|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
dobre i prawdziwe
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, ciążą dla mnie teraz co coś nowego, bo jednak bliźniacza jest inna. Dobrze że jesteście
Magnusia jesteś najlepszą w ciętej riposcię. Ale wcale Ci się nie dziwię.
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Senira: Najszczersze kondolencje
![]() ![]() [*]Ja sama mam bardzo ciężko chorą mamę, właściwie ona już mało co kontaktuje... Straszne są te życiowe choróbska i tragedie ... Życie człowieka jest źle pomyślane... ![]() Powinno być tak, że wszyscy żyjemy np. do 150 lat bez chorób, cierpienia itd.
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
opchnęłam 3 czizy z mcdonalda- teraz czekam na zgagę giganta
no ale po tych czizach jakby dupa i ręka mniej boli
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny ... ostatnio narzekałam wam na moją gin.
W piątek nie miała czasu mnie przyjąć bo się gdzieś spieszyła powiedziała aby przyszła w poniedziałek no to przyszłam ale jej nie było telefon miała wyłączony wiedziałam że dzisiaj jest na oddziale to poszłam czekałam 2,5h w końcu weszłam ona coś mówi że w poniedziałek miałam przyjść prywatnie bo jej nie było w szpitalu mówię że musiałyśmy się źle zrozumieć że przyszłam dzisiaj a ona że jak ma mnie zbadać jak ona nie ma moich dokumentów ... tak się wkur***** bo przecież prywatnie to też by nie miała moich dokumentów, zresztą chce tylko wiedzieć czy wszystko ok po co jej dokumenty ( z jakiej racji w ogóle mam do niej iść prywatnie i płacić jak miałam wizytę w piątek). Zapytałam co teraz mam zrobić bo do niej to wizyty są dopiero na maj a ona że iść obojętnie do kogo... Powiedziałam dosłownie "chu* z takimi wizytami" coś tam jeszcze gadała Agatka Agatka ale już jej nie słuchałam :P Zapisałam się prywatnie w czwartek na wizytę do innego lekarza i juz u niego dokończę ciąże. A doktorce napisze opinie na internecie bo to już nie pierwsza taka sytuacja że nie mogę odbyć umówionej wizyty. Jestem tak zdenerwowana że aż mnie brzuch boli
|
|
|
|
#2857 | |
|
Rozeznanie
|
Senira, przykro mi z powodu mamy, trzymaj się.
Cytat:
Mój potrafi się nie ruszać kilka godzin, ale potem nadrabia. Chyba nie wie, że powinien mieć za mało miejsca i nie ruszać się tak intensywnie, bo, mimo 38tc, czasem brzuch chodzi na wszystkie strony, a i kopniaka niezłego potrafi jeszcze zasadzić. Choć większość ruchów to takie wypychanie i przesuwanie, to i tak bywa to intensywne i bolesne. |
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od szpitala w którym rodzisz. Moj i Magnusi szpital wymaga wymazu po 35 tygodniu, inaczej uznają go za niewiarygodny.
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia mój też taki niespokojny egzemplarz, ale w sumie mamusia i tatuś też wiercipiety i nie usiedza na dupce, nie lubią nudy...
|
|
|
|
#2860 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie żarłok
Zjadłam porcyjkę makaronu z sosem pieczarkowym z mięskiem, nie najadłam się więc poprawiłam dwoma pączkami, teraz piję herbatkę i dalej w sumie coś mnie ssie w dołku ![]() Też miewacie "krzywy" brzuch? Mój często się przesuwa na jedną stronę na tyle wyraźnie, że mam brzuch ciut że nie na biodrze, cały brzuch mi lata. Cytat:
![]() A z tymi objawami autyzmu, myślę że chodzi po prostu o bardzo zaostrzone formy podanych zachowań. Cytat:
Wydaje mi się że funkcjonuje też coś takiego jak zasiłki okolicznościowe - dokładają powiedzmy na opał na zimę, na wyprawki szkolne itp, ale za każdą potrzebą trzeba się udawać do urzędu, pisać podanie i tak dalej, no i zawsze urząd może kazać się wypchać, jeśli mają więcej podań niż kasy. Wydaje mi się że to cała polityka prorodzinna państwa dla rodzin wielodzietnych. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze że się zapisałaś do kogoś innego bo co to za praktyki że musisz się prosić o wizytę i musi być koniecznie prywatna
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lusso ...ale beznadziejna baba...5 min badania i by było po wszystkim..sprawdzić serducho i szyjke chociaż mogła...nie wracaj do niej niech się wypcha .. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:16 |
|
|
|
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Polska polityka prorodzinną jest pół na pół. Bo my po urodzeniu młodego będziemy już wielodzietną rodzina (troje dzieci i więcej ) i utrzymujemy się z gospodarstwa (źle nie jest ) i do rodzinnego będziemy mieć około 4 zł na osobę za dużo. Niby tego rodzinnego nie jest wiele ale przydałoby chociaż na podstawowe rzeczy typu odzież. A tak możemy się w nos pocałować.
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przejmowałabym się tym Mnie lekarz nic nie powiedział o seksie, zakładam, że jak przez tyle czasu się nie zaraziłam, to szanse są przyzerowe.
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza porcja ubranek wstawiona do prania.
Porcje bedą 3-4... chyba mam ciut za dużo tych ubranek... ![]() Program w pralce do prania dziecięcych ubranek widzę, że automatycznie ma nastawioną temp 95 stopni, 1200 obrotów i 4 plukania.
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja już sama nie wiem w jakiej temperaturze... na metkach jest 40 stopni ale czy to nie za mało?
|
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może miała zły humor za mało zarabia prywatnie i na prezenty świąteczne jej brakuje.
|
|
|
|
|
#2869 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście doczytałam, że żarełko z McD pomogło ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co za babsztyl, nie ma się nią co przejmować, dobrze że pójdziesz do innego. A tą pożal się boże lekarkę ładnie obsmaruj.Taaakkk dziecko się tak mocno wygina i np. tyłek wyciska z jednej strony i wtedy taka gula się robi. |
||||||
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Ja swojego lekarze poprosiłam właśnie żeby mnie przyjął przed świętami i wcisnął mnie , ale może wizyta trwać 10 min, zależy mi żeby spr serducho, wagę i szyjke, bo od tej wizyty zależy czy sn czy cc . Ciężko było ale mnie wcisnął...mimo że wizytę miałam 02.12.
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Mam mały problem z w związku z tym pytanie do Was. Czym kierowałyście się w wyborze szpitala w którym chcecie rodzić? Np. tym, że Wasz lekarz prowadzący tam pracuje, opiniami czy np brałyście pod uwagę km jakie dzielą Was od szpitala? U mnie zaczął się dziewiąty miesiąc Przepraszam, że tak na marudziłam ale chyba złapałam jakiegoś chwilowego doła i musiałam się wygadać. Ostatnio ciągle ktoś coś mi miesza w głowie
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2873 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
już po fryzjerze, w sumie jestem zadowolona.
musiałam się zdrzemnąć bo znowu czeka mnie wyjazd po kompa dla brata ![]() przy okazji mam parę pytań później do dziewczyn mieszkających w UK, bo mam wrażenie że mój braciszek to ściemniacz jakich mało ![]() Lolita - nasza PPD śliczny pokoik![]() Cytat:
![]() ale jak powszechnie wiadomo facet więcej może i więcej można mu wybaczyć bo.... to facetCytat:
. Kiedyś podobało mi się Marika, ale za nic nie pasuje mi do dziecka... jest jeszcze Sandra (które to NIGDY mi się nie podobało) ale do którego mam sentyment ze względu na zmarłą dziewczynkę i jej matkę która prowadziła bloga. To jak dasz na imię dziecku to jest loteria, moje imię np nigdy mi się nie podobało i nie podoba (było wtedy niespotykane i 100x wolałam mieć pospolite). Przede wszystkim jest za długie i nie ma fajnego zdrobnienia. Na szczęście mam genialne nazwisko i ksywkę z których to jestem znana ![]() moim zdaniem, jak Wam imię chociaż trochę nie leży to nie decydujcie się! Cytat:
![]() Cytat:
pisałam, że ciągle tylko kobieta i kobieta nie tylko w kontekście faceta "sprawcy" ciąży ale też np lekarza, bo ciągle tylko piszesz o kobiecie a nic o lekarzach dokonujących aborcji, dlaczego ich nie potępiasz??? dlaczego nic o ludziach sprzedających środki poronne?? przecież kobieta sama się nie wyskrobie! Cytat:
?? skoro tacy wrażliwi na krzywdę w łonie to dlaczego nigdy ich nie widać ani słychać np na protestach matek dzieci niepełnosprawnych czy podczas pomocy np w domach samotnej matki??? i dlaczego ci najbardziej "bogobojni" ) potrafią protestować gdy w ich miejscowości ma powstać dom samotnej matkiCytat:
![]() dlatego że ani Ty ani nikt inny nie będzie ponosił konsekwencji za moją decyzję, moją macicę i moje dziecko. Bo niby w jaki sposób??? w jaki sposób mi pomożecie? to ja a nie wy będę przez 9 miesięcy znosić ciąże, to ja później będę rodziła. więc to ja będę ponosiła właśnie te konsekwencje biologiczne i społeczne, nawet w przypadku oddania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie narzucam woli innym, z tego samego powodu jestem za klauzurą sumienia i rozumiem lekarzy odmawiających aborcji i aptekarzy odmawiający wydania środków po . Cytat:
:confuse d:![]() jest dokładnie ODWROTNIE. to prolifowcy mają w i myslisz, że w krajach gdzie aborcja jest legalna to takie hop siup? otóż nie, właśnie kobiety które decydują się na zabieg mają całe zaplecze pomocy psycholigicznej i lekarskiej, są im przedstawiane za i przeciw. To jest właśnie ta pomoc. Ty patrzysz przez pryzmat naszego kraju, gdzie na aborcji zbijany jest kapitał polityczny przez oszołomów z obydwu ston zarówno lewicy i prawicy. Ja natomiast widzę zagubione, pozostawione bez pomocy kobiety, które to same zmagają się z macierzyństwem i tą niechcianą ciążą. no to jadę
|
|||||||||||||
|
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To skoro szansę są przyzerowe to czemu w 30 się tego nie robi? |
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Ja od pierwszego dnia ciaży mam chcicę notoryczną na jabłka. Normalnie niekiedy w sklepie slintoku dostaję jak widzę takie piękne, pachnące, sztuczne
![]() A przestań! Dają jałmużnę, niektórym. Nawet nie wiem skąd taki niski dochód niekiedy ustalają. To jest żenujące tak naprawdę. Polityka prorodzinna w naszym kraju to wielki pic na wodę. Cytat:
U mnie jeszcze jest: tato, powiedz mamie, żeby mi jeść dałą (a tata np. w kuchni a mama się kąpie :/) MI, bez chorób, cierpień, wystarczyłoby chyba z 60-70 lat. Ale takie prawdziw eŻycie a nie wegetacja.
|
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A śpioszki, body - wszystkie te co będą miały kontakt ze skórą maluszka - w 95 stopniach walne jak tak radzą/piszą/mówią bez względu chyba na to ile jest napisane na metce. No i te ubranka tylko w proszku lub mleczku do prania bez plukania w płynie. Chyba, że po praniu będą sztywne to wtedy jednak je w tym płynie do płukania dla dzieci wypłukam.
|
|
#2877 | |||
|
Zadomowienie
|
o rany, ale jestem padnięta! zazdroszczę Wam dziewczyny wigoru, jak się chwalicie, kto ile zrobił i ile spędził w kuchni!
no i na fali tej zazdrości zrobilam sobie manicure, umyłam włosy i zabrałam się za kabinę (mimo że mi mama proponowała, że to zrobi, ale cóż, obiecanych przed tygodniem ciuszków jeszcze nie mam poprasowanych, a okna na Święta na dole się "same" myją od 3 dni itp), bo już z niej korzystamy i omal nie padłam... i to mimo kilku przerw! a gdzie reszta łazienki, że nie wspomnę o całej reszcie mieszkania? Cytat:
Cytat:
ja też zmieniłam lekarza w 8 miesiącu, jakoś damy radę Cytat:
jakoś pączki mi przeszły (niestety ochota na owoce i w ogóle zdrowe nie wróciła automatycznie ). postanowiłam sobie ze słodkiego jeść tylko te galaretki z owocami, bo rzeczywiście działają (nawet jeśli to tylko efekt placebo) i to spojenie jakby mniej doskwiera, ale głodomora mam też i tak, mój brzuch tez jest krzywy- bardziej wypukły z prawej strony (szczególnie jak dzieciak się "zepnie" - np. przy hałasie). a co do wcześniejszego pytania, to mojemu synowi nie przeszkodził koniec 32 tc w aktywności- podejrzewam, że będzie niezły łobuziak choć ma już czasem i godzinne przerwy, to może nie padnę i w nocy częściej śpi niż łobuzuje i nawet jak ja się wybudzę i się kręcę to często poruszy się i dalej zasypia (odwrotnie niż ja)a co do pomocy, to tyle jest pomocy państwa, oprócz tego są pomoce kościelne, unijne, gminne, szkolne itp. oczywiście trzeba prosić się o nie i stać w kolejkach, ale smutna prawda jest taka, że bardziej opłaca się takim rodzinom siedzieć na zasiłku i dostawać wszystkie dodatki niż znaleźć pracę za najniższą krajową i musieć chodzić do pracy. pewnie, że nie jest tego dużo, i na nasze potrzeby by pewnie zabrakło, ale jeśli nie trzeba kupować ubrań, butów i nawet części jedzenia (bo się dostaje) to często wystarczy i na alkohol niestety. dlatego argument patologicznych rodzin w kwestii aborcji mnie nie przekonuje, bo one często nie są i tak nią zainteresowane (każde dodatkowe dziecko to dodatkowa pomoc)
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Pilotko pochwał się imieniem i fryzurka
![]() Wybrałam szpital ten w którym pracuje mój lekarz . Ejani mnie już prawie nie boli spojenie, ale ja to tak oceniam, że dziecko jest większe i może inaczej się waga rozkłada. Właśnie czekam jak pomaranczowa z mandarynkami się skrzepnie z bita śmietaną oczywiscie będzie...mniam
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:45 |
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam wiadomośc że wysłali już wózek
Jutro albo w czwartek powinien być Zjadłam dwie miseczki zupy buraczkowej jedną o 14 a drugą teraz.....mniammmmm ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
a wczoraj zjadłam ostatnie mandarynki, zostało pomarańczo ale i tak galaretki tylko agrestowe mam
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Ależ mnie prawy półdupek zapier...ala. Sorry musiałam to napisać bo komu jak nie wam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

no ale po tych czizach jakby dupa i ręka mniej boli
16.06.2012 

nosz kuźwa trzeba mieć czelność aby o13 przychodzić jak się było na 8 umówionym
co za babsztyl, nie ma się nią co przejmować, dobrze że pójdziesz do innego. A tą pożal się boże lekarkę ładnie obsmaruj.
w jaki sposób mi pomożecie? to ja a nie wy będę przez 9 miesięcy znosić ciąże, to ja później będę rodziła. więc to ja będę ponosiła właśnie te konsekwencje biologiczne i społeczne, nawet w przypadku oddania.
jakoś pączki mi przeszły (niestety ochota na owoce i w ogóle zdrowe nie wróciła automatycznie