Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 13:48   #1021
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Ja na szybki obiad mogę jeszcze polecić barszcz biały z torebki, ostatnio robiłam na kiełbasce białej i byłam bardzo zadowolona

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:53   #1022
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja na szybki obiad mogę jeszcze polecić barszcz biały z torebki, ostatnio robiłam na kiełbasce białej i byłam bardzo zadowolona

do tego można jajko ugotować i jest pysznie.
U mnie dziś taki obiadek.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:59   #1023
carolyna86
Zakorzenienie

sylvuniaa super że wyniki i badania ok ale że w święta lekarze przyjmują i to za darmo, nonono

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
a ja wrocilam z zakupów. nówki okulary już na nosie. kupilam sobie tez stanik i sukienke ciazową. i rajstopy z wysokim stanem. i jeszcze jakiś drobiazg do prezentu tżta. jednym słowem - nie ma co mnie na miasto wysyłac
za udane zakupy ja byłam dziś, chodziłam za czymś innym a kupiłam coś innego a mianowicie tż namówił mnie na zakup nowego stanika bo jak mu się ostatnio zaprezentowałam w starym (nie takim starym bo zakupionym w sierpniu) to mu oczy z orbit prawie wyskoczyły, bo moje sutki za cholerę nie chciały pozostać pod materiałem
Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie .. ale mi smutno jakoś.. dzidzia się obróciła dupką więc w zasadzie nic wiele nie było widać.
Mam bardzo nisko łożysko i zero dźwigania i się oszczędzać...
ech zmartwiło mnie to ;( Oby się podniosło.....
oszczędzaj się kochana
Cytat:
Mam taką nadzieję ogromną asia27100 ale jest 0.5 cm od ujścia szyjki
Będę leżeć i się modlić...
poleżę i pomodlę się z tobą bo jakaś padnięta jestem...
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, znów dr zrobiła mi USG 4D, dzidzia "faka" pokazała
ma 10 cm, wazy 150 gram, więc mało jak na razie
wszystkie kończyny na miejscu, kręgosłup, serduszko, oczka, żołądek, jest dobrze
i za pierwszego faka
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
mnie Iga na początku kopała bardzo nisko , potem dopiero coraz wyżejmyślę że to normalne jest i nie masz się czym martwić.
A konika polecam, my mamy
lolitko dzięki za pytanko, a niegrzeczna tobie dzięki za odpowiedź, też mnie to nurtowało ale widzę że nie ma powodów do obaw

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
I po wizycie
Miałam i samolocik i usg
Szyjkę mam długą, macicę na przedniej ścianie (dlatego tak marnie czuję dzidzię). Upławy ok, ich kwaśność ok, tylko mam małego polipa na szyjce, wielkości ziarnka pieprzu, ale mam się nim nie przejmować bo powinien sam zniknąć do porodu. Lekarstw na niego nie trzeba brać. Seksować się mogę, ale delikatnie i mogę mieć przy tym niewielkie krwawienia z tego polipa, ale nimi, jak się przytrafią, mam się nie przejmować, chyba że byłyby mocniejsze. Jeśli chodzi o usg, to dzidzia słabo się ruszała, ale nie dziwię się jej, bo wyglądała jakby zaplątała się we własne nóżki Pierwsze co było widać to rozkraczona dupa, jak tylko gin włączył obraz, to skomentowałam "o dupa", a gin "zgadza się, dupa". Moim zdaniem widoczność była bardzo dobra i dzidzia pięknie zaprezentowała swoje wdzięki, ale gin był nieugięty i nie chciał nic powiedzieć. Powiedziałam mu, że ja tu jak nic widzę dziewczynkę i wątpliwości nie mam, więc skomentował to, że On też jąder nie widzi, ale to jest słaby sprzęt i za tydzień popatrzy na tym lepszym... ale ja i tak wiem co widziałam (już się dokładnie wyedukowałam na Waszych zdjęciach).
No i już czuje się tą babską solidarność. Mamusia postanowiła się dziś rozkraczyć przed ginem i nie dać się spławić i Ona też No a poza tym to wszystko z dzidziunią Ok. Widać już żołądek, pęcherz moczowy, bijące serduszko i jak rozciapierza palce u stóp (też fajnie to wyglądało). Więcej nic nie dało się pooglądać, bo wszystko dupa przysłoniła. Fotek dla ciotek nie mam, ale za tydzień trochę popstrykam
Vampirko, ależ tyś to obrazowało przedstawiła, szczególnie tę za wizytę i córunię

się rozbujałyście gaduły ostatnio, więc lecę dalej nadrabiać

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:01   #1024
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
do tego można jajko ugotować i jest pysznie.
U mnie dziś taki obiadek.
Uwielbiam, i jakie szybkie ja czasem gotuję jeszcze ziemniaczki, tłukę i jem sobie z barszczykiem :P
Ostatnio mi kwaśny wyszedł, tak jak lubię
A dziś mam ziemniaczki pieczone z kurczaczkiem, tż robi

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:04   #1025
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
To zależy co masz w lodówce
Może jakiś makaron? Z warzywami mrożonymi? Z pomidorami, jak masz w puszce? Albo z serem To takie standardowe "szybkości" u mnie Robię też makaron szpinak z fetą, ale to już trzeba mieć składniki.
Z tym to nie problem bo po pracy mogę coś szybko kupić w sklepie.

Cytat:
Ja zawsze na szybko robię naleśniki, albo jakieś racuchy
Właśnie naleśniory już jedliśmy przedwczoraj. A racuchów wstyd się przyznać ale nie umiem robić bo nigdy nie próbowałam
Poza tym myślę, że mój wybredny małż chce jakiegoś mięcha

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Omg...no to przepadłam...mam teraz ślinotok na barszcz biały
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:05   #1026
janeczka7891
Zadomowienie

u nas na szybko często gulasz (z piersi z kurczaka) kartofle albo kasza (zalezy co w domu mam) i ogórek kiszony do tego. Obiad w pół godzinki no chyba, że z kartoflami to jakieś 10 min dłuzej :P
Stary 2013-12-18, 14:11   #1027
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Omg...no to przepadłam...mam teraz ślinotok na barszcz biały

Wstreciuchy , apetytu narobily

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:13   #1028
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Wstreciuchy , apetytu narobily
I te racuchy... mniaaam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:27   #1029
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

oooo nie zazdroszczę ....
a propo znalazłam taką lekarkę, słyszałaś coś o niej?
http://www.gabinet-ginekologiczny.co...logicznego.php
Nie,nie słyszałam o Niej..Słyszałam ostatnio,że dobry jest Księżarek(prywatnie)..ale ja myśle,że ile ludzi tyle opini. O tej mojej też same pochwały słyszałam..i znam pare osob co do Niej w ciąży chodziły,także wiesz..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:27   #1030
kasiab91
Zakorzenienie

A ja dziś robię przecieraki Znacie?
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:28   #1031
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski poznoa pora

Widze ze dzisaj wszystkie babelki pokazywaly dupcie Vampirka moja dzidzia tez dlatego niewiem kim jest w dalszym ciagu ;(
Tez mam nisko łozysko ale powiedziala ze jeszcze sie wszysko rozwja wiec ma to na spokojnie wziasc !!!!!
Badania moczu zle mim wyszly jutr powtorka !!!!
A tak moj dzidzia to straszna wiercipieta serduszko ok zoladek ok nozki i raczki ok i piekny kregoslup tez
Mykam spac bo siuski tez musza sie wyspac bo jutro ich wazny dzien maja byc ok
Dobranoc ;*
i trzymam kciuki za twoje siuśki aby były bezbakteryjne
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dzisiaj mamy co podwójnie świętować
Mama 19tc a synek 20m

Wieczorem Oskar trochę kaszlał , ale noc już spokojniejsza Więc poprawa jest....
no to imprezka
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
21 tydzien

Cytat:
Wczoraj nie miała też zbytnio czasu, by wkleić focię, dziś nadrabiam
no ewidentnie "fakjuszek"
Cytat:
Witam sie w tym mega ciezkim dniu

o 17 mam wizyte u gina a o 18:30 mam USG

Cytat:
Dziś wpadł na chwilę szwagier z synkiem, też usłyszałam parę miłych słów, jego zona miała ciężką ciążę, także wie, że z ciążą żartów nie ma i nie zawsze sprawdza się powiedzenie starszych "ciąża to nie choroba"
trzepie mnie jak to słyszę, bo zazwyczaj ludzie to mówiąc mają na myśli że "ciąża to pikuś", wtedy ja mówię: owszem ciąża to nie choroba, bo ciąża to ciąża
Cytat:
Dziewczyny, trochę mi się zmieniły plany na popołudnie i muszę ugotować szybki obiad. Poradźcie coś co się robi raz dwa
chciałam zaproponować naleśniki bądź pancakesy ale potem doczytałam że twój tż się takim jedzonkiem nie najada
Cytat:
Właśnie naleśniory już jedliśmy przedwczoraj. A racuchów wstyd się przyznać ale nie umiem robić bo nigdy nie próbowałam
Poza tym myślę, że mój wybredny małż chce jakiegoś mięcha
więc podaję szybki i prosty przepis na racuszki drożdżowe:
Składniki: 2,5 szkl. mąki, 2 jaja, 1,5 szkl. mleka, 2 łyżki cukru, sól, 3 dag drożdży, olej do smażenia.
Wykonanie: Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać, dodać do drożdży, wymieszać. Jaja wybić, lekko posolić, dodać mąkę, wymieszać. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia. I tyle, potem smażyć na gorącym oleju.

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:32   #1032
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

No miał dość.. Jaki inteligent, przeszkadzali mu spać, to fakulca pokazał Już wie jak się bronić
mąż wczoraj mówił, że taki mały a juz się stawia
i ma nadzieję na chłopaka, bo imię wybrane, nie widzi innej opcji

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Ja zawsze na szybko robię naleśniki, albo jakieś racuchy
ja dziś pizza, bo do 13 zleciało mi z porządkami i na szybko ciasto zarobiłam, to co miałam w lodówce pokroiłam i gotowe, własnie wcinam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:32   #1033
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Nie co to ?

Stary 2013-12-18, 14:33   #1034
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja już mam 6,5 kg (jestem początek 24tc)..ale to moja wina bo wciągam słodycze jak leci;/ i pizza czasem też wskoczy

Właśnie wróciłam z przychodni i się wkurzyłam na maksa! Ogólnie wkurzona jestem na swoją ginkę,którą bym najchętniej zmieniła,ale ona jest znajomą mojego lekarza rodzinnego/pediatry(przyjaciel rodziny) no i Oni razem będą nam Nami czuwać jak będę rodzić,także nie wypada mi teraz jej zmienic,..ale ogólnie to Ona jest jakaś nie teges..Już ostatnio na wizycie się wkurzyłam na Nią,ale nawet mi się tego pisać nie chciało.
Ona mnie tylko schizuje a ma tyle dobrych opinii w necie i też dużo dobrego o niej slyszalam..że wielu osobom ciąże uratowała itp..ale dla mnie jest staroświecka i nawiedzona.Mówie Jej,że czasem twardnieje mi brzuszek,ale że wcześniej było to częściej zwłaszcza jak się zdenerwowałam..na co ona ze jak sie tak bedzie robić to musze luteine brac i nospe Kurde! przeciez podobno te twardnienie jak nic nie boli to to normalna sprawa bo się przygotowuje/ćwiczy brzuch do porodu.Olałam Jej gadki.
Mówie Jej,że mam wysypke na ciele..takie plamy w niektorych miejsach i że to chyba nikiel bo przed ciążą juz mialam takie uczulenia i że w witaminie B6 i B12 jest nikiel a biore codziennie te tabletki i ona na to "to niech pani je zmieni i zapyta w aptece o jakies bez niklu" no walnięta;/ Mi wysypka nie przeszkadza,ale nie wiem czy nie wpływa to jakoś na Maluszka No i ta zamiast mnie uspokoić to tylko zamęt sieje..
Tak samo z tym żelazem..w takiej dawce Mi przepisała i jeszcze 2 dziennie kazała jeść czyli 210mg:O A ja po 1 mialam rozwolnienie..takze sciemniam ją ze je biore a tak naprawde biore 60mg w Prenatalu.
No a najlepsze! Pytam się Jej kiedy mam zrobić drugi raz toksoplazmoze a Ona sprawadza na wynik pierwszego co w 5tyg robiłam i mówi" ale Pani miała wynik negatywny czy ujemny..wiec nie musi Pani już robic" Myslalam,że z krzesła spadne!
Chodze do niej prywatnie i dziś jeszcze trafiłam w przychodni na glupiego doktora co sie czepiał,że czemu ta mi nie dała skierowania na badania i że On mi nie da.. Inny lekarz w tej samej przychodni chociaż na morfologie,mocz i cukier mi przepisywał. Także jutro zaś 100zł pójdzie .. musze zrobić morfologie,mocz,test glukozy(na co ten internista dziś się pyta"a pani ma cukrzyce? takie skierowanie to tylko od diabetologa pani moze dostac"..szok.. HBS i HCV no i sama chce jeszcze poziom żelaza zrobić..A toxo zrobie po nowym roku bo tyle kasyMasakra..
Nie chce myśleć ile już pieniędzy poszło w czasie ciąży tylko na lekarzy i badania.. Przy 2 dziecku napewno poszukam kogoś dobrego z NFZ-u.
Ja mam wiecej w 21 a słodyczy nie jem U mnie to geny bo pierwszy nadmierny przyrost w tym czasie co poprzednio

Lolitka a teraz się nie obraź ani nie przestasz, ale ja tak miałam w pierwszej - za mocne stawianie się brzucha zbyt często może ale nie musi wpływać na mięknięcie skracanie czy rozwieranie szyjki Stąd luteina i nospa plus magnez, ja od 24 tyg brałam, w 36 na własną ręke odstawiłam bo już chciałam rodzić W 37 tyg 2 cm rozwarcia

O plamach to słyszałam, ale nie wiem czy zmiana tablet coś pomoże, niektóre kobiety tak mają, po ciązy znika.
Z tokso i pozostałe to przegiecie. No ale skierowanie na glukoze to niby teraz każda ciężarna ma niezależnie która ciąża...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:34   #1035
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie znam.. Cóż to takiego???

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:38   #1036
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

więc podaję szybki i prosty przepis na racuszki drożdżowe:
Składniki: 2,5 szkl. mąki, 2 jaja, 1,5 szkl. mleka, 2 łyżki cukru, sól, 3 dag drożdży, olej do smażenia.
Wykonanie: Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać, dodać do drożdży, wymieszać. Jaja wybić, lekko posolić, dodać mąkę, wymieszać. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia. I tyle, potem smażyć na gorącym oleju.
jak ktoś woli ja mam przepis na z jabłkami

1/2 l mleka
2 jaja
2 szkl. mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
1/2 łyżeczki sody
2 duże jabłka

Wszystkie składniki zmiksować:najpierw jaja, mleko+cukier+cynamon +sól+mąka+soda. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka.
Stary 2013-12-18, 14:39   #1037
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie co to ?
Cytat:
Ja nie znam.. Cóż to takiego???
Przecieraki to starte ziemniaki, do tego dokłada się mąkę i na wrzatek wrzuca takie kawałeczki. Niektórzy mówią kluski ziemniaczane lub szare Pychota. Ja podaję je z białym serem i przesmażonym boczkiem z cebulką.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-18, 14:40   #1038
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Przecieraki to starte ziemniaki, do tego dokłada się mąkę i na wrzatek wrzuca takie kawałeczki. Niektórzy mówią kluski ziemniaczane lub szare Pychota. Ja podaję je z białym serem i przesmażonym boczkiem z cebulką.
Pyyyyycha.. Zwłaszcza, że mam parcie na ziemniaki Chociaż już teraz nie tak mocne jak wcześniej. Wcześniej jadłam codziennie pierogi ruskie i kopytka

Dobrze, że na pozostałe propozycje nie mam parcia, bo bym zaśliniła monitor
Za 20 minut wigilia

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2013-12-18 o 14:42
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:42   #1039
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
trzepie mnie jak to słyszę, bo zazwyczaj ludzie to mówiąc mają na myśli że "ciąża to pikuś", wtedy ja mówię: owszem ciąża to nie choroba, bo ciąża to ciąża
no dokładnie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
kluski przecierane przez sitko ?
Stary 2013-12-18, 14:42   #1040
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Pyyyyycha.. Zwłaszcza, że mam parcie na ziemniaki Chociaż już teraz nie tak mocne jak wcześniej. Wcześniej jadłam codziennie pierogi ruskie i kopytka
Ja to uwielbiam, tak jak placki ziemniaczane i kartoflaka Kiedyś nie robiłam bo wkur.ia mnie ścieranie ziemniaków, ale kupiłam sobie robota i on zrobi to za mnie teraz
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-18, 14:42   #1041
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam, i jakie szybkie ja czasem gotuję jeszcze ziemniaczki, tłukę i jem sobie z barszczykiem :P
Ostatnio mi kwaśny wyszedł, tak jak lubię
A dziś mam ziemniaczki pieczone z kurczaczkiem, tż robi
to miałam wczoraj, mniam
Stary 2013-12-18, 14:42   #1042
agus7ia
Raczkowanie

Wrocilm od lekarza i powiem szczerze ze jestem troche skolowana. Na pytanie jakie preparaty moge przyjmowac na przeziebienie odpowiedzial mi ze zadne. Bezpieczny jest tylko paracetamol ale go bez przyczyny czyli temperatury tez nie ma co brac. Tak wiec wizyta dala mi tyle co nic. No moze tylko to ze mnie osluchal i sprawdzil gardlo i nic tam nie ma. Pozostaje tylko czekac, az samo przejdzie. O ile co tego czasu nie udusze sie od tego kaszlu :mysli: Rany nawet tabletki na gardlo mi odradzil. Niestety wydaje mi sie ze zrobil to na wypadek gdyby cos sie potem z dzieckiem dzialo. Cale szczescie jutro mam wizyte u swojego ginekologa wiec jeszcze z nia pogadam.

Oj jak bym chciala miec juz jakies usg, a najblizsze dopiero gdzies w styczniu. Jak tak patrze na to ile wy macie usg robionych to mi przykro Ja mam srednio co 2 miesiace
Stary 2013-12-18, 14:43   #1043
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
hmm muszę spróbować, bo ostatnio żurki mi się przejadły
Stary 2013-12-18, 14:43   #1044
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ufff, powiem tyle: PORWALAM SIE Z MOTYKA NA SLONCE Wczoraj jak i dzis brak pradu do 15-16. Wiec postanowilam zrobic porzadki co by mnie wigilia nie zastala, ale braklo mi mocy :p i wywalilam nogi wlasnie do gory, i leze - wizazuje przez tel. Umylam szkliwo, posciagalam kwiatki, podlalam, namowilam tate by wyniosl stara choinke, i stare bomki. Troche rupieci sie pozbylam, ale bez pradu nic nie zrobie dalej :p czekam jak wl, to musze pranie wrzucic, a dokladnie to maskotki wrzucic do pralki. Czekam jak szkliwo wysychnie. A jak maz albo mama wroci z pracy to niech mi zetra kurze z mebli u gory, reszte chyba jutro poukladam, bo nie wiem czy zdolam dzisiaj cos zrobic jeszcze -.-' heh

Kciuki za wizyty! I za nowo rozpoczete tygodnie ! Odezwe sie pozniej
Dobrze, że okien nie myłaś...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 14:44   #1045
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
szare to kojarzę, mama robiła, ale średnio je lubiłam, wolę za to kopytka albo śląskie
Stary 2013-12-18, 14:46   #1046
agus7ia
Raczkowanie

Kasiab uwielbiam te kluchy Tylko nie wiedzialam, ze przecieraki sie nazywaja. Ojjj chyba zrobie w sobote na obiad.
Stary 2013-12-18, 14:47   #1047
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

To na ktora mam byc

Stary 2013-12-18, 14:47   #1048
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wrocilm od lekarza i powiem szczerze ze jestem troche skolowana. Na pytanie jakie preparaty moge przyjmowac na przeziebienie odpowiedzial mi ze zadne. Bezpieczny jest tylko paracetamol ale go bez przyczyny czyli temperatury tez nie ma co brac. Tak wiec wizyta dala mi tyle co nic. No moze tylko to ze mnie osluchal i sprawdzil gardlo i nic tam nie ma. Pozostaje tylko czekac, az samo przejdzie. O ile co tego czasu nie udusze sie od tego kaszlu :mysli: Rany nawet tabletki na gardlo mi odradzil.
Ja na gardło brałam Tantum Verde, farmaceutka dała to mojemu mężowi w aptece, więc chyba jest bezpieczny
Stary 2013-12-18, 14:52   #1049
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
To na ktora mam byc
Mąż ma wrócić o 17:30 ewentualnie 18:30 więc na 17 zapraszam, pogadamy sobie zanim przyjedzie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wrocilm od lekarza i powiem szczerze ze jestem troche skolowana. Na pytanie jakie preparaty moge przyjmowac na przeziebienie odpowiedzial mi ze zadne. Bezpieczny jest tylko paracetamol ale go bez przyczyny czyli temperatury tez nie ma co brac. Tak wiec wizyta dala mi tyle co nic. No moze tylko to ze mnie osluchal i sprawdzil gardlo i nic tam nie ma. Pozostaje tylko czekac, az samo przejdzie. O ile co tego czasu nie udusze sie od tego kaszlu :mysli: Rany nawet tabletki na gardlo mi odradzil. Niestety wydaje mi sie ze zrobil to na wypadek gdyby cos sie potem z dzieckiem dzialo. Cale szczescie jutro mam wizyte u swojego ginekologa wiec jeszcze z nia pogadam.

Oj jak bym chciala miec juz jakies usg, a najblizsze dopiero gdzies w styczniu. Jak tak patrze na to ile wy macie usg robionych to mi przykro Ja mam srednio co 2 miesiace
Kochana na kaszel to syrop z cebuli On nam nie szkodzi Pij herbatkę z cytryną i sokiem malinowym, ale syrop zrób sobie koniecznie u mnie w domu na kaszel stosuję się go i pomaga a w ciąży można na 100%
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-18, 14:58   #1050
principessina
Zakorzenienie

Hello ale dzis zrobilam "ciezki" obiad kotleciki z frytkami i kalafior zapiekany a co raz sie zyje

agus ja stosowalam spray tantum verde oraz plukanke

Ramona jak tam czujesz cos juz? mi wydawalo sie przedwczoraj wieczorem, ze poczulam pierwsze ruchy, no ale wczoraj i dzisiaj znowu cisza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości