|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja wróciłam z pracy, ogarnęłam sobie pyszne spagetti carbonnara, czekam na TŻ, i będę leniuchować z Twoim Stylem i Women's Health
Jutro do Gina, pewnie bez USG będzie, bo za jakieś 2 tygodnie będzie 20tc i zrobi mi pewnie połówkowe Ale brzucha mi wywaliło po tym jedzeniu ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
A kupiłaś same te kołnierze? Jaki masz na nie plan? W tych ciążowych spodniach najważniejsze jest to, że to są na prawdę ostre biodrówki. Ja guzik od tych spodni mam na spojeniu łonowym, więc nie ma opcji, żeby cisnęły w brzuch! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Poziomka, miło, że chociaż Ty mnie pamiętasz
![]() ![]() Macie coś dobrego na zatoki? Strasznie boli mnie głowa i mam zatkany nos i nie wiem co mogę użyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Raczkowanie
|
Hejo gaduły co to ciężko za Wami nadążyć!
![]() A ja chyba byłam bardzo grzeczna w tym roku, bo odwiedziła mnie dzisiaj bazile z pięknym Mikołajkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajne spodenki, a jak jakościowo?? Jeszcze nie byłam w ich sklepie, tylko wirtualnie, a sukienki mają ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() czarno_biala1987 fajna ta spódniczka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zadomowienie
|
Nareszcieee!! Chcialam sie pochwalic, ze pofarbowalam dzis sobie włosy farba bez amoniaku i czuje sie jak nowo narodzona
![]() Bluesky niestety nigdy nie mialam chorych zatok, takze nie pomoge, tym bardziej nie wiem co dozwolone jest w ciazy ![]() Monica znalyscie się z bazile juz wczesniej, czy się poznałyście na forum?? Zdj oczywiscie mi sie nie wyświetla, jutro zobaczę ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj i rozgosc sie na nowo i na forum i w Polsce ![]() Cytat:
![]() ![]() no tak,bo grzeczne dziewczynki zawsze sa nagradzane przez Mikolajow ![]() Cytat:
![]() ufff,nadrobilam.Ostatnio troche ciezko wychodzi mi siedzenie na necie,moj Synus jak widzi mnie przy kompie,to zaczyna sie wielka histeria.Wiec staram sie robic to,jak Jego oczka sa w oddali. TroppoSensibile czy chodzi Ci moze o takie pasy? Ja mam takie,dostalam od Szwagierki nowe i jak dla mnie wogole to sie nie sprawdza,bo sie zsuwa,przesuwa.Ale to moze ja jestem jakas taka dziwna i mi sie zle ukladalo. Ciesze sie,ze z robi sie juz u kazdej coraz lepiej i ze kazda jest juz coraz dalej. Mykam spac.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-24 o 07:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale macie tempo ![]() Jestem po badaniach. Dojechaliśmy wczoraj do przychodni na ostatnią chwilę. Przyjęła nas pani doktor. Najpierw spisała dane łącznie z mailem, bo wyniki przyślą mi właśnie tą drogą i to za tydzień, więc nie będę się denerwować przez święta. Potem wywiad (jak wyglądała pierwsza ciąża, jakieś powikłania, nadciśnienie mojej mamy - czy było w ciąży, palenie papierosów itp.), a na końcu badanie USG. Zaczęła od tego przez brzuch, ale miała jakieś kłopoty, więc USG "dowcipne" (co oczywiście przeraziło męża), ale wróciła do tego przez brzuch, bo dzidzia, jak przy każdym podglądaniu, siedzi jak mysz pod miotłą Według USG maleństwo jest o tydzień starsze, ale z pierwszym dzieckiem było tak samo, więc nastawiam się na termin z @. Według USG jest wszystko OK. Przezierność 2,2, kość nosowa jest, najważniejsze organy są, nóżki, rączki, stópki widać ![]() Potem poszłam do zabiegowego na pobranie krwi, ale babka miała niezłe problemy. Dopiero z dłoni udało się jej pobrać odpowiednią ilość krwi. Tak myślę, że to przez to, że nic nie piłam od rana, więc krew była za gęsta. Mam kiepskie żyły do pobierania krwi, ale jakoś się zawsze udawało. Według statystyki ryzyko chorób genetycznych u mnie jest średnie, ale to potwierdzą badania z krwi. Zaraz po Nowym Roku jedziemy do Gdyni znowu - na drugie pobranie krwi do badań, a pod koniec stycznia/na początku lutego mamy się zgłosić na połówkowe. Wszystko to jest w ramach programu na NFZ ![]() W pracy też dalej nie wiedzą, ale za tydzień chyba się przyznam szefowi (którego partnerka miesiąc przede mną ma termin), bo jeszcze trochę i trudno będzie się wytłumaczyć, że przytyłam po świątecznych pierogach ![]() Wzięłam 3 dni zwolnienia na dziecko (mały wróci do przedszkola dopiero za 3 tygodnie), bo nie będziemy wykorzystywać babć przed samymi świętami, a mi samej przyda się to wolne na ogarnięcie mieszkania przed świętami i na prace plastyczne z synkiem. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- EDIT: Właśnie zaczęłam przedzierać się przez gąszcz maili z różnymi ofertami i okazało się, że ginekolog przysłała mi już wyniki z testu zintegrowanego (USG i PAPP-a). Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
Dobrze jest kupić sobie taką specjalny roztwór soli morskiej albo po prostu płukać sola fizjologiczną...
