Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 16:21   #271
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo alergii Julka i brzydkich kupek zaczelam podawac mu Dicoflor zeby jelitka troszke podleczyc. Wczoraj jeszcze do tego dalam mu wieczorem Paracetamol doustnie bo po szczepieniu mial stan podgoraczkowy i plakal bo go bolalo. Dzisiaj ciemnozielone kupki.. Dicoflor moze je spowodowac? Czy jednak to wina paracetamolu? (ostatnio dostal w czopku)
Podaję Stasiowi Dicoflor i inne probiotyki profilaktycznie (codziennie 5 kropelek) i kupkę robi żółtą więc to raczej nie z tego powodu.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:28   #272
Agnieszka257
Raczkowanie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

On też nigdy niemiał.dzięki będziemy to obserwować.
dzisiaj patrze na kalendarz a tu jeszcze niecały tydzień i już święta.
martwie się jak mój Mateusz to przezyje. jeszcze miałam jechać na zakupy dzisiaj i nic z tego nie wyszło.teściowa zachorowała a mąż boi sie zostać sam z dzieckiem.denerwuje mnie to już.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:34   #273
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
To jest nas wiecej mój tez nie będzie leżał sam, zabawki sa na 5 minut. Jedyne co działa teraz to lezak na przeciwko choinki i mlody podziwia lampki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czyli choinke wynosisz w okolicach wielkanocy?

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
mam go, ale bronię się przed użyciem bo śmierdzi niesamowicie ale chyba będę musiała zaraz jak Ola się obudzi bo na dzisiaj nie mam nic, tutaj w aptece Pani sprzedała tż parafine? któraś z Was coś wie na ten temat jak tego używać???
tak samo jak oliwke - namoczyc glowe, na to czapka, potem wyczesac i kapiel

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:38   #274
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
bez przesady, sobie też nie robisz jedzenia zanim jesteś godna tylko dopiero jak poczujesz głód, a maluch tez musi sie nauczyć, że nie ma nic na zawołanie natychmiast, że czasem trzeba chwilę poczekać
przecież krzywda mu się żadna nie dzieje, jest po prostu głodny i mówi o tym tylko w swoim języku
No u mnie to troche trwa zanim sie mm zrobi.Bo jeszcze mam takie, ze musi 7 min stac. Ale miedzy czasie przwine, podam troche herbaty i jest ok

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Wcześniej bawiłam się w gotowanie wody mineralnej, później studzenie w zimnej wodzie. Masakra jakaś.

Następnie faza była na trzymanie przegotowanej wody w termosie, ale gdy robiłam ją wieczorem rano była już zimna, także nie teges.

Teraz do podgrzewacza wody nie gotuje.
Najszybciej to chyba zagotowac wode w czajniku elektrycznym i wymieszac ja zimna.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
to znaczy? nie kumam
Chyba, chodzilo o to, ze wody nie gotujesz. Ale wg mnie gotowanie mineralki nie ma sensu, to jest woda zdatna do picia od razu. No chyba, ze kranowe, takiej to sama bym nieprzegotowanej nie wypila
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:46   #275
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
u Was tez dzieci nie spią w nocy??to mnie pocieszylyscie ze pełnia bo juz myslalam, ze mojemu dziecku sie odmienilo i juz nie da mamusi pospac w nocy
Moja też w tej nocy kiepsko spała. Zawsze ma max 1 pobudkę albo wcale i pociumka i dalej śpi . Mam nadzieje że to przez pełnie tak nie mogła spać.

Cytat:
moja corka tez bardzo wymagająca, calymi dniami chce byc noszona i bujana i nie ulezy ani 5 minut sama...ewentualnie 10 min na chustawce ale juz sie przyzwyczailam ze w ciagu dnia jestem tylko jej i spi tylko i wylacznie u mnie na rekach

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

widze ze mamy podobne dziecko moj TŻ i moj tata czasami mowia na nią ze jest małym terrorystą
Czaszka wypisz wymaluj moje dziecko z tym że ona tak "uwielbia" leżaczek bujaczek eh Wszystkie zabawki genetalnie są super ale na chwilę i w dodatku musimy się z nią bawić bo samo patrzenie nie jest na jej nery.
Trochu.mi lepiej jak wiem że nie tylko ja tak mam

Boli mnie brzuch jak na @. Rodzę?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:00   #276
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
mam go, ale bronię się przed użyciem bo śmierdzi niesamowicie ale chyba będę musiała zaraz jak Ola się obudzi bo na dzisiaj nie mam nic, tutaj w aptece Pani sprzedała tż parafine? któraś z Was coś wie na ten temat jak tego używać???
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Monia wytłumaczyła, chciałam to samo napisać
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:00   #277
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Najszybciej to chyba zagotowac wode w czajniku elektrycznym i wymieszac ja zimna.a
Ja tak robię. Zawsze mam w czajniku el. przegotowaną. wlewam zimną do butli, włączam czajnik i jak się zagrzeje to dolewam do tej zimnej. Zdarza mi się za bardzo zagrzać dlatego tak mi wygodniej. Bardzo krótko to trwa a w między czasie młoda drze się w niebogłosy i pośpiesza matkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 17:06   #278
rusałka_1
Zakorzenienie

my już po obiedzie

Cytat:
Rota nie szcepilam, ale reszta byla za jednym zamachem
Cytat:
Już Ci mówię, dlaczego tak zrobili.

