|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
#3302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jednak pielęgniarek jest więcej i to na ich łaskę czy niełaskę kobiety są zdane, bo to one wykonują czynności przy pacjencie. Choćby zmiana podpaski. u mnie w szpitalu na odziale ginekologiczno położniczym są i pielęgniarki i położne. Leżałam w innym na patologii i tam były pielęgniarki. przy dzieciach, noworodkach, szczególnie z komplikacjami są pielęgniarki bodajże neonatologiczne. hmmm co do wychodzenia z japą... kiedy moja matka poszła "z japą" to skutki odczułam ja. i o tym pisałam, że najczęściej niestety lepiej siedzieć cicho bo skutki odczuwa pacjent. Poza tym nie pisałam o jakiś awanturach czy roszczeniowej postawie ale o zwykłej ludzkiej informacji. Kiedy ja na początku ciąży leżałam na patologii bez żadnej informacji co i jak, podczas badania i obchodów orydynator nie mówił do mnie ale do studentów o "przypadku i pacjentce " .To poszłam do dyżurki dowiedzieć się co mi jest, jakie są rokowania i co mi aplikują. Dostałam dokładnie taką odpowiedź "jak się pani nie podobają nasze metody można wypisać się na własne żądanie" demonyianioly moim zdaniem to atmosfera świąt tak an Twojego ex zadziałała. Zapewne wiekszość znajomych albo zjechała do Polski, albo mają już plany spędzenia wigilii itp. No i Twój ex został sam to sobie przypomniał o dziecku i Tobie.. perfuzja no właśnie u mnie to nie będzie poród ale sztuczne zaplanowane wyjęcie więc organizm dopiero po jakiś czasie załapie że to już po dlatego zastawawiam się jak mu pomóc![]() czytałam, że to najgorsze przy laktacji (planowana cc) i zgadzałoby się nawet na logikę. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-18 o 18:09 |
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
iwantyou99 super że Dominik tak pięknie rośnie i że wszystko dobrze ![]() perfuzja bardzo dobre wieści! demonyianioly a tak myślałam, że on jeszcze będzie chciał do Was wrócić bo już się wyszalał pewnie i wyrzuty sumienia zostały. Teraz będzie pokazywał jaki z niego wspaniały facet. Nie daj z siebie głupiej robić, pewnie za chwile teściowa przyjdzie Cię nagabywać. Z pewnością zależy. U mnie ostatnio lekarz stwierdził, że w przeciągu 6 dni między jednym a drugim usg mój syn przybrał na wadze 0.5 kg. To pewnie teraz waży z 4 kg. albo i lepiej |
||
|
|
|
#3304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym tez tak chciala powiedziec Jeszcze do dzisiaj liczylam na to, ze mnie potna, ale maly w pozycji nietoperza, wiec o cesarce moge zapomniec....
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy któras z Was ma już stwierdzonego paciorkowsca GBS?
Bo zastanawiam się, czy czasami tego paciorkowca nie mają osoby, które np. często chorują na infekcje gardła/migdałków/górnych dróg oddechowych <hmmm>
|
#3306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy porodzie nie ma to znaczenia
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam/miałam żadnego wycieku, żadnej siary nic takiego Cytat:
u mnie już można powiedzieć że wszystko załatwione. dzisiaj był pogrzeb, zmarzłam jak gówno w trawie ... a jutro na 10 wizyta u lekarki. Trzymajcie kciuki żeby przed świętami zrobiła mi USG bo jak nie to dopiero po nowym roku mi zrobi
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
perfuzja...super wiadomości
mezaga...pokoik extra, szczególnie podobają mi się psiaki na zasłonkach i szafie ![]() U mnie ciąg dalszy leżenia, już nawet zaczynam się przyzwyczajać... Ostatnio bliżej przejrzałam opis ostatniego usg i jest tam o pępowinie, że jest trzynaczyniowa...hmmm. Coś wiecie w temacie pępowin?
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3311 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już uprzedzam Tż-a, że jak będzie informował o narodzinach, mam mówić, żeby nie przychodzili do szpitala, a jak ktoś tego nie uszanuje (a tak będzie najprędzej), to nie ręczę za swoje reakcje ...najwyżej będę zasłaniała się szokiem poporodowym Do czego to doszło, żeby jeszcze stresować się takimi rzeczami Cytat:
Cytat:
Ja nie miałam jeszcze ani razu. Cytat:
![]() Nie uważam Cię za materialistkę, on ma zasr... obowiązek dawać pieniądze. Nie miej żadnych wyrzutów. A jeżeli mogę zapytać, to co Twoi rodzice na to? Mówiłaś im? Cytat:
Ejani, daj znać jak sprawa Twojego piernika ![]() Lolita, a możesz coś powiedzieć o wózku Navington cadet i Graco Evo (o ile miałaś z nimi styczność? ...ale się nawsuwałam mandarynek
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-18 o 18:49 |
|||||
|
|
|
#3312 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj zaczęły mi się skurcze przepowiadające (chyba). Bolało dość mocno cały wieczór i część nocy. Czasem były częste, nawet co 3-4 minuty, brzuch robił się twardy jak kamień. Myślałam nawet, że coś się zaczyna, ale przeszło. Dziś znowu boli. Ile wcześniej przed porodem pojawiają się takie skurcze?Na szczęście dziś przyszedł mi aparat T.E.N.S., jak będzie znowu bardzo bolało, to wypróbuję. |
||||
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff..ok, dzięki
![]() Ja znów mam fazę na biały ser, chyba mała potrzebuje wapnia
|
|
#3314 | |
|
Rozeznanie
|
Roane moje uczucia względem niego się nie zmieniły, bo nie da się moim zdaniem przestać kogoś kochać w ciągu miesiąca. Nie zmienia to faktu, że nie będziemy razem i alimenty ustalimy przez sąd. Chwilowo jego chora głowa zatęskniła za nami, ale za miesiąc pewnie znów zmieni zdanie. Powinien się skonsultować z psychologiem.
Cytat:
I oczywiście, że czasem przed snem myślę jak miło by było być przytuloną. Miło by było gdyby ktoś pogłaskał brzuszek czy pomasował plecy. pilotka86 też obstawiam magię świąt Souris5 podejrzewam, że zadzwoni kobieta w święta i zacznie swoje. Podczas ostatniej mojej z nią rozmowy bardzo mnie obraziła twierdząc, że jestem dziewczyną miastową, mam zachcianki z kosmosu, jak kino, kawiarnia, a ludzie oszczędzają... Wmawiała mi, że jej syna nie kocham i nie kochałam i mi tylko o kasę chodzi. Najlepsze cyt. teściowa: " jak ja budowałam dom i miałam wybór kupić sobie majtki, bo miałam stare i zniszczone, a mąż mi powiedział, że za tą kwotę będziemy mieć kawałek rury - wybrałam rurę" guapissima zawsze jest opcja prywatnie lub koperta u okulisty tudzież kogoś kto skierowania do cc daje ![]() cherubinka mój tata ani razu tego nie skomentował. Wie jakie to dla mnie bolesne i się nie odzywa, ale do mamy powiedział, że ch... nie chce widzieć w naszym domu nawet przy wizytach u dziecka. Mama zaczęła być bardzo wspierająca i trzymają się tego, że załatwimy sprawę w sądzie.
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-12-18 o 18:53 |
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Cherubinka ja byłam napalona na Navigton Cadeta, ale po obejrzeniu go w sklepie przeszło mi zupełnie. Strasznie "plastikowy" mi się wydał.
Sheperdess skurcze przepowiadajace od 36 tygodnia to norma.
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...niech się lepiej przyjrzy wyborom synusia! ...bo póki co nic nie dał ...ani na wyprawkę!, ani na badania! i póki co to nie masz nawet takiego "luksusu" wyboru między rurą a majtkami, tylko sama musisz pokrywać niezbędne koszty na synka. Oj, oni za to wszystko jeszcze zapłacą Jesteś dzielna i pamiętaj, że wszystko do nich wróci ze zdwojoną siłą. Cieszę się, że masz wsparcie w rodzicach Perfuzja, no właśnie nie wiem czy już mi kiedyś tego nie pisałaś ...wybacz, ale już się gubię Koleżanka dała mi znać, że jest w jednym sklepie (z całych dwóch w mieście ), więc sobie pomacam. Dzięki za radę
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-18 o 19:04 |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale on może zjeść naprawdę wiele... dosłownie konia z kopytami a jest chudy jak patyk ![]() polecam dla dziewczyn z cc super filmik i wypowiedzi "naturalna" cesarka ![]() wspaniałe rozwiązanie, idealne dla mnie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=m5RIcaK98Yg -przygaszone światło, przytulna atmosfera -matka świadoma i nie przywiązana!!! - widząca jak wyciągają dziecko, -ojciec obok (to u mnie niekoniecznie ) śledzący -ojciec przecina pępowinę -dziecko kładzione od razu na piersi -później kontakt skora do skory, dziecko przy matce ogólnie okazuje się, że można też inaczej. |
||
|
|
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! a jeszcze 2 dni temu pisalysmy o tym jak przyspieszyc klask i:![]() i udało sie ![]() ja byłam dzis w szpitalu i lekarka mowi ze jest OK ,pobrali krew i mocz i nastepna wizyta w szpitalu 15.01 a 23 grudnia mam polozna w przychodni
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-12-18 o 19:20 |
|
|
|
|
#3320 |
|
Gang Iren
|
O zjadłabym,z rzodkiewką
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko synka dokarm jeszcze troszkę
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a co robicie jak was TAM boli? Mnie pachwiny i TAM boli jakbym miała zakwasy a troche jak rozciaganie-wiem ze to normalne ale kapiel albo no spa pomaga wam? i pachwiny do tego
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki!To przeziębienie mnie rozwala :| Zrobiłam dzisiaj pierniczki, pierdzieliłam się z tym 4 godz i ustać teraz na nogach nie mogę ![]() Nie poszłam do szkoły rodzenia, żeby reszty mamusiek nie pozarażać. Szkoda mi, bo dzisiaj był temat o diecie dziecka ![]() Cytat:
![]() Ja miałam tylko raz. Jakoś około 26 tc.
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), dzieci od razu położą mi na piersi. Mąż będzie czekał w kąciku niemowlaka - przy nim będzie ważone i mierzone a potem z powrotem do mnie. Jak chcę to mam sobie przynieść muzykę ulubioną.Tyle fajnych informacji. A teraz złe ![]() Wróciłam właśnie z USG i okazuje się że dziewczynka waży 2100 (w ciągu 3 tygodni przytyła TYLKO 300g) a chłopiec 2900. Podobno za bardzo zbliżyły się do siebie znowu łożyska i chłopiec podżera dziewczynkę Są kiepskie przepływy i generalnie nie jest za dobrze. Jutro mam koniecznie się skontaktować z lekarką prowadzącą a w piątek znowu przyjść na USG, żeby to wszystko skontrolować. Jeśli nic się nie zmieni to dużo wcześniej mnie rozwiążą, żeby synuś całkiem nie wykończył córy. Od kiedy wyszłam z gabinetu to ryczę jak głupia i się w ogóle ogarnąć nie mogę
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja super, ze wszystko w porządku
kurcze, przespałam się 3 godzinki i jestem tak rozbita, jak w dniu po ciężkiej imprezie. zaraz chyba znowu pójdę spać ale na razie jem mandarynki i nie wstanę póki końca nie zobaczę ![]() Zastanawiam się nad moją datą porodu. Widziałam, że któraś z Was pisała, że OM miała po mnie, a termin ma przede mną. To jak się w końcu liczy ? Mi cały czas liczą z kółeczka takiego - czyli OM - 3miesiące + 7dni (18.o4 > 18.01 > 25.01)i tym sposobem mam 34w4d - czyli 35 tc, tak bo już i z tym się pogubiłam ![]() pytam czysto teoretycznie, bo powiem szczerze, że już za bardzo się tym nie sugeruję- i tak nie wierzę, że trafie w ten termin z OM no może potrzebuję tego tylko po to, żeby upewnić się, ze moje "donoszenie" zostanie oficjalne 4 stycznia rany, chyba jeszcze śpię i nie ogarniam takich rzeczy ![]() Pilotka u nas od dłuższego czasu są i wycieki i przecieki - mam nadzieję, że to nie będzie tak, że teraz jest a potem psikus, bo chciałabym karmić ![]() Mezaga dobrze, że jesteście pod kontrolą. Nie znam się na ciążach bliźniaczych, ale wydaje mi się, że i tak długo jesteś w trzypaku poza tym słyszałam też, że zawsze jedno z dzieciaczków jest to większe i silniejsze- dobrze, że maleństwa są już na takim etapie, że przy dobrej opiece poradzą sobie w naszym świecie. Więc postaraj się nie martwic na zapas i czekaj na piątek, 2 dni raczej nic nie zmienią, a dzieciaczki odczuwają Twój stres. Musi być dobrze przecież, nie ma innej opcji
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-18 o 19:51 |
|
|
|
#3327 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Malutka juz ma ponad 2 kg,więc na pewno będzie dobrze nawet jak teraz już dojdzie do rozwiązania. Ja ważyłam 2200.
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Pojechałam z siostrą na SR. Dziś w planie zwiedzanie szpitala, pojechałam wcześniej. Bo chciałam sprawdzić czy z Małą wszystko w porządku. Siedzimy z siostrą na IP. I nagle zaczęła tak skakać, i od 16 skacze do teraz
Grzeczna dziewczyna! ![]() A jeśli mogę zapytać, będziesz miała cesarkę z przyczyn zdrowotno-medycznych czy na życzenie? Mąż skręca meble z moim ojcem Teść zadeklarował pomoc, a wyszło...... jak zawsze.![]() ![]() U nas w szpitalu, nawet gaz rozweselający jest ze wskazań medycznych, lekarza..
|
#3329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jutro mam usg u nowego lekarza i też się dowiem ile moja waży ![]() _Shiloh_ GRATULUJE !Dzisiaj była mała wyprawa na warszawę zakupiłam rożek i kilka słodkich ubranek z których cieszę się jak głupia ![]() Byliśmy po marynarkę "sportową" dla Tż i o dziwo znaleźliśmy przymierzył chyba z 50 aż w końcu się udało co jest cudem w jego przypadku ![]() no i oczywiście najważniejsze kupiłam wózek przed świętami powinien być . Pan dał 5% rabatu ![]() Tż stwierdził że zaczęłam chodzić jak pingwin hehe to pewnie przez ból spojenia łonowego
|
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Na szczęście zwykle tych fajnych jest więcej, a i ogromną zaletą takiego układu są ich dyżury - jędzowate potrafią zniknąć na 2/3 dni
więc organizm dopiero po jakiś czasie załapie że to już po
dlatego zastawawiam się jak mu pomóc

choc z drugiej strony to Tz bedzie dzwonil do wszystkich i dojdzie pewnie do nich szybko, ale jak cos to poinformuje polozne, ze nie zycze sobie innych wizyt niz Tz i tyle. nie maja prawa informowac o moim stanie ani wpuszczac do mnie osob ktorych sobie nie zycze
Ja już uprzedzam Tż-a, że jak będzie informował o narodzinach, mam mówić, żeby nie przychodzili do szpitala, a jak ktoś tego nie uszanuje (a tak będzie najprędzej), to nie ręczę za swoje reakcje ...najwyżej będę zasłaniała się szokiem poporodowym
co za barany- dobrze że mam te kwitki z terminala. Jak mi strącą dwa razy to jak tam wpadne to usłyszycie o mnie w wiadomościach

klask i: