|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() ![]() Nela po tym szczepieniu jest wlasnie spokojna i senna troche bo jak usnela ok 19 obudzila sie na kapanie po 21 blizej 21 30 potem kapanie butla i od ok 22 30 spi ![]() Nie mam zielonego pojecia powiem Ci szczerze... My mierzylismy ja sami w domu to miala nawet 57cm, a co najsmieszniejsze ubranka zakladamy 62 rozmiar. Pielegniarce wyszlo 52 cm a w ksiazeczke wpisaly 55 czyli z tego wpisu wychodzi ze przez 1,5 miesiaca nie urosla nic ![]() Sylwia, napewno musi Wam byc przykro ale to dla jego dobra, chociaz nie powiem to musi byc straszny widok takiego malenstwa z gipsem na takich malutkich nozkach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-17 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz się karmimy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zalamujcie sie,nozka sie pieknie wyprostuje. Tez jemy. Cytat:
![]() Przeciez na pewno urosla... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- MIKI Jaka macie karuzele? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj oczy mi się zamykają. Jutro będzie położnam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Hejka witam sie na karmieniu.Widze ze przywrocili mi neta caly dzien nie mialam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1656 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Mya ![]() ---------- Dopisano o 03:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Mojej współlokatorce odeszły wody i się rozbudziłam.I wiecie co? Nadrobiłam ![]() Tak nie lubię z telefonu odpisywać ![]() ![]() Agnieszka super, że Ania ma się lepiej, oby tak dalej Ktosiula wreszcie pokazałaś Mikusia ![]() ![]() Taszanta Helenka ![]() ![]() Rybka zapalenie płuc brzmi poważnie ale mam nadzieję że Kacperek pokona chorobę w domu i obejdzie się bez szpitala ![]() Nasturcja zdrówka dla Waszego charczacego duetu! Rinco ![]() ---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ---------- Niunia32 zdrówka dla córeczki Trele będzie miała Majeczka supersesję ![]() Wracaj do nas ![]() Sylwia ![]() ![]() Nemosku ![]() ![]() Za wszystkie wagi maluszków ![]() ---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- No ładnie, gdzie wszystkie karmiące mamy??? ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-12-18 o 02:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Rozeznanie
|
My się karmimy, jestem w szoku Bartus dość długo spał i to w swoim łóżeczku
![]() ![]() Sorento trzymaj się w tym szpitalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
sorento , może rano na obchodzie Ci coś powie lekarz. Może w takiej sytuacji będą chcieli cc jeszcze przed świętami zrobić
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1659 |
Zakorzenienie
|
SORENTO
O popatrz jaka Tomasz zrobil niespodzianke.Fikoleczek jeden ![]() Ciekawe czy zadecyduja o cc jednak czy beda czekac jeszcze na rozwoj akcji. Napisz nam jak bedziez cos wiecej wiedziec.Trzymaj sie! Melduje sie mama karmiaca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-12-18 o 04:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
Sorento, trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko, sprawnie i ładnie, i żebyś szybko wróciła do męża!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1661 |
Zakorzenienie
|
Sorento, kciuki trzymam zebys miala szybko Tomaszka przy sobie
![]() Mala znowu spala 7,5 godz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rinco sorento trzymam za was kciuki ![]() Gratuluje wygranej Majeczki ![]() Rybko zdrówka dla Kacperka Sylwia zobaczysz czas szybko minie wszystko dobrze się skończy. Basia jestem dla Ciebie pełna podziiwu jak dajesz sobie rade z blizniakami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wiecie jaka wtope zaliczylam? Kupilam TZ ksiazki na gwiazdke i zamiast zamowiec 1 i 2 tom to zamowilam 3 i 4 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Sorento powodzenia! na pewno będzie wszytsko dobrze!
![]() u nas w sumie po staremu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Nemosek- nopowiedziala to z przejeciem, zreszta jak do niej wchodze to mówi: o mój najmłodszy dzisiaj pacjent, jak sie ma?i jak go bada to z nim gada;p pediatra jest dobra tak mi sie wydaje, ale w sumie chodzimy do niej b. krotko wiec zobaczymy
![]() trele- zakupy, wyjazd- ok nie popadajmy w skrajność, alejak jezdzi sie duzo to powinno sie robić przerwy po bodajze 2-3h. wiec dla mnie bez sensu jest specjalne wożenie dziecka na spacer w foteliku, po to jest gondola.\ Antibia- dzieki ![]() ![]() ![]() sorento- ![]() mam od wczoraj wieczorem takie potworne bóle głowy ze eksploduje ![]() GRATULACJE ZA 3 MIESIACE DLA WITKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ogarnęłam chałupę trochę bo sajgon nie z tej ziemi był ![]() ![]() mój kot strasznie lubi siedzieć i się wpatrywać w pralkę jak pierze ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie!
Przepraszam, że w ogóle się nie odzywam i nie nadrabiam, ale nie daję sobie rady z Małą. Po urodzeniu długo zostałyśmy w szpitalu, bo Zosia miała podwyższone crp i silną żółtaczkę i praktycznie przez dwie doby miała ciągłe naświetlania. Po powrocie do domu kilka dni było super, Mała ciągnęła pięknie cycka, dużo spała, nie płakała. Ale sielanka nam się skończyła - Zosia zaczęła ryczeć całymi dniami i karmienia nam się rozregulowały w cały świat. Mała nie ciągnie już tak jak wcześniej po 20-40 minut tylko 5 minut i zasypia. Gdy ją pionizuję do odbicia, budzi się i dalej chciałaby cycać, a jeśli jej nie przystawię do cyca to jest niesamowity płacz. Albo się budzi gdy włożę ją do łóżeczka. Pediatra kazała podawać chociaż raz dziennie mm bo Zosia przez tydzień od wyjścia ze szpitala nie przybrała a nawet schudła. Na razie podaliśmy mm przez dwa dni o północy i Mała przespała po nim 6godz. W dzień nie śpi za wiele, bo może 2 razy po 30minut. Pozostały czas to wisienie przy cycku, płacz, noszenie jej na rękach itd. Mamusie proszę poradzcie mi co mam zrobić aby to karmienie było normalne, aby Mała nie traktowała mojego cycka tylko jako uspokajacza i usypiacza a porządnie się najadła i spała. Ja już jestem na skraju załamania, nie wytrzymuję tego i fizycznie i psychicznie. Bardzo dużo pomaga mi mąż, ale widzę, że i on powoli traci cierpliwość. Przepraszam, że piszę tylko o sobie i nie wiem co u Was słychać, ale Mała daje mi porządny wycisk i nie mam nawet czasu aby ogarnąć siebie i dom. Dodaję zdjęcie mojej Niuńki gdy miała tydzień. ![]() Serdecznie dziękuję za wszelkie porady, bardzo liczę na Waszą pomoc. ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i całuję gorąco!
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
Miss u nas pomogły nakladki aventa. Moge Malemu wcisnac cyca nawet jak wypluje i nawet przez sen ciagnie jak smoczka.
Dziękuję w imieniu Witka. U nas rozszerzanie diety dopiero jak osiagnie 7 kilo wiec jeszcze bardzo daleko. Zreszta chce zgodnie z who dawać samo mleko do 6 miesiaca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
gabrysiaczek jest w szpitalu. mieli zalozyc jej balonik rano,ale powoli odchodza jej wody, ma nadzieje ze obedzie ie bez balonika:) leca jej zajrwawione wod, czeka na lekRZY
![]()
#1671 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To dobrze ze sie jednak przejela. Cytat:
Rada to czeste dostawianie tylko i pobudzanie do jedzenia. Odciagnelam nosek a tam samo mleko ![]() Zjadl przed chwila i fontanna nosowa poszla.I jak tutaj pozwolic Tymkowi spac samemu w lozeczku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej WizazForum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Sorento weź tam poskacz trochę to może sami się zdecydują na ciecie i z głowy
![]() Rinco kciuki sa obowiazkowo. Gabrysiaczek też! Trele bardzo sie cieszę, że się udało. Buziaki dla Buły ![]() My wczoraj odwiedzilismy kardiologa. Pierwszy raz zdecydowaliśmy się jechać bez awaryjnej butli. Wyłącznie cyc pod ręką. Efekt taki, że dziecko przejedzone a ja wieczorem prawie płakałam z przepełnienia cycków. I cala noc też. Tez po karmieniu już nie daje rady i ściągam na zaś bo skichać się idzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1673 | |
Zakorzenienie
|
GABRYSIACZEK Kciuki za Was.W koncu jakis porodzik
![]() DZIDZIA Sto latek dla Witusia!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
W ogole dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=nemosek;44206541] ![]() To rzeczywisscie ciezko macie.Ale poczatki sa najgorsze.Wierze ze w koncu sie poprawi!Duzo cierpliwosci. Rada to czeste dostawianie tylko i pobudzanie do jedzenia.[\QUOTE] Właśnie Mała to chciałaby wisieć przy cycku non stop, ale to nie o to chodzi. Ona pociumka kilka razy i śpi,za minutę się budzi, znowu kilka razy pociumka i śpi i tak mogłaby cały dzień. Ja w czasie jej "snu" zdąźam się tylko wysikać i muszę zaraz siadać do następnego karmienia. Chciałabym aby zjadła raz a porządnie i zasnęła spokojnie na conajmniej godzinę, bo ja nie mogę zupełnie nic zrobić.
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Miss to ściągaj mleko i dawaj w butli. Może nie mieć siły skoro nie przybiera. Tak było z W.
A raz-dwa dziennie przystawiaj do piersi. Jak nie zje-znowu z butla. Odrobi wage i urosnie to zacznie ssac, tak myślę. Nemosku serce jak dzwon. Rybko, ja się nie gniewam. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1677 |
Zakorzenienie
|
Nemosek, Sorento dzieki
Jednak to wirus. Maz ma biegunkę. Mnie też cos łapie ale łagodnie. Ryba dzieki za przepis. Kurde miałyśmy z mama dzisiaj robic pierniczki, aler przez wirusa nie bedziemy robic. Moj tata przyjdzie po Hanię mna spacerek. Gabrysiek, Rinco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rinco, ![]() noo już garstka dwupaków zostanie ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-18 o 08:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Miss Triss;44206911]Od samego początku karmię z tymi nakładkami tylko ja mam TT, bo moje sutki są bardzo płaskie i źadne szczypanie czy naciąganie nie pomaga. Zosia jak już zaśnie to za żadne skarby świata nie uda mi się jej wtyknąć cycka, musi się obudzić i dopiero wtedy załapie.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Ciekawe o ktorej Rinco ma cesarke. Zastanawialam sie co u Aksbarg slychac.Jak tam mala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Nela niedźwiadek
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-15 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.