Przy pierwszym szczepieniu 5w1 to 2 ukłucia (podstawowe szczepionki+WZW b). Jedno robią w jedno udko, drugie w drugie. Rotawirusy to płyn do wypicia, więc nie ma problemu by od razu go podać na tej samej wizycie. Pneumokoki wiążą się z kolejnym kłuciem. Dziecko ma już nóżki pokłute, dlatego wykonują je następnym razem.

Przy kolejnym szczepieniu nie będziesz miała WZW b, co oznacza, że 5w1 to tylko jedno ukłucie, będzie zatem wolna druga nóżka i wtedy od razu dadzą szczepionkę na pneumo.

Ja tak miałam, wybraliśmy właśnie 5w1 + pneumo oraz rotawirusy. Meningo może jak mała skończy roczek, to wtedy jedną dawkę dostanie.
oo dzięki za wytłumaczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tassiu i rusałko dołączam do klubu trudnych dzieci. Moja też ciągle ryczy. Szybko nudzi się zabawkami i nie uleży ani chwili spokojnie. Wymagające dziecko no ale i taką ją kocham nad życie. Mam przy niej więcej ruchu. Ostatnio świruje przy cysiu i wymyśliłam że będe ją karmić chodząc, z nią na rękach i lekko kołyszę. Pewnie tak nie za zdrowo ale działa a ja mam wysilek jak na silowni
Cytat:
moja corka tez bardzo wymagająca, calymi dniami chce byc noszona i bujana i nie ulezy ani 5 minut sama...ewentualnie 10 min na chustawce ale juz sie przyzwyczailam ze w ciagu dnia jestem tylko jej i spi tylko i wylacznie u mnie na rekach

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

widze ze mamy podobne dziecko moj TŻ i moj tata czasami mowia na nią ze jest małym terrorystą

w takim razie witam w klubie dziewczyny
czaszka mój mąż też tak nazywa Jasia

Cytat:
Czaszka wypisz wymaluj moje dziecko z tym że ona tak "uwielbia" leżaczek bujaczek eh Wszystkie zabawki genetalnie są super ale na chwilę i w dodatku musimy się z nią bawić bo samo patrzenie nie jest na jej nery.
Trochu.mi lepiej jak wiem że nie tylko ja tak mam
mi też lżej jak wiem że nie ja jedyna mam wymagające dziecko

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Larysa no urodzinowe dostałam na urodziny kasę i kartę upominkową do Sephory więc poszłam to wydać resztę zostawiam na rzęsy doklejane a D. na urodziny kupił mi kolczyki długie z Apartu z perłą, które ubiorę do ślubu

oo pochwal sie prezentem??

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:07   #279
marysia_258
Zadomowienie

Hej
My tez po szczepieniu,mimo kataru lekarka kazala zaszczepic.
Maly wazy 4700g i ma 62 cm dlugosci.
Mama lsejsza o 460zl
Malenki baardzo plakal
Teraz smacznie spi. Nie mam srca budzic go na kapiel...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:12   #280
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Oj u nas była poduszka, pieluchowanie by nie pomogło

no no wiem, że poduszka, z przyzwyczajenia napisałam pieluchowanie
dobrze że już PO

Cytat:
Larysa no urodzinowe dostałam na urodziny kasę i kartę upominkową do Sephory więc poszłam to wydać resztę zostawiam na rzęsy doklejane a D. na urodziny kupił mi kolczyki długie z Apartu z perłą, które ubiorę do ślubu

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

o to samo miałam pytać

no to kolczyki przydadzą się jak znalazł

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czyli choinke wynosisz w okolicach wielkanocy?

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

aha dziękuję

Cytat:

Boli mnie brzuch jak na @. Rodzę?
ojjj pamiętam te posty

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Monia wytłumaczyła, chciałam to samo napisać
a macie z tym jakieś doświadczenie, używałyście?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

sprawdziłam sobie Rossne i też mamy 4% rabatu, i jeszcze 5 wizyt i będzie 5% i prezent też mamy, ciekawe co to będzie

wczoraj kupiłam słoiczki marchewkę, jabłuszko, marchewkę z ziemniakiem i dynie z ziemniakiem.
samego ziemniaka nigdzie nie znalazłam, nie ma? czyli na początek marchewka, i jeśli jest wszystko ok to później ten słoiczek marchewka plus ziemniak? a jak marchewka nie podejdzie to jak mam podać ziemniaka? :P

i łyżeczki z babydream wzięłam tez
Stary 2013-12-18, 17:16   #281
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej
My tez po szczepieniu,mimo kataru lekarka kazala zaszczepic.
Maly wazy 4700g i ma 62 cm dlugosci.
Mama lsejsza o 460zl
Malenki baardzo plakal
Teraz smacznie spi. Nie mam srca budzic go na kapiel...
Biedactwo niech odpocznie. Ładna waga

Cytat:
ojjj pamiętam te posty
No przypomniał mi ten ból te skórcze przedporodowe ale tym razem to chyba pierwdza @ się zbliża :/ Ja nie kce jeszcze :/
Stary 2013-12-18, 17:18   #282
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
o kurde, ale to na allegro?

o jaaaaaa ale super zakupy miałaś zazdroszczę !

no sztuczną

jesteś góru alergii i kupek ale to nic negatywnego, jak dla mnie bardzo pozytywnie że tak dużo o tym wiesz
oj 4 wkłucia, biedactwo i byczek już jest

ja nie wiem
O nieee, guru to jest lekarz w gabinecie
Ja wiem tylko tyle ile nasza lekarka mi przedziała
Poza tym o wyglądzie kupek po Nutramigenie piszą na puszce, no i logiczne, jak mm nie ma laktozy to może wywoływać objawów nietolerancji

Stary 2013-12-18, 17:18   #283
Asiek84
Wtajemniczenie

chyba się nie chwaliłam: jutro idę na spotkanie opłatkowe do pracy, mamy spotkanie wszystkich pracowników z szefostwem w jednej restauracji cieszę się jak nie wiem co... tż zostaje z młodym... na te okazję kupiłam sobie bluzkę koszulową i wlazłam w rozmiar 34 (nawet w cycach ok, w sumie kiedyś nosiłam biustonosze typu push up )
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:22   #284
LaLoca
Zakorzenienie

Laryska to może podasz dynię i później dynię z ziemniakiem?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Zastanawiam się czy zamrozić marchewkę w kostkach czy zrobić papkę? Ta marchewka ma być ugotowana czy surowa starta jak jabłko ?
Stary 2013-12-18, 17:32   #285
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

ja taki kupilam, od nowego roku bede go uzywac w wannie poniewaz mlody wyrosl juz z wanienki
a jak zacznie siadac to mam juz kupione takie cos:
http://allegro.pl/krzeselko-do-kapie...740214806.html
polecam
dzieci siostry tz sie w takim czyms kapaly i zdalo egzamin

ja pije kawe z mlekiem sojowym
odkrylam ze jest pyszna z sojowym-waniliowym

nie rozumiem czemu piszesz ze taki wysilek nie przynosi korzysci??
wysilek jest ale nie wielki...
tzn dla mnie zaden bo ja sie nie odzywiam zadnymi gotowcami i wszystko w miare mozliwosci przygotowuje sama... jedyne co to zastapienie paru produktow innymi
a korzysc w postaci braku placzu i kolki u dziecka jest olbrzymia
totalnie nie wiem po co takie wynalazki

Cytat:
czyli dużo więcej zapłaciłaś za choinkę? ja chcę jakąś z allegro zamówić, ale nie wiem jaką, jodły, sosny, świerki ;p

duzo za duzo

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Tez tak mialam... Tylko ze moje wlosy sa wszedzie! Tak mi wychodza ze niedlugo bede lysa :-( zelazo mi sie skonczylo (surbifer durules tylko na recepte) a moj problem sie nasilil. Podczas odkurzania jest drugi dywan z moich wlosow, odplyw zatykam co tydzien :-\ Tez macie do tej pory problem z wypadaniem?
niestety, z wlosow ktore znajduje moglabym peruke zrobic :/
Cytat:
no no wiem, że poduszka, z przyzwyczajenia napisałam pieluchowanie
dobrze że już PO

no to kolczyki przydadzą się jak znalazł

aha dziękuję

ojjj pamiętam te posty

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

sprawdziłam sobie Rossne i też mamy 4% rabatu, i jeszcze 5 wizyt i będzie 5% i prezent też mamy, ciekawe co to będzie

wczoraj kupiłam słoiczki marchewkę, jabłuszko, marchewkę z ziemniakiem i dynie z ziemniakiem.
samego ziemniaka nigdzie nie znalazłam, nie ma? czyli na początek marchewka, i jeśli jest wszystko ok to później ten słoiczek marchewka plus ziemniak? a jak marchewka nie podejdzie to jak mam podać ziemniaka? :P

i łyżeczki z babydream wzięłam tez
to dynia z ziemniakiem albo sama ziemniaka ugotuj i dodaj troche masla

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Zastanawiam się czy zamrozić marchewkę w kostkach czy zrobić papkę? Ta marchewka ma być ugotowana czy surowa starta jak jabłko ?
ugotowana.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 17:34   #286
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny wymieniałyście już swoim pociechom smoczki do ssania?
Stary 2013-12-18, 17:36   #287
ja-ika
Zakorzenienie

Dostałam dziś wcześniejszy prezent choinkowy od mamy, jak obiecała tak kupiła termomiksa :p w sobotę mam imprezkę to się przyda szkoda, że ja nie mogę pić drinków, bo fajne są w przepisach

Stary 2013-12-18, 17:55   #288
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie to troche trwa zanim sie mm zrobi.Bo jeszcze mam takie, ze musi 7 min stac. Ale miedzy czasie przwine, podam troche herbaty i jest ok

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Najszybciej to chyba zagotowac wode w czajniku elektrycznym i wymieszac ja zimna.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Chyba, chodzilo o to, ze wody nie gotujesz. Ale wg mnie gotowanie mineralki nie ma sensu, to jest woda zdatna do picia od razu. No chyba, ze kranowe, takiej to sama bym nieprzegotowanej nie wypila
Maharet gotowanie mineralki niema sensu dla starszych dzieci powyzej roku, nawet na aquarel jest taka informacja. A tak wogole to polecam jednak wodę źródlaną a nie mieneralna!!

Cytat:

o ja Wam współczuje moje dziecko potrafi polezec godzine do połtorej i od czasu do czasu trzeba go zabawić bo się krzywi zabawkami czy pogadac się pośmiac ma też dni że go nosze - poniedziałki

Cytat:
też uwielbiam cynamon
ja tez

Cytat:
Wcześniej bawiłam się w gotowanie wody mineralnej, później studzenie w zimnej wodzie. Masakra jakaś.

Następnie faza była na trzymanie przegotowanej wody w termosie, ale gdy robiłam ją wieczorem rano była już zimna, także nie teges.

Teraz do podgrzewacza wody nie gotuje.
Proponuje zagotować sobie mineralke i odlac do dzbanka, a gotowac tylko troche cieplej i mieszac,

Co do gotowania wody już pisałam powyżej, to powinna być woda przegotowana nawet butelkowa dla dzieci do roku.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się zapytać was jakie maście polecicie na odparzenia.u mojego Mateuszka zauważyłam pare krostek i się boje ze to odparzenia się zrobią.smarowalam do tej pory tylko oliwką i nic się nie działo.a może mu jest gorąco w tym pampersie.niewiem sama.
Linomag zielony maść, a jak już są odparzenia to zaatakowalabym je sudocremem
Stary 2013-12-18, 18:02   #289
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny chciałam się zapytać was jakie maście polecicie na odparzenia.u mojego Mateuszka zauważyłam pare krostek i się boje ze to odparzenia się zrobią.smarowalam do tej pory tylko oliwką i nic się nie działo.a może mu jest gorąco w tym pampersie.niewiem sama.
Polecam mąke kartoflankę,zasypa kilka razy,powinno pomóc,nam pomogło
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:02   #290
Little_Spark
Raczkowanie

Hej:

Larysa pokazuje co lubi moja siostrzenica
http://allegro.pl/my-little-pony-mal...806421726.html
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-m...801931780.html
http://allegro.pl/duzy-interaktywny-...794014735.html
http://allegro.pl/gadajacy-elmo-po-p...804598185.html
chociaz 1,5 roczne dziecko ma już swoje zainteresowania no i jak tak patrze to wiekszosc jej zabawek jest powyzej 100

to moje dziecko na odwrót dzisiaj była jedna z lepszych nocy bo budził sie tylko 0 2 30, 5 30 i 6 30

ja smoczka- uspokajacza nie wymieniałam bo mamy aventu 0-6 mies

dziewczyny, czy też wam tak ciezko obciac paznokcie u stop?
moje dziecko budzi sie jak tylko dotkne mu paluszka, u rak obcinam bez problemu a u stop nie da rady

Agnieszka257 u nas najlepszy bepanthen na takie krostki

Edytowane przez Little_Spark
Czas edycji: 2013-12-18 o 18:03
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:02   #291
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej my po spacerze - nie konca udanym, bo po godzinie wracałam na alarmie, do tej pory nie wiem czemu mały tak przeraźliwie płakał

przybij piątkę Tassiu jakbyś opisała mojego Jaśka

super

alez będzie wystrojony

super zakupy

jaki duży już jest Miłosz

my jutro idziemy na pneumo
a wasze dzeciaczki jak były szczepione??
bo my w zeszły wtorek mil.esmy pierwsze szczepienia mały dostał 5w1 i rota a pneumo wyznaczyli nam właśnie 1,5 tyg. później. u was wszystko na jednej wizycie?
ja rozdzielam 6w1 od pneumo i rota, jedno staram się robić co 2 tygodnie bo nie chcę jednorazowo tyle tego badziewia w organizmie...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia wpatruje się jak zaczarowana w karuzelkę z FP
Którą?Rainforest?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo

my po zakupach, młody na spacerku z babcią, małż na rowerze, a ja oglądam sobie tv

Motylek mój też ma czkawkę często po zacieszu
w ogóle to Miki zaczął krzyczeć głośno jak nie wiem

o Wy cynamonożercy

przyszła paczka z prezentem dla TZ, ale na poczcie jeszcze jej nie ma, więc jeszcze raz będę musiała moja doopę wyłonić
Nooo moja też od tygodnia tak popiskuje, wręcz śpiewa Nauczyła się,że ma głosik to go używa

Cytat:
czesc dziewczyny

witam się w nowym wątku cobyscie o mnie nie zapomnialy

dziewczyny mam pytanie,pomozcie bo nie wiem jaka przyczyna Julka przystawiona do piersi possa 2 razy i wpada w szał rzuca sie strasznie i placze i nie pomaga zmienienie piersi i co przystawiam jest jeszcze gorzej więc robie butelke i przy butelce to samo, tak strasznie placze ze nawet jej nie wezmie do buzi.Dopiero po ok 10 min uspokajania zje z butelki wiecie moze o co moze chodzic??
a moze...possa piers i sie zdenerwuje ze powoli leci i gdy daje butelkę placze bo chce pierś? sama nie wiem...
Moja Tusia miała tak ze 3 razy i to chodizło o lewą pierś, do tej pory nie wiem dlaczego, ale mój mąż wpadł na pomysł,żeby brodawkę (u mnie osłonkę) maznąć kropelką Bobotiku czy Cebionu i od razu jadła

Cytat:
Mi pediatra w szpitalu powiedział, aby delikatnie podczas kąpieli czy zmiany pieluszki przemywać to miejsce, ale specjalnie nie myć na błysk.
Wydaje mi się, że moja nie ma tego dużo. Czasem się pojawi czasem nie.

Najgorsze jak córa zrobi kupe i ma ją w pipce . Masakra. Delikatnie ją tam myje, żeby czasem głębiej nie weszło.

Cynamon jest bardzo dobry,gdy ktoś np ja ma insulinooporność. Dodawałam cynamon do większość dań (na ser biały, do jogurtów, na herbatniki itp)

Noo z tą kupą masakra. A tak przestrzegali,żeby zmywać od pipki w dół-jakie to ma wtedy znaczenie?

Cytat:
Już Ci mówię, dlaczego tak zrobili.

Przy pierwszym szczepieniu 5w1 to 2 ukłucia (podstawowe szczepionki+WZW b). Jedno robią w jedno udko, drugie w drugie. Rotawirusy to płyn do wypicia, więc nie ma problemu by od razu go podać na tej samej wizycie. Pneumokoki wiążą się z kolejnym kłuciem. Dziecko ma już nóżki pokłute, dlatego wykonują je następnym razem.

Przy kolejnym szczepieniu nie będziesz miała WZW b, co oznacza, że 5w1 to tylko jedno ukłucie, będzie zatem wolna druga nóżka i wtedy od razu dadzą szczepionkę na pneumo.

Ja tak miałam, wybraliśmy właśnie 5w1 + pneumo oraz rotawirusy. Meningo może jak mała skończy roczek, to wtedy jedną dawkę dostanie.
Moja miała zawsze w rączkę szczepienie, nie w nóżkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:11   #292
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

2. w polu..? przecież zrobienie mm to może ze dwie minuty czasu
trzymam wodę w termosie i w dzbanku chłodną, trochę gorącej z termosu+z dzbanka chłodniejsza i gotowe
też dodaję raz dziennie probiotyk
witamine zawsze daje bezpośrednio do buzi
Cytat:
bez przesady, sobie też nie robisz jedzenia zanim jesteś godna tylko dopiero jak poczujesz głód, a maluch tez musi sie nauczyć, że nie ma nic na zawołanie natychmiast, że czasem trzeba chwilę poczekać
przecież krzywda mu się żadna nie dzieje, jest po prostu głodny i mówi o tym tylko w swoim języku

Po pierwsze nie widzisz różnicy w sposobie przygotowania przez nas MM? Twoje mleko przygotowałabym nawet w 30 sekund (łącznie z wsypaniem mleczka i wymieszaniem). Przecież Ty tylko mieszasz ciepłą wodę (już przygotowaną w termosie) z chłodniejszą . Nic więc dziwnego, że pozwalasz swojemu dziecku tyle czekać (ew. płakać) A ja na samo podgrzanie wody tracę ok 3 minut. O mleku ściągniętym z lodówki nawet nie wspomnę, bo to jeszcze dłużej trwa. Zatem nie uogólniaj ile trwa przygotowanie MM, bo jak widać u każdego wygląda to inaczej. I jeśli mam czas, ochotę kilka minutek wcześniej przygotować mleczko nie widzę w tym nic złego .

EOT.
Stary 2013-12-18, 18:12   #293
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie dziewczęta!
Wysłałam małego na (krótką mam nadzieję ) drzemkę przed kąpielą, bo żyć by mi nie dał, już tak marudził

Cytat:
pszczoua witki mi opadły na Twojego tz

a co do tego co jesc to napisze ci co ja jadam na sniadania oprocz kromek z wedlina:
1) omlet z dzemem
2) omlet z pomidorem, cebulka, wedlina i pieczarkami
3) jajko w koszulce na grzance z pieczona wedlina, salata, pomidorem i kapka majonezu
4) sałatka z tunczyka (tunczyk+kukurydza+cebula +majonez)
5)pasta kurczakowa : rozgotowanego kurczaka z rosolu obieram, wrzucam na patelnie i podsmazam na wiorki takie. wrzucam do miski +ogórek kisozny w kostce, łyzeczka musztardy, łyżka majonezu
mozna zrobic tez z anasem i kukurydza
6)płatki z mlekiem sojowym
7) kleik ryzowy na wodzie lub na mleku sojowym z powidłami

na obiad ostatnio zrobiła boef strogonowa z mlekiem kokosowym (odlot!); spaghetti bolognese, zrazy zawijane; warzywa na patelnie; poledwiczki w rozmarynie; zupa krem z chipsami ziemniaczanymi; krem z batatów z chorizo; pomidorowa z ryzem ze smietana sojowa;

jakbym mogla gluten to jadłabym pierogi ; zapiekanki z ciasta francuskiego albo ciasta filo
itp itd
Taśka, dzięki Tobie i ja urozmaicę sobie śniadania o omlety z dżemem

Cytat:
wiem co to ukryty skład... nikt normalny nie powiedziałby ze w smietanie/ wedlinach moze byc gluten... ale jest
wiec pewnie identyczna sytuacja jest z białkiem
ale dieta przy kp nie wymaga doszukiwania sie sladowych ilosci w skladzie produkty

moja droga nie chce tutaj sie madrzyc, ale to nie jest tak ze taka dieta jest wyniszczajaca dla organizmu
wyniszczajacy jest moment kiedy wydaje ci sie ze nic nie mozna jesc i zaczynasz jesc same kanapki z szynka... tak, taka dieta jest mega wyniszczajaca
ale na rynku produktow jest olbrzymia ilośc i napreawde da sie swietnie komponowac posilki
ale wymaga to wysiłku
Ja tak jem, chociaż nie mam diety
Zarzuciłam wprowadzanie nowych produktów Sama nie wiem why?!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Pierwsze pytanie:
Moje dziecko od kilku dni śpi po 10-11 godzin...w związku z tym omija nas jedno nocne karmienie i wcale mnie to nie cieszy, nie chcę soie zaburzać laktacji. Oczywiście wybudzać nie będę to co mam robić?Zostaje mi tylko ściągać?Tylko ja jej nie daję butli, to co, mrozić?To jak tak dalej będzie to zrobię jakieś mega zapasy. Załamka Wolałam jak się budziła na te 20 minut, nakarmiłam i nyny..

Zazdroszczę Ci Bo u mnie znowu z tym mlekiem kłopoty Znów zaczynam ściągać po karmieniach Jak to kocham!

A kosmetyki Zai Pro kupiłam oczywiście w Gemini

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Tak czytam, ze wasze dzieciaczki potrafia zjes na raz po 180 ml mleczka na raz i w szoku jestem.
Wczoraj po kapieli zrobilam malemu 90 ml mm. Zjadl 60 i wiecej nie chcial. To bardzo malo no nie? Z tym ze on je co 2 h z zegarkiem w reku.
Ho! Mój ze 2 lub 3 tygodnie temu zjadł na noc 300 ml
Cytat:
Powiedz mi czym objawia się to marudzenie?Płaczem?
Bo ja tam właściwie nie zauważam jakiegoś typowego marudzenia i skoków. Raz myślałam,że skok bo popłakała,ale to z 10 minut więc raczej nie Innym razem chciała na ręce,ale to też było jednorazowe. Natomiast zauważam u niej nowe umiejętności,ale raczej obyło się to bez jakichś przykrych objawów.
Płaczem, marudzeniem, kwękaniem, które jest chyba gorsze od płaczu, bywa, że Julek wrzeszczy i wiszczy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Motyl albo budzić, albo ściągać i wylewać/mrozić nic więcej sie nie wymyśli

jejku ja jak czuję cynamon to ostatnio wyszłam z biedronki bez zakupów bo właśnie cynamonem jechało, no nie mogę
Powtórzę za dziewczynami: kocham zapach cynamonu

Cytat:
ja to w ogole do zeszłego tygodnia myslalam ze mam grzeczne dziecko; ale jak czytam to co piszecie to ja mam w domu łobuza.
Daje sie matce wyspac całą noc bo wie ze matka musi miec siłe na jego calodzienne łobuzowanie
Generalnie bez przerwy placze Płacze bo chce jesc; nakarmie; przewine; jest spokojny 5 minut i jazda. Trzeba zabawiac. Kazda zabawa nudzi sie po 3 minutach i trzeba zmieniac bo inaczej ryk...
co chwile wyje az nie zasnie
moze ja jestem taka beznadziejna mama
chociaz sklamalam ...dzis pierwszy raz 20 minut gadał do zabawek na macie edukacyjnej
Mój Julek - jak mąż go określił - jest histerykiem Np. obserwuję go jak śpi, uśmiecha się przez sen, za 2 minuty zaczyna się rozbudzać i nawet nie zdąży otworzyć oczu, a już wrzeszczy wniebogłosy. Udaje mi się go uspokoić, ale przed jedzeniem chcę go przewinąć, kładę na przewijak i jest wiiiisk!

Cytat:
Mi pediatra w szpitalu powiedział, aby delikatnie podczas kąpieli czy zmiany pieluszki przemywać to miejsce, ale specjalnie nie myć na błysk.
Wydaje mi się, że moja nie ma tego dużo. Czasem się pojawi czasem nie.

Najgorsze jak córa zrobi kupe i ma ją w pipce . Masakra. Delikatnie ją tam myje, żeby czasem głębiej nie weszło.

Cynamon jest bardzo dobry,gdy ktoś np ja ma insulinooporność. Dodawałam cynamon do większość dań (na ser biały, do jogurtów, na herbatniki itp)
Dlatego cieszę się, że mam syna

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
chyba się nie chwaliłam: jutro idę na spotkanie opłatkowe do pracy, mamy spotkanie wszystkich pracowników z szefostwem w jednej restauracji cieszę się jak nie wiem co... tż zostaje z młodym... na te okazję kupiłam sobie bluzkę koszulową i wlazłam w rozmiar 34 (nawet w cycach ok, w sumie kiedyś nosiłam biustonosze typu push up )
Ja w piątek

Cytat:
Tak, jak Julek skończył trzy miesiące dostał smoczek Lovi 3-6 miesięcy Jest śmieszny, bo taki duży

Oho! Koniec drzemki

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 18:15   #294
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Proponuje zagotować sobie mineralke i odlac do dzbanka, a gotowac tylko troche cieplej i mieszac,

Co do gotowania wody już pisałam powyżej, to powinna być woda przegotowana nawet butelkowa dla dzieci do roku.

Wiesz co pomyśle o tym .

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Moja miała zawsze w rączkę szczepienie, nie w nóżkę
Zawsze w udka .
Stary 2013-12-18, 18:16   #295
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassiu i rusałko dołączam do klubu trudnych dzieci. Moja też ciągle ryczy. Szybko nudzi się zabawkami i nie uleży ani chwili spokojnie. Wymagające dziecko no ale i taką ją kocham nad życie. Mam przy niej więcej ruchu. Ostatnio świruje przy cysiu i wymyśliłam że będe ją karmić chodząc, z nią na rękach i lekko kołyszę. Pewnie tak nie za zdrowo ale działa a ja mam wysilek jak na silowni
uwazaj z tym
doradca laktacyjna mowila ze tak mozna ale jak juz zassa to przestac kolysac
bo szybko do tego sie dzieci przyzwyczajaja i lipa
bedziesz nawet z butli karmic kolysajac

Cytat:
czesc dziewczyny

dziewczyny mam pytanie,pomozcie bo nie wiem jaka przyczyna Julka przystawiona do piersi possa 2 razy i wpada w szał rzuca sie strasznie i placze i nie pomaga zmienienie piersi i co przystawiam jest jeszcze gorzej więc robie butelke i przy butelce to samo, tak strasznie placze ze nawet jej nie wezmie do buzi.Dopiero po ok 10 min uspokajania zje z butelki wiecie moze o co moze chodzic??
a moze...possa piers i sie zdenerwuje ze powoli leci i gdy daje butelkę placze bo chce pierś? sama nie wiem...
hmm pisalam w starym.watku z radami od doradcy.laktacyjnej po wizycie
sprobuj kolysac dziecko dopoki sje.nie przyssie
i sprobowac chociaz 3dni po kazdym karmieni sciagac pokarm
jak go bedziesz wiecej w piersiach miala to i maly.przestanie afere robic

jest jeszcze opcja ze boli go gardlo skoro lapie i puszcza

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:18   #296
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie Filip nie miał ciemieniuchy we włosach, troszkę wychodziła mu na brwiach. I ja zawsze parafiną smarowałam i przechodziła
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:21   #297
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Tak, jak Julek skończył trzy miesiące dostał smoczek Lovi 3-6 miesięcy Jest śmieszny, bo taki duży
Ja mam z avent natural 0-6 miesięcy i tak się zastanawiam czy to nie za długo ssać jeden smoczek tyle czasu. Jakby co mam jeszcze kilka od 0-6.
Stary 2013-12-18, 18:28   #298
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
No przypomniał mi ten ból te skórcze przedporodowe ale tym razem to chyba pierwdza @ się zbliża :/ Ja nie kce jeszcze :/
no niestety, ja już jestem po 2 :/

Cytat:
jeśli jest sama dynia, bo nie sprawdzałam ale no faktycznie zrobię sama, myślałam, że nie można (ja nic nie wiem serio, przeraża mnie to)

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to dynia z ziemniakiem albo sama ziemniaka ugotuj i dodaj troche masla /
Cytat:
Dostałam dziś wcześniejszy prezent choinkowy od mamy, jak obiecała tak kupiła termomiksa :p w sobotę mam imprezkę to się przyda szkoda, że ja nie mogę pić drinków, bo fajne są w przepisach

ooo super prezent

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
Hej:

Larysa pokazuje co lubi moja siostrzenica
http://allegro.pl/my-little-pony-mal...806421726.html
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-m...801931780.html
http://allegro.pl/duzy-interaktywny-...794014735.html
http://allegro.pl/gadajacy-elmo-po-p...804598185.html
chociaz 1,5 roczne dziecko ma już swoje zainteresowania no i jak tak patrze to wiekszosc jej zabawek jest powyzej 100

to moje dziecko na odwrót dzisiaj była jedna z lepszych nocy bo budził sie tylko 0 2 30, 5 30 i 6 30

ja smoczka- uspokajacza nie wymieniałam bo mamy aventu 0-6 mies

dziewczyny, czy też wam tak ciezko obciac paznokcie u stop?
moje dziecko budzi sie jak tylko dotkne mu paluszka, u rak obcinam bez problemu a u stop nie da rady
oooo nie, to przy takich pobudkach to byłabym mega zombie
dzięki za propozycje prezentów, ten smok spike wydaje się fajny i ten wózeczek przemyślimy to
Stary 2013-12-18, 18:31   #299
kahunia
Zadomowienie

my jutro idziemy na pneumo
a wasze dzeciaczki jak były szczepione??
bo my w zeszły wtorek mil.esmy pierwsze szczepienia mały dostał 5w1 i rota a pneumo wyznaczyli nam właśnie 1,5 tyg. później. u was wszystko na jednej wizycie?[/QUOTE]

Najpierw 5w1 + zóltaczka + rota i dwa tygodnie pozniej pneumo.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tak, od północy do 6:30 potem kontrolnie jeszcze o 7:30 i 8:30 budziłam się, żeby sprawdzić, czy dziecko żyje
Tez tak mam jak za dlugo spi

Cytat:
czesc dziewczyny

Ja podaje na chwile smoka, uspokaja sie i dalej cyc.

Cytat:
Oj u nas była poduszka, pieluchowanie by nie pomogło

A jaki stopien mialy bioderka, ze poduszka odrazu?

Cytat:

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

o to samo miałam pytać
Nie wiem czy wierzysz w takie rzeczy ale podobno perly na slubie przynosza nieszczescie

Cytat:
My stosujemy puder. Amelce strasznie sie podrazniaja pachwinki i tylko puder pomaga.

Cytat:
Mam juz kupione takie od 3 miesiaca i bardzo mi sie podobaja, ale jeszcze miesiac musze poczekac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 18:34   #300
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie co dzisiaj obudziłam się w nocy z tępym bólem w okolicy mostka oraz na wysokości łopatek. Do tego ból jakby pod żebrami. Obudziłam męża, bo strasznie mi się niedobrze zrobiło. Do tego miałam uderzenia gorącą i musiałam się cała rozebrać. Nie mogłam się położyć ani na plecach, ani na bokach bo ból potęgował się. To było coś strasznego. Poszłam do wc, zrobiłam normalny stolec. Przez 30 minut siedziałam na łóżku i stękałam z bólu. Mąż się wystraszył. Przeszło po 40 minutach. Bałam się .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości