpią w nocy ( przykład: mój Antek), a grzeczne dzieci mają problemy ze snem ( Kinga).
Dziękuję a co do snu to die zgadzam. Jagoda szogun w dzień ale za to nocki piekne. I nawet zasypianie samodzielne w lozeczku juz tylko max 20 min zajmuje. Choć wczoraj na wieczór padła chyba w 3minuty

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
Iwa wlaśnie mi przypomnialas,że wyrównanie za prąd w kwocie 300 zł leży zaległe w szufladzie a było do końca listopada
Kurka to sobie polezy jeszcze,mam nadzieję,że święta będą ze światłem

też tak jednego roku zaponnialam przed świętami zapłacić i jak mi w święta korki wybily to prawie zawał dostałam ze światło wylaczyli u nas tauron tak nie wyłącza szybko jak zakład gazowniczy. Pamiętacie jak za kilka złotych niedoplaty chcieli nam gaz wyłączyć? to były cyrki

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:

Ja też płace co dwa mc kolo 100zl ale zawsze chyba przekraczamy limity,bo na koniec roku przychodzi mi ile zuzyłam,a ile było naliczone do zapłaty i jest niedopłata kolo 200zl tak samo za wodę i gaz tylko mam nadzieje,ze mniejsze kwoty w tym roku będą,bo wyższe rachunki miałam

Jeszcze dziś muszę jechać do sądu,bo przyszło postanowienie i wyrok sądu,ze mam te 10tys po cioci spłacić...sprawa w sądzie bez mojej wiedzy sie odbyła a jeszcze 2tyg temu wysylalam im polecony,by dokumenty mi przesłali i zaproponowali jakąś spłatę w ratach...mąż wściekły,bo chyba będzie musiał wsiąść kredyt na to. Szkoda słów...dobra idę pracować

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:34   #2082
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny pochwalcie się choinkami może jakiś świąteczny nastrój na wątku nam zagości
A proszę Cię bardzo

Angel dasz radę!ale z tym wyrokiem to masakra! możesz się odwołać?

Cytat:
Oj tam oj tam ale jaki będziesz mieć prezent

Cytat:
U nas tak jak u Anusi co pół roku spisują liczniki i potem przychodzą druczki do zapłaty na pół roku naprzód.Na podstawie faktury robią prognozy ile naciągniemy prądu jak więcej to wtedy jest faktura korygująca czyli nadpłata.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0049.jpg (83,2 KB, 20 załadowań)
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:38   #2083
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzien dobry

Noc minęła jednak spokojnie,dwie pobudki byly o 1.30 i 4.30 a później o 6 już wstał .
Ale katar mamy dalej,ja to przy katarze czuje się masakrycznie

Angel udanego dnia w pracy!

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-12-17, 08:49   #2084
marta1986222
Zakorzenienie

Hej

Znów cudna pogoda,wspaniale

Anusia dużo zdrówka dla Was

Angel dasz sobie rady w pracy na pewno,kurcze ale z tym długiem nieciekawie

Elena trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie

Tamlin gdzie Ty się nam podziewasz?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:24   #2085
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!

Cytat:
Dzien dobry

Noc minęła jednak spokojnie,dwie pobudki byly o 1.30 i 4.30 a później o 6 już wstał .
Ale katar mamy dalej,ja to przy katarze czuje się masakrycznie

Angel udanego dnia w pracy!

Ja też mam katar i mam go już dosyć. Ale cieszę się, że Misiek zdrowy, oby się nie zaraził
Zdrówka dla Was.

Jak tak czytam ile Wy za prąd płacicie to łapię się za głowę nad naszymi rachunkami. 260 zł i teraz też przyszło wyrównanie 300zł i już nam zwiększyli kolejne rachunki na 320 co najwięcej prądu zżera?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:37   #2086
tamlin111
Zakorzenienie

Jestem, jestem Marta

Angel super, że jest fajnie. I z pracą i z Jagódką. Teraz już z górki, ze wszystkim sobie dasz radę

Anusia zdrówka dla Was

My rachunki za wodę i prąd mamy z odczytów co 2 miesiące, ale gaz mamy prognozy i jakoś dziwnie nam dali tylko po 180zł, a przecież ogrzewanie mamy gazowe. Ale ja wpłacam po 200zł dodatkowo co drugi miesiąc aby później dużo do dopłaty nie było.

Wczoraj zrobiliśmy rodzicom niespodziankę i poszliśmy z szampanem oddać dług. Ich miny bezcenne

Dziś pogrzeb sąsiada i wychodzi na to, że sama muszę iść bo Krop wraca z Lublina i nie wiadomo czy zdąży
Stary 2013-12-17, 09:57   #2087
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczynki!

Ja też mam katar i mam go już dosyć. Ale cieszę się, że Misiek zdrowy, oby się nie zaraził
Zdrówka dla Was.

Jak tak czytam ile Wy za prąd płacicie to łapię się za głowę nad naszymi rachunkami. 260 zł i teraz też przyszło wyrównanie 300zł i już nam zwiększyli kolejne rachunki na 320 co najwięcej prądu zżera?
Powiem Ci, że bardzo dziwne, że macie aż tyle. My mamy stara lodówkę i pralkę, które więcej pożerają niż te nowoczesne, pranie robię 4-5 razy w tygodniu, laptop chodzi na okrągło praktycznie , światło palimy sobie jak chcemy i do tego nie mamy gazu, tylko kuchenkę cała na prąd i max rachunki to 170 zł, ja bym się zastanowiła, czy mi ktoś nie kradnie prądu...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Za to woda to inna historia u nas, płacimy ok. 80 zł zaliczki na miesiąc i co 3 msc przychodzą nam dopłaty ok 250 zł Gdyby to nie był wynajem to byśmy sobie podnieśli do 170 zł miesięcznie zaliczki i takie mniej- więcej ustalimy we własnym mieszkaniu.
Stary 2013-12-17, 10:08   #2088
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że bardzo dziwne, że macie aż tyle. My mamy stara lodówkę i pralkę, które więcej pożerają niż te nowoczesne, pranie robię 4-5 razy w tygodniu, laptop chodzi na okrągło praktycznie , światło palimy sobie jak chcemy i do tego nie mamy gazu, tylko kuchenkę cała na prąd i max rachunki to 170 zł, ja bym się zastanowiła, czy mi ktoś nie kradnie prądu...[COLOR="Silver"]
No u nas jeszcze tv, zmywarka i mikrofala. Zmywarka raz dziennie, tv całe popołudnia, mikrofala to wiadomo, okazyjnie, ale na pewno codziennie. Komp też non stop, stacjonarny włączony, wieczorem jeszcze TŻ swojego laptopa odpala. Światło teraz też często wszędzie, bo mały lata po całym mieszkaniu..
Stary 2013-12-17, 10:34   #2089
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
No u nas jeszcze tv, zmywarka i mikrofala. Zmywarka raz dziennie, tv całe popołudnia, mikrofala to wiadomo, okazyjnie, ale na pewno codziennie. Komp też non stop, stacjonarny włączony, wieczorem jeszcze TŻ swojego laptopa odpala. Światło teraz też często wszędzie, bo mały lata po całym mieszkaniu..
W mikrofali też coś tam podgrzeję, jedyne co to nie mam zmywarki i tv, więc może stad niższy rachunek, ale aż o tyle? Hmm, może po prostu u Was jest droższy ten prad
Stary 2013-12-17, 11:01   #2090
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki!

Zdrówka dla Was.

Mikrofala, czajnik elektryczny...
zależy też od wielkości bloku w którym mieszkacie. Bo wychodzi na to że im mniejszy budynek, tym większa jest ta opłata stała (przesyłowa) przypadająca na jedno mieszkanie. Np u nas (wielka płyta) jest to tylko 11,88 zł, a u teściów w domu ponad 50 zł.
Stary 2013-12-17, 12:24   #2091
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Mikrofalówka,czajnik elektryczny,stare sprzety np.lodówka,ładowarka zostawiona w gniazdku,grzejniki elektryczne,terma do wody itd.itp.
Acha i nie pstrykamy światłem.Jeśli wychodzimy z pomieszczenia i mamy zamiar wrócić za nie dłużej niż 8 minut to nie gasimy światła bo takie pstrykanie pobiera więcej prądu niż jakby było cały czas zapalone.
My mamy duży dom plus gospodarstwo za prąd płacimy ok. 200zł miesięcznie.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dziś pogrzeb sąsiada i wychodzi na to, że sama muszę iść bo Krop wraca z Lublina i nie wiadomo czy zdąży
Współczuję przykre przeżycie
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 12:29   #2092
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Mikrofala, czajnik elektryczny...
zależy też od wielkości bloku w którym mieszkacie. Bo wychodzi na to że im mniejszy budynek, tym większa jest ta opłata stała (przesyłowa) przypadająca na jedno mieszkanie. Np u nas (wielka płyta) jest to tylko 11,88 zł, a u teściów w domu ponad 50 zł.
czajnika nie mam.. z piekarnika też korzystam co najmniej raz w tygodniu.

ale ten przesyłowy muszę sprawdzić, bo nasz blok faktycznie nie duży.
Stary 2013-12-17, 13:11   #2093
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Gda to już długo! Zupełnie mi to umknęło, przepraszam.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

My rachunki za wodę i prąd mamy z odczytów co 2 miesiące, ale gaz mamy prognozy i jakoś dziwnie nam dali tylko po 180zł, a przecież ogrzewanie mamy gazowe. Ale ja wpłacam po 200zł dodatkowo co drugi miesiąc aby później dużo do dopłaty nie było.

Wczoraj zrobiliśmy rodzicom niespodziankę i poszliśmy z szampanem oddać dług. Ich miny bezcenne
My mamy podobnie z gazem. Dają prognozę na rok, a później wyrównanie. Nam dali teraz prognozę na 54zł! Zgłupieli zupełnie, więc będziemy wpłacać 100-150zł, w zależności ile będziemy w stanie. Kiedyś na innym mieszkaniu też mieliśmy prognozy po 48zł, a w wyrównaniu po pół roku musieliśmy prawie 500zł dopłacać, więc ja już wolę dawać więcej co 2 miesiące, niż później się martwić skąd zabrać tyle pieniędzy.

Już sobie wyobrażam miny rodziców!

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

U nas rachunki za prąd wynoszą ok. 150zł, a latem jak się mniej światła świecie to 120-130zł. To chyba mało, tym bardziej, że sprzętów elektrycznych sporo używamy, a przez całą noc palę lampkę nocną.
Stary 2013-12-17, 13:20   #2094
Lewek
Zakorzenienie

Jeśli dobrze patrzę to u nas ta opłata stała 10zł wynosi.. Kurczę, dałyście mi do myślenia.
Stary 2013-12-17, 13:27   #2095
kaczuszka69
potworkowa

widzę, że prąd na tapecie my tutaj na szczęście mamy naliczanie miesięczne, więc na bieżąco wszystko jest czarno na białym

jutro jedziemy do moich rodziców, a w piątek do rodziców TŻa, wszystkie scrapbookingowe pierdoły zostają w Krakowie, więc wrócę na wątek dzisiaj jeszcze chcę zeszyty na przepisy zrobić

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 13:39   #2096
Lewek
Zakorzenienie

a mogłaby któraś sprawdzić jakie macie stawki, u mnie za energię czynną 0,2706 opłata sieciowa 0,2196. reszta to jakieś grosze.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Dziewczynki gdybyście chciały coś wysłać kurierem to polecam stronę www.tanikurkier.com Dopiero się o niej dowiedziałam i jest naprawdę tanio.
Stary 2013-12-17, 13:43   #2097
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
a mogłaby któraś sprawdzić jakie macie stawki, u mnie za energię czynną 0,2706 opłata sieciowa 0,2196. reszta to jakieś grosze.
U mnie
energia elektryczna 0,2706
opłata stała 2,14
opłata zmienna 0,2073
opłata abonamentowa 2,69
Stary 2013-12-17, 13:55   #2098
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
U mnie
energia elektryczna 0,2706
opłata stała 2,14
opłata zmienna 0,2073
opłata abonamentowa 2,69
Dzięki Iwa, to podobnie.. czyli albo tyle zużywamy albo ktoś jest do nas podłączony.
Stary 2013-12-17, 15:02   #2099
monarika
Wtajemniczenie

Hej

Mój czort śpi już godzinkę ja skończyłam obiad i mogę teraz odpisać

Anusia zdrówka dla Fabianka

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A proszę Cię bardzo

No piękna

Cytat:
Dzięki Iwa, to podobnie.. czyli albo tyle zużywamy albo ktoś jest do nas podłączony.
Lewek ja na Twoim miejscu wezwała jakiegoś fachowca bo płacisz za prąd jak za 2 rodziny my jesteśmy z teściami podłączeni pod jeden licznik i płacimy między 300 a 500 zł różniste te raty są
Ale my mamy podłączone:

2 telewizory
radio
laptop
2 lodówki
mikrofalę
2 pralki
dużą zamrażarkę
2 piekarniki
pompę do wody
no i mamy 9 pomieszczeń w któych świecimy światło (okazjonalnie o 4 więcej )

No i oczywiście do tego licznika są podłączone jeszcze garaże, pomieszczenie gospodarcze i kurnik (wiadomo, że światło świeci się tam nie non stop ale jednak) no i okazjonalnie teściu korzysta też z jakiś takich maszyn na prąd typu szlifierka

Więc porównaj sobie!

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-12-17 o 15:08
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:11   #2100
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Lewek ja na Twoim miejscu wezwała jakiegoś fachowca bo płacisz za prąd jak za 2 rodziny my jesteśmy z teściami podłączeni pod jeden licznik i płacimy między 300 a 500 zł różniste te raty są
Ale my mamy podłączone:

2 telewizory
radio
laptop
2 lodówki
mikrofalę
2 pralki
dużą zamrażarkę
2 piekarniki
pompę do wody
no i mamy 9 pomieszczeń w któych świecimy światło (okazjonalnie o 4 więcej )

No i oczywiście do tego licznika są podłączone jeszcze garaże, pomieszczenie gospodarcze i kurnik (wiadomo, że światło świeci się tam nie non stop ale jednak) no i okazjonalnie teściu korzysta też z jakiś takich maszyn na prąd typu szlifierka

Więc porównaj sobie!
Łoboziu! No to teraz to naprawdę mnie przeraziłaś! Kurczę. Mam znajomych w firmie energetycznej więc chyba skorzystam z tej znajomości...

Co mnie dziś Misiek umęczył, rany... Na szczęście poszedł spać. A ja się chyba położę, bo nic nie dam rady zrobić.
Na obiad u nas dziś leczo a Miś jak się ładnie zajadał! Kolejne danie podpasowało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości