|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
I dam radę, bo kto jak nie ja? Na zrobienie dziesięciu pudełek muszę liczyć około godziny. Teraz to już robię hurtowo. Śmieję się w domu, że produkcja zaś rusza jak przychodzę z pracy od czego są seriale włączam serial, biorę kartki i mnie nie ma Pewnie, że możesz podkraść mój pomysł Bardzo mnie forum zmobilizowało do przygotowań ślubnych, więc i ja z chęcią się dzielę swoimi pomysłami. Cieszę się, jeśli którąś to zainspiruje
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przekonałaś mnie z tym storczykowym patentem... Ile mniej-więcej kosztuje jeden storczyk? Bo mnie od samodzielnego dekorowania odpychała jego czasochłonność i bałam się, że się nie wyrobię, ale takie doniczki można przygotować sporo wcześniej, w wieczór przed tylko podrzucić na salę... do tego myślałam czy by samej nie zrobić takich pomponów, jakie pokazała nasturcja i w sumie storczyki + pompony pod sufitem i dekoracja świetna, a koszty niższe... muszę to przekalkulować, dziękuję dziewczyny za inspiracje! (A storczyki można oddać najbliższym przyjaciołom w podzięce pod koniec wesela )PS: Czy sądzicie, że duet doniczkowy wrzosy + białe storczyki miałby szanse wypalić i dobrze by wyglądał? Bo w tym roku na początku września wrzosy po 3zł były nawet w takich sklepach jak Leroy Merlin, można dać na jeden stół np. 2 wrzosy i 1 storczyk albo 2 storczyki i 2 wrzosy czy jakoś tak... tylko nie wiem czy to wizualnie pasuje
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-18 o 10:41 |
|
|
|
|
#3633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz zaczynam skłaniać się coraz bardziej w stronę srebrnych Jedne srebrne już mam, ale z odkrytymi palcami, mają być w razie czego na zmianę.Cytat:
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Anesthesia- obfociłam zaproszenia i tu możesz je zobaczyć, bo wizaż większego zdjęcia nie chce ![]() http://ifotos.pl/zobacz/Kolaejpg_nqwaqhr.jpg/ od początku: 1. Moreno-najlepsze z tych wszystkich, ładny, porządny papier, estetyczne wykonanie, naprawdę mogę polecić mają zdejmowaną nakładkę. tonacja ecru-złota2.Arte nr 11 - są w porządku, proste, estetyczne,format a5, ale w porównaniu do Moreno papier już trochę gorszy. Tonacja ecru-czarna. 3.Florens-osobiście najmniej mi się podobają, papier średni, cyrkonia która tam dali w ogóle nie pasuje 4.Silver-mi przysłali w wersji na perłowym srebrnym papierze 'piórka'-nie w moim stylu wstążeczka za to prosta, ale porządnie wykonana.5.Zaproszenie z allegro http://allegro.pl/tloczone-zaproszen...701317062.html w sumie są ok, ale szczerze to w internecie wydawały się fajniejsze, papier jest w porządku, porządny, gruby, do wykonania też się nie można przyczepić, ale jakoś przy tej szerokości a4 całość średnio wygląda, jest za dużo białego miejsca po bokach i moim zdaniem lepiej wyglądały by ciut węższe No i cena, 3,79 ![]() 6.Podobny model, tyle, że z wytłaczanymi kwiatami 7. Zawieszka na butelkę od Morenu i winietka od Arte ![]() podsumowując- z tych wszystkich wybrałabym zdecydowanie Moreno
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-12-18 o 10:41 |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ten storczyk też zainspirował
Chciałam na podziękowanie dla rodziców kupić kosz słodkości i do tego dla mam storczyk. Zastanawiałam się jak go przystroić, no ale teraz już wiem Zdjęcie trafia do inspiracji ślubnych Dzięki
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Atomoowka dzięki Kochana, przyda sie
Dużo już macie załątwione,zazdroszcze ![]() Mojakaren spróbujemy chociaż TŻ nie widzi szans bo za mała ilość. Tutaj też jest darmowy dowóz ale zobaczymy, może się zmieści do naszego samochodu. czekooczekolada my też nie mieliśmy kaca po PT. Bedać na balu w lutym pilśmy troche różnych wódek (każdy polewał swoją) i PT wydał nam się najmniej żrący ![]() anka1897 gratulacje ![]() namisek1990 dziękuje Słońce ![]() ysia pjona, ja też na L4... TŻ mówi ze jestem pracoholikeim bo na siłę lekarz wypisął to zwolnienie... i tęsknie za swoimi dzieciakami ![]() 21klaudyna o kurde, czarny smirnoff... ostry i mocny.. mam złe wspomnienia ![]() Robusta gratulacje ![]() Kasiulenkowo nawet jesli byś chciała to i tak nie bedzie Ja marzyłam o wielu rzeczach zwiazanych zeslubem ale rzeczywistość okazała sie brutalna i już teraz wiem , że wielu spraw nie uda się tak jak byśmy chcieli. Zawsze TŻ mito przypomina -chociaż niewiadomo jak bedziemy sie starali to zawsze coś pójdzie nie po naszej mysli nie martw się, też takmam Czasem jak czytam niektore posty to mysle, że moje wesele bedzie wsiuńskie ale nie kazdy chce albo ma to co wymarzył, albo poprostu go nie stać. Przestalam sie martwić , czy wazony beda równe, prosto albo tekwiaty a nie inne. Wrzuciłam naluz i niemartwie się błahostkami. Najważniejsze mamy - swoją miłość. Noi pare innych spraw (sala, zespol, kosciol, jedzenie, ubiór),a nad szczegolami nikt niezapanuje To nasz/Wasz dzień i nie powinnismy sie martwić niczym tak na prawdę. Chcę ,żeby wsyzstkie elementy tego dnia współgrały ze sobą ,a nie byłyprzypadkowe. Kolor przewodni wybraliśmy rok temu, żeby łatwiej było dopasowywać inne elementy.Wiadomo, że prościej wybrać coś jesli juz jest poddane wstepnej selekcji.
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są takie za 20 złotych (jeden pęd, mało kwiatków), ładniejsze są droższe. Ja policzyłam średnio 40 zł za jeden kwiat (potrzebuję pięciu).Znalazłam gazetkę z przykładowymi cenami ![]()
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam pokazać pomysł ze storczykami Tż ale nie zdążyłam, bo sam to zaproponował Czyli na 99 % będziemy kupować storczyki, zwłaszcza, że można je udekorować wcześniej.
|
|
|
|
|
#3639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wesele już trochę luźniej traktuje, jasne, że przygotujemy wszystko, łącznie z takimi pierdólkami jak pudełka na ciasto czy koszyczki ale jak tam będzie to się okaże na miejscu i nie będę rozpaczać jeśli coś pójdzie inaczej, na spontanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ta torebka też bombowa ![]() wyglądają jak ze sztucznych kwiatów, super
|
|
#3640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
No co ty :P dla mojej rodziny to jedna z lepszych wódek - mnie Stock wykrzywia w 2 strony . A jak wódka jest schłodzona to każda jest do przeżycia
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2013-12-18 o 11:24 |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir Na jaki kurs tańca chodziliście?
Atomoowka Sporo macie ![]() Moniczka_90 Emu to dobry wybór, nie ma nic gorszego niż umierająca z zimna PM. Jeśli na sali chcesz się chwalić ładnymi bucikami, to co szkodzi przebrać? docik10 O ja, ale te pudełeczka pracochłonne Ale efekt warty godzin poświęconych na wycinanie i zginanie ![]() nasturcja1308 za pompony ![]() Cytat:
U mnie plan na najbliższe 2 tyg. - zaprojektować STD i zaproszenia (wreszcie). Niestety w przedświątecznym ferworze przygotowań, własne, ślubne rzeczy schodzą na dalszy plan
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Storczyki są przepiękne! Super pomysł
![]() Ja chcę dekorację stołów w takim stylu . Nie chodzi mi o dobór kwiatów, tylko że bukiety będą na zakończeniach stołów, a na stołach ładnie udekorowane świece w szklanych naczyniach (czy jakoś tak) ![]()
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie więcej miejsca na jedzenie i osoby siedzące naprzeciw nie będą musiały wyglądać za bukiet, żeby porozmawiać
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej uwagę na zdjęciu przykuły nie kwiaty a kompot do obiadu :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze stockiem mam jeszcze gorsze wspomnienia
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda ![]()
|
|
#3648 |
|
Szalony Kapelusznik
|
Dziewczyny, a ile placicie za osobe w sali weselnej? Tak mniej wiecej? Będe dopiero się rozglądać, ale chce wiedzieć ile tak średnio wychodzi.
I dzięki za info o kopercie dla księdza
|
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
My mamy 170 zł za osobę dorosłą, 50% ceny za dziecko do 12l i 0zł za dziecko do 7 lat. W cenie mamy obiad 2-daniowy + 4 gorące posiłki, owoce, zimna płyta, ciasto na stołach, kawa/herbata bez ograniczeń sok, napój gazowany, woda mineralna po 1l każdego na głowę.
|
#3650 |
|
BAN stały
|
Kurcze chyba jestem samotna w moim podejściu, dla mnie wesele nie jest tylko dodatkiem do ślubu, ale może dlatego, że mieszkam już tyle lat z tz i nic się nie zmieni dla mnie, nawet nazwisko
![]() A po ostatnich dwóch imprezach jakie zorganizowałam, walkach z cateringami, obsługą, dekoracjami, jestem jeszce bardziej napalona żeby było jeszcze lepiej To najważniejsza impreza jaka przyszło mi ogarnąć i cieszę się do niej jak dzikus![]() Chociaż do poltra bardziej bo tam będę dekoratorka![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja płacę 170zł/os., obiad z przystawką i deserem, szwedzki stół, 4 ciepłe kolacje i napoje bez ograniczeń. |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w mojej okolicy raczej taniej niż 190-200 zł sali nie znajdziesz
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
my płacimy 140zł/os i mam w cenie już napoje i ciasto.
|
|
#3654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mieszkam z TŻ ponad 4 lata, w dniu ślubu będzie 5 lat bez dwóch tygodni. Ślub między nami nie zmieni nic, ja psychicznie może będę bardziej dowartościowana bo będę już żoną. Z jednej strony chcę się właśnie tak tytułować a z drugiej sam ślub to byłby mega niedosyt, wesele musi być. I plan jest taki, żeby to było najlepsze wesele na którym nasi goście byli. Wszystko będzie zaplanowane, o ile nie wariuję z doborem czcionek i odcieni kolorystycznych, o tyle chcę żeby było coś extra, czego wcześniej nie było, żeby goście nas miło zapamiętali. To dla mnie mega ważne bo organizuję wszystko praktycznie sama, konsultuję się z TŻ i naszymi rodzicami ale to ja wymyślam, szukam, kupuję. Na ogól wiem czego chcę i nie spędzam długich godzin na oglądaniu inspiracji, mam plan i go realizuję. Nie zarzucam TŻ wyborami typu papier ecru czy śmietankowy Wszystko z głową i bez szaleństw. Uwielbiam to, mogłabym być wedding planerem ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
obiad + dodatkowe gorące danie na talerzach, do tego wybór 3 dań i dodatków do nich na gorącym bufecie do godz 2-3, ok 10 rodzajów zimnych przekąsek na stołach
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- napoje bez ograniczeń, - 0,7l na parę, - apartament dla nowożeńców ze śniadaniem, - tort, ciasta, ciasteczka - szampan na przywitanie - busa z kierowcą do naszej dyspozycji w godzinach 24:00-3:00, może rozwozić gości. - przystrojenie sali w kwiaty, można wybrać kolor. Jestem ze śląska.
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was nadrobić
Kompa nie mam, bo brat C. mi formatuje dysk, czasu też brakuje, bo zajmujemy sie zakupem mieszkania, jutro podpisujemy wstępną umowę ![]() Także wybaczcie mi moją nieobecnosc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-12-18 o 12:19 |
|
|
|
#3658 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wspolczuje niby to nic wielkiego, ale ja bym sie mocno zdenerwowala, gdyby mi kuzyn wykrecil taki numer. Nawet nie chodzi o to, ze ma wczesniej slub, ale ze wzial ta sama sale! ale jest tez pozytywna strona: nikt nie bedzie porownywal, bo to to samo miejsce U mnie takie decyzje jak wesele podejmuje sie "rodzinnie" i kazdy wie kto i kiedy planuje jakas wieksza imprezke w stylu wesele czy chrzciny, komunie, rocznice... Staramy sie, zeby takie uroczystosci sie nie nakladaly... Moze jest jeszcze szansa cos z nim uzgodnic? Cytat:
![]() Cytat:
![]() I kolejny plus. Storczyki podlewa sie srednio raz na dwa tygodnie, wiec na dobra sprawe mozesz zrobic dekoracje na 10 dni wczesniej ( musza dobrze wyschnac ). Ja osobiscie radze czesc na miesac wczesniej, bo czasem okazuje sie ,ze jest jakas slabsza odmiana i szybko wiedna. Wiec trzeba je poobserwowac. Chyba, ze nie masz gdzie ich trzymac, no to trudno. Wtedy zwroc uwage, zeby kwiaty byly takie grube i jedrne i bedzie dobrze Dodatkowo, jesli macie taka fantazje, to proponuje kupic nablyszczac do lisci, taki zwykly w ogrodniczym, albo w markecie. Spryskac je w dniu przyjecia. To jest subtelna i delikatna dekoracja, ale baaaaardzo piekna.... To sie pomadrzylam ![]() Cytat:
Ja osobiscie tej reguly nie przestrzegam w stpsunku do bliskich, ale tak tylko mowie, jakby tesciowa byla przeczulona na punkcie "dobrych manier"....Cytat:
Cytat:
niulka dziekuje za opnie o zaproszeniach!!!! bardzo mi to pomoglo i chyba zdecyduje sie na nr 1 ![]() ale decyzje podejme za kilka dni z mamcia... Nie dlugo samolot do Polski i mam nadzieje,ze zalatwie maaaaase spraw..... I nasze obraczki juz na nas czekaja PaniPedagog a gdzie szukasz? W okolicach Warszawy to taniej jak 200 raczej nie znajdziesz... A przewaznie jest w okolicach 220. Edytowane przez ParisParisienne Czas edycji: 2013-12-18 o 12:29 |
|||||||
|
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
ja nie mam pojecia jakie obraczki wybrac myslicie ze lepsze zloto czy biale zloto?
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ofiarę za mszę to w tym momencie planujemy dać 450-500 zł.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

dużo czasu poświęcałaś na początku na zrobienie takiego?
Mogę?
Na zrobienie dziesięciu pudełek muszę liczyć około godziny. Teraz to już robię hurtowo. Śmieję się w domu, że produkcja zaś rusza jak przychodzę z pracy 
jej dekoracje jakoś nie powalają, a do tego są głównie z margaretek, za którymi nie przepadam i które są przecież bardzo tanie.

wspolczuje
Bo w opisie nie ma nic o żadnych guziczkach itp. Znalezione na agielskim e-bay'u.