|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Ale zaczepiak, fajnie że taki ciekawy i odważny oby mu tak zostało ![]() Ja liczę że Hela będzie odważna a nie nieśmiała. W rodzinie mamy jedną małą 3 latkę strasznie nieśmiałą, tylko mama i babcia, do nikogo się nie odezwie i tylko za mamą się chowa. Taka nieśmiałość chyba też bardzo ogranicza dziecko w poznawaniu świata? Ale może się mylę, zresztą może jej sięjeszcze odmieni, w każdym razie 'od zawsze' taka jest. Nikt inny na ręce jej nie mógł wziąć, nawet usiąć koło niej nie można było. A jest taka słodka w tej nieśmiałości że tylko schrupać ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Haha i rozumiem, że Nina rozumie ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() też będziemy musieli sobie pooglądać foteliki, mam nadzieję że znajdę taki z którego będę zadowolona do kwoty jaką sobie wyznaczyliśmy. Szkoda, że dzieci nie doceniają naszych trudów i mogą się wypiąć i na najcudowniejszy i najdroższy wynalazek
|
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
za to wygląda jak mała sprężynka, jak tylko idzie do dziadzia na rączki to mu robi hopa hopa po brzuchu i tak podskakuje przez 10min aż ręce opadają. Ksywę ma elektron nie bez powodu![]() Co do kupowania w ciemno, masz rację, chyba tak byłoby prościej ale wydaje mi się że wtedy każda z nas miałaby w posiadaniu wiele bubli zawsze to lepiej zasięgnąć porady. U nas tak było z huśtawką, kosztowała prawie 700zł a Barti posiedzi w niej 10min i już marudzi. A miało być tak pięknie, funkcja kołysania, sen, spokój mamusi itp... I na marzeniach się skończyło... ![]() Kwota jest aż za fajna, na pewno znajdziecie fotelik w tej kasie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za oświecenie. Co do wagi, to tak szybko policzyłam że Barti ma 6mcy i 9kg i palców mi brakło i zwątpiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi mi ze Barti jest pomiędzy 75 a 90 centylem, ale bliżej 90. Wychodzi mi ze 18 kg powinien miec okolo 3 roku i 3 miesięcy a 3 rok i 6 miesięcy ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Moj Wojtek z klei powinien miec 18 kg tuż przed 4 urodzinami... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-12-18 o 22:31 |
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama bym na to nie wpadła że tak to można sprawdzić. Czyli fotel nam posłuży jeszcze prawie przez 3 lata ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie to raczej powinno być "gdy ktoś rano z dzieckiem siedzi, zapadamy w sen niedźwiedzi "
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
Hej u nas dziś nocka była genialna obudziłam małego o 1 w nocy na antybiotyk i mleczko wszystko zjadł i spał bez pobudek do 6.30. Dziś mieliśmy długa wycieczkę z małym i szwagrem jak wyszłam o 13 wróciłam o 19 i zgubiłam smoka z zawieszka a tu ciężko taka dostać. Odnośnie ząbkowych kupek to uważajcie na nie bo ona lubią dupcie odparzać najlepiej myć je woda z mydłem. A jak u was przygotowanie do świat bo u mnie klapa mam tylko liste potraw i zakupów nawet nie mam prezentu dla Emila bo ubzdurałam sobie bębenek a ten który chce jest mega drogi i szukam innego.
|
#4569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przydałby mi się taki sen, oj przydał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to tylko raz na miesiąc mąż bierze Maego do salonu i sie bawią ,a ja troszkę pośpię
|
|
#4571 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
a jeszcze śmie mi chrapać co noc za uchem jak diesel bez tłumika. Umarłego by zbudził a Barti co??? Śpi w najlepsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4572 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Hej, byliśmy dzisiaj u lekarza, bo dzisiaj od 7 do 8 zdążył zrobić 3 kupy... lekarz stwierdził, że ma infekcje, bo gardło czerwone i przez to nieżyt żołądka przepisał antybiotyk i elektrolity i kazał dawać mleko na wodzie po gotowanej marchewce.. niestety tych elektrolitów nie chce pić... muszę go zmuszać... wydaję mi się, że ta biegunka od zębów, a nie od gardła.. te kupki są kwaśne i przez to ma strasznie odparzoną pupę... położna poleciła mi pigmentum castellani, ale go to strasznie piecze znacie inne sposoby na odparzoną pupę??
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- A czytałam gdzieś o takim specyfiku z hippa, ORS, właśnie do stosowania przy biegunkach, może to by zdało egzamin i chętniej by to pił? Biedak ale się namęczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4574 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
to takie okropne patrzeć na jego cierpienie... najgorsze co może być dzięki za pomoc, powiem mężowi żeby kupił
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- i linomag
|
|
#4576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na vi antybiotyk dostal? Bo chyva nie na infwkcje gardla?Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
130 zl kupa kasyPodobno w tesco ![]() Co do miesa ja wiem zebpodajrvsie go 5-6 razy w tyg. I 1-2 razy rybe Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do elektrolitów - my kupiliśmy acidolit, bezsmakowe, dawaliśmy strzykawką. Młoda nie śpi już od 21, ja padam na pysk. Nasze noce to ostatnio koszmar. Katar ją dławi, nie wytrzymam z tym katarem ![]() Za to mamy już 2 zęby. Nie nadążam Wam odpisywać, jak już pocytuję to budzi się i muszę ją podpiąć i już tak zostaję na dłuugo, nad ranem ją odkładam. |
|
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daro w 6 mc przybrał 5520 ![]() Ale co ciekawe on obżartuchem nie jest, naprawdę je tyle na ile ma ochote a jakby ktoś próbował mu więcej wcisnąć to płacz. Cytat:
![]() Ja pewnie bym stosowała Alantan albo Bephanten. Na biegunki pamiętam, że Diabli dawała Ors z Hippa - w rossmanie np. są, ale te elektrolity to i tak mu raczej wciskaj. Bo Ors to na zatrzymanie biegunki, a elektrolity na nawadnianie.
|
|
#4579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia i zdrówka oby szybko przeszło.Cytat:
No to faktycznie masz przeboje nocne... A z tym katarem trwającym 7dni to jakaś ściema, u nas katar był 3 tyg i dopiero po takim czasie przeszedł. Cholerstwo jedno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojciec też otwarty, nie wiem skąd małej się to wzięło.Ja też kilka bubli kupiłam, na szczęście za mniejsze kwoty
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
my raz mieliśmy odparzenie i to nie duże, używałam bepanthenu.---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() My mamy już prezent dla małej, choinkę będę wcześniej ubierać a nie w Wigilię, pierniki upiekłam, ale nie wiem czy dotrwają i tyle mamy przygotowane![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
chusteczek używam jedynie jak gdzieś jesteśmy. A i tak jak np. na cały dzień do teściów jedziemy to biorę jej "miseczkę do pupy" i myję wodą.
|
|
#4583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas sąsiedzi mają 3 córeczki, każda wychowywana podobnie, a są kompletnie różne. i jedna z nich jest właśnie bardzo nieśmiała w przeciwieństwie do swojej młodszej siostry która uwielbia zaczepiać różnych ludzi
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obcinam często, bo jak mi wbije szpileczkę w pierś to aua. Mam próbkę nivei, pewnie tym bym próbowała. A sudocrem? Już ktoś pisał Alantan, można bepanten ale droższy. Jak moja ma takie czerwone po kupie to smaruję jej linomagiem A+E grubiej i częściej.
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Ziew...ciekawe kiedy znikną pobudki w nocy albo chociaż zmniejszą się do np.1 w nocy...póki co bezwzględnie Daro budzi się minimum 3x.
Marzy mi się nieprzerwanych 6h snu A w ogóle się pochwalę, że Daro w końcu zaczął wyciągać ręce jak chce by go ponosić Chyba dużo dzieci to robi wcześniej, ale ja się cieszę, że teraz zaczął, czuje się taaaaka wyróżniona jak wyciąga do mnie obie łapki siedząc
|
#4586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzis pobudka o 5:\ Bylismy wczoraj u lekarza i mozemy powoli jesc nowe rzeczy oczywiscie oprocz cytrusow, malin, bananow i marchewki![]() A kaczke mozna po 4 m-cu i mowil ze kaczka lepsza niz kurczak Vil jak Przemo nie siedzi to lepszy stary fotelik (bezpieczniejszy). I nie wmuszaj zupy bo Ci w ogole przestanie je jesc. Ja w jeden dzien chcialam dac Karoli zupke drobniutko pokrojona i przetarta i nie chciala tego jesc. Nie przechodzilo jej to przez gardlo. A pozniej 2 dni za bardzo zupy jesc nie chciala. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno to jest dobre http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html
|
|
#4589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
A u nas stosowałyśmy Już od poniedziałku teraz będe pluć sobie w twarz
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek śpi już 2,5 h
posprzątałam, poczytałam, obiad zgotowałam, szafki kuchenne dokończyłam sprzątać .... szok ![]() idę jeszcze w takim razie szafki z butami posprzątać. i mogę uznać że poza podłogami dom generalnie wysprzątany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

weź tu mnie i mojej córuni nie prowokuj, bo zapuścimy sobie obie pazurki 

sama bym na to nie wpadła że tak to można sprawdzić. Czyli fotel nam posłuży jeszcze prawie przez 3 lata
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

przepisał antybiotyk i elektrolity i kazał dawać mleko na wodzie po gotowanej marchewce.. niestety tych elektrolitów nie chce pić... muszę go zmuszać... wydaję mi się, że ta biegunka od zębów, a nie od gardła.. te kupki są kwaśne i przez to ma strasznie odparzoną pupę... położna poleciła mi pigmentum castellani, ale go to strasznie piecze
znacie inne sposoby na odparzoną pupę??

posprzątałam, poczytałam, obiad zgotowałam, szafki kuchenne dokończyłam sprzątać .... szok