Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 15:30   #3241
kukurydzianaa
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Robicie postanowienia na nowy rok? Ale nie takie dzieciowe, tylko dla Was samych?

Chciałabym znaleźć czas, żeby realizować swoje własne, nawet drobne, plany. Chyba zastanowię się nad sporządzeniem takiej listy po świętach, bo coś czuję, że dzieciaczek może mi zacząć wiercić dziury w pamięci...

Wczoraj oszamałam 2 tabliczki czekolady z całymi orzechami, a dziś nie mogę się doczekać aż mąż z pracy wróci, bo ma mi przynieść kolejną tabliczkę
Stary 2013-12-18, 15:30   #3242
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Chyba dokupię coś

tak gbs był jakimś pocieszeniem dziś.
Stary 2013-12-18, 15:32   #3243
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
w gemini 43 zł ale za nie całe 40 zł też jest http://www.ceneo.pl/10546826
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ooooo kurcze. Idz najlepiej jak najszybciej do tego sklepu i wyjasnij sprawe

Ja kupuję go w interneci i jest o wiele taniej, chyba cos kolo 43zł.
A tak w ogóle to wózek super i naklejki też. Poka jak już będą na ścianie
Co za zdzierstwo u nas w aptece
Stary 2013-12-18, 15:36   #3244
Roane
Wtajemniczenie

Dziewczyny, usłyszałam i udławiłam się śmiechem. Na rozweselenie:
http://www.youtube.com/watch?v=9WQA7a0X3Pk

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Niech Ci się na wymioty nie zbiera, tylko marsz do salonu z wózkami i sobie pokręć peg perego to dopiero Ci kopara opadnie
To włoski Fiat 500 sprawia że zbiera mi się na wymioty, nie włoskie wózki A wózeczki świetne, oglądałam w sklepie.
Stary 2013-12-18, 15:36   #3245
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
u mnie cięzko nie zauważyć brzucha bo mi wystaje spod płaszcza ale jak widać za mało
no ja dzis mialam na sobie tylko bluzke i cienki sweterek i tez nikt nie zauwazyl ani w banku, ani na poczcie, ani w sklepie!! chyba powinnam sie tam rozebrac

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
No jasne, Twój poród, Twoje dziecko, Twoje zasady. A ta żona teścia, to jakoś specjalnie blisko z Wami związana jest, albo z Twoim TŻem? Macie takie w miarę rodzinne stosunki?
tak bliskie, ze jak byli u nas w listopadzie, to do 2 czy 3 w nocy byla wojna (tzn zazarta dyskusja) o cala ich rodzinna przeszlosc i przede wszystkim nierowne traktowanie dzieci tescia i jej: Tz ma 2 rodzone siostry + zona tescia ma 2 dzieci i jak ona mowi, ze kocha i zawsze kochala i traktuje cala piatke jednakowo, to az mi sie noz w kieszeni otwiera!! jego rodzice rozwiedli sie ok 15 lat temu w bardzo zlej atmosferze i z tego co Tz mi opowiadal, to bylo naprawde fatalnie miedzy nim i ojcem i jego nowa zona. widze, ze teraz, po latach, nie jest zbyt kolorowo, to jak to musialo wygladac wtedy, "na swiezo". zreszta samo to, ze powiedziala, ze Tz pieniedzy na studia nie dostanie, bo ona nie ma zamiaru mu nic w zyciu ulatwiac, to chyba mowi samo za siebie, prawda?! a jej coreczka teraz konczy jakies super drogie, prywatne studia ze stazami za granica (za ktore placi mamusia)!! A teraz mi tu udaje taka zaangazowana i szczesliwa przyszla babcie!! moglabym dlugo na ten temat pisac, ale nie wolno mi sie denerwowac w kazdym razie juz zapowiedzialam Tz i im, ze jak zobacze, ze moje dziecko jest gorzej traktowane niz przyszle "prawdziwe" wnuki zony tescia, to wiecej moich dzieci nie zobacza!!
Stary 2013-12-18, 15:37   #3246
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Co za zdzierstwo u nas w aptece
U mnie w aptece prawie 65 zł...
Stary 2013-12-18, 15:39   #3247
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Robicie postanowienia na nowy rok? Ale nie takie dzieciowe, tylko dla Was samych?

Chciałabym znaleźć czas, żeby realizować swoje własne, nawet drobne, plany. Chyba zastanowię się nad sporządzeniem takiej listy po świętach, bo coś czuję, że dzieciaczek może mi zacząć wiercić dziury w pamięci...
zawsze robilam, a w tym roku, musze przyznac jakos o tym nie pomyslalam jeszcze, ale pewnie zrobie... choc z realizacja to roznie bywalo, a teraz pewnie bedzie jeszcze trudniej...
Stary 2013-12-18, 15:40   #3248
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych z Was, które zdecydowały się rodzić SN... ile z Was nie ma możliwości w trakcie porodu na zzo?
No bo jeśli ja będę rodzić u siebie w szpitalu to choćby strzały z nieba prały nie dostane bo nie ma... tylko gaz no ale w sumie to zaczynam panikować, że nie dam rady.
U mnie też zzo się nie uświadczy, nie wiem jak z gazem, ale na nic nie liczę (bo mogę liczyć tylko na cud )

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
dla męża z papryczkami chili, mówiłam, żeby kupił jedna, to kupił cala tacke ..można ja suszyc ? Albo coś...
Można, ja tak właśnie robię - rozcinam wzdłuż na pół albo na cztery jeśli jest duża i suszę - moi rodzice mają takie papryczki z działki, więc na jesieni masowo suszymy je w suszarce do owoców, ale myślę że piekarnik czy kaloryfer też da radę

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
dziewczyny bylam wczoraj w Esotiq po prezenty i powiem wam ze maja fajne promocje...
świetnie, dzięki za info, przejdę się tam jutro
Stary 2013-12-18, 15:47   #3249
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny. Dziękuję wszystkim za kciuki, najbardziej będą potrzebne między 18, a 19 .
Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj wizytę proszę więc o magiczne kciuki
Trzymam mocno!

Cytat:
ha ha ha- tez tam byłam w tym roku nie pojadę a bardzo chciałam jeszcze na malinkę do Wisły jechać no ale mogę urodzić pod skocznią więc odpuszczam
Ale wtedy Twój Adaś już na bank musiałby zostać następcą mistrzunia
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Kciukasy za wizytę! Mam niby ten sam termin z OM ja Ty (z usg 12.01) i takie same obawy, tym bardziej, że moja Pani Dr raczej mówi, że powinna się skłaniać do porodu zaraz po Nowym Roku. Najbardziej boję się Świąt, bo wtedy jestem u moich rodziców i poraża mnie myśl o urodzeniu tam, a potem podróży z noworodkiem 250 km do mnie do domu.
To umówmy się, że rodzimy najwcześniej po 2 stycznia
Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Nie bój się młodziaków, czasami mają lepsze podejście, bo jeszcze nie okrzepli w szpitalnej rzeczywistości. W moim szpitalu jest mnóstwo młodych lekarzy, pamiętam jak postępowali wobec mnie kiedy byłam po poronieniu i cp, byli o niebo lepsi od "starych wyjadaczy". Będzie dobrze.
Dziękuję za wsparcie . Rzeczywiście może tak być, że młodzie mają więcej serca od starych wyjadaczy i muszą sobie zapracować na opinię . Marzę jednak, by trafić pod nóż do własnego doktorka.
Cytat:
To te dekorację które dziś dotarły...tylko jeszcze nie wiem jak je na ścianie rozplanować
Świetne są. Koniecznie pochwal się jak wyglądają na ścianie. Wózek też klasa.
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Prysznic był, czekolada była, kot był przykładany... a Zuzanna od rana cicho Czekam do 13 i jadę na IP
I jak Zuza? Tańczy troszkę?
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44209114]Dziewczyny, nie mogę się zdecydować - kołyska czy kosz mojżesza?[/QUOTE]
Polecam kosz mojżesza na stelażu kołyski. Mam taki i póki co jestem zachwycona. Mam nadzieję, że nadal będę jak pojawi się mały
Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Ale na pewno dobrze liczysz dni...?
Mamy ten sam termin, więc dziś jest 34hbd 5 d, a bezpieczny czas od 4. stycznia (37 hbd 1 d)
Wydaje mi się, że dobrze. OM miałam 22 kwietnia, więc wypada, że dziś 35w 1d. A kiedy Ty miałaś OM?
Zakładam, że mogę się mylić. Mam juz takiego żelka, że powoli przechodzi w półpłynną galaretkę
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja odebrałam NARESZCIE wynik gbs bagatela 2 tygodnie! Na szczęście - nic nie wyhodowano uf

Dziewczyny czy bierzecie jakieś suplementy z omega 3? Mój lekarz takowe mi polecał, szczególnie pod koniec ciąży (rybki też jem 2x w tygodniu gdzieś). Ale kosztują dość dużo bo aż ok 60 zł na miesiąc. Kupiłam więc inne, myślę, ze krzywdy Borysowi nie wyrządzam?
za brak GBSa.
Co do omega-3, przyjmuję je od początku 2 trymestru. Najpierw jako Femibion natal 2, a obecnie Omegamed pregna (dziennie 500mg). Rybki też wcinam, bo bardzo lubię.
Do suplementów podchodzę sceptycznie, ale wierzę w dobroczynne działanie DHA.

Chyba godzinę siedziałam w wannie i goliłam się w związku z dzisiejszą wizytą. To golenie robi się coraz trudniejsze,a efekty są coraz bardziej opłakane . Dziś nawet zdarzyło mi się zaciąć "dolną wargę" . Na szczęście naprawdę lekko.
Ogarnęłam też kosmetyki i apteczkę Kacperka, przygotowałam rzeczy, które chcę spakować do szpitalnej torby, jednak na razie nie będę ich pakować. Tak będzie mi łatwiej zachować spokój.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:54   #3250
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
zawsze robilam, a w tym roku, musze przyznac jakos o tym nie pomyslalam jeszcze, ale pewnie zrobie... choc z realizacja to roznie bywalo, a teraz pewnie bedzie jeszcze trudniej...
Właśnie dlatego myślę sobie, że warto byłoby mieć to, jak nigdy, gdzieś na papierze i najlepiej pod ręką

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Chyba godzinę siedziałam w wannie i goliłam się w związku z dzisiejszą wizytą. To golenie robi się coraz trudniejsze,a efekty są coraz bardziej opłakane . Dziś nawet zdarzyło mi się zaciąć "dolną wargę" . Na szczęście naprawdę lekko.
Ja już się nie golę nawet (i tak mam zakaz przytulanek). Przed wizytą strzygę nożyczkami, a tylko okolice bikini maszynką. Chyba zrobię sobie prezent w postaci golarki, bo przed porodem łatwiej będzie się ogarnąć
Stary 2013-12-18, 15:57   #3251
Le La
Zadomowienie

Jak mi sie chce czegos meeeega slodkiego chyba zaraz umre....
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:58   #3252
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Ja już się nie golę nawet (i tak mam zakaz przytulanek). Przed wizytą strzygę nożyczkami, a tylko okolice bikini maszynką. Chyba zrobię sobie prezent w postaci golarki, bo przed porodem łatwiej będzie się ogarnąć
Ja golę tylko na wizyty, bo to naprawdę wyczyn, a przytulać też się nie możemy, więc motywacji brak . Nożyczkami chyba bym się bała, no wiesz, ze sobie coś tam wbiję. Bo ja kompletnie nie widzę swojej niewymownej
Stary 2013-12-18, 15:58   #3253
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego myślę sobie, że warto byłoby mieć to, jak nigdy, gdzieś na papierze i najlepiej pod ręką

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Mam golarkę elektryczna i o ile przed ciaza bardzo ja lubiłam, to teraz nie jestem w stanie jej ogarnąć
Stary 2013-12-18, 15:58   #3254
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie dlatego myślę sobie, że warto byłoby mieć to, jak nigdy, gdzieś na papierze i najlepiej pod ręką :brzydal
no u mnie na liscie znajdzie sie kontynuacja kursu wloskiego + czas na tenis przynajmniej raz w tygodniu i bieganie. no i jeszcze jakies min 2 szkolenia w roku, zeby sie dalej rozwijac i przy okazji w domu nie zasiedziec

no to wstepna lista zrobiona - oficjalnie opublikowana na forum to trzeba bedzie sie postarac bp jak nie to
Stary 2013-12-18, 16:01   #3255
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mam golarkę elektryczna i o ile przed ciaza bardzo ja lubiłam, to teraz nie jestem w stanie jej ogarnąć
Czemu ? Pytam, bo mam depilator z nakładką golącą i zastanawiałam się nad jej użyciem.
Stary 2013-12-18, 16:01   #3256
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nooooo co ty nie powiesz ! jak mi jeszcze któraś o czekoladzie napisze to uduszę, a wigilię zjem, całą mam to w du...e
Stary 2013-12-18, 16:05   #3257
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu ? Pytam, bo mam depilator z nakładką golącą i zastanawiałam się nad jej użyciem.
Jeśli pytasz o jakaś racjonalną przyczynę to nie mam pojęcia
Ale ile razy nie próbowałam, tyle razy efekt był tak tragiczny, ze chwytalam zwykła golarkę

Czekam przed gabinetem
Stary 2013-12-18, 16:07   #3258
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
no u mnie na liscie znajdzie sie kontynuacja kursu wloskiego + czas na tenis przynajmniej raz w tygodniu i bieganie. no i jeszcze jakies min 2 szkolenia w roku, zeby sie dalej rozwijac i przy okazji w domu nie zasiedziec
Trochę podobnie celujemy - ja wstępnie zamierzam siedzieć w językach (angielski i niemiecki) i też zrobić ze dwa kursy podczas macierzyńskiego. Do obecnej pracy już nie wrócę, a w Lbn. znaleźć bez znajomości sensowną pracę graniczy z cudem. Doświadczenie mam cholera małe, może kursy jakoś mnie podratują... chociaż nie nastawiam się na to zbytnio.

Cytat:
Ja golę tylko na wizyty, bo to naprawdę wyczyn, a przytulać też się nie możemy, więc motywacji brak . Nożyczkami chyba bym się bała, no wiesz, ze sobie coś tam wbiję. Bo ja kompletnie nie widzę swojej niewymownej
Ja już na szczęście wyrosłam z golenia się 'dla lekarza' Polecam, szkoda czasu, wody, nerwów, niepotrzebnej gimnastyki

Cytat:
Polecam czekoladę wedla z całymi orzechami. Moja za jakieś 10 minut do mnie przyjdzie
Stary 2013-12-18, 16:11   #3259
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wygląda na to,że ściemnia.
-laptopy (ogólnie taki sprzęt) są tańsze w Anglii.
-nie prawda. kupowałam tutaj przejściówki.
-tego tu nie kupowałam,miałam dobre z Polski i daję je do ostrzenia. ale też nie sądzę,żeby była duża różnica w cenach.
- torba na laptopa myślę,że porównywalnie kosztuje,za matą do ćwiczeń nigdy nie patrzyłam.
- jedzenie,no to zależy: jabłka kupisz za ok funta pakowane po 4-6 sztuk,albo około 2-3 f za kilogram. ziemniaki różne są ceny,w tesco najtańsze 2,5 kg koło funta,ja kupuję na farmie 25 kg ziemniaków za... 2,90 f. ser żółty 6f za kg to już taki dobry ser. szynka- my kupujemy w polskim sklepie z reguły,lepsza szynka od 7 f za kg w górę. ciemny chleb koło funta za bochenek. jajka najtańsze jakieś 0,10 p za jajko,my kupujemy te "od szczęśliwych kurek",więc ok 0,20-0,25 za jajko płacimy.
Nie uważam,żeby to były wygórowane ceny biorąc pod uwagę zarobki (najniższe pensje jakieś 6-7 f za godzinę). W Polsce to dopiero są ceny w porównaniu do zarobków (mówię o tych najniższych wypłatach).
-nie są drogie rzeczy używane,my np kupiliśmy do salonu używany stół i 4 krzesła za 20f i jeszcze nam za darmo przywieźli.
dzięki gosia tak mi się właśnie wydawało, że coś kręci
ale nie mam teraz czasu na sprawdzanie po necie.
co prawda płaci 110funtów tygodniowo za mieszkanie, ale pracuje cały czas. tak jak pisałam podejrzewam, że wszystko "inwestuje". Jeszcze teraz coś mu odbiło ze zdrowym jedzeniem hehe a zakupy robi najczęściej w tesco albo w sklepie w którym pracuje kiedy są końcówki terminu ważności (jakiś mega drogi sklep z eko jedzeniem w dzielnicy gdzie mieszka "stara anglia" i zero imigrantów )
z tymi meblami to od razu mu nie wierzyłam... bo wiedziałam że jest coś takiego jak wystawki i pamiętam jak pisałyście o tych giełdach z używanymi rzeczami.
właśnie chyba o tych najtańszych jabłkach i jajkach mówił wędlinę kupuje w sklepie Polskim tak samo ser, bo podobno w sklepach angielskich nie kroją a na tackach są drogie

Mam nadzieję że nie. Ale mam czasem takie momenty, że cyrograf bym podpisała za fajkę

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

I w ogóle co jest lepsze do prania ubranek dziecięcych - mleczko czy proszek?
wg mnie (piszę z perspektywy wrażliwca) PROSZEK. Płyny są o wiele bardziej podrażniające i gorzej się wypłukują, nawet kiedy dawałam na podwójne płukanie. i uwaga nie zawsze skóra jest czerwona, czy są jakieś wykwity gdy swędzi! a swędzi przeokrutnie, szczególnie w kroczu. dlatego u dziecka obawiam się, że może być podobnie. A już najgorsza zbrodnia dla wrażliwej skóry to nalać płynu do prania do środka bębna.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Bo zarabiają na dziewczynach nieświadomych swoich praw. Mamy prawo do porodu rodzinnego, a oni nie mają prawa żądać za to opłat. Tyle że mało kto o tym wie. Pozatym, jak zaczynasz rodzić i pielęgniara mówi Ci że masz zapłacić, bo jak nie to idziesz sama, to trzeba mieć trochę charakteru żeby się spruć w tym momencie.
Najprościej jest poprosić o rachunek, na którym będzie jasno napisane za co zostało zapłacone - nie mają prawa odmówić wydania rachunku - a potem z tym rachunkiem iść gdzie trzeba i kazać sobie pieniądze zwrócić. Nie mają prawa odmówić!
Roane nie zawsze to jest takie proste. Powiedziałabym raczej że prawie nigdy nie jest. Ja się nie dziwię dziewczynom, że płacą i wolą mieć święty spokój.
Nie zawsze też (najczęściej własnie nie) opłaca się robić awanturę czy "stawiać się" w szpitalu. Niestety to jest smutna prawda. Z moich doświadczeń wynika, że lekarze a szczególnie pielęgniarki potrafią być później strasznie złośliwi... A przestraszona, obolała kobieta zostaje później sama zdana na łaskę i niełaskę personelu bez pomocy która też teoretycznie się jej należy. Poza tym to już nawet nie chodzi o kobietę tylko dziecko, większość znosi upokorzenia aby to właśnie dziecko miało jak najlepszą opiekę i w sumie nie dziwię się.
Można i nawet trzeba pisać skargi, bo nigdy nic się nie zmieni, ale podczas pobytu lepiej moim zdaniem powstrzymywać się od mocnych słów.. Dlatego dobrze mieć kogoś bliskiego męża czy mamę podczas porodu żeby chociażby patrzył na ręce personelowi i reagował.
Myślę, że podobnie jest z tym nacinaniem krocza. Wiele kobiet zarzeka się "nigdy nie pozwolę, mają chronić!" ale podczas porodu jak lekarz czy położna zasugerują, zagają na emocjach że muszą, żeby się nie upierała, bo może stać się coś dziecku to prawdopodobnie każda nawet największa przeciwniczka ulegnie. W takich wypadkach kobiecie wszystko jedno co robią byle by dziecko było zdrowe a poród był bez komplikacji. Wcale się nie dziwię. Tutaj trzeba zmienić mentalność personelu i podejście do intymności, poszanowania praw. Myślę, że u nas jeszcze wieeeele lat upłynie.
Podam taki skrajny przykład:
mając jakieś 11-12 lat trafiłam do szpitala na odział dziecięcy do pokoju z chłopcami (!!!), ponieważ podobno nie było miejsc u dziewczynek ani osobnych sal (co okazało się bzdurą, bo za osobne trzebabyło dać w łapę!!!). Na obchodzie byłam badana przy innych dzieciakach z pokoju tzn chłopach którzy nie kryli swojej ciekawości i stadzie studentów... chyba nie muszę pisać jakie czułam zawstydzenie. Pamiętam, że próbowałam się tak obrócić żeby nie było nic widać. Co ciekawe jeden bardzo miły student zwrócił uwagę żeby chłopcy wyszli, ale co z tego jak sale na odziałach dziecięcych miały szyby i tam zebrało się towarzystwo. Leżałam tam prawie 2 dni i w końcu moja mama zrobiła awanturę. Skończyło się tak, że przenieśli mnie do dziewczynek, ale spałam przez ponad tydzień na przesikanym, śmierdzącym materacu po poprzednim dziecku, które moczyło się w nocy Celowo nie zgłosiły do salowych żeby przebrać. Zostałam ukarana za mamę
Pielęgniarki odnosiły się do mnie źle, były złośliwe, robiły głupie uwagi i z łaską itp a byłam przecież niewinnym dzieckiem!!!! nie chciałam mówić ani rodzicom jak byłam traktowana, ani nie powiedziałam o tym materacu. nie chciałam żeby było jeszcze gorzej. W ogóle ten pobyt niesamowicie mnie zahartował, chciaż co wrażliwsze dzieciaki może siąść na psychikę i mogą stracić całe zaufanie do dorosłych i służby zdrowia.

Cytat:
No i już jest złożony, tak prawie
Rany jak on leciutko się prowadzi, tyle wózków w pracy przetestowałam ale żaden tak lekko nie śmigał.....
I gondola taka głęboka...jest naprawdę wart tej kasy
gratuluję lolita wózka!!

Cytat:
Zbieram się powoli na usg, oby wszystko było w porzadku
trzymam
co do białego czopka to ja taki mam prawie pół ciąży co jakiś czas wylatuje mi po kawałku taka maź a ostatnio to jakiś zmasowany atak

Cytat:
kur**!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! byłam w sklepie, płaciłam karta i za☠☠☠ało mi dwa razy kwotę pomimo, że jedna transakcja nie przeszła i została odrzucona.
Ja pier*** teraz będę musiała wyjaśniać i się szarpać
mi w banku nie uznali reklamacji jak zapomniałam wziąć pieniędzy z bankomatu. na szczęście to było "tylko" 50zł.

Cytat:
Napisane przez Justien
Dziewczyny, nie mogę się zdecydować - kołyska czy kosz mojżesza?
hmm to zalezy, kosz sobie przeniesiesz w każde miejsce.
jak kołyska to bierz na kółkach plus bujaną z możliwościa blokady. Ja mam taką i wszędzie nią wjadę. oczywiście odpada przenoszenie na parter, bo jest ciężka (drewniana) więc w takim wypadku kosz jest lepszy.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-12-18 o 16:13
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:19   #3260
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
ejani tragedię przeżywa a Wy tak łacha drzecie

Cytat:
ejani ja bym zapytała raczej czyje są materiały budowlane a później zapytała właściciela gdzie do cho....y jasnej jest piernik
Ale jak sprytnie ktoś zadziałał... Podmienił piernik na materiały, nie to że puste miejsce zostawił

Cytat:
kur**!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! byłam w sklepie, płaciłam karta i za☠☠☠ało mi dwa razy kwotę pomimo, że jedna transakcja nie przeszła i została odrzucona.
Ja pier*** teraz będę musiała wyjaśniać i się szarpać
O widzę że nie tylko mnie wszystko jak wyprowadzi z równowagi to dostaję furii. Mąż wczoraj cofnął się dwa kroki i stwierdził że autentycznie widział pioruny w oczach

-----

ejani coś cicho siedzi, pewnie śledztwo w toku. Czekamy na wyniki.

Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Czas edycji: 2013-12-18 o 16:23
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:29   #3261
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Jeśli pytasz o jakaś racjonalną przyczynę to nie mam pojęcia
Ale ile razy nie próbowałam, tyle razy efekt był tak tragiczny, ze chwytalam zwykła golarkę

Czekam przed gabinetem
A, okej . Może spróbuję ze swoim sprzetem.

Kciuki za USG
Cytat:
Ja już na szczęście wyrosłam z golenia się 'dla lekarza' Polecam, szkoda czasu, wody, nerwów, niepotrzebnej gimnastyki
Nie, nie, ja nie dla lekarza, bo mój gin już mnie w różnych "fryzurach" widział i nie sądzę, by zwracał na nie większą uwagę . Golę się dla siebie, żeby od czasu do czasu poczuć się ogarnięta. A wizyta jest dla mnie taką motywacją.
Normalnie się nie przejmuję lekarzem, bo on nie takie rzeczy jak włosy łonowe ogląda . Generalnie to nie mam oporów, chociaż to facet, niewiele starszy ode mnie .

Troszkę się wypacykowałam i powoli ruszam. Dam znać po. Mam nadzieję, że z własnego domu.
Stary 2013-12-18, 16:36   #3262
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Nooooo co ty nie powiesz ! jak mi jeszcze któraś o czekoladzie napisze to uduszę, a wigilię zjem, całą mam to w du...e
Uuuuuupssss Juz nic nie mowie Ale ja tez nie jem slodkiego, bo mi doopa urosnie, a tego bardzo nie chce, wiec sie hamuje jak moge
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:39   #3263
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się chce już od jakiś 2 miesięcy..... :-]

ale co z tego jak nic nie mogę

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Jedną całą czekoladę??? My żeby nadrobić te miesiące cukrzycy to byśmy musiały zjeść całą przyczepę tirowca....

Nie męcz dziecka Migotko, jeszcze troche wytrzymamy kuźwa....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:40   #3264
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
(...)
Roane nie zawsze to jest takie proste. Powiedziałabym raczej że prawie nigdy nie jest. Ja się nie dziwię dziewczynom, że płacą i wolą mieć święty spokój.
Nie zawsze też (najczęściej własnie nie) opłaca się robić awanturę czy "stawiać się" w szpitalu. Niestety to jest smutna prawda. Z moich doświadczeń wynika, że lekarze a szczególnie pielęgniarki potrafią być później strasznie złośliwi... A przestraszona, obolała kobieta zostaje później sama zdana na łaskę i niełaskę personelu bez pomocy która też teoretycznie się jej należy. Poza tym to już nawet nie chodzi o kobietę tylko dziecko, większość znosi upokorzenia aby to właśnie dziecko miało jak najlepszą opiekę i w sumie nie dziwię się.
Można i nawet trzeba pisać skargi, bo nigdy nic się nie zmieni, ale podczas pobytu lepiej moim zdaniem powstrzymywać się od mocnych słów.. Dlatego dobrze mieć kogoś bliskiego męża czy mamę podczas porodu żeby chociażby patrzył na ręce personelowi i reagował.
Myślę, że podobnie jest z tym nacinaniem krocza. Wiele kobiet zarzeka się "nigdy nie pozwolę, mają chronić!" ale podczas porodu jak lekarz czy położna zasugerują, zagają na emocjach że muszą, żeby się nie upierała, bo może stać się coś dziecku to prawdopodobnie każda nawet największa przeciwniczka ulegnie. W takich wypadkach kobiecie wszystko jedno co robią byle by dziecko było zdrowe a poród był bez komplikacji. Wcale się nie dziwię. Tutaj trzeba zmienić mentalność personelu i podejście do intymności, poszanowania praw. Myślę, że u nas jeszcze wieeeele lat upłynie.
Podam taki skrajny przykład:
mając jakieś 11-12 lat trafiłam do szpitala na odział dziecięcy do pokoju z chłopcami (!!!), ponieważ podobno nie było miejsc u dziewczynek ani osobnych sal (co okazało się bzdurą, bo za osobne trzebabyło dać w łapę!!!). Na obchodzie byłam badana przy innych dzieciakach z pokoju tzn chłopach którzy nie kryli swojej ciekawości i stadzie studentów... chyba nie muszę pisać jakie czułam zawstydzenie. Pamiętam, że próbowałam się tak obrócić żeby nie było nic widać. Co ciekawe jeden bardzo miły student zwrócił uwagę żeby chłopcy wyszli, ale co z tego jak sale na odziałach dziecięcych miały szyby i tam zebrało się towarzystwo. Leżałam tam prawie 2 dni i w końcu moja mama zrobiła awanturę. Skończyło się tak, że przenieśli mnie do dziewczynek, ale spałam przez ponad tydzień na przesikanym, śmierdzącym materacu po poprzednim dziecku, które moczyło się w nocy Celowo nie zgłosiły do salowych żeby przebrać. Zostałam ukarana za mamę
Pielęgniarki odnosiły się do mnie źle, były złośliwe, robiły głupie uwagi i z łaską itp a byłam przecież niewinnym dzieckiem!!!! nie chciałam mówić ani rodzicom jak byłam traktowana, ani nie powiedziałam o tym materacu. nie chciałam żeby było jeszcze gorzej. W ogóle ten pobyt niesamowicie mnie zahartował, chciaż co wrażliwsze dzieciaki może siąść na psychikę i mogą stracić całe zaufanie do dorosłych i służby zdrowia.
(...)
Straszna sytuacja, przykro mi że coś takiego Cię spotkało! Przecież po czymś takim można mieć centralnie traumę na całe życie. Ja nie wiem jak można się tak na dziecku wyżywać. Jeszcze bym zrozumiała gdybyś miała jakieś wymagania z kosmosu, ale do cholery, 12 latka to już prawie panna, głupio przy chłopakach się rozbierać
Z tego co piszesz wnioskuję że najlepiej zapłacić, poprosić o rachunek a później cisnąć ich żeby oddali. Nie wiem o czym te kobiety pracujące w tych szpitalach myślą, przecież większość z nich też rodziła, z tu zero jakiegoś wczucia się w sytuację drugiej osoby

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
dzięki gosia tak mi się właśnie wydawało, że coś kręci
ale nie mam teraz czasu na sprawdzanie po necie.
co prawda płaci 110funtów tygodniowo za mieszkanie, ale pracuje cały czas. tak jak pisałam podejrzewam, że wszystko "inwestuje". Jeszcze teraz coś mu odbiło ze zdrowym jedzeniem hehe a zakupy robi najczęściej w tesco albo w sklepie w którym pracuje kiedy są końcówki terminu ważności (jakiś mega drogi sklep z eko jedzeniem w dzielnicy gdzie mieszka "stara anglia" i zero imigrantów )
z tymi meblami to od razu mu nie wierzyłam... bo wiedziałam że jest coś takiego jak wystawki i pamiętam jak pisałyście o tych giełdach z używanymi rzeczami.
właśnie chyba o tych najtańszych jabłkach i jajkach mówił wędlinę kupuje w sklepie Polskim tak samo ser, bo podobno w sklepach angielskich nie kroją a na tackach są drogie
(...)
To fakt, ale i tak jedzenie w porównaniu do zarobków jest tanie - myślę że dla osoby samotnej która normalnie gotuje sobie obiady spokojnie 40-60 f tygodniowo na jedzenie (normalne żarcie, bez alkoholu i fajek) wystarczy.
Ja też kupuję żarcie na końcówkach terminów ważności - ale to wynika z tego, że brytolom się w du**ch poprzewracało - owoce i warzywa są paczkowane, i wszystko ma datę ważności - np data na kartoflach czy jabłkach, jakim to ma sens A to żarcie na terminie jest bardzo tanie - zniżka sięga 80-90%, żeby tylko się przedało i sklep nie musiał płacić za utylizację. Np. w zeszłym tygodniu kupiłam 10 kg stuprocentowo świeżutkich i normalnych młodych ziemniaków organic, pakowanych po 1 kg, z kilkudniową datą ważności, po 9 centów za kilogram, kiedy one normalnie kosztują 1.19 euro

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-18 o 16:42
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:42   #3265
selena85
Wtajemniczenie

Dopiero przeczytałam o tym GBS bo nie wiedziałam w sumie co to dokładnie jest. Wiedziałam tylko tyle, że paciorkowiec.

Jakby któraś jeszcze chciała tak jak ja na szybko się dowiedzieć: http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...c-gbs-w-ciazy/
Stary 2013-12-18, 16:44   #3266
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
(...)
Jedną całą czekoladę??? My żeby nadrobić te miesiące cukrzycy to byśmy musiały zjeść całą przyczepę tirowca....
(...)
Musicie zacząć magazynować w takim razie, bo potem TŻowie nie zadążą do sklepu latać
Stary 2013-12-18, 16:48   #3267
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
perfuzja szczęściara ! Ja odkąd jestem w ciązy to już 2 razy spotkałam się przy kasie z tekstem "przepuści mnie pani mam tylko jedną rzecz " raz stara baba a ostatnio jakiś chłopak z piwem .
Co z tego , że człowiek ledwie co stoi w kolejce sapie i dysze opiera się o wszystko co możliwe jak może sobie postać przecież ten wielki brzuch z przodu to żadne obciążenie .
w ogóle ostatanio byłam w sklepie z ruchowymi schodami a raczej nie było schodów tylko zjazd w dół bez stopni . Jak stanęłam jadąc w dół to czułam jak mnie brzuch przeciążą do przodu musiałam się dobrze ustawić żeby się nie sturlać
To dziwne. Ja mam odwrotnie. Może raz się zdarzyło, żeby ktoś nie ustąpił mi miejsca/nie przepuścił w kolejce. W autobusie zawsze ktoś się podrywa, w kasach albo jestem proszona przez kasjerki, albo ludzie sami mnie przepuszczają. A z chamskim tekstem nie spotkałam się ani razu
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:48   #3268
selena85
Wtajemniczenie

Ale żenua

Dostałam maila z tytułem: "Żeby nie tylko choinka stała"
I taka treść maila: "XtraSize to suplement diety w tabletkach, którego stosowanie bezboleśnie sprawi, że Twój penis będzie dłuższy i masywniejszy w obwodzie. Stań się wreszcie takim mężczyzną, jakim zawsze chciałeś być – większy rozmiar penisa spowoduje, że zarówno Ty, jak i Twoja partnerka będziecie w stanie czerpać maximum przyjemności ze zbliżenia. Wystarczy, że codziennie zaraz po porannym posiłku będziesz przyjmował jedną tabletkę XtraSize. Już po kilku dniach pojawią się pierwsze efekty w postaci mocniejszej erekcji i dłuższego czasu trwania stosunku. Kontynuuj kurację, a stopniowo zwiększy się długość Twojego członka. Po miesiącu stosowanie XtraSize zyskasz dodatkowe 3 cm, a po sześciu miesiącach – nawet 7,5 cm."

Hmmmm... chyba jednak nie skorzystam
Stary 2013-12-18, 16:52   #3269
perfuzja
Zakorzenienie

Wszystko ok
Nerki sa w porzadku, malowodzia nie ma, łozysko owszem - dojrzałe, ale to tylko znak, ze ciaza donoszona. Lekarz wypowiedział duzo niecenzuralnych słów na temat lekarki robiącej poprzednie usg
Mały wazy 3050 i przez całe usg ssal stopę
Stary 2013-12-18, 16:57   #3270
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko ok

Moja w poniedziałek miała 3100, lekarz obstawia 3500 w dniu narodzin, mam nadzieję, że jakoś uda nam się wypchać dzieciaczki Czeka cię jeszcze jakieś USG?
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości