|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Robicie postanowienia na nowy rok? Ale nie takie dzieciowe, tylko dla Was samych?
Chciałabym znaleźć czas, żeby realizować swoje własne, nawet drobne, plany. Chyba zastanowię się nad sporządzeniem takiej listy po świętach, bo coś czuję, że dzieciaczek może mi zacząć wiercić dziury w pamięci... ![]() Wczoraj oszamałam 2 tabliczki czekolady z całymi orzechami, a dziś nie mogę się doczekać aż mąż z pracy wróci, bo ma mi przynieść kolejną tabliczkę
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, usłyszałam i udławiłam się śmiechem. Na rozweselenie:
http://www.youtube.com/watch?v=9WQA7a0X3Pk Cytat:
A wózeczki świetne, oglądałam w sklepie.
|
|
#3245 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba powinnam sie tam rozebrac ![]() Cytat:
moglabym dlugo na ten temat pisac, ale nie wolno mi sie denerwowac w kazdym razie juz zapowiedzialam Tz i im, ze jak zobacze, ze moje dziecko jest gorzej traktowane niz przyszle "prawdziwe" wnuki zony tescia, to wiecej moich dzieci nie zobacza!!
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3248 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3249 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Dziękuję wszystkim za kciuki, najbardziej będą potrzebne między 18, a 19
.Trzymam mocno! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44209114]Dziewczyny, nie mogę się zdecydować - kołyska czy kosz mojżesza?[/QUOTE] Polecam kosz mojżesza na stelażu kołyski. Mam taki i póki co jestem zachwycona. Mam nadzieję, że nadal będę jak pojawi się mały ![]() Cytat:
Zakładam, że mogę się mylić. Mam juz takiego żelka, że powoli przechodzi w półpłynną galaretkę ![]() Cytat:
za brak GBSa. Co do omega-3, przyjmuję je od początku 2 trymestru. Najpierw jako Femibion natal 2, a obecnie Omegamed pregna (dziennie 500mg). Rybki też wcinam, bo bardzo lubię. Do suplementów podchodzę sceptycznie, ale wierzę w dobroczynne działanie DHA. Chyba godzinę siedziałam w wannie i goliłam się w związku z dzisiejszą wizytą. To golenie robi się coraz trudniejsze,a efekty są coraz bardziej opłakane . Dziś nawet zdarzyło mi się zaciąć "dolną wargę" . Na szczęście naprawdę lekko. Ogarnęłam też kosmetyki i apteczkę Kacperka, przygotowałam rzeczy, które chcę spakować do szpitalnej torby, jednak na razie nie będę ich pakować. Tak będzie mi łatwiej zachować spokój. |
|||||||
|
|
|
#3250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Jak mi sie chce czegos meeeega slodkiego
chyba zaraz umre....
|
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nożyczkami chyba bym się bała, no wiesz, ze sobie coś tam wbiję. Bo ja kompletnie nie widzę swojej niewymownej
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to wstepna lista zrobiona - oficjalnie opublikowana na forum to trzeba bedzie sie postarac bp jak nie to
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Pytam, bo mam depilator z nakładką golącą i zastanawiałam się nad jej użyciem.
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ile razy nie próbowałam, tyle razy efekt był tak tragiczny, ze chwytalam zwykła golarkę ![]() Czekam przed gabinetem
|
|
#3258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam, szkoda czasu, wody, nerwów, niepotrzebnej gimnastyki Polecam czekoladę wedla z całymi orzechami. Moja za jakieś 10 minut do mnie przyjdzie
|
|
|
#3259 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie mam teraz czasu na sprawdzanie po necie. co prawda płaci 110funtów tygodniowo za mieszkanie, ale pracuje cały czas. tak jak pisałam podejrzewam, że wszystko "inwestuje". Jeszcze teraz coś mu odbiło ze zdrowym jedzeniem hehe a zakupy robi najczęściej w tesco albo w sklepie w którym pracuje kiedy są końcówki terminu ważności (jakiś mega drogi sklep z eko jedzeniem w dzielnicy gdzie mieszka "stara anglia" i zero imigrantów ) z tymi meblami to od razu mu nie wierzyłam... bo wiedziałam że jest coś takiego jak wystawki i pamiętam jak pisałyście o tych giełdach z używanymi rzeczami. właśnie chyba o tych najtańszych jabłkach i jajkach mówił wędlinę kupuje w sklepie Polskim tak samo ser, bo podobno w sklepach angielskich nie kroją a na tackach są drogie![]() Mam nadzieję że nie. Ale mam czasem takie momenty, że cyrograf bym podpisała za fajkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie zawsze też (najczęściej własnie nie) opłaca się robić awanturę czy "stawiać się" w szpitalu. Niestety to jest smutna prawda. Z moich doświadczeń wynika, że lekarze a szczególnie pielęgniarki potrafią być później strasznie złośliwi... A przestraszona, obolała kobieta zostaje później sama zdana na łaskę i niełaskę personelu bez pomocy która też teoretycznie się jej należy. Poza tym to już nawet nie chodzi o kobietę tylko dziecko, większość znosi upokorzenia aby to właśnie dziecko miało jak najlepszą opiekę i w sumie nie dziwię się. Można i nawet trzeba pisać skargi, bo nigdy nic się nie zmieni, ale podczas pobytu lepiej moim zdaniem powstrzymywać się od mocnych słów.. Dlatego dobrze mieć kogoś bliskiego męża czy mamę podczas porodu żeby chociażby patrzył na ręce personelowi i reagował. Myślę, że podobnie jest z tym nacinaniem krocza. Wiele kobiet zarzeka się "nigdy nie pozwolę, mają chronić!" ale podczas porodu jak lekarz czy położna zasugerują, zagają na emocjach że muszą, żeby się nie upierała, bo może stać się coś dziecku to prawdopodobnie każda nawet największa przeciwniczka ulegnie. W takich wypadkach kobiecie wszystko jedno co robią byle by dziecko było zdrowe a poród był bez komplikacji. Wcale się nie dziwię. Tutaj trzeba zmienić mentalność personelu i podejście do intymności, poszanowania praw. Myślę, że u nas jeszcze wieeeele lat upłynie. Podam taki skrajny przykład: mając jakieś 11-12 lat trafiłam do szpitala na odział dziecięcy do pokoju z chłopcami (!!!), ponieważ podobno nie było miejsc u dziewczynek ani osobnych sal (co okazało się bzdurą, bo za osobne trzebabyło dać w łapę!!!). Na obchodzie byłam badana przy innych dzieciakach z pokoju tzn chłopach którzy nie kryli swojej ciekawości i stadzie studentów... chyba nie muszę pisać jakie czułam zawstydzenie . Pamiętam, że próbowałam się tak obrócić żeby nie było nic widać. Co ciekawe jeden bardzo miły student zwrócił uwagę żeby chłopcy wyszli, ale co z tego jak sale na odziałach dziecięcych miały szyby i tam zebrało się towarzystwo. Leżałam tam prawie 2 dni i w końcu moja mama zrobiła awanturę. Skończyło się tak, że przenieśli mnie do dziewczynek, ale spałam przez ponad tydzień na przesikanym, śmierdzącym materacu po poprzednim dziecku, które moczyło się w nocy Celowo nie zgłosiły do salowych żeby przebrać. Zostałam ukarana za mamę![]() Pielęgniarki odnosiły się do mnie źle, były złośliwe, robiły głupie uwagi i z łaską itp a byłam przecież niewinnym dzieckiem!!!! nie chciałam mówić ani rodzicom jak byłam traktowana, ani nie powiedziałam o tym materacu. nie chciałam żeby było jeszcze gorzej. W ogóle ten pobyt niesamowicie mnie zahartował, chciaż co wrażliwsze dzieciaki może siąść na psychikę i mogą stracić całe zaufanie do dorosłych i służby zdrowia. Cytat:
![]() trzymam ![]() co do białego czopka to ja taki mam prawie pół ciąży co jakiś czas wylatuje mi po kawałku taka maź a ostatnio to jakiś zmasowany atak ![]() Cytat:
Cytat:
jak kołyska to bierz na kółkach plus bujaną z możliwościa blokady. Ja mam taką i wszędzie nią wjadę. oczywiście odpada przenoszenie na parter, bo jest ciężka (drewniana) więc w takim wypadku kosz jest lepszy. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-18 o 16:13 |
||||||
|
|
|
#3260 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- ejani coś cicho siedzi, pewnie śledztwo w toku. Czekamy na wyniki. Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2013-12-18 o 16:23 |
||
|
|
|
#3261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Może spróbuję ze swoim sprzetem.Kciuki za USG ![]() Cytat:
. Golę się dla siebie, żeby od czasu do czasu poczuć się ogarnięta. A wizyta jest dla mnie taką motywacją. Normalnie się nie przejmuję lekarzem, bo on nie takie rzeczy jak włosy łonowe ogląda . Generalnie to nie mam oporów, chociaż to facet, niewiele starszy ode mnie .Troszkę się wypacykowałam i powoli ruszam. Dam znać po. Mam nadzieję, że z własnego domu. |
||
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się chce już od jakiś 2 miesięcy..... :-]
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() Nie męcz dziecka Migotko, jeszcze troche wytrzymamy kuźwa....
|
|
#3264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co piszesz wnioskuję że najlepiej zapłacić, poprosić o rachunek a później cisnąć ich żeby oddali. Nie wiem o czym te kobiety pracujące w tych szpitalach myślą, przecież większość z nich też rodziła, z tu zero jakiegoś wczucia się w sytuację drugiej osoby ![]() Cytat:
Ja też kupuję żarcie na końcówkach terminów ważności - ale to wynika z tego, że brytolom się w du**ch poprzewracało - owoce i warzywa są paczkowane, i wszystko ma datę ważności - np data na kartoflach czy jabłkach, jakim to ma sens
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-18 o 16:42 |
||
|
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero przeczytałam o tym GBS bo nie wiedziałam w sumie co to dokładnie jest. Wiedziałam tylko tyle, że paciorkowiec.
![]() Jakby któraś jeszcze chciała tak jak ja na szybko się dowiedzieć: http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...c-gbs-w-ciazy/
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale żenua
![]() Dostałam maila z tytułem: "Żeby nie tylko choinka stała" ![]() I taka treść maila: "XtraSize to suplement diety w tabletkach, którego stosowanie bezboleśnie sprawi, że Twój penis będzie dłuższy i masywniejszy w obwodzie. Stań się wreszcie takim mężczyzną, jakim zawsze chciałeś być – większy rozmiar penisa spowoduje, że zarówno Ty, jak i Twoja partnerka będziecie w stanie czerpać maximum przyjemności ze zbliżenia. Wystarczy, że codziennie zaraz po porannym posiłku będziesz przyjmował jedną tabletkę XtraSize. Już po kilku dniach pojawią się pierwsze efekty w postaci mocniejszej erekcji i dłuższego czasu trwania stosunku. Kontynuuj kurację, a stopniowo zwiększy się długość Twojego członka. Po miesiącu stosowanie XtraSize zyskasz dodatkowe 3 cm, a po sześciu miesiącach – nawet 7,5 cm." Hmmmm... chyba jednak nie skorzystam
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ok
Nerki sa w porzadku, malowodzia nie ma, łozysko owszem - dojrzałe, ale to tylko znak, ze ciaza donoszona. Lekarz wypowiedział duzo niecenzuralnych słów na temat lekarki robiącej poprzednie usg Mały wazy 3050 i przez całe usg ssal stopę
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

moglabym dlugo na ten temat pisac, ale nie wolno mi sie denerwowac
w kazdym razie juz zapowiedzialam Tz i im, ze jak zobacze, ze moje dziecko jest gorzej traktowane niz przyszle "prawdziwe" wnuki zony tescia, to wiecej moich dzieci nie zobacza!!

no ale w sumie to zaczynam panikować, że nie dam rady.
.
Czekam do 13 i jadę na IP
Ale na pewno dobrze liczysz dni...?
za brak GBSa. 
chyba zaraz umre....

Celowo nie zgłosiły do salowych żeby przebrać. Zostałam ukarana za mamę
raz stara baba a ostatnio jakiś chłopak z piwem .