|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
Może Igi zalicza skok? ciekawe ile waży skoro piszesz, że się zaokrąglił
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już nie wiem co jest grane, jutro lub w piątek dzwonię do pediatry co dalej ![]() Margo, gratulacje, ale to zleciało!, a na zdjęciu to chyba pierwszy i ostatni raz kiedy Twój syn płakał ![]() magolina, ja też bym robiła po swojemu i pewnie u nas też tak będzie ![]() wczoraj jak młoda zasnęła to chciałam obejrzeć chirurgów, udało mi się obejrzeć, uwaga! 59 sekund
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
MARGOS mi tą wit. B6 polecił znajomy ginekolog - ordynator ginekologii onkologicznej. Nie jest zwolennikiem leków na przepalenie pokarmu, bo dają skutki uboczne. Wit. B6 pomogła mi, mojej sis i wielu koleżankom. Także polecam. A i ja jeszcze polewalam piersi zimnym prysznicem.
SAMMI dla Tżta. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3275 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=yevele;44209216]piątunia, u mnie chyba kilka pobudek i jedno karmieni o 24 a później od 3 wiercenie, o 3.30 karmienie i pobudka i impreza do 5.30 i sen do 7.30 chyba z 3 pobudkami
ja już nie wiem co jest grane, jutro lub w piątek dzwonię do pediatry co dalej ![]() /QUOTE] U nas jest tak na codzień ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
ja tam planuję się zamagnezować i zaszałwiować przy odstawianiu kp
|
|
|
|
|
#3276 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Nadrabiam na raty od końca jak zwykle ![]() My po szczepieniu, Tymuś byl dzielny, tylko wrzasnąl przy wkluciu, a później spokój Ważymy 8800 g już prawie potrojona waga urodzeniowa.Mleka nr 2 nie wprowadzać bo jest bardziej kaloryczne, a nasz Królewicz ładnie przybiera więc poradziła się wstrzymać. Mam mega problem bo gin powiedział, że po moich problemach neurologicznych nie mogę hormonów czyli plastrów anty jak chciałam i że mam tak naprawdę jeden wybór wkładka, albo... wkładka Poleca tą hormonalną bo hormony ujawnia tylko w obrębie macicy i nie wpływa niekorzystnie na caly organizm, a @ są słabe lub wcale. Ja nie chcę tej cholernej wkładki Ale w ciąży też nie mogę teraz być bo to niebezpieczne, zarówno dla dzieciątka jak i mojego zdrowia bo organizm nadal mam w rozsypce po tym wszystkim.Owulacja jest - zrobił mi usg i pęcherzyk widoczny, kazał uważać ![]() Cytat:
Rozmowa z Fi bezcenna ![]() Cytat:
wielkie za porządki, przemeblowanie i przygotowania. U nas tez bawilandia w całym mieszkaniu, że czasem nie ma jak przejść. Cytat:
Jajeczniczka super, my w niedzielę staramy się robić takie rodzinne wspólne śniadanie ![]() Cytat:
Margoś wszystkiego naj naj lepszego dla Pitera. Dorosłego naszego chłopczyka. Jak zwykle się wzruszyłam z Twojego postu Cytat:
za szepienia i wymiary Super, że sprawnie poszlo bez awantury. ![]() A nam jedna Pani neurolog powiedziała, jesteście rodzicami macie intuicję - najlepiej jeśli oprzecie się na własnej intuicji w wszelkich sprawach zwiazanych z Dzieckiem., bo każdy lekarz powie co innego i można zgupieć. Najlepiej zaufać własnej intuicji. Ja robię wszystko i rozszerzam dietę na czuja. Gluten już zaczęliśmy więc dajemy. Lecimy trochę wg schematu z książeczki HIPP dla dzieci karmionych MM. Cieszę się, że ćwiczenia przyniosły rezultat, u nas tez tak było ![]() Cytat:
dla skoka wrednego, niech już ucieka od Was. Straszne, ze tak się u Was rozpanoszył. Mam nadzieję, że jak szybko przyszedł, tak szybko się wyniesie i to już końcówka jego panowania.Cytat:
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=sammi24;44209470]
Cytat:
a wcześniej było ok ![]() najgorsze że w dzień jest podobnie ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- albo jak to jest mieć dwie córki?
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę. Pięknie rośnieA co do antykoncepcji, to nie wiem co radzić. Też nie chciałabym wkładki, ale chyba nie masz wyboru. No chyba, że będziecie używać prezerwatyw i mega, mega uważać. Do tego mierzenie temperatury, śluzu. Ja wrócę do naturalnych metod, bo lubię obserwować swój organizm i kiedy będziemy się starali o drugie dziecko to te wszystkie wykresy mi pomogą. Pomogły za pierwszym razem ![]() No i współczuję zbliżającej się @. |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na początek napiszę, że moje dziecko chcę być najszczuplejszą osóbką na forum, co nie sprawia mi satysfakcji Dzisiaj się zważyłyśmy i waży 5955 gram, w 3 tyg. przybrała 195 gram ![]() Mamy podawać 3 krople wit. D, ponieważ Lila ma niedobór, pocą się stópki i rączki oraz główka stała się miękka ![]() Do tego dostałam komplet wit. do podawania, ale muszę to jeszcze skonsultować, bo nie chcę jej przewitaminalizować. |
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Surka-
Oznaką niedoboru wit. D są spocone stópki? Miśkowi się pocą topy i dłonie.
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
głowa go góry
|
|
#3283 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że teraz tż ma czas dla rodziny ![]() Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Wg pediatry tak. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 100 Lat dla Pitera ![]() |
||||||||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia-brawa dla Tymusia
tez bym nie chciala wkladki.Ale to wtedy ci gumki zostana lub metody naturalne i ryzykoWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Surka-juz ci na fb odp. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
suche placki na łokciach to uczulenie na gluten??
ZUza jadła tylko kaszke i ziemniaczka |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ponoć jako dziecko też byłam niejadkiem![]() Nie mam pojęcia bo mojej kiedyś też się pojawiły, a wtedy nie jadła jeszcze glutenu. |
|
|
|
|
#3287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wyrzuty sumienia bo wczoraj zjadłam łyżeczke mega ostrego-wódkowego nadzienia do uli ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
mam wyrzuty sumienia bo wczoraj zjadłam łyżeczke mega ostrego-wódkowego nadzienia do uli ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam sobie kolejny problem u Frania. Tam gdzie kończy się mostek i są żebra on ma gulkę. Szczerze to nie wiem czy miał ją jak był mały, ale wątpię. Dziś przy smarowaniu brzuszka wciągnął powietrze i wtedy dokładnie ja wyczułam. Czyli jutro wizyta u lekarza |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
male dzieci, mały kłopot, duze dzieci... |
|
|
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może będzie po prostu drobną dziewczynką, albo zacznie nabierać masy jak będzie starsza. Cytat:
piekna waga wyrzeźbisz sobie muskuły ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Mama stwierdziła, że może żeberko pękło i zrobiła się narośl. No ale kiedy. Gdyby się 'złamało' to w tym miejscu było by sine i by strasznie płakał. Czy kiedyś to wszystko się unormuję
|
||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona-u nas suche czerwone placki oznaczaly AZS.
Ona-lepiej sprawdzic co to Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
OK jesteśmy po wizycie.
Igi wazy 7640g czyli przybrał dokladnie 500g w miesiąc i wcale nie jest to podobno za mało. Na długość ma 69cm. Tak myślałam, że coś też urósł bo, juz wszystkie ciuszki (oprócz bluz) ma na 74cm. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o matko... też bym na Twoim miejscu leciała od razu. Ale mam nadzieję, że to nic poważnego
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine-brawa dla Igiego
500 g to nieduzo ale tak jak piszesz jeśli jest ok to spoko ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Iwona ja ciemna jestem jak objawia się uczulenie na gluten
Elain łooo, to Igorek duży chłop ubranka na 74, szok ![]() Ona wymacam dzisiaj Kubę, może tak po prostu kosteczki się układają u maluszków mam nadzieję, że to nic zlego
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczylysmy 2godziny spaceru
ale chyba jeszcze autobusem do Lidla z tzem skoczymyWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się dołącze z naszym problemem do kompletu.. Dziś byłyśmy u okulisty i kolejne skierowanie do szpitala,kolejne przetykanie
Oczko nadal bardzo ropieje i łezka się zbiera..Rany,kiedy to się skończy? Nie chcę żeby Gabrysia znów przechodziła przez to przetykanie
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym niedługo zaczniemy rozszerzać dietę, to zobaczymy jak wtedy. hiihi.. są tu większe dzieciaczki )) np Franuś Igi idzie w sumie lekko poniżej 50centyla. Cytat:
![]() Ewusia: brawo dla Tymusia za porządne wymiary
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
Będą super święta...
Ma któraś z was sprawdzony przepis na takie orzeszki co się piecze z ciasta i potem się nadziewa masą? Bo bym chciała zrobić a nie umiem. Urządzenie do pieczenia tych orzeszków już mam. |
|
|
|
#3299 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
okazało się,że taka jego uroda, bo wszystkie wyniki ok. A teraz ma 23 lata i jest z niego chłop jak dąb, nawet trochę za gruby![]() Skoro badania ma dobre Lila to widocznie będzie kruszynka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ewusia Ciebie mi nie zacytowało - brawa również dla Tymusia, waga juz zacna
|
|||||||
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, to chyba będzie najdłużej trwający wątek nasz.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

ciekawe ile waży skoro piszesz, że się zaokrąglił 

O 3 włożyłam do łóżeczka z myślą, że pewnie sam padnie, a ona zaczął gadać i piszczeć. No to skoro zasnął o 4 to myślałam, że pośpi dłużej, obudził się tak jak zawsze o 7h 
dla Tżta. 
ja tam planuję się zamagnezować i zaszałwiować przy odstawianiu kp
Ale w ciąży też nie mogę teraz być bo to niebezpieczne, zarówno dla dzieciątka jak i mojego zdrowia bo organizm nadal mam w rozsypce po tym wszystkim.

Szczęścia wyłaniającego się z gorączki kolejnego zapalenia piersi
tez bym nie chciala wkladki.Ale to wtedy ci gumki zostana lub metody naturalne i ryzyko

mam nadzieję, że to nic zlego