Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 16:24   #4981
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

agnieszka ja odciagam delikatnie przy kapieli

krolika lubie jesc heh

co do skorki od chleba to czesto stosowane
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:25   #4982
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Maharet i Inwersja- mój Filip ma dokładnie to samo.. w tygodniu grzeczny, ale już w niedziele daje popalić i póżniej jeszcze poniedziałek, mi się wydaje że w tygodniu ma uregulowany dzień, a w weekend różnie ze spaniem spacerami i też jedzeniem i dużo bodźców wizyty u t. dużo nowych osób, czasami jakiś sklep.

bez kitu dobrze, że nic się nie stało!

a nie dotykałaś nowych klamek ?? moja koleżanka tak miała tyle, że bardziej od wewnętrznej strony dłoni i okazalo się że ma uczulenie na nikiel ( wymienili klamki w LO)

a moze jakiś nowy detergent? zakładaj do wszystkiego rekawiczki, a przed założeniem polecam apteczny krem rumiankowy i chop na to rękawiczki, najlepiej żeby od środka nie były gumowe.

moje dziecko też świruje a najchętniej i najwięcej je leżąc na plecach na płasko, do tej pory jadł przytulony na rękach

Kaska zamierzasz wszystko sama gotować? ziemniaczka, dynie, przeciery z owoców? czy dopuszczasz słoiczki?

co do kurierów mialo być u mnie dziś trzech, a jeszcze ani jednego nie było
hmm.. tylko nas nikt nie odwiedza i my też nikogo nie odwiedzamy
ale może jest coś na rzeczy z tym łojcem w domu... i w pon to akurat jest spokojny

dlatego jak mamy teraz pojechac do t. to troche sie lekam jak zareaguje, bo Miłosz nie jest w ogóle przyzwyczajony do takiej ilości ludzi (teście, babcia, dwaj bracia tż i przychodzi córka szwagra często) i nie wiem jak zareaguje
w ogóle jak sypia w dzień to przecież cicho jest

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-17 o 16:26
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:26   #4983
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
motyl poka ciuszki
takie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Moj ma w pon wigilie w pracy i bedzie currywurst

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Dajecie tylko herbate z kopru czy jakies inne tez? W temp. pokojowej czy cieplejsze?

ja tylko cyca

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:28   #4984
karolson
Zakorzenienie

Po wizycie: mimo ze morfologia kiepska dr nie dała nam żelaza, powtórzymy badania w przyszłym miesiacu, martwic moze niski poziom neutrocytów. Zielone kupy to nie problem wg dr.
Stary 2013-12-17, 16:29   #4985
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A u mnie moze byc problem z jedzeniem w swieta.Janek zachowuje sie ja piesek zebraczek.Ostatnio maz je frytki a on patrzy sie i jeczy.Moze dlatego nie chce mleka.

Ide sprzatac, w domu burdel jak w Amsterdamie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:32   #4986
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moje tak samo i na 99% to uczulenie

Eda chory!
Nie dam rady
Zdrowka dla Edzika

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
po badaniu
Alek 25go czyli za tydzienkonczy 3 msce i wazy 6,5 kg
wwsZystko gra

a ja xzekam na fotoksuazki Z linka od lullaby ciekawe kiedy przyjda...
a wlasnie Lulla dzieki wiekkie
brawa dla malego

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam chłopców:czy wy odciągacie troszke siusiaczka małemu?
Nie codziennie, ale tak. Jak myje. Wczesniej tego nie robilam,ale na wizycie u lekarza lekarka mu odciagnela i bylo tam duzo bialego a ona do mnie z pytaniem- a pani go tam nie myje? Wstydu troche sie najadlam

Moja maruda nie daje mi zyc teraz dopiero zasnol a tak caly czas marudzenie ide cos ogarnac

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 16:38   #4987
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

bez kitu dobrze, że nic się nie stało!
no, serio.
Stary 2013-12-17, 16:58   #4988
karolson
Zakorzenienie

rosmann butelka avent 39.99 smoczki 24,99 apteka gemini butelka 24,99 smoczki 16,09 jak to możliwe ja sie pytam??
Stary 2013-12-17, 17:00   #4989
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska zamierzasz wszystko sama gotować? ziemniaczka, dynie, przeciery z owoców? czy dopuszczasz słoiczki?
dynie, marchewkę mam już zamrożoną- z działki więc bez nawozów królika mam od kolegi P. z pracy więc też sprawdzone źródło gołąbki też będziemy brać po znajomości
słoiczki dopuszczam jak gdzieś będzie wyjazd czy coś w tym stylu, ale pewnie w 90% made by mama

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
takie

wszystko śliczne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:47   #4990
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny cześć zaraz Was nadrobię, ale mi dziecko teraz 3 kupe zrobiło i co najlepsze uwielbia ją robić na brzuszku. Nie wiem czy to nie od wapna, które musi przyjmować, bo od tamtej pory ma częste kupki, pierdzi masakrycznie.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Badał ręcznie za pierwszym razem +usg też...

W ogóle on jeździł tym po jej bioderkach i dał przecież ten zimny żel,a ona się do niego chichrała No ja nie mogę z niej, naprawdę: cojest:
Ja nie byłam u ortopedy tylko u babki, która wykonuje takie usg (jest również radiologiem) i ona mi mówiła, że ten żel jest podgrzewany. Moja córcia oczywiście musiała się podczas badania posikać .

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
co zrobić żeby przyssawki do okna lepiej trzymały? mam te śnieżynki, są CUDOWNE tylko odpadają
kurde kiedyś perfekcyjna mówiła ale zapomniałam
Trzeba poślinić

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-12-17 o 17:08
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:48   #4991
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
U mnie 4 powód do świetowania
oprocz 3 miesiecy; 13 tygodni i roku od pocztaku ciazy to....
UZYSKAŁAM WAGE PRZEDPORODOWĄ

dzis okulista; czwartek psycholog; poniedzialek laryngolog; 9 stycznia inny okulista; 13 stycznia poradnia rehabilitacji zaburzen wczesnorozwojowych; 15 stycznia neurolog; 25 luty badanie VEP -wzrokowe potencjały wywołane

Jestem dzis po wizycie u okulisty i nie wiem czy smiac sie czy płakać.
Tak szczerze mówiąc mam już dość i troche
Specjalistów mam w d.p.e

mam jeszcze wiecej watpliwosci niz miałam. Generalnie wodzi wzorkiem za swiecaco kuleczka, a nie wodzi za przedmiotem. (na moje tłumaczenia ze własnie czasem wodzi a czasem nie wodzi i wodzi raczej z odległosci niz z bliska dowiedziałam sie ze rodzice czesto widza to czego nie ma zeby sie uspokoic). Dno oka wporządku i dostałam skierowanie do badania potencjału VEP w Katowicach. zapisałam sie, ale nie wiem czy pojde. Jest czas bo dopiero na 25 lutego. Badanie da mi odpowiedz czy dziecko widzi czy nie. Jak dla mnie widzi; moze nie ostro; moze tylko z daleka...ale to badanie i tak mi tego nie powie wiec nie wiem po co to.

przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle
pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien

Jak sie bawia wasze dzieci??
tzn
1. czy za kazdym razem jak pokazujecie jakas zabawke to sa zainteresowane
2. czy za kazdym razem odwzajemniaja usmiech
3. czy za kazdym razem nawiazuja kontakt

Mój Maciek ma tak, że przez pol godziny po obudzeniu to nie za bardzo sa sie z nim nawiazac kontakt ... generalnie dochodzi do siebie/scina mu sie zółtko ...zwał jak zwał
jak sie z nim bawie to potrafi 40 minut bez przerwy byc w kontakcie
ale sa momenty ze mu cmokam a on odwraca głowe w druga strone/ ze sie usmiecham ale on ma mnie w d... /ze pokazuje mu grzechotki a on sie lampi w sufit albo na szafke albo na lampe

generalnie wyglada tak ze 80% czasu jest mega kontaktowy, usmiechniety itp.
a 20% czasu ma wszystko w nosie i patrzy sie gdzie indziej, obserwuje sobie cienie, meble sciany

moze maja tak wszystkie dzieci ... a ja sie wkrecam bez sensu bo moze to normalne
szczegolnie ze wszytskie badania lekarskie sa robione po tym jak wyciagam spiacego Macka z fotelika samochodowego
i sorki ale jak Maciek budzi mnie w nocy to czasem nawet nie wiem ze go karmilam, a co dopiero jak sie budzi male dziecko... tez moze czasem nie kumac, nie>>??
czy głupio sie pocieszam???

BŁAGAM DAJCIE MI DUZO ODPOWIEDZI BO BEDE TEGO POSTA KOPIOWAC CODZIENNIE PO 5 RAZY
Gratuluję powrotu do wagi ja dziś byłam w pracy i wszyscy zdziwieni, że nie dość, że nie widać, że w ciązy byłam, to że jeszcze schudłam (co akurat nieprawda, bo ważę tyle samo, tylko gęba mi schudła w ciąży i tak zostało nie wiem czemu). Jakby to była prawidłowość, że po ciązy kobity grube zostają

Adaś w niedzielę skończyć 14 tyg., więc porównanie może nie być całkiem adekwatne, ale:
1/ jak mu coś pokazuję, to na to zazwyczaj patrzy
2/ nie zawsze odwzajemni uśmiech, ale często śmieje się do nas "pełną gębą", jak próbujemy go rozśmieszać
3/ w mojej ocenie Adaś mocno nawiązuje kontakt i nie czuję nigdy, że nie mam z nim interakcji, często gadamy ze sobą tzn.ja naśladuję dźwięki, które on wydaje.

Po obudzeniu, jak podchodzę do łóżeczka, to się śmieje i gapi na mnie.
Ale są momenty, że jest czymś innym zainteresowany niż ja albo zabawka.
Co do zabawek - łapie te wiszące zwierzątka na macie, trzyma grzechotki/gryzaki, wkłada je do buzi (jak wszystko zresztą), uśmiecha się do swojego odbicia w lusterku.

Tassia, trudno mi oceniać. Ale jeśli coś Cię niepokoi, to warto sprawdzić, nawet dla Twojego spokoju. Podobno intuicja matki najlepsza...generalnie, nigdy nie niepokoił mnie brak kontaktu z Adasiem. Ale nie opierałabym się na diagnozie tej jednej lekarki, bo to zbyt powazna i skomplikowana sprawa. NA pewno trzeba zachować spokoj.
Ja tez miewam schizy i całkiem często bywamy u lekarza. Generalnie, mam w nosie, co ktoś o mnie mówi i czy uważa mnie za hipochondryczkę.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-12-17 o 18:02
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:51   #4992
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dziś zrobiłam grzybową
Ladan Ty jeszcze piersiaczkiem karmisz?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka ?

Ja nie...
Tak mam malutką spineczkę z czerwoną kokardą.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A na spacery tez jej nie smarujesz?
Nie. Ale na początku smarowałam Nivea na każdą pogodę. Jak oczywiście pojawiłyby się mrozy bądź temp bliżej zera to wtedy zapobiegawczo mordkę bym ochroniła. Ale teraz tego nie robię.
Stary 2013-12-17, 17:52   #4993
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka ?

Ja nie...
ja mam ale to moja mama ja akurat przyczepila i tak zostało
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 17:52   #4994
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłosz jest chory i już mam powód nieprzespanych dwóch ostatnich nocy
Ma zapalenie ucha i zapalenie krtani Dostaliśmy doustny antybiotyk, krople do ucha i inhalacje. Jeśli nie polepszy się do soboty to szpital Płacze co jakiś czas i domaga się uwagi więc wszystko robię w locie, a dziś jeszcze Zuzia w domu została. Trzymajcie kciuki , żeby te leki pomogły bo ja się załamię jak trafimy do tego cholernego szpitala
Życzę zdrówka. Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala...
Stary 2013-12-17, 17:57   #4995
matallewar
Zakorzenienie

Boszzzz... mam pół ręki, chory dwulatek wisi na mnie non stop, Elena krzyczy tż znów nie ma

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:00   #4996
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
na poczatku rozszerzania dawalam po 1/3 sloiczka i pozniej normalna porcje mleka. jak doszlo do calego sloiczka to czasem dobijalam mlekiem a czasem nie, zaleznie czy dalej byla glodna.
Mleko razem ze słoiczkiem na jedno danie czy to były 2 osobne dania? Ja dzisiaj ciężko kapuje. Mam wrażenie, że cały dzień w Amelki kupach siedzę .

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

marta czemu tylko 6 razy po 135 ml dajesz? Tak jest napisane na mleku? Bo na moim jest napisane ze 3 miesieczny maluch powinien jesc 6 x ale po 200 ml
U mnie z kolei jest napisane, że 6 razy po 120 ml wody. My dajemy 5 razy po 130 ml. I je średnio co 3 h, w nocy śpi ok od 22-23.00- do 7.oo ale nie oznacza to, że śpimy na całego. Ja raczej mam płytki sen, bo jak smoczek wypadnie to zaraz kwilenie...trzeba wstać. Ale ostatnio sprytnie zamieniłam się z mężem miejscami w łóżku. Ja poszłam pod ścianę a on jest na wylocie .

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
(...) potem jabluszko a bylo nas w domu siedmioro Wszyscy zyjemy i mamy sie dobrze

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Tak wiec w sprawach wychowania dzieci moja mama jest moim guru
Wow pełen podziw dla Twojej mamy a duża różnica wieku jest między Wami (rodzeństwem)?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

mam jutro misje... dzownil tata i prosil zebym jutro wstapila do monopola jak bede po niego jechala i kupila 3l wódy dla zalogi ciekawe jak beda mnie mierzyc i komentowac jak wpadne do sklepu z niemowlakiem w nosidle
I jaka była reakcja?.
Stary 2013-12-17, 18:01   #4997
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie nadrobie nie ma szans
póki co cały dom objety kwarantanną nawet tz został dzisiaj w domu i nie poszedł do pracy. adi ma zapalenie gardła i antybiotyk a wczoraj wyszła mu jeszcze wysypka i możliwe ze to swinka lub odra wiec pewnie tż jak bedzie jecał po sobie po zwolnieneie to jeszcze z adim skoczy do lekarza znowu mnie dopadło wczoraj jak wróciłam z adim od lekarza ...pisałam wam że mi nie dobrze...później było mi baaaardzi nie dobrze i gorączka mnie zaatakowała... do godz 15 czyli dopóki tż wrócił z pracy ledwo sobie dawałam rade z dwójką dzieci ...potem troszkę sie prespałam ...było lepeij kąpiel adi oczywiście musiał z mama wiec ledwo to zrobiłam ...potem seba ...adi zwymiotował mi antybiotyk i jest walka aby wypił leki ....w domu od 2 dni nie sprzatane ...zabawki walają sie wszedzie a ja patrzec nie moge na tol dzis juz goaczki nie mam wiec cos posprzatam...jedynie sebastian zdrowy i mam nadzieje z e nic od nas nie złapie bo bym sie... nbo to tyle co u nas...ide ogarniać mój cyrk jako pani tego domu trzymajcie kciuki za nas bo dwa dni dopiero a ja juz mam dość i padam
Stary 2013-12-17, 18:05   #4998
tassia
Zakorzenienie

konczmy juz

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:08   #4999
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 4 powód do świetowania
oprocz 3 miesiecy; 13 tygodni i roku od pocztaku ciazy to....
UZYSKAŁAM WAGE PRZEDPORODOWĄ

przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle
pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien

tzn

BŁAGAM DAJCIE MI DUZO ODPOWIEDZI BO BEDE TEGO POSTA KOPIOWAC CODZIENNIE PO 5 RAZY
Gratuluje wagi .

Łodpowiadam na pytanka:

tzn

Tak. Córka ma kilka zabawek i codziennie je jej pokazuje. Na jedne reaguje uśmiechem, w drugie się wsłuchuje, inne dotyka.
Tak. Odwzajemnia uśmiech. Sama zaczyna gaworzyć do drugiej osoby, do maskotek.
Tak.

Tak mnie się przynajmniej wydaje.

Ale ale, są momenty kiedy sama patrzy się w okno, zmarszczy brwi, wygląda jak taka "dorosła", która się nad czymś zastanawia, albo wpatruje się w ścianę, w sufit i nawija . Śmiejemy się z mężem co ona tam widzi i z czego się brechta jak sufit biały .
Stary 2013-12-17, 18:10   #5000
nephelim89
Rozeznanie

ostatni pościk ?
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:14   #5001
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
mam jeszcze kiszonego ogórca do tego
no poezja
Narobilas mi smaka i jutro to zrobie. I wez tu schudnij kobieto! Jak sie co chwile takie rzeczy czyta!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
po badaniu
Alek 25go czyli za tydzienkonczy 3 msce i wazy 6,5 kg
wwsZystko gra

a ja xzekam na fotoksuazki Z linka od lullaby ciekawe kiedy przyjda...
a wlasnie Lulla dzieki wiekkie

A prosze mi przyszly szybciej do Anglii niz mojej mamie do Polski a czekalam chyba z 5 dni tylko.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam chłopców:czy wy odciągacie troszke siusiaczka małemu?
Ja czasem tak delikatnie ale nigdy na sile, ale sie odciagnie tyle odciagnie.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Boszzzz... mam pół ręki, chory dwulatek wisi na mnie non stop, Elena krzyczy tż znów nie ma
Biedna

Bartek tez krzyczy, co karmienie a teraz spi z TZtem wiec mam w koncu chwile dla siebie wiec pije sobie kawke

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:15   #5002
karolson
Zakorzenienie

koniec
Stary 2013-12-17, 18:16   #5003
matallewar
Zakorzenienie

ZAPRASZAM DO III CZĘŚCI

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 18:16   #5004
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
ostatni pościk ?
ale się wbilaś!
Stary 2013-12-17, 18:18   #5005
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak to jest że wszystko w moim życiu jest od strony. Mały skończył tydzień temu 3miesiące i zamiast minąć problemy z brzuchem to u nas tak źle nigdy nie było

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Współczuję...nas temat problemów brzuszkowych ominął i mam nadzieję, że się nie pojawi.
Stary 2013-12-17, 18:21   #5006
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Ja tego trochę nie rozumiem miały tę nasze mamy czas się wykazać jak swoje dzieci chowaly niech teraz nam pozwolą chować dzieci tak jak my to uważamy za słuszne, tym bardziej że czasy się tak zmieniają że praktyki naszych mam i tesciowych są już raczej nie na miejscu i nie koniecznie są dobre
.
Otóż to!
Stary 2013-12-17, 18:50   #5007
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
czasem o 16 zaśnie..
a tak to nie śpi, często nawet na spacerze
Mój tez nie spi w dzień za dużo...czasem 1 drzemka 2-3h, czasem 3 po 40-50 min. na spacerze nie spi, tylko się lampi.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Wrocilismy ze spaceru Nogi mi do tylka wchodza bo 2,5 godziny marszu zaliczylam.
Bylam na cmenatrzu bo dzis 20 rocznica smierci mojego dziadka, bylismy tez kupic prezenty dzieciom w rodzinie, masarnia, piekarnia i wrocilismy. Oczywiscie towarzyszyl nam nasz pies

Obiecuje ze juz nie bede zanudzac na forum zadnym autyzmem. Moje dziecko rozwija sie tak samo jak wasze, od rana zaczepia mnie do zabawy, sle usmiechy i wydaje kosmiczne dzwieki do ktorych nie ma znaków na klawiaturze teraz trzyma grzechotke w rece i jednoczesnie prouje wziac do reki pileczke... czekam az odkryje ze najpierw jedno trzeba puscic zeby zlapac drugie

złapał od tz katarek ... dostalam od lekarki cebion i nasivin soft do noska ... zakupilam tez katarek bo frida mnie wkurzala i uznaje wyzszosc katarka nad frida. polecam

karmimy sie tylko cyckiem, mleka starcza... mam puszke bebilon comfort i czuje ze jej nawet nie otworze. a przynajmniej mam taka nadzieje.

tesciowa spala u nas z czwartku na piatek bo bylismy tak chorzy z tz ze nie mielismy sily zrobic kolo siebie a codopiero kolo dziecka. wiec nam troche pomogla... ale! znow po jej wizycie trzy dni dziecko jest marudne, chce ciagle na rece, kwęka, mlaska itp. dopiero dzis jest wzglednie normalnie....

oprocz tego Maciek od czwartku nie przesypia nocy jak zwykle...ale to chyba przez katar. byly 2 pobudki ok 24 i 3 ; dzis w nocy tylko jedna o 4 (kataru coraz mniej) wiec licze ze dwa dni i juz nie bedzie zadnej tak jak to bylo dotychczas... wiem ze grzesze takim marudzeniem skoro wiekszosc z was budzi sie dosc czesto w nocy...
ale w tej kwestii moje dziecko rozleniwilo mnie na maksa

Miłego dnia dziewczyny!!!
To mój poprzedni post nieaktualny

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości