|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no rewelacjalecę laski na spotkanko z koleżankami
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Rozeznanie
|
perfuzja!hmmm mam pytanie czy każda z Was miała hmm 'wyciek' z piersi ???(pokarmu) wiele z Was pisało, że miało plamkę czy wyciek... u mnie niedługo termin i w ogóle nie miałam, piersi też prawie wcale nie urosły... czy tam w ogóle jest pokarm |
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aby uczcić pamięć zmarłej na raka żony, ten mężczyzna zorganizował wzruszającą sesję z córką na wzór fotografii ślubnych...
http://www.boredpanda.com/father-dau...ie-tracy-pace/ ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Muszą być smakowite te jego paluszki u stópek heheheheheheMamunia mu wycałuje pewnie te nóżki po porodzie ![]() Ale super, że wszystko ok ![]() Ale jeszcze nie rodzisz?
|
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
Co do picia i palenia to ja już wiem, że do podpalanie wrócę jak skończę karmić. Brakuje mi tego bardzo
Przed ciążą paliłam 2 dziennie i tak było od lat więc jakoś paleniem mega tego nie nazwę. Za alkoholem jakoś nie tęsknię, choć są dni kiedy chętnie bym się dobrego czerwonego wina napiła. Abstynentką nie zostanę z pewnością. Zjadłam prawie cały gar kapusty gotowanej z kminkiem i mało mi nadal. Zaraz gotuję nową porcję Mój były napisał mi maila z wiadomością o tym, że tęskni za mną o synem. Chciałby przyjechać na święta oraz że kilka dni temu mieliśmy rocznicę... Nie chce mi się nawet rozpisywać co tam dokładnie wypocił, był to dość długi mail. Jest dla mnie wariatem i to na skraju jakiejś cięższej psychozy. Muszę przyznać, że trochę się podśmiewywałam czytając. Pieniążków jak nie było tak nie ma... Nie myślcie o mnie, że jestem jakąś materialistką, ale od dawna nic sobie nie kupiłam. Wydaję wszystko co mam na wyprawkę dla Mikusia i chciałabym mieć choć luźne 100 zł, pójść do fryzjera na pielęgnację i poczuć się zadbaną. Jutro mam wizytę w szpitalu i ustalenie dokładnego terminu cc. Witamy nowe bobo na świecie i gratulacje dla mamy!
|
#3277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem miesiąc przed porodem i nic nie zauważyłam, żeby mi wylatywało. Piersi powiększyły się na początku ciąży o rozmiar. Nie martw się i nie zastanawiaj czy tam jest pokarm bo - pokarm się pojawi, jak dziecko zacznie ssać cycucha i wtedy doleci impuls do mózgu, a ten uruchamia wtedy hormon odpowiedzialny za produkcję pokarmu. Tak więc bez obaw ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
hmmmm....
|
|
#3278 | ||
|
Gang Iren
|
Dziewczyny a czy wy miałyście badanie na MRSA? Bo mi dzisiaj położna dała patyczki,żebym sobie w nosie pogmerała i potarła w pachwinach.
Z Erykiem tego nie miałam. Cytat:
Dobrze,że wszystko w porządku. Słodko z tym ssaniem stopy ![]() Cytat:
To nie ma znaczenia. Ja po porodzie miałam dużo pokarmu.
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny, ja tak na szybko i zabieram sie za nadrabianie.
Mialam spotkanie z polazna, ktora mnie troche przerazila, bo stwierdzila, ze jak urodze za 2 tygodnie to Leon wczesniakiem nie bedzie,a przeciez jestem w 34t3d Mam tez 6 kg na plusie i licze, ze waga juz bardzo w gore nie pojdzie.... Czy zauwazylyscie u siebie popekane naczynka na skorze, cos w rodzaju pajaczkow?? Ja mam tym usiane przedramionaaaaa i jeszcze jedno, ile razy mialyscie test na glukoze pod obciazeniem?? Ja robilam troche pozno, bo w 32tc i wszystko jest ok, a dzisiaj znowu dostalam skierowanie na kolejny test Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-18 o 17:29 |
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On jest widocznie niestabilny emocjonalnie. Może faktycznie ma coś z głową? Albo jakiś rozszczep osobowości (są takie przypadki). A co już nie jest ze swoją niby panną? Przecież taki zakochany był niby i imprezował sobie w najlepsze... Tak samo jak obiecał te pieniądze, tak samo i pewnie obiecałby wszystko inne Tobie. Typ który dużo gada a mało robi.
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tamtej lekarki bym nieskreslala bo malowodzie mogło byc poprostu trafiła na moment kiedy wody zaczynały sie uzupełniać albo coś w tym stylu. My po okuliście i nadal mam ochotę zabić tego od iso fixa... Ehh... No ale w kazdym razie na ten moment retinopati mówimy "papa". W kwietniu operujemy przepuklinę, A Dominik wazy ponad 3kg bardzo duzo przybiera myśle ze jutro neonatolog zmieni mu mleko na bardziej dorosłe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż bocianka kupię...zastanawiam się też czy są jakieś tabletki na laktacje??? czytałam gdzieś i nie mogę znaleźć, że istnieją tabletki chyba na żołądek których skutkiem ubocznym jest podwyżeszenie któregoś z hormonu i wytworzenie laktacji...słyszałyście o tym? co do proszków i płynów piszę z własnego doświadczenia, osoby z naprawdę wrażliwą skórą, z tego co wiem to większość wrażliwców stroni od płynów po prania i płukania. One po prostu mają więcej substancji zapachowych. Zresztą wystarczy porównać pranie po proszku i po płynie. To wyprane w płynie wręcz poraża zapachem, długo się utrzymuje, dlatego płyny do prania są coraz popularniejsze bo ludzie lubią pachnące ubrania - wrażliwa, delikatna skóa już nie. |
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3284 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Super,że nie ma retinopatii ![]() No i Dominik już taki duży chłopiec! Super rośnie! A jeszcze miałam pisać,że według dzisiejszego pomiaru brzucha,młody jest mniejszy o tydzień,ale położna powiedziała,że jest OK.
|
|
#3285 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście zwykle tych fajnych jest więcej, a i ogromną zaletą takiego układu są ich dyżury - jędzowate potrafią zniknąć na 2/3 dni Cytat:
![]() Cytat:
). Położna w szpitalu mówiła mi, że najczęściej z dużych cyców jest mało mleka, a te mniejsze piersi potrafią zaskoczyć. I tego się trzymam.
|
|
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
perfuzja super, ze wszystko ok
teraz tylko na porod czekac iwantyou brawa dla Dominika A co jest nie tak z isofixem bo my zamowilismy i czekamy, az przyjdzie, ale wydaje mi sie, ze on ma ulatwiac zycie i przewozenie dziecka.
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
królowa_nilu wiecej usg juz nie bede miała, teraz tylko czekać na porod
Z ktg tez moge zaczekać do terminu, co bardzo mnie cieszy. Dzisiejszy lekarz stwierdził, ze biorac pod uwagę dojrzałość łozyska to wieszczy wage Malego na najwyzej 3300. Cytat:
Tamta lekarka głownie z tymi nerkami zawaliła chyba, bo moja lekarka prowadząca na podstawie jej pomiarów stwierdziła, ze jej zdaniem wszystko jest ok. A dzisiejszy lekarz stwierdził, ze miedniczki w ogole nie sa poszerzone, ale nawet gdyby były takie jak tamta zmierzyla to byłoby absolutnie w normie. A wody podobno są daleko od dolnej granicy. Super, ze z oczami wszystko ok Co jest nie tak z isofixem?
|
|
#3289 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Coś słyszałam o zastrzykach na laktację,ale kobietom po porodzie to nie jest potrzebne,bo mleko musi być.
|
|
#3290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do personelu średniego w szpitalach to ja sie nie wypowiadam... I wiem ze to tez ludzie ale naprawdę guzik mnie obchodzi ze ona ma dzisiaj zły dzien bo np maz zdenerwował. Ja tez w pracy czesto miałam złe dni a jednak musiałam zachować pełen profesjonalizm i tego oczekuje od innych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
Roane Nie. To ciąża odebrała mu mózg...
Selena85 właśnie odpisałam mu wczoraj i zapytałam czy te pieniążki to były tylko fikcyjne i co na to jego nowa dama, że takie rzeczy do mnie pisze. Nie dostałam odpowiedzi
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj przed wizyta u chirurga aż sie popłakałam bo nie mogłam tego nosidła wpiac. Najpierw musisz wycelować nosidełkiem w zatrzaski ( Dominik wazy 3 kg zaledwie ) i nie jest to takie proste następnie dociagasz jakby fotelik do oparcia siedzenia i z założenia robi sie to jednym guzikiem. Tyle ze ja nie mam siły go wcisnąć. Nie ma takiej siły ani moja mama ani siostra ani ja i mama w pakiecie... Dramat... W sklepie to wszystko było takie szalenie proste. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słyszałam za to, że podczas porodu, zwłaszcza ciężkiego naczynka mogą pękać na całym ciele. Moja była współlokatorka opowiadała mi, że aż się popłakała na widok swojej siostry calusieńkiej (łącznie z twarzą) w takich naczynkach....
|
|
|
#3294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejdź do tego na luzie ze spokojem - bo od tego zalezy powodzenie laktacji. Pokarm pojawi sie po porodzie jak dzieciątko zacznie ssać i dawać cycom do zrozumienia, że: "halooo juz jestem, pora na mleczko"
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze ze mały sie spokojnie pluska u mamy w brzuszku i ma w doopie ciotunie które by chciały wiedzieć jak tam jest w dn Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie dlatego dziewczyny które z natury są szczupłe i mają miseczke A-B po porodzie dostają wielkie dojce. A później jak już nie karmią to wracają im do poprzedniego rozmiaru.
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem że z Twojego punktu widzenia to jest tragiczne, nie śmieszne, ale cholera, zwykle to babom ciąża robi z mózgu żelek lub budyń
Całe szczęście że Ty zachowałaś głowę na karku
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka mnie leci troche (tzn. czasem po nocy mam strupki) od 28 tygodnia, ale tylko z jednej piersi
W drugiej pustynia Nie przejmuj się totalnie, porod i ssące niemowlę pobudzą produkcje mleka. A jeszcze w tej kwestii: pamiętajcie, ze w 1 i 2 dobie po porodzie z piersi moze nie lecieć nic albo prawie nic i to jest zupełnie normalne! Dziecko ma zapasy z życia plodowego i absolutnie nie musi byc dokarmiane. Dopiero w 3 dobie powinno zacząć jeść.
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
demonyianioly, ja wiem, że to Ty jesteś w całej tej sytuacji najbardziej poszkodowana, ale tak sobie pomyślałam, że może jednak ten egzemplarz faceta, na jakiego trafiłaś nie jest aż taki zły?
Może to ten słynny męski szok na wieść o dziecku? Bo o przestraszonych facetach, którzy wręcz uciekają często się słyszy, ale ja osobiście żadnego nie znam. Może to właśnie Twój ex nadrabia statystyki? Absolutnie nie chcę go bronić, ale sama piszesz, że zwariował dopiero teraz i to ciąża tak go odmieniła...Kochasz go? Nie jesteś ciekawa świąt - czy przyjedzie, co zakomunikuje, co ze sobą przywiezie, jak będziecie rozmawiać? Ja to myślę, że jakbym kochała, to w takiej sytuacji jakąś maluteńką szansę (szansunię) zostawiłabym nawet zwyrodniałemu ojcu mojego dziecka. Oczywiście bez żadnych ślubów i tego typu głupot.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

16.06.2012 

Na szczęście zwykle tych fajnych jest więcej, a i ogromną zaletą takiego układu są ich dyżury - jędzowate potrafią zniknąć na 2/3 dni