|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
Cytat:
![]() Oklaski zanowa umiejetność Cytat:
Cytat:
Wstałam, ale jak zwykle przemeczona po nocy. Eh nic mi sie nie chce Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-12-18 o 08:05 |
||||
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u mnie @
Booooli jak nie wiem;/ Dziś Filip jest przezabawny Mąż wychodzi na zakupy, powiedziałam, żeby mi kupił bułkę na śniadanie. Mąż: jedną? Ja: Tak Filip: tsz (trzy )Później Kamil coś mówi do Fi a on Fi: Iddddd (idź!) Mąż: ale jak to mnie wypędzasz? Fi: Goooooo (po angielsku )Po południu jedziemy do moich rodziców |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj dostałam mega powera do sprzątania..aż żal, że doba taka krótka i nie zdążyłam ze wszystkim Mąż wrócił po 14 z pracy i zarządziłam mycie okien. Zapakował Małego w kombinezon i czapunię, a ja leciałam z oknami W międzyczasie prały się firanki. Odkurzanie podłóg, mebli, parapetów, prysznicowanie kwiatków. Z rozpędu nawet przemeblowanie zrobiliśmy z naszej salono-kuchnio-jadalni Kanapa, stół i wysepka obrócone o 90 st. .. Także trochę inaczej we wnętrzu Małemu zmieniłam pościel, wyprałam baldachim. Dzisiaj zabiorę się za naszą pościel i chciałabym porządnie umyć piekarnik z blachami nim wymknę się na zakupy Do godz. 1 pakowałam jeszcze pierwsze prezenty. Muszę na raty, bo kręgosłup mnie boli od pochylania się ![]() No i ogólnie to ciasno się robi..dojdzie choinka i już w ogóle miejsca nie będzie.. cały dywan w salonie z matach, bujaczku i zabawkach Małego ![]() Obudził się..uciekam |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)Wygląda na to, ze u nas zmiana rytmu delikatna.. może też i zęby, ale pewności nie mam. Przede wszystkim jednak Igor zrezygnował z porannej drzemki i teraz wystarcza mu jedna w dzień ok 2-3h. Chyba dzięki temu w nocy mamy jedną pobudkę. Póki co się zbiegło jedno z drugim. I śpi wtedy od 21 do 8. Ta jedna pobudka to ciężko powiedzieć o której, ustala się, bo wczoraj była o 3 a dzisiaj po 1. Cytat:
![]() Zdrówka dla Justysi, oby szybko ją opuściła jelitówka. Cytat:
Cytat:
Oliath: brawo za spacer )) takie małe rzeczy a cieszą. Super, że macie teraz więcej czasu dla siebie! Ja cię ciągle podziwiam za ten biznes i ogarnianie domu, rodziny. Naprawdę. Też będę próbować z biznesem, na spółę z teściową - też ciuchowy. Oprócz tego staram się od czasu do czasu pisać prace różnego rodzaju - ale tego biznesem nie można nazwać. Raczej przyjemnością, dzięki której nie zapominam, jak się piszę po polsku![]() No nic idę kombinować śniadanie, póki mój dzieć bawi się kartonikiem po kinder jajkach (!:P leżąc wśród zabawek fp i babyono), bo coś ostatnio marudnawy jest i mało mam czasu.
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
KOCHAM MOJĄ CÓRECZKĘ
Spała bez przerwy od 19 do 7:30 ![]() Zjedliśmy z TZ pyszną jajecznicę na boczku, cebulce, z pomidorami koktajlowymi, szczypiorkiem i posypana parmezanem mniaaaam. Teraz Maja wstała z porannej drzemki i idziemy czytać bajki.
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, to mnie zmartwiłaś, bo u naszego Kuby jedno oczko ucieka :/ też nas czeka okulista ale wybieramy się w styczniu. Super, że wizyta była bez płaczu i z uśmiechem ![]() Elaine ford focus też fajowy, trzymam kciuki żaby zakup był udany ![]() ![]() Dzień dobry My mieliśmy koljeną masakrę w nocy, Kuba teraz padł, ciekawe na jak długo.. Wiecie co, mam dziś wizytę położnej środowiskowej wczoraj o 20.00 do mnie zadzwoniła czy może na wizytę patronażową dzisiaj przyjść![]() miałyście taką? myślałam, że tylko położna i już. A może na mnie sąsiedzi za spacery społeczną nasyłają ![]() ps. fiazo ale dowaliłaś spacer
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Kończymy dziś pół roczku
Pół roku Niewyobrażalnego Szczęścia, często z półprzymkniętych, niewyspanych powiek Szczęścia wyłaniającego się z gorączki kolejnego zapalenia piersi Szczęścia w każdym grymasie niezadowolenia, krzyku, marudzenia, niedospania...Szczęścia w każdym uśmiechu, ufnym wyciąganiu rączek w kierunku Matczynej Miłości Szczęścia, które codziennie rano budzi mnie w lepszym lub gorszym nastroju, Szczęścia, które po prostu JEST... Od pół roku... po prostu JEST
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już dołączyłam dwie tableteczki do mojego składziku ![]() Na razie nie widzę za dużej poprawy ale dopiero 3x2 wzięłam więc może jeszcze za mało
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Muszę Wam jeszcze pochwalić mojego Tż,,,kolejną noc z rzędu wziął Kubę we wózku ze sobą do pokoju i spał na kanapie pilnując, żeby mały spał, a ja żebym chociaż ze 3 godziny do północy pospała
Kupiłam strój Jakubowi na chrzest w HM sytuacja opanowana
|
|
|
|
#3252 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Uwaga będę pisać elaborat o mojej wczorajszej wizycie u pediatry ![]() Na początku: Adaś waży 6 960 g i ma 67 cm Szczepienie ok (dziękujemy za kciuki No i teraz najważniejsze - gluten i rozszerzanie diety. Oczywiście zgłupiałam jeszcze bardziej niż przed wizytą Pani doktor kazała rozszerzyć dietę zgodnie z książeczką Bebiko, czyli teraz podawać 2-3 g zwykłej kaszy manny do 100 ml marchewki z ziemniakiem zapytałam się, czy koniecznie teraz ten gluten bo czytałam w jakimś czasopiśnie dla mam (nie powiedziałam że na forum bo wiem że lekarze tego nienawidzą ), że najnowasze badania sugerują wprowadzanie glutenu nawet koło 8 m-ca, a ona do mnie że ona nie wie skąd takie rewelacje bo ona była niedawno na konferencji i dalej najlepiej zrobić ekspozycję po skończonym 4 m-cu. Jak zaczęłam drążyć temat to się trochę zirytowała a na końcu powiedziała, że jak chcę to mogę zmieć pediatręNo i teraz tak. Nie widzi mi się kompletnie to rozszerzanie diety które ona stosuje Myślicie że dobrze robię??? ![]() Dziękuję jak ktos przeczytał do końca Aha i jeszcze jedno, próba trakcji wyszła już o wiele lepiej także ćwiczenia zlecone w domku pomagają. Adaś super się rozwija No i zęby ida nam jak złoto ![]() Teso jeszcze raz gratuluję ząbka o Leo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44199131]Hej! Teso gratuluję ząbka ![]() My po wizycie u dermatologa. W zasadzie to pani doktor nic konkretnego nie powiedziała, tylko, że to jest podrażniona skóra i mamy to pielęgnować emolientami. Nie wykluczyła alergii, ale jak jej powiedziałam o tym nabiale, to się lekko oburzyła :P I mogę wypić szklankę mleka dziennie, w sumie najważniejsze, żeby ten nabiał nie był mocno przetworzony. Dietę Artka mamy rozszerzać bardzo powoli i ostrożnie, nawet z 2-miesięcznym opóźnieniem. Jakich używacie emolientów do buźki????[/QUOTE] No i super, że to nic poważnego ![]() Cytat:
i kciuki żeby zez sam zniknąłJak Twoja głowa??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Margoś wszystkiego naj dla Was
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas chyba skokuś ciągle gości, tylko zmienił charakter z 'mamo nie odchodź' na 'nie chce jeść, nie będę spał' ![]() Na kolację Franio zjadł ogromną porcję mleka 50ml, rozrobionego z kleikiem nawet nie chciał. Także szykowałam się na wcześniejszą pobudkę. I pobudka była o 24 gdzie zrobił łyczka i juz się najadł. Nie spaliśmy do 4 O 3 włożyłam do łóżeczka z myślą, że pewnie sam padnie, a ona zaczął gadać i piszczeć. No to skoro zasnął o 4 to myślałam, że pośpi dłużej, obudził się tak jak zawsze o 7h Dobrze, że jakoś specjalnie zmęczona się nie czuje ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
jak to zleciało. A mam wrażenie, że tak niedawno wyczekiwaliśmy na pierwszego Maluszka na wątku. dla Piotrusia, że wytrwał z taką mamą I dla mamy że ma cudnego synka
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szczepienie i wagę jak dla mnie - też bym rozszerzała po swojemu. A pediatrze bym nie mówiła. Ty się zestresujesz, a ona może być już potem wredna, że podważyłaś jej kompetencje. Po co to Wam
|
|
|
|
|
#3256 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejmy nadzieję, że samo zniknie.Środowiskowa była. Weszła podpisałam, obejrzała mieszkanie i poszła. Podobnież przychodziła kilka razy ale nikogo nie zastawała. Co się dziwić jak byliśmy cały czas na dworze bo była ładna pogoda. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Może chcesz sprawdzić jak to jest mieć syna? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie Piekarnik też musze ogarnąć, tylko pewnie jak go wyczyszczę to jak mąż będzie coś w nim robił to znowu będzie wyglądał tak jak teraz. Nie wiem czy mi się to opłaca. Cytat:
![]() Zmykam, bo Franek już ciągnie żyrafę za nogi. Koniec drzemki. |
|||||
|
|
|
#3257 | ||
|
Konto usunięte
|
Mnie mniej, bo TŻ ma urlop i albo coś robię w domu, korzystając z okazji, że on zajmuje się dzieciem, albo spędzamy czas we trójkę.
A z niusów u mnie, jakby ktoś chciał się pośmiać rano. Odciągnęłam mleko na 2 karmienia i troszkę .W życiu musi być równowaga! Cytat:
Jezu jak zazdroszczę... Ja dzisiaj muszę umyć okna, ich poziom bycia brudnym jest adekwatny do poziomu mojego niechcenia się... Cytat:
I zaczęło się ![]() Gratuluję Margoś! Co do rozszerzania diety, ja po wczorajszej wizycie jeszcze bardziej w d*** mam wszystkie możliwe schematy. Lekarka sama powiedziała, że dziecko jeszcze w życiu wszystkiego spróbuje. A gluten to nie wiem, kiedy wprowadzę, chyba jak pójdzie do szkoły. |
||
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatecznie dietę rozszerzam po swojemu jedynie z tym glutenem sie wstrzymam. za wage i dzielnego Zucha
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44192491]Dobry...
Kuźwa zaraz komuś dokopie... Pod moimi oknami co chwile przejezdza na pelnym gazie kolejna wywrotka a maly spi na tarasie. ![]() Nosz... Dzis jedziemy do przedszkola starszaka na wystepy swiateczne Tez za tym nie przepadam... Przyznaje ze troche krepujace jest karmienie na lawce w galerii handlowej... Nie tylko wywalam cycka ale tez przeciez brzuch Ale teraz mam inne priorytety i jak bede mogla to bede karmila nadal.. Chcialabym do roku Super info i dzieki za rady My mamy pierwszego ząbka, lewą dolna jedynke Miesiac wczesniej niz byl u starszaka wczoraj odkrylam przez przypadek maly juz sie zdarzyl sam ugrysc w palec i byla chwilowa histeria ![]() Perse super!!! ![]() Ona kciuki za okuliste!! I sorki za pomylke ![]() Magolina kciuki za szczepienie Ja mam - 1 kg do wagi sprzed ciazy !!! ale po brzuchu tego nie widac..[/QUOTE]Gratuluje!!! A brzuchem sie nie przejmij. Dojdzie do siebie.za.jakis.czas Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś-
dla naszego dorosłego Piotrusia. Niech wasza wzajemna miłość rośnie proporcjonalnie do Piotrusiowego brzusia. Kejt- współczuję @ Jak dostane pierwszą miesiączkę, to chyba od razu postaram się zajść w ciążę żeby to ukrócić. Mela- za prezenty. Mi brakuje jeszcze jednego, dla szwagra, a dla chrześniaka druga część prezentu kupiona, ale idzie pocztą, długo już. Mam nadzieję, że w tym tygodniu dotrze.Magolina- Ja też rozszerzam inaczej niż kazała mi Pani doktor. To jest świetny lekarz. Ufam jej jeśli chodzi o zdrowie, leki itd, ale rozszerzać wolę po swojemu, a ją leciutko okłamuje.
|
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rób jak uważasz, Ty najlepiej znasz swoje dziecko. Ja też robie po swojemu bo moje dziecko ma delikatny brzuszek i wszystko bardzo stopniowo. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musi go ktoś obejrzeć, a jako że u teściów stoi (tzn u sąsiada teściów), to teściowa ogarnia temat![]() Wspólczuję nocki, i brawo dla meża, że się zajął wózkiem. Kurde, nawet taka pomoc czasami jest mega potrzebna, żeby choć troszkę się zregenerować. Gdzie spędzacie święta? w kujawsko-pomorskim? Cytat:
))))[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44207045]Mnie mniej, bo TŻ ma urlop i albo coś robię w domu, korzystając z okazji, że on zajmuje się dzieciem, albo spędzamy czas we trójkę. A z niusów u mnie, jakby ktoś chciał się pośmiać rano. Odciągnęłam mleko na 2 karmienia i troszkę .W życiu musi być równowaga! [/QUOTE] super, że mleczko ruszyło.. a @ współczuję. Ja ciągle czekam...ale wydaje mi się, że sie zbliża.... fajnie że spędzicie teraz trochę czasu razem w trójkę i że Tz Cię odciąży. Magolinka: u nas podobne wymiary były w 4 mieś. 67cm i 6820g, więc mogę sobie wyobrazić, jak wygląda Adaś - długi i szczuplutki. Za to widzę, że przez ten miesiąc Igi przybrał bo okrąglutki się zrobił a z dietą i rozszerzaniem to faktycznie co lekarz to co innego mówi. Ona: oooooo ale noc miałaś. Kolejne zęby idą Franusiowi??
|
|
#3263 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sammi a nie pielęgniarki???? bo do 3 miesiąca jest położna, potem dziecko ,,przejmuje" pielęgniarka stąd ta wizyta. U nas też była Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Tż i super, że udalo się kupić strój na chrzest[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44207045] A z niusów u mnie, jakby ktoś chciał się pośmiać rano. Odciągnęłam mleko na 2 karmienia i troszkę .W życiu musi być równowaga! [/QUOTE] Współczuje @, ale ogormne brawa za pokarm ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Aaaa i dziękuje za wszystkie odpowiedzi w sprawie rozszerzania
|
|||||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan: ale zaszalałaś ze sprzątaniem!! woooow i przemeblowywanie... nieźle
Sammi: a pielęgniarka była. raz
|
#3265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko choinki jeszcze nie mamy...Dzisiaj sprzątam łazienkę. Ja chyba nigdy tych porządków nie skończę Moje dziecko próbuje nagryźć lusterko które ma na macie
Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-12-18 o 10:52 |
||
|
|
|
#3266 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Lilo ![]() Fajnie sie Wam biznesik na all kręci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla TZai za strój ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44207045] A z niusów u mnie, jakby ktoś chciał się pośmiać rano. Odciągnęłam mleko na 2 karmienia i troszkę .W życiu musi być równowaga! .[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Edytkaaa super Ci wyszły te pomarańczki ![]() Magolinko za gabaryty ![]() Ja rozszerzam po swojemu.Gluten podam w styczniu jak Laura ukonczy 6 miesięcy.Teraz jej wprowadziłam ziemniaka,marchew,dynie,p ietruszke.Mięsko z królika i kurczaka.Jabłuszko.I nieszczęsną morelę po której podejrzewam ze ją wysypało :/ Na dniach dodam brokuła,pozniej indyka i jakiś inny owoc.Ja sie trzymam schematu z ,,Mamo to ja" i wg siebie
|
|
#3268 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
całą rodzinę mamy tam więc i tak nikt do nas by nie przyjechał taki kawał drogi ruszamy w sobote rano co do auta - mondeo sporo pali - jednak A ten focus jaki ma silnik? a teściowa daje radę z tym dowiadywaniem się i załatwianiem spraw z samochodem? Cytat:
Cytat:
![]() Dzoan a jak czuje się Oluś? Perse ale jaja z tym okresem ![]() Ona oby przeszło naszym chłopcom z oczkami widzę, że u Was taka noc przebojowa jak i u nas ![]() misiaczka ile ja bym dała żeby mi Kuba tak spał jak Maja ![]() fiazo kciuki za przygotowania do egzaminów [B]Można w klubie zapodać plik pdf???[/B to bym Wam wrzuciła moje wypociny z czasów ciąży dla chętnych do zobaczenia/pocztania
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-12-18 o 11:55 |
|||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
EDYTKA bardzo ładnie te pomarańcze wyglądają..ja się nie wzięłam.
SAMI no to się znowu miniemy...my w tym roku do moich jedziemy,ale będziemy się w lutym wybierać jak pogoda pozwoli. Focus ma 1.8 tddi wiec jest ok. Ale zobaczymy jeszcze,może po świętach coś innego jeszcze ściągnie. Ile mondeo pali? Nie mogę dzisiaj z Igorkiem...maruda okropny,tylko ma rekach ok. Na 13 idziemy do przychodni na ważenie i mierzenie to niech go pediatra obejrzy... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Czy w okolicach 21 tygodnia jest jakiś skok?? Moje dziecko chce być cały czas na rękach a inaczej to od razu ryk!! Zresztą nawet na rękach też mu się czasem zaszlocha... No i jak ja mam sprzątać!!??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

tylko marudzeniem wyrażał niezadowolenie z tego, że pani mu coś robi przy oczkach, a jak się tylko oddalała to się do niej uśmiechał
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a malutka taka marudna przez te dwa dni ze lece już na zapasach cierpliwości i co jakiś czas mezowi się obrywa jak się napatoczy bo moglby chociaż teraz troszkę mi pomoc. Jak na niego nakrzyczałam to powiedział ze jutro przy kapaniu mi pomoze wow ale się wysilil 

Mąż wrócił po 14 z pracy i zarządziłam mycie okien. Zapakował Małego w kombinezon i czapunię, a ja leciałam z oknami
Kanapa, stół i wysepka obrócone o 90 st. .. Także trochę inaczej we wnętrzu 

wczoraj o 20.00 do mnie zadzwoniła czy może na wizytę patronażową dzisiaj przyjść

.