Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 15:40   #3211
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Ghia-baaaaaaardzo Ci dziękuję za relację z wizyty u gastrologa,bardzo,bardzo: cmok:
Wprawdzie Jaś dopiero dzisiaj kończy 4 miesiące(stawiamy soczki,mleczko,a mamy niech sobie wybiorą z baru,co im się podoba)ale próbowałam już kleiku ryżowego(porażka)i dzisiaj soczku,bo moje dziecię nie pije nic poza mlekiem.Porażka nr 2.
Perse-trzymam za Ciebie kciuki od początku i chylę przed Tobą czoła,bo to,co robiłaś przez parę miesięcy jest godne najwyższego podziwu.
Kejt-bardzo mi przykro.
Jakierka-zdjęcia są przepiękne
Oliath-nie wiem,czy Ci bardziej gratulować tortu(mniam),czy tego przepięknego tekstu na temat urodzin najstarszej córy...weź przestań,się wzruszyłam,moja w czerwcu kończy 18 i już mam łzy w oczach,jak sobie o tym pomyślę.
Magolina-za 4 miechy
Misiaczka-u nas "me"znaczy-jestem śpiący,chcę spać,i to szybko.
Za tygodnie
Elaine-widziałaś,jak Ci wczoraj machałam przez okno auta?Gdańsk nas przywitał piękną pogodąWyniki w szpitalu bardzo dobre.Wprawdzie moje dziecię nigdy już nie będzie wyczynowym sportowcem,ale operował go najlepszy kardiochirurg dziecięcy w Polsce i wiem,że będzie dobrze sobie radził w życiu mój Jachu.
Komuś jeszcze coś miałam napisać...
aaaa,przepis na buły z pieczarkami za chwilę
Oklaski i za wyniki też

Nogi włażą mi w dooope taki spacer zrobiłam od 11 do 14:20

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:47   #3212
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Lemurki nie ma za co. Ale wiesz co to nic że na razie nie wychodzi jedzenie. NIe przestawaj podawać. Chodzi o to żeby nowe smaki dzieciaki poznawały nawet jak tylko jedna łyżeczka na języku wyląduje. Bo jeśli się przegapi moment to potem ponoć problemy z jedzeniem są. Dlatego ja też dziś pdałam troszkę jabłuszka z brzoskwiniami choć tak średnio na brzuszek. Ale miny boskie robił jak ciumkał to jabłko jakby co najmniej cytrynę mu ktoś na język wycisnął
Stary 2013-12-17, 15:54   #3213
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Mnie jednak zatoki bolą. A Małgosia ma zapalenie krtani i kaszle bida. Oby Alicja nie złapała.
Oświadczam, że mam już kupione wszystkie prezenty!
Teraz tylko je zapakować i czekamy na Święta.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 15:58   #3214
moonlightdancer
Rozeznanie

Wczoraj moje dziecko zlapalo o co chodzi w przewrotach i od tego momentu co chwile lezy na brzuszku. Nic to ze minute wczesniej zjadla. Wiec mata, dywan, sofa, lozko, przewijak i wszystko obrzygane a ona az chrypke dostala od tych kwasow i charczy ciagle. A tak czekalam na przewroty
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:05   #3215
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Wczoraj moje dziecko zlapalo o co chodzi w przewrotach i od tego momentu co chwile lezy na brzuszku. Nic to ze minute wczesniej zjadla. Wiec mata, dywan, sofa, lozko, przewijak i wszystko obrzygane a ona az chrypke dostala od tych kwasow i charczy ciagle. A tak czekalam na przewroty
u nas podobnie, wszystko od 3 tygodni obrzygane bo mały tylko na brzuchu chce leżeć
za przewroty

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:15   #3216
idzia111
Zakorzenienie

u nas dzis ciezki dzien, mlody spal 2 razy po 15 min. teraz dopiero przysnął i mam nadzieje ze chociaz do 17 pospi

Nie wiem co mam pisać

idę się zdrzemnąć
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:14   #3217
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień doberek!!

Kolejny nudno-pracowity dzień w Sklepiku. Sprzedałam jeden portfel Ale zawsze to już coś.
A z internetowego 24 paczki Na szczęście 22 z nich ma wysłać teściowa, bo my nie mamy tych butów.
Miałam jeszcze godzinkę czasu, dzwonie do tŻ zapytać czy może jest coś dodatkowego do zrobienia, Tymuś płakał więc mnie zbył i zakończył rozmowę. Za chwilę dzwoni i mówi że Tymuś jest najważniejszy i że on nie wie co ja mam robić, abym sobie robiła co chce. Założę się że wrócę do domu i zapyta o milion rzeczy o których zapomniałam.

Zaraz zamykam interes i jadę do gina. Stresuję się :/

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Mnie jednak zatoki bolą. A Małgosia ma zapalenie krtani i kaszle bida. Oby Alicja nie złapała.
Współczuję wirusów, aby poszły precz od Was.
za prezenty
Ja też mam wszystko kupione Czekam tylko na paczkę ze smyka dla Tymusia i na patelki dla siostry tż, mają przyjść do paczkomatu.
Ale kiedy ja to wszystko popakuje to nie mam zielonego pojęcia. U Tymusia w pokoiku przechowalnia prezentów. Codzień późno wracamy ze sklepu i nie ma kiedy choinki ubrać całą rodziną. Jak się wkurzę to jutro ubiorę z Tymusiem jak TŻ będzie w sklepie.

A jutro mamy kolejne szczepienia :boisie:

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
u nas dzis ciezki dzien, mlody spal 2 razy po 15 min. teraz dopiero przysnął i mam nadzieje ze chociaz do 17 pospi

Nie wiem co mam pisać

idę się zdrzemnąć
TŻ chyba też ma ciężki dzień z Tymusiem bo w ogóle do mnie nie dzwoni, a jak raz dzwoniłam to młodzieniec płakał :/

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Usmazylam chleb w jajku na śniadanie ale dalej jestem glodna. Ostatnio mam mega apetyt.Zamiast schudnac po ciazy to przytylam od nowego roku biore sie za siebie

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Ja po chlebie w jajku też często jestem głodna, niby się najem a nienajedzona się czuję. Chyba to danie tak ma.
Ja też przytyłam zaraz po ciąży 3 kg w miesiąc, więcej niż w czasach ciąży tyłam. A teraz nadal 5kg na plusie, coś sie ostatnio ruszyło i schudłam ok 1,5kg Przestałam karmić, zmniejszył mi się apetyt i waga sama zaczęła spadać. Myślę, że i u Ciebie przyjdzie taki moment, że waga w końcu zacznie spadać sama z siebie, a przy lekkiej diecie i dużej ilości ruchu przy Dziecku spadek wagi jest nieunikniony

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Nie chcę wyjśc na wyrodną matkę, ale nastawiałam się, że skończę kp ok. 6 miesiąca.. Powód czysto egoistyczny..mam dość miękkich staników, w których piersi są jak bezkształtna masa, a jeszcze bardziej wkładek laktacyjnych, nienawidzę jak mi cycki przeciekają No i to wywalanie cyców gdzie i u kogo by się nie było..
No ale czego się nie zniesie dla dobra dziecka
A ja wyrodna matka nr 1, chciałam karmić 3 mce bo się źle czułam, osłabiona i jeszcze to karmienie powodowało u mnie ból głowy. Dokarmiłam do początku grudnia, ale od września wspomaganie na MM. Tymuś sam odrzucił cyca, pewnego dnia nie chciał wogóle złapać, wykręcał się i odpychał. Tak było z 3 dni pokolei i koniec karmienia.
Przykro mi trochę było, że tak mnie odrzucił, ale z drugiej strony dobrze, że to tak gładko nam ustało i że z Tymusia inicjatywy, sam wybrał mm.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
elaine ja ciągle mam w głowie co jeszcze do zrobienia przed swiętami i przeliczam to na czas i ciągle mi się wydaje, że nie zdążę.. pakować prezenty miałam zacząć już kilka wieczorów temu i ciągle coś wyskakuje innego..nie wspomnę, że jeszcze kilka drobnostek do zakupienia mi zostało..ale z dzieckiem tego nie zrobię. W kuchni mam jeszcze piekarnik zasyfiony i woła mnie od miesiąca a lada dzień przyjdzie mama piec mięsa i ciasta i muszę doprowadzić go do ładu. I najchętniej umyłabym jeszcze okna

Też mam takie dni, że pożarłabym wszystko w zasięgu wzroku
U mnie akurat waga spadła..widać tłuszcz jest lżejszy od mięśni

Ja zauważyłam, że jak przez kilka dni kładłam się po północy, to też w dzień chodziłam bardziej przytomna
Wow, ja na święta nie robię nic, nie sprzątam nic, wyjeżdzamy do teściów. Ciasta upiekę u teściowej. Nie mam siły ani weny na sprzątanie. Licha ze mnie gospodyni domowa w ostatnim czasie.
Ja też ciągle mam ochotę na sen, śpię po 10 godzin, i rano nie mogę się zebrać z łóżka. Ciekawe jak ja będę wstawać do pracy, jak ja o 6,30 jestem nieprzytomna. :/

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44192491]Dobry...
Kuźwa zaraz komuś dokopie... Pod moimi oknami co chwile przejezdza na pelnym gazie kolejna wywrotka a maly spi na tarasie.
Nosz...

Dzis jedziemy do przedszkola starszaka na wystepy swiateczne

Tez za tym nie przepadam... Przyznaje ze troche krepujace jest karmienie na lawce w galerii handlowej... Nie tylko wywalam cycka ale tez przeciez brzuch
Ale teraz mam inne priorytety i jak bede mogla to bede karmila nadal.. Chcialabym do roku

Super info i dzieki za rady

My mamy pierwszego ząbka, lewą dolna jedynke
Miesiac wczesniej niz byl u starszaka
wczoraj odkrylam przez przypadek maly juz sie zdarzyl sam ugrysc w palec i byla chwilowa histeria

Perse super!!!

Ona kciuki za okuliste!!
I sorki za pomylke

Magolina kciuki za szczepienie

Ja mam - 1 kg do wagi sprzed ciazy !!! ale po brzuchu tego nie widac..[/QUOTE]

Wow Gratulacje za ząbka

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie czy 5-miesięczne dziecko potrafi udawać że kaszle? Bo mam wrażenie ze Kacperek udaje ale gorzej będzie jeśli to prawdziwy kaszel a ja go oleje...
No właśnie czy potrafi kaszleć jako wymuszanie?? Tymcio ostatnio robi tak, że jak się go odkłada do leżenia na plecki to zaczyna kaszleć. Nie ważna pora dnia, miejsce ani godzina, kaszle chyba specjalnie, aby go z powrotem brać na ręce, bo jak się go podniesie to już nie kaszle. Na rękach też nigdy nie kaszle, zaczyna kasłać tylko jak się go kładzie.

Sprzątam sklep i lecę do gina. Buu jak mi się nie chce.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:17   #3218
surka
Zakorzenienie

Nie dam rady nadrobić. Miałam strasznie intensywny dzień. Ogarniam chałupę przed świętami, do tego Lila marudna, a tż pojechał d starej pracy dorobić, wszystko na mojej głowie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Teso gratuluję pierwszego ząbka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:27   #3219
Rockyyy
Zakorzenienie

Lemurki-brawa dla Jasia
Edytka-wpadaj na fryty

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Mela-fajnie ze masz juz prezenty.Zdrowka dla Malgosi

Ewusia-kciuki za gina!

Stary 2013-12-17, 17:27   #3220
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
zdrówka

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
za umiejętność

przez resztę tygodnia będę trochę off line, mam w weekend 3 egzaminy i muszę choć trochę się przygotować, żeby sobie indeksu 3 nie zabrudzić bo tam same 4 i 5 ;p ale będę zaglądać

aaaa i dziś przelazłam na spacerze 10km aż mi się wierzyć nie chce że tyle wyszło

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:29   #3221
Rockyyy
Zakorzenienie

Moonlight-Laura miala okres czasu ze niby kaszlala jak jej cos nie pasilo

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Teso-brawa za zabka

Fiazo-ale spacer

Stary 2013-12-17, 18:01   #3222
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zdrówka

za umiejętność

przez resztę tygodnia będę trochę off line, mam w weekend 3 egzaminy i muszę choć trochę się przygotować, żeby sobie indeksu 3 nie zabrudzić bo tam same 4 i 5 ;p ale będę zaglądać

aaaa i dziś przelazłam na spacerze 10km aż mi się wierzyć nie chce że tyle wyszło
To trzymam za same 5.
fajny spacer.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:01   #3223
Rockyyy
Zakorzenienie

Omg szaleje! Ktos mi podmienil moje zawsze grzeczne dziecko! Laura marudziii.Caly czas wszystko jest zle! Oszaleje do konca tygodnia sama!

Stary 2013-12-17, 18:06   #3224
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MAGDALENE super ze z wysypka lepiej!

DZOAN spoko,nie oceniam. Kazda z nas podejmuje swoje decyzje a okna odpuszczam w tym roku

GHIA fajnie ze dobre wieści u gastrologa

TESO brawo za zabka!

ANULKO zdrówka!

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:17   #3225
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Teso gratuluję ząbka

My po wizycie u dermatologa.
W zasadzie to pani doktor nic konkretnego nie powiedziała, tylko, że to jest podrażniona skóra i mamy to pielęgnować emolientami. Nie wykluczyła alergii, ale jak jej powiedziałam o tym nabiale, to się lekko oburzyła :P I mogę wypić szklankę mleka dziennie, w sumie najważniejsze, żeby ten nabiał nie był mocno przetworzony.
Dietę Artka mamy rozszerzać bardzo powoli i ostrożnie, nawet z 2-miesięcznym opóźnieniem.

Jakich używacie emolientów do buźki????
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:22   #3226
Rockyyy
Zakorzenienie

Perse-ja cale dziecko smaruje Lipobazą

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Taribari zasugerowala mi ze moze nas skok nawiedzil :/ omg

Stary 2013-12-17, 19:41   #3227
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44199131]Hej!

Teso gratuluję ząbka

My po wizycie u dermatologa.
W zasadzie to pani doktor nic konkretnego nie powiedziała, tylko, że to jest podrażniona skóra i mamy to pielęgnować emolientami. Nie wykluczyła alergii, ale jak jej powiedziałam o tym nabiale, to się lekko oburzyła :P I mogę wypić szklankę mleka dziennie, w sumie najważniejsze, żeby ten nabiał nie był mocno przetworzony.
Dietę Artka mamy rozszerzać bardzo powoli i ostrożnie, nawet z 2-miesięcznym opóźnieniem.

Jakich używacie emolientów do buźki????[/QUOTE]
Ja smaruję tylko nivea baby na każdą pogodę a ja jest słonecznie to przed spacerem kremem z filtrem i tyle.
Stary 2013-12-17, 20:28   #3228
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

EDYTKA widzę spore postępy w sprzątaniu..jak pomarańcze?a kaszel może być spacjalnie..wlasnie coś ok5mies dzieci nabywają umiejętność taka żeby zwrócić uwagę na siebie

SAMMI o silniku słyszałam od mechanika swojego.. my pewnie 2002 rocznik bo na nowszy ciężko z kasa. A póki co obczjamy focusa kombi sprowadzonego z Francji..zobaczymy..

LEMURKi super ze wyniki okey)) Jas niech rośnie zdrowi! Machalam wam również,z Igorkiem

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-17, 20:35   #3229
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

ONA a jak wprowadzalas mięsko to stopniowo? Czy jak?
Zaczęłam od 3 łyżeczek dodanych do dania które zna

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie czy 5-miesięczne dziecko potrafi udawać że kaszle? Bo mam wrażenie ze Kacperek udaje ale gorzej będzie jeśli to prawdziwy kaszel a ja go oleje...
Franek udaje i ma z tego radochę

Cytat:
Ghia-baaaaaaardzo Ci dziękuję za relację z wizyty u gastrologa,bardzo,bardzo: cmok:
Wprawdzie Jaś dopiero dzisiaj kończy 4 miesiące(stawiamy soczki,mleczko,a mamy niech sobie wybiorą z baru,co im się podoba

Cytat:
Witam
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44192491]

My mamy pierwszego ząbka, lewą dolna jedynke
Miesiac wczesniej niz byl u starszaka
wczoraj odkrylam przez przypadek maly juz sie zdarzyl sam ugrysc w palec i byla chwilowa histeria
[/QUOTE]

Jestem dumna ze swojego Małego Mężczyzny
U okulisty nie płakał, a liczyłam na zanoszenie się tylko marudzeniem wyrażał niezadowolenie z tego, że pani mu coś robi przy oczkach, a jak się tylko oddalała to się do niej uśmiechał
Mamy zez na obu oczkach (i to podobnież lepiej niż by był na jednym), nic z tym teraz nie robimy bo może sam zniknąć. Jednak gdyby nic się nie zmieniło to po 8 miesiącu mamy się zgłosić i będziemy myśleć nad okularkami. Reszta badań wyszła ok.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 20:44   #3230
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MELA zdrówka dla Ciebie i Malgosi

EWUSIA za kolejne sprzedane rzeczy!kciuki za gina

FIAZO 10km? Wooow

PERSE my smarujemy babydream na nieopogode,nic wiecej

ONA kciuki aby zez sobie poszedł! A ty bylas u lekarza?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Aa i chwale się nowa umiejętnością syna na blogu,taka zapraszam..

Niestety z teł nie umiem wrzucić linka a ten w podpisie wprawdzie kieruje do innego wpisu ale jak ktoras będzie ciekawa to znajdzie

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-17, 20:51   #3231
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MELA zdrówka dla Ciebie i Malgosi

EWUSIA za kolejne sprzedane rzeczy!kciuki za gina

FIAZO 10km? Wooow

PERSE my smarujemy babydream na nieopogode,nic wiecej

ONA kciuki aby zez sobie poszedł! A ty bylas u lekarza?

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Aa i chwale się nowa umiejętnością syna na blogu,taka zapraszam..

Niestety z teł nie umiem wrzucić linka a ten w podpisie wprawdzie kieruje do innego wpisu ale jak ktoras będzie ciekawa to znajdzie

Gratuluje umiejetnosci
a z obrotami czytałam, ze u was też bez rewelacji? Zuza czasami przewróci sie ale tylko przez lewą reke ale tomoze z raz dziennie atak to leniuszek i co tam bedzie sie wysilac

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

co do kaszlu, mi również wydaje sie, ze moze sie po prostu w ten sposób bawic, odkrył jak to sie robi, widzi reakcje rodzica i sie bawi??

u nas taki problem z piszczeniem, jak Zuza zaczyna sie nudzić to sobie piszczy a i jeszcze jak je ziemniaczka to tez, tak że sasiedzi słyszą.
Mam jakieś niewychowane dziecko, piszczy i pluje
Ale ostatnio jest taka fajniusia, patrzy na wszystko uważnie, słucha jak powtarzm bardzo powoli i wyraźnie sylabujac ma-ma, ta-ta, Zu-za, mo-ris, ba-bcia, kłade ja na moim brzuchu a ona chwyta mnie za policzki i wpatruje sie w moja szczeke, ostatnio patrzyła przez 15 minut!
uwielbiam ją

no i dzisiaj dostala ziemniaczka z dynią ale ze słoiczka bo nie znalazłam dyni. A poza tym chcialam dać jakis słoiczek zeby mieć jedzonko dla niej na czas świat, jak pojedziemy do teściów czy mojej babci, zeby nie kombinować z gotowaniem. Zdecydowanie bardziej jej to smakowało niż moj ugotowany
ale, ale.. niech sie nie przyzwyczaja bo ja nie bede kupowac trzech łyzek marchewki czy innego warzywka za 3zł jak mozna to zrobic za ta cene warzywek dla całej rodzinki heh

Kuchnia już się składa

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-12-17 o 20:55
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 21:28   #3232
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Iwonka: fajnie że kuchnia się składa))

z przewrotami to u nas tak, że na boczki supper i non stop. Najlepsze zabawa. I coś powoli z pleców na brzuch. Ale z brzucha na plecy nie idzie, nie chce i już.

Wlaśnie będę jadła tosty z serem żółtym i ketchupem. Trudno, ze późno już. Głodna jestem, a Mały chwile temu padł.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-17, 21:58   #3233
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis na drożdżowe bułeczki:
Na drugi dzień też są miękkie,na trzeci nie wiem-bo wtedy już ich nie ma
5 dkg drożdży rozcieram z 2 żółtkami i sześcioma łyżeczkami cukru;ma być jednolita masa.
Wrzucam to do 60 dkg przesianej mąki tortowej,dodaję dwie szklanki ciepłego mleka,3 łyżki oliwy i wyrabiam drożdżowe ciasto.Wiadomo,czasami trzeba jeszcze dodać mąki,albo oliwy-kwestia wyczucia,trudno to opisać.
Pół kg pieczarek,najlepiej startych przesmażyć-jak ktoś lubi,to z cebulką.Dodać sól,pieprz,i co kto lubi.Ja dodaję oregano i paprykę ostrą.Aaaaaa-i starty żółty ser,żeby to skleił.Chłodzimy farszyk.
Po ok.20-30 min formujemy w łapkach drożdżowe kulki,zawijając w środku pieczarkowe nadzienie.
Pieczemy w 180 stopniach ok. czterdziestu minut tyle bułek,ile nam wyszło.Ja widzę,kiedy już są dobre,czasami zmniejszam temperaturę wcześniej.
Z tego samego ciasta wychodzi świetna pizza na duża blachę

STOKROTKA, Lilo też tylko na brzuszku chce leżec

TESO za ząbka!!!

... i zapomnialam, co jeszcze chcialam.

Spiaca jestem jak leniwiec, wczoraj robilam aukcje do 2 w nocy

A dzis przyszly kolejne sorty i mam 80 sztuk ciuszkow do prasowania

... i kolejne 80 poskładane na równo

Mam brudne okna, nie mam prezentów, zakupy w lesie, w ogóle żal.

Za to dziś po raz pierwszy od 6 lat bylam z mężem na spacerze 2 h i w nogach dobre kilometry normalnie

A potem Lala z tatusiem ubrali choinkę po raz pierwszy razem.

Taką miał gownianą pracę jak widac, ze przez 6 lat ani spaceru, ani choinki... tylko w pracy był, jak nie fizycznie, to wciaż myślami

No i dobrze, że sie zwolnil

6 LAT STRACONYCH

Aaaaa, i Lilo mu dziś spadla z sofy w salonie na dechy, prosto pod tę na wpół ubraną choinkę.
Syrena przez godzinę, ale śladu nawet nie ma po upadku
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:32   #3234
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie glutenu

Fiazo za egzaminy

Teso za pierwszy ząbek

elaine za chwytanie palcy u stóp

Cytat:
Myślę,że nie potrafi udawać kaszlu taki maluch. Jeśli to suchy kaszel-u nas sprawdził się Drosetux na suchy kaszel to syrop homoepatyczny,pediatra Gabi go kazała dawać. Szybko nam pomógł. W każdym razie radzę ci nie bagatelizować,szczególnie jeśli często kaszle. Wizyta u pediarty by nie zaszkodziła.

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-12-17 o 22:33
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:33   #3235
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

OLIATH skad zalatwiasz sobie te ciuszki?? lumpeksy czy znajomi?? jaka jest twoja opinia co do sprzedazy ciuchow na all, tez chcialabym rozwinac cos podonego ale boje sie, na razie sprzedaje swoje ciuchy i zle ;/ mysle ze to wina zdjec...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 22:53   #3236
czerwony_balonik
Zadomowienie

Oliath uf, całe szczęście ze Lilo się nic nie stało! Chyba bym zawału dostała jakby mi Gabi spadła z kanapy.
Stary 2013-12-17, 23:57   #3237
Katerine2
Raczkowanie

Teso brawa dla synka za zabek

Dziewczynki powiem wam ze już wiem od czego ta temperatura u mojej Tysi - grypa zoladkowa, dziś już było lepiej tzn nawet nie miała stanu podgorączkowego ale kupke zrobila jeszcze strasznie wygladajaca i smierdaca ze nawet nie pamiętam takiej u Matiego. I ja także chora wczoraj bylam i dziś już ciut lepiej ale samopoczucie okropne a najgorsze sa te boleści brzucha taki dziwny wirus bo nawet mnie na kibel nie pedzilo tylko straszne mulenie i skrety kiszek. U mojej siostry to samo - chrzesnica moja i ona zlapaly to swinstwo. Okropnie się czuje i jeszcze gorzej wyglądam a malutka taka marudna przez te dwa dni ze lece już na zapasach cierpliwości i co jakiś czas mezowi się obrywa jak się napatoczy bo moglby chociaż teraz troszkę mi pomoc. Jak na niego nakrzyczałam to powiedział ze jutro przy kapaniu mi pomoze wow ale się wysilil
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 00:12   #3238
Agrafka86
Wtajemniczenie

Melduje, że jestem, czytam, ale nie nam nic ciekawego do napisania
Dobranoc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 00:42   #3239
misiaczka555
Wtajemniczenie

Perse ja polecam do natłuszczania buzi Emolium "krem specjalny". Mai szybko po nim zniknęły podrażnienia, fajnie się rozsmarowuje i szybko się wchłania.

Przyznaje że nie czytałam dziś wizazu
Majunia moja ma paluszek w opatrunku i skarpetkę na rączce i tak śpi bida moja. TZ jej przy obcinaniu paznokci przeciął opuszek. Krew lala się okropnie oboje mamy przez to kiepskie humory. TZ ciagle przeprasza i mowi ze gdyby to miało jej pomóc to sobie by palec obciął...ech.
Nie jego wina, pech i już. Oby szybko się zagoilo

Idę spać

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 01:16   #3240
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
OLIATH skad zalatwiasz sobie te ciuszki?? lumpeksy czy znajomi?? jaka jest twoja opinia co do sprzedazy ciuchow na all, tez chcialabym rozwinac cos podonego ale boje sie, na razie sprzedaje swoje ciuchy i zle ;/ mysle ze to wina zdjec...
Kathe, ja na razie na etapie poszukiwania stalego dostawcy - i DOBREGO!

Odkupilam m.in. od jednej babeczki część jej zasobu, bo juz wycofywala sie z ciuszkow, i trafilam super - same nexty, disneye, hm-y i tym podobne, i wyszlo mnie niedrogo, wiec i niedrogo mogę wystawiac z kolei inny zakup to mega porazka, bo spora czesc mi odpadla (wybredna jestem sama, to i chłamu ludziom wciskac nie zamierzam ), a jeszcze inny wypadł DOŚĆ drogo za sztukę, ale tam z kolei np. kombinezonki i kurteczki jak nowe... Oczywiscie ze zdjecia decyduja muszą byc wyrazne, duze, ciuch ladnie pokazany (przy dzieciecych wystarczy wyprasowac i na plaskim robic foty ), ale przede wszystkim PRAWDZIWE (kolor, fason, stan). I niema, ze boli - ja się nastawilam na ciezka pracę (zdjecia, galerie, opis) i optymistycznie - zwrot inwestycji na poczatek, a zarobki moze kiedys poza tym jesli masz 1000 aukcji wystawionych, to oczywiscie sprzedasz procentowo wiecej, niz kiedy masz np. 100 - kwestia skali i tego, ze im jest szerszy wybor, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze ktos zrobi zbiorcze zakupki u Ciebie wiec sie nie zamierzam zrazac, szczegolnie, ze wiekszosc ciuszkow wystawionych sama bez wahania wlozylabym na moje dzieci i czesto sie zmagam sama ze soba, zeby cos cichaczem zostawic Lileczce albo Lali no ale maz zna moje slabosci i jako inwestor przejal tez funkcje wewnetrznego audytu i tyle z podkradania ciuchow dla dziewczynek
Ja mam na szczescie dobry aparat i mocno sie przykladam do zdjec - dlatego np. wciaz jeszcze nie spie w ogole ostatni spie 3 h na dobę, ale tlumaczę sobie, ze bez pracy ni ma kołaczy i w ogole kto powiedzial, ze lekko ma byc :P
Nicka na All. mam takiego jak tutaj, wiec mozesz kuknąć sobie, jak to u mnie wygląda.
I w ogole kukajcie sobie niezobowiazujaco czasem, bo u mnie wsio jak leci od 4,99, a dla psiapsiolek z Wizazu to i moze rabat wpadnie jakby ktora na cos byla chetna :P Mela o tym wie, nieprawdaż, Sis? ;D

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Perse ja polecam do natłuszczania buzi Emolium "krem specjalny". Mai szybko po nim zniknęły podrażnienia, fajnie się rozsmarowuje i szybko się wchłania.

Przyznaje że nie czytałam dziś wizazu
Majunia moja ma paluszek w opatrunku i skarpetkę na rączce i tak śpi bida moja. TZ jej przy obcinaniu paznokci przeciął opuszek. Krew lala się okropnie oboje mamy przez to kiepskie humory. TZ ciagle przeprasza i mowi ze gdyby to miało jej pomóc to sobie by palec obciął...ech.
Nie jego wina, pech i już. Oby szybko się zagoilo

Idę spać
Misiaczka, biedny TZ Moja Lala plakala bardziej niz Lilo, kiedy Lilo zaliczyla dachowanie z sofy bo akurat Lala byla najblizej niej i sie kochana moja starszaczka poczuwala do winy no strasznie beczala, a prawda taka, ze drobnych wypadkow sie nie uniknie niestety, wazne, zeby - ze tak polecę - kocyk nie byl PRZYPADKIEM za sliski, ekhm .
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości