|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Cytat:
a test na glukoze mialam raz w 6 miesiacu. Robia go po raz drugi jak ten pierwszy wynik nie byl w normie. jak bylo ok, to nie powinnas miec drugiego. to ten sam ginekolog co wczesniej dal Ci skierowanie? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|
#3332 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Byłam niedawno z wizytą u mojego chrześniaka - chłopiec ma prawie 10 miesięcy
Wnioski po spotkaniu:1. Dzieci się strasznie zmieniają - nie widziałam go od 5 miesięcy, a wygląda jak zupełnie inne dziecko. W ogóle bym go nie poznała ![]() 2. Dzieci są fajne - fajnie się uśmiechają, gruchają, bawią i ogólnie są słodkie (opanowuje mnie chyba instynkt macierzyński) ![]() 3. Rodzice zachowują się dziwnie wobec swoich dzieci - dziwne miny, dziwne dźwięki, dziwne zdrobnienia (i tu refleksja: ich dziwne zachowanie już niedługo będzie pewnie dla mnie normalnym zachowaniem. W końcu rok temu do głowy by mi nie przyszło, że będę uważała za naturalne dywagacje na forum o mojej wydzielinie pochwowej. Życie się zmienia ) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mogę Ci powiedzieć, że oglądałam cadeta wczoraj w sklepie, bo też się nad nim zastanawiałam (ma lżejszą spacerówkę niż standardowe czołgi). Ale babka zaczęła mi bardzo odradzać, że twardy, bez amortyzacji, spacerówka mała itd. Zachwalała za to Camarelo. Może i ja go w końcu kupię, bo i tak do niczego nie jestem przekonana.Cytat:
Mezaga ![]() patrycjja termin wpisany w kartę ciąży mam wpisany w ten sam sposób jak Twój. Ten z USG genetycznego jest o 3 dni wcześniejszy, więc dużej różnicy nie ma. A bezpieczny termin zaczyna się od 37t1d?
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-12-18 o 19:58 |
||||||
|
|
|
#3333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Aż tak nie zgłupłam. kosteczkę pf machnęłabym, ale cała ooooooZnów zaczytałam się o cukrzycy, wiecie, że w zeszłym roku normy były do 140? Ktoś jednak zaostrzył i jest 120. .... Bez komentarza to zostawię. Ogólnie często spotykam się, że po 1 h norma - 140, po 2 120. Cytat:
Dobrze, że wszystko ok Cytat:
Cytat:
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie Mezaga, już tutaj pisałyśmy o tym jakie te usg są niedokładne i że mogą być spore rozbieżności z tym, jak jest w rzeczywistości. W ostatnim czasie miałam usg u 3 różnych lekarzy i każdy mówił co innego. W razie czego najwyżej szybciej poznasz się z dziećmi - przekroczyły już w końcu magiczny próg 2 kg
Trzymam kciuki, żeby to jednak była zła ocena lekarza i nast. usg wypadło dobrze
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Nie boję się o to, że będę musiała wcześniej urodzić i nawet ta waga mnie nie przeraża. Mogę rodzić nawet jutro jak będzie trzeba. Tylko te zaburzone przepływy i to że synuś wszystko zabiera młodej mnie przeraża. Boję się o to, że ona może po prostu do porodu nie wytrzymać. Dobrze, że te kontrole mam tak często - to mam nadzieję, że lekarze znajdą odpowiedni moment i nic się z nią złego nie podzieje
|
|
#3336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tak jak już któraś ciocia napisała, niedługo będziesz oba maleństwa trzymać w rękach Dziewczyny cieszę się że wszystkie Wasze wizyty poszły ok iwantyou zgadzam się z Tobą, każdy może mieć zły dzień ale w pracy oczekuję profesjonalnego zachowania, ja też nieraz mam dzień najgorszy z możliwych ale zaciskam zęby uśmiecham się i już. |
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż przy wyliczeniach trzymam się z OM, może też dlatego, że wypada w sobotę, a ja bym bardzo chciała urodzić w sobotę, bo sama sobotnia jestem a najbardziej to bym chciała urodzić w sobotę, 11 stycznia tak sobie wyśniłam i tak chcę chyba muszę zacząć pertraktacje z córką na ten temat ![]() a co do donoszenia, ciocia wikipedia mówi : Cytat:
|
|
#3338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Zobaczysz, że będzie dobrze Cytat:
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki magnez polecacie? Gin nie przepisała mi konkretnego, teraz biorę Magne B6 max i kończą mi się tabletki. Macie jakiś sprawdzony?
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Oficjalnie stwierdzam ze jestem padnieta .... Nie mam sily wiec leze i nadrabiam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo ogólnie graco też mi się podoba, parę razy widziałam graco evo na mieście i nawet dosyć stabilnie się prezentował
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałam o tym, że bliźniaki w brzuch mamy potrafią się nawet szarpać za pępowiny i bić. Aż ciężkie to do uwierzenia biorąc pod uwagę ten obraz z filmiku popularnego ostatnio w sieci, gdzie to bliźniaki w kapieli przytulają się czule do siebie. Kochana, nie denerwuj się, zobaczysz po jutrze jak będzie i co powiedzą. Napewno często się tak zdarza w przypadku ciąż mnogich. Oni pewnie dobrze wiedzą co robić, tak więc będa myśleć i robić za Ciebie. Spokojnie. Trzymamy kciuki
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga moj w ciagu tygodnia przybrał 100 gramów, wiec moze nie jest tak tragicznie z przybieraniem? Gdyby bylo bardzo złe, to położyliby Cię w szpitalu od razu na pewno
|
#3344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zamierzasz się z nim zobaczyć? Cytat:
A pytałaś jeszcze o ceny sprzętu elektronicznego. Ja po roku w UK wróciłam do PL ze sporymi oszczędnościami i naprawdę fajnym sprzętem - laptopem, telefonem, aparatem - kupionym na wyprzedażach poświątecznych. Że już o górze ciuchów nie wspomnę. Co prawda to był w 2008 roku, ale nie sądzę żeby aż tak kosmicznie to się zmieniło od tej pory, nawet mimo kryzysu. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- mezaga jestem pewna e wszystko bedzie dobrze
|
|
#3345 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym chciała sobotę, tylko 15 lutego. Może się jakoś z córkami dogadamy Cytat:
maruda ja bym została przy Magne B6 jeśli jest ok?
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż czuję, że chyba jednak zostanę przy tym Graco. Muszę w końcu na dniach zamówić. vacuity, gdzieś czytałam o tych tutkach, ale oczywiście w sklepie ich nie widziałam
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-18 o 20:47 |
|
|
|
|
#3347 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez jestem już po usg i młody pod koniec 35 tygodnia wazy ok 2300 g. Nie wiem czy to nie troche mało. Lekarka wypatrzyła tez u niego mała torbielke w jednej z nerek i przerazilismy sie z mężem. Niby powiedziała, ze to nic groźnego i trzeba skontrolować po porodzie, ale mimo wszystko był to szok, bo wszystkie poprzednie usg były super...
A co do kołyski, to ja tez można nosić tak jak kosz, bo to sie zdejmuje ze stelaża. Tak jest np w simplicity, która mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2013-12-18 o 20:44 |
|
|
|
#3348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie nie ma wyjscia, nie rodze przed 3.01. Ja bez znieczulenia nie dam rady, na sama mysl robi mi sie slabo.... Co do wynikow to wydaje mi sie, ze sa w normie. Przy obciazeniu 75 po 1 h mialam 1,44g/l a po 2 1,12g/l a na czczo 0,05 Nie, to nie byl moj ginekolog, tylko polozna , z ktora mialam spotkanie...bdw o porodzie niczego sie nie dowiedzialam, bo to spotkanie przypominalo bardziej medyczna pogadanke po raz setny... Mezaga, ale maluszki sa juz na tyle duze, ze nawet jak zrobie ci cesarke wczesniej to wszytko powinno byc ok? Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-18 o 20:49 |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na początku trochę pokłóciłam się z przyjaciółka, bo ona właśnie "obcinała" dni, bo jej lekarz tak robił, a dla mnie dziwne bo np 12w6d to już bardziej 13 niż ten skończony 6 dni temu 12 co do soboty musimy się dogadać - w końcu dla niej się poświęcam i zajadam tymi nieszczęsnymi mandarynkami i innymi słodkościami, których fanką nigdy nie byłam
|
|
#3351 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
mezaga bedzie dobrze, musi byc
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja w kartę ciąży wpisuje te trwające
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak czytam o tych torbielkach tu torbielkach tam, to normalnie zaczyna mnie to wkurzać. Po co kobiecie mówić takie rzeczy? Nie lepiej zrobić noworodkowi usg? Nie byłoby bardziej dokładne?
|
|
#3355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Graco Symbio był moim pierwszym typem i teraz do niego trochę wracam, peg perego jest super, zwłaszcza skate <3, ale jest dużo droższy. ![]() Cytat:
Mezaga współczuję stresu i wspieram, niech monitorują maluszki jak najczęściej. Ogólnie moja cesarka to było tak, że ja z góry wiedziałam, że nie ma opcji, żebym urodziła inaczej. Jakoś dla mnie poród naturalny i wypychanie jest tak przerażające, że nie wyobrażam sobie tego. Dla mnie naruszanie tamtych okolic jest jakoś nie do przeskoczenia. Tak więc z moim byłym partnerem uznaliśmy, że prywatnie pójdę na cc. On też był za tym. W trakcie ciąży okazało się, że moje zwyrodnienie kręgosłupa jest wskazaniem do cc (nie mogłam się podnosić, na czworakach się poruszałam czasem - tak się zaczęło dziać w ciąży). Tak więc mi się upiekło można powiedzieć
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3357 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wszytsko jest w porządku. DN czeka na Ciebie z otwartymi ramionami. Tylko Królewicz musi sobie wybrać odpowiedni termin ![]() Cytat:
Chciałabym, żeby Twój Ex okazał się na tyle w porządku i płacił pieniądze. Cytat:
Kosmetyczka powiedziała mi, że to zniknie.Teraz jednak zauważyłam sporo popękanych naczynek, nie tylko na twarzy. Cytat:
3 kg to już spory chłopczykCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko, że ja widzę większy sens w robieniu takich badań standardowo każdemu maluszkowi po urodzeniu - zanim się z nim ze szpitala wyjdzie
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Glukometr nas robi w...bambuko... A teraz te normy to też jakaś ściema... A może to chodzi o zwykłą cukrzycę, nie ciążową? hmmm cholera wie ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Modelowy Talerzyk Żywieniowy dla dzieci w wieku 1-3 lata ---> http://www.1000dni.pl/5-zlotych-zasa...ieku-1-3-lata/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Mam tez 6 kg na plusie i licze, ze waga juz bardzo w gore nie pojdzie.... Czy zauwazylyscie u siebie popekane naczynka na skorze, cos w rodzaju pajaczkow?? Ja mam tym usiane przedramiona
Ile wcześniej przed porodem pojawiają się takie skurcze?

? Pytam, bo mam depilator z nakładką golącą i zastanawiałam się nad jej użyciem.

), dzieci od razu położą mi na piersi. Mąż będzie czekał w kąciku niemowlaka - przy nim będzie ważone i mierzone a potem z powrotem do mnie. Jak chcę to mam sobie przynieść muzykę ulubioną.