#2049 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, oświadczam że żyję, tylko niestety do tej pory jakoś brakowało mi sił i weny do pisania, jak już pisałam że praca teraz jest najgorsza, no ale jeszcze tydz i już powinno by o niebo lepiej
![]() ![]() ![]() Blusky witam z powrotem na tym wątku ![]() Co do spodni ciążowych kupiłam sobie do tej pory jedne: http://www.hm.com/pl/product/16668?article=16668-A do tego dokupiłam też bieliznę ciążową, ale to za mało trochę ![]() ![]()
#2050 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() Ja nie widzę zdjęcia ![]() Przy odpowiedzi mi się wyświetliła spódnica ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaki mikołajek ![]() No i prezent bardzo udany ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że wyniki są dobre ![]() Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-18 o 06:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |||
Raczkowanie
|
Bluesky89 witam znowu na forum i w Polsce
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Malin30 gratuluję udanych badań ![]() ![]() Cytat:
ANTERIA powodzenia na badaniach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za miłe powitanie i przyjęcie mnie spowrotem
![]() Dziś z zatokami lepiej, smarowalam sobie czoło takim rozgrzewajacym balsamem i jest w sumie lepiej ![]() Jeszcze muszę kupić tą sól morską, może pomoże ![]() Anteria, będzie okej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Zadomowienie
|
hej z rana,ja pobawie sie w takie male lapu capu i bede wylapywac Podgladaczki,fajnie bedzie jak dolacza,na poczatek
kitus1985, dyta19 zapraszamy do nas ![]() Anteria powodzenia i nie stresuj sie na zapas,bo wszystko jest ok. agaaga89 izophiee wracajcie Dziewczyny z dzisiejszych wizyt uradowane,a my bedziemy czekac tu na realcje.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-18 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
majkela12 sukienki mają boskie. Nawet ślubne są
![]() malin30 brawa za dobre wyniki. ![]() ![]() ANTERIA ja jak się zmęcze to też się boje czy dziecku nie zaszkodziłam. Albo jak się poschylam (np przy zamiataniu). Ale jakby tak było to by żadnego sportu w ciąży nie można było uprawiać a przecież lekarze zalecają ![]() ![]() ![]() Bazile następną wizytę mam 30.12 godzina 8:20 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, ja wczoraj poczułam wenę na wózek i wzięłam się za mały research... No i znów jestem w d***. Nie umiem się zdecydować co dla mnie ważniejsze - niewielkie gabaryty i waga czy wygoda dziecka i solidność... masakra, za dużo tego :/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zadomowienie
|
caly czas zapominam napisac,ze ja tez mam ta poduszke i uzywalam jej w czasie pierwszej ciazy i powoli szykuje sie juz do wyciagniecia jej teraz.Mialam ja nawet w szpitalu po porodzie,swietna sprawa.
A mialam dokladnie taka http://www.pinkorblue.pl/Pielegnacja...D=PSM_pl_Ceneo i jest wypelniona wlasnie tymi mikrogranulkami,ktore mozna po czasie uzupelniac.Jak dla mnie nic nie trzeszczy i jest wygodna. Milego dzionka,ja moze pojawie sie wieczorem,a teraz wzywaja obowiazki ![]()
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z tobą, tylko niestety po ostatniej wizycie gdzie lekarz zdziwił się że jeszcze pracuję i od razu wysłałby mnie na zwolnienie lekarskie ze względu na moją wadę macicy to jakoś tak bardziej się o to wszystko martwię, i pewnie gdyby nie mój Tż-t już dawno przestałabym pracować co niestety bardzo mocno zaszkodziło by mojej szefowej i przede wszystkim teściowej, a tak dzięki jego pomocy mogę pracować do stycznia, chociaż mimo wszystko łatwo nie jest. Do tego ciągle dokucza mi prawdopodobnie właśnie rwa kulszowa czasami aż ryczę z bólu a ostatnio jest coraz gorzej niestety. Ja planuję sobie kupić taką poduszkę ale dopiero w Polsce, w ogóle na tą wizytę szykują nam się takie wydatki że ![]() ![]()
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Widzę że coraz mniej z Was narzeka na mdłości i wymioty. Już niedługo wszystkie w II trym będziemy i będzie tylko lepiej. Ja od rana na nogach. Tak wczoraj naopowiadałyście o lumpkach że dziś sama też pojechałam. Mamy u nas w mieście taki gdzie każda rzecz koszuje tylko 1 zł i codziennie jest nowy towar. Niewiarygodne ale prawdziwe. Wiele rzeczy tam nie nadaje się do niczego, ale wiele fajnych też można kupić. Prawie cała moja szafa jest stamtąd. Kupiłam dziś pare wygodnych getrów i leginsów, sweterki dłuższe, koszulki. Miałam w rękach śliczne 2 pary spodenek dresowych dla dzidziusia ale zostawiłam bo jakoś nie dam rady jeszcze kupować dziecinnych rzeczy. Byłam też w szpitalu zrobić grupę krwi i znów 40 zł nie moje. A i dziś wezmę się za szycie. Spróbuje uszyć sobie taką poduszkę ciążową o jakiej piszecie i mam plan na przerobienie spodni żeby bardziej ciążowe były. Miłego dzionka wszystkim ![]() ![]()
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie uraziłaś mnie, po prostu tylko dzięki mojej Teściowej mam pracę, i było by wszystko ok gdyby nie inne osoby w robocie które skutecznie utrudniają nam pracę, no ale nie ważne. Wiesz łatwo powiedzieć, zawsze można zmienić pracę, ale wiesz moja teściowa też najmłodsza już nie jest, szefowa ją bardzo ceni zresztą nie tylko mi już teściowa tam pracę załatwiła, to dość skomplikowana sytuacja.
![]() |
#2061 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zapraszamy! Cytat:
Wózek kupujemy przede wszystkim dla naszej wygody. Jak ma już super koła, budowę, akcesoria (X-lander, X-move), to ma małą gondolę ;( Producent twierdzi, ze gondola max do 6miesiąca, ale jak dziecko będzie preferowało spanie na spacerach, to na zimę jeszcze by się przydała. X-lander tak mi sie podoba, ze przezyłabym nawet jego wagę, no ale ta gondola. Lżejszy i podobny w budowie Musty Evo, ale ma piankowe koła- twarde- odpada, Tutek- nie ma odpinanego materiału do prania no i składana, łamana rączka a to bardzo często się psuje, tym bardziej, ze ja będe go wciągać po schodach (mimo windy 4-5 schodków muszę pokonać), więc tego szarpania nie przetrwa. Stwierdziłam, ze oglądanie w necie jest bez sensu. Pod koniec stycznia zaczynamy oglądanie na żywo. (Jak przetrwamy remont mieszkania- łazienki, jak zbankrutujemy to dopiero Luty) ;-) Cytat:
To C wydaje mi się lepsze do spania. Nie wiem czy rozumiecie. Jedna to taki rogal, druga, dłuzsza i inaczej wygięta.. Ceny jednej i drugiej przerażającee- BOSZ to tylko poduszka- skandal ;p Mnie już mniej boli gardło, ale przeziębiona jestem nadal, wczoraj byłam u GIN, dostałam zwolnienie. Przytyłam 0,5kg po 4 tygodniach. Mam dość wysokie ciśnienie, ale moim zdaniem, to stres przed wizytą, nie wiem czmeu, zawsze serduskzo mi syzbciej pika. Chyba zakupię ciśnieniomierz i będę wyrywkowo badała w domku ![]() Na kilka dni dostałam jakieś tabletki dowcipne, niestety jakiś stan zapalny podobno. Jestem w 15TC a szyjka macicy już podobno min na 16, bo już się ładnie podniosła. Kolejna wizyta 14.01 i wtedy USG, może poznam płec? Chociaz teraz przynajmiej nadal mam nadzieję na dziewczynkę ;-) Ale z tego co mówicie, to chlopcy wcale nie sa tacy źli.. Nie wiem dlaczego sie tak nastawiłam? Wydaje mi się, że córka jest blizej mamy a synowie mają ją w nosie później, chyba dlatego ![]() Ale to kwestia wychowania.. Miłego dnia!! ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, melduje sie i ja. Ostatnio nie miałam chwili żeby Was nadrobić, a co dopiero popisać. Jakoś ostatnio za nic nie umie się zabrać i wszystko mnie drażni
![]() No to ponarzekalam, jakiś taki dół mnie złapał, to chyba przez te święta, znów na obczyźnie, z dala od familii, ehhh no, to wyrzuciłam to z siebie, od razu tak jakoś lżej na serduchu ![]() A z pozytywów to chyba udało mi sie stworzyć suwak ![]() Pozdrawiam
#2063 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówicie o wózkach ![]() ![]() ![]() I jeszcze krótka budka ktora nie zakrywa dziecka i biedaczkowi świeci słońce w twarz... Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-12-18 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() nie wiem od czego zacząć, może od tego, że zapraszam wszystkie podglądające przyszłe mamusie ![]() wonder_woman nie jesteś sama z tym lenistwem ![]() ![]() ![]() ![]() Prowansja88 ja uważam, ze każda płeć ma swoje plusy i minusy...najwięcej minusów jest oczywiście na etapie dojrzewania, wtedy i z dziewczynami i z chłopcami jest problem ;/ ANTERIA spodnie mam identyczne i jestem baardzo z nich zadowolona ![]() Sylwia_88 Ty wydałaś 40 zł,a mnie jutro czeka wydatek 220 zł za 3 badania - toxo, różyczka i jakieś cmv? Trzymam ![]() bluesky może dopisz się do nas na 1 stronkę ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Dotk4 a kiedy zamierzasz się ich pozbyć? Ja jutro zaczynam II trymestr, ale już nie wytrzymałam, poczytałam trochę o tym farbowaniu włosów w ciąży i wybrałam garnier olię. To farba bez amoniaku i zawsze mi ładne kolory wychodziły, teraz tez mnie nie zawiodła ![]() Kucyk też jestem po poronieniu i przyznaję Ci rację - mam tak samo. Chociaż teraz jak już brzuszek trochę widać i jestem już u progu IItrym to jest mi lżej na duchu, ale i tak staram się nie męczyć i obchodzę się ze sobą jak z królową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny ja znów mam problem z netem i używam tylko telefonu. O ile czytanie ok to już odpisywanie jest masakrą.
Poziomkka czy to Ty pisałaś, że masz odstawić luteinę? Odstawiłaś? Ja już odstawiłam duphaston, łudziłam się, że mi mdłości od tego miną. Nie minęły a ja już szału dostaję. Wiem że jestem z tym monotematyczna, ale już mnie te mdłości i wymioty dobijają. Ile można. W zasadzie od 10 października codziennie. Malin30 super że badania wyszły ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Tez nie moge doczekać sie az pofarbuje odrosty,mam juz ponad 2 cm okropnie to wyglada,czuje sie nieatrakcyjna przez to.Jestem w 11 tyg i 4 dni jak myślicie ile jeszcze czekać z farbowaniem??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2068 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A pokój to od poniedziałku sprzątam w ratach... W ogóle to od poniedziałku jakoś tak dziwnie się czuję. Tzn. tam gdzie ginka ostatnio robiła mi usg bo tam dziecię się ulokowało po lewej stronie brzucha i bardzo nisko to cały czas mnie coś tam pobolewa. Taki dziwny ból. Niby nie dokucza jakoś szczególnie ale czuję tam taki jak by tępy ból. Nie wiem jak wam to opisać ale nie podoba mi się to za bardzo i nie wiem co o tym myśleć. I tylko w tym miejscu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze koniecznie chcę obrotowe przednie koła i regulowaną rączkę. Po drugie koniecznie 3w1 - gondola, spacerówka,fotelik. Po trzecie waga powinna mieścić się w granicach 13kg, chociaż ważniejsze są wymiary po złożeniu, bo mały bagażnik... Wszystkie te warunki spełniają niektóre wózki Inglesiny (są niezawodne i długo jeżdżą) ale nie ma ich dużo na sprzedaż (używanych szukam), a największą ich wadą są małe plastikowe kółeczka, które pewnie zimą nie dadzą rady w śniegu i błocie. A jak kółka są duże to i wózek automatycznie rośnie, jak np: Tako Jumper X albo Bebetto... Ale opinie o nich są baardzo różne, dużo babek narzeka że są cieżkie i wielkie (jedna nawet pisała że w bramkach w markecie się nie mieści), no i że psują się na potęgę... Co robić? ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do poduszki:
Ja już swoją poduszkę "ciążową" zrobiłam. Nic trudnego jak macie maszynę do szycia. Najłatwiejszym sposobem jest zrobić z niepotrzebnej poszwy na kołdrę, wtedy obicinacie z długości i zszywacie z jednego boku . Wystarczy materiału na samą poduszkę jak i na poszewkę na nią, żeby można było łatwo wyprać. Wypełnienie zrobiłam z dwóch niepotrzebnnych poduszek i gotowe.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.