|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Rybka pączki z ziemniaków?? wrzuć przepis
u nas albo jelitówka, albo córci starszej zaszkodziły pistacje. dzisiaj już lepiej, ale w nocy mąż z nią pojechał na dyżur do szpitala i pilnował małej całą noc.. teraz pora iść spać odespać nocke ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Rinco kciuki za jutrzejszą cesarkę |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie jakis schemat, ale mi chyba tylko na kp sie nie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Rybko, biedny Kacperek !!
![]() ![]() Uleńka dzisiaj zaśmiała się głośno ![]() ![]() ![]() Dzisiejszy dzień super, mała spała w sumie rano 4h, potem do lekarza, potem 4h snu, potem 3h aktywne, sen i aktywne i sen. Prawie nie płakała ![]() ![]() dziewczyny, co poradzić jak Ulka ma kłopoty z kupką? bo widzę jak się pręży, wygina i nie może wycisnąć:< i pytanie do mamuś cesarskich - ile po cesarce bungałyście się z tż ![]() ![]() ogolnie zauważyłam, że oprócz gabrysiaczka to się coś brzuchatki słabo odzywają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Basiaaaaa- skok jest niby ok 6 tygodnia, ale czytałam ze moze wczesniej sie zacząć. My mamy mm i 2 razy moim, ale z butli...
niunia- http://www.wielkiezarcie.com/recipe37704.html
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-17 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Widzę że nikt nie urodził a juz myslałam że jakieś nowe wieści będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basia- to moze kryzys laktacyjny?cos tam na pewno im leci... ale nie wiem... ![]()
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
rybko a te pączki to do wyrośnięcia sie zostawia tak???? i smazy normalnie na oleju jak normalne?? bo tam pisze i pieczeniu i nie czaje
![]()
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się chwilowo pożegnac - jutro jadę rodzic
![]() Trzymajcie kciuki!!! Odezwę się jak wrócimy do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym ze mi sie nie do konca te z marmolada w srodku zrobily- chyba za wysoka temp. wiec jakos w wakacje robilam bez marmolady, z troche innego przepisu-o takiego:http://bakeandtaste.blogspot.com/201...emniakami.html i tez byly smaczne, tylko bez marmolady ;p a teraz zrobie te z marmolada ale na mniejszej temp zeby si zrobily srodku bo tak ogólnie meeeega dobre nemosek- Witaj ![]() rinco- ![]() ![]() ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-17 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj Tż nakarmił małą po kąpieli i położył spać, siedział przy niej a ja robiłam pizze. I mimo że niby nic takiego nie robiłam dla siebie to jakoś mi się lżej zrobiło, jakby wypoczęłam.
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
Mya- ja po 4 tygodniach już
![]()
#1635 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaaaaaa zobaczyłam na FB że Majeczka wygrała
![]() ![]() ![]() Trele a jak samopoczucie????
#1636 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, powoli powoli i laktacja wróci do normy
![]() Sciełam włosy z myślą- "mniej na głowie" ale problemy nie zniknęły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Nasza "Buła" wygrała ![]() ![]() ![]()
#1637 |
Zadomowienie
|
Hej, ja dziś zaplanowałam spokojny dzień bez atrakcji w postaci gości, a wyszło jak zwykle. O 11 przyszła położna, po pracy wpadła mama, bo była blisko u fryzjera i brat Tż przyszedł pożyczyć garnitur, więc sobie posiedział trochę. Dom opustoszał dopiero o 20
![]() Wizyta położnej jak zwykle na 6+. No mówię Wam uwielbiam tę kobietę. Stwierdziła, że mały ma problemy z brzuszkiem jak większość dzieci w tym wieku i żeby go nie męczyć, tylko podać np. espumisan. Ale do czego zmierzam, mąż coś tam cwaniakował, że może coś zjadałam, skoro tak sobie ostatnio pozwalam, a ona do mnie, że jak mi mąż będzie próbował coś odstawić, to jemu mam odstawić, efekt będzie taki sam, czyli żaden ![]() Potem dyskusja na temat kąpieli, bo przecież Tż nie chce lać tyle wody ile ja chce. No i tu znów został naprowadzony na odpowiednie tory. Na poprzedniej wizycie była ta sama sytuacja jeśli chodzi o spacery jakby ktoś nie pamiętał. Uwielbiam ją po prostu ![]() ![]() Po tej jakże pomocnej wizycie, poszliśmy na długi spacer po lesie i stwierdzam, że moja kondycja jest w opłakanym stanie ![]() Niestety od godziny 16 mały znów miał problem z bączkami. Wysłałam męża po ten espumisan i kropelki BioGaia (pisałyście ostatnio o nich i ta położna też zaleciła). Dopiero teraz chyba zadziałało, bo mały usnął grzecznie. Fajnie jakby dał mi dziś pospać normalnie, bo jutro od 8 mam ten kurs i chciałabym w końcu coś z niego skorzystać. Suszarka też jak coś w pogotowiu ![]() Agnieszka kolejne cudowne wieści. Anulka to silna kobietka. Oby tak dalej ![]() Ktosiula Mikołajek cudny. A jaką fajną czapę ma ![]() Taszanta Helenka też cudna i uwielbiam to imię ![]() Nasturcja jejku ale się przyplątują do Was nieszczęścia. Zdrówka dla obojga ![]() Ryba Tobie też nieszczęścia nie odpuszczają. Zdrówka dla Kacperka ![]() Cora to ja myślałam, że mój przybrał wyjątkowo dużo. Ale z tym moim 1,5 kg, to widzę, że mogę się schować ![]() Położna powiedziała, że tak często jest na piersi i żeby się nie martwić. Rinco ![]() Trele i co wygrałyśmy? ![]() Nemosku udało się odzyskać zdjęcia? Pisałam z pamięci, bo nie chciało mi się cytować, więc mam nadzieję, że nikogo nie pomyliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Rozeznanie
|
Rybko ja miałam wieczny problem z wypadaniem włosów aż do lysienia plackowatego. Mi pomogły witaminy Vitapil po miesiącu włosy już tak nie wypadaly a po 2 miałam już dużo nowych...polecalam kilku koleżankom i były zadowolone
![]() Spróbuje nadrobić ![]() Brawa dla Majeczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | ||
Zakorzenienie
|
Byłyście na tyle miłe że mało pisałyście to i nadrabiania nie dużo.
![]() Dzisiaj humor lepszy bo jest nadzieja na odzyskanie fotek.Wczoraj i dzisiaj musiałam przełknąć gorzką pigułę.Ale jest nadzieja,zapłacę każdą forsę za tą bezcenną pamiątkę. Trele PaulinaPewnie sie mega cieszycie że ojczyznę odwiedzicie?A szczególnie że zobaczycie rodzinkę ![]() Babku Jaki zadowolony Fifolek ![]() Ryba,Kyte ,Babku,Sorento,Paulina,De ,Anoula,Anulka ![]() Sorento To juz dawaj dawaj po schodach góra dół,gora dół.Spokojnie 3 piętro wystarczy ![]() Pierwsza myśl po usunięciu co na to wujek google ![]() Coś poczytałan na necie o tym programie ale poczekam na fachowca w tej kwestii ![]() ![]() ![]() Paulina Tymek ma tak samo,jak go wyjmę z wody na ręcznik to płacz w stylu mama nieeeeeeee to już koniec?Ja chcę jeszcze ![]() Agnieszka Myślę o Was ![]() ![]() Wiara czyni cuda!Przetestowane ![]() ![]() Ktosiula ![]() ![]() ![]() Mikołajek ![]() ![]() Lineczka Piękna waga ![]() ![]() NasturcjaNastępny smok,1,5 kg w miesiąc ![]() Mya ![]() ![]() ![]() Basiiaa My kąpiemy po 19.Po wszystkich czynnościach pielęgnacyjnych zaczynamy sie karmić przed 20.Po pół godziny mały albo od razu zaśnie (jak bardzo zmęczony) albo trzeba go trochę poprzytulać,pokołysać.Ost atnio zasypia na brzuszku u męża na kolanach. A jak go odłożę do kosza to oczy jak pięć złotych,ale pokołyszę,pośpiewam i śpioch. A i pierwsza pobudka okołom 24 .00 Rybko O rany co to się przyplątało-zapalenie płuc?Jak dobrze zrozumiałam to lekarka tak sobie po prostu to oświadczyła lajtowo ![]() Duzo zdrówka życzę Kacperkowi,oby udało sie bez szpitala ![]() Dziewczyny oby wszystkie choróbska,kolki,bóle brzuszkowe poszły sobie precz.A kysz! A na brzuszek spróbujcie pić herbatę na laktację Bocianek lub z Herbapolu. Tam jest min koper,anyż,melisa,jabło,p okrzywa, kminek i coś tam jeszcze.Myślę że dziecku nie zaszkodzi a może pomóc. Staram sie popijać regularnie ![]() My nie mamy problemów brzuszkowych tfu tfu,czasem tylko z wypchnięciem kupy,stękanie,prężenie ale w konću sie uda zrobić bez płaczu. Podaję też Delicol ![]() A i jeszcze co do anty to koniecznie róbcie co jakiś czas próby wątrobowe i badanie krwi. Moja kumpela załatwiła sobie właśnie wątrobe tabletkami...niestety. Łykała dobre parę lat,teraz tego bardzo żałuje.Lekarz jej kazał natychmiast odstawić. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Ślinię sie na te pączki,znowu muszę się obejść smakiem no ![]() Ale dzisiaj sobie zrobiałm ucztę,fileta w cieśćie francuskim plus sałata z vinegretemWszamałam dwie piersi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawa dla Majeczki!!!!!A jaka jest nagroda?????? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-17 o 21:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zadomowienie
|
Nemosku fajnie, że już dzisiaj lepszy humor
![]() Zdjęcia z sesji dopiero w styczniu jakoś. Na razie mam 3 i jeszcze lada chwila (mam nadzieje) takie świąteczne zdjęcie ma mi przesłać. Trochę już się niecierpliwie, bo robimy sobie takie malutkie prezenciki pod choinkę i zamierzam to zdjątko dać każdemu. Osób do obdarowania sporo, więc nie chciała bym na szybko wymyślać czegoś innego. Herbatki typu bocianek pijam codziennie od porodu. Niestety chyba nie pomogły u mnie na gazy Fifiolowe. Ile tych herbatek w ciągu dnia pijesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | ||
Zakorzenienie
|
A i dla MISZCZA Filipka
![]() ![]() Cytat:
Mnie nawet teraz prasowanie cieszy chociaż oczywiście narzekam ze poprasowac muszę ![]() Babku Która to juz wizyta położnej 2,3?Ja się dziwię u mnie była tylko raz ![]() Jutro będziemy działać z fotkami,ma wpaść przyjaciółka z mężem i będziemy działać ![]() Nadzieja mnie nie opuszcza ![]() A zapomniałam sie pochwalić,po miesiącach posuchy jakieś 3 dni temu bungowaliśmy Dałam radę aczkolwiek to jeszcze nie mój czas ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() Też czekam na fotki żeby podarować,zwłaszcza roodzicom ![]() Dzisiaj mama mi zabrala wydrukowane 3 fotki Titka które wydrukowałam na próbę,ale czekam na te z sesji w koszykach ![]() Pije 3 x dziennie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zadomowienie
|
Helllo
![]() ![]() ![]() ![]() Lineczka ja tez dzis bylam z Leosiem na szczepieniu i bidny teraz niespokojny jest i poplakuje przez sen ![]() Agnieszka, Ania to silna dziewczynka, duzo zdrowia i sily dla Was ![]() Wszystkim chorym i przeziebionym maluszkom zdrowka zycze. Kyte, Miki - wspolczuje kolek z calego serca, Leonowi tez sie czasami zdarza wiec wiem co to znaczy. My dajemy regularnie sab simplex i pomaga. Mamy jeszcze colic water ze stanow ale na razie raz dalismy bo kolor tego mnie przeraza - ale chyba pomoglo. Stesknilam sie za Wami dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1644 |
Zadomowienie
|
Brawa dla Majeczki!!!
Jakos.nie.mam weny. Nadronilam i ze zmeczenia zapomnialam co komu.mialam odp. U mnie wszyscy spia a ja nie moge ale i tak kolo 23 maly si obudiz na karmienie |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Lineczko Czemu Nela mierzy 52 cm skoro przy urodzeniu miała 55? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zadomowienie
|
Nemosku wizyta położnej już 3 i ma być jeszcze 4. Zresztą tak u każdego być powinno, ale niektóre wpadają tylko raz i jak widzą, że wszystko w porządku, to sobie odhaczają pozostałe 3 razy
![]() Moja też dała mi numer do siebie i zachęcała żeby dzwonić z pytaniami. Widać, że ta kobieta lubi, to co robi i chyba dlatego takie miłe wrażenie po sobie pozostawia. Bungowaliśmy ![]() Ja nadal sobie tego nie wyobrażam, a mąż co raz bardziej za mną łazi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki! Piszę dopiero teraz bo wczoraj późno wróciliśmy a dziś jakoś nie miałam chwili, przepraszam że znowu tak o sobie, Bartus ma założony gipsik i zmiany zaplanowane co tydzień, bidulek
![]() ![]() Basia czy twoja corcia też ma do uda ten gips? Najgorzej że nie wiemy ile młody waży i teraz się nie dowiemy, mam nadzieję że najada się moim mlekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój łaził i wyłaził a przy okazji marudził ![]() ![]() Cytat:
![]() Będzie tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Przerzucam sie na telefon,czekam na karmienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Kurde , zapomnialam co miałam napisac
![]() No tak . Wygrałyśmy! Dziekujemy bardzo za lajki cioteczki !! Pierwszy raz w zyciu wygrałam cos co nie jest długopisem czy tuszem do rzęs ! ;D Jeszcze raz dziękujemy! Juz nie moge sie sesji doczekac, choc boje sie że Majka rozniesie babce studio ![]() RYBKA - duzo zdrówka dla Kacperka . Dobrze , że odsypia, regeneruje sie I zbiera siły. Obu nocka była spokojna! Widzialam że byla dyskusja na temat fotelika. Ja chodze z Majka na zakupy jak jest pogoda wlasnie w foteliku. Nie sa to długie wypady i nie za kazdym razem ale sa. Oczywiscie nie twierdze że jest to super extra dla małego kregosłupa , ale tez nie popadajmy w paranoje . A co z rodzinami, ktore duzo podrozuja ? Z UK do PL jest 24h ? De ? A co np z matka dwojki dzieci , ktorej maz calymi dniami jest w pracy a ta jezdzi miedzy szkola, sklepami, urzedami z maluchem w foteliku? To sie liczy jakos inaczej? Bo ona wozi w sanochodzie a inne na stelazu wozka? MAO - dziekuje, u mnie lepiej , a raczej roznie z przewaga tych lepszych dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1650 |
Zakorzenienie
|
Karuzela zamontowana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.